זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-55 דקות
מס’ מנות: 25 קציצות כרובית וגזר
סוג: פרווה
מצרכים:
600 גרם כרובית
2 גזרים בינוניים
1 בצל קטן
שליש כוס עלי פטרוזיליה
שליש כוס פירורי לחם/קוואקר (לרגישים לגלוטן: ניתן לשים קמח חומוס או קמח אורז)
1 ביצה
1 כף שמן זית/קנולה
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים הם רותחים).
פורסים את הגזרים לעיגולים ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומוסיפים למים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
-מסננים ומעבירים למעבד מזון. חותכים בצל ל-4 חלקים ומוסיפים למעבד המזון. טוחנים (את הגזר, הכרובית והבצל) עד לקבלת תערובת קצוצה דק.
-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. יוצרים קציצות ומסדרים על נייר אפיה. מרססים/מברישים את הקציצות בשמן.
-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-30 דקות.
-הופכים את הקציצות צד ומשאירים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
שלום אפרת, קצצתי את הכרובית והגזר בלי לבשל אותם לפני כן, פשוט כי לא שמתי לב. האם אפשר להכין את הקציצות גם כך או שכדאי לשנות משהו ?
היי יעל,
ראיתי עכשיו. מה עשית בסוף?
כעקרון אפשר לבשל גם לאחר שחתכת.
היי בלי בלנדר איך אפשר לעשות ?
היי
אפשר לקצוץ בפומפיה דקה ולערבב היטב עם הידיים.
שמתי 800 גרם כרובית ו3 גזרים בינוניים, משהו בכמויות צריך להשתנות בשאר במצרכים?
היי,
היות והגדלת את כמות הירקות מעט יתכן ותצטרכי להוסיף פירורי לחם או חצי ביצה M (לטרוף ולהשתמש בכמות שצריך).
היי אפרת
אין ברשותי מעבד מזון
וילדיי הקטנים מעדיפים כרטבית בפומפיה
אז איך מומלץ להכין
גזר ובצל בפומפיה גסה
כרובית אפשר גם בפומפיה גסה או דקה ופטרוזילה לקצוץ דק?
בתודה ושבת שלום
היי עינת,
אפשר להשתמש בפומפייה לגזר ולבצל ואת הכרובית והפטרוזיליה לקצוץ דק-דק.
שבת שלום😊
היי
כוסברה באותה כמות במקום פטרוזיליה מתאים?
בתודה.
כן.
היי אפרת, אני רוצה להכין לתינוקת את הקציצות. אני יכולה לטחון את הכל במעבד מזון ולהכין קציצות? המרקם יהיה טוב?
כן אפשר.
היי אפרת,
קודם כל אחל אתר. המתכונים פשוט מעולים וטעימים!!!
רציתי לשאול, האם ניתן להוסיףלמתכון תפו\”א ולהקטין את כמות הפירורית?
מניחה שכן.
היי,
אפשר להשתמש בפתיתי כרובית של סנפרוסט?
כן.
היי אפרת
כף שמן הזית זה כדי להבריש מעל הקציצות ומעל הנייר?
או לא קשור לכך ?
כלומר כף השמן היא חלק מהתערובת? שצריך לערבב אותו כחלק מהתערובת?
תודה
בתערובת יש כף שמן ובלי קשר מומלץ להבריש את הנייר והקציצות במעט שמן.
בוקר טוב אפרת
אני כבר באמצע הבישול.
שאלה ליתר ביטחון:
את הכרובית כל פרח לפרק לפרחים קטנטנים? או שאפשר כל פרח שיש בו קבוצת פרחים קטנים לזרוק כמו שהוא? מה יותר מועיל?
תודה ויום נפלא .
סליחה ראיתי עכשיו.
פרחים קטנטנים מתבשלים מהר יותר אבל זה לא מאוד משנה.
בוקר טוב אפרת
ניסיתי את המתכון בעבר השתמשתי בקוצץ ירקות חשמלי והכל ניהיה עיסתי(אין לי כרגע מעבד מזון ) .
