זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח קונדיטור
שליש כוס (46 ג’) קמח תפוח אדמה
שליש כוס (46 ג’) קמח חומוס
כפית (5 ג’) סוכר
כפית שמרים (5 ג’) יבשים
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים
1 ביצה גדולה
שליש (80 מ”ל) כוס שמן
1 כפית שטוחה של מלח
*כפית שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה:
-מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח תפוח אדמה, קמח חומוס, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה, רכה ודביקה.
-משמנים תבנית אינגליש קייק חד פעמית ויוצקים לתוכה את התערובת. מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
-מסירים את המגבת, מפזרים מעל מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה קלה (חשוב לחמם את התנור כ-8 דקות לפני!).
-מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר.
*הלחם מאבד מטריותו שעות ספורות לאחר ההכנה לכן מומלץ לחתוך לפרוסות, לשים בשקית אטומה ולהקפיא.
- חטיף חומוס |
- פוקצה ללא גלוטן |
- לביבות קישואים ובטטה |
- חביתת חומוס |
- מתכון לפיצה ללא גלוטן |
- עוגיות מקמח חומוס
משתמשת הרבה באתר. תודה על המתכונים המוצלחים. אשמח לדעת האם אפשרי להמיר את הקמח בקמח טף? אני רוצה להכין יותר בריא ומצד שני שיהיה טעים😃 חדשה עם צליאק.
היי יעל,
האמת שלא יצא לי לנסות להכין לחם מקמח טף כך שלצערי אין לי תשובה.
היי אפרת:)
רציתי לשאול אם ניתן להפחית את כמות השמן (בגלל בעיות בריאות)?
היי,
אפשר לנסות לשים רק רבע כוס שמן, יתכן שיהיה צורך להוסיף עוד טיפה מים אם הבצק יצא יבש.
תודה רבה על עוד מתכון מעולה! השתמשתי בקמח תירס (פולנטה) במקום קמח תפו”א כי לא היה לי ייצא מושלם.
תודה על העדכון שושנה, שבוע טוב🌺
שלום,
ביצה M זה מספיק טוב? כדאי 2 ביצים?
תודה 🙂
בהחלט 2 ביצים m 👌
תודה 🙂
בשמחה🙂
אני רוצה להכין חלה ללא גלוטן. האם אפשר לקלוע חלה מהתערובת? אולי יש לך מתכון לחלה ללא גלוטן?
האם אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
עדיף סוכר כי הוא מסייע לפעולת השמרים.
היי שרית,
זה לא מתכון שמתאים לחלה.
אין לי מתכון לחלה ללא גלוטן אבל יש לי מתכון לחלה רגילה ואני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים מוכנה ללא גלוטן (כמו קמח לחם של “כרגיל”) ולהוסיף משפר אפיה.
כמויות הקמח אינן משתנות. לגבי המים, כדאי להוסיף אותם בהדרגה ולפי הצורך. ייתכן ויהיה צורך בכמות קטנה יותר.
הי אין לי קמח תפו”א האם אפשר לשים קורנפלור או קמח כרגיל במקומו? מה עדיף לדעתך?
קמח כרגיל.
יצא מעולה! כולם אהבו! וזה לא רגיל..☺️ השתמשתי בקמח כרגיל גם במקום קמח החומוס. מתכון ממש קל תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת (: רציתי לדעת בבקשה מה התחליף שאפשר לקמח קונדיטור
במקום כל הקמחים אפשר לשים קמח תמי או “כרגיל”.
יש לי קמח חומוס ותפוח אדמה, האם יש צורך בעוד? לא כל כך הבנתי את התשובה.
קמח קונידטור זה קמח בסיס שבשילוב עם קמח תפו”א וקמח חומוס יוצר מרקם מוצלח.
אם אין לך קמח קונדיטור אפשר להחליף את כל סוגי הקמחים (קונדיטור, חומוס ותפו”א) בקמח תמי או קמח “כרגיל” באותן כמויות.
שלום וברכה, יש לי רק שמרים טריים- שמרי בזק של שמרית. מה הכמות שיש לשים במקום השמרים היבשים? תודה
היי שרה,
אם מדובר בשמרים טריים בגרגירים שימי כף.
יש אפשרות להחליף את קמח החומוס בקמח אחר ?
לא ניסיתי אבל מהתגובות נראה כי אפשר לשים קמח טפיוקה.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אני מניחה שאפשר לשים במקום כל הקמחים.
שלום אפרת.
יש אפשרות להכין ללא ביצה?
היי שרה,
הביצה משפרת את המרקם.
אני לא יודעת איך זה ייצא בלי ביצה.
אפשר להחליף את קמח תפוח אדמה בקורנפלור
לא יודעת, לא ניסיתי.
אפרת .שמתי קמח טפיוקה במקום קמח חומוס.תנסי לבד.יצאה לחם מדהים
תודה על השיתוף 🙂
בוקר טוב.לחם יצאה מצויין.שאלה האם אפשר להשתמש בשמן זית?להחליף קמח חומוס לקמח טפיוקה?
