זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 48 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס אורז מלא שטוף ומסונן
שליש כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
-מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
*הערה: מומלץ להשתמש בעדשים שחורות מאחר והן טעימות יותר. מי שבכל זאת רוצה להשתמש בעדשים ירוקות -יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או לחסוך את הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה.
הי אפרת, נראה נהדר. יש לי שאלה שהיא גם כללית וגם ביחס למתכון הזה- האם ייצא מוצלח גם אם רשים את התיבול רק בסוף, אחרי שהמגדרה מוכנה (אני רוצה לשים בצד חלק ללא תיבול, בשביל תינוק ואז לתבל את יתר המנה…). הטיימינג של התיבול משנה או בכלל לא כשמכינים אורז, קינואה וכו’? תודה!
היי מיכל,
בגדול אפשר אבל עדיף לתבל לפני הבישול כי כך התיבול נספג באופן אחיד באורז/קינואה וכו’.
אם משתמשים בעדשים ירוקות קפואות מסנפרוסט, באיזה שלב להוסיף אותן? האם להוסיף קפואות או להפשיר? כמה מים וכמה זמן בידול? תודה רבה רבה
אפשר להכין עם ¾ כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה. אפשר להפשיר קצת לפני.
אופן ההכנה לא משתנה.
מתכון מושלם!!!
מכפילה כמויות ומכינה לפחות פעמיים בחודש!!
תודה על מתכונים בריאים !
שמחה לשמוע🙂
תודה אביה
תודה על המתכון! אם אני מכינה אותו עכשיו, איך הכי כדאי לחמם אותו מחר? להכניס לתנור?
כן אפשר לחמם בתנור או על הגז.
עדשים כתומות גם טוב?
אם כן מה לגבי יחס המים?
תודה רבה
לא ניסיתי אבל צריך לקחת בחשבון שעדשים כתומות מתפרקות בזמן בישול.
אם את בכל זאת מנסה יהיה צורך להגדיל את כמות המים בחצי כוס.
ניסיתי ויצא מצוין!!
המראה פחות אסתטי כי כמו שאמרת העדשים התפרקו
אבל הטעם מעולה וגם חוסך השריה ובישול קודם
אפרת- אין לך מושג כמה את נוכחת במטבח שלי… המון המון תודות!
תודה לך שחזרת לעדכן💜
יצא אליפותתתת…טעים מאוד. הוספתי קצת ברוקולי. פצצה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי שאלה שלא הבנתי
אם משתמשת בעדשים ירוקות אני מבשלת אותן לפני 20 דק ואז שוב מבשלת אותן עם האורז? כ 40 דק? ז”א סהכ בישול של שעה לעדשים?
תודה
היי,
נכון(:
שלום אפרת, טעמתי פעם אורז מלא עם טיבול ממש טעים, רוטב אדום והיה חתיכות של בטטה ואולי גם גזר. אולי את יכולה לחשוב על מתכון כזה ולשים פה באתר? זה מאוד ישמח אותי:)
היי
את יכולה להכין אורז אדום ולהוסיף לו כל ירק שאת אוהבת(:
אשקול להעלות מתכון כזה בהמשך🙂
הי אפרת ראשית תודה רבה רבה על אתר נהדר שעוזר לי כל פעם במטבח. עולם נהנים בזכותך😃 ואני לא מחובבי המטבח…אבל הקלות והפשטות של המתכונים מבורכת
אני במטבח עכשיו ורוצה יחס של 1 כוס אורז מלא ו1 כוס עדשים שחורים. איך משנים כמויות המים והתיבול?
היי
שימי 3/4 2 כוסות מים.
תודה על המילים הטובות🩷
תודה רבה ושבת שלום
בס”ד
היי אפרת,
אם אני מוסיפה חבילת פטריות קטנה, האם זה משפיע על כמות המים?
אני עושה 1.5 כוסות אורז, אז אם זה משנה אשמח לדעת כמה מים לשים.
