זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 10-11 מאפינס
סוג: פרווה
רכיבים
2 ביצים M או S
שליש כוס (65 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (66 ג’) שמן
⅔ כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כפית תמצית וניל
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
⅔ כוס (60 ג’) קוקוס
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומסדרים מנג’טים מנייר בתבנית מאפינס.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והקוקוס ומוסיפים לתערובת הרטובים. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת מעט דלילה).
-יוצקים את הבלילה למנג’טים (עד גובה המנג’ט) ואופים במשך 18-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומפזרים מעל קוקוס (לא חובה).
הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
רני כולה ילדה בת 4 ויצא לי מוווושושוששולללםםם אז למה אתם מחכים? רוצו להכין!!!!!
בס”ד
תודה אפרת על מתכונים טובים וקלים!
עד כמה זה קריטי אם לא שמתי לב ושמתי את היבשים על הרטובים בלי לערבב אותם קודם בנפרד?..
יכול להיות שזה יפגע קצת בתפיחה של העוגה אבל יכול להיות גם שלא:)
יצא מעולה.תודה רבה על מתכון קל ומהיר.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף❤
היי, אני כל שבוע מכינה משו אחר שלך:)
אפשר לשים מיץ ענבים במקום?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
פחות מתאים לשים מיץ ענבים. אפשר לשים חלב/חלב סויה/שמנת צמחית או מים מעורבבים עם כפית מיץ לימון.
הי אפרת
לא כתוב ברכיבים סוכר
או שלא צריך ?
סליחה מצאתי את הסוכר
כנראה מדי מאוחר לאפות עוגות ….
חג שמח😊
תודה🌹
מתכון קל וטעים!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
הכנתי בפעם הראשונה בטעות עם מיץ מנגו במקום תפוזים ויצא ממש טעים! בפעם השניה כבר קניתי מראש מיץ מנגו:))
איזה יופי, על מיץ מנגו לא חשבתי! תודה על השיתוף🙂
עשיתי את המאפיה,מאוד תמים אבל מרגישים את השמן ממש חזק,מה אפשר לעשות? תודה
היי,
מה הכוונה מרגישים את השמן? המרקם שומני מדי או שהטעם של השמן מורגש?
השתמשת בשמן רגיל או שמן אחר כמו שמן קוקוס או שמן זית?
האם הקפדת לדייק בכמויות לפי משקל או כוס מדידה?
במרקם דומני מידיי
לא כתבת אם השתמשת בשמן רגיל או שמן אחר כמו שמן קוקוס או שמן זית? והאם השתמשת בכוס מדידה?
בכל מקרה, את יכולה בפעם הבאה להפחית מכמות השמן ולשים רק רבע כוס.
בהצלחה😊
תודה רבה ,הצלחתי,מאוד טעים
איזה כיף, תודה שחזרת לעדכן😊
תודה על המתכון, את כותבת, מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים …, אבל במרכיבים לא מופיע תמצית וניל, אני בכל מקרה הוספתי תמצית
היי,
צודק, אני אתקן במתכון… תודה על ההערה:)
היי אפרת יקרה עוד שאלה, יש לי מיץ תפוזים סחוט, זה גם טוב? תודה רבה🌹
היי שולמית,
אפשר😊
אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן
איזה קמח עדיף-קונדיטור או קמח תפו”א?
והאם שאר המוצרים אותו הדבר או שאני ייצטרך לשנות כמויות?
הי הדס,
גם כאן וגם בכל מתכון אחר- כמעט תמיד קמח ללא גלוטן כמו קמח “תמי” או “כרגיל” עדיף על קמח תפו”א.
אין שינוי בשאר המרכיבים אם את משתמשת באחד מהקמחים שציינתי😊
אין לי את הקמחים האלו כרגע,
יש לי קמח אורז/תירס/קוקוס
אוקי, אז לדעתי הכי טוב שתשלבי רבע כוס קמח אורז, וחצי כוס קמח תפו”א.
אני לא בטוחה איך יצא כי לא ניסיתי בעצמי, אז אשמח שתחזרי לעדכן😊
היי אפרת קודם כל רוב תודות על האתר והמתכונים הכל נפלא ומועיל🌻שאלה האם ניתן להוריד מכמות השמן או להחליף במשהו יותר דיאטטי? וכמה בערך קלוריות יש ביחידה 1?
היי שולמית,
אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס במצבו הנוזלי, באותה כמות. אפשר לנסות גם להחליף חצי מכמות השמן ברסק תפוחים.
תוכלי לבדוק את הקלוריות בקישור למחשבון קלוריות: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
בהצלחה😊
תודה רבה אפרת על כל המתכונים הטעימים!!
כל שבת אני מכינה מתכונים שלך ויוצא פצצה!!
רציתי לשאול אם אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים ואם כן כמה?
היי הודיה,
אפשר להחליף את המיץ במים, ורצוי לערבב כף מיץ לימון עם מים כך שיצא 2/3 כוס.😊
היי אפרת
חזרתי לעדכן
בני בן ה5 בררן
ואכל לבריאות (בלי הקוקוס)
הכנתי עם קמח כוסמין לבן .
תודה לך על אפרת על עוד מתכון קל וטעים.
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊
שלום אפרת
האם לערבב בכף או עדיף במקציף…. תודה על הכל ורק טוב🌷
היי מרים,
אין צורך להקציף. אפשר בכף😊
יצא מצוין! תודה לך
ושבת שלום!🌼
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊
האם ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין/שיפון? אם כן, כמה נוזלים יש להוסיף?
היי סמדר,
אפשר להמיר בקמח כוסמין (פחות מומלץ קמח שיפון במאפים מתוקים). אין צורך להוסיף נוזלים😊
תודה רבה. מלכה!
היי אפרת
חזקה על כל מה שיוצא תחת ידך שזה טעים ומקסים ופותח לבבות
שאלה:
אם רוצים להכין את כל זה כעוגה, לא כמאפינס.
לאיזה תבנית זה מתאים?
וכמה זמן בתנור?
והאם יש עוד שינויים שצריך?
שבת שלום
היי יעקב,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק קצרה ואז העוגה תצא יחסית גבוהה, או באינגליש קייק רגילה ואז היא תצא די נמוכה. זמן האפייה עשוי להתארך ב-5-10 דקות, כדאי לנעוץ קיסם ולוודא שיוצא יבש לפני סיום האפייה.
בהצלחה😊
תודה אפרת
מה הכמות של תמצית וניל? (מופיע באופן ההכנה ולא ראיתי שכתוב ברכיבים…)
היי שיראל,
יש לשים שקית (10 ג’) סוכר וניל😊
בוקר טוב אפרת
ביצים L לשים אחת במקום ?
תודה על המענה .
היי עינת,
אם יש לך רק ביצים L עדיף לשים ביצה ועוד קצת מביצה נוספת (לטרוף את הביצה ולשפוך עד חצי מהכמות לבלילה)😊