זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 70-80 דקות
מצרכים:
חצי קילו בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)
1 בצל גדול קצוץ
400 גרם כבד עוף
חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
תיבול: 2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור
למריחה מעל: ביצה טרופה ושומשום
רוטב פטריות:
1 בצל קטן קצוץ
חצי סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
חצי פלפל אדום (גמבה) קצוץ
2 כוסות מים רותחים
כף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים (מי קורנפלור)
קמצוץ כורכום, כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם 1-2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 7-8 דקות.
-צולים את כבד העוף על אש גלויה ומעבירים לצלחת. קוצצים מעט עם סכין ומוסיפים לתערובת הפטריות והבצל. מתבלים ב2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים את התערובת.
-פורשים בצק עלים על משטח עבודה. מניחים את תערובת הכבד והפטריות לאורך ובמרכז, מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים ביצה טרופה על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס”מ.
*לקבלת דוגמה כמו בתמונה יש להכין באופן הבא:
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
–הכנת רוטב פטריות: מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הפטריות והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומי הקורנפלור ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
אפשר לוותר על הפטריות במאפה, או שזה משמעותי מאוד?
אפשר לוותר
היי אפרת,
יש אפשרות להוסיף חזה עוף למילוי?
אם כן, האם כדאי לשנות את התיבול?
אפשר. אין צורך לשנות את התיבול אם את שמה חזה עוף במקום חלק מהכבד.
אם בנוסף לכבד אז תוספי עוד סילאן ומלח לפי הטעם.
היי,
האם אפשר להכין את הרוטב כמה ימים לפני ולהקפיא?
היי
אפשר(:
אין דברים כאלוווו
שלמות של בורקס!!
חזרת למתכון הזה שוב ושוב וקוצרת מחמאות
אני משלבת עם הכבד גם חזה עוף ויוצא מעדןןןן
תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על המתכון!
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
א”כ, להקפיא לפני או אחרי האפיה?
היי,
אפשר להקפיא לאחר האפייה, המרקם ישתנה מעט.
לפני האפייה לא מומלץ להקפיא.
ואוו…
מעדן!!
עשיתי את זה עם כבד עוף מעורב עם חזה עוף
ויצא ממש מעדן
קליל יותר
תודה ענקית על עוד מתכון מושלם
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת רציתי לדעת האם אפשרי להחליף- במקום בצק עלים לבצק פילו האם זה יצא טוב לדעתך ? תודה יש לך מתכונים מעולים!
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכונים באתר!
אפשר להשתמש בבצק פילו. אופן ההכנה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
חשוב שתערובת הכבד לא תהיה רטובה/נוזלית כי היא תפגע בפריכות הבצק.
אני הכנתי עם בצק פילאס יצא נדיר
נראה טעים ומזמין(:
תודה על השיתוף😊
שלום אפרת.
ראשית, מתכון זה הפך למתכון הבית, בליל שבת. נפלא, ומתחסל מיידית.
שנית, שאלה: הייתי רוצה להכין אותו לפסח.
מאיזה בצק את מציעה, שיהיה כשר לפסח. ומהו המתכון לכך?
שלישית, לבצק העלים הנוכחי, יש לך רעיונות למילויי בשר נוספים, או כמנה צמחונית?
אשמח לתשובותייך.
היי מיכל,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:
לדעתי התוצאה הכי טובה תתקבל אם תכיני את המתכון למאפה במילוי פטריות עם קמח ללא גלוטן (באותה כמות) כמו קונדיטור/תמי/כרגיל/מולינו וכו’.
אפשר להכין כל מילוי שאוהבים, הנה כמה רעיונות:
-מילוי פירה: לערבב תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק+ בצל קטן מטוגן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
-מילוי ירקות: לטגן תרד, גזר קצוץ וגמבה קצוצה+ מלח ופלפל.
-מילוי ירקות אסיאתי: לטגן שן שום ולהוסיף חצי כרוב קטן קצוץ, קישוא וגזר מגורדים + כף סילאן, כף רוטב סויה וכף שמן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
-מילוי פטריות: לטגן בצל ופטריות עם תבלינים
-מילוי חצילים: לטגן בצל קצוץ+ חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות, ואז להוסיף חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות+ עגבניה חתוכה לקוביות קטנות+ תבלינים ולבשל כ-20 דקות או עד שהחצילים מתרככים.
