שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 4-6 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

חלה שלמה

4-6 פרוסות גבינת עמק/ צהובה

שליש כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערית שמן זית, שיני שום כתושות ועלי בזיליקום.

-בעזרת סכין חותכים את החלה לאורך ולרוחב בעומק של 3/4 (יש לעצור את החיתוך לפני שמגיעים לתחתית).

-בעזרת כף מטפטפים בין החריצים מתערובת שמן הזית וממלאים בפרוסות חתוכות של גבינה צהובה.

-עוטפים את הלחם ברדיד אלומיניום (נייר כסף) ואופים במשך 10 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 10-15 דקות, עד להזהבה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה אפויה אישית
שניצלים בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפי (01:20 16.05.2021)

הי אפרת , נראה טובב!!
יש מצב להכין הכל עד אפייה ולהניח על הפלטה ? זה יתן את אותו אפקט ?
רוצה להכין לחג
תודה רבהה

מתכונים ב-10 דקות (02:00 16.05.2021)

היי אפי,
זה יצא שונה (התנור אופה גם מלמעלה, בשונה מפלטה…). אפשר לאפות מראש ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.
חג שמח🌺

תמרה (14:26 12.05.2021)

הי אפרת.
נראה מצוין.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה עם משהו אחר חוץ מחלה.
הבזיליקום צריך להיות טרי דווקא?

מתכונים ב-10 דקות (15:39 12.05.2021)

היי תמרה,
אפשר להכין עם כל לחם/לחמנייה עם נפח מספיק גדול בשביל להכניס את המילוי.
אפשר גם בזיליקום קפוא.
בהצלחה:)

שנה (16:08 2.05.2021)

הי אפרת!
רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לשים במקום בזיליקום

מתכונים ב-10 דקות (18:36 2.05.2021)

היי שנה,
אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים כמו זעתר, אורגנו וכדו’ או פשוט לוותר על הבזיליקום😊

שנה (22:01 15.05.2021)

הי אפרת יצא אלוףףףף אני מכינה שוב…

מתכונים ב-10 דקות (23:56 15.05.2021)

איזה כיף! שמחה שאהבת את המתכון… חג שמח יקרה😊

נופר (12:12 9.04.2021)

יצא פצצה! הוספתי גם בצל מטוגן ויצא נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (12:20 9.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף נופר🌺

שריאל (22:54 24.02.2021)

נראה ממש טוב, אשמח להכין.. רק לא הבנתי כיצד חותכים? בתמונה נראה שחתכת לכמה פסים.. האם לעשות כמה פסים כשחותכים או רק פס אחד לאורך ופס אחד לרוחה ואז יוצא רבעים.. וגם איך בדיוק מכניסים את הפרוסות גבינה צהובה בין הריבועים,זה לא יוצא שהרב בחוץ..? אשמח להסבר יותר מפורט אם תוכלי.. חח סורי…

מתכונים ב-10 דקות (23:21 24.02.2021)

היי שריאל,
יש לחתוך כמה פסים לאורך וכמה פסים לרוחב כך שמתקבלים ‘ריבועים’ קטנים. חשוב להקפיד לא לחתוך עד הסוף כדי שהחתיכות שנוצרו לא ייפרדו מהחלה…
את הגבינה הצהובה פשוט דוחסים בתוך החריצים שנוצרו.
מקווה שעכשיו מובן:) בהצלחה!

שרה (23:35 8.02.2021)

נשמע מגניב וטעים
חייבת לנסות

מתכונים ב-10 דקות (07:35 9.02.2021)

מחכה לשמוע עידכון ממך איך יצא❤️

אביגיל (17:21 11.01.2021)

היי אפרת
שמיר / פטרוזיליה יתאימו במקום בזיליקום?
תודה ענקית על האתר
אתר המתכונים היחיד שאני נכנסת אליו!

אביגיל (17:23 11.01.2021)

ראיתי שמישהי כתבה ששמה זעתר
זעתר יותר מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (17:52 11.01.2021)

גם זעתר אפשר

מתכונים ב-10 דקות (17:52 11.01.2021)

אפשר 🙂
שמיר מעולה עם גבינות.
תודה אביגיל❤️

אירן (14:13 27.12.2020)

מתכון נהדר פשוט וטעים שלא להאמין, חוטפים את זה אצלי. הכנתי עם לחמניות חלה כי לא היתה לי חלה גדולה, יצא מדהים. אפשר אולי לשים את הלחמניות (או החלה השלמה) בשקית קוקי במקום רדיד אלומיניום? מבקשים את המתכון הזה לעיתים קרובות, ומלחיץ אותי להשתמש בכל כך הרבה אלומיניום במטבח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 27.12.2020)

היי אירן,
שמחה שאתם נהנים מהמתכון 🙂
אפשר לעטוף עם נייר אפיה ומעליו להדק ברדיד אלומיניום. כך לא יהיה מגע בין האלומיניום לאוכל.

