שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: חלבי

תבנית אלומניום חד פעמית בגודל 31X22

מצרכים:

4.5 מצות

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

חומרים לרוטב (לערבב בקערה):

530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים, 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום יבש או עלים טריים, כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מרטיבים את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה למשך 5 דקות.

-מחממים תנור ל- 180 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

-משמנים תבנית, מניחים בתחתית התבנית מצה וחצי, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 כמות מהגבינות ומהזיתים. מניחים מעל שכבת מצות נוספת ושוב 1/3 כמות מהרוטב, הגבינות והזיתים. כך ממשיכים עד 3 שכבות.

-מכניסים למרכז התנור ואופים כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

לזניה כשרה לפסח, לזניה ממצות, מתכונים עם מצות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות אגוזים וקוקוס לפסחעוגיות אגוזים וקוקוס לפסח
פנקייק כשר לפסח פנקייק כשר לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ענת (18:25 14.04.2023)

הכי טעים שיש! זה מתכון שמככב אצלי בפסח כבר 7 שנים ברציפות. אצלי יודעים שכשפסח מגיע יחד איתו מגיעה גם הלזניה הטעימה הזאת. השנה הכנתי ממצות כוסמין מלא. תענוג!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 14.04.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שרה וונדמגן (16:03 9.04.2023)

יצא מושלם😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 9.04.2023)

איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊

avatar
רות (11:30 9.04.2023)

מושלם. לא ניתן להרגיש שהלזניה עשויה ממצות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 9.04.2023)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
נינה (17:03 6.04.2023)

היי אפרת, חג שמח,
האם ניתן להחליף בולגרית בפטה עיזים?
תודה רבה, המתכונים שלך מעולים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 6.04.2023)

היי,
אפשר.
חג שמח!

avatar
ברוריה בר-גד (22:12 19.04.2022)

אם אני רוצה להכין בתבנית יותר גדולה אז להכפיל כמויות נכון?זה יוצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 19.04.2022)

היי,
נכון, ואפשר גם להכין בשתי תבניות 31*22.
חג שמח!

avatar
שושי (18:08 13.04.2022)

הי אפרת, יש לך מתכונים מעולים, ממש תודה!
רציתי לשאול אם אין לי תנור חלבי, נראה לך שבישול איטי על הכיריים ייתן תוצאה דומה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 13.04.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לדעתי אין בעיה להכין בסיר- להביא לרתיחה ואז להנמיך לאש קטנה ולבשל חצי שעה או קצת יותר.

avatar
אלי7 (14:08 28.03.2023)

לבישול בסיר צריך להוסיף מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 28.03.2023)

היי,
לא, אלא אם כן קרה ובמהלך הבישול חסרים נוזלים והלזניה מתחילה להישרף.

avatar
עליזה (18:47 29.03.2021)

בלזניה חלבית אני מוסיפה לרוטב כפית מלח שטוחה.(וקוטג’)פה ראיתי שליש כפית.זה בגלל הגבינה הבולגרית?לא יחסר מלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 29.03.2021)

היי עליזה,
הבולגרית נותנת מליחות. אם אוהבים אצלכם מלוח את יכולה להגדיל קצת את כמות המלח.

avatar
נגה (10:10 15.03.2021)

היי אפרת תודה על הכל! רציתי לשאול אם אני רוצה את זה לחג , אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה או שכדאי מראש לוותר ? מאוד אוהבים אצלנו את הלזניה שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 15.03.2021)

היי נגה,
בגלל שהלזניה עשויה ממצות לא מומלץ להכין מראש…

avatar
אסתי (19:07 6.03.2021)

הי,
אפשר להשתמש בדפי אורז מרובעים במקום במצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 6.03.2021)

היי אסתי,
מניחה שאפשר. מצרפת לך בנוסף מתכון לבורקס גבינה מדפי אורז.

avatar
אסתי (19:52 6.03.2021)

תודב

avatar
רותם (11:04 1.02.2021)

הי אפרת,
אפשר לוותר על העגבניות המרוסקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 1.02.2021)

היי רותם,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.

avatar
יפעת (14:13 25.05.2020)

זה עובר הקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.05.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
אודליה (00:33 21.04.2020)

היי אפרת, כל שנה בפסח אני מסתכלת על המתכון המגרה הזה ומצטערת שאין לי תנור חלבי לפסח 🙁 השנה, נשארו לי מצות אחרי פסח אז החלטתי להכין את הלזניה היום! הייתה הצלחה גדולה! כולם אהבו! עדיין יש מצות בבית ובהחלט אכין שוב! רציתי רק להגיד לך תודה רבה על המתכון המוצלח ולאחל לך המשך שבוע נפלא 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 21.04.2020)

תודה יקרה, שמחה שנהניתם מהלזניה 🙂

avatar
אביה (16:09 11.04.2023)

שלום,אני גם אחת מהנהנות מהמתכונים הנדירים של אפרת.אבל רציתי להגיד לך שגם אם התנור בשרי את יכולה להכשיר אותו,פשוט תיקחי את הסקוץ’ הבשרי של הכלים ועם סבון כלים תשפשפי את כל הבפנים של התנור ואז תנגבי טוב בסמרטוט ואת יכולה להכין דברים חלביים.
(וגם אותו דבר להפך אם את רוצה מחלבי לבשרי רק תשימי לב שאם התנור בשרי אז לשפשף בסקוץ’ בשרי ואם התנור חלבי אז בסקוץ’ חלבי)
מקווה שעזרתי.

avatar
אמא לתינוקות (02:11 17.04.2020)

נשארו מצות רטובות אז ראיתי את המתכון והסתקרנתי..יצא באמת טעים, לא הרגשנו שזה מצה:) יש פה המון מתכונים שכבר הפכו קבועים אצלנו. גם לפסח, המון תודה, המשיכי להעשיר אותנו בהנאה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 17.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

avatar
רלי (17:35 15.04.2020)

יופי של לזניה, לא מרגישים בכלל שהיא כשל\”פית 🙂

לזניה כשרה לפסח
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 15.04.2020)

מהמם 😍
תודה רלי

avatar
Ravit Ishtu (22:39 13.04.2020)

היי ,רציתי לדעת עד כמה זה קריטי אם אני לא אשים מרק עוף ? האם זה מאוד נחוץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 14.04.2020)

אין צורך באבקת מרק. הסרתי את זה מהתיבול.
חג שמח 🌺

avatar
פעם ראשונה במטבח (21:12 13.04.2020)

תודה על המתכון.הלזניה מעלפת,מחר בצהריים נכין פיצה מבצק מוצרלה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:03 14.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
רנה (20:25 13.04.2020)

וואוו כמה קל ככה טעים, ממש חג טעים בזכותך, יצא טעים ברמותתתתת.
שמתי רוטב פיצה קנוי ועל זה זיתים וגבינה צהובה (בולגרית לא היה לי) יצא משהו משהו, אני כל כך נהנית מהמתכונים שלך, תבורכי!!❤😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רנה

avatar
דורית (19:45 13.04.2020)

הלזניה יצאה משגעת! וכמובן גם הלחמניות לפסח יצאו מושלמת. תודה אפרת היקרה וחג שמח🌺❤

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:43 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה דורית וחג שמח!

avatar
נועה (19:44 13.04.2020)

הי, תודה על המתכון!
צריך לכסות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 13.04.2020)

אין צורך לכסות.

avatar
אושרת (10:31 12.04.2020)

מתכון מעולה ולזניה טעימה בטירוף!! תודה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 12.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אושרת

avatar
הילה (21:40 11.04.2020)

תודה רבה!!? יצא מדהים!

לזניה כשרה לפסח
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לך

avatar
מיכל (18:00 10.04.2020)

אחד מהמתכונים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב בפסח!! מתכון מעולה וזה ממש מרגיש כמו לזניה \”אמיתית\”

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 11.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
צופיה (21:49 9.04.2020)

האם הלזניה המוציא או מזונות? או שכדאי לברך המוציא על מצה ואז לאכול אותה?

avatar
יהודיה (11:09 10.04.2020)

תטלי ידייים על מצה אחרת, מחמת הספק. הכי טוב בתוך סעודה.

avatar
יעל (10:16 5.04.2020)

הי
מה ניתן לשים במקום גבינות ? חצילים א פטריות? ואיך
תדה וחגשמח ובריא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 5.04.2020)

אפשר לשים בין השכבות פרוסות חצילים מטוגנות/אפויות ופטריות חתוכות מטוגנות למרות שהגבינות מוסיפות טעם והקרמה, בעיקר הצהובה.

avatar
שרה (18:17 21.05.2019)

הכנתי את הלזניה בפסח, הילדים התמוגגו עליו, עוד לא הספקתי לטעום הילדים סיימו אותה.
רציתי לדעת האם ניתן את המתכון עם דפי לזניה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 21.05.2019)

יש מתכון ללזניה חלבית רגילה עם דפי לזניה. אפילו יותר טעימה 🙂

avatar
אפרת (13:47 3.05.2019)

האם ניתן להכין היום (יום שישי) ולחמם מחר בשבת על הפלטה?
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 3.05.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
רינת (11:00 23.04.2019)

