זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: חלבי

רכיבים

250 גרם גבינת קוטג’

1 ביצה M

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

רבע כוס קמח תופח

חצי כוס גרגירי תירס או זיתים ירוקים קצוצים (מומלץ לשלב)

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-מחממים מחבת בינונית עם 2-3 כפות שמן וכשהשמן חם יוצקים עיגולים למחבת (כל עיגול בכמות של כף מלאה מהתערובת). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 2.5-3 דקות, עד שהחלק התחתון מתייצב ומזהיב. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. במשך הטיגון יש לכסות את המחבת.

*מומלץ להניח ללביבות לנוח 3-4 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).

*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות אגוזים, שקדים וקוקוסעוגיות אגוזים, שקדים וקוקוס
עוגת שיש וריבת חלב עוגת שיש וריבת חלב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רותם (14:02 20.11.2021)

יצא מעולה! הילדים טרפו(אחי בא לביקור עם משפחתו כך שגם הם נהנו) לא היה לנו פלפל שחור אז ויתרתי ועדיין יצא מושלם. תודה רבה לך את פשוט המלאך השומר שלנו שמגיע כל ארוחה😇
נ.ב תמשיכי תמיד להעלות עוד מתכונים! אף פעם אל תפסיקי תמשיכי תמיד להעלות(אני כבר ממזמן לחצתי על האופציה שאני תמיד אקבל התראות כל פעם שעולה מתכון חדש) ותמיד אני מכינה כל מתכון חדש שאת מעלה(חרשתי כבר לגמרי על הכל הישנים למרות שהמתכונים שלך אף פעם לא נגמרים כי תמיד יש משהו שעוד לא יצא לי להכין😉)
אז בקיצור תודה רבה לך
וחייבת לציין שתמיד אני מקבלת המון מחמאות בזכותך ובזכות המתכונים שלך ותמיד נותנת לך את כל הקרדיט ואומרת פשוט רוצו למתכונים ב10 דקות לא להאמין שאתר כזה מדהים עובד בחינם!
(היום אני מזמינה את הספר שלך “מתכונים לילדים” בטוחה שיהיה מוצלח כמו האתר!)
תודה רבה לך אפרת, להתראות והמשך יום טוב ושבוע טוב וכל הטוב שבעולם כי פשוט מגיע לך😘😘😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 20.11.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכונים! תודה על השיתוף ועל המילים החמות🌺

avatar
רותם (19:37 20.11.2021)

תודה לך אפרת יקרה ומקסימה❤❤❤

avatar
Yaelne (11:13 14.11.2021)

צריך להיות לוליין בקרקס כדי להפוך את הלביבות בלי שתתפרקנה… חבל על הטרחה לדעתי. אולי עדיף להשתמש בגבינה לבנה ולעשות כמו בלינצ’ס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 14.11.2021)

היי,
כדי להפחית את התפרקות הלביבות חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה, לשמן היטב את המחבת, כמו גם לסנן היטב את התוספות.
מסכימה איתך שעם גבינה לבנה במקום קוטג’ הן עשויות להתפרק פחות, אבל המרקם שלהן יותר מוצלח עם קוטג’.

avatar
שמוליק (22:24 13.11.2021)

יצא לא טעים. דירוג 3-4

לביבות קוטג’
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 13.11.2021)

היי שמוליק,
אם תפרט מה הייתה בדיוק הבעיה אוכל לעזור…
מהתמונה אני יכולה לראות שטיגנת את הלביבות זמן רב משהיה צריך.
בנוסף, אי שימוש בכוס מדידה או חוסר דיוק בכמויות עשוי לפגוע בהצלחת המתכון.

avatar
ריקי (21:17 24.10.2021)

אפשר להמיר את הקוטג’ בגבינה?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 24.10.2021)

היי ריקי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט.

avatar
הדס (19:01 23.10.2021)

הטעם היה טעים אבל נדבק לנו מאוד למחבת למרות הציפוי והשמן, וגם היינו צריכים זמן טיגון הרבה יותר ארוך כדי שיתייצב קצת ונוכל איכשהו להפוך את מה שלא מאוד נדבק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 23.10.2021)

היי הדס,
הלביבות אכן נדבקות מעט למחבת (בגלל שהן מכילות קוטג’), אבל לא אמורות להידבק בצורה שתיארת.
יכול להיות שלא סיננת את התירס/זיתים לפני כן? או שיצרת לביבות בגודל קצת גדול יותר?
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים😊

avatar
מלי (22:01 21.10.2021)

רבע כוס קמח, הכוונה רבע כוס קרטון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 21.10.2021)

הכוונה לכוס מדידה סטנדרטית- בנפח 240 מ”ל (אגב, כך בכל המתכונים שלי). אפשר גם כוס חד”פ לשתייה חמה(:

avatar
ויוי (21:20 21.10.2021)

היי, האם ניתן לאפות במקום לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 21.10.2021)

היי ויוי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שיצא מוצלח עם מעט שינויים:
יש לערבב בקערה: 250 גרם קוטג’, 1 ביצה L, רבע כוס שמן, 50 גרם בולגרית מפוררת או גבינה צהובה מגורדת, חצי כוס קמח, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור, חצי כפית אבקת אפייה.
אם התערובת תצא נוחה ליצירת כדורים- תוכלי ליצור כדורים ולשטח אותם. אם לא- תוכלי להניח עם כף עיגולים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
תאפי על 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד להזהבה.
אשמח מאד לשמוע איך יוצא(:

avatar
אודליה (12:19 21.10.2021)

הכנתי עכשיו, אמנם הסתבחתי קצת עם הטיגון (השתמשתי במחבת ציפוי שיש ומספיק שמן ועדיין קצת נדבק!), אבל יצא טעים טעים!!! תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
אודליה (12:22 21.10.2021)

*הסתבכתי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 21.10.2021)

איזה כיף, העיקר שבסוף יצא מוצלח❤

avatar
נדב (09:54 21.10.2021)

שלום אפרת. כמה לביבות בגודל סטנדרטי יוצאות מכמות כזו? הערכה שלי: שמונה לביבות.

avatar
נדב (09:58 21.10.2021)

סליחה. לא שמתי לב למספר היחידות 12 המוצג בראש המתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 21.10.2021)

היי,
יוצאות כ-12 יחידות🙂

avatar
נטע (09:17 21.10.2021)

שלום אפרת.
אין לי קמח תופח. מה אפשר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 21.10.2021)

אפשר קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה🙂

avatar
נטע (21:59 21.10.2021)

תודה!!

avatar
תהילה (09:12 21.10.2021)

היי אפרת,
אם אני ממירה בקמח ללא גלוטן, כמה אבקת אפיה להוסיף?
תודה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 21.10.2021)

היי,
רבע כפית🙂

avatar
תהילה (21:06 27.10.2021)

הכנתי עם קמח תפו”א, יצא אליפות!!
ולא נדבק בכלל למחבת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 27.10.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה על העדכון😊

avatar
מיטל (16:08 19.10.2021)

שלום רב אפרת האם אפשר לוותר על התירס והזיתים?כמה זה רבע כוס קמח?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 19.10.2021)

היי,
אפשר לוותר על התוספות. רבע כוס קמח= 35 גרם.
בהצלחה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות