זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: חלבי
תבנית אלומניום חד פעמית בגודל 31X22
מצרכים:
4.5 מצות
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
חומרים לרוטב (לערבב בקערה):
530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים, 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום יבש או עלים טריים, כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מרטיבים את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה למשך 5 דקות.
-מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
-משמנים תבנית, מניחים בתחתית התבנית מצה וחצי, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 כמות מהגבינות ומהזיתים. מניחים מעל שכבת מצות נוספת ושוב 1/3 כמות מהרוטב, הגבינות והזיתים. כך ממשיכים עד 3 שכבות.
-מכניסים למרכז התנור ואופים כ-25 דקות.
לזניה כשרה לפסח, לזניה ממצות, מתכונים עם מצות
הכי טעים שיש! זה מתכון שמככב אצלי בפסח כבר 7 שנים ברציפות. אצלי יודעים שכשפסח מגיע יחד איתו מגיעה גם הלזניה הטעימה הזאת. השנה הכנתי ממצות כוסמין מלא. תענוג!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם😍
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
מושלם. לא ניתן להרגיש שהלזניה עשויה ממצות
איזה כיף לשמוע😊
היי אפרת, חג שמח,
האם ניתן להחליף בולגרית בפטה עיזים?
תודה רבה, המתכונים שלך מעולים.
היי,
אפשר.
חג שמח!
אם אני רוצה להכין בתבנית יותר גדולה אז להכפיל כמויות נכון?זה יוצא טוב?
היי,
נכון, ואפשר גם להכין בשתי תבניות 31*22.
חג שמח!
הי אפרת, יש לך מתכונים מעולים, ממש תודה!
רציתי לשאול אם אין לי תנור חלבי, נראה לך שבישול איטי על הכיריים ייתן תוצאה דומה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לדעתי אין בעיה להכין בסיר- להביא לרתיחה ואז להנמיך לאש קטנה ולבשל חצי שעה או קצת יותר.
לבישול בסיר צריך להוסיף מים?
היי,
לא, אלא אם כן קרה ובמהלך הבישול חסרים נוזלים והלזניה מתחילה להישרף.
בלזניה חלבית אני מוסיפה לרוטב כפית מלח שטוחה.(וקוטג’)פה ראיתי שליש כפית.זה בגלל הגבינה הבולגרית?לא יחסר מלח?
היי עליזה,
הבולגרית נותנת מליחות. אם אוהבים אצלכם מלוח את יכולה להגדיל קצת את כמות המלח.
היי אפרת תודה על הכל! רציתי לשאול אם אני רוצה את זה לחג , אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה או שכדאי מראש לוותר ? מאוד אוהבים אצלנו את הלזניה שלך
היי נגה,
בגלל שהלזניה עשויה ממצות לא מומלץ להכין מראש…
הי,
אפשר להשתמש בדפי אורז מרובעים במקום במצות?
היי אסתי,
מניחה שאפשר. מצרפת לך בנוסף מתכון לבורקס גבינה מדפי אורז.
תודב
הי אפרת,
אפשר לוותר על העגבניות המרוסקות?
היי רותם,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.
זה עובר הקפאה?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי אפרת, כל שנה בפסח אני מסתכלת על המתכון המגרה הזה ומצטערת שאין לי תנור חלבי לפסח 🙁 השנה, נשארו לי מצות אחרי פסח אז החלטתי להכין את הלזניה היום! הייתה הצלחה גדולה! כולם אהבו! עדיין יש מצות בבית ובהחלט אכין שוב! רציתי רק להגיד לך תודה רבה על המתכון המוצלח ולאחל לך המשך שבוע נפלא 🙂
תודה יקרה, שמחה שנהניתם מהלזניה 🙂
שלום,אני גם אחת מהנהנות מהמתכונים הנדירים של אפרת.אבל רציתי להגיד לך שגם אם התנור בשרי את יכולה להכשיר אותו,פשוט תיקחי את הסקוץ’ הבשרי של הכלים ועם סבון כלים תשפשפי את כל הבפנים של התנור ואז תנגבי טוב בסמרטוט ואת יכולה להכין דברים חלביים.
(וגם אותו דבר להפך אם את רוצה מחלבי לבשרי רק תשימי לב שאם התנור בשרי אז לשפשף בסקוץ’ בשרי ואם התנור חלבי אז בסקוץ’ חלבי)
מקווה שעזרתי.
נשארו מצות רטובות אז ראיתי את המתכון והסתקרנתי..יצא באמת טעים, לא הרגשנו שזה מצה:) יש פה המון מתכונים שכבר הפכו קבועים אצלנו. גם לפסח, המון תודה, המשיכי להעשיר אותנו בהנאה:)
שמחה שיצא טעים ❤️
יופי של לזניה, לא מרגישים בכלל שהיא כשל\”פית 🙂
מהמם 😍
תודה רלי
היי ,רציתי לדעת עד כמה זה קריטי אם אני לא אשים מרק עוף ? האם זה מאוד נחוץ?
