זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
מס’ מנות: 15 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 כפות קורנפלור/ קמח לבן
5 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים מנוזלים)
חצי כפית מלח
לציפוי: פירורי לחם (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן).
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
–מבשלים את תפוחי האדמה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר, מכסים במים ומחממים על אש גבוהה עם מכסה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק עם מזלג האם ננעץ בקלות בתפוחי האדמה).
-מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים בעזרת מועך פירה. מצננים ומוסיפים גרגירי תירס, קורנפלור (או קמח), מלח ומערבבים היטב.
-יוצרים כדורים עם הידיים (בקוטר של כ-4 ס”מ) ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר אפיה משומן ומרססים/מברישים מעל מעט שמן.
-אופים בתנור במשך 25-30 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.
בסוף טיגנתי אותם והם יצאו טעימים ממש כולם נהנו תודה רבה רבה
אין על המתכונים שלך הכל ברור וטעים!!
תודה שחזרת לעדכן💜
הייי כמה זמןלוקח אם אני רוצה לטגן אותם ?????
כמה דקות, עד שהם מזהיבים יפה.
אפשר להכין משאריות של תפוחי אדמה אפויים? יש לך רעיון למשהו אחר במידה ולא?
אם אפשר למעוך אותם לפירה אז כן:)
הי אפרת, קודם כל תודה רבה המתכונים שלך אחד אחד מושלמים!! אפשר לותר על התירס? או שצריך במקום תירס להוסיף משו אחר?
אפשר לוותר על התירס:)
הכנתי את המתכון בצורה קצת שונה
הוספתי לתערובת ביצה, שמיר קצוץ, בצל מטוגן
במקום כדורים מצופים הכנסתי לעטרות נייר
יצא מעולה
נשמע מעניין🙂
תודה על השיתוף
אווףף עשיתי כמו שרשום, אבל הכדורים השתטחו לי 🙁
יש לך רעיון למה זה???
היי
זה קורה כשלא מדייקים בכמויות או שלא מסננים היטב את תפוחי האדמה מהמים.
וואווו מתכון מוצלח ביותר!!
תודה !! אין על המתכונים שלך!! פשוטים וטעימים מאוד!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
הכנתי את הכדורים בפעם ה…
כולם נהנים מהם כל פעם מחדש
ממליצה בחום!!!
אגב- הכנתי משאריות של פירה ויצא מעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי !ראיתי מה כתבת על תוספות ליד ולא התחברתי…
יש לך רעיונות למשהו משביע ומהיר ופרווה ליד?
בעיקרון הכדורים הם סוג של נשנוש קליל והכי מתאים להגיש אותם עם סלט ומטבל.
אפשר להכין שקשוקה, חביתה טורטייה או פשטידת תירס ליד.
תודה!!
עשיתי את הסירות קישואים תודה
מעולה(:
היי אפרת
רציתי לדעת מתכון לשאריות פירה אין לימושג כמה תפוחי אדמה יש בכמות שנישארה לי
מה הכמויות של הקמח שאני צריכה לשים?
(זה פירה שהכנתי עם תפו”א רתוחים ביחד עם מים שמעכתי וערבבתי לפירה)
היי,
היות ובמתכון הזה לא צריכים לערבב את תפוחי האדמה עם מים לא כדאי להשתמש בפירה שהכנת, הכדורים עלולים להתפרק.
אני הכנתי מפירה שנשאר לי.
יצא מעולה!
היי. רציתי לשאול עם מה זה הולך הכדורים?
היי,
אם זו ארוחה קלילה אפשר להגיש עם תוספת כמו אורז או ירקות מוקפצים.
אם זו ארוחה בשרית/דג- להגיש עם שניצל/המבורגר/חזה עוף/דג וכדומה.
אם זו ארוחה חלבית- אפשר להכין פשטידה או ירקות מוקרמים ועוד.
תודה רבה
יצא לי ממש דביק למה?
האם צריך לצאת קריספי או רך?
מבחוץ קראנצ’י ומבפנים רך יותר.
