שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 48 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס אורז מלא שטוף ומסונן

שליש כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.

-מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

*הערה: מומלץ להשתמש בעדשים שחורות מאחר והן טעימות יותר. מי שבכל זאת רוצה להשתמש בעדשים ירוקות -יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או לחסוך את הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חטיפי בריאותחטיפי בריאות
מתכון לחלה מתכון לחלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (20:28 13.05.2024)

הי אפרת, נראה נהדר. יש לי שאלה שהיא גם כללית וגם ביחס למתכון הזה- האם ייצא מוצלח גם אם רשים את התיבול רק בסוף, אחרי שהמגדרה מוכנה (אני רוצה לשים בצד חלק ללא תיבול, בשביל תינוק ואז לתבל את יתר המנה…). הטיימינג של התיבול משנה או בכלל לא כשמכינים אורז, קינואה וכו’? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 13.05.2024)

היי מיכל,
בגדול אפשר אבל עדיף לתבל לפני הבישול כי כך התיבול נספג באופן אחיד באורז/קינואה וכו’.

avatar
שרוןשרון (09:53 30.04.2024)

אם משתמשים בעדשים ירוקות קפואות מסנפרוסט, באיזה שלב להוסיף אותן? האם להוסיף קפואות או להפשיר? כמה מים וכמה זמן בידול? תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 30.04.2024)

אפשר להכין עם ¾ כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה. אפשר להפשיר קצת לפני.
אופן ההכנה לא משתנה.

avatar
אביה (12:40 29.03.2024)

מתכון מושלם!!!
מכפילה כמויות ומכינה לפחות פעמיים בחודש!!
תודה על מתכונים בריאים !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 29.03.2024)

שמחה לשמוע🙂
תודה אביה

avatar
מוריה (20:57 24.03.2024)

תודה על המתכון! אם אני מכינה אותו עכשיו, איך הכי כדאי לחמם אותו מחר? להכניס לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 25.03.2024)

כן אפשר לחמם בתנור או על הגז.

avatar
שוש (15:24 20.12.2023)

עדשים כתומות גם טוב?
אם כן מה לגבי יחס המים?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 20.12.2023)

לא ניסיתי אבל צריך לקחת בחשבון שעדשים כתומות מתפרקות בזמן בישול.
אם את בכל זאת מנסה יהיה צורך להגדיל את כמות המים בחצי כוס.

avatar
שוש (09:29 21.12.2023)

ניסיתי ויצא מצוין!!
המראה פחות אסתטי כי כמו שאמרת העדשים התפרקו
אבל הטעם מעולה וגם חוסך השריה ובישול קודם
אפרת- אין לך מושג כמה את נוכחת במטבח שלי… המון המון תודות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 21.12.2023)

תודה לך שחזרת לעדכן💜

avatar
מירי (16:07 28.08.2023)

יצא אליפותתתת…טעים מאוד. הוספתי קצת ברוקולי. פצצה

מג’דרה מאורז מלא
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 28.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
נעמי (13:55 27.06.2023)

היי שאלה שלא הבנתי
אם משתמשת בעדשים ירוקות אני מבשלת אותן לפני 20 דק ואז שוב מבשלת אותן עם האורז? כ 40 דק? ז”א סהכ בישול של שעה לעדשים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 27.06.2023)

היי,
נכון(:

avatar
אסתי (23:05 18.06.2023)

שלום אפרת, טעמתי פעם אורז מלא עם טיבול ממש טעים, רוטב אדום והיה חתיכות של בטטה ואולי גם גזר. אולי את יכולה לחשוב על מתכון כזה ולשים פה באתר? זה מאוד ישמח אותי:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 19.06.2023)

היי
את יכולה להכין אורז אדום ולהוסיף לו כל ירק שאת אוהבת(:
אשקול להעלות מתכון כזה בהמשך🙂

avatar
אילנית (19:17 15.06.2023)

הי אפרת ראשית תודה רבה רבה על אתר נהדר שעוזר לי כל פעם במטבח. עולם נהנים בזכותך😃 ואני לא מחובבי המטבח…אבל הקלות והפשטות של המתכונים מבורכת
אני במטבח עכשיו ורוצה יחס של 1 כוס אורז מלא ו1 כוס עדשים שחורים. איך משנים כמויות המים והתיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 16.06.2023)

