זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32-35 דקות
מס’ מנות: 20 כדורי עוף
מצרכים:
כדורי עוף:
500 גרם עוף טחון
4 שיני שום כתושות
בצל קטן טחון או מגורד דק
1 ביצה
כף שמן זית או קנולה
3-4 כפות פירורי לחם
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
רוטב דבש וצ’ילי:
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
5 שיני שום פרוסות
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות דבש
כוס וחצי מים (360 מ”ל)
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את חומרי כדורי העוף. יוצרים כדורים בקוטר של 3-4 ס”מ. משמנים את הנייר האפיה ומניחים את הכדורים. מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהכדורים מתייצבים.
-בזמן שכדורי העוף בתנור, מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מוסיפים את רצועות הגמבה ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כדקה. מוסיפים צ’ילי מתוק, דבש, מים, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את כדורי העוף לרוטב (לאחר שנאפו בתנור) , מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות. יש לערבב מידי פעם.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף ברוטב קארי
יצא טעים!!!
לאחרונה אני חופרת באתר שלך בלי סוף
והמשפחה רק מרוויחה מזה!
שמחה שכך:)
שנה טובה ומבורכת❤️
יצא נהדר!! אפילו הילד הסגפן המשפחתי אכל מזה.
הביצה היתה גודל xl ולכן הייתי חייבת להוסיף בנוסף להרבה פירורי לחם גם שבולת שועל אבל היה טעים מאד,מאד.
תודה על מתכון נפלא!
יש לך מתכון לעוף שלם אולי?
שמחה שיצא טעים:)
מצרפת מתכונים:
עוף שלם צלוי בתנור
עוף שלם בתנור
עוף שלם ברוטב תפוזים
בוקר טוב. תודה רבה! המטבח יותר קל בזכותך כי את מדויקת!
בקשר לעוף – תודה על המתכונים. מתכננת על אחד מהם למחר. בבקשה תעזרי לי: אם אני מכינה את העוף בתנור מוקדם בבוקר כדי להגיש בערב, אפשרי? מה הדרך הנכונה ? אני ממש לא מבינה כלום בעופות.
מומלץ לתבל את העוף יום לפני ולשמור במקרר.
אין בעיה להכין בוקר ולהגיש בערב. פשוט לחמם קצת לפני ההגשה.
רק להיות בטוחה שהבנתי . אני מתבלת את העוף בלילה, משאירה אותו במקרר עד למחרת בצהריים ואז מכניסה לתנור לשעתיים. נכון? העוף יהיה לא מבושל ורק מתובל במקרר למשך 12 שעות וזה בסדר?
כן:)
יש אפשרות להקפיא את הכדורים עם הרוטב?
כן:)
פעם שניה שאני מכינה, הוספתי רסק עגבניות יצא מעולההה תודה רבה!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מנצח הכנתי היום וטעים רצח וממש פשוט
איזה כיף לשמוע❤️
בוקר אור!
יש לך מתכן של כדורי עוף אבל לא מחזה עוף אלא מהחלק “החום” – מהפרגיות?
יש מתכון ברוטב ריבת בצל?
תודה רבה ויום טוב!
היי
אין לי מתכון כזה(:
היי אפרת,
אני ממש מוכירה לך תודה על האתר המושלם הזה!
כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני פותחת את האתר
מתכונים קלים להכנה עם מוצרים זמינים בבית והכי חשוב טעימים!
האתר כל כך ברור ונח לשימוש, גם אפשרות החיפוש בתגובות עוזרת לי ממש
הכנתי עכשיו את הקציצות ללא אפיה, יצא מושלם!!!!!!
אז שוב תודה רבה!!!
מצרפת תמונה של כדורי העוף… פשוט מעדן!
נראה טעים ומזמין🩷
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
הי
אני תמידמכינה כדורי עוף מהמתכונים השונים שלך והפעם ניסיתי את זה והמרקם יצא מאד מוזר, מין ספוגי כזה אולי בגלל הסודה לשתיה?
היי,
השתמשת בעוף טחון או שטחנת את העוף בבית? לפעמים הטחינה משפיעה על המרקם.
נמנעת מאפייה ארוכה מדי או חום גבוה מדי של הקציצות?
בנוסף, אם השתמשת בסודה לשתייה ישנה או לא טובה זה גם משפיע על המרקם באופן כזה.
