זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי
250 גרם גבינת קוטג’
1 ביצה M
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
רבע כוס קמח תופח
חצי כוס גרגירי תירס או זיתים ירוקים קצוצים (מומלץ לשלב)
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
-מחממים מחבת בינונית עם 2-3 כפות שמן וכשהשמן חם יוצקים עיגולים למחבת (כל עיגול בכמות של כף מלאה מהתערובת). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 2.5-3 דקות, עד שהחלק התחתון מתייצב ומזהיב. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. במשך הטיגון יש לכסות את המחבת.
*מומלץ להניח ללביבות לנוח 3-4 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).
*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!
שלום אפרת ושוב תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך!
שאלה- האם ניתן להקפיא את הקציצות? אני מתכננת לאפות אותן כקציצות או כמאפינס
לא אמורה להיות בעיה להקפיא
תודה רבה על התשובה המהירה
היי אפרת יקרה, האם ניתן לאפות? אם כן, באיזה מעלות ולכמה זמן?
היי,
לא ניסיתי לאפות אבל אפשר לנסות. חשוב לשמן היטב נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-20 דקות.
אפשר אפילו לאפות בתבניות מאפינס.
תודה רבה
היה לי טעים
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי יצא מושלם!!
תודה על כל המתכונים, אין על האתר הזה בעולם, כולם אומרים לי את זה ❤
תודה רחל🙂
היי, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין במקום הקמח תופח? תודה!!
כן. תערבבי רבע כוס קמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפיה.
אלופה את אפרת כמה אני לומדת ממך ממש כשרונית
תודה יקרה❤️
הי אפרת, יצא לי מעולה! הכנתי מקמח כוסמין.
נשארה לי הרבה בלילה כי הכפלתי כמויות. כמה זמן הבלילה יכולה להישאר במקרר? או שעדיף להכין ולאכול אחרי כמה ימים (מתכוונת לאכול ביום רביעי)? תודה, מיכל
שמחה שיצא טעים:)
אפשר לשמור את התערובת במקרר יום-יומיים.
אפשר גם להכין ולשמור מוכן במקרר. מה שתחליטי🙂
על הפנים !!! כמות השמן שהן סופגות זה לא אמיתי ! אפילו שהמחבת היה לוהט וגם השמן ,פשוט לדעתי לא מומלץ ומיותר
היי איתי,
אני משתמשת במחבת נון סטיק ומטגנת כמות יפה של קציצות עם 2 כפות שמן בלבד.
אולי השתמשת במחבת לא מתאימה/טובה.
יצא מושלםםםם
כל כך נהננו. מכינה מעכשיו לפחות פעם בשבוע
שמחה שיצא טעים🙂
זה הדבר הכי טעים אבר תוסיפו מים זה ממש טוב
תודה שחזרת לשתף🙂
אפשרי לאפות את הלביבות בתנור או שחייב טיגון?
היי
מומלץ לטגן אבל יתכן וגם בתנור יצא טוב.
אפיתי בתנור, יצא מעולה.
הטיגון ממש מיותר, וסתם עבודה נוספת.
יצא ממש טעים, הילדים (וההורים) טרפו את זה. גם לי זה התפרק כשהפכתי ופשוט הוספתי עוד 2 כפות קמח ויצא מעולה.
תודה רבה!
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מעולה! (כוסמין 70 + אבקת אפיה, תירס בלבד)
תןדה על עוד מתכון קליל וטעים 😀
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אני לא מבינה למה הלביבות נדבקו לי ולא היה ניתן להפוך אותן נורמלי מה יכול להיות? חבל לי מאוד דווקא המתכון נראה טוב אולי צרכים לשנות משהו במתכון?
היי
חשוב לדייק בכמויות, להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ולהפוך את הלביבות בזהירות עם תרווד כשהן מתייצבות ולא לפני כן😊
ככה הכן עשיתי וזאת לא פעם ראשונה שאני מכינה לביבות אבל המתכון כאן לא תקין מצטערת מאוד תבדקי לפני שאת מפרסמת מתכון
המתכון נבדק ונוסה בהצלחה גם אצל גולשים אחרים (כפי שתוכלי לקרוא בתגובות). ככל הנראה היה משהו לא תקין באופן ההכנה.
