זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 8-10 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
2.5 מצות
2 ביצים
2 כפות גדושות קטשופ
1/3 כוס זיתים קצוצים
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
תיבול: מלח, פלפל, תבלין אורגנו יבש
אופן הכנה:
-משרים את המצות כדקה בקערת מים פושרים. מסננים, מפוררים ומניחים בקערה. מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
-מחממים מחבת עם שמן, עם הידיים יוצרים קציצות וכשהשמן חם מניחים במחבת. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.
-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
לביבות מצה, מתכונים עם מצות, קציצות מצה, מצה מטוגנת
ראו גם
אני ,ועוד חבר ,הכנו יחד ,ויצא לנו ,רעיון ,שממש שידרג לנו את הטעם ,וגם אח”כ ,זה נהיה עם מראה של פיצה !
,אחרי שצריך להפוך צד ,אז הוספנו ומרחנו מעל הקציצה קטשופ ,ומעליו אורגנו ותבלין פיצה ,ומעליהם הוספנו 2 חתיכות אחד מעל השני של גבינה צהובה (של גבינה צהובה רגילה שפרוסה לפרוסות – אז חתכנו בגודל של הפיצות הקטנות {בעצם הקציצות …}ושמנו אחד מעל השני ,לטעם טוב ,ומורגש של הגבינה הצהובה ) ,וממש נהננו מהטעם ,ומהמראה ,
וממליצים לך ,ולכל הגולשים ,לעשות כך ,זה יהפך לארוחה טעימה של חגיגה ,ואטרקציה !!!
וגם אם את תשני את התמונה לרעיון הזה ,וגם כולם יעשו כך ,ממש יהנו !!!
תודה על השיתוף🙂
וואו! טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!
אין על המתכונים שלך! גם בפסח!
תודה יעל💜
היי אפרת, מועדים לשמחה 🙂
יש במקרה תחליף לביצים?
היי,
לצערי במתכון הזה אין תחליף טוב לביצים(:
חג שמח!
פלייז בטעות פוררתי לפני שטבלתי במים. מה לעשות? אפשר להשרות עכשיו??
היי,
הרעיון היחיד שאני חושבת עליו הוא שאפשר להשרות את פירורי המצה במים ולאחר מכן לסנן במסננת כדי להיפטר מהמים.
אופציה אחרת היא לוותר על ההשריה אך יצא פחות מוצלח.
יצא מעולה בלי גבינות בתנור על 190
וחלק ם תירס
תודה רבה!!
נראה מעולה 🙂
תודה רבקה
אפשר להכין ולאכול יום אחרי?
הלביבות נשמרות טוב במקרר?
אני חושבת שכן. יש לחמם לפני ההגשה.
היי אפרת,
אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום בקטשופ?
תודה!
כן, מספיק לשים כף אחת רסק עגבניות.
שלום
האם יש אפשרות להכין עם קמח מצה או משהו אחר כשר לפסח קמח תפו\”א קורנפלור קמח תירס. זה מה יש בבית
לא אוהבים אצלי מצות
היי נטלי,
יכול להיות שהתערובת תצא נוזלית עם קמח מצה. אם תשברי את המצה לחתיכות ממש קטנות?
יש מתכון ללביבות תירס מקמח מצה.
אתמול הכנתי את הלביבות פעם ראשונה מתכון חדש יצא מעולה נהנתי ממש כמו לאכול טוסט בפסח
בד”כ אני מכינה מתכון של המשפחה אמרתי הפעם ננסה משהו אחר ובמיוחד מאתר שלך שכל הזמן אני מחפשת משהו אחר ונהנת מכל מתכון מחדש ומוסיפה אותו למחברת שלי
רק שאלה קטנה אתמול שהכנתי הם קצת התפרקו בזמן הטיגון שרציתי להפוך מה הסיבה כי רציתי להכין שוב לחג שני
תודה רבה לך על מתכונים נפלאים וחג שמח
היי דורית,
שמחה שיצא טעים 🙂
הביצים מדביקות את התערובת. יכול להיות שהשתמשת בביצים קטנות או שהביצים לא הספיקו. אם התערובת מתפרקת שוב אפשר להוסיף ביצה נוספת.