היי
שימי 3/4 2 כוסות מים.
תודה על המילים הטובות🩷

avatar
אילנית (18:22 16.06.2023)

תודה רבה ושבת שלום

avatar
שמרית (13:33 16.06.2022)

בס”ד
היי אפרת,
אם אני מוסיפה חבילת פטריות קטנה, האם זה משפיע על כמות המים?
אני עושה 1.5 כוסות אורז, אז אם זה משנה אשמח לדעת כמה מים לשים.
תודה רבה רבה 😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:02 16.06.2022)

היי,
את יכולה להוסיף פטריות ללא שינוי בכמות המים.
בהצלחה(:

avatar
ישראל (16:10 11.05.2022)

היי אפרת רציתי לשאול אני משתמש בעדשים ירוקות האם אחרי שבישלתי אותם 20 דקות להשרות שוב לחצי שעה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:45 11.05.2022)

היי,
השרייה נעשית לפני הבישול. לאחר תחילת הבישול אין צורך להשרות.

avatar
ישראל (19:02 11.05.2022)

היי אפרת אני לא הבנתי לגבי העדשים הירוקות להשרות לחצי שעה ואז לבשל 20 דקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 11.05.2022)

אם משתמשים בעדשים ירוקות יש לבשל את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, ואז להוסיף אותן כרגיל לפי המתכון (יחד עם האורז).

avatar
רוני (12:00 18.06.2021)

הי, האם צריך להשרות גם את האורז המלא לפני הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 18.06.2021)

היי רוני,
כן, רצוי.

avatar
Mindy Neustadt (20:56 3.01.2021)

אני מבינה שהאורז צריך להיות מבושל , מהו זמן בישול אורז מלא ולא עמילני … תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 4.01.2021)

זמן בישול מומלץ של אורז מלא הוא 40 דקות.
לאחר מכן מומלץ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

avatar
שמרית (19:32 20.10.2020)

בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים. יש לי 2 שאלות ברשותך.
1. אני צריכה לעשות את האורז עם עדשים ירוקות לארבעה אנשים. תוכלי בבקשה לרשום לי את הכמויות הדרושות?
2. בדרך כלל אורז מלא יוצא לי יבש וקצת קשה למרות הבישול הארוך. מה אני עושה לא נכון?
תודה רבה ובשורות טובות 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:22 20.10.2020)

היי שמרית,
1. תכיני כמות וחצי:
כוס וחצי אורז מלא
חצי כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3+1/3 (שלוש ושליש) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, 3/4 כפית כורכום, כפית ושליש כמון, שליש כפית פלפל שחור
2. את משרה את האורז במים לפני? אם כן, כמה זמן?

avatar
שמרית (06:45 21.10.2020)

לא, אני לא משרה אותו. זו הבעיה?
האם אפשר להשרות אותו לילה?
תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 21.10.2020)

אני מניחה שזאת הסיבה.
מספיק להשרות במים כשעתיים ולסנן.

avatar
ענת (08:58 2.09.2020)

היי אפרת
אם אני רוצה לבשל את זה עם אורז בר (פרא) זה משנה משהו במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 2.09.2020)

אין שינוי רק לגבי המים כדאי לבדוק מה הכמות המומלצת לכוס הרשומה על גבי האריזה.

avatar
רונן (18:13 30.06.2020)

האם אפשר לשים עדשים ירוקות במקום שחורות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 30.06.2020)

כן.

avatar
שלמה (10:46 21.06.2020)

שלום, אפרת. אפשר לשטוף את העדשים השחורות במים קרים לאחר בשול ראשוני? אני שואל באופן כללי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:16 21.06.2020)

כן אפשר.

avatar
שלמה (11:20 21.06.2020)

תודה.

avatar
אלי (10:43 21.06.2020)

שלום אפרת
רציתי לשאול אם אני אוסיף כמות יותר גדולה של עדשים שחורות כלומר כוס אורז וכוס עדשים, האם זה ישנה את זמן הבישול או כמות המים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 21.06.2020)

