זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
3 כפות ממרח השחר העולה
אופן הכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים לקצפת ממרח השחר העולה ומקפלים בעדינות.
מעבירים לכוסות הגשה קטנות ומכניסים למקפיא למשך שעה לפחות.
מוס שוקולד נוטלה, מוס שוקולד מהיר, מתכון למוס שוקולד
היי אפרת! בקשר לכוסות, איזה גודל ממולץ?
זה לא משנה אבל ככל שתשתמשי בכוסות קטנות תצא כמות גדולה יותר.
היי,
אם אני עושה עם שמנת צמחית כמה או על מה זה משפיע?
זה משפיע על הטעם (עם שמנת חלבית יותר טעים)
וזה יוצא יותר מתוק עם קצפת צמחית.
יצא מושלם רק בהיר יותר ממה שבתמונה…
טיפ:
להוסיף עדשים צבעונית\סוכריות צבעוניות.
תודה על השיתוף💜
ווואווווו פגז !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אייייןןןןןןן עליך בעולם !!!!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה ושבת שלום!
הי אפרת, מועדים לשמחה! אתמול הכנתי למראחים, קודם כל יצא טעים… דבר שני רציתי לשאול למה יצא לי מקרם של קצפת וצבע בהיר מאוד בכלל לא כמו בתמונה אצלך? את יודעת אולי למה? עשיתי ממש לפי ההוראות… תודה רבה מראש וחג שמח!!
היי
האם שמת 3 כפות לא מחוקות? נמנעת מהקצפת יתר? המרקם אמור להיות דומה לקצפת.
היי תודה על התשובה המהירה! שמתי 3 כפות גדושות ומלאות. יכול להיות שהשתמשתי בממרח שוקולד אחר (לא השחר העולה) נראה לך קשור? אני גם נזכרת שלא בטוח שהמוס היה במקפיא, אולי בגלל זה יצא ככה המרקם? אני רוצה לדעת כדי שפעם הבאה יצא יותר טוב…..
המוס צריך את ההקפאה בשביל שהמרקם יהיה כמו שצריך(:
גם סוג הממרח יכול להשפיע אבל לא משמעותית.
תודה רבה על המתכון, כל המתכונים שלך מעולים ומדויקים. הכנתי את המתכון בכיתת לקויות למידה ויצא מושלם.
רציתי לשאול: 1- האם אפשר להכין את המתכון פרווה? עם שמנת צמחית
2- האם אפשר להכין עם ממרח פסק זמן לקבלת טעם נוגט? (או שיש משהו יחודי בממרח שחר)
היי
1. אפשר
2. כן, אפשר לשלב ממרח שוקולד עם ממרח נוגט.
היי אפרת, לגבי המוס, אם אני לא רוצה שהוא יהיה במרקם של גלידה, כמה זמן לפני ההגשה אני צריכה להוציא אותו מהמקפיא, והאם לשים אותו במקרר? תודה רבה המתכונים שלך מדהימים!
היי
תעבירי למקרר כ-6-8 שעות לפני ההגשה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
תודה רבה על המענה המהיר, שמתי קוביות מילקה מעל ויצא טעים ממש!
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
אין על האתר שלך!!!
דבר ראשון בכל ארוחה נכנסת לאתר…….
יש אפשרות להחליף את ממרח השוקולד בשוקולד מריר רגיל?
אם כן, באיזו צורה להמיס אותו ומה הכמויות?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר להחליף את הממרח ב100 גרם שוקולד מריר.
ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר עם 2-3 כפות מים ומערבבים עד לתערובת חלקה.
מצננים את התערובת לטמפ’ החדר.
מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה (“חצי הקצפה”). מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
היי, רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם שמנת צמחית… הבעיה היא שזה תמיד במתיקות עדינה, כך שאני לא יודעת עד כמה זה משפיע על הטעם. זה לא עלול להיות מתוק מדי? ומה עם המרקם?
היי,
אפשר, יצא טיפה יותר מתוק והמרקם יהיה קצת פחות רך.
היי, אם אני רוצה לעשות רק חצי מהמתכון, איך מודדים 125 מל? יש לי משקל דיגיטלי וגם כוסות מדידה
היי,
את יכולה למדוד בכוס מדידה שהכמות מגיעה עד טיפה מעל הקו של 120 מ”ל.
אם אין לך סימון על הכוס אפשר לשים טיפה יותר מחצי כוס.
היי אפרת יקרה! כמה זמן לפני הגשה להוציא מהמקפיא? ישר מהמקפיא לאורחים? לא יהיה קפוא?
היי שני,
זה תלוי איך את מעדיפה להגיש את הקינוח: אם בתור סוג של גלידה תוציאי מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה, ואם בתור מוס רך תוציאי כשעה לפני ההגשה😊
תודה אהובה! שבוע טוב 🥰
היי אפרת,
לדעתך אפשר להשתמש בכוסות לקאפקייקס חד פעמיות ?