אין צורך באבקת מרק. הסרתי את זה מהתיבול.
חג שמח 🌺
תודה על המתכון.הלזניה מעלפת,מחר בצהריים נכין פיצה מבצק מוצרלה.
שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
וואוו כמה קל ככה טעים, ממש חג טעים בזכותך, יצא טעים ברמותתתתת.
שמתי רוטב פיצה קנוי ועל זה זיתים וגבינה צהובה (בולגרית לא היה לי) יצא משהו משהו, אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, תבורכי!!❤😊
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רנה
הלזניה יצאה משגעת! וכמובן גם הלחמניות לפסח יצאו מושלמת. תודה אפרת היקרה וחג שמח🌺❤
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה דורית וחג שמח!
הי, תודה על המתכון!
צריך לכסות?
אין צורך לכסות.
מתכון מעולה ולזניה טעימה בטירוף!! תודה!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אושרת
תודה רבה!!? יצא מדהים!
נראה מעולה 🙂
תודה לך
אחד מהמתכונים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב בפסח!! מתכון מעולה וזה ממש מרגיש כמו לזניה \”אמיתית\”
שמחה לשמוע ❤️
האם הלזניה המוציא או מזונות? או שכדאי לברך המוציא על מצה ואז לאכול אותה?
תטלי ידייים על מצה אחרת, מחמת הספק. הכי טוב בתוך סעודה.
הי
מה ניתן לשים במקום גבינות ? חצילים א פטריות? ואיך
תדה וחגשמח ובריא
אפשר לשים בין השכבות פרוסות חצילים מטוגנות/אפויות ופטריות חתוכות מטוגנות למרות שהגבינות מוסיפות טעם והקרמה, בעיקר הצהובה.
הכנתי את הלזניה בפסח, הילדים התמוגגו עליו, עוד לא הספקתי לטעום הילדים סיימו אותה.
רציתי לדעת האם ניתן את המתכון עם דפי לזניה?
יש מתכון ללזניה חלבית רגילה עם דפי לזניה. אפילו יותר טעימה 🙂
האם ניתן להכין היום (יום שישי) ולחמם מחר בשבת על הפלטה?
תודה רבה.
אני חושבת שכן.
היי אפרת יש לי קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות כמה קופסאות זה יוצא בערך?
כמה גרם רשום על כל קופסה?
400 גרם
אז שימי קופסה ורבע.
היי אני רוצה להכין לזניה בשרית לפסח, מה לשים קודם בתחתית התבנית,את המצות או את הרוטב?
את המצות ואז את הרוטב.
את המצות ואז את הרוטב.
ה-מתכון שלנו לפסח!! אי אפשר לפספס איתו 🙂 תודה רבה וחג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל וחג שמח 🌺
הי
רוצנ להכין היום בתבנית יותר גדולה ויש לי פחות מחבילת גבינה צהובה .
האם ניתן לשלב עם קוטג וגבינה לבנה או טוב טעם? ובכמה מצות להשתמש בתחתית לתבנית יותר גדולה(בינונית)?
תודה וחג שמח
היי יעל,
אפשר לשלב גבינות נוספות כמו טוב טעם וקוטג’ או גבינה לבנה. לגבי כמות המצות, זה תלוי כמה מצות נכנסות בתבנית. כמובן שאפשר לחתוך אותן כדי להתאימן לגודל. תרטיבי 6-7 מצות, תמיד אפשר להרטיב יותר אם חסר.
חג שמח 🙂
הי ותודה על המתכונים הנפלאים.
בגלל אילוצים אני חייבת להכין את הלזניה יום לפני ההגשה.
האם גם לאפות אותה יום לפני? או רק להכין הכל ולאפות אותה באותו יום ממש?
והאם זה יהיה ממש לא מוצלח ועדיף בכלל להחליף מתכון?… מאד רוצה להכין את הלזניה הזו… תודה וחג שמח
היי אריאלה,
בגלל שמדובר במצות ולא דפי לזניה רגילים לא מומלץ לאפות יום לפני וגם לא להכין הכל עד לשלב האפיה כי לדעתי המצות יספגו את הנוזלים מעבר לדרוש. את יכולה להכין את הרוטב מראש ולקצוץ את הזיתים ואז יישאר לך רק לסדר את השכבות ולשים בתנור.
חג שמח 🙂
הלזניה טעימה באופן יוצא דופן. המצות לא מורגשות. הכנתי לברית של הנכד שלי שהקיימה בפסח וזכיתי בתשואות.
החלפתי את הבולגרית במוצרלה.
תודה רבה על המתכון:)
שמחה מאוד לשמוע 🙂
מזל טוב להולדת הנכד וחג שמח
שלום וחג שמח!
חשבתי להכין את הלזניה ולשלב בה חצילים. מה דעתך, כדאי? אם כן, איך בידוק עושים את הגרסה עם חצילים?