שלום אפרת.
-מה זה קמח מולינו?
-לפסח מה יכול להחליף את הקמח הלבן שבבצק של מאפה פטריות וגזר?
מעריכה מאד מאד את תשובותייך
-מולינו הוא תחליף קמח ללא גלוטן, מגיע בכמה סוגים ועל כל אריזה רשום לאיזה סוג מאפה הוא הכי מתאים.
-כפי שכתבתי, לפסח ניתן להשתמש באחד מהקמחים ללא גלוטן שציינתי במקום הקמח.
בהצלחה!
בוקר אור!
תודה לך אפרת!
את מתכוונת לבלונז?
התחתיות כבר אפויות.
לא מתאים רצועות חזה עוף ברוטב?
מוקפצים?
איך היית מכינה דברים כאלו שיתאימו לתחתית בצק?
הרבה תודה!
אני לא מתכוונת לבולונז (למרות שאפשר להכין בשר טחון ברוטב עגבניות בסיר אחד), אלא להכין בנפרד עוף או בשר טחון מוקפץ כמו במתכונים שצירפתי לך קודם ובנפרד להכין איזה רוטב שתבחרי- פטריות/עגבניות וכו’. כך אפשר להגיש בצורה חגיגית יותר.
גם רצועות חזה עוף מתאימות כאן.
חג שמח!
לילה טוב וחג שמח לך!
הכנתי כמות גדולה של תחתיות מבצק עלים ואני מחפשת מה להגיש על זה כמנה עיקרית בשרית,
אולי יש לך רעיון? עדיף רעיונות!
דרושה לפחות רטיבות אם לא רוטב ממש.
תודה לך!
היי דבי,
אפשר להגיש על המאפים מילוי בשר טחון או עוף ולצרף רוטב פטריות או רוטב עגבניות וכדומה.
אפשר גם להגיש מעל תוספת צמחונית של ירקות כמו חצילים מטוגנים/מבושלים.
בהצלחה וחג שמח!
תודה על האתר!!!
איך אני מוסיפה מתכון למחברת מתכונים?
כמו את המתכון הזה למשל?
היי דבורה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
כדי להוסיף מתכון למחברת המתכונים ראשית יש לוודא שאת מחוברת לאתר. לאחר מכן תוכלי להוסיף כל מתכון שתבחרי למחברת ע”י לחיצה על הוספה למחברת (סמל לב).
היי.
יצא מעולה, גם הרולדה וגם הרוטב, יהפוך גם למתכון הבית, כמו שאר מתכונייך המדהימים
איזה כיף לשמוע! תודה מיכל🌺
תודה אפרת על תשובותייך הענייניות.
בנוסף:
1. האם רואים את הסמיכות עם תום הבישול, או לאחר כמה שעות, והתמצקות במקרר?
2. האם ברוטב הסמכה זה אפשר גם עם שעועית ירוקה עדינה?
אני שנים מחפשת רוטב כמו מבית אמא, שמסמיך את השעועית הירוקה.
*זו פעם ראשונה שאני משתמשת ברוטב שכזה.
1. הרוטב מסמיך עם תום הבישול ומסמיך ממש מעט יותר בקירור.
2. את יכולה להוסיף לרוטב שעועית ירוקה אבל אז זה יהיה תבשיל ולא רוטב קליל. אם התכוונת לשאול האם אפשר להכין שעועית ירוקה ברוטב כזה- אפשר.
שלום אפרת.
שאלה:
הרוטב, לא מסמיך לי, ונהגתי בדיוק ככתוב בהוראות.
יש לך רעיון מה לעשות איתו, כדי להסמיכו?
היי מיכל,
אם הרוטב לא הסמיך את יכולה להוסיף עוד כף קורנפלור מעורבבת בכף מים ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.
שאלת הבהרה אחרונה:
*לפי מה שקראתי, מניחים במרכז הבצק, ואז חיתוכי הצדדים.
הוספת משפט זה: “מגלגלים את הבצק , ומהדקים בצדדים”.
