שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

חצי כרוב לבן (400-500 גרם) חתוך לרצועות דקות

כוס וחצי (כ-150 גרם) שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה

עגבניה בינונית קצוצה גס

2 שיני שום כתושות

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית אבקת מרק (לא חובה), פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

-מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים כרוב, שעועית ירוקה, עגבניה ושום כתוש, ממליחים מעט ומערבבים.

-מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-25 דקות, עד שהכרוב מתרכך (יש לערבב מידי פעם).

-מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

*רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. אם התבשיל מתייבש או מתחיל להשרף בתחתית, יש להוסיף כשליש כוס מים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לחמניות במילוי שוקולד
אצבעות דג בציפוי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
גילי (12:52 2.10.2020)

הי אפרת,
הכנתי. יצא מעולה!!! רק עכשיו שמתי לב שבתמונה יש גם גזר (לא מופיע במתכון) ואני מצטערת שלא הכנסתי גם גזר…….פעם הבאה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 2.10.2020)

מהמם!
לא הכנתי עם גזר, אולי העגבניה נראית כמו גזר 🙂
בכל מקרה, אפשר להוסיף גם גזר.

Avatar
Ofra Levi (21:36 3.08.2020)

שלום הכנתי ויצא מאד טעים.
רציתי לשעת איך מכינים כמות כפולה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:46 3.08.2020)

היי עפרה,
תכפילי את כל הכמויות, כולל התיבול.

Avatar
עפרה (20:26 21.07.2020)

שלום
העגבניה קצוצה דק
כמו בסלט או בפומפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 22.07.2020)

כמו בסלט.

Avatar
דבורה (19:16 2.07.2020)

היי יקירה. בשביל לחסוך בזמן אפשר להשתמש בכרוב חתוך של שופרסל או שזה לא יהיה זה? כמו כן כל הזמן מתפקשש לי העניין של הבצל, כמה זמן את מטגנת אותו בערך עד לשקיפות? שיהיה לי כיוון.
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:12 2.07.2020)

אפשר להשתמש בכרוב חתוך מוכן (חתיכות הכרוב יהיה פשוט קטנות יותר).
את הבצל אני בדר"כ מטגנת כ-5 דקות.

Avatar
עינת (12:03 20.05.2020)

היי אפרת
אני מאוד אוהבת תבשילי כרוב

הצרה היא שמשום מה בכל פעם שמכינה תבשיל כרוב יוצא לי הכרוב סמרטוטי וקשה לבליעה מבחינת המרקם(מרקם רך ) וגם יש כאילו חוטים דקים שגורמים לי חוסר נוחות באכילת הכרוב
מה עושים כדי שיצא פחות סמרטוטי ובמרקם נוח לאכילה ? שאוכל להמשיך להנות מהמתכונים באתרך? איפה טעיתי?

במקום שמן אני שמה מים בטיגון הבצל מעט מים האם בגלל זה ייתכן?

תודה ויום טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 20.05.2020)

היי עינת,
הכרוב מתרכך ומצטמצם במהלך הבישול אבל עדיין אמור להיות טעים.
אני מניחה שזה בגלל שאת שמה מים במקום שמן.

Avatar
קוקלי (09:27 18.05.2020)

לא ייאמן אבל שונאי הכרובית אכלו ואמרו שטעים.
תודה על מתכון מוצלח נוסף!
הילד ביקש שיהיה נוזלים בפעם הבאה, כדי שיהיה יותר רוטב. מה את ממליצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר להוסיף כוס מים ו 1-2 כפות רסק עגבניות.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.