תודה רבה!
היי מרים,
אפשר להכין באותו אופן פשוט לשלב בשכבה או שתיים כמה פרוסות חצילים שטוגנו/נאפו לפני.
את יכולה להכין בעצמך את החצילים – מצורף מתכון לחצילים בתנור או שאפשר לקנות חצילים קלויים מוכנים.
חג שמח 🙂
אפשר לשים במקום בולגרית קוטג וגבינה לבנה?
אפשר לשים קצת קוטג’ או גבינה לבנה.
היי רציתי לדעת עם אין לי בזיליקום יש תחליף או שאפשר לוותר על זה? תודה רבה
אפשק לוותר.
האם אפשר להכין יום קודם? המצות לא יהיו סמרטוטיות מדי? ואז עדיף אולי ךא להרטיב אותן,אלא פשוט לתת להן לספוג את הרטבים והמילויים?
היי מרגי,
את הלזניה מומלץ להכין באותו יום סמוך להגשה. אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר ובאותו יום לסדר את הלזניה בתבנית ולאפות.
חג שמח 🙂
הי אפרת
אפשר להשתמש העגבניות רגילות ולרסק אותן עם פומפייה? אם כן כמה? פסח כשר ושמח
היי עילית,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.
חג שמח 🙂
היי אפרת,
האם ה4-5 עגבניות טריות מחליפות גם את המרוסקות וגם את רוטב העגבניות?
או שזה לגרד על פומפיה 4-5 עגבניות ולהוסיף רוטב עגבניות?
תודה וחג שמח 🙂
היי עינב,
4-5 עגבניות טריות הם במקום העגבניות המרוסקות בשימורים. יש להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות.
אגב, בגלל שמדובר בעגבניות טריות אם רוצים לשפר את הטעם מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת 5-7 דקות לפני ואז להשתמש בו ללזניה (הרוטב הכוונה לכל חומרי הרוטב).
חג שמח 🙂
כמה מלח ופלפל שמים ברוטב?
היי חנה,
אם את שמה גם חצי כפית אבקת מרק אז שימי בסביבות שליש כפית מלח. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי חצי כפית מלח.
פלפל שחור שימי ממש קמצוץ.
חג שמח 🙂
היי,
האם אפשר להכין את הלזניה רק עם גבינה צהובה?
והאם אפשר להפחית מהכמות שלה?
היי חנה,
אפשר להכין רק עם הגבינה הצהובה.
לגבי הכמות- אין בעיה, שמי כמה שאת חושבת.
חג שמח 🙂
יצא מעולה וטעים! תודה רבה 🙂
מעדכנת שגם עם יותר שום זה יוצא מצויין.
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
בדכ בלזניה יש הפרדה בין הרסק עגבניות וגם בין הגבינות, מדוע פה אין את ההפרדה הזו?
היי הילה,
גם בלזניה רגילה מפזרים את הגבינות מעל הרוטב 🙂
חג שמח
הכנתי, יצא יותר ממושלם!
אלופה, תודה ענקית
שמחה שיצא טעים!
תודה ענת, חג שמח ושבוע מקסים
היי, רציתי להודות ולעדכן שהכנתי את הלזניה הנ”ל בגירסה בשרית כמו שייעצת ויצא מהמם! תודה רבה! ממש שבת שלמה עם רק עם מתכונים מצויינים של האתר 🙂 (לזניה, פשטידת תפו”א, עוגת קרמבו)
מעולה!
תודה איילת, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
היי, כמה זמן צריך להיות בתנור?
היי מיטל,
בסביבות 25 דקות.
היי, קודם כל תודה רבה על האתר אני נהנת ומשתשמת בו המון 🙂
האם יש אופציה להפוך את המתכון לבשרי? ואם כן איך?
היי איילת,
קודם כל אני שמחה לשמוע שהאתר שימושי עבורך 🙂
לא ניסיתי להכין את המתכון כבשרי אבל לדעתי זה יכול לעבוד באותו אופן.
במקום רוטב וגבינות לפי מתכון זה – תכיני את רוטב הבשר ממתכון – לזניה בשרית (לחצי על הקישור).
בגלל שאלו מצות ולא דפי לזניה שצריכים לספוג מים בבישול,עדיין צריך את אותה כמות מים ברוטב?
ושאלה שניה,אפשר להכין במחבת על האש במקום תנור(גם את הלזניה החלבית אפשר להכין במחבת?)
אני חושבת שאפשר להפחית מכמות המים. תתחילי מכוס אחת ותראי לפי העין.
יכול להיות שאפשר להכין על אש נמוכה עם מכסה, לא ניסיתי.
את טובה!!! נראה מצויין!
ממש תודה,
הדסה לברון
תודה רבה!!
יצא מעולה תודה רבה!
בשמחה אילנית!
ניסיתי. יצא מצויין
תודה על העדכון 🙂