זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 כוסות קטנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או מים קרים)
2 מנגו בגודל בינוני (חשוב שהמנגו יהיה טעים ומתוק)
6-7 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (לרגישים לגלוטן- אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
אופן הכנה:
-קולפים את המנגו וחותכים לקוביות. טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.
-מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות מלאות ממחית המנגו ורבע כוס חלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-מעצבים כל כוס באופן הבא: פירורי ביסקוויטים בתחתית, מעל מוס מנגו, מחית מנגו, מוס מנגו ומחית מנגו.
-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
*מומלץ להכין באותו יום.
יאמייי
שילבתי בשכבות גם את המוס תותים, יצא טעים ויפה!!!
מהמםם❤️
מאוד מאוד מאודדדדד טעיםםםםםםםםם
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
טעים מאוד!!
השילוב מגניבבב
שמחה שיצא טעים❤️
שלום ותודה על המתכונים המדהימים שלך
אני צריכה להכין 50 כוסיות
מה גודל הכוסות שהשתמשת? בתמונה רואים כוסות גדולים ובמתכון רשמת כוסות קטנות
תוכלי לרשום מה גודל הכוסות בערך? והאם אני יכפיל את הכמות ב10 כדי לקבל 50 כוסות?
היי רחלי,
אם את משתמשת בכוסות קטנות לדעתי תצטרכי להכפיל ב-5
בכל מקרה אני לא ממליצה להכפיל כמות גדולה מידי בבת אחת.
תכפילי קודם ב-2 או ב-3 ותראי לכמה זה מספיק לך.
אפשר להשתמש במנגו קפוא?
כמה גרם בערך?
תודה
בערך 2 כוסות מנגו קפוא.
היי,
רציתי לשאול האם אני יכולה להקפיא? ולהשאיר לתקופה של שבוע/שבועיים….
יישאר טוב בהקפאה?
כן, לא אמורה להיות בעיה.
הי אפרת הכנתי את מוס המנגו שלך ויצא פשוט מווושלם שמתי מעל קורקט לוז ויצא טעים באמת
לא הצלחתי להבין אם המוס הספציפי הזה טוב בהקפאה או לא,אם כן האם עדיף שהוא יהיה מכוסה או לא? אשמח לתשובתך המהירה
היי
אפשר להקפיא מכוסה.
שמחה שיצא מוצלח!
שלום
אפשר להכין ממנגו משומר? אם כן מה הכמות המומלצת?
היי,
עם מנגו טרי יוצא הכי מוצלח אבל אפשר גם שימורים- כ-500 גרם.
פרי אחר משתלב? אני לא אוהבת מנגו (ולא תות)
אפשר לשים פירות יער שונים (כמו פטל, אוכמניות…), דובדבן, אננס, פסיפלורה וכו’.
אפשר להכין גם מאפרסק בשימורים.?
זה יהיה הרבה פחות מוצלח אבל אפשר.
גיסתי הכינה לנו טבעוני לחג ויצא מדהים
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת תודה על המתכונים המוצלחים!
אם אני רוצה להשתמש במנגו קפוא קוביות 250 גרם יספיק?
היי,
למתכון הכמות המתאימה היא כ-400 גרם.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
יהיה יותר מוצלח אם אכין את המתכון של המוס תותים שצירפת לי?
כי אהבתי את הלוק של השכבה של הפרי לבד
שני המתכונים יצאו מוצלח, תכיני את מה שאהבת יותר🙂
האם ניתן להכין גם מתותים קפואים?
היי,
אפשר.
מצרפת מתכון למוס תותים.
שלום אפרת, המוס לא התמצק ולבסוף נשבר, רעיונות למה? השתמשתי בשמנת 38% וחלב סויה בטמפ’ מקרר.
היי לירן,
יכולות להיות כמה סיבות😊
השתמשת במנגו טרי או קפוא/שימורים? זה יכול להשפיע על המרקם.
האם דייקת בכמויות המרכיבים והשתמשת בכוס מדידה?
