שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס וחצי (210 ג’) קמח קונדיטור

שליש כוס (46 ג’) קמח תפוח אדמה

שליש כוס (46 ג’) קמח חומוס

כפית (5 ג’) סוכר

כפית שמרים (5 ג’) יבשים

¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים

1 ביצה גדולה

שליש (80 מ”ל) כוס שמן

1 כפית שטוחה של מלח

*כפית שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

-מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח תפוח אדמה, קמח חומוס, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה, רכה ודביקה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק חד פעמית ויוצקים לתוכה את התערובת. מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך כשעה וחצי.

-מסירים את המגבת, מפזרים מעל מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה קלה (חשוב לחמם את התנור כ-8 דקות לפני!).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר.

*הלחם מאבד מטריותו שעות ספורות לאחר ההכנה לכן מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בריבת תפוזים
סלט כרובית אפויה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שושנה (13:59 13.03.2021)

תודה רבה על עוד מתכון מעולה! השתמשתי בקמח תירס (פולנטה) במקום קמח תפו”א כי לא היה לי ייצא מושלם.

מתכונים ב-10 דקות (18:33 13.03.2021)

תודה על העדכון שושנה, שבוע טוב🌺

תיקי (17:00 25.01.2021)

שלום,
ביצה M זה מספיק טוב? כדאי 2 ביצים?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:23 25.01.2021)

בהחלט 2 ביצים m 👌

תיקי (13:22 1.02.2021)

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:56 1.02.2021)

בשמחה🙂

שרית (16:18 10.09.2020)

אני רוצה להכין חלה ללא גלוטן. האם אפשר לקלוע חלה מהתערובת? אולי יש לך מתכון לחלה ללא גלוטן?

שרית (16:26 10.09.2020)

האם אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 10.09.2020)

עדיף סוכר כי הוא מסייע לפעולת השמרים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 10.09.2020)

היי שרית,
זה לא מתכון שמתאים לחלה.
אין לי מתכון לחלה ללא גלוטן אבל יש לי מתכון לחלה רגילה ואני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים מוכנה ללא גלוטן (כמו קמח לחם של “כרגיל”) ולהוסיף משפר אפיה.
כמויות הקמח אינן משתנות. לגבי המים, כדאי להוסיף אותם בהדרגה ולפי הצורך. ייתכן ויהיה צורך בכמות קטנה יותר.

שרה (11:22 14.08.2020)

הי אין לי קמח תפו”א האם אפשר לשים קורנפלור או קמח כרגיל במקומו? מה עדיף לדעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 14.08.2020)

קמח כרגיל.

[email protected] (17:02 1.05.2020)

יצא מעולה! כולם אהבו! וזה לא רגיל..☺️ השתמשתי בקמח כרגיל גם במקום קמח החומוס. מתכון ממש קל תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 1.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דניאלה זוהר (23:47 27.04.2020)

היי אפרת (: רציתי לדעת בבקשה מה התחליף שאפשר לקמח קונדיטור

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:43 28.04.2020)

במקום כל הקמחים אפשר לשים קמח תמי או “כרגיל”.

דניאלה זוהר (11:07 28.04.2020)

יש לי קמח חומוס ותפוח אדמה, האם יש צורך בעוד? לא כל כך הבנתי את התשובה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 28.04.2020)

קמח קונידטור זה קמח בסיס שבשילוב עם קמח תפו”א וקמח חומוס יוצר מרקם מוצלח.
אם אין לך קמח קונדיטור אפשר להחליף את כל סוגי הקמחים (קונדיטור, חומוס ותפו”א) בקמח תמי או קמח “כרגיל” באותן כמויות.

שרה (16:03 27.04.2020)

שלום וברכה, יש לי רק שמרים טריים- שמרי בזק של שמרית. מה הכמות שיש לשים במקום השמרים היבשים? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:09 27.04.2020)

היי שרה,
אם מדובר בשמרים טריים בגרגירים שימי כף.

קארין (14:45 25.04.2020)

יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח אחר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 25.04.2020)

לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה כי אפשר לשים קמח טפיוקה.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אני מניחה שאפשר לשים במקום כל הקמחים.

שרה קבבצי (08:08 28.10.2019)

שלום אפרת.
יש אפשרות להכין ללא ביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 28.10.2019)

היי שרה,
הביצה משפרת את המרקם.
אני לא יודעת איך זה ייצא בלי ביצה.

שני (17:56 1.08.2019)

אפשר להחליף את קמח תפוח אדמה בקורנפלור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 1.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

אנה (14:33 27.07.2019)

אפרת .שמתי קמח טפיוקה במקום קמח חומוס.תנסי לבד.יצאה לחם מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 27.07.2019)

תודה על השיתוף 🙂

אנה (07:37 25.07.2019)

בוקר טוב.לחם יצאה מצויין.שאלה האם אפשר להשתמש בשמן זית?להחליף קמח חומוס לקמח טפיוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 25.07.2019)

היי אנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי שמן זית, אפשר.
לגבי קמח טפיוקה, לא יודעת, לא ניסיתי.

נגה (07:38 10.05.2019)

בוקר טוב,

אשמח אם תוכלי לפרט אילו שמרים עדיפים, האם שמרית?
מספיק לערבב אותם ישירות עם כל החומרים כפי שכתבת? – אין צורך לשים לחוד במים?…
פשוט יש לי ניסיון עם טעם לוואי של השמרים במאפה ולכן אני שואלת.

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 10.05.2019)

היי נגה,
במקרה הזה מספיק להשתמש בשמרים יבשים. טעם לוואי יכול להיות אם שמים יותר מהכמות הרשומה במתכון.

הילה (07:36 3.05.2019)

שלום:) האם אפשר לערבב את החומרים ידנית או שחייבים לרכוש מערבל מקצועי? אני בדרך כלל מסתבכת עם המרקם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 3.05.2019)

אפשר ידנית.

מיטל (10:10 28.03.2019)

הי אפרת,
אין לי קמח תפו”א – יש אפשרות להשתמש במקומו בקמח אחר ללא גלוטן כמו למשל קמח עדשים, קמח אורז, אולי קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 28.03.2019)

לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח אורז.

עדי (12:04 13.03.2019)

היי אפרת 🙂 ניתן להשתמש רק בקמח קונדיטור לבד ללא שאר הקמחים? וכמובן להתאים את הכמויות בהתאם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 13.03.2019)

זה ייצא פחות מוצלח. דווקא השילוב של הקמחים תורם למרקם ולטעם.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אפשר לשים במקום כל הקמחים.

מלי (20:18 16.02.2019)

תודה רבה רבה
נכין בעזרת ה שבוע הבא!!!!

נילי (16:22 16.02.2019)

מאד אוהבת את הלחם ללא גלוטן ,אפשר. מתכון ללחם ללא גלוטן מחיטה מלאה ?
תודה על האתר הנפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 16.02.2019)

היי נילי,
חיטה מלאה היא גלוטן ולכן זה בעייתי.
אולי אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז מלא.
שבוע נפלא 🙂

מלי (14:02 15.02.2019)

כן
שמים חומוס קנוי ומעל בשר טחון מטוגן בצל וכו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 15.02.2019)

אני אעלה לאתר בהמשך.
בגדול מטגנים בצל בינוני קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ו- 250 גרם בשר טחון ומערבבים כ-5 דקות. מתבלים בחצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית בהרט (לא חובה), כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
את הבשר שמים באמצע ממרח החומוס ומפזרים מעל מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.

מלי (08:43 15.02.2019)

אפרת לא קשור למתכון הזה.
אבל שאלה איך זה שאין לך מתכון לחומוס בשר????
אני מתה להכין עכשיו לשבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 15.02.2019)

היי מלי,
את מתכוונת לממרח חומוס עם בשר טחון ששמים באמצע?

לי (17:23 14.02.2019)

כל הכבוד אפרת על הסבלנות שלך לשאלות של אלה על כל מתכון חחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 14.02.2019)

תודה 🙂

מרים (16:26 14.02.2019)

קמח חומוס- במה אפשר להחליף?
אורז יתאים?

ותודה על כל המתכונים אני משתמשת בהרבה ונהנית מאד הם קלים ומוצלחים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 14.02.2019)

היי מרים,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שיעבוד גם עם קמח אורז.

מרים (14:52 14.02.2019)

במה ניתן להמיר קמח חומוס?
בקמח אורז יתאים?

חגית אזולאי (12:33 14.02.2019)

אפרת שלום,
אני כל כך נהנית ממתכונייך ומתשובותייך הסבלניות.
שאלתי היא : האם יכולה להמיר קמח קונדיטור בקמח רגיל ( יש לי בנמצא את שאר הקמחים )

לתשובתך מודה,
חגית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 14.02.2019)

היי חגית,
השילוב של קמח חומוס עם קמח תפו”א משפר את המרקם של קמח קונדיטור. לא ניסיתי להכין עם קמח רגיל.
אם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להכין את הלחם הזה – קמח מקמח מלא. אפשר להכין אותו גם מקמח לבן.

איילת (01:04 14.02.2019)

כלומר, בערך 2 וחצי כוסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 14.02.2019)

כ- 2 ורבע כוסות.

אלה (20:25 13.02.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. אין בשופרסל קמח תפוח אדמה, יש לזה אולי שם אחר? אם אין במה אפשר להשתמש במקום, אם בכלל?
2. באיזה שמן להשתמש?
3.כשכתבת לכסות עם מגבת – הכונה פשוט לשים מגבת מעל וזהו?
4. איך בודקים אם הלחם מוכן?
5. כמה זמן צריך לתת לו להתקרר לפי שמגישים?
6. כמה זמן אחרי שיצא מהתנור אפשר להכניס אוו להקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 14.02.2019)

1. דווקא זה קמח שבדר”כ קל למצוא. אני לא יודעת מה אפשר לשים במקום כי השילוב של שלושת הקמחים יוצר מרקם מוצלח. אם יש לך קמח כרגיל אני חושבת שאת יכולה להשתמש רק בו במקום שלושת הקמחים.
2. שמן קנולה או זית.
3. כן
4. לאחר אפיה של 30-35 דקות ב180 מעלות הלחם אמור להיות מוכן.
5. כשעה.
6. כשהלחם התקרר לגמרי. כשעה-שעה וחצי.

איילת (18:32 13.02.2019)

מוכשרת! נראה נהדר. איך ניתן להמיר לקמח “כרגיל”?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 13.02.2019)

היי איילת,
לדעתי ניתן להמיר את שלושת הקמחים בקמח כרגיל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.