כן. אם אתה שם 2 כוסות אורז מלא וכוס עדשים שחורות יהיה כדאי להשתמש בבצל גדול, 3-4 שיני שום, 4.5 כוסות מים.
מבחינת תיבול – 2 כפיות מלח, כפית כורכום, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור
אין שינוי בזמן הבישול.

avatar
אלי (11:33 21.06.2020)

תודה על התשובה המהירה אוהב את המתכונים שלך

avatar
הודיה (19:46 14.05.2020)

עם מה אפשר להגיש את זה? (אני מתכוונת למשהו בשרי..)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 14.05.2020)

כמעט כל מנת בשר מתאימה.
אם את מתלבטת בין כמה אופציות, רשמי לי ואמליץ לך.

avatar
הודיה (09:01 15.05.2020)

יש לי בשר טחון, חזה עוף שלם ופרגית. מה היית ממליצה ואיך?
תודה 🙏😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 15.05.2020)

נתחי חזה עוף במחבת שווארמה פרגית ופטריות.
(אפשר גם בלי הפטריות אם אין לך).

avatar
הודיה (15:51 15.05.2020)

תודה!!! 🙏💜

avatar
Irma Shalev (14:45 16.04.2020)

היי, אפשר להמיר לאורז בסמטי במקום מלא? זה עדיין אותו זמן בישול?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:24 16.04.2020)

אם זה אורז בסמטי לבן אפשר להכין את המתכון הזה- מתכון למג’דרה.

avatar
מור (09:42 12.03.2020)

היי. אם אני רוצה להכין כמות כפולה, מהי כמות המצרכים והתבלינים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 12.03.2020)

יש להכפיל את כל החומרים ב-2 כולל של התיבול (4.5 כוסות מים).

avatar
מור (11:33 12.03.2020)

תודה על התשובה

avatar
סמדר (08:02 11.03.2020)

הי אפרת, פורים שמח! אוהבת ממש את המתכונים באתר. מה עושים עם זה שהעדשים צובעות את האורז בשחור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:05 11.03.2020)

היי סמדר,
אפשר לבשל את העדשים במים רותחים כ-10 דקות, לסנן ואז להשתמש למתכון.
פורים שמח 🙂

avatar
שלמה (08:18 8.03.2020)

שבוע טוב אפרת. רציתי לומר לך שבזכותך יצא לי לארח בכבוד השבת. עשיתי את העוף בתנור עם תפוחי אדמה שלך ויצא עשר. עשיתי גם אורז מלא עם עדשים. עשיתי עם עדשים חומות (לא היה לי שחורות וגם לא ראיתי שמוכרים בסופר). לא השריתי לפני אבל אחרי 40 דקות יחד עם האורז יצא ממש טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 8.03.2020)

שבוע טוב שלמה,
אני מאוד שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
חג פורים שמח

avatar
שלמה (12:06 16.02.2020)

אפרת רציתי לומר לך שכשהיו בעיות באתר שבוע שעבר הרגשתי שהקרקע נשמטת מתחת לרגליי 🤷‍♂️.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 16.02.2020)

היי שלמה,
זו היה תקלה לא צפויה שלצערי לקח המון זמן לטפל בה.
מתנצלת על אי הנוחות שנגרמה ומקווה שתקלות כאלה לא יקרו יותר 🙂
שבוע נפלא

avatar
שלמה (18:04 16.02.2020)

רציתי גם לומר לך שהסרתי את חוסם הפרסומות מהאתר שלך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 16.02.2020)

🙂

avatar
אפרת (09:00 11.02.2020)

אפרת בוקר טוב
אני כבר המון זמן מכינה את המתכון הזה …ורק מעדכנת שתמיד יוצא טעים מאוד.
כל המשפחה נהנית (אפילו שזה אורז מלא זה עדיין ממש טעים).
אז תודה רבה על מתכונים מוצלחים !!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ויום נפלא!

avatar
אדר (23:24 19.01.2020)

הי אפרת, רק רציתי להודות לך, בזכותך התחלתי לקבל ביטחון ולבשל! אמנם בקטנה אבל לאט לאט אגיע גם לתותחים הכבדים. תודה !!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 20.01.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה אדר

avatar
רונן (14:45 10.01.2020)

השתמשתי בתערובת אורז אדום, שחור, לבן. יצא עשר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 10.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דליה (17:55 9.11.2019)

מתכון מעולה!
קל, טעים ומצליח בכל פעם.
הפך למאכל האהוב על הבת שלי שהיא גם צמחונית וגם בררנית..