תודה רבה רבה 😀
היי,
את יכולה להוסיף פטריות ללא שינוי בכמות המים.
בהצלחה(:
היי אפרת רציתי לשאול אני משתמש בעדשים ירוקות האם אחרי שבישלתי אותם 20 דקות להשרות שוב לחצי שעה?
היי,
השרייה נעשית לפני הבישול. לאחר תחילת הבישול אין צורך להשרות.
היי אפרת אני לא הבנתי לגבי העדשים הירוקות להשרות לחצי שעה ואז לבשל 20 דקות?
אם משתמשים בעדשים ירוקות יש לבשל את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, ואז להוסיף אותן כרגיל לפי המתכון (יחד עם האורז).
הי, האם צריך להשרות גם את האורז המלא לפני הבישול?
היי רוני,
כן, רצוי.
אני מבינה שהאורז צריך להיות מבושל , מהו זמן בישול אורז מלא ולא עמילני … תודה .
זמן בישול מומלץ של אורז מלא הוא 40 דקות.
לאחר מכן מומלץ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים. יש לי 2 שאלות ברשותך.
1. אני צריכה לעשות את האורז עם עדשים ירוקות לארבעה אנשים. תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות הדרושות?
2. בדרך כלל אורז מלא יוצא לי יבש וקצת קשה למרות הבישול הארוך. מה אני עושה לא נכון?
תודה רבה ובשורות טובות 🙂
היי שמרית,
1. תכיני כמות וחצי:
כוס וחצי אורז מלא
חצי כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3+1/3 (שלוש ושליש) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, 3/4 כפית כורכום, כפית ושליש כמון, שליש כפית פלפל שחור
2. את משרה את האורז במים לפני? אם כן, כמה זמן?
לא, אני לא משרה אותו. זו הבעיה?
האם אפשר להשרות אותו לילה?
תודה רבה רבה
אני מניחה שזאת הסיבה.
מספיק להשרות במים כשעתיים ולסנן.
היי אפרת
אם אני רוצה לבשל את זה עם אורז בר (פרא) זה משנה משהו במתכון?
אין שינוי רק לגבי המים כדאי לבדוק מה הכמות המומלצת לכוס הרשומה על גבי האריזה.
האם אפשר לשים עדשים ירוקות במקום שחורות ?
כן.
שלום, אפרת. אפשר לשטוף את העדשים השחורות במים קרים לאחר בשול ראשוני? אני שואל באופן כללי.
כן אפשר.
תודה.
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אני אוסיף כמות יותר גדולה של עדשים שחורות כלומר כוס אורז וכוס עדשים, האם זה ישנה את זמן הבישול או כמות המים?
כן. אם אתה שם 2 כוסות אורז מלא וכוס עדשים שחורות יהיה כדאי להשתמש בבצל גדול, 3-4 שיני שום, 4.5 כוסות מים.
מבחינת תיבול – 2 כפיות מלח, כפית כורכום, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור
אין שינוי בזמן הבישול.
תודה על התשובה המהירה אוהב את המתכונים שלך
עם מה אפשר להגיש את זה? (אני מתכוונת למשהו בשרי..)
כמעט כל מנת בשר מתאימה.
אם את מתלבטת בין כמה אופציות, רשמי לי ואמליץ לך.
יש לי בשר טחון, חזה עוף שלם ופרגית. מה היית ממליצה ואיך?
תודה 🙏😊
נתחי חזה עוף במחבת שווארמה פרגית ופטריות.
(אפשר גם בלי הפטריות אם אין לך).
תודה!!! 🙏💜
היי, אפשר להמיר לאורז בסמטי במקום מלא? זה עדיין אותו זמן בישול?
תודה
אם זה אורז בסמטי לבן אפשר להכין את המתכון הזה- מתכון למג’דרה.
היי. אם אני רוצה להכין כמות כפולה, מהי כמות המצרכים והתבלינים?
יש להכפיל את כל החומרים ב-2 כולל של התיבול (4.5 כוסות מים).