הי שלום עשיתי את הכדורים ולא הצלחתי לכדרר אותם הכל נדבק לי לידיים או לכפפות יש משהו למנוע את זה?
היי,
האם דייקת בכמויות? ניתן להוסיף מעט פירורי לחם וכן לקרר את התערובת כחצי שעה במקרר.
הי אפרת,
תודה על האתר אני נעזרת בו בלי סוף
יש לי שאלה,
אין לי גמבה בבית
יש משהו שאפשר במקום ? יהיה בסדר גם בלי ?
תודה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים גזר או תפו”א או בטטה וכו’ במקום גמבה.
הי, אם אני מוותרת על שלב האפייה ומכניסה את הכדורים ישירות לסיר לתוך הרוטב, כמה זמן צריך לבשל אותן?
היי,
אם הכדורים מספיק יציבים אז אפשר לוותר על האפייה. חשוב לא לערבב את הכדורים ב-10 דקות הראשונות של הבישול.
זמן הבישול יתארך לסביבות 30-40 דקות.
שלום אפרת יקרה! מה אפשר לשים במקום הצ’ילי? פשוט אין לי… אולי סילאן? רוטב סויה?
היי,
אפשר לשים 3 כפות רוטב סויה ולהגדיל את כמות הדבש ל-5 כפות (או להוסיף עוד 2 כפות סילאן).
שלום!
הכנתי את הכדורים, מראש עשיתי כפול!! השאלה שלי: הכנתי מלא,, האם להכניס את כל הכדורים לרוטב או לשים במקפיא לפעם אחרת..? הכנתי גם את הרוטב כפול?
האם הטעם ישתנה?!
מחכה לשמוע ממך בהקדם..
חלי
היי,
את יכולה לשמור את הקציצות ברוטב במקפיא(:
הי!
האם אפשר להוסיף לרוטב גם גזר (כי יש לי מלא גזר…)שיעשיר את הטעם? וא”כ איך לחתוך אותו?
היי,
אפשר להוסיף גזר חתוך לקוביות קטנות. שימי לב שגודל החתיכות חשוב כדי שהגזר יספיק להתבשל היטב.
היי אפרת אני מאוהבת באתר שלך! לכן שואלת כל פעם שאלה
אני בעיקרון מחפשת מתכון שיהיה פה הרבה רוטב כמו מרק, כלומר שהקציצות האלה ישחו ברוטב כמרק, כי אני מכינה לצידו אורז לבן. האם המתכון הזה מתאים למה שאני אומרת?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
יוצא רוטב בכמות יפה, אבל לא כמרק.
ממליצה לך להגדיל את כמות המים ל-2 כוסות ולהוסיף על מרכיבי הרוטב עוד חצי גמבה קטנה ועוד כף רוטב צ’ילי ומלח לפי הצורך.
בוקר טוב אפרת
הכנתי את המתכון שלך לבשר עם רוטב פטריות ויין אדום פשוט מעולה! האם הקציצות האלה יכולות להתאים לרוטב ? (הקציצות כתחליף לבשר כתף)
היי ליאורה,
איזה כיף שיצא מוצלח!
באופן כללי לא אמורה להיות בעיה “לשדך” את הרוטב לקציצות.
באופן ספציפי אני יכולה להגיד שעוף משתלב יותר טוב עם יין לבן או לחלופין עם רוטב סויה, סילאן וכו’ (אבל זה לגמרי בסדר להשתמש ברוטב עם היין האדום😊).
היי
תודה רבה רבה על המתכונים!!
תוכלי בבקשה לעזור לי להתאים את המתכון לכ300 גרם עוף טחון?
האם אפשר לשלב קצת תפוח אדמה? (במידה וכן, האם צריך לשנות משהו?)
יש אפשרות לוותר על הצילי מתוק? מפחד שהילדים לא יאהבו את זה.
תודה
היי שלומי,
כמויות:
300 גרם עוף טחון
שן שום כתושה
חצי בצל קטן טחון או מגורד דק
1 ביצה S או חצי ביצה L (לטרוף בקערית ולהשתמש רק במחצית מהכמות)
חצי כף שמן זית או קנולה
2 כפות פירורי לחם
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
רוטב דבש וצ’ילי:
חצי גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
3 שיני שום פרוסות
שליש כוס רוטב צ’ילי מתוק
1/2 1כפות דבש
3/4 כוס מים
רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור
חצי כף קורנפלור + כף וחצי מים קרים.
