זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
בצל בינוני קצוץ
חצי כרוב לבן (400-500 גרם) חתוך לרצועות דקות
כוס וחצי (כ-150 גרם) שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
עגבניה בינונית קצוצה גס
2 שיני שום כתושות
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית אבקת מרק (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים כרוב, שעועית ירוקה, עגבניה ושום כתוש, ממליחים מעט ומערבבים.
-מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך (יש לערבב מידי פעם).
-מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. אם התבשיל מתייבש או מתחיל להשרף בתחתית, יש להוסיף כשליש כוס מים.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
בס”ד
תודה אפרת יקרה על מתכונים נפלאים שלעולם לא מאכזבים.
אפשר לשאול כיצד את מחליטה מתי להוסיף את התיבול בכל מתכון? לפעמים בהתחלה ולפעמים רק בסוף הבישול, יש קו מנחה?
ובמתכון הזה, האם זה ישנה אם קודם אוסיף את התיבול או לפחות את הפפריקה לטיגון קצר ורק אחר כך את הירקות?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
בחלק מהמתכונים כמו מרקים ועוד אני מעדיפה לתת לטעמים להיספג בבישול ורק בסוף להוסיף תיבול שידגיש את הטעמים.
זה לא קריטי לטעם ולכן ניתן לתבל גם בהתחלה.
לא צריך להוסיף מים מבשלים במחבת או בסיר?
איך מכינים כמות כפולה?
תודה
היי,
אין צורך להוסיף מים.
יש לטגן במחבת גדולה.
לכמות כפולה פשוט מכפילים את כמויות כל המצרכים פי 2.
בהצלחה(:
אפשר להוסיף גזר גמדי קפוא? והאם זה משנה את זמן הבישול?
היי,
אפשר להוסיף גזר גמדי קפוא ללא שינוי במשך הבישול.
יש לי שעועית טריה. איך להכין איתה?
היי מיכל,
יש לבשל את השעועית במים רותחים (בכמות שמכסה את השעועית) כ-7-10 דקות או עד לריכוך, לסנן מהמים, ולהמשיך במתכון.
שלום אפרת היקרה
האם אפשרי גם עם כרוב סגול?
תודה
היי,
פחות מתאים…
תודה!
הי אפרת, יש לי מלא עגבניות שרי. אפשר להשתמש בהן במקום בעגבניה? ואם כן, כמה עגבניות שרי צריך בשביל להחליף עגבניה אחת?
כ 4-5 עגבניות שרי, תלוי בגודלן.
הי אפרת,
הכנתי. יצא מעולה!!! רק עכשיו שמתי לב שבתמונה יש גם גזר (לא מופיע במתכון) ואני מצטערת שלא הכנסתי גם גזר…….פעם הבאה.
מהמם!
לא הכנתי עם גזר, אולי העגבניה נראית כמו גזר 🙂
בכל מקרה, אפשר להוסיף גם גזר.
שלום הכנתי ויצא מאד טעים.
רציתי לשעת איך מכינים כמות כפולה?
היי עפרה,
תכפילי את כל הכמויות, כולל התיבול.
שלום
העגבניה קצוצה דק
כמו בסלט או בפומפיה?
כמו בסלט.
היי יקירה. בשביל לחסוך בזמן אפשר להשתמש בכרוב חתוך של שופרסל או שזה לא יהיה זה? כמו כן כל הזמן מתפקשש לי העניין של הבצל, כמה זמן את מטגנת אותו בערך עד לשקיפות? שיהיה לי כיוון.
תודה מראש!
אפשר להשתמש בכרוב חתוך מוכן (חתיכות הכרוב יהיה פשוט קטנות יותר).
את הבצל אני בדר”כ מטגנת כ-5 דקות.
היי אפרת
אני מאוד אוהבת תבשילי כרוב
הצרה היא שמשום מה בכל פעם שמכינה תבשיל כרוב יוצא לי הכרוב סמרטוטי וקשה לבליעה מבחינת המרקם(מרקם רך ) וגם יש כאילו חוטים דקים שגורמים לי חוסר נוחות באכילת הכרוב
מה עושים כדי שיצא פחות סמרטוטי ובמרקם נוח לאכילה ? שאוכל להמשיך להנות מהמתכונים באתרך? איפה טעיתי?
במקום שמן אני שמה מים בטיגון הבצל מעט מים האם בגלל זה ייתכן?
תודה ויום טוב.
היי עינת,
הכרוב מתרכך ומצטמצם במהלך הבישול אבל עדיין אמור להיות טעים.
אני מניחה שזה בגלל שאת שמה מים במקום שמן.
לא ייאמן אבל שונאי הכרובית אכלו ואמרו שטעים.
תודה על מתכון מוצלח נוסף!
הילד ביקש שיהיה נוזלים בפעם הבאה, כדי שיהיה יותר רוטב. מה את ממליצה?
שמחה לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר להוסיף כוס מים ו 1-2 כפות רסק עגבניות.
מתי את מוסיפה את הרסק?
אחרי טיגון הבצל😊