תודה על התשובה
הי אפרת, פורים שמח! אוהבת ממש את המתכונים באתר. מה עושים עם זה שהעדשים צובעות את האורז בשחור?
היי סמדר,
אפשר לבשל את העדשים במים רותחים כ-10 דקות, לסנן ואז להשתמש למתכון.
פורים שמח 🙂
שבוע טוב אפרת. רציתי לומר לך שבזכותך יצא לי לארח בכבוד השבת. עשיתי את העוף בתנור עם תפוחי אדמה שלך ויצא עשר. עשיתי גם אורז מלא עם עדשים. עשיתי עם עדשים חומות (לא היה לי שחורות וגם לא ראיתי שמוכרים בסופר). לא השריתי לפני אבל אחרי 40 דקות יחד עם האורז יצא ממש טוב.
שבוע טוב שלמה,
אני מאוד שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
חג פורים שמח
אפרת רציתי לומר לך שכשהיו בעיות באתר שבוע שעבר הרגשתי שהקרקע נשמטת מתחת לרגליי 🤷♂️.
היי שלמה,
זו היה תקלה לא צפויה שלצערי לקח המון זמן לטפל בה.
מתנצלת על אי הנוחות שנגרמה ומקווה שתקלות כאלה לא יקרו יותר 🙂
שבוע נפלא
רציתי גם לומר לך שהסרתי את חוסם הפרסומות מהאתר שלך.
🙂
אפרת בוקר טוב
אני כבר המון זמן מכינה את המתכון הזה …ורק מעדכנת שתמיד יוצא טעים מאוד.
כל המשפחה נהנית (אפילו שזה אורז מלא זה עדיין ממש טעים).
אז תודה רבה על מתכונים מוצלחים !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ויום נפלא!
הי אפרת, רק רציתי להודות לך, בזכותך התחלתי לקבל ביטחון ולבשל! אמנם בקטנה אבל לאט לאט אגיע גם לתותחים הכבדים. תודה !!!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה אדר
השתמשתי בתערובת אורז אדום, שחור, לבן. יצא עשר.
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה!
קל, טעים ומצליח בכל פעם.
הפך למאכל האהוב על הבת שלי שהיא גם צמחונית וגם בררנית..
המתכון ממש מוצלח כמו שהוא, אבל כדי לגוון בפעמים הבאות הוספתי גזר מגורר, החלפתי בצל לבן בבצל סגול וחלק מהאורז בקינואה. לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה עדיין מג׳דרה, אבל יצא מוצלח גם בגרסאות האלה.
תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה דליה
אני רוצה להכין את המתכון , אבל יש לי עדשים ירוקות מבושלות מוקפא של סנפרןסט
איך מבשלים אותן בצורה הזו עם האורז?
היי הדר,
אפשר להכין עם ¾ כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה. אין צורך לבשל אותן לפני.
הי…
עדיף עם אורז מלא בסמטי או עגול?
תודה… אפרת
לא משנה.
הי אפרת, הולך עם אורז מלא עגול?
גמר חתימה טובה!
כן. גמר חתימה טובה 🌺
יצא טעים, אבל 40 דקות על האש זה לא מספיק, צריך שעה, יצא יבש, תודה בכל מקרה
באיזה סוג אורז מלא השתמשת?
היי,האם במקום אורז מלא אני יכולה להשתמש באורז רגיל?
יש מתכון למג’דרה מאורז רגיל.
היי אפרת
זהו מתכון מנצח ,
אני עושה אותו על בסיס שבועי וכמובן עם עדשים שחורות.
תודה ענקית 😉
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבה
הכנתי את המג’דרה קרצה מחמאות רבות
טעימה בטירוף
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת משהו שלא מובן לי, כשאני משרה או שוטף את האורז המלא, וממתין אפילו שעות, כשהאורז במסננת, הוא פשוט לא מתייבש לי…. יש לך מושג למה ומה הסיבה? (אורז לבן מתייבש לי תוך חצי שעה שעה גג)
אתה מתכוון שהוא עדיין לח נכון? לא לגמרי רטוב.
