זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס גבינה
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
ביצה גדולה
50 גרם חמאה מומסת (או רבע כוס שמן)
250 גרם גבינה לבנה
חצי (120 מ”ל) כוס חלב
כפית שטוחה אבקת שום או שן שום כתושה
3/4 כוס גבינות מגורדות לפי הטעם: גבינה צהובה, מוצרלה, פרמזן, בולגרית, פטה
*לפיזור מעל: שומשום או קצח (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ודביקה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מקרטון (“קוקטים”) או לתוך מנג’טים מנייר שנמצאים בתוך תבנית מאפינס. מברישים את החלק העליון במעט שמן ומפזרים מעל קצת שומשום/קצח.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
יצאאאאא טיל תודה על כל המתכונים טעימים ברמממממממממוווווותתתת♥♣
שמחה שיצא טעים🙂
הייתי חייבת לחזור ולרשום הכנתי את זה אתמול בערב זה ממש ממש טעים! תודה רבה
שמחה שיצא טעים🧡
תודה רונה
האם ניתן להוסיף גם שמנת חמוצה?
אפשר לשים במקום הגבינה הלבנה או לשלב.
תודה האמת שעשיתי כפול שתיים שמתי גבינה לבנה וקוטג יצא מעולה
מעולה❤️
תודה שחזרת לעדכן
האם המתכון מוצלח בהקפאה?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שלום אפרת,
הכנתי את המתכון כמה פעמים
אך אחרי האפיה הלחמניות לא יוצאות מהמג’טים
הבצק נדבק באפיה ולא משתחרר
מה הפיתרון?
תודה לך
הבצק נדבק לנייר של המנג’טים? הכוונה שקשה להסיר את הנייר מהמאפינס?
אולי כדאי לקנות סוג אחר של מנג’טים או שבפעם הבאה תנסי לשמן את המנג’טים לפני שאת שמה את התערובת.
בדיוק!
ניסתי לשמן , לא עזר…😒
אז אולי כדאי לנסות לקנות מנג’טים מסוג אחר.
אפשר גם לנסות להכין במנג’טים מקרטון (“קוקטים”) וגם אותם כדאי לשמן לפני.
שלום אפרת,
אם אני רוצה להכין את המאפינס בתור פשטידה, כמה זמן צריך לאפות והאם ייצא מוצלח?
לא ניסיתי אבל אמור לצאת בסדר.
זמן אפיה לדעתי בסביבות 40 דקות.
אפשר להשתמש עם מנגטים לבנים רגילים בלי תבניות שקעים?
הנייר דק מידי, זה לא יחזיק.
אלא אם כן יש לך “קוקטים” שזה תבנית מאפינס מקרטון קשיח.
אפרת היקרה,
הכנתי עכשיו את המאפינס לכבוד שבועות, מתכננת להקפיא כשיתקררו ולהפשיר בחג עצמו.
טעמתי אחד גם נתתי לילדים לטעום, כולם עפו עליהם!!!!
כמה שהמתכון נראה פשוט, התוצאה מדהימה, ממש קסם!
מקווה שישרדו את ההקפאה ויהיו טעימים גם אחרי ההפשרה.
תודה רבה על המתכון המדהים!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת האם החימום טורבו או קו עליון תחתון?
קו עליון ותחתון:)
יש לי רק טורבו בתנור (תעשייתי) זה בסדר
הייי
אפשר להשתמש רק במוצרלה/ גבינה צהובה מגורדת או שחייב את כל 5 הגבינות שמצוין שם ?
כן אפשר.
יצא מעולה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה נגה🙂
בס”ד
יש לי גבינת פטה למריחה, יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתה?
אולי עוגה/מאפים לארוחות ערב..?
אשמח לרעיונות
תודה רבה
היי שריאל,
אפשר לשלב אותה גם במתכון הזה במקום רבע מכמות הגבינה הלבנה.
אפשר במתכון הזה עוגיות גבינה מלוחות – במקום הגבינה הלבנה.
אפשר לשים בפשטידות במקום חלק מכמות הגבינה הלבנה או הקוטג’.
תודה רבה על התשובה..
יש אולי עוגה שמתאימה עם גבינה פטה?
בוקר טוב🙂
אין לי רעיון לעוגה שאפשר לשלב בה פטה.
מבחינת טעם היא פחות מתאימה לעוגות.