כשהקצפת את השמנת היא הייתה קרה ישר מהמקרר?
בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד כף אינסטנט פודינג ולהקציף מעט כדי לקבל מרקם יציב יותר.
בוקר טוב!
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים😋 אני עושה המון דברים מהאתר..
בקשר למתכון הזה, רציתי לשאול אני מעוניינת להכין לפחות 10 כוסות, מספיק להכפיל את כמות הקצפת ולטחון 3 מנגו?
היי רבקה,
לכמות של 10 כוסות יש להכפיל כמויות. אם יש לך 3 מנגו גדולים- גם זה בסדר.😊
ערב טוב,
בראשית תודה רבה על המתכונים הנהדרים!!!
בעזרת ה’ לבתי יש עוד מעט בת מצווה, עם כל המצב של הנגיף אני לא יודעת היכן נעשה וכמה יגיעו… אך צריך להתחיל להכין קינוחים ולהקפיא. אשמח לרעיונות של קינוחים שיתאימו לבר קינוחים (ואחפש באתר את המתכונים). תודה רבה!
היי נועה,
המון המון מזל טוב!!
על אילו קינוחים חשבת פחות או יותר? תרצי קינוחים פרווה או חלביים?
בכל מקרה הכל תוכלי למצוא כאן – קינוחים מיוחדים
מצורפים רעיונות לקינוחים מרשימים וטעימים במיוחד 🙂
תודה רבה.
אני הולכת על ארוחה חלבית (כבקשת בעלת השמחה..), המתכונים בלינק נראים נהדר. האם הם טובים בהקפאה? מה עם כוסיות? מה מומלץ ומרשים (וכמובן לא יותר מ- 10 דקות עבודה…)?
הייתי מציעה לך להכין את הקינוחים הבאים :
קינוח פירות יער
חטיף קוקוס ורוד,
קינוח קרם קפה וגבינה
קינוח שכבות
כל המתכונים חלביים ומתאימים להקפאה ובהגשה בכוסיות 🙂
המון הצלחה!
היי, אני משתמשת במנגו קוביות קפואות. כמה גרם או כוסות מנגו צריך?
היי שרית,
הייתי משתמשת בכ-2 כוסות, אפשר להפשיר מעט ולטחון במעבד מזון או בלנדר מוט ולהשתמש כרגיל.
טחנתי בנינג׳ה ישר מהמקפיא והמרקם יצא מעולה. כולם כל כך התלהבו שאני הולכת לאמץ את המתכון הזה.
לא הספקתי לצלם 😕
איזה כיף לקרוא 🙂
העיקר שיצא מוצלח! ❤️
היי
רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בקרם מנגו מוכן ?
כן אפשר.
היי
אחלה מתכונים
האם אפשר להכין ביום שיני(האירוע יום רביעי) ולשים במקרר
זה ישאר בסדר?
ועוד שאלה: אם שמים מנגו קפוא או תות קפוא, זה יוציא יותר נוזלים זה יהרוס או גם יהיה בסדר?
מחכה לתשובה
בתודה מראש
הפירות הקפואים באמת מפרישים יותר נוזלים אז אני מציעה להכין ומיד להקפיא.
להעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
ניתן להקפיא?
כן.
אם אין לי כוח להתעסק עם שכבות 🙂 אפשר לדעתך לערבב את כל המוס והמחית יחד ולשים בתבנית אינגליש קייק?
היי סיגל,
לא ניסיתי לערבב כמות כזאת של מחית יחד עם הקצפת כך שאני לא יודעת.
האמת שזה לא כזה נורא לסדר את השכבות 🙂
היי רציתי לדעת כתוב להקציף שמנת ואינסטנט וזה ולהוסיף חלק ממחית המנגו איך הקצפת נישארת לבנה ?
זה רק 4 כפות ממחית המנגו. אצלי זה לא צבע כל כך את הקרם.
האם המתכון יכול להתאים לבצק עלים אפוי?
היי מעיין,
מה הכוונה? איך הבצק אמור להשתלב?