בכל מקרה, זה לא נורא. אפשר להכין גם כשהוא לח.
היי אפרת,
אם אני מעוניינת להכין עם כמות של חצי כוס אורז (אין לי צורך במנה גדולה יותר), איך להקטין את שאר הכמויות בהתאם?
תודה!
היי ורד,
את שמה מחצית מיתר הכמויות:
חצי כוס אורז מלא שטוף ומסונן
רבע כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
כוס + 3 כפות מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור
תודה רבה! הכנתי ויצא מדהים! תודה על עוד מתכון נפלא 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי,
מזתומרת אורז שטוף ומסונן?
כאילו בלי טיפת מים ממש או בקטנה?
תודה.
בקטנה 🙂
יצא מעדן!!! ממליצה בחום!
רב התבשילים שלי אני נכנסת לכאן ואני יודעת שאת שומעת את זה הרבה אבל כל הכבוד אחלה מתכונים!!!!
ממש הכל יוצא יאמיייייייי
תודה יפית, כיף לשמוע 🙂
שנה טובה!
היי. הכנתי במתכון מאוד דומה לפני כמה ימים (הכמויות טיפה שונות), והעדשים השחורות ממש צבעו את האורז באפור חזק. איך אפשר להמנע מזה?
תודה!
היי יעל,
יכול להיות שזה קשור לסוג העדשים כי לא כל עדשים שחורות צובעות את האורז.
בכל מקרה פעם הבאה אפשר אולי לבשל את העדשים בנפרד במים רותחים כרבע שעה ולסנן. לאחר מכן להשתמש בעדשים רגיל למתכון.
היי, אם בכל זאת אני מכינה עם עדשים ירוקות באיזה שלב הוא נכנס לתבשיל?
תודה
היי לאה,
לאחר שבישלת את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, את מוסיפה אותן כרגיל לפי מה שרשום במתכון (יחד עם האורז).
זה נראה מושלם, שמעתי שגם את האורז המלא אפשר להשרות ערב ואז הוא מקצר זמן הבישול, וגם את העדשים השחורות אפשר להשאיר עם מים חצי יום והבישול יהיה קצר..מה דעתך?
היי אסתר,
אפשר להשרות את העדשים והאורז המלא אבל רצוי לבשל לפי זמן הבישול המצוין במתכון כי לפעמים קורה שהאורז עדיין לא מוכן לגמרי למרות ההשרייה.
מנה מצוינת. מציעה להוסיף 2.5 כוסות מים.
תודה מירב 🙂
מעולה!
אפשר קצת יותר מים..
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
אם אני מבשל את העדשים 20 דקות לפני אז זה מקצר את ה40 דקות בישול?
היי צח,
זה לא יקצר כי האורז המלא דורש בישול של 40 דקות.
שבת שלום,
שמעתי שצריך להשרות את האורז המלא מספר שעות לפני הבישול.. האם זה מאיץ או משפר במשהו?
דבר שני וסליחה על הבורות ..בעצם יש 3 סוגי עדשים – ירוק, שחור וכתום?
תודה,
סימה
היי סימה,
גם אם משרים את האורז כמה שעות לפני – ההכנה היא אותו דבר.
ונכון, יש 3 סוגי עדשים – ירוקים, שחורים וכתומים (את יכולה לקרוא על סוגי העדשים כאן). למג’דרה- השחורים מומלצים יותר.
חג שמח 🙂
תודה על התשובה המהירה.. מפתיע בכל פעם מחדש.
שאלה.. האם אפשר להחליף את האורז בבורגול? אם כן האם התהליך של הבישול זהה?
חג שמח
היי סימה,
יש מתכון למג’דרה עם בורגול בשילוב עם גזר (אפשר לוותר על הגזר אם את רוצה להכין רק עם עדשים).
