שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

500 גרם כבד עוף חתוך גס

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הכבדים כדקה- דקה וחצי מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מפזרים עלי כוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2 דקות.

מומלץ להגיש עם פירה או למלא בבאגט טרי.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט פטריות ונבטים
מתכון לקרקרים פיקנטיים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (15:09 1.09.2021)

הי
הכנתי כבד ומטעמי כשרות אני לא יכולה לחמם את הכבד יש לך רעיון מה אוכל לעשות איתו
מתכון שלא מצריך בישול נוסף
איזה סלט קר או משהוא דומה

מתכונים ב-10 דקות (15:31 1.09.2021)

היי רחלי,
אין לי כל כך רעיונות למנה עם כבד קר מלבד אולי להוסיף אותו קצוץ לסלט ירקות או לסלט תפוחי אדמה וביצים.

רחל (16:38 1.09.2021)

לסלט ירקות זה רעיון תודה רבה
על התגובה המהירה

יעקב (20:41 10.02.2020)

שלום

אני מעוניין להכין כבד עוף עם חזה עוף במחבת ברוטב כלשהו
יש לך אולי רעיון ?
תודה על הכל – מאד נהנים מהאתר המפואר שלך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 11.02.2020)

בוקר טוב יעקב,
התיבול שבמתכון הזה יכול להתאים.
אם אתה מעדיף רוטב מתקתק אז אפשר לתבל כמו במתכון הזה – כבד עוף בסילאן.
יום נפלא 🙂

רחל (23:21 9.10.2019)

אשמח לקבל עידכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:50 10.10.2019)

נרשמת לניוזלטר בהצלחה 🙂

כרמלה איזנשטיין (18:00 19.04.2019)

נראה נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 19.04.2019)

תודה כרמלה.
חג שמח 🌸

הדר טולדנו (16:50 8.01.2019)

יצא אש הוספתי מעט יין לבן וסויה ועוד תבלין שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 8.01.2019)

נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!

אסתי (10:04 25.11.2018)

היי אפרת,
אשמח לקבל מתכונים למייל,
ולגבי הכבד אם אני קונה כבד צלוי (250 גרם) האם צריך לטגן את הכבד כמו שרשמת בשורה הראשונה של המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 25.11.2018)

צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
אם הכבד צלוי אין צורך בשלב הראשון.
שבוע נפלא 🙂

שני (16:33 30.10.2018)

פעם ראשונה שהכנתי כבד!!
לא אוהבים אצלי פטריות, אז הכנתי עם 2 בצלים. יצא ממש טעים תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 30.10.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה שני.

מלי (19:58 24.10.2018)

הוספתי לתבלינים גם כפית סוכר, בלי כוסברה.
אחרי הערבוב הוספתי פסטה (אפשר כל סוג) ובישלתי יחד עוד 5 דקות על אש קטנה.
יצא טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 24.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מלי

מתן (14:49 28.09.2018)

הפטריות? שימורים או טרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 28.09.2018)

עדיף טריות.

צבי (21:23 8.09.2018)

היי אפרת…

רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הכוסברה?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

רינת (09:22 5.09.2017)

היי אפרת היקרה מה דעתך אם אגיד את זה עם פתיתים?התפוחי אדמה הסתיימו ולא אספיק לקנות לפני שהקטנצ’יק יגיע מהגן ואורז כבר אכלנו השבוע דרך אגב הכנתי אתמול לארוחת ערב את הפסטה ברוטב רוזה ובעלי והקטנצ’יק ליקקו את האצבעות תודה רבה שאת מגוונת ומעשירה וגורמת לי לרצות להיכנס למטבח כי הכל כ”כ פשוט אצלך,יום מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 5.09.2017)

היי רינת,
זה יכול ללכת מצוין גם עם פתיתים.
שמחה שנהניתם מהפסטה ובכלל שאת נהנית מהאתר 🙂
יום נפלא!

ליטל (16:49 14.04.2017)

יצא מושלם! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:55 14.04.2017)

תודה ליטל, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

ליטל (15:58 14.04.2017)

האם אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (16:32 14.04.2017)

כן, אפשר.

ליבנת (10:00 5.01.2017)

היי
נשמע אחלה מתכון, רציתי לדעת אם יש מצב להכין אותו יום לפני?

מתכונים ב-10 דקות (10:08 5.01.2017)

כן, אפשר.

דוד (23:34 5.11.2016)

שבוע טוב,
רציתי לשתף אותך, ואת כל הגולשים שזה פשוט מעדן מהמם (לא שמתי כורכום כמון, ושמתי פטריות משימורים), הכל נאכל!!! תענוג!!!!
מומלץ בחום לכל מי שרוצה להנות.

מתכונים ב-10 דקות (09:43 6.11.2016)

תודה דוד 🙂
שבוע נפלא!

דוד (22:38 2.11.2016)

היי,
יש לי כ250 גרם כבד, איך אני מתבל את זה? האם זה אותו כמויות כמו ב 500 גרם.
אודה למענה עוד הערב בהקדם כי אני מתכנן להכין זאת הערב בהקדם.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:16 3.11.2016)

היי דוד,
הכמויות: חצי סלסלת פטריות, בצל קטן קצוץ, 1-2 כפות עלי כוסברה קצוצים.
תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור.