התערובת אמורה לצאת דביקה מעט. יכול להיות שהשתמשת בתפו”א יחסית קטנים…
אם זה ממש דביק ניתן להוסיף קצת קמח.
יצא ממש טעים אבל הכדורים השתטחו באפיה – מה יכול להיות הסיבה?
היי,
שמחה מאד שיצא טעים!
זה יכול לקרות אם יוצרים כדורים כשהתערובת עדיין חמה, או אם לא מדייקים בכמות הקמח.
שלום רב
מה אפשר במקום תירס?
אין לי
היי,
אפשר לוותר על תירס או להכין מילוי פטריות: לטגן בצל קטן-בינוני קצוץ וכחצי סלסלת פטריות טריות קצוצה (הן מצטמצמות לאחר הטיגון).
במקום בתנור, טגנתי במחבת ויצא ממש מוצלח.
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח בטיגון! תודה על השיתוף😊
היי,
אפשר עם תירס קפוא?
היי,
אפשר, כדאי להפשיר את התירס לפני כן.
מה אפשר לעשות עם התערובת יוצאת דביקה ?
היי,
התערובת אמורה לצאת דביקה מעט. אם זה ממש דביק ניתן להוסיף קצת קמח.
היי אפרת
מה המצב?
הכנתי את הכדורי פירה ויצא מושלםםםם.
תודה.
רציתי להגיד שאני אישית לא אהבתי את התירס.. לדעתי אפשר לוותר עליו.
היי הדס,
שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף!
עם מה אפשר להגיש?
מומלץ- מנה של דג אפוי או מבושל, או מנה בשרית קלילה כמו טבעות חזה עוף.
כדאי לשלב גם תבשיל ירקות. למשל: פרוסות ירקות בתנור, טבעות בצל, ואפשר גם מרק שאוהבים.
אפשר להכין מפירה אינסטנט? תודה רבה את מדהימההה
היי ליזי,
פחות מומלץ, הכדורים כנראה יתפרקו…😊
עם איזה רוטב טעים לאכול את זה?
עדיף משהו קנוי, ואם יש רעיון אחר אז אשמח ם למתכון
היי חנה,
אפשר להגיש עם טחינה, רוטב צ’ילי מתוק/חריף, רוטב שום וכו’.
מצרפת לך כמה מתכונים מתאימים:
טחינה ירוקה,
ממרחים ומטבלים (מכיל מספר מתכונים טובים)
THX
אפשר להגיש לצד רוטב פסטו / טחינה / סלט ירקות עשיר
היי, אפשר להקפיא לפני אפייה או לשמור במקרר ולאפות למחרת?
היי,
לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפוח אדמה כי המרקם משתנה לאחר הפשרה והופך לנוזלי ולא טעים. מניחה שאפשר לשמור במקרר ולאפות עד יום לאחר ההכנה:)
נום נום 🤤 תודה על המתכון
נראה מעולה! תודה על השיתוף😊
הפכתי את זה לשניצל תריס במחבת והילדים עפו על זה! (כל פעם מחדש הם רוצים שאני יכין מחדש:) מאוד מוצלח! ממליצה בחום!
נשמע מצויין😃שמחה לשמוע שהם אהבו❤️
היי אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה? זה יהיה טעים?
היי עדי,
לא ניסיתי אני מניחה שאפשרי 🙂
שבוע טוב 🌸
אני החלפתי בקמח תפו”א ויצא סבבה לגמרי (זה לא משנה את הטעם)
יצא מדהים!
מתכון פשוט מחומרי בסיס שיש בכככל בית, ותוצאה אגדית!!
תודה רבה רבה רבה!!!
תודה רבה אביגיל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️❤️
יצא טעים!!!ממש כמו שניצל תירס טבעול.
תודה רבה!!!
ואהבתי במיוחד שזה ללא גלוטן 🙂
נראה מעולה מורן!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום🌸
יצא מושששש😍תודה!
שמחה שאהבת מלי 🌸
אני רוצה להוסיף תבלינים כמה ואיזה אני יכולה להוסיף?