תודה וחג שמח
היי שירן,
אפשר אם הן בגודל מתאים ולא קטנות מדי:)
אפשר לסים במקום מימרח שוקולד שוקולד מריר?
ויעם כן כמה לכמות כפולה?
היי רוית,
את יכולה במקום ממרח שוקולד להמיס חבילת שוקולד מריר עם 3 כפות חלב/מים, לערבב לתערובת חלקה ולצנן לטמפ’ החדר.
לאחר מכן תקציפי את השמנת במשך חצי דקה-דקה לקצפת רכה, תוסיפי את תערובת השוקולד המומסת (לאחר שהתקררה) ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
לכמות כפולה- תשתמשי בשתי שמנת מתוקה וב200 גרם שוקולד.
היי אפרת
מה הכוונה מקפלים?
ובעזרת כף מספיק ?
תודה.
היי עינת,
לקפל הכוונה לערבב בעדינות. לאחר שמקציפים לקצפת יציבה, מוסיפים את הממרח ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) אחרת הקצפת יכולה להישבר.
הי
הכנתי את המוס עם 2 שמנת מתוקה ו200 גרם שוקולד מריר. יצא נוזלי יחסית. מה פיספסתי? 🙂 תודה.
היי שרון,
אולי השוקולד היה עדיין קצת חם?
ממליצה להכניס את הקערה עם הקרם למקפיא למשך רבע שעה ואז להוציא ולהמשיך להקציף. אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל מומלץ להוסיף כף מלאה ואז להקציף (זה יסמיך את הקרם).
אם אני צריכה את המוס לעוד כמה ימים כמה ימים מראש אפשר להכין ? ואיפה להחסן? במקפיא?
כן אפשר לשמור במקפיא.
תודה רבה
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקצפת צמחית?
כן.
הי,
במידה ואני רוצה את זה יותר כהה יש אפשרות להוסיף בנוסף לממרח אבקת קקאו זה יכהה לי? ואם כן מה הכמות שצריך להוסיף?
תודה וחג שמח!!!
כן אפשר.
כדאי להתחיל מכפית ולהוסיף בהדרגה לפני הצבע שרוצים. מומלץ גם לטעום תוך כדי ולוודא שזה מספיק מתוק (אפשר להוסיף אבקת סוכר במידה ורוצים לחזק את המתיקות).
חג שמח 🌸
אפרת שלום, מה שלומך?
רציתי לשאול מה אפשר במקום ממרח?
כלומר להכין מוס שוקולד בצורה שהיא ללא ממרח…
תודה
היי לאה,
תכיני את המוס הזה- מוס שוקולד פרווה (אפשר לוותר על תחתית הביסקוויטים).
היי אפרת, קודם כל תודה על מתכונים טעימים וקלים. כל מתכון שלך זוכה לאין ספור מחמאות.
שאלתי היא האם ניתן לעשות עם ממרח אחר כמו ממרח חלבה? או שיש הצעה אחרת חוץ משוקולד השחר? תודה רבה
היי זיוית,
אפשר להכין עם ממרח חלבה. כדאי להוסיף גם כף גדושה אינסטנט פודינג וניל.
חג שמח ❤️
היי אפרת יקרה,
אני רוצה להכין את המוס הערב שיהיה לשבת..
אפשר אחרי שעה הקפאה להעביר למקרר?
תודה מראש
כן אפשר.
הכנתי לא יכולתי להתאפק יצא טעים!
רק שיצא לי מוס בהיר ולא חום כהה וכמו בתמונה :/
אני השתמשתי בממרח קקאו ולכן זה יצא לי כהה.
אפרת,
מה הכמויות?
היי שירה,
זה רשום במתכון. או שהתכוונת למשהו אחר?
אפשר ממרח שוקולד אחר?
כן.
היי אפרת,
תודה על המענה אם אני משתמשת בתור קרם אז אני לא צריכה להקפיא נכון?
המון תודות:)
לא.
היי אפרת מה קורה רציתי לשאול אותך עם אפשר לשים שוקולד נוטלה במקום שחר(כי אין לי) תודה 😄🤗🙏🙌
המתכונים שלך פשוט נפלאים😍😘
כן בטח 🙂
תודה !
נשמע מושלם!!!
טעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!
הפעם,באמת מוצלח!
צודקת…
הי אפרת,אני ממש נהנית מהמתכונים שלך.שימושיים,ברורים,ופשוטים להכנה.ממש תודה רבה!
תודה טוהר! 🙂
עוגות טעימות ממש וקלות ואופן ההכנה ברור ממש
תודה מרים 🙂
שבוע נפלא
היי, אני מחפשת איך להיפטר משמנת צמחית שיש לי במקרר שפג תוקפו 1/10 🙂 המתכון הזה מתאים לי מאוד בגרסה פרווה. האם אוכל להכין ולהקפיא לכמה ימים?? והאם זה עדיין ייצא במרקם של מוס ולא גלידה אם אשאיר אותם במקרר אחר כך? תודה רבה ושבוע טוב 🙂
היי אודליה,
את יכולה להכין, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
ביום שאת רוצה להגיש את זה יש להעביר את זה למקרר (לפחות כמה שעות לפני) וזה יחזור למרקם של מוס.
שבוע נפלא!
תודה רבה על התגובה המהירה!! מאוד מעריכה את זה 🙂
היי,
אני צריכה להכין 20 כוסות
מה הכמות שאצטרך של המצרכים?
*טיפ*
אפשר להוסיף תותים ולגרד מעל מקופלת לבנה
היי עדי,
תצטרכי להכפיל כמויות ב 4-5, זה תלוי בגודל הכוס ובכמות שאת ממלאת.
ממליצה להכפיל קודם כמויות ב-2 ולראות לכמה זה מספיק ולפי זה להכין עוד.
נשמע מעולה עם התותים והמקופלת 🙂
חג שמח!
איזה כמות יוצא?
היי אפרת,
זה יוצא 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוס ובכמות שממלאים אותה.
היי, אפשר להכין את המוס בתבנית של עוגה?
אפשר שרי ואם רוצים אפשר אח”כ להעביר לכוסות.
אם את רוצה שזה ממש יחתך כמו עוגה אני ממליצה להכין את עוגת מוס השוקולד.
היי אפרת(:
לפני מספר ימים היה לי יום הולדת והכנתי את המוס בתור קינוח לי ולחברות,
וכולן טרפו אותוו!!!!!!
תודה על כל המתכונים המדהימים!
היי שני,
קודם כל המון מזל טוב!
שמחה שנהנתן מהקינוח 🙂
יום נפלא
אפשר להשתמש בממרח שוקולד של עלית?
(זה לא סמיך כמו הממרח השחר עולה הפרווה,זה יותר נוזלי)
כן אפשר. שימי 3 כפות גדושות.
אוקיי,תודה רבה!
וסליחה שאני קצת חופרת.
שבת שלום!
אפשר להחליף את השמת מתוקה להקצפה בקצפת צמחית?
כן שני.
שבת שלום 🙂
תודה גמלך(:
אם אין לי ממרח שוקולד ,באיזה ממרח אפשר להחליף?
את יכולה להשתמש בכל ממרח אחר מתוק שיש לך (חלבה, לוטוס, נוטג, נוטלה וכדו’).
אם את רוצה מוס בטעם שוקולד- את יכולה להמיס חבילת שוקולד מריר עם 3 כפות חלב/מים, לערבב לתערובת חלקה ולצנן לטמפ’ החדר.
לאחר מכן תקציפי את השמנת במשך חצי דקה-דקה לקצפת רכה, תוסיפי את תערובת השוקולד המומסת (לאחר שהתקררה) ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
שלום רב,
הייתי רוצה להוסיף תוספת שתהיה בתחתית הכוסות. מה היית ממליצה?
היי אורית,
אפשר לשים בתחתית פירורי ביסקוויטים או עוגיות אוראו (אם את רוצה שהתחתית תהיה קשה ויציבה אפשר להמיס חמאה/מרגרינה ולערבב עם הביסקווטים או העוגיות ולהדק בתחתית כל כוס).
את יכולה לשים פקאן מסוכר קצוץ, קורנפלקס רגיל או פצפוצי אורז מעורבבים עם ממרח שוקולד.
שבת שלום 🙂
היי האם אפשר להמיר את הממרח בשוקולד מריר?אם כן מה הכמויות?תודה וחג שמח
היי קרן,
כן אפשר להמיר ב100 גרם שוקולד מריר.
ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר עם 2-3 כפות מים ומערבבים עד לתערובת חלקה.
מצננים את התערובת עד לטמפ’ החדר.
מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה (“חצי הקצפה”). מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
חג שמח 🙂
היי, אפשר גם עם שוקולד נוטלה?
תודה
כן בטח 🙂
מה זאת אומרת לקפל את מה? לקפל?
לקפל הכוונה לערבב בעדינות. לאחר שמקציפים לקצפת יציבה, מוסיפים את הממרח ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) אחרת הקצפת יכולה להישבר.
שלום חייבים שוקולד נטלה?
אפשר גם עילית?
היי גיא,
אפשר בהחלט 🙂
…..
היי,
נראה מאד טעים
לכמה מנות זה מספיק?
היי אדוה,
בערך 6 מנות, תלוי בגודל הכוסות.