אשמח להבהרתו
אם מכינים בצורת רולדה: יש להניח את תערובת המילוי במרכז הבצק, לגלגל לרולדה ואז להצמיד את הקצוות לבצק (להדק בעדינות).
אם מכינים בצורה הקלועה: יש להניח את המילוי במרכז הבצק, לחתוך פסים שווים משני הצדדים ואז להניח אותם אחד על השני כמו בתמונה ולסיום להצמיד את הבצק בשני קצוות המאפה כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפייה.
היי.
-למה הכוונה: “-צולים את כבד העוף על אש גלויה ומעבירים לצלחת”. מה זו אש גלוייה?
-הבנתי נכון ממה שכתבת שקודם: בצל ופטריות בנפרד, אחר כך כבד בנפרד, ואחר כך חיבור השניים?
אש גלויה הכוונה לצלייה על המנגל או בגריל- על רשת בתנור, זאת מטעמי כשרות כדי להוציא את כל הדם מהכבד.
הבנת נכון- את הכבד צולים בנפרד כדי להכשירו, אחר כך מטגנים את הבצל והפטריות ואז מוסיפים את הכבד.
בהגשה, הרוטב חם/קר?
הכי טעים חם.
1.את המלית כדאי לדעתך להכין יום קודם?
2. את רוטב הפטריות, אפשרי יום קודם?
אפשר לשתי השאלות😊
תודה אפרת על תשובותיך.
בנוסף:
1. בצק עלים הוא בד”כ 1 קילו.
אם את מפשירה 1/2 קילו, את חייבת להשתמש גם ב 1/2 השני לא?
2. יוצאת 1 רולדה נכון?
3. כמה זמן הכבדים על האש/ או עד שהם משנים את צבעם?
אני חוששת שיהיו יותר מדי זמן ואז יתייבשו.
תודה לך
1. אפשר להפשיר כחצי שעה רק עד שיהיה אפשר לחתוך עם סכין את הבצק, ואז לחתוך חצי מהבצק ולהחזיר למקפיא, ולהמשיך בהפשרת החצי השני.
2. נכון
3. עניין של כמה דקות, את תוכלי לראות לפי שינוי הצבע של הכבדים.
שלום אפרת.
שאלות:
1.האם ניתן להכין גם עם בצק עלים של שמרית-משקלו 300 גר’.
ואם כן,
כמות המצרכים מספיקה עבורו/יותר מדי?
2. האם ניתן להכין את הכול ללא אפייה ערב קודם, ולאפסן במקרר עד האפייה יום למחרת, בערב?
היי מיכל,
1. אפשר, כמות המילוי תהיה קצת יותר מדי עבור כמות הבצק היות והיא מיועדת ל500 גרם בצק. (את יכולה להוסיף את המילוי הנותר לאורז או אטריות ולהגיש כארוחת צהריים קלה😊)
2. פחות כדאי משום שהבצק עלול להירטב, אבל אפשר.
ישר כח על המתכונים הנהדרים!!!
רציתי לשאול האם אפשר ברוטב להוסיף גם חתיכות עגבניות ( פשוט קפאו לי קוביות עגבניות טריות וחשבתי להוסיף אותם לרוטב)?
תודה רבה
היי נועה,
אני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח, כי העגבניות ירטיבו את המאפה…
היי אפרת,
כמה זמן אני צולה את הכבד בתנור ואיזה טמפ’,
היי חן,
את הכבד צולים על אש גלויה עד שהוא משנה את צבעו ונראה צלוי משני הצדדים.
בהצלחה🙂
אין לי אפשרות לצלות על אש גלויה ,ראיתי שבאחת התגובות ענית שאפשר גם בתנור.
נכון, אפשר גם לצלות על רשת בתנור🙂
איזה מעדן! כמו בחתונה לפני 40 שנים.
זאת לא קלישאה. זה באמת יוצא ככה
לי יצא רוטב קצת כהה (כי לא ניקיתי את המחבת בין לבין ונשארו בה שאריות כבדים). אבל אני חושב שזה אפילו יותר יפה
נראה מעולה!!!!
שמחה לקרוא שאהבת דניאל 🌸
שלום אפרת
עשיתי את המאפה כבד מס’ פעמים ויצא מעדן!!