דחוף לי!!!!!!תודה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
אפשר להוסיף אם אוהבים – מעט אבקת שום/פטרוזיליה יבשה או כל תבלין יבש אחר שאת אוהבהת
סליחה על הלחץ המון תודות על כללל המתכונים המושלמיםםםםם😍😍😍😍😍💕💕💕💕❣
רציתי לשאול האם ניתן להכין עם שאריות פירה אם כן כמה כוסות בערך צריך?
כמובן 🙂 , תוכלי להשתמש בכ-4 כוסות פירה.
שלום רציתי לדעת עם אפשר גם לאפות את זה בתנור?
היי שרי,
כמובן, המתכון הוא לכדורי פירה ותירס אפויים בתנור 🙂
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
אם אני מכינה ל11 בני אדם, גדולים וקטנים, הכמות תספיק לי?
היי רבקה,
הכמות שיוצאת במתכון היא כ-15 יחידות,
הייתי מציעה להכפיל כמויות במידה ותרצי יותר.
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אוקי, תודה רבה!!!
יצא טוב וטעים!
טיגנתי בשמן כמו שניצל חוסל!
אהבנו תודה!
יש אפשרות להכין בלי תירס? בשביל שהקטנה בת השנה תוכל לנשנש את זה?
נראה מעולה 🙂
וכן, אפשר לוותר על התירס.
האם אפשר לטגן?
כן אפשר.
מישהי בתגובות טיגנה ושיתפה את התמונה (נופר).
היי מהממת, יכולה לטגן? ואם זה יצא לא פחות טעים
כן אפשר 🙂
מישהי בתגובות טיגנה ושיתפה את התמונה (נופר).
בס”ד
היי אפרת,
חוזרת לעדכן שיצא טעים בטירוף. עשיתי עם פטריות ובצל מטוגנים. חלק ציפיתי עם פירורי לחם וחלק עם קוואקר. יצא מגניב מאוד.
תודה רבה, השם יברך אותך
תודה שמרית ❤️
אני מאד מרוצה מהספר מתכונים שלך ,הפצתי 2-3 מתכונים שלך התגובה היתה פשוט נילהבת!
שאלו אותי על הלחמניות הפתעה של הילדים אם זה מזונות/המוציא מה את אומרת?
שמחה לשמוע, תודה ❤️
לגבי שאלתך, גם אני לא בטוחה ולא רוצה להטעות 🙂
הכנו יצא מעולה אנחנו רוצים להכין שוב פעם אבל בכמות כפולה…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל
הכנתי את המתכון ויצא מצוין(בתמונה), הכנסתי לתנור ושהוצאתי בסוף ראיתי שזה התפרק בתנור(תמונה בתגובות)
זה מה שיצא מהכדורים אחרי תנור
היי שילה,
זה יכול לקרות אם התערובת של הפירה היתה חמה או רכה מידי (כשיצרת כדורים). יכול להיות?
הוספת 3 כפות קמח או קורנפלור?
אולי היא הייתה קצת חמה…
עשיתי כפול בכמות אבל עשיתי רק 3 כפות קמח כי הפירה היה ממש מוצק…
אולי בגלל זה?
אני מניחה שכן כי הקמח בעצם מייצב את התערובת.
פעם הבאה כדאי גם להכפיל את כמויות הקמח בהתאם וגם לקרר את התערובת.
בס”ד
היי אפרת בוקר טוב,
שאלה בבקשה, אם אני רוצה לשים פטריות ובצל מטוגן במקום התירס, איזו כמות לשים?
תודה רבה 🤗
שבוע טוב שמרית,
אפשר לטגן בצל קטן-בינוני קצוץ וכחצי סלסלת פטריות טריות קצוצה (הן מצטמצמות לאחר הטיגון).
אם אלה פטריות משימורים אז כחצי קופסה.
ממש טעים
האם חייב לשים פירורי לחם או שיש תחליף?
יותר טעים עם פירורי לחם אבל אפשר גם להכין בלי.
תחליף מצוין ובריא יותר לשניצל תירס התעשייתי
טנק יו
שמחה שאהבת 🙂
מתכון שביעי (מתוך שבעה) שנוחל הצלחה רבה.
שוב תודה.
