שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

500 גרם כבד עוף חתוך גס

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הכבדים כדקה- דקה וחצי מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות. יש לערבב מידי פעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מפזרים עלי כוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2 דקות.

מומלץ להגיש עם פירה או למלא בבאגט טרי.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט פטריות ונבטיםסלט פטריות ונבטים
מתכון לקרקרים פיקנטיים מתכון לקרקרים פיקנטיים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
קובי (14:59 12.01.2024)

מציין שלפי ההלכה צריך לצלות את הכבד על האש ורק אז אפשר להוסיף אותו למחבת.

avatar
אפי (11:37 17.05.2024)

למי שמקפיד, יש כאלו שלא אוכלים לפי ההלכה.

avatar
נני (12:33 28.09.2022)

היי אפרת
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:19 28.09.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
דבורי (19:50 2.11.2021)

הי אפרת
אפשרי לוותר על הטיגון בנפרד, פשוט לטגן כבד ופטריות וכו יחד … אין לי זמן (-:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 2.11.2021)

היי דבורי,
במידה ורוצים לוותר על הטיגון המקדים יש להשתמש בכבד צלוי (מטעמי כשרות)😊

avatar
רחלי (15:09 1.09.2021)

הי
הכנתי כבד ומטעמי כשרות אני לא יכולה לחמם את הכבד יש לך רעיון מה אוכל לעשות איתו
מתכון שלא מצריך בישול נוסף
איזה סלט קר או משהוא דומה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 1.09.2021)

היי רחלי,
אין לי כל כך רעיונות למנה עם כבד קר מלבד אולי להוסיף אותו קצוץ לסלט ירקות או לסלט תפוחי אדמה וביצים.

avatar
רחל (16:38 1.09.2021)

לסלט ירקות זה רעיון תודה רבה
על התגובה המהירה

avatar
יעקב (20:41 10.02.2020)

שלום

אני מעוניין להכין כבד עוף עם חזה עוף במחבת ברוטב כלשהו
יש לך אולי רעיון ?
תודה על הכל – מאד נהנים מהאתר המפואר שלך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 11.02.2020)

בוקר טוב יעקב,
התיבול שבמתכון הזה יכול להתאים.
אם אתה מעדיף רוטב מתקתק אז אפשר לתבל כמו במתכון הזה – כבד עוף בסילאן.
יום נפלא 🙂

avatar
רחל (23:21 9.10.2019)

אשמח לקבל עידכונים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:50 10.10.2019)

נרשמת לניוזלטר בהצלחה 🙂

avatar
כרמלה איזנשטיין (18:00 19.04.2019)

נראה נפלא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 19.04.2019)

תודה כרמלה.
חג שמח 🌸

avatar
הדר טולדנו (16:50 8.01.2019)

יצא אש הוספתי מעט יין לבן וסויה ועוד תבלין שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 8.01.2019)

נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!

avatar
אסתי (10:04 25.11.2018)

היי אפרת,
אשמח לקבל מתכונים למייל,
ולגבי הכבד אם אני קונה כבד צלוי (250 גרם) האם צריך לטגן את הכבד כמו שרשמת בשורה הראשונה של המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 25.11.2018)

צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
אם הכבד צלוי אין צורך בשלב הראשון.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שני (16:33 30.10.2018)

פעם ראשונה שהכנתי כבד!!
לא אוהבים אצלי פטריות, אז הכנתי עם 2 בצלים. יצא ממש טעים תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 30.10.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה שני.

avatar
מלי (19:58 24.10.2018)

הוספתי לתבלינים גם כפית סוכר, בלי כוסברה.
אחרי הערבוב הוספתי פסטה (אפשר כל סוג) ובישלתי יחד עוד 5 דקות על אש קטנה.
יצא טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 24.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מלי

avatar
מתן (14:49 28.09.2018)

הפטריות? שימורים או טרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 28.09.2018)

עדיף טריות.

avatar
צבי (21:23 8.09.2018)

היי אפרת…

רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הכוסברה?

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה 🌺

avatar
רינת (09:22 5.09.2017)

היי אפרת היקרה מה דעתך אם אגיד את זה עם פתיתים?התפוחי אדמה הסתיימו ולא אספיק לקנות לפני שהקטנצ’יק יגיע מהגן ואורז כבר אכלנו השבוע דרך אגב הכנתי אתמול לארוחת ערב את הפסטה ברוטב רוזה ובעלי והקטנצ’יק ליקקו את האצבעות תודה רבה שאת מגוונת ומעשירה וגורמת לי לרצות להיכנס למטבח כי הכל כ”כ פשוט אצלך,יום מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 5.09.2017)

היי רינת,
זה יכול ללכת מצוין גם עם פתיתים.
שמחה שנהניתם מהפסטה ובכלל שאת נהנית מהאתר 🙂
יום נפלא!

avatar
ליטל (16:49 14.04.2017)

יצא מושלם! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 14.04.2017)

תודה ליטל, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

avatar
ליטל (15:58 14.04.2017)

האם אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 14.04.2017)

כן, אפשר.

avatar
ליבנת (10:00 5.01.2017)

היי
נשמע אחלה מתכון, רציתי לדעת אם יש מצב להכין אותו יום לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 5.01.2017)

כן, אפשר.

avatar
דוד (23:34 5.11.2016)

שבוע טוב,
רציתי לשתף אותך, ואת כל הגולשים שזה פשוט מעדן מהמם (לא שמתי כורכום כמון, ושמתי פטריות משימורים), הכל נאכל!!! תענוג!!!!
מומלץ בחום לכל מי שרוצה להנות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 6.11.2016)

תודה דוד 🙂
שבוע נפלא!

avatar
דוד (22:38 2.11.2016)

