שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: חלבי

תבנית אלומניום חד פעמית בגודל 31X22

מצרכים:

4.5 מצות

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

חומרים לרוטב (לערבב בקערה):

530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים, 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום יבש או עלים טריים, כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מרטיבים את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה למשך 5 דקות.

-מחממים תנור ל- 180 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

-משמנים תבנית, מניחים בתחתית התבנית מצה וחצי, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 כמות מהגבינות ומהזיתים. מניחים מעל שכבת מצות נוספת ושוב 1/3 כמות מהרוטב, הגבינות והזיתים. כך ממשיכים עד 3 שכבות.

-מכניסים למרכז התנור ואופים כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

לזניה כשרה לפסח, לזניה ממצות, מתכונים עם מצות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות אגוזים וקוקוס לפסח
פנקייק כשר לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עליזה (18:47 29.03.2021)

בלזניה חלבית אני מוסיפה לרוטב כפית מלח שטוחה.(וקוטג’)פה ראיתי שליש כפית.זה בגלל הגבינה הבולגרית?לא יחסר מלח?

מתכונים ב-10 דקות (19:58 29.03.2021)

היי עליזה,
הבולגרית נותנת מליחות. אם אוהבים אצלכם מלוח את יכולה להגדיל קצת את כמות המלח.

נגה (10:10 15.03.2021)

היי אפרת תודה על הכל! רציתי לשאול אם אני רוצה את זה לחג , אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה או שכדאי מראש לוותר ? מאוד אוהבים אצלנו את הלזניה שלך

מתכונים ב-10 דקות (10:38 15.03.2021)

היי נגה,
בגלל שהלזניה עשויה ממצות לא מומלץ להכין מראש…

אסתי (19:07 6.03.2021)

הי,
אפשר להשתמש בדפי אורז מרובעים במקום במצות?

מתכונים ב-10 דקות (19:51 6.03.2021)

היי אסתי,
מניחה שאפשר. מצרפת לך בנוסף מתכון לבורקס גבינה מדפי אורז.

אסתי (19:52 6.03.2021)

תודב

רותם (11:04 1.02.2021)

הי אפרת,
אפשר לוותר על העגבניות המרוסקות?

מתכונים ב-10 דקות (12:29 1.02.2021)

היי רותם,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.

יפעת (14:13 25.05.2020)

זה עובר הקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.05.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

אודליה (00:33 21.04.2020)

היי אפרת, כל שנה בפסח אני מסתכלת על המתכון המגרה הזה ומצטערת שאין לי תנור חלבי לפסח 🙁 השנה, נשארו לי מצות אחרי פסח אז החלטתי להכין את הלזניה היום! הייתה הצלחה גדולה! כולם אהבו! עדיין יש מצות בבית ובהחלט אכין שוב! רציתי רק להגיד לך תודה רבה על המתכון המוצלח ולאחל לך המשך שבוע נפלא 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 21.04.2020)

תודה יקרה, שמחה שנהניתם מהלזניה 🙂

אמא לתינוקות (02:11 17.04.2020)

נשארו מצות רטובות אז ראיתי את המתכון והסתקרנתי..יצא באמת טעים, לא הרגשנו שזה מצה:) יש פה המון מתכונים שכבר הפכו קבועים אצלנו. גם לפסח, המון תודה, המשיכי להעשיר אותנו בהנאה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 17.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

רלי (17:35 15.04.2020)

יופי של לזניה, לא מרגישים בכלל שהיא כשל\”פית 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 15.04.2020)

מהמם 😍
תודה רלי

Ravit Ishtu (22:39 13.04.2020)

היי ,רציתי לדעת עד כמה זה קריטי אם אני לא אשים מרק עוף ? האם זה מאוד נחוץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 14.04.2020)

אין צורך באבקת מרק. הסרתי את זה מהתיבול.
חג שמח 🌺

פעם ראשונה במטבח (21:12 13.04.2020)