המתכון ממש מוצלח כמו שהוא, אבל כדי לגוון בפעמים הבאות הוספתי גזר מגורר, החלפתי בצל לבן בבצל סגול וחלק מהאורז בקינואה. לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה עדיין מג׳דרה, אבל יצא מוצלח גם בגרסאות האלה.

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 9.11.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה דליה

avatar
אדר (18:24 8.11.2019)

אני רוצה להכין את המתכון , אבל יש לי עדשים ירוקות מבושלות מוקפא של סנפרןסט
איך מבשלים אותן בצורה הזו עם האורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 9.11.2019)

היי הדר,
אפשר להכין עם ¾ כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה. אין צורך לבשל אותן לפני.

avatar
אפרת בן חורין (14:54 20.10.2019)

הי…
עדיף עם אורז מלא בסמטי או עגול?

תודה… אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 21.10.2019)

לא משנה.

avatar
הדס (09:01 8.10.2019)

הי אפרת, הולך עם אורז מלא עגול?
גמר חתימה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:59 10.10.2019)

כן. גמר חתימה טובה 🌺

avatar
עידן (20:00 22.08.2019)

יצא טעים, אבל 40 דקות על האש זה לא מספיק, צריך שעה, יצא יבש, תודה בכל מקרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.08.2019)

באיזה סוג אורז מלא השתמשת?

avatar
ויקטוריה (13:17 10.05.2019)

היי,האם במקום אורז מלא אני יכולה להשתמש באורז רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 11.05.2019)

יש מתכון למג’דרה מאורז רגיל.

avatar
אביבה (19:40 8.01.2019)

היי אפרת
זהו מתכון מנצח ,
אני עושה אותו על בסיס שבועי וכמובן עם עדשים שחורות.
תודה ענקית 😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 8.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבה

avatar
זהבה (16:47 19.12.2018)

הכנתי את המג’דרה קרצה מחמאות רבות
טעימה בטירוף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 19.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
יוגב (17:57 5.10.2018)

אפרת משהו שלא מובן לי, כשאני משרה או שוטף את האורז המלא, וממתין אפילו שעות, כשהאורז במסננת, הוא פשוט לא מתייבש לי…. יש לך מושג למה ומה הסיבה? (אורז לבן מתייבש לי תוך חצי שעה שעה גג)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 6.10.2018)

אתה מתכוון שהוא עדיין לח נכון? לא לגמרי רטוב.
בכל מקרה, זה לא נורא. אפשר להכין גם כשהוא לח.

avatar
ורד (20:39 22.06.2018)

היי אפרת,
אם אני מעוניינת להכין עם כמות של חצי כוס אורז (אין לי צורך במנה גדולה יותר), איך להקטין את שאר הכמויות בהתאם?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 23.06.2018)

היי ורד,
את שמה מחצית מיתר הכמויות:
חצי כוס אורז מלא שטוף ומסונן
רבע כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
כוס + 3 כפות מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור

avatar
ורד (10:56 3.07.2018)

תודה רבה! הכנתי ויצא מדהים! תודה על עוד מתכון נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 3.07.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שילת (09:58 3.05.2018)

היי,
מזתומרת אורז שטוף ומסונן?
כאילו בלי טיפת מים ממש או בקטנה?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 3.05.2018)

בקטנה 🙂

avatar
יפית (16:28 14.09.2017)

יצא מעדן!!! ממליצה בחום!
רב התבשילים שלי אני נכנסת לכאן ואני יודעת שאת שומעת את זה הרבה אבל כל הכבוד אחלה מתכונים!!!!
ממש הכל יוצא יאמיייייייי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 14.09.2017)

תודה יפית, כיף לשמוע 🙂
שנה טובה!

avatar
יעל (19:08 17.08.2017)

היי. הכנתי במתכון מאוד דומה לפני כמה ימים (הכמויות טיפה שונות), והעדשים השחורות ממש צבעו את האורז באפור חזק. איך אפשר להמנע מזה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:06 18.08.2017)

היי יעל,
יכול להיות שזה קשור לסוג העדשים כי לא כל עדשים שחורות צובעות את האורז.
בכל מקרה פעם הבאה אפשר אולי לבשל את העדשים בנפרד במים רותחים כרבע שעה ולסנן. לאחר מכן להשתמש בעדשים רגיל למתכון.

avatar
Lea_s (02:07 30.07.2017)

היי, אם בכל זאת אני מכינה עם עדשים ירוקות באיזה שלב הוא נכנס לתבשיל?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 30.07.2017)

היי לאה,
לאחר שבישלת את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, את מוסיפה אותן כרגיל לפי מה שרשום במתכון (יחד עם האורז).

avatar
אסתר (16:45 25.04.2017)

זה נראה מושלם, שמעתי שגם את האורז המלא אפשר להשרות ערב ואז הוא מקצר זמן הבישול, וגם את העדשים השחורות אפשר להשאיר עם מים חצי יום והבישול יהיה קצר..מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 25.04.2017)

היי אסתר,
אפשר להשרות את העדשים והאורז המלא אבל רצוי לבשל לפי זמן הבישול המצוין במתכון כי לפעמים קורה שהאורז עדיין לא מוכן לגמרי למרות ההשרייה.

avatar
מירב (17:23 16.03.2017)

מנה מצוינת. מציעה להוסיף 2.5 כוסות מים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 16.03.2017)

תודה מירב 🙂

avatar
גל (17:09 10.02.2017)

מעולה!
אפשר קצת יותר מים..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 10.02.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום

avatar
צח (18:03 29.12.2016)

אם אני מבשל את העדשים 20 דקות לפני אז זה מקצר את ה40 דקות בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 29.12.2016)

היי צח,
זה לא יקצר כי האורז המלא דורש בישול של 40 דקות.

avatar
סימה (15:46 15.10.2016)

שבת שלום,

שמעתי שצריך להשרות את האורז המלא מספר שעות לפני הבישול.. האם זה מאיץ או משפר במשהו?

דבר שני וסליחה על הבורות ..בעצם יש 3 סוגי עדשים – ירוק, שחור וכתום?
תודה,
סימה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 15.10.2016)

היי סימה,
גם אם משרים את האורז כמה שעות לפני – ההכנה היא אותו דבר.
ונכון, יש 3 סוגי עדשים – ירוקים, שחורים וכתומים (את יכולה לקרוא על סוגי העדשים כאן). למג’דרה- השחורים מומלצים יותר.
חג שמח 🙂

avatar
סימה (10:37 16.10.2016)

תודה על התשובה המהירה.. מפתיע בכל פעם מחדש.

שאלה.. האם אפשר להחליף את האורז בבורגול? אם כן האם התהליך של הבישול זהה?

חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 16.10.2016)

היי סימה,
יש מתכון למג’דרה עם בורגול בשילוב עם גזר (אפשר לוותר על הגזר אם את רוצה להכין רק עם עדשים).
חג שמח 🙂

avatar
סימה (10:35 16.10.2016)

תודה על התשובה.

האם ניתן להחליף את האורז המלא בבורגול…

avatar
תמר (19:46 13.09.2016)

שלום רב,
אני מתכוונת להשתמש בעדשים ירוקות (הבנתי שפחות עדיף אך זה מה שיש לי כעת..). בדרך כלל לא משרה אותן במים אבל היום במקרה השריתי את כל מה שנותר לי בשקית – ויצא כמעט שתי כוסות. לפי המתכון אני מבינה שזו כמות דיי גדולה. האמת שאני רוצה להכין כמות גדולה – אולי שתי כוסות אורז מלא. השאלה כמה מקסימום עדשים כדאי להוסיף. ואם יש לך המלצה מה לעשות עם מה שיוותר מהעדשים בהתחשב בעובדה שהשריתי אותן במים…אפשר להקפיא או שפשוט אשאיר במקרר…? (ויש לך מתכון מוצלח רק לעדשים?)
תודה רבה, תמר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 13.09.2016)