הבצק הינו תחתית לקרם. ניסיתי והיה מצוין. את הקרם מורחים ממש לפני ההגשה.
2 פודינג וניל, 1 שמנת מתוקה, 1 קרם קוקוס, פריגת מנגו-כמה כפיות. להקציף הכל.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף.
נראה ממש טוב, רוצה להכין לבר מתוקים. במה אפשר לצפות מלמעלה שייראה יותר מושקע? אולי גנש שוקולד לבן יתאים?
כן, אפשר להכין גנאש שוקולד לבן ולהמיס 100 גרם שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה.
ניתן להשתמש במנגו קפוא(שמיועד להכנת שייקים)
כן. אפשר להוסיף קצת מיץ תפוזים או מים כדי שיהיה קל לטחון.
סליחה, סוכר….
דחוף! אם אני שמה תותים במקום- צריך להוסיף לזה מלח?
תודה וחנוכה שמח!
תלוי אם התותים מספיק מתוקים. כדאי לטעום.
ערב טוב אפרת,
אני רוצה להכין מוס לימוני עם קוקוס
האם אפשרי לעשות את המוס הזה עם קרם קוקוס במקום החלב או המי קוקוס
ובמקום מנגו האם אפשרי לתת טעם לימוני בצורה כלשהי
שבוע טוב ומבורך
שנה טובה
שבוע טוב לילי,
במקום שמנת אפשר לשים קרם קוקוס. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך.
במקום חלב אפשר לשים כרבע כוס מיץ לימון ולהוסיף כרבע כוס סוכר (פודינג וניל יש לשים 3 כפות).
אפשר להוסיף לקצפת גרידת קליפת לימון.
שנה טובה 🌺
אפרת תודה רבה!
כרגיל עוד מתכון מנצח. עשיתי כמות כפולה יצאו 30 כוסיות קטנות. יפה טעים ומתוק. נראה הרבה יותר עבודה ממה שזה באמת.
ה’ יברך אותך, מתכון משמח.
דינה
תודה דינה ❤️
שלום אפרת ותודה על המתכונים המעולים שלך!
רציתי לשאול אם מחית קיווי תתאים כאן בנוסף למחית מנגו. ואם כן איך לשלב אותן- לערבב או לעשות שכבות?
אפשר אבל בגלל שהוא חמצמץ יש להוסיף לו סוכר לפי הטעם.
לדעתי עדיף לעשות שכבות.
אפרת,
האם אפשר להחליף את המנגו במלון ולהקפיא?
אני חושבת שכן רק חשוב שהמלון יהיה מתוק.
אפשר להכין עם אננס משומר?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
שלום אשמח לדעת האם אפשר להקפיא וזה לא יהרס אחרי הקפאה אני רוצה לעשות את זה נתוי וכמה זמן לפני הגשה אני יכולה להוציא את זה ושישאר נתוי
אפשר להקפיא. להעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
מוס המנגו יצה מצוין
תודה פלורה משוויץ
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת יקרה,
הכנו את המוס נראה מצוין (נטעם בשבת…)
שבת שעברה הכנו חזה עוף קוביות בקורנפלור ואח”כ בדבש ועוד – יצא מעולה!!
תודה על המתכונים!
שמחה לשמוע!
תודה אביטל 🌷
הי אפרת
נראה לך אפשר להרכיב את הכוסות ב2 שכבות באלכסון?
הי אפרת
אני רוצה להכין את המוס מאפרסקים משומרים
נראה לך אפשר להרכיב את הכוסות באלכסון (שכבה מוס שכבה מחית)? המחית לא תשקע??
אני צריכה את זה לארוע עוד שבועים, מתכננת להקפיא
אשמח לתשובה מהירה
אלפי תודות
היי, בשביל להרכיב באלכסון צריך לשים שכבה אחת של קרם, להטות את הכוס שתהיה באלכסון (אפשר להניח בתוך תבנית ביצים) ולהקפיא. לאחר שהשכבה קפאה יש לשים את השכבה השניה, להטות את הכוס ולהקפיא וכך הלאה.