הכנתי בתוך מנג’טים בדיוק כמו במתכון, וזה פשוט נדבק ולא הצלחתי להפריד אותם לאחר האפיה.. היה מאוד חבל כי לא היה ניתן לאכול אותם בשלמות..
אבל בגדול אחלה מתכון!
שבוע טוב🙂
אולי זה סוג המנג’טים (אצלי זה מתקלף בלי בעיה). פעם הבאה כשאת משתמשת בהם תשמני אותם קצת לפני.
לשים את הבלילה ישר אל תוך תבנית מאפינס, שריססנו בשמן עם שפריצר. התבנית צריכה להיות באיכות טובה. ואין בעיה, זה לא ידבק.
היי
שואלת
יש לי שאריות גבינה במקרר שעבר עליהן התאריך…רלוונטי???
כן, זה בסדר.
אפשר להוסיף תירס לבלילה?
כן אפשר:)
מעולה תודה
תודה לך שחזרת לעדכן:)
הכנתי עם קמח ללא גלוטן יצא מעולה
נראה מעולה🙂
תודה יפעת
היי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים! אני וכל בני הבית נהנים מהם לעיתים קרובות.
בנוגע למתכון הנוכחי – אין לי חלב. במה אפשר להשתמש במקום?
שימי מים:)
יצא לי פשוט מושלם את והמתכונים שלך מצילים אותי!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר לוותר על השום?
כן(:
שאלה-
האם ניתן להכין את זה היום ולהגיש מחר? איך כדאי לשמור? ואיך כדאי לחמם מחר לפני ההגשה?
היי
ניתן לשמור במקרר עטוף היטב ומחר לחמם בתנור או במיקרוגל.
לגבי החימום בתנור כמה זמן? ועל כמה מעלות?
כ-7-8 דקות על 180 מעלות.
תודה.
במה אפשר להשתמש במקום גבינה לבנה? יוגורט זה בסדר?
היי
יוגורט/שמנת חמוצה/קוטג’.
עשיתי עם יוגורט ויצא מעולה, תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
היי אפרת, עשיתי הכול לפי הסדר, ו… כאשר יגורתי בא לי 😁 הערבוב של הקמח עם הביצה ואחכ החמאה יצר גושי קמח קטנים שסירבו ליצור עיסה אחידה. כלומר גם כשסיימתי לערבב הכול, עדיין נותרו גושים קטנים. ככה זה אמור להיות? אגב, זה תמיד קורה לי כשאני מתחילה עם הקמח ואז מוסיפה חומרים רטובים. למה זה קורה ואיך אפשר להימנע מזה?
היי
זה בסדר שנשארים גושים קטנים. קשה למנוע אותם לגמרי כאשר סדר ערבוב החומרים הוא כזה(:
תודה. מה שכן – יצאו טעימים ממש והחבר’ה טרפו אותם!
אגב, אז להבא אפשר לשנות את הסדר ולערבב את הרטובים תחילה, ואת הקמח להוסיף בסוף?
שמחה לשמוע!
אפשר, רק שהמרקם ישתנה מעט.
לנפות את הקמח לפני שמוסיפים לבלילה לרוב מונע את הגושים
היי, האם ניתן להחליף לקמח תופח ולוותר על אבקת אפייה?
היי
כן(:
שאלה
רוצה להכין היום יום שלישי ולהגיש בחמישי
אפשרי, איפה הכי כדאי לשמור? במקפיא או במקרר?
היי
כדאי להקפיא(:
טוב מעדכנת שיצא מעולהההה!!!!
פעם הבאה חייבת להוסיף עוד גבינות קשות בפנים
נראה ממש מושלם!
תודה על השיתוף🌺
נגמרו התבניות מאפינס
עשיתי בתבנית אחת גדולה
מקווה שיצא טוב חחח
בתבנית אחת זה יצא כמו מאפה קליל(:
מקווה שיצא מוצלח!
הכנתי עם יוגורט במקום חלב, יצא מעולה! תודה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
יצא פשוט טעים!!! הקטנה והבעל אהבו מאוד. תודה על מתכונים מושלמים כל פעם.
שאלה: איפה כדאי לאחסן /לשמור?
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה!
מומלץ לשמור במקרר.
תודה שחזרת לשתף😊
יצא פשוט מושלם
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי, איך אני צריכה לערבב הכל?
כל רכיב בנפרד או להכניס את הכל לקערה בפעם אחת ולערבב?
היי,
יש להכניס את המרכיבים לפי הסדר הרשום ולערבב קלות לאחר הוספת כל אחד מהם.