האמת, ממש כולם אהבו, מלבדי… סורי, לטעמי (בלבד!) זה היה גועל נפש.
על טעם וריח אין להתכווח 🙂
את השמן למרוח על פרורי הלחם???
כן.
יצא ממש מעולה
נ.ב הוספתי קצת פלפל שחור ויצא גם טעים תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בוקר טוב, רציתי לדעת כמה כדורי פירה יוצאים ממתכון אחד?
תודה
כ-15 כדורים.
מה אני יכול להשתמש במקום פירורי לחם?? דחוף!!
תכין בלי ציפוי.
יצא ממש טעים, מכינה שוב פעם ובכמות יותר גדולה!
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת יצא טעייםםםם מאוד אחלה של אתר תמיד משתמשים בו למתכונים בקיצור תודה, ואני אוספתי גם פרורי לחם
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
ראיתי את המתכון וממש רוצה להכין עם פטריות מטוגנות…השאלה האם לטגן חבילה קטנה של פטריות ולתבל אותם במלח ופלפל?ואין צורך להוסיף בצל נכון? רק פטריות חתוכות דק נכון…והאם אפשרי לשים לתערובת תפוחי האדמה שן שום כתושה אחת? ועוד שאלה אחרונה את הפטריות לשים לתוך תערובת תפוחי האדמה ולערבב ביחד נכון ואז לגלגל לכדורים ולטגן…
המון תודות חיפשתי מתכון כזה הרבה זמן:)
את מתכוונת פטריות במקום התירס? אם כן אז מספיק לטגן ולתבל במלח פלפל ולהוסיף לתערובת תפוחי האדמה.
אפשר להוסיף שן שום כתושה.
טעים ומושלם…
אתר מעולה תודה לך על המתכונים המדהימים!!!
מעולה 😍
תודה על השיתוף!
הכנתי. נשאר לי פירה מאתמול הוספתי בנוסף למה שכתוב במתכון גבינה צהובה ויצא אש!!! מתכון מעולה קליל וטעים. תודה רבה
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה רותי
ווואוווווו
הבת הקטנה שלי הכינה לבד.
יצא מדהים!
רבנו עליהם.
אין ברירה אלא לעשות שוב (ושוב…ושוב…)
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירית
אפשר לממרוח על זה ביצה???
עדיף למרוח שמן. זה גם נותן צבע וגם פריכות.
אפיתי בתנור והקטנה שלי בת 1.10 טרפה!!! תודה רבה לך ושבת שלום 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
עשיתי בלי פירורי לחם ויצא אש! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה טלי
ניתן להכין את זה עם בטטות במקום תפוח אדמה?
היי מור,
פחות מומלץ כי מחית בטטות לא יציבה כמו מחית תפוחי האדמה. היא רכה ויש בה נוזלים.
אפשר אולי לשלב בין בטטה ותפוח אדמה ואז לשים קצת יותר קורנפלור כדי שהתערובת תתייצב ויהיה ניתן להכין ממנה כדורים.
חג שמח
האם ניתן להכין מראש ולחמם?
תודה
כן.
ממש טעים! הגשתי אותם לארוחת ערב וכולם התלהבו כולל ההורים! (אני בת 14) אבל הסברתי להם שהמתכון לא שלי ולכן אני צריכה להודות לך! אז תודה רבה רבה על המתכון!
ממש טעים!
תודה המתכונים שלך ברורים, קלים, ותמיד מצליחים
תודה אביגיל 🌷
יום מקסים
היי. אני בת 11 והיום בערב אני אנסה להכין את זה. נראה מאוד טעים.. נבדוק🖤
כן, אפשר להכין בלי התירס.
בהצלחה ♥️
היי. האם אפשר לא להוסיף תירס? כי אני לא ככ אוהבת..
תודה מראש!.
היי לאפרת המקסימה, האם ניתן להכין את התערובת מראש להכניס למקרר ויום למחרת להכין תכדורים?
לדעתי כן.
יצא מעולה,שדרגתי עם קטשופ
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום פירורי הלחם?
על מה חשבת?
הכדורים יצאו—–
אין דברים כאלו!!!!!