אפשר להפחית את כמות רוטב הצ’ילי לחצי ולהוסיף 2-3 כפות רוטב סויה.
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאפשר להוסיף תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה, לערבב עם שאר המרכיבים ולהכניס לתנור ללא שינוי נוסף מלבד הגדלת כמות המלח ל3/4 כפית.
אשמח לשמוע איך יוצא!
היי
אפשר במקום גמבה לשים רצועות דקות של גזר?
כן, אפשר😊
אפרת, יצא טעים בטירוף וגם נראה יפה !!! המון תודות על כל כך הרבה מתכונים מוצלחים, קלים ומדויקים 🙂 כייף שיש אתר כזה מושלם. כל הכבוד שאת משיבה לכולם – מהמענה שלך לכולם על השאלות, אני לומדת הרבה ויודעת איזה טעויות לא לעשות.
היי סיגי,
המון תודה על הפרגון! שמחה שאת נהנית מהאתר❤
היי אפרת!
אני שוב מודה לך ממש על האתר הוא פשוט מדהים בהתחלה התחלתי רק עם עוגות ואחכ לקינוחים מגניבים כאלה והיום ממש ארוחות שלמות מאתר שלך ממש תודה!
עכשיו לשאלה יש לי צ’ילי חריף בבית אני יכולה להשתמש הו או שיש לך מתכון אחר עם צ’ילי חריף?
תודה!
היי אסנת,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון😊
לשאלתך- אפשר בהחלט להשתמש בצ’ילי חריף אם אוהבים את הטעם שלו.
אין לי פירורי לחם או קמח מצה
יש תחליף?
היי,
אני חושבת שזה יעבוד גם עם 3 כפות קמח חומוס או עם קמח שיבולת שועל.😊
יש אפשרות להחליף את הקורנפלור במשהו אחר ?
היי טלי,
אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח:)
טעים מאד. רוטב ותיבלון מעולה.
הצלחתי לטבען מתכון של קציצות עוף וזה יצא מעולה. ניסיון ראשון.
חומר הגלם ששימש אותי, לכל הצמחונים והטבעונים, היה התחליף דמוי חתיכות עוף בקופסה הירוקה של “טיבעול”.
עשיתי הכל לפי המתכון, רק כדי ליצור קציצה שלא תתפרק, טחנתי את כל חומרי הגלם יחד, לא רק את תחליף העוף.
במקום ביצה שמתי 2 כפות קמח עדשים, שלא משאיר טעם בתערובת ומייצב אותה ותחליף שווה ערך לביצה אחת של וויגן אגס.
במקום דבש שמתי סירופ מייפל טיבעי.
אחרי שטחנתי הכל, עשיתי הכל לפי המתכון, אפייה ובישול ברוטב המדהים הזה.
חיסלנו הכל. המון תודה
נראה מושלם, תודה שרית יקרה🥰
היי אפרת
אפשר להכין את הכדורים ולאפות היום ולשמור במקרר ומחר להכין את הרוטב ולבשל הכל?
כן.
אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
הדבש הופך את הטעם ליותר מעודן אבל אפשר גם עם סילאן (או אפילו לשלב בניהם).
הכנתי כבר לפחות 4 פעמים ויצא מעולה בכל פעם, אני מכפילה כמויות מראש 🙂
אכין שוב גם מחר!
שמחה לקרוא שאהבת יעל 🙂
יום נפלא❤️
יצא טעים בטירוף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף!
אני בדרך כלל עובדת עם כמויות לפי עין והרוטב יצא לי קצת תפל וחיוור איך אני יכולה לתקן אותו?
היי עדי,
אז את לא זוכרת בטח כמה שמת מכל דבר?
את יכולה להוסיף עוד קצת דבש וצ’ילי מתוק ולטעום.
הרוטב הסמיך?
תודה רבה רבה
הכנתי לארוחת צהרים היום ויצא פצצה!!!
אני מאד אוהבת את האתר והכנתי כבר כמה מתכונים הכל מושלם!
שמחה שיצא טעים!