הפעם בעלי קנה בטעות בצק פריך מלוח (של מעדנות) הוא ראה שכתוב על זה לבורקס וחשב שזה טוב…
האם יש דרך להשתמש בזה במקום?
אם כן איך ומה השוני בדרך ההכנה?
אשמח לתגובה מהירה… (חשבתי להכין לכבוד שבת חנוכה!)
תודה
היי יעל 🙂
תודה רבה לך! שמחה לקרוא שאהבתם,
תוכלי להשתמש במלוואח במקום, המאפה יהיה בצורת בורקס כי הבצק קטן יותר, או שתוכלי לחבר בין המלוואחים.
פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי.
מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).
שבת שלום וחג שמח❤️
היי, אני רוצה להכין את המאפה כמו שעשית עם הפטריות – מאפה שטוח שמעליו התערובת של הכבדים והפטריות.. יש לך המלצה כיצד לעשות את זה?
אני לא בטוחה אם זה מתאים בגלל המילוי.
את יכולה להכין את המאפה כמו במתכון הזה- בצק עלים במילוי חצילים.
הכנתי למנה ראשונה לחג והיה מושלם!! תודה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
חג שמח,
אם מה אפשר להגיש? אני רוצה להכין לארוחת צהריים.
תודה רבה❣
מספיק להגיש את זה עם סלט ירקות ואפשר גם עם תפוחי אדמה או ירקות בתנור.
בוקר טוב
האם ניתן להקפיא לאחר הכנה?
לא בטוחה כי לאחר הפשרה המילוי מפריש נוזלים.
אפשר להכין מבצק פילו, עלי פילו?
אפשר. אופן ההכנה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
חשוב שתערובת הכבד לא תהיה רטובה/נוזלית כי היא תפגע בפריכות הבצק.
תקשיבי זה פשוט חבל על הזמן פשוט ללקק את האצבעות
שמחה שאהבת 🙂
אפרת, תודה!
קודם כל אני כ\”כ נהנתי להכיר את האתר שלך (משום מה אני לא מצליחה להצטרף לניוזלטר, שלחתי את המייל פעמים- אשמח שתצרפי אותי)
והכי חשוב הכנתי את הרולדה הזאת, תקשיבי, כולם ליקקו את האצבעות לא נשאר פרור!!!!
לא היה לי מספיק כבדים אז ערבבתי עם חצי קילו של בשר טחון- מה שנשאר הכנסתי לרוטב יצא טעים מאד!
וגם רציתי לעדכן שיוצא מוצלח מאד גם עם בצק פילו לדיאטטיים שבנינו 😉
תודה ענקית!
היי הודיה,
אני רואה שאת רשומה ושקיבלת ניוזלטר אחד (הניוזלטר נשלח פעם בשבוע, בדר”כ בימי חמישי ).
שמחה שהמאפה יצא טעים 🙂
היי. אתר המתכונים הכי מגניב שראיתי, מתכונים קלים והכל על רמה!
יש אפשרות להכין מבצק שאני מכינה בבית, בלי מרגרינה?
תודה ענקית על כל ההשקעה!
תודה מלי 🙂
ממה עשוי הבצק? זה בצק שמרים?
סורי. רק עכשיו אני רואה שענית.
אני יכולה להכין גם בצק שמרים.אחריך בעניים עצומות פשוט מה שתגידי.תודה על הכל!
אם יש לך מתכון טוב לבצק על בסיס שמן שניתן למילוי אז אפשר.
אפשר להכין גם בצק שמרים כמו במתכון הזה- סמבוסק פיצה.
יצא טילללל
מהכמות הרשומה הכנתי 3 רולדות בגודל בינוני
מהמם 🙂
תודה שחזרת לשתף.
שלום. הכמות של הכבדים מספיקה למאפה אחד ? אם אני רוצה שתי רולדות כמה כבדים צריך ?
כן, למאפה אחד.
ל-2 רולדות כדאי להשתמש בקילו בצק עלים ולחתוך אותו לשני חלקים שווים. גם את יתר החומרים יש להכפיל ב-2 (800 גרם כבד, 2 בצלים כו’).
הי אפרת,
אפשר לדעתך להשתמש בכבד הודו? את מכירה את זה?
אמרו לי שזה די דומה בטעם
כן אפשר.