הכנתי עם קמח רגיל ולא הוספתי אבקת אפיה ויצא מושלםםם אולי לא כזה גדול אבל יצא טעים בטרוף
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
היי, אפשר להחליף את הקוטג’ בגבינה לבנה?
היי
אפשר, המרקם יצא קצת פחות אוורירי.
אפשר להחליף את התירס במשהו אחר
כן- זיתים, פטריות וכדומה.
היי, ראיתי פה שכתבת שאין תחליף לביצה במתכון הזה.
אז רציתי לעדכן שלא היה לי ביצים אז הכנתי בלי ושמתי חלב במקום ויצא אחלה!
תודה רבה!אין על המתכונים שלך
מעולה, תודה על השיתוף החשוב🙂
האם אפשר לאפות את הלביבות קוטג גם בתנור?
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא(:
יצא לי ממש טעים, אפשר לדעת למה זה התפרק לי במחבת מתי שרציתי להפוך אותו?
שמחה שיצא מוצלח!
זה יכול לקרות אם לא חיכית עד שהחלק התחתון היה מספיק מטוגן.
ממש טעים מכינים כל הזמן כמות כפולה. אפשר גם עם קוטג’ שעבר לו התאריך בכמה ימים וזה יוצא טוב בטיגון. ואם מוסיפים זיתים לדעתי אפשר לוותר על המלח. תודה רבה !
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה בטעות העליתי תמונה אחרת. אם אפשר להחליף בתגובה
קל להכנה וטעים ממש!!
תודה.
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף!
היי
יש אפשרות לעשות בכמות יותר קטנה? מה לעשות עם הביצה?
תודה!
היי,
היות ולא יוצאת כאן כמות גדולה אני ממליצה להכין את הכמות המקורית.
אם את רוצה בכל זאת אפשר להכין חצי מהכמויות במתכון, ולגבי הביצה- להשתמש בביצה S או לטרוף ביצה M ולהשתמש בחצי או קצת יותר מהכמות.
וואו יצא מושלם אפרת תודה רבה !
הבנות שלי לא אוהבות תירס אז שמתי פטריות משימורים (חתחתי לקטנים) והוספתי קצת תערובת גבינות כי לא היה לי קוטג’ שלם חחח
אבל מושלם:)
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
סוףףףףףףףףףףףףף
טעים טעים!!
מוצלח ברמות!!
הכנתי עם זיתים (לא אוהבת תירס..)וקמח כוסמין +אבקת אפייה
הוספתי גם פתיתי גבינ”צ, יצא מושלםםם
תודה רבה!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
מה אפשר לעשות ליד? רוצה את זהה כמשהו עיקרי לעבודה…
את יכולה להכין ירקות אפויים בתנור, זה גם קליל וגם ניתן לקחת לעבודה.
יש המלצה למתכון מסויים?
תודה.
המתכון הזה עשוי להתאים(:
היי
במה ניתן להחליף את הביצה?
היי,
במתכון הזה אין תחליף מוצלח לביצה(:
יתכן ואפשר לשים 2 כפות קמח תפו”א מעורבבות עם כף מים, המרקם ישתנה.
אחלה. איך לעשות אותן קריספיות?
אפשר לטגן קצת יותר, רק להיזהר מטיגון יתר(:
היי מאיפה לי לדעת אם הוא תופח יש לך מושג לגבי קמח לבן מנופה הנחתום?
על הקמח התופח כתוב “קמח תופח”.
אם אין לך אפשר להשתמש בקמח לבן ולהוסיף רבע כפית אבקת אפייה.
היי אפרת, יש לי רק ביצה בגודל L זה בסדר?
היי,
עדיף ביצה M או להשתמש בחלק מהכמות של ביצה L, אבל גם ביצה L זה בסדר.
היי אפרת. נראה מוש! האם ניתן ליצוק הבלילה לתוך תבנית פנקייק? תבניות הסיליקון האדומות שמניחים במחבת, כדי שהחביתיות תצאנה עגולות יחסית? או שזה לא מספיק דליל ולא מומלץ? תודה על כל מענה.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין בתבניות ייעודיות לפנקייק(:
טעים ברמה!!!