חג שמח 🙂
תודה על התשובה.
האם ניתן להחליף את האורז המלא בבורגול…
שלום רב,
אני מתכוונת להשתמש בעדשים ירוקות (הבנתי שפחות עדיף אך זה מה שיש לי כעת..). בדרך כלל לא משרה אותן במים אבל היום במקרה השריתי את כל מה שנותר לי בשקית – ויצא כמעט שתי כוסות. לפי המתכון אני מבינה שזו כמות דיי גדולה. האמת שאני רוצה להכין כמות גדולה – אולי שתי כוסות אורז מלא. השאלה כמה מקסימום עדשים כדאי להוסיף. ואם יש לך המלצה מה לעשות עם מה שיוותר מהעדשים בהתחשב בעובדה שהשריתי אותן במים…אפשר להקפיא או שפשוט אשאיר במקרר…? (ויש לך מתכון מוצלח רק לעדשים?)
תודה רבה, תמר
היי תמר,
אם את מכינה כמות של 2 כוסות אורז מלא את יכולה לשים בסביבות כוס וחצי עדשים ירוקות מבושלות. יש לבשל את העדשים שהשרת במים רותחים כ-20 דקות ולסנן. את עודפי העדשים את יכולה לשים בשקית ולאחסן במקפיא.
אין לי מתכון לעדשים בלבד אבל אשתדל לפרסם בהמשך.
ערב נעים 🙂
שלום לך,
תודה רבה רבה על התגובה המהירה והמפורטת ועל האדיבות והמתכונים המוצלחים.
אעשה כפי שאת מציינת (ואת שאר הכמויות אני מניחה פשוט להכפיל…).
אעדכן איך יצא.
ערב מהנה ושוב תודה רבה 🙂
נכון, להכפיל את כל הכמויות: 2 כוסות אורז מלא, כוס וחצי עדשים מבושלות, 2 בצלים בינוניים, 4 שיני שום, 4.5 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח, כפית כורכום, 2 כפיות כמון, בין שליש לחצי כפית פלפל שחור.
שלום, איזה סוג או חברה של אורז מלא כדאי לעשות?
היי אוסנת,
אני משתמשת בסוגת אבל אפשר להשתמש בכל חברה אחרת.
שבת שלום 🙂
יצא טעים מאודד! תודה רבה !:))
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
בס”ד
בעלי התחיל דיאטה וחיפשנו מתכונים טובים וטעימים…. ואכן המתכון הזה מנצח!!! התענגנו על כל ביס
היי רחלי,
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
לפני כמה ימים נאלצתי לקנות אורז מוכן בקייטרינג.
האורז שאכלתי היה מאוד דומה לזה המוצג כאן, אציין שגיליתי מחדש את טעמו של האורז 🙂
אני רוצה לשחזר את המתכון , המתכון שכאן מכיל גם בצל ,מה שישפר עוד יותר את התוצר הסופי.
כיצד סוג האורז (מלא\לבן\פרסי או כל סוג אחר ) צפוי להשפיע על התבשיל ?
פעם יצא ל לאכול אורז מלא ולא אהבתי את טעמו
תודה
היי ולאד,
זה נכון שלא כולם מתחברים לטעם של האורז המלא אבל יש באתר גם מתכון למג’דרה מאורז לבן רגיל 🙂
בוקר טוב
אני משתמשת בעדשים ירוקות סנפרוסט ואורז יסמין.
אשמח לכמויות מדוייקות.
תודה רבה רבה
היי יוליה,
שימי כוס וחצי אורז יסמין. שאר הכמויות אותו דבר, כולל המים.
לגבי העדשים הירקות, בשלי 2/3 כוס עדשים במים רותחים, עד שהעדשים מתרככות, סנני והשתמשתי בהן במתכון כרגיל.
יום נפלא 🙂
אני רוצה לעשות כמות יותר גדולה ל 10 מנות מה עלי לעשות?
