מס’ מנות: 15 מופלטות קטנות
סוג: פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כפית שמרים יבשים
כף מלאה סוכר
רבע כפית מלח
3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
חצי כוס שמן
הגשה: חמאה, דבש, סירופ מייפל, ממרח שוקולד
מומלץ לצפות בסרטון ההכנה בתחתית המתכון!
-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח ומים חמימים ומערבבים עד שמתחיל להתגבש בצק. לשים את הבצק עם הידיים במשך כ-2 דקות (ניתן לשמן את הידיים) ומחזירים לקערה (אמור להתקבל בצק אחיד ורך). מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.
-מסירים את המגבת ושופכים על הבצק כרבע כוס שמן. יוצרים כדורים מהבצק בקוטר של כ-3.5 ס”מ ומניחים בתבנית חד פעמית. שופכים מעל הכדורים רבע כוס שמן.
-גוזרים שני עיגולים מניירות אפיה בקוטר המחבת (השתמשתי במחבת בינונית בקוטר 24 ס”מ).
-מניחים כדור בצק בין שני ניירות האפיה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לכל הצדדים עד לקבלת צורת עיגול דק (לא נורא אם הבצק נקרע).
-מחממים מחבת על להבה בינונית (אין צורך לשמן את המחבת) ומניחים את עיגול הבצק על המחבת (מסירים את נייר האפיה העליון ושמים במחבת כאשר החלק של הבצק כלפי מטה ואז מסירים נייר האפיה שנותר).
-לאחר שהבצק מזהיב בחלק התחתון הופכים אותו צד. מניחים מעליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. כך ממשיכים ליצור שכבות של בצק אחת מעל השניה.
-לאחר שהגענו ל 7-8 מופלטות, מעבירים את ערימת המופלטות לנייר כסף/אלומיניום וסוגרים (אפשר גם להעביר לצלחת ולכסות במגבת).
-מורחים מעל המופלטה חמאה, דבש או מייפל ומגלגלים.
*שימו לב שרק את המופלטה הראשונה מטגנים משני הצדדים. לאחר מכן מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול). כשהערימה מגיעה ל7-8 שכבות, מוציאים לצלחת או לנייר אפיה ומתחילים ערמה חדשה.
*בזמן שמופלטה אחת במחבת מכינים את הבצק לשכבה הבאה.
מופלטה מתכון, מתכון למופלטה מרוקאית, מתכון למופלטה קלה
סוף הדרךךך!!1
❤️
וואו מתכון מושלם!!!
פעם ראשונה שאני מכין
ויצא משגעע אין דברים כאלה!
תודה רבה!!!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה קובי🙂
יצא לי מושלם ,מתכון ברור ופשוט והסרטון מעולה.
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
מושלםםם אחלה מתכון
תודה הילה❤️
היי אפרת,
רציתי לשאול, אני רוצה להכין מופלטות במילוי בשר אנטריקוט, אני מכינה 2 קילו בצק, כמה בשר למלית צריך לדעתך? (מופלטות בינוניות)
תודה רבה!
אני לא יודעת כמה בדיוק אבל כדאי להכין כמות של לפחות 2 קילו בשר.
יצא לי מעולה רק נראה לי שלא הבנתי שמתי את כל כמות השמן בבצק …. כי יצא לי קשה
אבל אח”כ הבנתי שלא צריך
בכל מקרה יצא טעים אבל שומני 🙃
מה הייתי צריכה לעשות? איך להשתמש עם השמן?
היי מורן,
רבע מכמות השמן מוסיפים על הבצק לפני שיוצרים כדורים ורבע שופכים מעל הכדורים.
יש סרטון הכנה מתחת למתכון🙂
אפרת היקרה,
המתכון פשוט מושלם! הבצק היה סופר נוח לעבודה ויצא טעים 🙂
וההסברים שלך כל כך בהירים ומדוייקים.
את פשוט אלופה!
המון תודה לך❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
תודה רבה לכם 😘❤
הכנתי את המופלטות ויצא מעולה!!
תודה אפרת על מתכונים מיוחדים וטעימים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מושלםם יצא לי אשמח לכמות של כיון חצי קילו / קילו
היי,
כמויות לקילו:
קילו קמח
3/4 1 כפיות שמרים
1/2 3 כפות סוכר
כפית מחוקה מלח
2/3 2 כוסות מים
3/4 1 כוסות שמן
האם חייב להתפיח חצי שעה ? או שאפשר לוותר?
חייב להתפיח כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
מתכון מדיוק יצא ממש טעים !!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, האם כאשר מכפילים כמויות להכפיל גם את כמות השמן?
ואין בעיה במיקסרף נכון?
תודה!
היי,
כן, יש להכפיל את כמות השמן בהתאם. אפשר להכין במיקסר.
מה הכמויות לקילו ?
כמויות:
קילו קמח
3/4 1 כפיות שמרים
1/2 3 כפות סוכר
כפית מחוקה מלח
2/3 2 כוסות מים
3/4 1 כוסות שמן
אם אין לי כוס מדידה ויש לי חד פעמית רגילה או כוס חד”פ לשתייה חמה, במה עדיף להשתמש במתכון של קילו? ואם כן- כמה כוסות בכל אחד מהם?
וכשמדובר בכף – כף גדולה או שטוחה או באמצע? כך רגילה של אוכל זה בסדר?
תודה רבה מראש! עומדת להכין ממש בדקות הקרובות
כוס חד”פ לשתייה חמה מתאימה.
קילו קמח= כ-7 כוסות.
כף סטנדרטית (כמו של סכום רגיל).
בהצלחה!
וכמה שמרים?
עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת(:
אפשר לתת לבצק לתפוח גם יותר מחצי שעה?
אפשר קצת יותר, כדאי להימנע מהתפחה ארוכה מדי.
ואם אין לי שמרים מה עושים ?
אפשר להכין ללא שמרים אבל המרקם והטעם יהיו שונים מהמקור.