היי לכם! אני הכנתי ושמתי גרדת לימון במוס עכשיו זה במקפיא עוד לא טעמתי. אבל אני מניחה שיצא טעים. ועשיתי עם מנגו פרי הכי טעים וטבעי לדעתי.
נראה מעולה 🙂
שלום!
איך מכינים את המתכון עם פריגת מנגו קפוא?
אם זה מנגו קפוא אז אפשר להפשיר מעט ולטחון במעבד מזון או בלנדר מוט ולהשתמש כרגיל.
נדמה לי שהכוונה היתה לתרכיז הקפוא של פריגת בטעם מנגו (שבמקור מיועד להכנת מיץ…אפשר גם להפשיר תרכיז קפוא בטעם מנגו. להקציף 2 שמנת מתוקה היטב. להוסיף בתנועות קיפול את תרכיז המנגו. להוסיף נשיקות מפוררות גס. מתאים לתבנית אינגליש קייק. מקפיאים ופורסים לפני ההגשה. יוצא מקפא מנגו במרקם של פרפה. טעים טעים.
מתכון מעולה! התענגנו בחג😋
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפרת שלום
רציתי להגיד לך הרבה תודה, לקראת שמחה במשפחה הכנתי כל מני מתכונים מהאתר – אחד אחד הם קלים וטעימים
את המוס הזה הכנתי בכוסיות קטנות יצא ממש חמוד, בסוף נגמר לי המחית ולא היה לי זמן להכין עוד אז עשיתי כוסות אחרות בלי שכבות (רק מוס) ויצא כאילו משהו אחר – ממש כיף
תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה פנינה.
שנה טובה ומתוקה ❤️
האם אפשר להקפיא את המוסיקה מנגו
כן אפשר.
עשיתי עם תותים ויצא מושלם!
הם טובים בהקפאה?
כן, אפשר להקפיא.
שנה טובה!
יש אפשרות להכין את המוס עם פירות יער קפואים?
כן, רק מומלץ להוסיף מעט אבקת סוכר לנטרול החמיצות.
שנה טובה 🙂
במקום מים אפשר להשתמש במיץ תפוזים או שזה יצא חמוץ?
עדיף מים במקרה הזה.
יכול ללכת גם מנגו קפוא? איזה עוד פירות יכולים ללכת בזה? תודה על הכל…
נראה לי שכן. אפשר לשים תותים (אפשר להשתמש גם בתותים קפואים).
יצא נהדר, הכנתי היום לילדים ולנכדים, קלי קלות כולם אהבו מאד.
תודה חנה, שמחה לשמוע 🙂
יצא נהדר! במקרה שלי המנגו היו חצי בשלים ולכן הוספתי מי סוכר (כף סוכר ורבע כוס מים רותחים).
באמת קינוח פרווה שלא מרגיש כמו פרווה אלא כמו חלבי 🙂
אפשר להחליף את הביסקוויטים בשוקולד מריר טחון דק דק לפרורים 🙂
תודה דבי 🙂
שבת שלום
הי.
האם אפשר להשתמש בקופסה של פריגת של המנגו הקפוא?
תודה.
כן, אפשר.
היי
אשמח לדעת איך אוכל להכין קצפת יציבה בלי מיקסר? יש לי את הידני ובחיים לא הכנתי קצפת.רוצה להכין בפעם הראשונה ונורא מפחדת.תודה
היי,
יש לך את המיקסר הידני עם שני ווי הקצפה נשלפים? אם כן זה מצוין. הכי חשוב שמיכל הקצפת יהיה קר מאוד. אני ממליצה לקרוא את המדריך של איך מכינים קצפת.
בהצלחה! 🙂
כל שאני רוצה להכין משהו אני נכנסת קודם לפה לחפש מתכון – מ כ ו ר ה.
לגבי המוס מנגו,יש אפשרות להכין עם פרי אחר ?
היי עדי,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
תותים ישתלבו מצוין. אם לא מוצאת טריים אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים.
