שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס וחצי (210 ג’) קמח קונדיטור

שליש כוס (46 ג’) קמח תפוח אדמה

שליש כוס (46 ג’) קמח חומוס

כפית (5 ג’) סוכר

כפית שמרים (5 ג’) יבשים

¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים

1 ביצה גדולה

שליש (80 מ”ל) כוס שמן

1 כפית שטוחה של מלח

*כפית שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

-מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח תפוח אדמה, קמח חומוס, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה, רכה ודביקה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק חד פעמית ויוצקים לתוכה את התערובת. מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך כשעה וחצי.

-מסירים את המגבת, מפזרים מעל מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה קלה (חשוב לחמם את התנור כ-8 דקות לפני!).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר.

*הלחם מאבד מטריותו שעות ספורות לאחר ההכנה לכן מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוף בריבת תפוזיםעוף בריבת תפוזים
סלט כרובית אפויה סלט כרובית אפויה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יעל (16:30 17.12.2023)

משתמשת הרבה באתר. תודה על המתכונים המוצלחים. אשמח לדעת האם אפשרי להמיר את הקמח בקמח טף? אני רוצה להכין יותר בריא ומצד שני שיהיה טעים😃 חדשה עם צליאק.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 17.12.2023)

היי יעל,
האמת שלא יצא לי לנסות להכין לחם מקמח טף כך שלצערי אין לי תשובה.

avatar
הדר (12:39 27.07.2022)

היי אפרת:)
רציתי לשאול אם ניתן להפחית את כמות השמן (בגלל בעיות בריאות)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 27.07.2022)

היי,
אפשר לנסות לשים רק רבע כוס שמן, יתכן שיהיה צורך להוסיף עוד טיפה מים אם הבצק יצא יבש.

avatar
שושנה (13:59 13.03.2021)

תודה רבה על עוד מתכון מעולה! השתמשתי בקמח תירס (פולנטה) במקום קמח תפו”א כי לא היה לי ייצא מושלם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 13.03.2021)

תודה על העדכון שושנה, שבוע טוב🌺

avatar
תיקי (17:00 25.01.2021)

שלום,
ביצה M זה מספיק טוב? כדאי 2 ביצים?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 25.01.2021)

בהחלט 2 ביצים m 👌

avatar
תיקי (13:22 1.02.2021)

תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:56 1.02.2021)

בשמחה🙂

avatar
שרית (16:18 10.09.2020)

אני רוצה להכין חלה ללא גלוטן. האם אפשר לקלוע חלה מהתערובת? אולי יש לך מתכון לחלה ללא גלוטן?

avatar
שרית (16:26 10.09.2020)

האם אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 10.09.2020)

עדיף סוכר כי הוא מסייע לפעולת השמרים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 10.09.2020)

היי שרית,
זה לא מתכון שמתאים לחלה.
אין לי מתכון לחלה ללא גלוטן אבל יש לי מתכון לחלה רגילה ואני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים מוכנה ללא גלוטן (כמו קמח לחם של “כרגיל”) ולהוסיף משפר אפיה.
כמויות הקמח אינן משתנות. לגבי המים, כדאי להוסיף אותם בהדרגה ולפי הצורך. ייתכן ויהיה צורך בכמות קטנה יותר.

avatar
שרה (11:22 14.08.2020)

הי אין לי קמח תפו”א האם אפשר לשים קורנפלור או קמח כרגיל במקומו? מה עדיף לדעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:53 14.08.2020)

קמח כרגיל.

avatar
irisyogev@yahoo.com (17:02 1.05.2020)

יצא מעולה! כולם אהבו! וזה לא רגיל..☺️ השתמשתי בקמח כרגיל גם במקום קמח החומוס. מתכון ממש קל תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 1.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
דניאלה זוהר (23:47 27.04.2020)

היי אפרת (: רציתי לדעת בבקשה מה התחליף שאפשר לקמח קונדיטור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:43 28.04.2020)