היי תמר,
אם את מכינה כמות של 2 כוסות אורז מלא את יכולה לשים בסביבות כוס וחצי עדשים ירוקות מבושלות. יש לבשל את העדשים שהשרת במים רותחים כ-20 דקות ולסנן. את עודפי העדשים את יכולה לשים בשקית ולאחסן במקפיא.
אין לי מתכון לעדשים בלבד אבל אשתדל לפרסם בהמשך.
ערב נעים 🙂

avatar
תמר (20:16 13.09.2016)

שלום לך,
תודה רבה רבה על התגובה המהירה והמפורטת ועל האדיבות והמתכונים המוצלחים.
אעשה כפי שאת מציינת (ואת שאר הכמויות אני מניחה פשוט להכפיל…).
אעדכן איך יצא.
ערב מהנה ושוב תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 13.09.2016)

נכון, להכפיל את כל הכמויות: 2 כוסות אורז מלא, כוס וחצי עדשים מבושלות, 2 בצלים בינוניים, 4 שיני שום, 4.5 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח, כפית כורכום, 2 כפיות כמון, בין שליש לחצי כפית פלפל שחור.

avatar
אוסנת (08:07 12.08.2016)

שלום, איזה סוג או חברה של אורז מלא כדאי לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 12.08.2016)

היי אוסנת,
אני משתמשת בסוגת אבל אפשר להשתמש בכל חברה אחרת.
שבת שלום 🙂

avatar
:) (15:11 31.05.2016)

יצא טעים מאודד! תודה רבה !:))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 31.05.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רחלי (08:47 20.05.2016)

בס”ד

בעלי התחיל דיאטה וחיפשנו מתכונים טובים וטעימים…. ואכן המתכון הזה מנצח!!! התענגנו על כל ביס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 20.05.2016)

היי רחלי,
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

avatar
ולאד (18:41 4.02.2016)

לפני כמה ימים נאלצתי לקנות אורז מוכן בקייטרינג.
האורז שאכלתי היה מאוד דומה לזה המוצג כאן, אציין שגיליתי מחדש את טעמו של האורז 🙂
אני רוצה לשחזר את המתכון , המתכון שכאן מכיל גם בצל ,מה שישפר עוד יותר את התוצר הסופי.
כיצד סוג האורז (מלא\לבן\פרסי או כל סוג אחר ) צפוי להשפיע על התבשיל ?
פעם יצא ל לאכול אורז מלא ולא אהבתי את טעמו
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 4.02.2016)

היי ולאד,
זה נכון שלא כולם מתחברים לטעם של האורז המלא אבל יש באתר גם מתכון למג’דרה מאורז לבן רגיל 🙂

avatar
יוליה (08:21 3.02.2016)

בוקר טוב
אני משתמשת בעדשים ירוקות סנפרוסט ואורז יסמין.
אשמח לכמויות מדוייקות.
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:50 3.02.2016)

היי יוליה,
שימי כוס וחצי אורז יסמין. שאר הכמויות אותו דבר, כולל המים.
לגבי העדשים הירקות, בשלי 2/3 כוס עדשים במים רותחים, עד שהעדשים מתרככות, סנני והשתמשתי בהן במתכון כרגיל.
יום נפלא 🙂

avatar
מאיה (18:55 13.12.2015)

אני רוצה לעשות כמות יותר גדולה ל 10 מנות מה עלי לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 13.12.2015)

היי מאיה,
ל-10 מנות ממליצה להכפיל כמויות ב-3:
3 כוסות אורז מלא
כוס עדשים שחורות
2 בצלים גדולים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
6+3/4 כוסות מים (שש ושלושת רבעי כוסות)
3 כפיות מלח, כפית וחצי כורכום, 3 כפיות שטוחות כמון, חצי כפית פלפל שחור
בהצלחה 😉

avatar
אולגה (09:27 12.11.2015)