שמתי בעיסה חמאה וגבינה וזה שדרג מאד!
כמו כן, טגנתי אותם במחבת.
תודה רבה!!!!! בזכותך!!!
שמחה שיצא טעים! 🙂
תודה על השיתוף!
אפשר לוותר על תירס?
כן.
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח טף או קמח אחר ללא גלוטן במקום קמח לבן?
תודה מראש.
לא ניסיתי קמח טף. אפשר להשתמש בקורנפלור.
היי
אפשרי להשתמש בתפוחי אדמה אדומים זה ישנה מבחינת הטעם?
עוד משהו קטן
אצלי בתנור אני שמה באמצע התנור ומכוונת כך שלא צריך להפוך זה נאפה משני הצדדים
האם זה טוב?
או שעדיך לכוון את התנור כך שיאפה מד אחד ולהפוך אחר כך כמו שרשום .
מצד אחד התכונתי ואחר כך צד שני
אם הכוונה לחום עליון וחום תחתון כך צריך תמיד לכוון את התנור. מומלץ כן להפוך צד 10 דקות לפני סוף האפיה כדי לקבל הזהבה אחידה גם בצד השני.
היי אפרת תודה על התשובה
אבל לא הבנתי האם לכוון על חום עליון וחום תחתון ביחד וכן להפוך ?
והאם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח עדשים או קמח חומוס במקום הקורנפלור?
היי עינת,
רצוי לכוון על חום עליון וחום תחתון וגם להפוך.
באשר לתחליף קורנפלור, נראה לי שאפשר. עדיף קמח כוסמין.
תודה על הסבלנות והיחס הרציני
את מקסימה
אתר מעולה
אין בעיה להשתמש בתפו”א אדומים.
ואוו איזו מהירות
תודה
אני ממש אוהבת את האתר הזה! מתכונים מצוינים ומוגשים ברור! כיף!
אז גם את המתכון הזה עשיתי ויצא טעים ליקקנו את האצבעות…
תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂
אני הולכת לנסות מחר 🙂
איך את ממליצה לי להפוך את כדורי הפירה שהם בתנור ? להוציא את התבנית החוצה ולהפוך אותם ? או שהם בתנור ?
היי מעיין,
יש לפתוח בזהירות את דלת התנור, למשוך מעט את התבנית החוצה (מבלי להוציא אותה לגמרי) ולהפוך בעזרת תרווד.
בהצלחה 😉
אפשר לערבב עם בטטה אחת?
מבחינת טעם זה יכול להוסיף אבל לדעתי זה ירכך מאוד את התערובת ויהיה קשה ליצור כדורים.
אפשר לצפות בקמח במקום פירורי לחם?
אפשר אולי לא לצפות בכלל?
היי ספיר,
לא בטוחה שעם קמח ייצא מוצלח. נראה לי שעדיף בלי ציפוי.
אפרת בוקר טוב
ארוחת הערב אתמול היתה מהמתכונים שלך. מרק קולרבי (עשיתי חצי כמות, טרפתי לבד מרוב שטעים…) והכדורי פירה האלה (עם סלט חי).
טעים מאד!! הכדורים נטרפו וחוסלו למרות שעשיתי כמות כפולה מראש.
תודה על המתכונים!
איזה כיף לשמוע! שמחה שנהנית 🙂
תודה פנינה ויום מקסים
לא מוסיפים ביצה לעיסה…
אין צורך.
אפשר להחליף את הקמח לבן בקמח מלא או כוסמין?
אני חושבת שכן.
מממממ יאמיי! יצא מעולה תודה רבה על המתכון הפשוט והנפלא הזה.
טיגנתי כפי שרואים בתמונה (=
מהמם! תודה על התמונה 🙂
שבת שלום
טעים מאוד , מומלץ להגיש עם צילי מתוק
תודה לאה 🙂
שבוע טוב
משתמש בשאריות פירה וקשה לי להעריך כמה תפו”א זה. מה היחס צריך להיות בערך במשקל או נפח בין הרכיבים?
היי ארי,
אני מניחה שזה יוצא בסביבות 3 כוסות פירה.
מאוד היתרשמתי מהמתכון.
אני חייבת לציין שאפילו חשבתי שהמסה תצא יבשה מאוד והכדורים יתפוררו אך הם לא, הם יצאו מצויינים וכולם טרפפו לי אותם. זה מתכון שמאוד מתאים לארוחות בניים.
מתכון שקל להכנה וטוב למתחילים או לילדים.משביע, ומתאים במקום חטיף ויותר טעים ובריא. ואפשר לאכול את זה כשבא לנו לנשנש
המראה משגעה, הריח נהדר. זה פריך ומלא בטעם וזמן ההכנה קצר ביותר. ממליצה בחום
תודה רבה על המתכון.
תודה לינור! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
מומלץ לתבל את הפירה מראש !
היי נראה מעולה..
קניתי מולטיקייק ולא כל כך יודעת להשתמש בו…
האם ניתן לעשות את המתכון הזה במולטיקייק? וכמה זמן אפיה אם כן? והאםצריך גם אז להפוך?
היי רוית,
יש לחבר את המכשיר לחשמל כשהוא סגור במשך כמה דקות (אמורה להיות נורה שדולקת כשהמכשיר חם מספיק).
לאחר מכן, פותחים בזהירות את המכשיר ומשמנים אותו בספריי שמן בשקעים העליונים והתחתונים. יוצקים את הבלילה לשקעים התחתונים וסוגרים את המכשיר ל 5-7 דקות (בממוצע), זה מאוד תלוי באיזה מתכון מדובר.
לגבי המתכון הזה, אני מניחה שאפשר להכין במכשיר. פשוט להניח את הכדורים המצופים במכשיר ולסגור למשך כ-7 דקות. אח”כ להרים ולבדוק את זה מוכן. אם לא אפשר לסגור ל 2-3 דקות נוספות. אין צורך להפוך.
בהצלחה 🙂
שלום רציתי לדעת אם במקום בתנור אפשר לטגן אותם? כמו קציצות
ועוד שאלה אפשר במקום קמח רגיל קמח מצה?
היי אסתי,
כן, אפשר לטגן.
לגבי קמח המצה- אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
הייי
האם אפשר לוותר על פרורי הלחם או להשתמש בשקדים טחונים במקומם?
🙂
היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לצפות בשקדים טחונים.
חג שמח 🙂
אני רגישה גלוטן והבת שלי השתמשה בפירורי קורנפלקס ללא גלוטן במקום פירורי לחם ויצא מעולה.
אני רוצה להכין מהפירה שנשאר מהארוחה.
כמה פירה צריך- בכוסות?
היי אילה,
אני לא יודעת לומר בוודאות, אני מניחה 4-5 כוסות פירה.
היום הכנתי יצא ממש טעים. הכנתי חצי מהכמות כפי שרשום במתכון ולחצי השני הוספתי גבינה צהובה.. יצא מעולה.מומלץ!!
תודה צליל, שמחה לשמוע 🙂
יצא מדהים!!!
החבר’ה פשוט חסלו לפני הארוחה…
איזה כיף לשמוע!
תודה תמר 🙂
אין לי פרורי לחם או קרונפלקס.יש אולי רעיון לתחליף?
היי חן,
יש לך אפשרות להכין צנים (לחם קלוי) ולטחון אותו לפירורים?
יצא מדהים תודה !
נ.ב.
אפשר להקפיא ?
היי לילך,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא מומלץ להקפיא תפוחי אדמה/פירה. המרקם והטעם משתנה לאחר הפשרה.
היום הכנתי את כדורי הפירה והגשתי עם מטבל טחינה ומטבל רוטב צ’לי חריף. יצא מאוד טעים!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אני יכולה להשתמש בקמח תופח במקום קורנפלור ?
כן ליהי.
יצא מצויין!
איזה כיף 🙂
המון תודה
תודה איזי, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להכין את הכדורים עם גבינה צהובה?
מה הכוונה? להוסיף גבינה צהובה בנוסף לתפוח האדמה?
שלום!
