שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 8-10 לביבות

סוג: חלבי

מצרכים:

2.5 מצות

2 ביצים

2 כפות גדושות קטשופ

1/3 כוס זיתים קצוצים

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

תיבול: מלח, פלפל, תבלין אורגנו יבש




אופן הכנה:

-משרים את המצות כדקה בקערת מים פושרים. מסננים, מפוררים ומניחים בקערה. מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

-מחממים מחבת עם שמן, עם הידיים יוצרים קציצות וכשהשמן חם מניחים במחבת. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לביבות מצה, מתכונים עם מצות, קציצות מצה, מצה מטוגנת

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פאי שוקולד כשר לפסחפאי שוקולד כשר לפסח
אצבעות קוקוס אצבעות קוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
צבי (13:33 7.06.2024)

אני ,ועוד חבר ,הכנו יחד ,ויצא לנו ,רעיון ,שממש שידרג לנו את הטעם ,וגם אח”כ ,זה נהיה עם מראה של פיצה !

,אחרי שצריך להפוך צד ,אז הוספנו ומרחנו מעל הקציצה קטשופ ,ומעליו אורגנו ותבלין פיצה ,ומעליהם הוספנו 2 חתיכות אחד מעל השני של גבינה צהובה (של גבינה צהובה רגילה שפרוסה לפרוסות – אז חתכנו בגודל של הפיצות הקטנות {בעצם הקציצות …}ושמנו אחד מעל השני ,לטעם טוב ,ומורגש של הגבינה הצהובה ) ,וממש נהננו מהטעם ,ומהמראה ,

וממליצים לך ,ולכל הגולשים ,לעשות כך ,זה יהפך לארוחה טעימה של חגיגה ,ואטרקציה !!!
וגם אם את תשני את התמונה לרעיון הזה ,וגם כולם יעשו כך ,ממש יהנו !!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 7.06.2024)

תודה על השיתוף🙂

avatar
יעל (13:59 26.04.2024)

וואו! טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!
אין על המתכונים שלך! גם בפסח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 26.04.2024)

תודה יעל💜

avatar
הודיה (08:10 20.04.2022)

היי אפרת, מועדים לשמחה 🙂

יש במקרה תחליף לביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 20.04.2022)

היי,
לצערי במתכון הזה אין תחליף טוב לביצים(:
חג שמח!

avatar
רינת (20:25 19.04.2022)

פלייז בטעות פוררתי לפני שטבלתי במים. מה לעשות? אפשר להשרות עכשיו??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:43 19.04.2022)

היי,
הרעיון היחיד שאני חושבת עליו הוא שאפשר להשרות את פירורי המצה במים ולאחר מכן לסנן במסננת כדי להיפטר מהמים.
אופציה אחרת היא לוותר על ההשריה אך יצא פחות מוצלח.

avatar
רבקה (14:10 10.04.2020)

יצא מעולה בלי גבינות בתנור על 190
וחלק ם תירס
תודה רבה!!

לביבות מצה בטעם פיצה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה רבקה

avatar
יפעת (21:24 9.04.2020)

אפשר להכין ולאכול יום אחרי?
הלביבות נשמרות טוב במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 9.04.2020)

אני חושבת שכן. יש לחמם לפני ההגשה.

avatar
גלוריה (07:17 7.04.2020)

היי אפרת,
אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום בקטשופ?

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 7.04.2020)

כן, מספיק לשים כף אחת רסק עגבניות.

avatar
נטלי (15:06 1.04.2020)

שלום
האם יש אפשרות להכין עם קמח מצה או משהו אחר כשר לפסח קמח תפו\”א קורנפלור קמח תירס. זה מה יש בבית
לא אוהבים אצלי מצות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:05 1.04.2020)

היי נטלי,
יכול להיות שהתערובת תצא נוזלית עם קמח מצה. אם תשברי את המצה לחתיכות ממש קטנות?
יש מתכון ללביבות תירס מקמח מצה.

avatar
דורית (09:49 23.04.2019)

אתמול הכנתי את הלביבות פעם ראשונה מתכון חדש יצא מעולה נהנתי ממש כמו לאכול טוסט בפסח
בד”כ אני מכינה מתכון של המשפחה אמרתי הפעם ננסה משהו אחר ובמיוחד מאתר שלך שכל הזמן אני מחפשת משהו אחר ונהנת מכל מתכון מחדש ומוסיפה אותו למחברת שלי
רק שאלה קטנה אתמול שהכנתי הם קצת התפרקו בזמן הטיגון שרציתי להפוך מה הסיבה כי רציתי להכין שוב לחג שני
תודה רבה לך על מתכונים נפלאים וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:04 23.04.2019)

היי דורית,
שמחה שיצא טעים 🙂
הביצים מדביקות את התערובת. יכול להיות שהשתמשת בביצים קטנות או שהביצים לא הספיקו. אם התערובת מתפרקת שוב אפשר להוסיף ביצה נוספת.
חג שמח 🌺

avatar
שירן (22:25 3.04.2018)

ואאו יצא ממש טעים לא התפרק והכל לפי המץכוןתודה רבה לך ❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:33 3.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן

avatar
דבי (20:39 1.04.2018)

מועדים לשמחה לך אפרת,

מה יקרה אם לא אשים זיתים, אורגנו ובולגרית? יש תחליפים?