תודה על המתכון.הלזניה מעלפת,מחר בצהריים נכין פיצה מבצק מוצרלה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 14.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

רנה (20:25 13.04.2020)

וואוו כמה קל ככה טעים, ממש חג טעים בזכותך, יצא טעים ברמותתתתת.
שמתי רוטב פיצה קנוי ועל זה זיתים וגבינה צהובה (בולגרית לא היה לי) יצא משהו משהו, אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, תבורכי!!❤😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רנה

דורית (19:45 13.04.2020)

הלזניה יצאה משגעת! וכמובן גם הלחמניות לפסח יצאו מושלמת. תודה אפרת היקרה וחג שמח🌺❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:43 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה דורית וחג שמח!

נועה (19:44 13.04.2020)

הי, תודה על המתכון!
צריך לכסות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 13.04.2020)

אין צורך לכסות.

אושרת (10:31 12.04.2020)

מתכון מעולה ולזניה טעימה בטירוף!! תודה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 12.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אושרת

הילה (21:40 11.04.2020)

תודה רבה!!? יצא מדהים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לך

מיכל (18:00 10.04.2020)

אחד מהמתכונים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב בפסח!! מתכון מעולה וזה ממש מרגיש כמו לזניה \”אמיתית\”

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 11.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

צופיה (21:49 9.04.2020)

האם הלזניה המוציא או מזונות? או שכדאי לברך המוציא על מצה ואז לאכול אותה?

יהודיה (11:09 10.04.2020)

תטלי ידייים על מצה אחרת, מחמת הספק. הכי טוב בתוך סעודה.

יעל (10:16 5.04.2020)

הי
מה ניתן לשים במקום גבינות ? חצילים א פטריות? ואיך
תדה וחגשמח ובריא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 5.04.2020)

אפשר לשים בין השכבות פרוסות חצילים מטוגנות/אפויות ופטריות חתוכות מטוגנות למרות שהגבינות מוסיפות טעם והקרמה, בעיקר הצהובה.

שרה (18:17 21.05.2019)

הכנתי את הלזניה בפסח, הילדים התמוגגו עליו, עוד לא הספקתי לטעום הילדים סיימו אותה.
רציתי לדעת האם ניתן את המתכון עם דפי לזניה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 21.05.2019)

יש מתכון ללזניה חלבית רגילה עם דפי לזניה. אפילו יותר טעימה 🙂

אפרת (13:47 3.05.2019)

האם ניתן להכין היום (יום שישי) ולחמם מחר בשבת על הפלטה?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 3.05.2019)

אני חושבת שכן.

רינת (11:00 23.04.2019)

היי אפרת יש לי קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות כמה קופסאות זה יוצא בערך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 23.04.2019)

כמה גרם רשום על כל קופסה?

רינת (12:51 23.04.2019)

400 גרם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 23.04.2019)

אז שימי קופסה ורבע.

יפעת (18:16 22.04.2019)

היי אני רוצה להכין לזניה בשרית לפסח, מה לשים קודם בתחתית התבנית,את המצות או את הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.04.2019)

את המצות ואז את הרוטב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.04.2019)

את המצות ואז את הרוטב.

מיכל (21:27 21.04.2019)

ה-מתכון שלנו לפסח!! אי אפשר לפספס איתו 🙂 תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל וחג שמח 🌺

יעל (08:37 5.04.2018)

הי
רוצנ להכין היום בתבנית יותר גדולה ויש לי פחות מחבילת גבינה צהובה .
האם ניתן לשלב עם קוטג וגבינה לבנה או טוב טעם? ובכמה מצות להשתמש בתחתית לתבנית יותר גדולה(בינונית)?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 5.04.2018)

היי יעל,
אפשר לשלב גבינות נוספות כמו טוב טעם וקוטג’ או גבינה לבנה. לגבי כמות המצות, זה תלוי כמה מצות נכנסות בתבנית. כמובן שאפשר לחתוך אותן כדי להתאימן לגודל. תרטיבי 6-7 מצות, תמיד אפשר להרטיב יותר אם חסר.
חג שמח 🙂