והקציצות יצאו רכות מידי ולא אפויות . האמת השתמשתי בקמח חומוס .
שאלתי האם יש טעם במקום מעבד מזון לחתוך לחתיכות קטנות את הירקות או לגרור על פומפייה או גם וגם ?
תודה לך. ויום טוב.
היי עינת,
לגבי מרקם עיסתי, צריך לטחון עד לתערובת קצוצה דק ולא עד לקבלת מחית.
לדעתי אפשר להשתמש בפומפיה לגזר ולבצל ואת הכרובית והפטרוזיליה לקצוץ דק-דק.
תודה על המתכון.
האם אפשר להקפיא את הקציצות האלו. כמה זמן יכול להשאיר במקפיא?
אני חושבת שכן. עד שבוע.
היי אפרת
מכינה גם לילדיי ופחות אוהבים פטרוזיליה במזון
ההתלבטות פה האם יצא עדיין טעים בלי פטרוזיליה בהתחשב בעובדה שאני שמה קמח חומוס במקום פירורי לחם וקווקר .
תודה לך יום נפלא .
לדעתי כן.
הי 🙂 אין לי פירורי לחם בבית. אפשר במקום לשים קמח?
כן. תתחילי ברבע כוס קמח, אולי זה יספיק.
הי!
אפשר להשתמש בכרובית קפואה?
כן.
היי אפרת
יש ברשותי קוצץ ירקות חשמלי (מיכל עם סכינים) האם זה גם נקרא מעבד מזון או שאין קשר?
לדעתי זה יהיה יותר מתאים ממוט הבלנדר הידני. רצוי שזה יהיה קצוץ כמה שיותר דק.
היי, האם צריך לחכות שהכרובית והגזר יתקררו?
מומלץ לצנן מעט אבל לא חובה.
כי עשיתי אחד לאחד מה שכתוב והן יצאו ממש רכות. זה אמור להיות כך?
הן אמורות להיות רכות מבפנים אך מבחוץ מעט פריכות. טחנת את הירקות לתערובת קצוצה או למחית?
שימנת את נייר האפיה ואת הלביבות בחלק העליון?
טחנתי את הירקות וזה יצא כמו מחית, אולי בישלתי את הכרובית יותר מידי?
וכן, שימנתי את נייר האפיה ואת הלביבות. עקבתי אחרי הכל (;
אז כנראה זאת הסיבה. שימי לב שרשום במתכון שיש לטחון עד לתערובת קצוצה ולא למחית. השתמשת במעבד מזון או בבלנדר מוט ידני (כי האחרון טוחן רק למחית)? יכול להיות שזה גם קשור לבישול יתר של הכרובית.
היי אפרת
האם אפשרי להשתמש בבלנדר מוט לטחינת הירקות ?
היי עינת,
במעבד מזון אפשר לטחון לתערובת קצוצה. מוט בלנדר לעומת זאת טוחן ממש למחית לכן המרקם יהיה קצת שונה.
תודה רבה אפרת
היי
הקמח חומוס גם טוב במקום ביצה לא?
היי רינת,
שמעתי על קמח עדשים וקמח חומוס אבל לא יצא לי לנסות אותם בלביבות/קציצות.
תודה
האם אפשרי קמח עדשים במקום ביצה?
היי
אני נהנית מהאתר הנפלא הזה
האם אפשר להשתמש בלי ביצה בכלל ? כי ידוע לי שקווקר מספיק בשביל להדביק הכל
היי רינת,
את יכולה לנסות אך אני לא בטוחה שזה יספיק להדבקת הקציצות. אם לא מספיק אז אפשר לנסות לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר משימורים).
יום מקסים 🙂
היי אפרת
אם אשתמש בתפוח אדמה במקום ביצה
ואשמור במקרר את הקציצות האלו
או אפילו אוסיף בטטה לתפוח אדמה
האם למחרת עד הערב זה עדין אכיל?
כי נגיד פירה עדיף לאכול מיד?
זה יהיה אכיל אבל פחות טעים. עדיף להכין באותו יום שמגישים.
