זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות
סוג: פרווה
תבנית שקעים מסיליקון
מצרכים:
2 קישואים גדולים מאוד מגורדים
תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה
1 בצל בינוני טחון
1 ביצה
2 כפות שמן זית
3 כפות גדושות קמח מלא/לבן (לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר על הקמח אך יש להניח את התערובת כשעה לפחות להתייצבות במקרר לפני שיוצקים לתבנית)
תיבול: כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים מסיליקון.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית הסיליקון בגובה 1/2 עד 3/4 מגובה השקע (לא מומלץ שהמאפים יהיו עבים מידי).
-אופים במרכז התנור במשך 45 דקות.
-מורידים את רשת התנור לתחתית התנור ואופים במשך 10 דקות נוספות.
-מצננים מעט בחוץ (מומלץ להניח על מגבת לחה), הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים בעדינות את מהתבנית.
אפשר במאפינס? כמה למלא?
כן בטח. למלא עד גובה חצי או 2/3 מהתבנית.
הי אפרת, האם ניתן להכין ללא תבנית ? רק עם נייר אפיה על התבנית הקיימצת בתנור? תודה
היי
אפשר להניח עם נייר אפייה על תבנית התנור.
האם ניתן להכין את הלביבות משלושה קישואים ומשני בצלים ללא תפו”א?
היי,
ללא תפו”א או תחליף כמו בטטה/דלעת לא יצא מוצלח כל כך.
אפשר לגרד גם את התפו”א במקום לבשל ולמעוך?
תודה!
אפשר אבל המרקם יהיה פחות יציב ויותר מתפרק.
הי אפרת, ראיתי שכתבת שאפשר להחליף את התפוח אדמה בבטטה.
1. האם לשים אחת גדולה? והאם לבשל ואז למעוך לפירה, או לגרד אותה ללא בישול?
2. את הקישוא לגרד גס אן דק?
רוב תודות!
היי מיכל,
1. כן, לשים בטטה גדולה מבושלת ומעוכה לפירה.
2. לגרד דק (או לפחות לא מדי גס)
יום מקסים😊
היי אפרת, שבוע טוב ומבורך,
האם אפשר להוסיף עדשים למתכון? אם כן כמה?
יבורכו ידייך
היי שמרית,
אני חושבת שאפשר להוסיף עד 3/4 כוס עדשים מבושלות.
שלום
ראיתי שיש אפשרות להשתמש בגזר במקום בתפוח אדמה.
כמה גזרים צריך? האם לבשל וכמה זמן? או האם לגרר או לחתוך לרצועות?
תודה מראש
היי לימור,
אפשר להשתמש בגזר גדול או 2 גזרים קטנים קלופים. יש לבשל את הגזר במים רותחים עד לריכוך ולאחר מכן לגרר בפומפיה.
אילו תחליפים אפשר לשים במקום תפוח אדמה?
היי מירי,
לדעתי אפשר לשלב עם הקישואים גם דלעת, בטטה או גזר מבושלים.
נייר אפיה*
היי יפעת,
אפשר להוסיף שן שום כתושה או מגורדת.
וכן, אפשר להכין כדורים אבל מומלץ לשטח אותם מעט שלא יהיה עבים מידי.
היי האם ניתן להוסיף שן שום?
ואם אין לי תבנית סיליקון האם אפשר ליצור כדורים ולהניח על הייר אפייה?