תודה רבה על המתכונים שלך. האורז מאוד טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:50 12.11.2015)

תודה אולגה, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🙂

avatar
אולגה (09:26 12.11.2015)

טעים מאוד! תודה רבה!

avatar
אני (21:36 7.11.2015)

טעים מאוד!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 7.11.2015)

שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂

avatar
חלי (20:34 29.10.2015)

אפרת ערב טוב
ברצוני להכין את המתכון עם אורז פרסי , הבנתי שברגע שאני משנה את סוג האורז
זמן הבילוש משתנה, מהו זמן הבישול לאור השינוי בסוג האורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 29.10.2015)

היי חלי,
את יכולה להכין את המתכון עם כוס וחצי אורז לבן פרסי. שאר הכמויות, כולל המים נשארות אותו דבר.
מאחר וזמן הבישול של אורז לבן קצר יותר (20-25 דקות), העדשים לא יספיקו להתרכך לכן כדאי לבשל את העדשים במים רותחים במשך 20 דקות ולסנן ואז להכין עם האורז כמו שרשום במתכון.
ערב נעים 🙂

avatar
הדס (09:43 26.10.2015)

שלום וברכה, ותודה על האתר השימושי!
האם אפשר להשתמש עם עדשים ירוקות? (הבנתי שזה לא אותו הדבר)
תודה מראש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 26.10.2015)

היי הדס,
אפשר. יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או שאפשר לחסוך את הבישול המקדים ולהשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.
יום נפלא 🙂

avatar
אנה (20:00 13.09.2016)

היי!!
ראיתי את התגובה שלך וישר בישלתי אחרי ששטפתי את העדשים ואז קלטתי שצריך להשרות גם..
יש דרך להציל אותם??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 13.09.2016)

היי אנה,
זה לא נורא.

avatar
טלי (19:09 22.10.2015)

אפשר אורז רגיל? ועדשים כתומות גם אפשרי? במקום השחורות?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 22.10.2015)

היי טלי,
פחות מומלץ. זה יהפוך את התבשיל למשהו אחר לגמרי. העדשים הכתומות מתפרקות בזמן בישול וגם היחס של המים משנה לגמרי.

avatar
מיכל (10:30 22.10.2015)

שלום אפרת.
אני מעונינת לבשל זאת עם אורז בסמטי (לא מלא)
כיצד משתנות ההנחיות שלך בנידון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 22.10.2015)

היי מיכל,
שימי כוס וחצי אורז בסמטי. שאר החומרים נשארים באותן הכמויות.
יש לבשל את העדשים השחורות בישול מקדים של 20 דקות במים רותחים ולסנן (ואז להשתמש בהן כרגיל במתכון).
משך הבישול מתקצר ל 25 דקות (או 20 דקות אם השרת את האורז במים לפני).

avatar
דורית (23:30 20.10.2015)

היי אפרת
כתבת במתכון להוסיף את המלח בתחילת הבישול.
עד במה שאני יודעת מלח מעכב את בישול הקיטניות ותמיד אומרים להוסיף מלח בסוף הבישול.
לעומת זאת יש את המלח שכן צריך מלח בבישול.
אז מה עושים?
אולי לבשל בנפרד ולערבב אחרי הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:25 21.10.2015)

היי דורית,
זה נכון כשמדובר בבישול קטניות כי אומרים שהמלח מעכב את התרככותן.
לאחר שהקטניות כבר רכות או רכות בחלקן אין בעיה לבשל אותן במלח כחלק מתבשיל.
כשמדובר בעדשים שחורות- אין צורך לבשלן לפני, מספיק להשרות אותן במים לפחות חצי שעה. מאחר ומשך זמן הבישול של אורז מלא הוא 40 דקות, זמן זה מספיק לעדשים להתרכך, גם אם מוסיפים מלח לתבשיל.
אם משתמשים בעדשים ירוקות (פחות מומלץ)- זמן הבישול שלהן ארוך יותר מהעדשים השחורות ולכן יש לבשלן לפני ובנפרד כ-20 דקות, ללא מלח ואח”כ להוסיפן לתבשיל כרגיל עם המלחה.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות