שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 15 מופלטות קטנות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

חצי כפית שמרים יבשים

כף מלאה סוכר

רבע כפית מלח

3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)

חצי כוס שמן

הגשה: חמאה, דבש, סירופ מייפל, ממרח שוקולד

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

מומלץ לצפות בסרטון ההכנה בתחתית המתכון!

-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח ומים חמימים ומערבבים עד שמתחיל להתגבש בצק. לשים את הבצק עם הידיים במשך כ-2 דקות (ניתן לשמן את הידיים) ומחזירים לקערה (אמור להתקבל בצק אחיד ורך). מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.

-מסירים את המגבת ושופכים על הבצק כרבע כוס שמן. יוצרים כדורים מהבצק בקוטר של כ-3.5 ס”מ ומניחים בתבנית חד פעמית. שופכים מעל הכדורים רבע כוס שמן.

-גוזרים שני עיגולים מניירות אפיה בקוטר המחבת (השתמשתי במחבת בינונית בקוטר 24 ס”מ).

-מניחים כדור בצק בין שני ניירות האפיה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק לכל הצדדים עד לקבלת צורת עיגול דק (לא נורא אם הבצק נקרע).

-מחממים מחבת על להבה בינונית (אין צורך לשמן את המחבת) ומניחים את עיגול הבצק על המחבת (מסירים את נייר האפיה העליון ושמים במחבת כאשר החלק של הבצק כלפי מטה ואז מסירים נייר האפיה שנותר).

-לאחר שהבצק מזהיב בחלק התחתון הופכים אותו צד. מניחים מעליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. כך ממשיכים ליצור שכבות של בצק אחת מעל השניה.

-לאחר שהגענו ל 7-8 מופלטות, מעבירים את ערימת המופלטות לנייר כסף/אלומיניום וסוגרים (אפשר גם להעביר לצלחת ולכסות במגבת).

-מורחים מעל המופלטה חמאה, דבש או מייפל ומגלגלים.

טיפים והערות

*שימו לב שרק את המופלטה הראשונה מטגנים משני הצדדים. לאחר מכן מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול). כשהערימה מגיעה ל7-8 שכבות, מוציאים לצלחת או לנייר אפיה ומתחילים ערמה חדשה.

*בזמן שמופלטה אחת במחבת מכינים את הבצק לשכבה הבאה.

 

מופלטה מתכון, מתכון למופלטה מרוקאית, מתכון למופלטה קלה

ראו גם
לביבות כרישהלביבות כרישה
עוגיות בראוניז עוגיות בראוניז
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אדריא (14:47 15.07.2024)

סוף הדרךךך!!1

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 15.07.2024)

❤️

avatar
קובי (07:42 1.05.2024)

וואו מתכון מושלם!!!
פעם ראשונה שאני מכין
ויצא משגעע אין דברים כאלה!
תודה רבה!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 1.05.2024)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה קובי🙂

avatar
חנה (23:12 29.04.2024)

יצא לי מושלם ,מתכון ברור ופשוט והסרטון מעולה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 30.04.2024)

שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לעדכן:)

avatar
הילה (20:13 29.04.2024)

מושלםםם אחלה מתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:58 30.04.2024)

תודה הילה❤️

avatar
תהילה (21:20 20.01.2024)

היי אפרת,
רציתי לשאול, אני רוצה להכין מופלטות במילוי בשר אנטריקוט, אני מכינה 2 קילו בצק, כמה בשר למלית צריך לדעתך? (מופלטות בינוניות)
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 21.01.2024)

אני לא יודעת כמה בדיוק אבל כדאי להכין כמות של לפחות 2 קילו בשר.

avatar
מורן (10:29 29.11.2023)

יצא לי מעולה רק נראה לי שלא הבנתי שמתי את כל כמות השמן בבצק …. כי יצא לי קשה
אבל אח”כ הבנתי שלא צריך
בכל מקרה יצא טעים אבל שומני 🙃
מה הייתי צריכה לעשות? איך להשתמש עם השמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 29.11.2023)

היי מורן,
רבע מכמות השמן מוסיפים על הבצק לפני שיוצרים כדורים ורבע שופכים מעל הכדורים.
יש סרטון הכנה מתחת למתכון🙂

avatar
הדר (09:42 13.04.2023)

אפרת היקרה,
המתכון פשוט מושלם! הבצק היה סופר נוח לעבודה ויצא טעים 🙂
וההסברים שלך כל כך בהירים ומדוייקים.
את פשוט אלופה!
המון תודה לך❤️

מתכון למופלטה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 13.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
כרמל (14:02 28.01.2024)

תודה רבה לכם 😘❤

avatar
יעלי (01:06 13.04.2023)

הכנתי את המופלטות ויצא מעולה!!
תודה אפרת על מתכונים מיוחדים וטעימים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 13.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
הילה איסייב (23:20 12.04.2023)

מושלםם יצא לי אשמח לכמות של כיון חצי קילו / קילו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 13.04.2023)

היי,
כמויות לקילו:
קילו קמח
3/4 1 כפיות שמרים
1/2 3 כפות סוכר
כפית מחוקה מלח
2/3 2 כוסות מים
3/4 1 כוסות שמן

avatar
נריה (23:20 12.04.2023)

האם חייב להתפיח חצי שעה ? או שאפשר לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 13.04.2023)

חייב להתפיח כדי שהמרקם יהיה מוצלח.

avatar
לילי (20:39 12.04.2023)

מתכון מדיוק יצא ממש טעים !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 12.04.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תאיר (20:34 12.04.2023)

הי, האם כאשר מכפילים כמויות להכפיל גם את כמות השמן?
ואין בעיה במיקסרף נכון?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.04.2023)

היי,
כן, יש להכפיל את כמות השמן בהתאם. אפשר להכין במיקסר.

avatar
ספיר (19:49 12.04.2023)

מה הכמויות לקילו ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 12.04.2023)

כמויות:
קילו קמח
3/4 1 כפיות שמרים
1/2 3 כפות סוכר
כפית מחוקה מלח
2/3 2 כוסות מים
3/4 1 כוסות שמן

avatar
אוראל (22:12 12.04.2023)

אם אין לי כוס מדידה ויש לי חד פעמית רגילה או כוס חד”פ לשתייה חמה, במה עדיף להשתמש במתכון של קילו? ואם כן- כמה כוסות בכל אחד מהם?
וכשמדובר בכף – כף גדולה או שטוחה או באמצע? כך רגילה של אוכל זה בסדר?
תודה רבה מראש! עומדת להכין ממש בדקות הקרובות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 12.04.2023)

כוס חד”פ לשתייה חמה מתאימה.
קילו קמח= כ-7 כוסות.
כף סטנדרטית (כמו של סכום רגיל).
בהצלחה!

avatar
יעלי (22:41 12.04.2023)

וכמה שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 12.04.2023)

עדכנתי את הכמויות בתגובה הקודמת(:

avatar
נטלי (16:23 12.04.2023)

אפשר לתת לבצק לתפוח גם יותר מחצי שעה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 12.04.2023)

אפשר קצת יותר, כדאי להימנע מהתפחה ארוכה מדי.

avatar
הילה איסייב (11:58 12.04.2023)

ואם אין לי שמרים מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 12.04.2023)

אפשר להכין ללא שמרים אבל המרקם והטעם יהיו שונים מהמקור.

לקריאת כל התגובות