חג שמח 🌺
ואאו יצא ממש טעים לא התפרק והכל לפי המץכוןתודה רבה לך ❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן
מועדים לשמחה לך אפרת,
מה יקרה אם לא אשים זיתים, אורגנו ובולגרית? יש תחליפים?
קצת דחוף!
תודה רבה!
לא קריטי. אם את שמה גבינה צהובה וקטשופ זה מספיק.
אפרת שלום,
הכנתי את הלביבות.
הן יצאו טעימות אבל חלקן התפרקו. רציתי לשאול מה הסיבה, למרות שהכנתי לפי ההוראות. חשבתי אולי יש מקום להוסיף עוד ביצה כדי שלא יתפרקו.
בתודה וחג שמח!
היי יהודית,
נכון, ביצה נוספת יכולה לעזור להדבקת החומרים.
חג שמח 🙂
מה אפשר להשים במקום קטשופ?
אני מניחה שאפשר להוסיף כף רסק עגבניות.
חובה להוסיף גבינות?
המשך יום נפלא
היי שיזי,
מומלץ לא לוותר על הגבינה הצהובה (אין בעיה לוותר על הגבינה הבולגרית).
חג שמח 🙂
חג שמח. אני לא אוהבת בולגרית אפשר לוותר או שיש תחליף?
תודה על מתכונים מדהימים ומהירים 🙂
היי ענבל,
אין בעיה לוותר על הבולגרית (כרגע הכנתי בלי בולגרית ויצא מעולה 🙂 ).
חג שמח!
מתכון פשוט, קל ומהיר. יצא מעולה!! טעים טעים. תודה רבה וחג שמח
תודה שירי, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
שלום,
אין לי בבית זיתים הזיתים משפיעים גם על המרקם?או שאפשר להשתמש בלי?
ואני רוצה להוסיף בצל הבצל צריך ליהיות מטוגן או חי לפפני שמכניסים לתערובת?
תודה וחג פסח כשר ושמח:)
היי נטע,
אפשר לוותר על הזיתים בכלל או להוסיף גרגירי תירס במקומם. אם את מוסיפה בצל כדאי לטגן אותו קודם.
חג שמח 🙂
יצא פשוט מעולה! הילדים טרפו. גיוון מעולה למצות…
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לערבב עם מיקסר
היי מעיין,
אין צורך לערבב עם מיקסר.
האם אפשר לאפות בתנור?
תודה וחג שמח!!
היי ירדן,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. צריך לקחת בחשבון שהלביבות מעט מתפרקות לכן יש להניח אותן על נייר אפיה משומן והן יתגבשו במהלך האפיה.
ממליצה לרסס/להבריש בשמן מעל כל לביבה ולחמם את התנור מראש ל190 מעלות. לאחר 10-15 דקות להפוך צד ולהמשיך לאפות עד להזהבה.
חג שמח! 🙂
הצילו…!!!! טורפים לי את כל הלביבות שנועדו למחר 🙂 תודה רבה על המתכון הטעים!!!
מעולה! זאת הייתה הכוונה 😉
חג שמח!
רעיון גאוני. יצא מעולה! הילד טרף את זה. נאלצתי לעשות סיבוב נוסף בשבילי (-;
אני במקום בולגרית שמתי 2 כפות קוטג’!
הי כפיר, תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
טעים מאוד ומומלץ הכנתי בעצמי!!!
ילדים אוהבים
תודה אסתי ושבוע נפלא 🙂
יצא מעולה תודה!!!
בקשר להתפרקות אפשר להוסיף קצת קמח מצה….
תודה שירן 😉
טעים מאוד, צריך לתרגלקצת בטיגון שלא יתפרק
תודה אייל על העדכון 🙂