הי,
ראשית חייבת לציין שבתור שונאת בישולים מושבעת, אילולא האתר שלך, כנראה שהילדים שלי היו חיים מארוחות TA גרועות, אז תודה בשמי ובשם בני משפחתי על הזנה בריאה :-).
ועכשיו לשאלה ספציפית:
האם ניתן להקפיא את הלביבות שמוצגות במתכון זה?
אילו לביבות מכל המתכונים שאת מציעה ניתן להקפיא?
תודה רבה!!!
היי ורד,
קודם כל אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
בגדול אפשר להקפיא כמעט כל דבר שאין בו תפו”א. הלביבות האלה אינן מכילות תפו”א כך שאין בעיה להקפיאן.
חג שמח
היי אפרת
יצא מאוד טעים!! כרגיל 🙂
האתר שלך מציל אותי בכל פעם מחדש
תודה נופית, שמחה לשמוע 🙂
היי
לא היה לי פטרוזיליה אז הוספתי עוד פירורי לחם ועדיין זה יצא ממש ממש רטוב ולא הצליח להתגבש לקציצה.. גם לא יצא יותר מידי טעם :\
היי נופר,
אני מנסה להבין מדוע התערובת יצאה כל כך רטובה.
סיננת את הירקות מהמים וטחנת את הירקות עד למרקם קצוץ במעבד מזון?
יכול להיות ששמת יותר מידי כרובית ואז התיבול לא הספיק כי כפית מלח אמורה להספיק בהחלט לכמות הזאת.
אהלן,
האם ב”להשאיר” אחרי שהופכים צד, הכוונה לכשהתנור כבר כבוי וסיימנו עם האפייה, או שה-10-15 דק’ הנוספות הן על 190 מעלות?
בנוסף, האם הכוונה לאפייה בטורבו או רגיל (גריל עליון ותחתון)?
תודה!
היי,
הכוונה להמשיך את האפיה כרגיל ב190 מעלות.
בכל המתכונים באתר האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
ניסיון ראשון. הקציצות בתנור ובאותה הזדמנות לקראת השנה החדשה אני רוצה להגיד שוב תודה
מאחל לך ולכולם בכלל שנה של בישולים וניחוחות ממלאים בחום
שתהיה לך שנה של יצירתיות ועשייה…כולנו אין לי ספק נרוויח מזה:)
2017 שתהיה שנה טובה ובריאה.
תודה רבה!
המון בריאות, שמחה, הצלחה ונחת 🙂
מה אפשר לשים במקום הביצה? אני טבעונית.
היי לי,
את יכולה לנסות לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה או חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר משימורים).
האם אפשר להקפיא תודה
היי אורנה,
כל עוד אין במתכון תפו”א לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
הקציצות התפרקו לי עשיתי בדיוק לפי המתכון
היי ורד,
יכול להיות שהשתמשת בביצה קטנה יחסית לכמות הירקות. פעם הבאה כדאי להוסיף ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂
יצא ממש טעים. הילדים אכלו יופי של מתכון גם בריא ולא משמין.לא מטוגן אלא בתנור
שמחה לשמוע אורלי 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שמים את הבצל בלי טיגון בכלל?
היי עדי,
אין צורך לטגן את הבצל. טוחנים אותו טרי.
אחלה מתכון ממש טעים וקליל לארוחת ערב אף פעם לא יצא לי כזה טעים קציצות ירק בתנור:)
שמתי כרישה במקום הבצל יצא מעולה תודה.
היי עמית,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מוצלח מאוד והילדים מאןד אהבו
שמחה לשמוע עירית 🙂
תודה על העדכון והמשך יום נפלא
יצא ממש טעים!!!!כל מי שטעם החמיא☺
פשוט ומעולה
תודה שירלי, שמחה לשמוע 🙂
היי, קודם כל רציתי לציין שיש לך מתוכנים מעולים.
כמה זה 600 ג”ר כרובית? אין לי פשוט משקל במטבח.
תודה אלינה 🙂
זה ראש כרובית קטן-בינוני.
זה לא חייב להיות מדויק, תשתמשי במה שיש לך.