במקום כל הקמחים אפשר לשים קמח תמי או “כרגיל”.

avatar
דניאלה זוהר (11:07 28.04.2020)

יש לי קמח חומוס ותפוח אדמה, האם יש צורך בעוד? לא כל כך הבנתי את התשובה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 28.04.2020)

קמח קונידטור זה קמח בסיס שבשילוב עם קמח תפו”א וקמח חומוס יוצר מרקם מוצלח.
אם אין לך קמח קונדיטור אפשר להחליף את כל סוגי הקמחים (קונדיטור, חומוס ותפו”א) בקמח תמי או קמח “כרגיל” באותן כמויות.

avatar
שרה (16:03 27.04.2020)

שלום וברכה, יש לי רק שמרים טריים- שמרי בזק של שמרית. מה הכמות שיש לשים במקום השמרים היבשים? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:09 27.04.2020)

היי שרה,
אם מדובר בשמרים טריים בגרגירים שימי כף.

avatar
קארין (14:45 25.04.2020)

יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח אחר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 25.04.2020)

לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה כי אפשר לשים קמח טפיוקה.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אני מניחה שאפשר לשים במקום כל הקמחים.

avatar
שרה קבבצי (08:08 28.10.2019)

שלום אפרת.
יש אפשרות להכין ללא ביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 28.10.2019)

היי שרה,
הביצה משפרת את המרקם.
אני לא יודעת איך זה ייצא בלי ביצה.

avatar
שני (17:56 1.08.2019)

אפשר להחליף את קמח תפוח אדמה בקורנפלור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 1.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
אנה (14:33 27.07.2019)

אפרת .שמתי קמח טפיוקה במקום קמח חומוס.תנסי לבד.יצאה לחם מדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 27.07.2019)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
אנה (07:37 25.07.2019)

בוקר טוב.לחם יצאה מצויין.שאלה האם אפשר להשתמש בשמן זית?להחליף קמח חומוס לקמח טפיוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 25.07.2019)

היי אנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי שמן זית, אפשר.
לגבי קמח טפיוקה, לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
נגה (07:38 10.05.2019)

בוקר טוב,

אשמח אם תוכלי לפרט אילו שמרים עדיפים, האם שמרית?
מספיק לערבב אותם ישירות עם כל החומרים כפי שכתבת? – אין צורך לשים לחוד במים?…
פשוט יש לי ניסיון עם טעם לוואי של השמרים במאפה ולכן אני שואלת.

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 10.05.2019)

היי נגה,
במקרה הזה מספיק להשתמש בשמרים יבשים. טעם לוואי יכול להיות אם שמים יותר מהכמות הרשומה במתכון.

avatar
הילה (07:36 3.05.2019)

שלום:) האם אפשר לערבב את החומרים ידנית או שחייבים לרכוש מערבל מקצועי? אני בדרך כלל מסתבכת עם המרקם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 3.05.2019)

אפשר ידנית.

avatar
מיטל (10:10 28.03.2019)

הי אפרת,
אין לי קמח תפו”א – יש אפשרות להשתמש במקומו בקמח אחר ללא גלוטן כמו למשל קמח עדשים, קמח אורז, אולי קורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 28.03.2019)

לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח אורז.

avatar
עדי (12:04 13.03.2019)

היי אפרת 🙂 ניתן להשתמש רק בקמח קונדיטור לבד ללא שאר הקמחים? וכמובן להתאים את הכמויות בהתאם…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 13.03.2019)

זה ייצא פחות מוצלח. דווקא השילוב של הקמחים תורם למרקם ולטעם.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אפשר לשים במקום כל הקמחים.

avatar
מלי (20:18 16.02.2019)

תודה רבה רבה
נכין בעזרת ה שבוע הבא!!!!

avatar
נילי (16:22 16.02.2019)

מאד אוהבת את הלחם ללא גלוטן ,אפשר. מתכון ללחם ללא גלוטן מחיטה מלאה ?
תודה על האתר הנפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 16.02.2019)