היי, ניסיתי והטעם יצא מעולה אבל כל המאפינס נדבקו לי למנג’טים. התחתית של המאפין נדבקה לנייר ומה שנשלף מהמנג’ט זה המאפין בלי התחתית שלו. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה שוב?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות? זה חשוב כדי שהמרקם יצא כמו שצריך והמאפינס לא יידבקו מאד למנג’טים.
השתמשת במנג’טים שכתוב עליהם שהם מיועדים לאפייה?
בפעם הבאה ניתן לנסות לשמן קלות את המנג’טים.
יצא מעולה! תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
היי אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בתחליף חלב תודה!
היי,
בגלל שיש כאן הרבה מוצרי חלב כדאי להשתמש בגבינות טבעוניות וממרח סויה, או להכין מתכון אחר(:
יצא מושלם!!
תודה על עוד מתכון מוצלח💫
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים😊
תודה שחזרת לשתף!
היי!
יצא טעים והמרקם ממש טוב, אבל קצת חסר טעם, למרות כל הגבינות.
תוכלי לעזור לפעם הבאה?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
שמת חצי כפית מלח, אבקת שום וגבינה מלוחה כלשהי (כמו בולגרית)?
את יכולה בפעם הבאה להגדיל מעט את כמות המלח, להוסיף קצת פלפל שחור ולהשתמש בגבינות מלוחות יותר (בולגרית, פטה).
תודה רבה
ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול, כמו: זעתר, אורגנו, פסטו, בצל מטוגן, וכדו’
הי אפרת. מתים על המתכונים שלך! האם צריך שקית א. אפיה על 2 כוסות? זה לא הרבה מדי? לא אמור להיות כפית לכל כוס קמח? תודה
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים!
בשקית אבקת אפייה יש 2 כפיות.
היי אפרתוש,
1. האם ניתן להקפיא?
2. אני רוצה להכין כמות של 30 יח’בערך.. איך היית ממליצה להכפיל את המרכיבים?
תודה!
היי,
1. אפשר.
2. כדאי להכין בפעמיים: פעם אחת כמות כפולה פי 2, ופעם שנייה חצי מהכמות במתכון.
אפשר גם להכין בפעם אחת כמות כפולה פי 3 אך זה פחות מומלץ כי כמות הקמח גדולה יחסית.
בהצלחה(:
הכנתי לניסיון בכמות שרשומה במתכון, יצא מעולה אבל יצא לו רק 6 יח’, יש מצב לתמונה של הקוקוטים שאת מכינה בהם?
שמחה שיצא מוצלח. אני משתמשת בתבניות בקוטר 4 ס”מ עם מנג’טים תואמים. מצרפת תמונה של המנג’טים.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
אפשר, המרקם מעט ישתנה.
האם ניתן להכין את התערובת כפשטידה בתבנית אחת ?
היי,
אפשר אבל זה יצא שונה מפשטידה ויותר כמו מאפה.
יצא מושלםםםםם
נכנס למאגר המתכונים הקבוע…
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
בוקר טוב אפרת,
ראשית, תודה על כל המתכונים הטעימים ושאפו על הסבלנות לענות באדיבות גם למגיבים פחות נעימים…
רציתי בבקשה לדעת אם ניתן להשתמש בקמח מלא ואיך להמיר אותו?
תודה!
היי,
תודה על המילים החמות!
אפשר להשתמש בקמח מלא ללא שינוי, אך המרקם יהיה יותר כבד ומעט יותר דחוס.
אם יש אפשרות אני ממליצה להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא והשאר לבן.
תודה רבה ושבת שלום⚘
ואוו אי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון מוצלח ביותר
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
וואו וואו וואו יצא אחד הטעימים!!!
מתכון קל ומהיר ופשוט יוצא מושלם
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌷
יצא לי בול 12!!! הוספתי תירס וחשבתי אולי גם זיתים אבל לא היו לי … עכשיו הם בתנור מעניין מה יצא …
שמחה שניסית את המתכון, מקווה שיצא טעים(:
היי
אפשר להשתמש בשמנת במקום גבינה לבנה?
היי,
אפשר.
אפרת המקסימה!הכנתי אתמול יחד עם המק אנד צ’יז ויצא טעים ברמות.שמתעי חמאה ועדיין יצא פריך ונימוח.תודה רבה!
שמחה שיצא טעים! תודה על השיתוף🌺
התערובת צריכה להיות דביקות?