רציתי לשאול אם אפשר פשוט להכין את הכדורים רק מתפוח אדמה ובלי מילוי אחר כלשהו?( בלי תירס )
כן, אפשר. אבל כדאי להוסיף קורנפלור או קמח לבן כדי שהמילוי לא יהיה רך מידי.
היי! רציתי לומר שהאתר פשוט מדהים והמתכון הזה במיוחד אני אופה אותו כול יום שני לילדים שלי והם פשוט טורפים אתזה, רציתי לשאול אני אופה מתלמדת ורציתי לדעת אם אפשר להחליף בכול מתכון שיש בו אבקת אפיה וקמח רגיל בקמח תופח?
היי אירית,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להמיר כמעט בכל מתכון קמח רגיל ואבקת אפיה לקמח תופח. היחס צריך להיות כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
חג חנוכה שמח!
יש אפשרות לצפות עם קורנפלס טחון?במקום פרורי לחם?
היי בתיה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
וואו! כלכך פשוט וכלכך טעים!
שמחה שאהבת! 🙂
היי. תמיד נהנת לחפש כאן מתכונים. תודה.
האם ניתן להכין את הכדורים עם הציפוי ולהקפיא כשאינם מוכנים ,וכשמתחשק פשוט להכניס לתנור?
היי שרי,
לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפוח אדמה כי המרקם משתנה לאחר הפשרה והופך לנוזלי ולא טעים (נכון שיש מוצרים קנויים עם תפוח אדמה שניתן להקפיא אבל במוצרים המעובדים מכניסים כל מיני חומרים משמרים לתפוח האדמה כדי שיהיו ניתנים להקפאה).
שבת שלום 🙂
האם יש לך מתכון למילוי פלפל שושקה בגבינות שונות?
שאלה! האם לכדורי הפירה עם התירס, אפשר להשתמש גם בתירס קפוא?
היי דנית,
יותר טעים עם תירס משימורים אבל אפשר להשתמש גם בתירס קפוא.
ואין לי מתכון לפלפל שושקה 🙂
באיזה קמח ללא גלוטן ניתן להשתמש?
היי מיכל,
אפשר להשתמש בקורנפלור או בקמח תירס.
הי אפשר להוסיף למתכון של כדורי פירה ותירס צ’ילי מתוק
היי יפה,
לא ניסיתי אבל אם אוהבים זה דווקא יכול להשתלב.
אפשרות אחרת היא להגיש את הצ’ילי המתוק כמטבל עם כדורי הפירה.
היי יש לי שאלה אם אני רוצה להכפיל את הכמות כמה כפות קונפולר אני צריכה לשים?
היי אסתי,
אם את מכפילה כמויות את צריכה לשים 6 כפות קורנפלור.
הי. רק רציתי להגיד שהאתר שלכם מצוין.עלו והצליחו
תודה רבה יפה 🙂
היי, האם ניתן לטגן? ללא אפיה?
כן חלי, בהחלט 🙂
היי אפרת
עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מאוד טעים הילדים פירקו הכל באותו הערב.
הבעיה היתה לאחר שהכנסתי לתנור הכדורים איבדו צורה ופשוט השתטחו וקיבלו צורה
של לביבות איך אפשר למנוע את זה?
תודה
היי בועז,
זה נורמלי שבמהלך האפיה הכדורים משנים מעט את צורתם אבל אם הם השתטחו לגמרי זה בגלל שהתערובת הייתה רכה מידי או שהייתה עדיין מעט חמה. אגב, מעכת את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה רגיל? האם נכנסו נוזלים לתערובת הפירה שאולי ריככו אותו כמו מים או מעט מהנוזלים של התירס?
פעם הבאה אפשר להכין את התערובת כמה שעות מראש, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר כי בקירור התערובת בדר”כ מתייצבת ומעט מתקשה ואז הכדורים מחזיקים יותר מעמד באפיה. אם אתה רואה שגם אחרי קירור התערובת מאוד רכה, פשוט תוסיף עוד כף גדושה קמח.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
האם ניתן להשתמש בקמח תמי (קמח נטול גלוטן) במקום קורנפלור וקמח לבן המוצעים במתכון?
היי רוית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
היי
ברצונ י להודות לך על האתר המקסים
רציתי לדעת אם אפשר להכין את זה מבעוד יום ולהגיש בחימום פלטה
האם זה יצא עסיסי וקריספי?? או שזה מאבד את הטעם?
אודה לתשובתך
היי תמי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
בחימום על הפלטה הכדורים יאבדו מהקריספיות שלהם, עדיף להכין אותם באותו יום.
שבוע נפלא
הכנתי וגלגלתי ומחר אאפה. נראה לי שבצל ירוק יתקבל בשמחה בעיסה הזאת.
תודה רבה ושבת מבורכת.
מעולה! וכן בצל ירוק זה רעיון מצוין 🙂
תודה אסתר ושבת שלום
אפרת שלום רב אני ואחותי ניסינו את המתכון לכבוד יום נישואין 15 להורינו . ממליצות להוסיף עוד מלח … כ 2-3 כפיות
היי אליה וסשה,
תודה על ההמלצה 🙂
מי שאוהב יותר מלוח בטח ישים יותר כשיקרא את המלצתכן.
יום נעים ומזל טוב 😉
שלום אפרת, זו פעם ראשונה שאני רואה את התר שלך ונראה לי שאני אבלה בו לא מעט.
רציתי לשאול אם יש לך רעיון למילוי אחר שיכול להתאים. פשוט לא אוהבים אצלי תירס.
תודה, עטרי
היי עטרי,
שמחה שהגעת לאתר שלי 🙂
אפשר לשים במקום בצל מטוגן, זיתים קצוצים (חשוב לאהוב את הטעם), פטריות קצוצות שטוגנו מעט לפני או גבינה מלוחה (בולגרית או פטה).
אם אתם לא טבעוניים/ בעלי רגישות לביצים- מומלץ להוסיף חלמון של ביצה (הצהוב) כדי להעניק רכות לתערובת.
בהצלחה ושבת שלום!
אין ביצים ? בטוח ?
היי אלישבע,
אין צורך להוסיף ביצים אבל אם רוצים לאוורר מעט את העיסה ולהעניק לה יותר רכות אפשר להוסיף חלמון ביצה (הצהוב) או ביצה קטנה.
אהבתי את המתכון מאוד, אבל לא כל כך הבנתי קודם מבשלים את התפו”א ואז חותכים , או שחותכים קודם את התפן”א ואז מבשלים?
בתודה מראש הילה!!
היי הילה,
קודם חותכים את תפוח האדמה לקוביות ואז מבשלים אותו במים. הסיבה היא שכשמבשלים את תפוח האדמה שהוא שלם לוקח לו המון זמן להתרכך ואם חותכים אותו לפני לקוביות הוא מתרכך מהר 🙂
שלום אפרת.
כדורי התפו”א יצאו מושלמים. הופתעתי לגלות שבני בן ה- 4 אכל זאת בשמחה וציין: “אמא, זה ממש טעים!!”
אז תודה על המתכון.
הוספתי לכדורי התפו”א כפי ששוש כתבה. בצל מטוגן ועישבי טיבול בהחלט זה מדהים. ואני מרצוני האישי הוספתי ביצה כדי לתת לכדור להיות רך. כי העיסה שלי הייתה כבדה במקצת.
עכשיו שאלה, אם אכין לזה רוטב פיטריות ואגיש מעל כדורי התפו”א זה מתאים מספיק חזק כדי לקבל רוטב מבלי שיתפורר?
אשמח לקבל תגובה במייל.
היי רות,
שמחה מאוד שיצא טעים ואהבתי את השדרוג שעשית 🙂
לגבי שאלתך- שלחתי תשובה במייל.
אפשר להוסיף בצל מטוגן,עשבי תיבול- זה משדרג
תודה שוש, רעיון מעולה 🙂
נשמע מעולה!!!
אפשר להשתמש בתירס קפוא?
אם כן, צריך לבשלו לפני או מספיק להשרות מעט במים?
תודה רבה!
כן אילנה, אפשר להשתמש בתירס קפוא. מספיק להשרות אותו לפני במים חמים רק כדי שיפשיר.
בהצלחה 😉