היי נילי,
חיטה מלאה היא גלוטן ולכן זה בעייתי.
אולי אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז מלא.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מלי (14:02 15.02.2019)

כן
שמים חומוס קנוי ומעל בשר טחון מטוגן בצל וכו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 15.02.2019)

אני אעלה לאתר בהמשך.
בגדול מטגנים בצל בינוני קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ו- 250 גרם בשר טחון ומערבבים כ-5 דקות. מתבלים בחצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית בהרט (לא חובה), כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
את הבשר שמים באמצע ממרח החומוס ומפזרים מעל מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.

avatar
מלי (08:43 15.02.2019)

אפרת לא קשור למתכון הזה.
אבל שאלה איך זה שאין לך מתכון לחומוס בשר????
אני מתה להכין עכשיו לשבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 15.02.2019)

היי מלי,
את מתכוונת לממרח חומוס עם בשר טחון ששמים באמצע?

avatar
לי (17:23 14.02.2019)

כל הכבוד אפרת על הסבלנות שלך לשאלות של אלה על כל מתכון חחח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 14.02.2019)

תודה 🙂

avatar
מרים (16:26 14.02.2019)

קמח חומוס- במה אפשר להחליף?
אורז יתאים?

ותודה על כל המתכונים אני משתמשת בהרבה ונהנית מאד הם קלים ומוצלחים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 14.02.2019)

היי מרים,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שיעבוד גם עם קמח אורז.

avatar
מרים (14:52 14.02.2019)

במה ניתן להמיר קמח חומוס?
בקמח אורז יתאים?

avatar
חגית אזולאי (12:33 14.02.2019)

אפרת שלום,
אני כל כך נהנית ממתכונייך ומתשובותייך הסבלניות.
שאלתי היא : האם יכולה להמיר קמח קונדיטור בקמח רגיל ( יש לי בנמצא את שאר הקמחים )

לתשובתך מודה,
חגית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 14.02.2019)

היי חגית,
השילוב של קמח חומוס עם קמח תפו”א משפר את המרקם של קמח קונדיטור. לא ניסיתי להכין עם קמח רגיל.
אם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להכין את הלחם הזה – קמח מקמח מלא. אפשר להכין אותו גם מקמח לבן.

avatar
איילת (01:04 14.02.2019)

כלומר, בערך 2 וחצי כוסות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 14.02.2019)

כ- 2 ורבע כוסות.

avatar
אלה (20:25 13.02.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. אין בשופרסל קמח תפוח אדמה, יש לזה אולי שם אחר? אם אין במה אפשר להשתמש במקום, אם בכלל?
2. באיזה שמן להשתמש?
3.כשכתבת לכסות עם מגבת – הכונה פשוט לשים מגבת מעל וזהו?
4. איך בודקים אם הלחם מוכן?
5. כמה זמן צריך לתת לו להתקרר לפי שמגישים?
6. כמה זמן אחרי שיצא מהתנור אפשר להכניס אוו להקפאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 14.02.2019)

1. דווקא זה קמח שבדר”כ קל למצוא. אני לא יודעת מה אפשר לשים במקום כי השילוב של שלושת הקמחים יוצר מרקם מוצלח. אם יש לך קמח כרגיל אני חושבת שאת יכולה להשתמש רק בו במקום שלושת הקמחים.
2. שמן קנולה או זית.
3. כן
4. לאחר אפיה של 30-35 דקות ב180 מעלות הלחם אמור להיות מוכן.
5. כשעה.
6. כשהלחם התקרר לגמרי. כשעה-שעה וחצי.

avatar
איילת (18:32 13.02.2019)

מוכשרת! נראה נהדר. איך ניתן להמיר לקמח “כרגיל”?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 13.02.2019)

היי איילת,
לדעתי ניתן להמיר את שלושת הקמחים בקמח כרגיל.

לקריאת כל התגובות