שמחה שאהבת את המתכון🌷
שלום. לא היה לי קמח תופח וגם לא רגיל אז הכנתי קמח תפוחי אדמה ויצא מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, חיפשתי לגוון ארוחת ערב זריזה אחרי שבוע של בידוד ומצאתי את המתכון ויצא מעולה! הבנות זללו. תודה רבה! נעזרתי מאוד גם בשאלות ובתגובות
שמחה מאד שיצא מוצלח ושנעזרת בתגובות! תודה שחזרת לשתף❤️
היי אם אני רוצה להכין עם קמח כוסמין זה אפשרי? אני צריכה לשנות משהו במתכון?
היי,
זה אפשרי רק תוסיפי רבע כפית אבקת אפייה.
קחי בחשבון שהמרקם מעט יושפע ויהיה קצת יותר דחוס🙂
תודה אפרת!מתכון מצוין! הכנתי עכשיו עם קמח רגיל וא. אפיה כמו שכתבת במקום קמח תופח, יצא מוצלח מאוד, טעים מאוד, לא התפרק, לא נדבק ונראה בדיוק כמו בתמונה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
יצא פגז!!! החלפתי את הקמח בקמח עדשים כתומות עם אבקת אפייה (כי הקמח הרגיל היה פג תוקף)
חששתי ממה ייצא אבל יצא כל כך טעים
תודה על המתכון הזה ובכלל 😊
איזה כיף שיצא מוצלח גם עם השינוי שעשית! נראה מעולה, תודה על השיתוף😊
האם יש ללביבות גירסה אפויה? תודה ❤️
היי,
לא ניסיתי לאפות, אבל יתכן שיצא מוצלח עם מעט שינויים:
יש לערבב בקערה: 250 גרם קוטג’, 1 ביצה L, רבע כוס שמן, 50 גרם בולגרית מפוררת או גבינה צהובה מגורדת, חצי כוס קמח, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור, חצי כפית אבקת אפייה.
אם התערובת תצא נוחה ליצירת כדורים- תוכלי ליצור כדורים ולשטח אותם. אם לא- תוכלי להניח עם כף עיגולים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
תאפי על 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד להזהבה.
אשמח מאד לשמוע איך יוצא(:
אפרת – את כל כך מדהימה!!! תודה רבה 🙏 אנסה את הוורסיה הזו ואעדכן כאן ❤️
שלום
באיזה כוס מדידה למדוד את הקמח? רבע כוס חד פעמית או רבע כוס בינלאומית?
היי,
כל הכמויות מתייחסות לכוס מדידה בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד”פ לשתייה חמה מתאימה.
המתכון ממש מוצלח !!
תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(: תודה שחזרת לשתף🌺
הכנתי עכשיו עם קמח מצות יצא מעולה!!!! חג שמח!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
מה עשיתי לא נכון?
זה מה שקרה כשיצקתי כפות מהתערובת למחבת
היי,
נראה שהיה עודף קוטג’ בתערובת, האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה עבור הקמח?
זה גם יכול לקרות אם לא סיננת את הזיתים/התירס ולכן נוספו נוזלים שלהם לתערובת.
הכמויות היו מדויקות, את הזיתים/תירס החלפתי בקצת פטריות מקופסה שהיו לי, ואולי באמת לא סיננתי מספיק.
לנגלה הבאה של הטיגון הוספתי עוד רבע כוס קמח, ואז זה יצא יותר טוב.
אבל גם הלביבות שבתמונה שיצאו בסוף יותר כמו מין מקושקשת כזאת, בסה”כ יצאו טעימות 🙂
אם כך כנראה באמת היה חסר קמח יחסית לכמות הנוזלים בתערובת.
שמחה שיצא טעים!
תודה על מתכון פשוט וטעים
יצא מעולה 😋
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
וואו נראה נורא טעים!!!😋😋
יצא טעים וקריספי בכלום זמן.תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
תודה למי שכתבה על האפשרות לתבנית מאפינס. תכננתי להכין כפשטידה כי לא היה לי כח לטגן אבל הרעיון של מאפינס מצא חן בעיניי יותר. לא הוספתי שמן למתכון, הבלילה לחה מספיק. יצא מצוין, תודה 🙂 הוספתי עירית שומית ולתיבול השתמשתי במקום פלפל בקמצוץ ג’ינג’ר והל. לא בשביל שירגישו את הטעם שלהם אלא רק בשביל לתת גוון רקע. כאמור, יצא ממש מוצלח, תודה על המתכון.
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף😊
ממש ממש טעים אבל לא משביע תעשו כמות גדולה ( מהכמות הזאת יצא בערך 15
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אין לי תירס/זיתים האם אפונה תתאים? או בצל ירוק ?
היי,
אפונה קפואה/שימורים עשויה להתאים. גם בצל ירוק, וגם פטריות(:
הכנתי עכשיו יצא טעים מאוד כמעט סיימתי את הביצים בבית…
תודה על המתכון רציתי לגוון ארוחה מענינת כזאת תודה
שמחה שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
אני מכינה ios לביבות קוטג’ לפי המתכון אבל הם לא הקשיחו מה לא בסדר?
היי,
מה הכוונה לא הקשיחו? האם הלביבות לא משחימות?
את מטגנת עם מכסה?
כשאני שמה את זה במחבת על אש נמוכה ועם מכסה במשך 4 דקות זה לא מתקשה, כמו דייסה
יכול להיות שהוספתי מעט קמח??
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? יכול להיות שאכן חסר קמח.
הכנתי היום בכמות משולשת! היה מעולה! באמצע הטיגון ראיתי שלוקח לי מידי הרבה זמן. אז פשוט הוספתי לתערובת קצת שמן ושפכתי לתבנית מאפינס ואפיתי בתנור, יצא טעים לא פחות. הכל נחטף!
פתרון מעולה! שמחה מאד שאהבת את המתכון ותודה על הפרגון❤
מתכון מדהים!!
לדעתי יהיה אפילו יותר מוצלח אם נוסיף עוד כף וחצי קמח לתוספת יציבות וגם אורגנו ואגוז מוסקט למי שאוהב
תודה על השיתוף, שמחה שאהבת את המתכון❤
שלום אפרת!
אין לי מחבת חלבית עם מכסה,
חובה לכסות בזמן הטיגון?
היי שושי,
אם אין לך מכסה אולי אפשר לכסות את המחבת עם כל דבר אחר (כמו צלחת שטוחה אן אפילו קרש חיתוך) כדי שהטיגון יהיה אחיד יותר(:
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח טופח? אם כן, רבע כוס זה מספיק?
היי כריסטינה,
אני חושבת שאפשר לנסות להמיר את הקמח בשליש כוס קמח שקדים.
הבעיה היא שהלביבות מכילות קוטג’ שהוא נוזלי יחסית, וללא קמח הן עשויות שלא להפוך ללביבות…
לכן הייתי ממירה גם את הקוטג’ בגבינה פחות נוזלית, למשל: שמנת 15%, גבינת טוב טעם וכדומה.
יצא מעולה! הילדים טרפו(אחי בא לביקור עם משפחתו כך שגם הם נהנו) לא היה לנו פלפל שחור אז ויתרתי ועדיין יצא מושלם. תודה רבה לך את פשוט המלאך השומר שלנו שמגיע כל ארוחה😇
נ.ב תמשיכי תמיד להעלות עוד מתכונים! אף פעם אל תפסיקי תמשיכי תמיד להעלות(אני כבר ממזמן לחצתי על האופציה שאני תמיד אקבל התראות כל פעם שעולה מתכון חדש) ותמיד אני מכינה כל מתכון חדש שאת מעלה(חרשתי כבר לגמרי על הכל הישנים למרות שהמתכונים שלך אף פעם לא נגמרים כי תמיד יש משהו שעוד לא יצא לי להכין😉)
אז בקיצור תודה רבה לך
וחייבת לציין שתמיד אני מקבלת המון מחמאות בזכותך ובזכות המתכונים שלך ותמיד נותנת לך את כל הקרדיט ואומרת פשוט רוצו למתכונים ב10 דקות לא להאמין שאתר כזה מדהים עובד בחינם!
(היום אני מזמינה את הספר שלך “מתכונים לילדים” בטוחה שיהיה מוצלח כמו האתר!)