כן, אמור לצאת קצת דביק וזה בסדר.
היי אפרת!
תודה רבה על האתר המוצלח!!
אני נהנית כל פעם להכין ת’מתכונים שלך- קלים וסופר טעימים!
הכנתי לחג את המאפינס יצא מושלם!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה מעולה, תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת יש לך במקרה מתכונים למולטיקייק?
היי,
במולטיקייק ניתן להכין כל מתכון למאפינס/קאפקייקס וכן מאפים כמו לחמניות, פנקייקים, וופל בלגי וכדומה.
ואי באמת לא ידעתי, זה אומר שאפשר להכין את המתכון הזה של המאפינס גבינה כפי שהוא? אין צורך לשנות משהו ?כי זה לא הולך לתנור אלא למולטיקייק.
נכון(:
היי אפשר להוסיף זיתים ירוקים או תירס?
היי,
אפשר(:
מתכון מושלם אני הוספתי זיתים וזעתר וזה נאכל בשניות.
ממליצה להכפיל כמויות
איזה כיף שיצא מוצלח ושהתחסל(: תודה על השיתוף🌺
לפי טעמי הבסיס של המתכון טוב ומשובח אבל אני הייתי מוסיפה יותר מלח שלא יהיה טפל והופכת את הטעם לפיקנטי יותר על ידי הוספת זיתים שחורים.
תודה על השיתוף(:
היי,
האם ניתן להשתמש ביוגורט במקום חלב?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אך אני מניחה שאפשר, המרקם יהיה מעט שונה.
נשאר לי הרבה קוטג מפסח. יש לך מאפים שטובים בהקפאה לניצול הקוטג?
היי,
באופן כללי לא מומלץ להקפיא מאכלים/מאפים המכילים גבינה, הם נשמרים פחות טוב בהקפאה.
מצרפת לך מתכון לפשטידת קוטג’ ובצל וכן ללביבות קוטג’ שתוכלי לנצל איתם את מה שנשאר לך.
בהצלחה!
היי אפרת
האם יש לך מתכונים במיוחד למחלת קוליטיס?
היי,
אין לי קטגוריית מתכונים ספציפית לקוליטיס.
ידוע שמומלץ לצרוך חלבון, סיבים תזונתיים ושמנים, אפשר לחפש באתר מתכון בהתאם למרכיב שמעוניינים לצרוך(:
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג’?
היי,
אפשר להשתמש בקוטג’, המרקם ישתנה מעט(:
הכנתי את המאפינס ללא גלוטן ומופחת פחמימות – כוס וחצי קמח שקדים וחצי כוס קמח אורז מלא / קמח כוסמת ירוקה. את חצי כוס החלב החלפתי בחצי כוס אשל כדי שיהיה פחות דליל.
טוב, מאז הכנתי את המאפינס עשרות פעמים. . יכולה להכין עם יד אחת קשורה כבר. מתכון אליפות כמו האתר. 😍
שמחה מאד שיצא מוצלח בגרסה בריאה! איזה כיף שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
שכחתי לגמרי לספר ששמתי כפית חרדל וזה מוסיף המון. גם לא צריך להוסיף קסנטן כי הגבינה הצהובה ממש קושרת טוב את הבצק.
מעולה(:
קודם כל תודה רבה על מתכונים קלים ומעולים. מנצלת את המתכון הזה לשאלה עקרונית: האם במתכונים מסוג זה צריך לשמן את תבניות הקרטון ו/או המנג’טים? אני תמיד משמנת ליתר ביטחון וזה טיפונת קירצוץ לשמן אחד אחד, אז תהיתי אם אפשר לוותר על זה. תודה רבה
היי,
אם משתמשים במנג’טים לא חייב לשמן, אך בתבניות קרטון/אלומיניום ללא שימון המאפה עלול להידבק לתבנית(:
עשיתי אתמול ויצא ממש טעים! נטרף ברגעים ספורים.
אפילו עכשיו מכינה עוד פעם, להביא איתי לארוחת שישי.
תודה על המתכון, יצא טעים בטירוף 😊
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים במיוחד!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
היה ממש “דביק” להתעסק עם זה, אבל לאור איך שזה נראה, כנראה היה שווה…
תודה על המתכון!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף(:
ממש לא טעים
על מנת שאוכל לעזור ולהבין למה יצא לך פחות מוצלח תצטרך לפרט מה בדיוק הייתה הבעיה- בטעם? במרקם?