אריאלה (07:10 27.03.2018)

הי ותודה על המתכונים הנפלאים.
בגלל אילוצים אני חייבת להכין את הלזניה יום לפני ההגשה.
האם גם לאפות אותה יום לפני? או רק להכין הכל ולאפות אותה באותו יום ממש?
והאם זה יהיה ממש לא מוצלח ועדיף בכלל להחליף מתכון?… מאד רוצה להכין את הלזניה הזו… תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 27.03.2018)

היי אריאלה,
בגלל שמדובר במצות ולא דפי לזניה רגילים לא מומלץ לאפות יום לפני וגם לא להכין הכל עד לשלב האפיה כי לדעתי המצות יספגו את הנוזלים מעבר לדרוש. את יכולה להכין את הרוטב מראש ולקצוץ את הזיתים ואז יישאר לך רק לסדר את השכבות ולשים בתנור.
חג שמח 🙂

ח (11:10 17.04.2017)

הלזניה טעימה באופן יוצא דופן. המצות לא מורגשות. הכנתי לברית של הנכד שלי שהקיימה בפסח וזכיתי בתשואות.
החלפתי את הבולגרית במוצרלה.
תודה רבה על המתכון:)

מתכונים ב-10 דקות (12:03 17.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
מזל טוב להולדת הנכד וחג שמח

מרים (21:18 15.04.2017)

שלום וחג שמח!
חשבתי להכין את הלזניה ולשלב בה חצילים. מה דעתך, כדאי? אם כן, איך בידוק עושים את הגרסה עם חצילים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (23:10 15.04.2017)

היי מרים,
אפשר להכין באותו אופן פשוט לשלב בשכבה או שתיים כמה פרוסות חצילים שטוגנו/נאפו לפני.
את יכולה להכין בעצמך את החצילים – מצורף מתכון לחצילים בתנור או שאפשר לקנות חצילים קלויים מוכנים.
חג שמח 🙂

וולדמורט (15:06 14.04.2017)

אפשר לשים במקום בולגרית קוטג וגבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (16:28 14.04.2017)

אפשר לשים קצת קוטג’ או גבינה לבנה.

אולגה (12:37 12.04.2017)

היי רציתי לדעת עם אין לי בזיליקום יש תחליף או שאפשר לוותר על זה? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:02 12.04.2017)

אפשק לוותר.

מרגי (07:30 9.04.2017)

האם אפשר להכין יום קודם? המצות לא יהיו סמרטוטיות מדי? ואז עדיף אולי ךא להרטיב אותן,אלא פשוט לתת להן לספוג את הרטבים והמילויים?

מתכונים ב-10 דקות (08:26 9.04.2017)

היי מרגי,
את הלזניה מומלץ להכין באותו יום סמוך להגשה. אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר ובאותו יום לסדר את הלזניה בתבנית ולאפות.
חג שמח 🙂

עילית (01:17 28.04.2016)

הי אפרת
אפשר להשתמש העגבניות רגילות ולרסק אותן עם פומפייה? אם כן כמה? פסח כשר ושמח

מתכונים ב-10 דקות (09:46 28.04.2016)

היי עילית,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.
חג שמח 🙂

עינב (00:30 3.04.2017)

היי אפרת,
האם ה4-5 עגבניות טריות מחליפות גם את המרוסקות וגם את רוטב העגבניות?
או שזה לגרד על פומפיה 4-5 עגבניות ולהוסיף רוטב עגבניות?
תודה וחג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:24 3.04.2017)

היי עינב,
4-5 עגבניות טריות הם במקום העגבניות המרוסקות בשימורים. יש להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות.
אגב, בגלל שמדובר בעגבניות טריות אם רוצים לשפר את הטעם מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת 5-7 דקות לפני ואז להשתמש בו ללזניה (הרוטב הכוונה לכל חומרי הרוטב).
חג שמח 🙂

חנה (09:21 27.04.2016)

כמה מלח ופלפל שמים ברוטב?