היי אפרת יש לי קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות כמה קופסאות זה יוצא בערך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 23.04.2019)

כמה גרם רשום על כל קופסה?

avatar
רינת (12:51 23.04.2019)

400 גרם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 23.04.2019)

אז שימי קופסה ורבע.

avatar
יפעת (18:16 22.04.2019)

היי אני רוצה להכין לזניה בשרית לפסח, מה לשים קודם בתחתית התבנית,את המצות או את הרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.04.2019)

את המצות ואז את הרוטב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 22.04.2019)

את המצות ואז את הרוטב.

avatar
מיכל (21:27 21.04.2019)

ה-מתכון שלנו לפסח!! אי אפשר לפספס איתו 🙂 תודה רבה וחג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל וחג שמח 🌺

avatar
יעל (08:37 5.04.2018)

הי
רוצנ להכין היום בתבנית יותר גדולה ויש לי פחות מחבילת גבינה צהובה .
האם ניתן לשלב עם קוטג וגבינה לבנה או טוב טעם? ובכמה מצות להשתמש בתחתית לתבנית יותר גדולה(בינונית)?
תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 5.04.2018)

היי יעל,
אפשר לשלב גבינות נוספות כמו טוב טעם וקוטג’ או גבינה לבנה. לגבי כמות המצות, זה תלוי כמה מצות נכנסות בתבנית. כמובן שאפשר לחתוך אותן כדי להתאימן לגודל. תרטיבי 6-7 מצות, תמיד אפשר להרטיב יותר אם חסר.
חג שמח 🙂

avatar
אריאלה (07:10 27.03.2018)

הי ותודה על המתכונים הנפלאים.
בגלל אילוצים אני חייבת להכין את הלזניה יום לפני ההגשה.
האם גם לאפות אותה יום לפני? או רק להכין הכל ולאפות אותה באותו יום ממש?
והאם זה יהיה ממש לא מוצלח ועדיף בכלל להחליף מתכון?… מאד רוצה להכין את הלזניה הזו… תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 27.03.2018)

היי אריאלה,
בגלל שמדובר במצות ולא דפי לזניה רגילים לא מומלץ לאפות יום לפני וגם לא להכין הכל עד לשלב האפיה כי לדעתי המצות יספגו את הנוזלים מעבר לדרוש. את יכולה להכין את הרוטב מראש ולקצוץ את הזיתים ואז יישאר לך רק לסדר את השכבות ולשים בתנור.
חג שמח 🙂

avatar
ח (11:10 17.04.2017)

הלזניה טעימה באופן יוצא דופן. המצות לא מורגשות. הכנתי לברית של הנכד שלי שהקיימה בפסח וזכיתי בתשואות.
החלפתי את הבולגרית במוצרלה.
תודה רבה על המתכון:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 17.04.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
מזל טוב להולדת הנכד וחג שמח

avatar
מרים (21:18 15.04.2017)

שלום וחג שמח!
חשבתי להכין את הלזניה ולשלב בה חצילים. מה דעתך, כדאי? אם כן, איך בידוק עושים את הגרסה עם חצילים?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:10 15.04.2017)

היי מרים,
אפשר להכין באותו אופן פשוט לשלב בשכבה או שתיים כמה פרוסות חצילים שטוגנו/נאפו לפני.
את יכולה להכין בעצמך את החצילים – מצורף מתכון לחצילים בתנור או שאפשר לקנות חצילים קלויים מוכנים.
חג שמח 🙂

avatar
וולדמורט (15:06 14.04.2017)

אפשר לשים במקום בולגרית קוטג וגבינה לבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 14.04.2017)

אפשר לשים קצת קוטג’ או גבינה לבנה.

avatar
אולגה (12:37 12.04.2017)

היי רציתי לדעת עם אין לי בזיליקום יש תחליף או שאפשר לוותר על זה? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:02 12.04.2017)

אפשק לוותר.

avatar
מרגי (07:30 9.04.2017)

האם אפשר להכין יום קודם? המצות לא יהיו סמרטוטיות מדי? ואז עדיף אולי ךא להרטיב אותן,אלא פשוט לתת להן לספוג את הרטבים והמילויים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:26 9.04.2017)

היי מרגי,
את הלזניה מומלץ להכין באותו יום סמוך להגשה. אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר ובאותו יום לסדר את הלזניה בתבנית ולאפות.
חג שמח 🙂

avatar
עילית (01:17 28.04.2016)

הי אפרת
אפשר להשתמש העגבניות רגילות ולרסק אותן עם פומפייה? אם כן כמה? פסח כשר ושמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 28.04.2016)

היי עילית,
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.
חג שמח 🙂

avatar
עינב (00:30 3.04.2017)

היי אפרת,
האם ה4-5 עגבניות טריות מחליפות גם את המרוסקות וגם את רוטב העגבניות?
או שזה לגרד על פומפיה 4-5 עגבניות ולהוסיף רוטב עגבניות?
תודה וחג שמח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 3.04.2017)

היי עינב,
4-5 עגבניות טריות הם במקום העגבניות המרוסקות בשימורים. יש להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות.
אגב, בגלל שמדובר בעגבניות טריות אם רוצים לשפר את הטעם מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת 5-7 דקות לפני ואז להשתמש בו ללזניה (הרוטב הכוונה לכל חומרי הרוטב).
חג שמח 🙂

avatar
חנה (09:21 27.04.2016)

כמה מלח ופלפל שמים ברוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 27.04.2016)

היי חנה,
אם את שמה גם חצי כפית אבקת מרק אז שימי בסביבות שליש כפית מלח. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי חצי כפית מלח.
פלפל שחור שימי ממש קמצוץ.
חג שמח 🙂

avatar
חנה (19:27 26.04.2016)

היי,
האם אפשר להכין את הלזניה רק עם גבינה צהובה?
והאם אפשר להפחית מהכמות שלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 26.04.2016)

היי חנה,
אפשר להכין רק עם הגבינה הצהובה.
לגבי הכמות- אין בעיה, שמי כמה שאת חושבת.
חג שמח 🙂

avatar
מיכל (21:08 25.04.2016)

יצא מעולה וטעים! תודה רבה 🙂
מעדכנת שגם עם יותר שום זה יוצא מצויין.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 25.04.2016)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

avatar
הילה (12:37 24.04.2016)

בדכ בלזניה יש הפרדה בין הרסק עגבניות וגם בין הגבינות, מדוע פה אין את ההפרדה הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 24.04.2016)

היי הילה,
גם בלזניה רגילה מפזרים את הגבינות מעל הרוטב 🙂
חג שמח

avatar
ענת (00:26 24.04.2016)

הכנתי, יצא יותר ממושלם!
אלופה, תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:35 24.04.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה ענת, חג שמח ושבוע מקסים

avatar
איילת (12:32 21.04.2015)

היי, רציתי להודות ולעדכן שהכנתי את הלזניה הנ”ל בגירסה בשרית כמו שייעצת ויצא מהמם! תודה רבה! ממש שבת שלמה עם רק עם מתכונים מצויינים של האתר 🙂 (לזניה, פשטידת תפו”א, עוגת קרמבו)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:36 21.04.2015)

מעולה!
תודה איילת, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיטל (14:51 6.04.2015)

היי, כמה זמן צריך להיות בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 6.04.2015)

היי מיטל,
בסביבות 25 דקות.

avatar
איילת (15:00 25.03.2015)

היי, קודם כל תודה רבה על האתר אני נהנת ומשתשמת בו המון 🙂
האם יש אופציה להפוך את המתכון לבשרי? ואם כן איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 25.03.2015)

היי איילת,
קודם כל אני שמחה לשמוע שהאתר שימושי עבורך 🙂
לא ניסיתי להכין את המתכון כבשרי אבל לדעתי זה יכול לעבוד באותו אופן.
במקום רוטב וגבינות לפי מתכון זה – תכיני את רוטב הבשר ממתכון – לזניה בשרית (לחצי על הקישור).

avatar
דנה בגכה אמסלם (21:50 9.04.2020)

בגלל שאלו מצות ולא דפי לזניה שצריכים לספוג מים בבישול,עדיין צריך את אותה כמות מים ברוטב?
ושאלה שניה,אפשר להכין במחבת על האש במקום תנור(גם את הלזניה החלבית אפשר להכין במחבת?)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 9.04.2020)

אני חושבת שאפשר להפחית מכמות המים. תתחילי מכוס אחת ותראי לפי העין.
יכול להיות שאפשר להכין על אש נמוכה עם מכסה, לא ניסיתי.

avatar
הדסה לברון (11:55 17.02.2015)

את טובה!!! נראה מצויין!
ממש תודה,
הדסה לברון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 17.02.2015)

תודה רבה!!

avatar
אילנית (08:10 27.04.2014)

יצא מעולה תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:15 27.04.2014)

בשמחה אילנית!

avatar
רותי (15:08 16.04.2014)

ניסיתי. יצא מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:57 16.04.2014)

תודה על העדכון 🙂

לקריאת כל התגובות