זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20-23 כדורים
סוג: חלבי
רכיבים
200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים דק (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
60 גרם פיסטוקים טבעיים או קלויים גרוסים (חצי כוס)
50 גרם שוקולד לבן
רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה
כף מחית פיסטוק
לציפוי: קוקוס טחון
אופן ההכנה
-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד הלבן עם השמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
-מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים. מוסיפים פירורי ביסקוויטים ופיסטוקים גרוסים ומערבבים לתערובת אחידה, רכה ויציבה.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-2.5 ס”מ ומצפים בקוקוס.
-מניחים בצלחת ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
- מרק קרם כרובית |
- חביתה מגולגלת |
- כרובית אפויה בתנור |
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי |
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
ב”ה
שלום ותודה רבה על האתר המקסים והשימושי!!
במה אפשר להחליף את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה כדי שיהיה גירסת פרווה?
וכמה זמן זה נשאר בהקפאה וכשמפשירים יהיה טרי?
אפשר לשמור במקפיא כחודש (אח”כ הטעם מתחיל קצת להפגע).
אפשר לשים שוקולד לבן פרווה וקצפת צמחית:)
היי, באיזה שוקולד לבן את ממליצה להשתמש?
זה לא מאוד משנה כל עוד השוקולד חלבי. לרוב אני משתמשת בשוקולד לבן של עלית או מילקה.
במה אפשר להחליף את המחית פיסטוק?
היי צביה,
זה מדגיש את הטעם של הפיסטוק אבל אפשר גם להכין בלי.
במקום זה – להגדיל את כמות השוקולד הלבן ל 75 גרם ולהוסיף עוד 2 כפות שמנת.
איך מכינים מחית או איפה קונים
יש את זה כמעט בכל סופר:)