היי מאיה,
ל-10 מנות ממליצה להכפיל כמויות ב-3:
3 כוסות אורז מלא
כוס עדשים שחורות
2 בצלים גדולים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
6+3/4 כוסות מים (שש ושלושת רבעי כוסות)
3 כפיות מלח, כפית וחצי כורכום, 3 כפיות שטוחות כמון, חצי כפית פלפל שחור
בהצלחה 😉
תודה רבה על המתכונים שלך. האורז מאוד טעים!
תודה אולגה, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂
טעים מאוד! תודה רבה!
טעים מאוד!!!
שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂
אפרת ערב טוב
ברצוני להכין את המתכון עם אורז פרסי , הבנתי שברגע שאני משנה את סוג האורז
זמן הבילוש משתנה, מהו זמן הבישול לאור השינוי בסוג האורז?
היי חלי,
את יכולה להכין את המתכון עם כוס וחצי אורז לבן פרסי. שאר הכמויות, כולל המים נשארות אותו דבר.
מאחר וזמן הבישול של אורז לבן קצר יותר (20-25 דקות), העדשים לא יספיקו להתרכך לכן כדאי לבשל את העדשים במים רותחים במשך 20 דקות ולסנן ואז להכין עם האורז כמו שרשום במתכון.
ערב נעים 🙂
שלום וברכה, ותודה על האתר השימושי!
האם אפשר להשתמש עם עדשים ירוקות? (הבנתי שזה לא אותו הדבר)
תודה מראש 🙂
היי הדס,
אפשר. יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או שאפשר לחסוך את הבישול המקדים ולהשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.
יום נפלא 🙂
היי!!
ראיתי את התגובה שלך וישר בישלתי אחרי ששטפתי את העדשים ואז קלטתי שצריך להשרות גם..
יש דרך להציל אותם??
היי אנה,
זה לא נורא.
אפשר אורז רגיל? ועדשים כתומות גם אפשרי? במקום השחורות?
תודה רבה!!
היי טלי,
פחות מומלץ. זה יהפוך את התבשיל למשהו אחר לגמרי. העדשים הכתומות מתפרקות בזמן בישול וגם היחס של המים משנה לגמרי.
שלום אפרת.
אני מעונינת לבשל זאת עם אורז בסמטי (לא מלא)
כיצד משתנות ההנחיות שלך בנידון?
היי מיכל,
שימי כוס וחצי אורז בסמטי. שאר החומרים נשארים באותן הכמויות.
יש לבשל את העדשים השחורות בישול מקדים של 20 דקות במים רותחים ולסנן (ואז להשתמש בהן כרגיל במתכון).
משך הבישול מתקצר ל 25 דקות (או 20 דקות אם השרת את האורז במים לפני).
היי אפרת
כתבת במתכון להוסיף את המלח בתחילת הבישול.
עד במה שאני יודעת מלח מעכב את בישול הקיטניות ותמיד אומרים להוסיף מלח בסוף הבישול.
לעומת זאת יש את המלח שכן צריך מלח בבישול.
אז מה עושים?
אולי לבשל בנפרד ולערבב אחרי הבישול?
היי דורית,
זה נכון כשמדובר בבישול קטניות כי אומרים שהמלח מעכב את התרככותן.
לאחר שהקטניות כבר רכות או רכות בחלקן אין בעיה לבשל אותן במלח כחלק מתבשיל.
כשמדובר בעדשים שחורות- אין צורך לבשלן לפני, מספיק להשרות אותן במים לפחות חצי שעה. מאחר ומשך זמן הבישול של אורז מלא הוא 40 דקות, זמן זה מספיק לעדשים להתרכך, גם אם מוסיפים מלח לתבשיל.
אם משתמשים בעדשים ירוקות (פחות מומלץ)- זמן הבישול שלהן ארוך יותר מהעדשים השחורות ולכן יש לבשלן לפני ובנפרד כ-20 דקות, ללא מלח ואח”כ להוסיפן לתבשיל כרגיל עם המלחה.
יום נעים 🙂