שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 70-80 דקות

מצרכים:

חצי קילו בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)

1 בצל גדול קצוץ

400 גרם כבד עוף

חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

תיבול: 2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור

למריחה מעל: ביצה טרופה ושומשום

רוטב פטריות:

1 בצל קטן קצוץ

חצי סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

חצי פלפל אדום (גמבה) קצוץ

2 כוסות מים רותחים

כף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים (מי קורנפלור)

קמצוץ כורכום, כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 1-2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 7-8 דקות.

-צולים את כבד העוף על אש גלויה ומעבירים לצלחת. קוצצים מעט עם סכין ומוסיפים לתערובת הפטריות והבצל. מתבלים ב2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים את התערובת.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה. מניחים את תערובת הכבד והפטריות לאורך ובמרכז, מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים ביצה טרופה על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס”מ.

*לקבלת דוגמה כמו בתמונה יש להכין באופן הבא:

מאפה כבד עוף ופטריות

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

–הכנת רוטב פטריות: מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הפטריות והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומי הקורנפלור ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

מאפה כבד עוף ופטריות

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תפוחי אדמה מעוכים
עוגת קפה ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (14:14 28.07.2021)

היי.
יצא מעולה, גם הרולדה וגם הרוטב, יהפוך גם למתכון הבית, כמו שאר מתכונייך המדהימים

מתכונים ב-10 דקות (14:55 28.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה מיכל🌺

מיכל (09:27 28.07.2021)

תודה אפרת על תשובותייך הענייניות.
בנוסף:
1. האם רואים את הסמיכות עם תום הבישול, או לאחר כמה שעות, והתמצקות במקרר?
2. האם ברוטב הסמכה זה אפשר גם עם שעועית ירוקה עדינה?
אני שנים מחפשת רוטב כמו מבית אמא, שמסמיך את השעועית הירוקה.
*זו פעם ראשונה שאני משתמשת ברוטב שכזה.

מתכונים ב-10 דקות (11:22 28.07.2021)

1. הרוטב מסמיך עם תום הבישול ומסמיך ממש מעט יותר בקירור.
2. את יכולה להוסיף לרוטב שעועית ירוקה אבל אז זה יהיה תבשיל ולא רוטב קליל. אם התכוונת לשאול האם אפשר להכין שעועית ירוקה ברוטב כזה- אפשר.

מיכל (23:51 27.07.2021)

שלום אפרת.
שאלה:
הרוטב, לא מסמיך לי, ונהגתי בדיוק ככתוב בהוראות.
יש לך רעיון מה לעשות איתו, כדי להסמיכו?

מתכונים ב-10 דקות (00:57 28.07.2021)

היי מיכל,
אם הרוטב לא הסמיך את יכולה להוסיף עוד כף קורנפלור מעורבבת בכף מים ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות.

מיכל (10:20 23.07.2021)

שאלת הבהרה אחרונה:
*לפי מה שקראתי, מניחים במרכז הבצק, ואז חיתוכי הצדדים.

הוספת משפט זה: “מגלגלים את הבצק , ומהדקים בצדדים”.

אשמח להבהרתו

מתכונים ב-10 דקות (11:56 23.07.2021)

אם מכינים בצורת רולדה: יש להניח את תערובת המילוי במרכז הבצק, לגלגל לרולדה ואז להצמיד את הקצוות לבצק (להדק בעדינות).
אם מכינים בצורה הקלועה: יש להניח את המילוי במרכז הבצק, לחתוך פסים שווים משני הצדדים ואז להניח אותם אחד על השני כמו בתמונה ולסיום להצמיד את הבצק בשני קצוות המאפה כדי שהמילוי לא יברח החוצה באפייה.

מיכל (21:56 22.07.2021)

היי.
-למה הכוונה: “-צולים את כבד העוף על אש גלויה ומעבירים לצלחת”. מה זו אש גלוייה?
-הבנתי נכון ממה שכתבת שקודם: בצל ופטריות בנפרד, אחר כך כבד בנפרד, ואחר כך חיבור השניים?

מתכונים ב-10 דקות (22:44 22.07.2021)

אש גלויה הכוונה לצלייה על המנגל או בגריל- על רשת בתנור, זאת מטעמי כשרות כדי להוציא את כל הדם מהכבד.
הבנת נכון- את הכבד צולים בנפרד כדי להכשירו, אחר כך מטגנים את הבצל והפטריות ואז מוסיפים את הכבד.

מיכל (12:38 22.07.2021)

בהגשה, הרוטב חם/קר?

מתכונים ב-10 דקות (16:25 22.07.2021)

הכי טעים חם.

מיכל (11:42 22.07.2021)

1.את המלית כדאי לדעתך להכין יום קודם?
2. את רוטב הפטריות, אפשרי יום קודם?

מתכונים ב-10 דקות (16:24 22.07.2021)

אפשר לשתי השאלות😊

מיכל (09:10 22.07.2021)

תודה אפרת על תשובותיך.
בנוסף:
1. בצק עלים הוא בד”כ 1 קילו.
אם את מפשירה 1/2 קילו, את חייבת להשתמש גם ב 1/2 השני לא?
2. יוצאת 1 רולדה נכון?
3. כמה זמן הכבדים על האש/ או עד שהם משנים את צבעם?
אני חוששת שיהיו יותר מדי זמן ואז יתייבשו.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (09:36 22.07.2021)

1. אפשר להפשיר כחצי שעה רק עד שיהיה אפשר לחתוך עם סכין את הבצק, ואז לחתוך חצי מהבצק ולהחזיר למקפיא, ולהמשיך בהפשרת החצי השני.
2. נכון
3. עניין של כמה דקות, את תוכלי לראות לפי שינוי הצבע של הכבדים.

מיכל (23:06 21.07.2021)

שלום אפרת.
שאלות:
1.האם ניתן להכין גם עם בצק עלים של שמרית-משקלו 300 גר’.
ואם כן,
כמות המצרכים מספיקה עבורו/יותר מדי?
2. האם ניתן להכין את הכול ללא אפייה ערב קודם, ולאפסן במקרר עד האפייה יום למחרת, בערב?

מתכונים ב-10 דקות (08:53 22.07.2021)

היי מיכל,
1. אפשר, כמות המילוי תהיה קצת יותר מדי עבור כמות הבצק היות והיא מיועדת ל500 גרם בצק. (את יכולה להוסיף את המילוי הנותר לאורז או אטריות ולהגיש כארוחת צהריים קלה😊)
2. פחות כדאי משום שהבצק עלול להירטב, אבל אפשר.

נועה (10:32 6.05.2021)

ישר כח על המתכונים הנהדרים!!!
רציתי לשאול האם אפשר ברוטב להוסיף גם חתיכות עגבניות ( פשוט קפאו לי קוביות עגבניות טריות וחשבתי להוסיף אותם לרוטב)?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:13 6.05.2021)

היי נועה,
אני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח, כי העגבניות ירטיבו את המאפה…

חן (11:37 25.02.2021)

היי אפרת,
כמה זמן אני צולה את הכבד בתנור ואיזה טמפ’,

מתכונים ב-10 דקות (12:21 25.02.2021)

היי חן,
את הכבד צולים על אש גלויה עד שהוא משנה את צבעו ונראה צלוי משני הצדדים.
בהצלחה🙂

חן (12:31 26.02.2021)

אין לי אפשרות לצלות על אש גלויה ,ראיתי שבאחת התגובות ענית שאפשר גם בתנור.

מתכונים ב-10 דקות (12:47 26.02.2021)

נכון, אפשר גם לצלות על רשת בתנור🙂

דניאל (13:38 2.01.2021)

איזה מעדן! כמו בחתונה לפני 40 שנים.
זאת לא קלישאה. זה באמת יוצא ככה
לי יצא רוטב קצת כהה (כי לא ניקיתי את המחבת בין לבין ונשארו בה שאריות כבדים). אבל אני חושב שזה אפילו יותר יפה

מתכונים ב-10 דקות (15:01 2.01.2021)

נראה מעולה!!!!
שמחה לקרוא שאהבת דניאל 🌸

יעל (12:40 11.12.2020)

שלום אפרת
עשיתי את המאפה כבד מס’ פעמים ויצא מעדן!!
הפעם בעלי קנה בטעות בצק פריך מלוח (של מעדנות) הוא ראה שכתוב על זה לבורקס וחשב שזה טוב…
האם יש דרך להשתמש בזה במקום?
אם כן איך ומה השוני בדרך ההכנה?
אשמח לתגובה מהירה… (חשבתי להכין לכבוד שבת חנוכה!)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:21 11.12.2020)

היי יעל 🙂
תודה רבה לך! שמחה לקרוא שאהבתם,
תוכלי להשתמש במלוואח במקום, המאפה יהיה בצורת בורקס כי הבצק קטן יותר, או שתוכלי לחבר בין המלוואחים.
פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי.
מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).
שבת שלום וחג שמח❤️

אדוה (12:59 21.10.2020)

היי, אני רוצה להכין את המאפה כמו שעשית עם הפטריות – מאפה שטוח שמעליו התערובת של הכבדים והפטריות.. יש לך המלצה כיצד לעשות את זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 21.10.2020)

אני לא בטוחה אם זה מתאים בגלל המילוי.
את יכולה להכין את המאפה כמו במתכון הזה- בצק עלים במילוי חצילים.

לאה (10:36 14.10.2020)

הכנתי למנה ראשונה לחג והיה מושלם!! תודה לך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 14.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה

נעמה (13:50 5.10.2020)

חג שמח,
אם מה אפשר להגיש? אני רוצה להכין לארוחת צהריים.
תודה רבה❣

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 5.10.2020)

מספיק להגיש את זה עם סלט ירקות ואפשר גם עם תפוחי אדמה או ירקות בתנור.

chaim8849 (08:22 1.10.2020)

בוקר טוב
האם ניתן להקפיא לאחר הכנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 1.10.2020)

לא בטוחה כי לאחר הפשרה המילוי מפריש נוזלים.

מיכל (15:55 14.08.2020)

אפשר להכין מבצק פילו, עלי פילו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:31 14.08.2020)

אפשר. אופן ההכנה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
חשוב שתערובת הכבד לא תהיה רטובה/נוזלית כי היא תפגע בפריכות הבצק.

יונתן (16:44 9.07.2020)

תקשיבי זה פשוט חבל על הזמן פשוט ללקק את האצבעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 9.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

הודיה (15:22 25.05.2020)

אפרת, תודה!
קודם כל אני כ\”כ נהנתי להכיר את האתר שלך (משום מה אני לא מצליחה להצטרף לניוזלטר, שלחתי את המייל פעמים- אשמח שתצרפי אותי)
והכי חשוב הכנתי את הרולדה הזאת, תקשיבי, כולם ליקקו את האצבעות לא נשאר פרור!!!!
לא היה לי מספיק כבדים אז ערבבתי עם חצי קילו של בשר טחון- מה שנשאר הכנסתי לרוטב יצא טעים מאד!
וגם רציתי לעדכן שיוצא מוצלח מאד גם עם בצק פילו לדיאטטיים שבנינו 😉
תודה ענקית!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:22 25.05.2020)

היי הודיה,
אני רואה שאת רשומה ושקיבלת ניוזלטר אחד (הניוזלטר נשלח פעם בשבוע, בדר”כ בימי חמישי ).
שמחה שהמאפה יצא טעים 🙂

מלי (17:44 21.04.2020)

היי. אתר המתכונים הכי מגניב שראיתי, מתכונים קלים והכל על רמה!
יש אפשרות להכין מבצק שאני מכינה בבית, בלי מרגרינה?
תודה ענקית על כל ההשקעה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 21.04.2020)

תודה מלי 🙂
ממה עשוי הבצק? זה בצק שמרים?

מלי (16:38 3.05.2020)

סורי. רק עכשיו אני רואה שענית.
אני יכולה להכין גם בצק שמרים.אחריך בעניים עצומות פשוט מה שתגידי.תודה על הכל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 3.05.2020)

אם יש לך מתכון טוב לבצק על בסיס שמן שניתן למילוי אז אפשר.
אפשר להכין גם בצק שמרים כמו במתכון הזה- סמבוסק פיצה.

לורן (17:43 12.03.2020)

יצא טילללל
מהכמות הרשומה הכנתי 3 רולדות בגודל בינוני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 12.03.2020)

מהמם 🙂
תודה שחזרת לשתף.

לירון (14:43 21.01.2020)

שלום. הכמות של הכבדים מספיקה למאפה אחד ? אם אני רוצה שתי רולדות כמה כבדים צריך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 21.01.2020)

כן, למאפה אחד.
ל-2 רולדות כדאי להשתמש בקילו בצק עלים ולחתוך אותו לשני חלקים שווים. גם את יתר החומרים יש להכפיל ב-2 (800 גרם כבד, 2 בצלים כו’).

מימי (13:50 14.01.2020)

הי אפרת,
אפשר לדעתך להשתמש בכבד הודו? את מכירה את זה?
אמרו לי שזה די דומה בטעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 14.01.2020)

כן אפשר.

תמר (11:19 3.11.2019)

תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 3.11.2019)

נראה מעולה! 😍
תודה תמר ושבוע נפלא

חופית (17:22 28.10.2019)

תודה על התשובה.
אם אין לי אפשרות לצלות על אש גלויה – לצלות בתנור על הרשת? או להוסיף למחבת עם הבצל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 28.10.2019)

כן, אפשר גם לצלות על הרשת בתנור.

חופית (20:00 27.10.2019)

היי,
אתר מעולה.
האם אפשר לוותר על הגמבה ברוטב? מה היא מוסיפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 27.10.2019)

אפשר לוותר (זה לטעם).

ענתי (09:33 23.10.2019)

היי אפרת -המאפה מושלםםם.
גם אני מפשירה את הבצק בערב למקרר. וברגע שהמלית קרה-מוציאה ישר מהמקרר -וישר עובדת עם הבצק.
רק שאצלי הבצק נהיה רך .נורא דביק ובכלל שאני מרימה את הרולדה לנייר אפייה היא נקרעת.אני שמה לא הרבה מלית כך שזו לא הסיבה . משהו עם הבצק לא מסתדר. אני משתמשת בבצק של מעדנות.
יש לך עצה או טיפ בשבילי? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 23.10.2019)

אולי המקרר שלך לא קר מספיק?
פעם הבאה תעבירי את הבצק למקפיא לשמך 15-20 דקות לפני ההכנה.

שולמית (09:11 23.10.2019)

שלום
אפשר לשים דבש במקום סילאן?
אם כן – כמה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 23.10.2019)

כן, 2 כפות רגילות.

אקרמן רעיה (16:52 15.10.2019)

שלום אפרת . המאפה יצא טעים עם הרוטב.

הכדורי השוקולד עם שאריות של עוגת דבש גם יצא טעים. וסלט עדשים השחורים עם בטטה מאלף. תמיד מוצאת כל מיני ראיונות באתר שלך
על המיצרכים שתמיד יש בבית.מודה לך מאוד על תמיכה ורעיונות שתמיד מוכנה לעזור.חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 15.10.2019)

תודה רעיה ❤️
חג שמח

שירה (20:38 14.10.2019)

היי רציתי לדעת עם מה ניתן להגיש ביחד עם המאפה כבד?
תודה מראש ומועדים לשמחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 14.10.2019)

אפשר להגיש את זה עם סלט ירקות מרענן ו/או ירקות אפויים בתנור.

איילת שוהם (13:15 14.10.2019)

במתכון כתוב, מי קורנפלור, למה הכוונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 14.10.2019)

מי קורנפלור הכוונה לכף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים.

אדוה (15:50 12.10.2019)

אפשר להכין את הרוטב יום מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:43 12.10.2019)

כן.

אקרמן רעיה (13:36 12.10.2019)

שלום אפרת האם חייב קורנפלור או שאפשר לוותר

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 12.10.2019)

הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר לשים קמח רגיל במקום.

אירית (09:16 12.10.2019)

היי, שתי שאלות:
יש לי בפריזר פטה כבד שמחכה לגאולה כבר הרבה זמן, אפשר להשתמש בו?
והאם אפשר להכין עם בצק אחר? לא אוהבת עלים.
תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 13.10.2019)

אני מניחה שאת יכולה להכין בצק פילו במילוי פטה כבד.
אופן ההכנה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
חג שמח 🌺

תמר (11:27 10.10.2019)

היי
איך יוצא לך הדוגמה למעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 10.10.2019)

היי תמר,
צירפתי תמונות באופן ההכנה.

דרורה (11:12 10.10.2019)

אפשר לטגן את הכבדים…או איך ניתן לצלות את הכבדים על הכיריים מגז

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 10.10.2019)

אפשר. הצליה היא מטעמי כשרות.

שלומית (15:02 10.10.2019)

שמים את הכבד על רשת ואת הרשת מניחים ישירות על הגז.

Zipi (17:36 7.10.2019)

ברצוני לאחל לך ולבני ביתך 🙏גמר חתימה טובה ושנה טובה ופורייה במעשי ידייך.🙏 כיף ששיש לנו אותך לאורך השנה ממבחר המתכונים הטובים והטעימים🥧🥂.לכל הנהנות מכישורייך שנה טובה וגמר חתימה טובה🍞🍰

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 7.10.2019)

תודה רבה יקרה! 💗
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

אודליה (15:11 6.10.2019)

היי אפרת, זה נראה מדהים!! הבעיה רק שאצלי לא כל כך אוהבים כבד… את חושבת שאפשר אולי להכין עם חזה עוף במקום?? עדיין יהיה טעים לדעתך? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? אגב, לפי התמונה, נראה שאת מסמנת פרוסות לפני האפייה, זה נכון? תודה רבה, גמר חתימה טובה וצום קל! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 6.10.2019)

היי אודליה,
אפשר להכין עם חזה עוף ופטריות באותו אופן. יש גם את המתכון הזה עם חזה עוף- בצק עלים ממולא בחזה עוף.
וכן, אני מסמנת פרוסות לפני האפיה.
גמר חתימה טובה וצום קל 🌺

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.