אופה (08:12 18.01.2021)

שימי קודם נייר אפיה ומעל נייר כסף. אני עושה ככה בכל האפיות שלי!!!

חני (19:45 10.12.2020)

היי אפרת, מתכון מטורף!
חולים על זה אצלנו, כל מוצאי שבת אם נשאר חלה או לחמנייה מיותרת ישר למתכון הטעים הזה
תודה ענקית על האתר הזה הוא עוזר לי מאוד. תמשיכי ככה

מתכונים ב-10 דקות (19:53 10.12.2020)

שמחה לקרוא שאתם נהנים חני,
שיהיה לכם חג שמח ❤️

חוה (00:43 15.11.2020)

שבוע טוב,
ותודה על עוד מתכון מצוין! אני כ\”כ נהנית מהאתר שאני משווקת אותו לחברות ובנות משפחה.
יש לי רוטב פסטו ביתי שזה בערך אותם מרכיבים-שמן זית,שום,בזילקום קצוץ דק וקצת צנוברים
אפשר להשתמש בו ורק להוסיף גבינה צהובה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 15.11.2020)

כן אפשר 🙂
שבוע נפלא!

לידור (17:25 21.10.2020)

אפשר לשים תבלין בזיליקום? אין לי טרי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 21.10.2020)

כן, אפשר לשים כשליש כפית.

יעל (05:02 18.08.2020)

שלום וברכה
למי שמשתמשת בחלה של שבת יש להיזהר שלא להשתמש בחלה שהיתה בסעודה הבשרית על השולחן.
כל כתוב בהלכה

רותם (19:33 16.04.2020)

היי אפרת,
מושלם כרגיל,
אני הוספתי פטרוזיליה חתוכה גס
תודה רבה 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 16.04.2020)

תודה על השיתוף.
אין עליך 🙂

דנה (00:26 28.11.2019)

נשמע מפתה!
אני מתארחת אצל חברים כשעה וחצי נסיעה ממני.
האם אפשרי להכין ולצאת לדרך? זה לא מאבד מטעמו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 28.11.2019)

היי דנה,
זה מסוג המאכלים שכדאי להכין באותו רגע. אח”כ זה פחות טעים.

ל (07:32 6.06.2019)

האם צריך חלה טריה או שאפשר לקנות חלה ורק אחרי יומיים שלושה להכין? (החג יוצא אחרי שבת). אפילו אם אפשר להקפיא את החלה ולהפשיר כמה שעות לפני ההכנה? זה יצא טוב את חושבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 10.06.2019)

גם אחרי יומיים-שלושה.
אפשר להקפיא ולהפשיר את החלה לפני ההכנה.

דנה (06:00 28.05.2020)

האם צריך לאפות חלה או להשתמש בחלה מוכנה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 28.05.2020)

להשתמש בחלה מוכנה/קנויה או בלחמניה קנויה.

רותי (18:56 7.01.2019)

אחד הדברים האהובים עלינו!
וגם פתרון מעולה לחלה שנשארה משבת 😉
הכנתי עם פטרוזיליה.יצא מצויין!
תבורכי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 7.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי 💜

גלית (10:50 28.05.2017)

אני כל פעם נהנית להיכנס לאתר. הכול כל כך קל וכל המצרכים בהשיג יד. בלי רשימת קניות ..
המון תודות וחג שמח לכולםםםם.

מתכונים ב-10 דקות (10:56 28.05.2017)

תודה גלית!
חג שמח 🙂

מוריאל (12:15 11.05.2017)

חייבת להגיד שהאתר מהמם ומאוד שימושי!!