יום מקסים!
היי אפרת 🙂
קודם רציתי לומר לך תודה רבה, אנחנו מכינים את המתכונים שלך, נהנים מאד ומקבלים כמויות של מחמאות! פשוט אתר מעולה!!!
בקשר למוס – איך אני אוכל לרסק את המנגו למחית בצורה טובה אם אין לי בלנדר או מוט ידני?? תודה רבה!
היי אורה,
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע 🙂
לגבי המנגו, אני חושבת שרק בעזרת מזלג, פשוט למעוך את המנגו היטב אבל קחי שחשבון שהמרקם לא יהיה חלק.
חג שמח!
היי… חג שמח!! אם אני יוסיף חלבונים של ביצה יקציף.. ויוסיף את הריצ’ .. זה יהיה יותר משודרג? או שזה יהרוס? כמו שעושים גלידה!
היי ליזי,
באותו יום בבוקר תעבירי למקרר (שזה יהיה לפחות 4 שעות לפני).
את יכולה להקציף בנפרד 2-3 חלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בנפרד את השמנת עם 2 כפות אינסטנט פודינג, חלב ומחית מנגו ולערבב ביניהם בעדינות בתנועות קיפול. המוס פשוט ייצא יותר אוורירי.
בהצלחה 🙂
וכמה זמן לפני הארוע אני צריכה להוציא את המוס מהמקפיא?
כמה זמן אפשר לשמור את המוס במקפיא??
היי ליזי,
אני מניחה שבסביבות 2-3 שבועות.
תודה על התשובות המהירות!
הכנתי עכשיו טעמים מדהימים!!
נשאר לי לקוות שיחזיק מעמד טוב עד מחר בערב (אז באים האורחים:)
האם אפשר להמיר את המנגו באפרסקים משימורים?
היי רותי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
שנה טובה 🙂
רוצה להכין לראש השנה.
א. האם ניתן להכין כבר מהלילה (מוצ”ש)?
ב.האם פרורי העוגיה לא נרטבים מהמוס?
ג. ניראה לך מתאים לשים במקום בסקויטים- פרורי עוגיות שקדים?
היי מיכל,
אפשר להכין לילה לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
הפירורים נשארים פריכים אפילו שיש עליהם מוס.
אפשר לשים פירורי עוגיות שקדים (בהנחה ואלה עוגיות פריכות/קשות ולא רכות).
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
רציתי לדעת אם זה יצא טעים לערבב
את הפירורים עם חמאה מומסת?
תודה ויום טוב 🙂
היי יערית,
אפשר לערבב את הפירורים עם חמאה מומסת (בסביבות 25 גרם חמאה).
יום נפלא 🙂
היי,
רציתי לדעת האם אפשר לשים בתחתית גרנולה במקום פתי בר?
כן טלי, אפשר בהחלט.
עשיתי הקינוח ל-ליל פינוק. ויצא מעולה.
תודה רבה מתוקה…
שמחה שנהניתם 😉
תודה שחזרת לעדכן!
האם אפשר להוסיף לקצפת תרכיז מנגו קפוא של פריגת?
היי תמר,
אני מניחה שכן.
ראשית המון תודה על המתכון המוצלח,
בכדי שיהיה בריא יותר, חשבתי שאולי להרכיב את התחתית מ-שקדים ואגוזים -גרוסים,(במקום פירורי הבסקוויטים.)
מה דעתך?
זה ישתלב טוב,ולא יפחית מהטעם?
זה יכול להשתלב מצוין 🙂
ואוו זה היה מדהים, כמובן מיותר לציין שלא נשאר כלום!, היה לזה טעם עדין ומרענן ,וזה היה פשוט מושלם אחרי הארוחה!!
תודה על המתכונים הקלים שנראים פשוט מהמם!!!!!!!!!!
איזה כיף שחזרת לעדכן! תודה 🙂
הכנו לצאת הצום, נראה מעווווווולה, נעדכן בערב לגבי הטעם!
מעולה 🙂