מתכונים ב-10 דקות (10:06 27.04.2016)

היי חנה,
אם את שמה גם חצי כפית אבקת מרק אז שימי בסביבות שליש כפית מלח. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי חצי כפית מלח.
פלפל שחור שימי ממש קמצוץ.
חג שמח 🙂

חנה (19:27 26.04.2016)

היי,
האם אפשר להכין את הלזניה רק עם גבינה צהובה?
והאם אפשר להפחית מהכמות שלה?

מתכונים ב-10 דקות (19:58 26.04.2016)

היי חנה,
אפשר להכין רק עם הגבינה הצהובה.
לגבי הכמות- אין בעיה, שמי כמה שאת חושבת.
חג שמח 🙂

מיכל (21:08 25.04.2016)

יצא מעולה וטעים! תודה רבה 🙂
מעדכנת שגם עם יותר שום זה יוצא מצויין.

מתכונים ב-10 דקות (21:38 25.04.2016)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

הילה (12:37 24.04.2016)

בדכ בלזניה יש הפרדה בין הרסק עגבניות וגם בין הגבינות, מדוע פה אין את ההפרדה הזו?

מתכונים ב-10 דקות (15:20 24.04.2016)

היי הילה,
גם בלזניה רגילה מפזרים את הגבינות מעל הרוטב 🙂
חג שמח

ענת (00:26 24.04.2016)

הכנתי, יצא יותר ממושלם!
אלופה, תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (08:35 24.04.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה ענת, חג שמח ושבוע מקסים

איילת (12:32 21.04.2015)

היי, רציתי להודות ולעדכן שהכנתי את הלזניה הנ”ל בגירסה בשרית כמו שייעצת ויצא מהמם! תודה רבה! ממש שבת שלמה עם רק עם מתכונים מצויינים של האתר 🙂 (לזניה, פשטידת תפו”א, עוגת קרמבו)

מתכונים ב-10 דקות (12:36 21.04.2015)

מעולה!
תודה איילת, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

מיטל (14:51 6.04.2015)

היי, כמה זמן צריך להיות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 6.04.2015)

היי מיטל,
בסביבות 25 דקות.

איילת (15:00 25.03.2015)

היי, קודם כל תודה רבה על האתר אני נהנת ומשתשמת בו המון 🙂
האם יש אופציה להפוך את המתכון לבשרי? ואם כן איך?

מתכונים ב-10 דקות (15:05 25.03.2015)

היי איילת,
קודם כל אני שמחה לשמוע שהאתר שימושי עבורך 🙂
לא ניסיתי להכין את המתכון כבשרי אבל לדעתי זה יכול לעבוד באותו אופן.
במקום רוטב וגבינות לפי מתכון זה – תכיני את רוטב הבשר ממתכון – לזניה בשרית (לחצי על הקישור).

דנה בגכה אמסלם (21:50 9.04.2020)

בגלל שאלו מצות ולא דפי לזניה שצריכים לספוג מים בבישול,עדיין צריך את אותה כמות מים ברוטב?
ושאלה שניה,אפשר להכין במחבת על האש במקום תנור(גם את הלזניה החלבית אפשר להכין במחבת?)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 9.04.2020)

אני חושבת שאפשר להפחית מכמות המים. תתחילי מכוס אחת ותראי לפי העין.
יכול להיות שאפשר להכין על אש נמוכה עם מכסה, לא ניסיתי.

הדסה לברון (11:55 17.02.2015)

את טובה!!! נראה מצויין!
ממש תודה,
הדסה לברון

מתכונים ב-10 דקות (12:02 17.02.2015)

תודה רבה!!

אילנית (08:10 27.04.2014)

יצא מעולה תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:15 27.04.2014)

בשמחה אילנית!

רותי (15:08 16.04.2014)

ניסיתי. יצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות (15:57 16.04.2014)

תודה על העדכון 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.