היי,
יש לי כ250 גרם כבד, איך אני מתבל את זה? האם זה אותו כמויות כמו ב 500 גרם.
אודה למענה עוד הערב בהקדם כי אני מתכנן להכין זאת הערב בהקדם.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:16 3.11.2016)

היי דוד,
הכמויות: חצי סלסלת פטריות, בצל קטן קצוץ, 1-2 כפות עלי כוסברה קצוצים.
תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור.

avatar
אורלי (14:34 16.10.2016)

הי.
הכנתי את המתכון והכנסתי לקונכיות בצק עלים כמנה ראשונה יצא מטריף, מלא מחמאות….
תודה אפרת! האתר מקסים, ידידותי ומועיל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 16.10.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי וחג שמח!

avatar
שולי (13:41 23.09.2016)

אפרת הכבדים יצאו עסיסיים ובטוב טעם.
אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר ואף ממליצה בחום לכל דורש/ת.

תודה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 23.09.2016)

תודה שולי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
שרה (10:43 2.09.2016)

היי אפרת,

אני דיי חדשה בנושא,האם תוכלי בבקשה לומר לי כיצד יש לצלות את הכבדים? האם אפשר לעשות זאת בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 2.09.2016)

היי שרה,
למיטב ידיעתי יש לשטוף את הכבדים, לפזר עליהם מלח עם המלחייה ואז להניח אותם על רשת ולצלות מעל להבה גלויה. אפשר גם להניח את הכבדים על רשת התנור ומתחת לשים תבנית, להפעיל על חום גבוהה (כ200 מעלות) ואז הדם אמור לטפטף למטה לתבנית.
קחי בחשבון שיכול להיות שזה משתנה בין עדה לעדה (אני לא בקיאה בהלכות).
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (11:33 17.11.2016)

כמה זמן לערך, עד שהדם מטפטף? ואיזה פונקציה מבחינת תכנית התנור, מומלץ לשים? (
יש כאלה מיוחדות לעוף/בשר). תודה.

avatar
שרון (12:01 17.11.2016)

כמה זמן בתנור לערך? עד שהכבדים מתחילים לטפטף? רוצה לנסות לשבת. תודה! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 17.11.2016)

היי שרון,
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולהכניס את הכבדים לכמה דקות בודדות עד שהם מטפטפים (אם תשאירי יותר מידי זמן הם יתבשלו לגמרי).
בהצלחה 🙂

avatar
רינת (10:43 16.08.2016)

היי אפרתי שוב אני האם אפשר במקום פטריות טריות פטריות משימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 16.08.2016)

כן אפשר, אבל אם יש לך פטריות משימורים שלמות אז הן יותר טעימות מהפטריות החתוכות.
ובהזדמנות אחרת תכיני עם פטריות טריות, זה יוצא יותר טעים 🙂

avatar
שולי (13:59 29.07.2016)

אפרת יצא מעולה! יש לציין ששידרגת לי את המתכון הקיים אצלי. המתכון שלך יותר מוצלח.
תודה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 29.07.2016)

תודה שולי! אני שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

avatar
יפעת (14:51 17.07.2016)

היי
חדשה פה אבל כבר רואה שאחזור לפה מהר מאוד 🙂

שאלה, איזה סוג פטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 17.07.2016)

היי יפעת,
ברוכה הבאה 🙂
פטריות מסוג שמפיניון.
שבוע נפלא

avatar
ישראל (21:29 15.03.2016)

אתר מתוק ויפה תודה רבה…
תוסיפי בבקשה מתכונים לדגים מושט/סלומון
רוטב קארי גם מעניין…
תודה…. אם המתכון מתבשל יותר מעשר דקות זה נורמאלי …. תפרסמו שלא נפספס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 15.03.2016)

תודה ישראל 🙂
כרגע אלה מתכוני הדגים באתר- לחץ כאן. אוסיף מתכונים נוספים בהמשך.
ונכון, המתכונים באתר הם כ-10 דקות עבודה אבל זמן הבישול יכול להיות יותר מ10 דקות.
ערב נעים 🙂

avatar
דבורי (20:57 27.02.2016)

אפשר פטריות בשימורים?
ומה אפשר במקום הכוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 27.02.2016)

כן דבורי, אפשר פטריות משימורים. אם יש לך פטריות שלמות זה עדיף מהחתוכות.
במקום כוסברה אפשר לשים פטרוזיליה.
שבוע טוב 🙂

avatar
קריסטינה (00:48 26.02.2016)

היי אפרתי. החלטתי להכין את הכבדים בתוספת הכוסמת הנפלאה שלך שנכנסה לתפריט הקבוע בבית שלנו.
עדכונים בשבוע הבא.
תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:10 26.02.2016)

מעולה! מחכה לעדכונים 😉

avatar
נחום (06:33 24.02.2016)

כל הכבוד למתכונים מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:43 24.02.2016)

תודה נחום 🙂
יום נפלא

avatar
דבורי (16:14 18.02.2016)

וואו, אפרת, את מה זה זריזה, עוד לא התחלתי לחלום על הבישולים ואת כבר שולחת מתכונים.
אין עליך והמתכון נראה פצצה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 18.02.2016)

תודה דבורי! 🙂

avatar
ענתי (09:05 18.02.2016)

נראה מעולה.
האם לא צריך להכשיר את הכבד? אוהבת כבד ורק בגלל זה לא מכינה.אשמח לנסות את המתכון הזה-נראה מעולה.

avatar
נעמה (09:27 18.02.2016)

כדי להכשיר את הכבד יש לצלות אותו על שיפוד או על רשת שמניחים ישירות על הגז. יש להדליק על להבה גדולה ולצרוב את הכבד עד שהדם יוצא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 18.02.2016)

היי ענתי,
אני רואה שכבר קיבלת תשובה 🙂
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות