זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
חלה שלמה
4-6 פרוסות גבינת עמק/ צהובה
שליש כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערית שמן זית, שיני שום כתושות ועלי בזיליקום.
-בעזרת סכין חותכים את החלה לאורך ולרוחב בעומק של 3/4 (יש לעצור את החיתוך לפני שמגיעים לתחתית).
-בעזרת כף מטפטפים בין החריצים מתערובת שמן הזית וממלאים בפרוסות חתוכות של גבינה צהובה.
-עוטפים את הלחם ברדיד אלומיניום (נייר כסף) ואופים במשך 10 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 10-15 דקות, עד להזהבה.
ראו גם
עוד לא הכנתי , אבל זה כולכך גאוני !!!!
מחכה להכין כברררר
❤️
תאמת היתי סקפטית כמה מוצלח זה לפי מה שרשמו לתגובות..אבל מורידה את הכובע ומצטרפת- זה אחד הדברים היותר טעימים …
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על הרעיון הנהדר הזה.. הכנתי לצאת הצום, המרתי את הבזיליקום בתבלין זעתר.. יצא מעדן!! מעולה לניצול חלה שלמה שנשארה משבת.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך אני משל, את המעדן הזה כשאני מכין את החלות עצמן?
משלב*
היי,
אם התכוונת שאתה מכין חלות ביתיות- תכין אותן כרגיל ותמשיך לפי המתכון הנוכחי לאחר שהן מוכנות.
תודה רבה על המענה המהיר
אם אני מכין לשבועות וצריך כבר להכין לפני שבת.
האם אני יכול לעשות את זה בפלטה סגורה? או להכין את כל המוצרים בתוך הבצק עצמו ולהקפיא?
תודה רבה
לאפות את הבצק על פלטה לא יהיה מוצלח.
גם ערבוב הגבינות בתוך הבצק לא מומלץ- התוצאה תהיה שונה.
הכנתי עם לחמניות ללא גלוטן, יצא מושלם! תודה ענקית!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
הי אפרת , נראה טובב!!
יש מצב להכין הכל עד אפייה ולהניח על הפלטה ? זה יתן את אותו אפקט ?
רוצה להכין לחג
תודה רבהה
היי אפי,
זה יצא שונה (התנור אופה גם מלמעלה, בשונה מפלטה…). אפשר לאפות מראש ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.
חג שמח🌺
הי אפרת.
נראה מצוין.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה עם משהו אחר חוץ מחלה.
הבזיליקום צריך להיות טרי דווקא?
היי תמרה,
אפשר להכין עם כל לחם/לחמנייה עם נפח מספיק גדול בשביל להכניס את המילוי.
אפשר גם בזיליקום קפוא.
בהצלחה:)
הי אפרת!
רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לשים במקום בזיליקום
היי שנה,
אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים כמו זעתר, אורגנו וכדו’ או פשוט לוותר על הבזיליקום😊
הי אפרת יצא אלוףףףף אני מכינה שוב…
איזה כיף! שמחה שאהבת את המתכון… חג שמח יקרה😊
יצא פצצה! הוספתי גם בצל מטוגן ויצא נפלא.
נראה מעולה! תודה על השיתוף נופר🌺
נראה ממש טוב, אשמח להכין.. רק לא הבנתי כיצד חותכים? בתמונה נראה שחתכת לכמה פסים.. האם לעשות כמה פסים כשחותכים או רק פס אחד לאורך ופס אחד לרוחה ואז יוצא רבעים.. וגם איך בדיוק מכניסים את הפרוסות גבינה צהובה בין הריבועים,זה לא יוצא שהרב בחוץ..? אשמח להסבר יותר מפורט אם תוכלי.. חח סורי…
היי שריאל,
יש לחתוך כמה פסים לאורך וכמה פסים לרוחב כך שמתקבלים ‘ריבועים’ קטנים. חשוב להקפיד לא לחתוך עד הסוף כדי שהחתיכות שנוצרו לא ייפרדו מהחלה…
את הגבינה הצהובה פשוט דוחסים בתוך החריצים שנוצרו.
מקווה שעכשיו מובן:) בהצלחה!
נשמע מגניב וטעים
חייבת לנסות
מחכה לשמוע עידכון ממך איך יצא❤️
היי אפרת
שמיר / פטרוזיליה יתאימו במקום בזיליקום?
תודה ענקית על האתר
אתר המתכונים היחיד שאני נכנסת אליו!
ראיתי שמישהי כתבה ששמה זעתר
זעתר יותר מתאים?
גם זעתר אפשר
אפשר 🙂
שמיר מעולה עם גבינות.
תודה אביגיל❤️
מתכון נהדר פשוט וטעים שלא להאמין, חוטפים את זה אצלי. הכנתי עם לחמניות חלה כי לא היתה לי חלה גדולה, יצא מדהים. אפשר אולי לשים את הלחמניות (או החלה השלמה) בשקית קוקי במקום רדיד אלומיניום? מבקשים את המתכון הזה לעיתים קרובות, ומלחיץ אותי להשתמש בכל כך הרבה אלומיניום במטבח.
היי אירן,
שמחה שאתם נהנים מהמתכון 🙂
אפשר לעטוף עם נייר אפיה ומעליו להדק ברדיד אלומיניום. כך לא יהיה מגע בין האלומיניום לאוכל.
שימי קודם נייר אפיה ומעל נייר כסף. אני עושה ככה בכל האפיות שלי!!!
היי אפרת, מתכון מטורף!
חולים על זה אצלנו, כל מוצאי שבת אם נשאר חלה או לחמנייה מיותרת ישר למתכון הטעים הזה
תודה ענקית על האתר הזה הוא עוזר לי מאוד. תמשיכי ככה
שמחה לקרוא שאתם נהנים חני,
שיהיה לכם חג שמח ❤️
שבוע טוב,
ותודה על עוד מתכון מצוין! אני כ\”כ נהנית מהאתר שאני משווקת אותו לחברות ובנות משפחה.
יש לי רוטב פסטו ביתי שזה בערך אותם מרכיבים-שמן זית,שום,בזילקום קצוץ דק וקצת צנוברים
אפשר להשתמש בו ורק להוסיף גבינה צהובה?
כן אפשר 🙂
שבוע נפלא!
אפשר לשים תבלין בזיליקום? אין לי טרי
כן, אפשר לשים כשליש כפית.
שלום וברכה
למי שמשתמשת בחלה של שבת יש להיזהר שלא להשתמש בחלה שהיתה בסעודה הבשרית על השולחן.
כל כתוב בהלכה
היי אפרת,
מושלם כרגיל,
אני הוספתי פטרוזיליה חתוכה גס
תודה רבה 😊
תודה על השיתוף.
אין עליך 🙂
נשמע מפתה!
אני מתארחת אצל חברים כשעה וחצי נסיעה ממני.
האם אפשרי להכין ולצאת לדרך? זה לא מאבד מטעמו?
היי דנה,
זה מסוג המאכלים שכדאי להכין באותו רגע. אח”כ זה פחות טעים.
האם צריך חלה טריה או שאפשר לקנות חלה ורק אחרי יומיים שלושה להכין? (החג יוצא אחרי שבת). אפילו אם אפשר להקפיא את החלה ולהפשיר כמה שעות לפני ההכנה? זה יצא טוב את חושבת?
גם אחרי יומיים-שלושה.
אפשר להקפיא ולהפשיר את החלה לפני ההכנה.
האם צריך לאפות חלה או להשתמש בחלה מוכנה ?
להשתמש בחלה מוכנה/קנויה או בלחמניה קנויה.
אחד הדברים האהובים עלינו!
וגם פתרון מעולה לחלה שנשארה משבת 😉
הכנתי עם פטרוזיליה.יצא מצויין!
תבורכי.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי 💜
אני כל פעם נהנית להיכנס לאתר. הכול כל כך קל וכל המצרכים בהשיג יד. בלי רשימת קניות ..
המון תודות וחג שמח לכולםםםם.
תודה גלית!
חג שמח 🙂
חייבת להגיד שהאתר מהמם ומאוד שימושי!!
לגביי הלחם .. זה לחם שהוא מוכן כבר?? פשוט קונים לחם?
אם מכניסים לתנור הוא לא נהיה קשה יותר?
תודה רבה
היי מוריאל,
כן, זה לחם קנוי מוכן. אני ממליצה להשתמש בחלה או בלחמניה גדולה.
לאחר אפיה הוא נעשה פריך וקריספי ובשילוב עם הגבינה המותכת זה יוצא מושלם 🙂
המשך יום מקסים
בטוח
יצא מושלםםםםםםםםםםםםם
הכנתי וכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם אהבבו
תודה רבה רבה יעליה
תודה יעליה, שמחה שאהבת 🙂
פצצה של רעיון
קל וטעים
תודה אפרת 🙂
יצא נדיר!!
שמחה לשמוע! תודה עוז 🙂
אם אני רוצה להשתמש בגבינה צהובה מגורדת במקום בפרוסות, כמה צריך לשים?
היי אולגה,
בסביבות כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת, תלוי בגודל החלה.
האם אפשר להחליף את החלה בלחמניה
בטח 🙂
וואוו!!!! התחלתי לקרוא רק היום וכבר התמכרתי! איזה כיףףף תודה ענקית!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה עדי ויום נפלא 🙂
תגובתו של בעלי: “רמה גבוההההה”
חחח ושמר לו חצי חלה לעבודה.. איזה כיף. תודה 🙂
יאמיי..החלפתי את הבזיליקום בזעתר.. יצא סוף! תודדההה 🙂
רעיון מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי..ממש בא לי על זה הבוקר! ובדיוק נשארה לי חלה משבת..:)
מה אפשר לשים כתחליף לבזיליקום?
היי יהודית,
את יכולה להכין גם בלי הבזיליקום 🙂
הכרתי את המתכון לפני שנתיים באתר אמריקאי ואני ממש שמחה שחשפת אותו גם לקהל דוברי העברית. הכנתי אותו בעבר וזה היה מעט מסובך אבל את רשמת את המתכון באופן קל וקליט.
בנוסף לגבינה צהובה שמתי גם גבינת עיזים וגבינת פרמזן ובמקום שיני שום שמתי פשוט שום כתוש ויבש מוכן ויצא מעולה
נשמע מעולה עם תוספות הגבינה 🙂
תודה רוז ויום נפלא!
אפשר להשים במקום גבינה צהובה, גבינת קשקבל?
לדעתי כן 🙂
מעולה כשבא ארוחת בוקר מפנקת וקלה:)
תודה שני 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי
אני חדשה באתר. היום פעם ראשונה ואני כבר מכורה. 3 שעות רק קוראת מתכונים. וכבר לקחתי כמה הצעות לשבת הקרובה.
אלפי תודות ושבת שלום
שרית
היי שרית,
איזה כיף לשמוע 🙂 ברוכה הבאה לאתר!
שבת שלום!
נראה עסיסי!!!!!!!!!!
חייב גבינה עמק לייט?
היי בתיה,
את יכולה להשתמש בכל גבינה צהובה 🙂
חייבים לאכול מיד? פשוט לחג חשבתי להכין..
היי אסתי,
מומלץ להכין את זה בסמוך להגשה כי אז הגבינה מותכת והמאפה עסיסי.
חג שמח 🙂
נראה סוףףףףף !!!