אורלי (14:34 16.10.2016)

הי.
הכנתי את המתכון והכנסתי לקונכיות בצק עלים כמנה ראשונה יצא מטריף, מלא מחמאות….
תודה אפרת! האתר מקסים, ידידותי ומועיל.

מתכונים ב-10 דקות (14:50 16.10.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי וחג שמח!

שולי (13:41 23.09.2016)

אפרת הכבדים יצאו עסיסיים ובטוב טעם.
אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר ואף ממליצה בחום לכל דורש/ת.

תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:21 23.09.2016)

תודה שולי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!

שרה (10:43 2.09.2016)

היי אפרת,

אני דיי חדשה בנושא,האם תוכלי בבקשה לומר לי כיצד יש לצלות את הכבדים? האם אפשר לעשות זאת בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (11:57 2.09.2016)

היי שרה,
למיטב ידיעתי יש לשטוף את הכבדים, לפזר עליהם מלח עם המלחייה ואז להניח אותם על רשת ולצלות מעל להבה גלויה. אפשר גם להניח את הכבדים על רשת התנור ומתחת לשים תבנית, להפעיל על חום גבוהה (כ200 מעלות) ואז הדם אמור לטפטף למטה לתבנית.
קחי בחשבון שיכול להיות שזה משתנה בין עדה לעדה (אני לא בקיאה בהלכות).
שבת שלום 🙂

שרון (11:33 17.11.2016)

כמה זמן לערך, עד שהדם מטפטף? ואיזה פונקציה מבחינת תכנית התנור, מומלץ לשים? (
יש כאלה מיוחדות לעוף/בשר). תודה.

שרון (12:01 17.11.2016)

כמה זמן בתנור לערך? עד שהכבדים מתחילים לטפטף? רוצה לנסות לשבת. תודה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:23 17.11.2016)

היי שרון,
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולהכניס את הכבדים לכמה דקות בודדות עד שהם מטפטפים (אם תשאירי יותר מידי זמן הם יתבשלו לגמרי).
בהצלחה 🙂

רינת (10:43 16.08.2016)

היי אפרתי שוב אני האם אפשר במקום פטריות טריות פטריות משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (10:52 16.08.2016)

כן אפשר, אבל אם יש לך פטריות משימורים שלמות אז הן יותר טעימות מהפטריות החתוכות.
ובהזדמנות אחרת תכיני עם פטריות טריות, זה יוצא יותר טעים 🙂

שולי (13:59 29.07.2016)

אפרת יצא מעולה! יש לציין ששידרגת לי את המתכון הקיים אצלי. המתכון שלך יותר מוצלח.
תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:08 29.07.2016)

תודה שולי! אני שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

יפעת (14:51 17.07.2016)

היי
חדשה פה אבל כבר רואה שאחזור לפה מהר מאוד 🙂

שאלה, איזה סוג פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (14:58 17.07.2016)

היי יפעת,
ברוכה הבאה 🙂
פטריות מסוג שמפיניון.
שבוע נפלא

ישראל (21:29 15.03.2016)

אתר מתוק ויפה תודה רבה…
תוסיפי בבקשה מתכונים לדגים מושט/סלומון
רוטב קארי גם מעניין…
תודה…. אם המתכון מתבשל יותר מעשר דקות זה נורמאלי …. תפרסמו שלא נפספס

מתכונים ב-10 דקות (22:17 15.03.2016)

תודה ישראל 🙂
כרגע אלה מתכוני הדגים באתר- לחץ כאן. אוסיף מתכונים נוספים בהמשך.
ונכון, המתכונים באתר הם כ-10 דקות עבודה אבל זמן הבישול יכול להיות יותר מ10 דקות.
ערב נעים 🙂

דבורי (20:57 27.02.2016)

אפשר פטריות בשימורים?
ומה אפשר במקום הכוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 27.02.2016)

כן דבורי, אפשר פטריות משימורים. אם יש לך פטריות שלמות זה עדיף מהחתוכות.
במקום כוסברה אפשר לשים פטרוזיליה.
שבוע טוב 🙂

קריסטינה (00:48 26.02.2016)

היי אפרתי. החלטתי להכין את הכבדים בתוספת הכוסמת הנפלאה שלך שנכנסה לתפריט הקבוע בבית שלנו.
עדכונים בשבוע הבא.
תודה על הכל

מתכונים ב-10 דקות (08:10 26.02.2016)

מעולה! מחכה לעדכונים 😉

נחום (06:33 24.02.2016)

כל הכבוד למתכונים מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:43 24.02.2016)

תודה נחום 🙂
יום נפלא

דבורי (16:14 18.02.2016)

וואו, אפרת, את מה זה זריזה, עוד לא התחלתי לחלום על הבישולים ואת כבר שולחת מתכונים.
אין עליך והמתכון נראה פצצה!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:26 18.02.2016)

תודה דבורי! 🙂

ענתי (09:05 18.02.2016)

נראה מעולה.
האם לא צריך להכשיר את הכבד? אוהבת כבד ורק בגלל זה לא מכינה.אשמח לנסות את המתכון הזה-נראה מעולה.

נעמה (09:27 18.02.2016)

כדי להכשיר את הכבד יש לצלות אותו על שיפוד או על רשת שמניחים ישירות על הגז. יש להדליק על להבה גדולה ולצרוב את הכבד עד שהדם יוצא.

מתכונים ב-10 דקות (09:34 18.02.2016)

היי ענתי,
אני רואה שכבר קיבלת תשובה 🙂
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.