היי אנה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי שמן זית, אפשר.
לגבי קמח טפיוקה, לא יודעת, לא ניסיתי.
בוקר טוב,
אשמח אם תוכלי לפרט אילו שמרים עדיפים, האם שמרית?
מספיק לערבב אותם ישירות עם כל החומרים כפי שכתבת? – אין צורך לשים לחוד במים?…
פשוט יש לי ניסיון עם טעם לוואי של השמרים במאפה ולכן אני שואלת.
תודה
היי נגה,
במקרה הזה מספיק להשתמש בשמרים יבשים. טעם לוואי יכול להיות אם שמים יותר מהכמות הרשומה במתכון.
שלום:) האם אפשר לערבב את החומרים ידנית או שחייבים לרכוש מערבל מקצועי? אני בדרך כלל מסתבכת עם המרקם
אפשר ידנית.
הי אפרת,
אין לי קמח תפו”א – יש אפשרות להשתמש במקומו בקמח אחר ללא גלוטן כמו למשל קמח עדשים, קמח אורז, אולי קורנפלור?
לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על קמח אורז.
היי אפרת 🙂 ניתן להשתמש רק בקמח קונדיטור לבד ללא שאר הקמחים? וכמובן להתאים את הכמויות בהתאם…
זה ייצא פחות מוצלח. דווקא השילוב של הקמחים תורם למרקם ולטעם.
אם יש לך קמח כרגיל או תמי אפשר לשים במקום כל הקמחים.
תודה רבה רבה
נכין בעזרת ה שבוע הבא!!!!
מאד אוהבת את הלחם ללא גלוטן ,אפשר. מתכון ללחם ללא גלוטן מחיטה מלאה ?
תודה על האתר הנפלא
היי נילי,
חיטה מלאה היא גלוטן ולכן זה בעייתי.
אולי אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז מלא.
שבוע נפלא 🙂
כן
שמים חומוס קנוי ומעל בשר טחון מטוגן בצל וכו
אני אעלה לאתר בהמשך.
בגדול מטגנים בצל בינוני קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ו- 250 גרם בשר טחון ומערבבים כ-5 דקות. מתבלים בחצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית בהרט (לא חובה), כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
את הבשר שמים באמצע ממרח החומוס ומפזרים מעל מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
אפרת לא קשור למתכון הזה.
אבל שאלה איך זה שאין לך מתכון לחומוס בשר????
אני מתה להכין עכשיו לשבת
היי מלי,
את מתכוונת לממרח חומוס עם בשר טחון ששמים באמצע?
כל הכבוד אפרת על הסבלנות שלך לשאלות של אלה על כל מתכון חחח
תודה 🙂
קמח חומוס- במה אפשר להחליף?
אורז יתאים?
ותודה על כל המתכונים אני משתמשת בהרבה ונהנית מאד הם קלים ומוצלחים!!
היי מרים,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שיעבוד גם עם קמח אורז.
במה ניתן להמיר קמח חומוס?
בקמח אורז יתאים?
אפרת שלום,
אני כל כך נהנית ממתכונייך ומתשובותייך הסבלניות.
שאלתי היא : האם יכולה להמיר קמח קונדיטור בקמח רגיל ( יש לי בנמצא את שאר הקמחים )
לתשובתך מודה,
חגית
היי חגית,
השילוב של קמח חומוס עם קמח תפו”א משפר את המרקם של קמח קונדיטור. לא ניסיתי להכין עם קמח רגיל.
אם אין לך רגישות לגלוטן את יכולה להכין את הלחם הזה – קמח מקמח מלא. אפשר להכין אותו גם מקמח לבן.
כלומר, בערך 2 וחצי כוסות?
כ- 2 ורבע כוסות.
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. אין בשופרסל קמח תפוח אדמה, יש לזה אולי שם אחר? אם אין במה אפשר להשתמש במקום, אם בכלל?
2. באיזה שמן להשתמש?
3.כשכתבת לכסות עם מגבת – הכונה פשוט לשים מגבת מעל וזהו?
4. איך בודקים אם הלחם מוכן?
5. כמה זמן צריך לתת לו להתקרר לפי שמגישים?
6. כמה זמן אחרי שיצא מהתנור אפשר להכניס אוו להקפאה?
1. דווקא זה קמח שבדר”כ קל למצוא. אני לא יודעת מה אפשר לשים במקום כי השילוב של שלושת הקמחים יוצר מרקם מוצלח. אם יש לך קמח כרגיל אני חושבת שאת יכולה להשתמש רק בו במקום שלושת הקמחים.
2. שמן קנולה או זית.
3. כן
4. לאחר אפיה של 30-35 דקות ב180 מעלות הלחם אמור להיות מוכן.
5. כשעה.
6. כשהלחם התקרר לגמרי. כשעה-שעה וחצי.
מוכשרת! נראה נהדר. איך ניתן להמיר לקמח “כרגיל”?
היי איילת,
לדעתי ניתן להמיר את שלושת הקמחים בקמח כרגיל.