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!
נראה מעולה! 😍
תודה תמר ושבוע נפלא
תודה על התשובה.
אם אין לי אפשרות לצלות על אש גלויה – לצלות בתנור על הרשת? או להוסיף למחבת עם הבצל??
כן, אפשר גם לצלות על הרשת בתנור.
היי,
אתר מעולה.
האם אפשר לוותר על הגמבה ברוטב? מה היא מוסיפה?
אפשר לוותר (זה לטעם).
היי אפרת -המאפה מושלםםם.
גם אני מפשירה את הבצק בערב למקרר. וברגע שהמלית קרה-מוציאה ישר מהמקרר -וישר עובדת עם הבצק.
רק שאצלי הבצק נהיה רך .נורא דביק ובכלל שאני מרימה את הרולדה לנייר אפייה היא נקרעת.אני שמה לא הרבה מלית כך שזו לא הסיבה . משהו עם הבצק לא מסתדר. אני משתמשת בבצק של מעדנות.
יש לך עצה או טיפ בשבילי? תודה רבה
אולי המקרר שלך לא קר מספיק?
פעם הבאה תעבירי את הבצק למקפיא לשמך 15-20 דקות לפני ההכנה.
שלום
אפשר לשים דבש במקום סילאן?
אם כן – כמה?
תודה
כן, 2 כפות רגילות.
שלום אפרת . המאפה יצא טעים עם הרוטב.
הכדורי השוקולד עם שאריות של עוגת דבש גם יצא טעים. וסלט עדשים השחורים עם בטטה מאלף. תמיד מוצאת כל מיני ראיונות באתר שלך
על המיצרכים שתמיד יש בבית.מודה לך מאוד על תמיכה ורעיונות שתמיד מוכנה לעזור.חג שמח
תודה רעיה ❤️
חג שמח
היי רציתי לדעת עם מה ניתן להגיש ביחד עם המאפה כבד?
תודה מראש ומועדים לשמחה
אפשר להגיש את זה עם סלט ירקות מרענן ו/או ירקות אפויים בתנור.
במתכון כתוב, מי קורנפלור, למה הכוונה?
מי קורנפלור הכוונה לכף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים.
אפשר להכין את הרוטב יום מראש?
כן.
שלום אפרת האם חייב קורנפלור או שאפשר לוותר
תודה.
הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר לשים קמח רגיל במקום.
היי, שתי שאלות:
יש לי בפריזר פטה כבד שמחכה לגאולה כבר הרבה זמן, אפשר להשתמש בו?
והאם אפשר להכין עם בצק אחר? לא אוהבת עלים.
תודה וחג שמח.
אני מניחה שאת יכולה להכין בצק פילו במילוי פטה כבד.
אופן ההכנה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
חג שמח 🌺
היי
איך יוצא לך הדוגמה למעלה?
היי תמר,
צירפתי תמונות באופן ההכנה.
אפשר לטגן את הכבדים…או איך ניתן לצלות את הכבדים על הכיריים מגז
אפשר. הצליה היא מטעמי כשרות.
שמים את הכבד על רשת ואת הרשת מניחים ישירות על הגז.
ברצוני לאחל לך ולבני ביתך 🙏גמר חתימה טובה ושנה טובה ופורייה במעשי ידייך.🙏 כיף ששיש לנו אותך לאורך השנה ממבחר המתכונים הטובים והטעימים🥧🥂.לכל הנהנות מכישורייך שנה טובה וגמר חתימה טובה🍞🍰
תודה רבה יקרה! 💗
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
היי אפרת, זה נראה מדהים!! הבעיה רק שאצלי לא כל כך אוהבים כבד… את חושבת שאפשר אולי להכין עם חזה עוף במקום?? עדיין יהיה טעים לדעתך? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? אגב, לפי התמונה, נראה שאת מסמנת פרוסות לפני האפייה, זה נכון? תודה רבה, גמר חתימה טובה וצום קל! 🙂
היי אודליה,
אפשר להכין עם חזה עוף ופטריות באותו אופן. יש גם את המתכון הזה עם חזה עוף- בצק עלים ממולא בחזה עוף.
וכן, אני מסמנת פרוסות לפני האפיה.
גמר חתימה טובה וצום קל 🌺