זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כפית מלאה גרידת קליפת לימון
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
כפית ורבע (7 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
2 כפות קוקוס (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג’טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך בשימון).
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימון ומים ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, פרג וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס, מכניסים לתנור ואופים במשך 17-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערה: ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק אחת. זמן אפיה 25-30 דקות.
היי אפרת
כבר שנים אני חולשת על האתר המעולה שלך. מתכונים מצוינים חבל״ז 🙂
המתכון הזה פשוט אליפות, הכנתי אותו אינספור פעמים ותמיד מלקקים את האצבעות.
בדר״כ אני מכינה באינגליש קייק.
הפעם חשבתי להכפיל כמויות ולעשות בתבנית קוגלהוף.
כמה זמן צריך לאפות ובאיזה טמפ?
היי ניצן,
180 מעלות במשך 40-50 דקות (יש לבדוק עם קיסם).
שלום. מה הכוונה פרג טרי? קניתי בחנות תבלינים גרגירי פרג בשקית. זה בסדר?
היי,
בחנויות תבלינים לרוב טוחנים את הפרג די סמוך לזמן הקנייה וכך הפרג טרי ולא ישן.
הי אפרת,
אפשר בבקשה מתכון ל6 מאפינס?
היי,
להכין 6 מאפינס יהיה בעייתי מבחינת הכמויות (יהיו שינויים בלתי נמנעים בכמויות כמו שימוש בביצה וחצי), אם את רוצה אפשר להכין חצי מהכמות כדי שיצאו 5 מאפינס.
כן מעולה.
אם נוח לך יותר אפשר במקום זה את המתכון של העוגת פרג שלך רק בכמות של 3/4 אינגלישקייק
אפשר להכין את המתכון לעוגת פרג בחושה, אך זו אותה בעיה- קשה לדייק בכמויות אם עושים 3/4 מהכמות…
שבוע טוב,
חזרתי לעדכן שהכנתי חצי מהכמות ויצאו 6 מאפינס מעולים.
תודה רבה
שמחה ממש שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
הי,
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או בקמח קוקוס?
היי,
מומלץ להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים (קמח קוקוס לא מתאים כל כך).
אם צריכים את המתכון ללא גלוטן רצוי להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
אפשרות נוספת שלא ניסיתי בעצמי- לשים חצי כוס קמח שקדים+ שליש כוס קורנפלור.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
היי אפרת ,
את המים ניתן להמיר במיץ תפוזים או שלא מתאים פה?
תטדה מראש
כן בטח 🙂 יצא מעולה לדעתי
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את גרדת הלימון בתמצית לימון?
תודה!
כן. אפשר לשים כמה טיפות.
האם ניתן לדעת מדוע עוגה התפוצצה מלמעלה? עשיתי בדיוק לפי המתכון ושמתי באגליש קייק?
זה יכול לקרות שהעוגה מתבקעת בחלק העליון.
להבא אפשר לאפות ב170 מעלות, זה עשוי להפחית מעט את התופעה.
היי .
אתר מדהים וקל – ישר כח , אם אפשר להגיל את הכיתוב בעת ההדפסה זה יוצא קטן מידי וקשה לקריאה .
תודה.
שבת שלום וחג פורים שמח .
היי רונית,
אני אבדוק את זה.
בינתיים תבדקי אם יש אפשרות בהדפסה עצמה להגדיל את התצוגה.
יכול להיות שזה מוגדר אצלך על פחות מ100% ולכן את רואה את זה קטן.
שבת שלום ופורים שמח 🙂
היי אפרת,
איזה גודל תבניות המאפינס?
והאם ניתן להמיר לקמח כוסמין לדעתך?
תודה🙏
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
השתמשתי במנג’טים (עטרות נייר) מס’ 4. זה גודל של תבנית מאפינס מסיליקון.
אני יכולה להוסיף אגוזים קצוצים?
כן.
אני יכולה להכין בתבנית אינגליש קייק ולצפות מעל? תודה רבה
כן.
אפשר גם ציפוי מעל? תודה.
.
אני יכולה לצפות מעל?
אני יכולה לצפות מעל? תודה.
כן.
בוקר טוב. מתכננת על העוגה הזו. האם לקחת פרג טחון מהמקפיא ישר לתערובת או שצריך להפשיר אותו כמה שעות בחוץ או מה? אשמח לעצתך. תודה!
בוקר טוב,
אין צורך להפשיר כי הפרג הטחון לא קופא.
יום מקסים 🙂
שלום
איך אפשר לעשות את המאפינס כשל”פ?
יש לי קמח מצות, קמח תופח לפסח וקורנפלור
תודה
לא ניסיתי אבל אולי עם קמח תופח לפסח ואז מספיק לשים רק שליש כפית אבקת אפיה.
הי אפרת,
אפשר להשתמש באותן כמויות גם עבור תבנית אינגליש קייק?
תודה!
כן, אינגליש קייק חד פעמית. זמן אפיה 25-30 דקות.
ערב טןב
האם אפשר לוותר על הלימון?
תודה
אפשר אבל אני ממליצה להחליף את המים במיץ תפוזים. כלומר לשים חצי כוס מיץ+ 2 כפות מיץ.
שלום, תודה על המתכון.
האם ניתן לאפות בתבניות קאפקאייקס אישיות חד פעמיות?
תודה 🙂
כן.
היי אפרת, הכנתי לשבת ויצאו ממש טעימים. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח
שמחה לשמוע 🙂
תודה צילה ושבוע נפלא 🌷
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נעים☺
היי אפרת,לילה טוב. אין לי פרג. מה אני יכולה לשים במקום? תודה יקירתי!!!
היי גליה,
אם את רוצה להכין עוגה לימונית אז תכיני את אחד המתכונים האלה- עוגת לימון בחושה או עוגת לימון ושקדים או עוגת חמאה ולימון. את כולן אפשר להכין בתבנית מאפינס, כאשר זמן האפיה מתקצר ל 15-18 דקות.
אפשר להכין עם קורפלור במקום קמח?
לא מומלץ אבל אפשר להכין עם קמח תמי או כרגיל.
שלום מה אפשר במקום פרג ולימון
נראה לי שכדאי להכין מתכון אחר. מצרפת לינק למתכוני מאפינס.
שלום רב האם אפשר להוסיף לתערובת שוקולד?
תודה וחג שמח
כן, אפשר להוסיף כ-50 גרם שוקולד קצוץ עם סכין.
פורים שמח 🙂