קצת דחוף!

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 1.04.2018)

לא קריטי. אם את שמה גבינה צהובה וקטשופ זה מספיק.

avatar
יהודית (16:43 13.04.2017)

אפרת שלום,
הכנתי את הלביבות.
הן יצאו טעימות אבל חלקן התפרקו. רציתי לשאול מה הסיבה, למרות שהכנתי לפי ההוראות. חשבתי אולי יש מקום להוסיף עוד ביצה כדי שלא יתפרקו.

בתודה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 13.04.2017)

היי יהודית,
נכון, ביצה נוספת יכולה לעזור להדבקת החומרים.
חג שמח 🙂

avatar
שרה (07:10 23.03.2017)

מה אפשר להשים במקום קטשופ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 23.03.2017)

אני מניחה שאפשר להוסיף כף רסק עגבניות.

avatar
שיזי (15:33 29.04.2016)

חובה להוסיף גבינות?
המשך יום נפלא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 29.04.2016)

היי שיזי,
מומלץ לא לוותר על הגבינה הצהובה (אין בעיה לוותר על הגבינה הבולגרית).
חג שמח 🙂

avatar
ענבל (11:20 28.04.2016)

חג שמח. אני לא אוהבת בולגרית אפשר לוותר או שיש תחליף?
תודה על מתכונים מדהימים ומהירים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 28.04.2016)

היי ענבל,
אין בעיה לוותר על הבולגרית (כרגע הכנתי בלי בולגרית ויצא מעולה 🙂 ).
חג שמח!

avatar
שירי (23:16 26.04.2016)

מתכון פשוט, קל ומהיר. יצא מעולה!! טעים טעים. תודה רבה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:34 27.04.2016)

תודה שירי, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
נטע (20:04 26.04.2016)

שלום,
אין לי בבית זיתים הזיתים משפיעים גם על המרקם?או שאפשר להשתמש בלי?
ואני רוצה להוסיף בצל הבצל צריך ליהיות מטוגן או חי לפפני שמכניסים לתערובת?
תודה וחג פסח כשר ושמח:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:37 26.04.2016)

היי נטע,
אפשר לוותר על הזיתים בכלל או להוסיף גרגירי תירס במקומם. אם את מוסיפה בצל כדאי לטגן אותו קודם.
חג שמח 🙂

avatar
שרון (20:27 24.04.2016)

יצא פשוט מעולה! הילדים טרפו. גיוון מעולה למצות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 24.04.2016)

תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מעיין (18:20 5.04.2015)

אפשר לערבב עם מיקסר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 5.04.2015)

היי מעיין,
אין צורך לערבב עם מיקסר.

avatar
ירדן (13:11 5.04.2015)

האם אפשר לאפות בתנור?
תודה וחג שמח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 5.04.2015)

היי ירדן,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. צריך לקחת בחשבון שהלביבות מעט מתפרקות לכן יש להניח אותן על נייר אפיה משומן והן יתגבשו במהלך האפיה.
ממליצה לרסס/להבריש בשמן מעל כל לביבה ולחמם את התנור מראש ל190 מעלות. לאחר 10-15 דקות להפוך צד ולהמשיך לאפות עד להזהבה.
חג שמח! 🙂

avatar
קריסטינה (12:49 3.04.2015)

הצילו…!!!! טורפים לי את כל הלביבות שנועדו למחר 🙂 תודה רבה על המתכון הטעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 3.04.2015)

מעולה! זאת הייתה הכוונה 😉
חג שמח!

avatar
כפיר דדוש (22:57 19.04.2014)

רעיון גאוני. יצא מעולה! הילד טרף את זה. נאלצתי לעשות סיבוב נוסף בשבילי (-;
אני במקום בולגרית שמתי 2 כפות קוטג’!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 19.04.2014)

הי כפיר, תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂

avatar
אסתי (19:47 19.04.2014)

טעים מאוד ומומלץ הכנתי בעצמי!!!
ילדים אוהבים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 19.04.2014)

תודה אסתי ושבוע נפלא 🙂

avatar
שירן (02:01 18.04.2014)

יצא מעולה תודה!!!
בקשר להתפרקות אפשר להוסיף קצת קמח מצה….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 18.04.2014)

תודה שירן 😉

avatar
אייל (21:30 16.04.2014)

טעים מאוד, צריך לתרגלקצת בטיגון שלא יתפרק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 16.04.2014)

תודה אייל על העדכון 🙂

לקריאת כל התגובות