תודה רבה לך אפרת, להתראות והמשך יום טוב ושבוע טוב וכל הטוב שבעולם כי פשוט מגיע לך😘😘😘
שמחה מאד שאהבת את המתכונים! תודה על השיתוף ועל המילים החמות🌺
תודה לך אפרת יקרה ומקסימה❤❤❤
כל מה שרותם אמרה – גם אני ❤️
תודה אפרת!
תודה לך על הפרגון🌺
צריך להיות לוליין בקרקס כדי להפוך את הלביבות בלי שתתפרקנה… חבל על הטרחה לדעתי. אולי עדיף להשתמש בגבינה לבנה ולעשות כמו בלינצ’ס?
היי,
כדי להפחית את התפרקות הלביבות חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה, לשמן היטב את המחבת, כמו גם לסנן היטב את התוספות.
מסכימה איתך שעם גבינה לבנה במקום קוטג’ הן עשויות להתפרק פחות, אבל המרקם שלהן יותר מוצלח עם קוטג’.
יצא לא טעים. דירוג 3-4
היי שמוליק,
אם תפרט מה הייתה בדיוק הבעיה אוכל לעזור…
מהתמונה אני יכולה לראות שטיגנת את הלביבות זמן רב משהיה צריך.
בנוסף, אי שימוש בכוס מדידה או חוסר דיוק בכמויות עשוי לפגוע בהצלחת המתכון.
אפשר להמיר את הקוטג’ בגבינה?!
היי ריקי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט.
הטעם היה טעים אבל נדבק לנו מאוד למחבת למרות הציפוי והשמן, וגם היינו צריכים זמן טיגון הרבה יותר ארוך כדי שיתייצב קצת ונוכל איכשהו להפוך את מה שלא מאוד נדבק.
היי הדס,
הלביבות אכן נדבקות מעט למחבת (בגלל שהן מכילות קוטג’), אבל לא אמורות להידבק בצורה שתיארת.
יכול להיות שלא סיננת את התירס/זיתים לפני כן? או שיצרת לביבות בגודל קצת גדול יותר?
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים😊
רבע כוס קמח, הכוונה רבע כוס קרטון?
הכוונה לכוס מדידה סטנדרטית- בנפח 240 מ”ל (אגב, כך בכל המתכונים שלי). אפשר גם כוס חד”פ לשתייה חמה(:
היי, האם ניתן לאפות במקום לטגן?
היי ויוי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שיצא מוצלח עם מעט שינויים:
יש לערבב בקערה: 250 גרם קוטג’, 1 ביצה L, רבע כוס שמן, 50 גרם בולגרית מפוררת או גבינה צהובה מגורדת, חצי כוס קמח, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור, חצי כפית אבקת אפייה.
אם התערובת תצא נוחה ליצירת כדורים- תוכלי ליצור כדורים ולשטח אותם. אם לא- תוכלי להניח עם כף עיגולים במרווחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.
תאפי על 180 מעלות כ-20-25 דקות או עד להזהבה.
אשמח מאד לשמוע איך יוצא(:
הכנתי עכשיו, אמנם הסתבחתי קצת עם הטיגון (השתמשתי במחבת ציפוי שיש ומספיק שמן ועדיין קצת נדבק!), אבל יצא טעים טעים!!! תודה רבה ויום מקסים 🙂
*הסתבכתי 🙂
איזה כיף, העיקר שבסוף יצא מוצלח❤
שלום אפרת. כמה לביבות בגודל סטנדרטי יוצאות מכמות כזו? הערכה שלי: שמונה לביבות.
סליחה. לא שמתי לב למספר היחידות 12 המוצג בראש המתכון.
היי,
יוצאות כ-12 יחידות🙂
שלום אפרת.
אין לי קמח תופח. מה אפשר במקום?
אפשר קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה🙂
תודה!!
היי אפרת,
אם אני ממירה בקמח ללא גלוטן, כמה אבקת אפיה להוסיף?
תודה !!
היי,
רבע כפית🙂
הכנתי עם קמח תפו”א, יצא אליפות!!
ולא נדבק בכלל למחבת!
מעולה, שמחה לשמוע! תודה על העדכון😊
שלום רב אפרת האם אפשר לוותר על התירס והזיתים?כמה זה רבע כוס קמח?
תודה.
היי,
אפשר לוותר על התוספות. רבע כוס קמח= 35 גרם.
בהצלחה!