תודה רות ❤️
היה ממש קל להכין. ויצא ממש ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
אי אפשר להפסיק לאכול את זה!יאמי לקטנה בת שלוש וחצי היה קצת חריף
שמחה שיצא טעים 🙂
אם זה היה לה קצת חריף אפשר להבא להפחית קצת מכמות הצ’ילי המתוק.
האם אפשר לוותר על שלב האפייה ולבשל את הכדורים ברוטב?
אם הכדורים מספיק יציבים אז אפשר. חשוב לא לערבב אותם ב-10 דקות הראשונות של הבישול.
אפשר להחליף את העוף בבקר??
כן.
האם אפשר להחליף את הפרורי לחם בקמח מצה?
עדיף פירורי לחם אבל אם אין לך שימי 2-3 כפות קמח מצה.
אפשר להחליף את הפלפלים בעגבניות?
לדעתי עגבניות פחות יתאימו במקרה הזה. עדיף להחליף בגזר או בתפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנטנות.
הי
אשמח לדעת אם אפשר להמיר את הקורונפלו במשהו אחר, או להוריד אותו בכלל?
הקורנפלור מסמיך את הרוטב. אפשר לשים קמח רגיל במקום.
יצא מעדן, שבת שלום🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבת שלום 🌷
המתכון מדהים וממש קל מאוד הכל טעים ומעודן וממש ערב היה לכולם מגדול ועד הקטן בן שנה אין מילים על זה ועל כל האתר תודה ענקית.
תודה מאירה 💜
שבוע נפלא!
תודה על המתכון. קל מאוד להכנה. פיקנטי, הבנות שלי אמרו שזה על גבול החריף (מדי). חשוב לאפות בתנור קודם. הכדורים היו מעט תפלים ולבנים מאוד למרות הבישול ברוטב, ממליץ על תיבול חזק יותר. והנקודה החשובה לא פחות – זה ממש, אבל ממש לא מתכון של 10 דקות! התעסקות הכל ביחד – כ-30 דקות, לא כולל זמן בישול.
לא נכון הכל מדהים ממש וחבל שאתה ככה כותב לא נעים לקרוא את מה שאתה כותב ובפרט שזה כלל וכלל לא נכון.
חבל
אפשר להכין עם חזה עוף ?
אפשר להכין עם חזה עוף טחון.
היי ערב טוב
אם אני רוצה שייצא לי פיקנטי מה עליי להוסיף לרוטב?
היי קארין,
זה ייצא פיקנטי כי הצ’ילי המתוק הוא פיקנטי. אם את רוצה לחזק את הפיקנטיות אפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה או מעט צ’ילי חריף גרוס.
כמובן שיצא מושלם!
אין על המתכונים שלך!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
אפשר להמיר את הצ’ילי במשהו אחר?
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על הצ’ילי.
שלום,
רציתי לשאול אם ניתן לדלג על שלב האפיה ולהוסיף את כדורי הבשר ישירות לרוטב…
תודה,שרית.
אם התערובת מספיק יציבה והקציצות לא מתפרקות אין בעיה.
היי, אתר מעולה ומציל !
אני מחפשת מתכון לחזה עוף והרוטב המתכון הזה נראה ממש טוב.
נראה לך שאפשר להכין עם קוביות חזה עוף במקום כדורי עוף?
לדעתי כן. כדאי לטגן קודם בנפרד את קוביות חזה העוף כדקה מכל צד ורק אז להוסיף לרוטב.
היי אפרת
תודה על המתכונים!
שאלה לגבי הפשרת בשר מהמקפיא,
בשר הודו טחון האם תקין להפשיר על גבי השיש ל- 7 שעות?
בחורף אין בעיה אבל בימים חמים זה פחות מומלץ ועדיף להפשיר במקרר כל הלילה. להפשרה מהירה יותר אפשר לשים בקערה עם מים עד שהבשר מופשר (חשוב רק שהבשר יהיה עטוף היטב ושלא ייכנסו אליו מים).
היי אפרת
קודם כל שתדעי שהאתר שלך מכניס לי המון כיף ועשייה למטבח!
הכנתי את המתכון, אבל הרוטב יצא מאוד דליל. יצאו 30 כדורים מחצי קילו, הטעם של הרוטב לא ממש מורגש ודליל מאוד ביחס לתמונה שהעלת. עשיתי הכל לפני המתכון ושמתי את הקורנפלור כמו שכתוב. את יודעת אולי מה אפשר לעשות כדי לשפר בפעם הבאה?
היי ענבל,
הרוטב אמור לצאת סמיך ובטעם מאוד מרוכז ומורגש.
שמת כוס וחצי מים? באיזה גודל כוס השתמשת?
לגבי המרקם, יכול להיות שהקורנפלור לא השפיע והיה צריך להוסיף כמות נוספת של קורנפלור עד שהרוטב יסמיך. זה קורה לעיתים שהקורנפלור לא מסמיך.
ועוד שאלה
האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה? או שמיותר?
אם כן, באיזה שלב?
תודה!
הי אפרת,
הרוטב אמור לצאת חריף?
היי קרלה,
הרוטב יוצא מתוק עם פיקנטיות עדינה.
את תפוחי האדמה כדאי לחתוך לקוביות קטנות, להוסיף לרוטב ולבשל במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. לאחר מכן להוסיף את כדורי העוף ולהמשיך לבשל כרגיל.
נראה לי מתכון מנצח. רוצה להכין כמות כפולה… אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
הדבש הופך את הטעם ליותר מעודן אבל אני מניחה שאפשר גם עם סילאן. אפשר אפילו לשלב בניהם.
היי אפרת
אני יכולה להכין הכל ולהקפיא ולהפשיר אחרי 3 ימים?
כן.
היי אפרת,
רוצה להכין שוב בכמות כפולה אפשר לערבב גם בשר טחון עם העוף?
אם כן באיזה יחס?
כן, אפשר לערבב באותו יחס.
אפרת את אלופה!!
יצא מושלם! ממלץ להכין כמות כפולה… מתחסל בשניות!
תודה על עוד מתכון קל וברור!!
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
הרוטב אמור לכסות את הכדורים?
לא אמור לכסות לגמרי.
היי אפרת,
העיסה יצאה לי מאד דביקה התקשיתי ליצור כדורים
מה אפשר לעשות?
תודה
שירה
במקרה כזה כדאי להוסיף פירורי לחם.
שלום,
במה אפשר להחליף את הסודה לשתיה והקורנפלור?
אפשר לוותר על הסודה לשתיה ובמקום קורנפלור לשים קמח.
הוספתי כוסברה לעיסה של הקציצות. בעלי אמר שיצא מעולה ממש! תודה על עוד מתכון מוצלח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני.
טעים.אהבתי מאד
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית.
האם מתאים גם עם בשר טחון?
אגב, אני מעריצה של המתכונים שלך!!!
כן, אפשר.
ותודה! כיף לשמוע 🙂
יצא מעדן כנראה,
הילדים טרפו את הכל וכשחזרתי מהעבודה כבר לא נשאר לי כלום, אפילו לא טעמתי 🙁
נצטרך להכין את זה שוב בכמות כפולה
תודה, האתר הזה פשוט הצלה…
שמחה שהילדים אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים!
הכנתי פעם אחת ומאז אני לא מצליחה להפסיק!!!
מתחסל ברגע,אני ממליצה לעשות כמות כפולה….
שמחה לשמוע!
תודה ריקי ויום מקסים 🙂
היי
אני רוצה להכין ואין לי ביצים בבית.
נראה לך שאפשר לוותר?
היי רחלי,
אם התערובת מספיק יציבה ליצירת כדורים אין בעיה.
האם אפשר לעשות את הקציצות גם מהודו טחון ?
נראה לי שכן.
נראה ט ע י ם 🍜
מתחיל את התהליך…..
תגובות המשפחה בהמשך
בהצלחה 😉
ערב טוב.
טעים, טעים….
חוסל תוך דקות.
מומלץ.
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה מיקי.
שבוע נפלא 🌷
הי,בדרך לעשיית הקציצות.
האם אפשר לדלג על התנור ורק לבשל? אין לי תנור בשרי 😕
ממתינה לתשובה ☺
היי מלי,
אם הקציצות יוצאות יציבות אין בעיה.
אכן דילגתי על שלב האפיה.
כשהרוטב ביעבע קלות הכנסתי את כדורי העוף… מעדן!!!
הרוטב טעים ועדין מאוד.
תודה
שבת שלום 🌷
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה מלי 🌸