לגביי הלחם .. זה לחם שהוא מוכן כבר?? פשוט קונים לחם?
אם מכניסים לתנור הוא לא נהיה קשה יותר?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:57 11.05.2017)

היי מוריאל,
כן, זה לחם קנוי מוכן. אני ממליצה להשתמש בחלה או בלחמניה גדולה.
לאחר אפיה הוא נעשה פריך וקריספי ובשילוב עם הגבינה המותכת זה יוצא מושלם 🙂
המשך יום מקסים

לאה (21:04 15.05.2017)

בטוח

יעליה (11:18 14.01.2017)

יצא מושלםםםםםםםםםםםםם
הכנתי וכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם אהבבו
תודה רבה רבה יעליה

מתכונים ב-10 דקות (14:48 14.01.2017)

תודה יעליה, שמחה שאהבת 🙂

אפרת (11:23 23.11.2016)

פצצה של רעיון
קל וטעים

מתכונים ב-10 דקות (11:24 23.11.2016)

תודה אפרת 🙂

עוז (17:12 9.09.2016)

יצא נדיר!!

מתכונים ב-10 דקות (17:21 9.09.2016)

שמחה לשמוע! תודה עוז 🙂

אולגה (09:53 7.07.2016)

אם אני רוצה להשתמש בגבינה צהובה מגורדת במקום בפרוסות, כמה צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:59 7.07.2016)

היי אולגה,
בסביבות כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת, תלוי בגודל החלה.

הדר (17:35 7.03.2016)

האם אפשר להחליף את החלה בלחמניה

מתכונים ב-10 דקות (17:44 7.03.2016)

בטח 🙂

עדי (23:59 7.02.2016)

וואוו!!!! התחלתי לקרוא רק היום וכבר התמכרתי! איזה כיףףף תודה ענקית!!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:21 8.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה עדי ויום נפלא 🙂

יהודית (00:43 18.01.2016)

תגובתו של בעלי: “רמה גבוההההה”
חחח ושמר לו חצי חלה לעבודה.. איזה כיף. תודה 🙂

יהודית (15:42 17.01.2016)

יאמיי..החלפתי את הבזיליקום בזעתר.. יצא סוף! תודדההה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:31 17.01.2016)

רעיון מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

יהודית (12:39 17.01.2016)

הי..ממש בא לי על זה הבוקר! ובדיוק נשארה לי חלה משבת..:)
מה אפשר לשים כתחליף לבזיליקום?

מתכונים ב-10 דקות (13:58 17.01.2016)

היי יהודית,
את יכולה להכין גם בלי הבזיליקום 🙂

רוז (10:00 6.01.2016)

הכרתי את המתכון לפני שנתיים באתר אמריקאי ואני ממש שמחה שחשפת אותו גם לקהל דוברי העברית. הכנתי אותו בעבר וזה היה מעט מסובך אבל את רשמת את המתכון באופן קל וקליט.
בנוסף לגבינה צהובה שמתי גם גבינת עיזים וגבינת פרמזן ובמקום שיני שום שמתי פשוט שום כתוש ויבש מוכן ויצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (10:05 6.01.2016)

נשמע מעולה עם תוספות הגבינה 🙂
תודה רוז ויום נפלא!

שושי (18:40 12.10.2015)

אפשר להשים במקום גבינה צהובה, גבינת קשקבל?

מתכונים ב-10 דקות (18:45 12.10.2015)

לדעתי כן 🙂

שני (00:10 13.09.2015)

מעולה כשבא ארוחת בוקר מפנקת וקלה:)

מתכונים ב-10 דקות (00:20 13.09.2015)

תודה שני 🙂
חג שמח ושנה טובה!

שרית (20:47 6.08.2015)

היי
אני חדשה באתר. היום פעם ראשונה ואני כבר מכורה. 3 שעות רק קוראת מתכונים. וכבר לקחתי כמה הצעות לשבת הקרובה.
אלפי תודות ושבת שלום
שרית

מתכונים ב-10 דקות (21:23 6.08.2015)

היי שרית,
איזה כיף לשמוע 🙂 ברוכה הבאה לאתר!
שבת שלום!

בתיה (14:46 12.07.2015)

נראה עסיסי!!!!!!!!!!
חייב גבינה עמק לייט?

מתכונים ב-10 דקות (14:51 12.07.2015)

היי בתיה,
את יכולה להשתמש בכל גבינה צהובה 🙂

אסתי (18:05 21.05.2015)

חייבים לאכול מיד? פשוט לחג חשבתי להכין..

מתכונים ב-10 דקות (18:31 21.05.2015)

היי אסתי,
מומלץ להכין את זה בסמוך להגשה כי אז הגבינה מותכת והמאפה עסיסי.
חג שמח 🙂

לימור (17:01 21.05.2015)

נראה סוףףףףף !!!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.