זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם כבד עוף חתוך גס
סלסלת פטריות טריות חתוכות גס
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הכבדים כדקה- דקה וחצי מכל צד, עד שמתבשלים בחוץ אך מבפנים עדיין רכים. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומצטמצמות. יש לערבב מידי פעם.
-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים במלח, כמון, פפריקה, כורכום ופלפל שחור. מפזרים עלי כוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ- 2 דקות.
מומלץ להגיש עם פירה או למלא בבאגט טרי.
*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- סינייה |
- סלמון במרינדה
מציין שלפי ההלכה צריך לצלות את הכבד על האש ורק אז אפשר להוסיף אותו למחבת.
למי שמקפיד, יש כאלו שלא אוכלים לפי ההלכה.
היי אפרת
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה?
היי,
אפשר(:
הי אפרת
אפשרי לוותר על הטיגון בנפרד, פשוט לטגן כבד ופטריות וכו יחד … אין לי זמן (-:
היי דבורי,
במידה ורוצים לוותר על הטיגון המקדים יש להשתמש בכבד צלוי (מטעמי כשרות)😊
הי
הכנתי כבד ומטעמי כשרות אני לא יכולה לחמם את הכבד יש לך רעיון מה אוכל לעשות איתו
מתכון שלא מצריך בישול נוסף
איזה סלט קר או משהוא דומה
היי רחלי,
אין לי כל כך רעיונות למנה עם כבד קר מלבד אולי להוסיף אותו קצוץ לסלט ירקות או לסלט תפוחי אדמה וביצים.
לסלט ירקות זה רעיון תודה רבה
על התגובה המהירה
שלום
אני מעוניין להכין כבד עוף עם חזה עוף במחבת ברוטב כלשהו
יש לך אולי רעיון ?
תודה על הכל – מאד נהנים מהאתר המפואר שלך 🙂
בוקר טוב יעקב,
התיבול שבמתכון הזה יכול להתאים.
אם אתה מעדיף רוטב מתקתק אז אפשר לתבל כמו במתכון הזה – כבד עוף בסילאן.
יום נפלא 🙂
אשמח לקבל עידכונים
נרשמת לניוזלטר בהצלחה 🙂
נראה נפלא.
תודה כרמלה.
חג שמח 🌸
יצא אש הוספתי מעט יין לבן וסויה ועוד תבלין שלי
נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!
היי אפרת,
אשמח לקבל מתכונים למייל,
ולגבי הכבד אם אני קונה כבד צלוי (250 גרם) האם צריך לטגן את הכבד כמו שרשמת בשורה הראשונה של המתכון?
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
אם הכבד צלוי אין צורך בשלב הראשון.
שבוע נפלא 🙂
פעם ראשונה שהכנתי כבד!!
לא אוהבים אצלי פטריות, אז הכנתי עם 2 בצלים. יצא ממש טעים תודה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה שני.
הוספתי לתבלינים גם כפית סוכר, בלי כוסברה.
אחרי הערבוב הוספתי פסטה (אפשר כל סוג) ובישלתי יחד עוד 5 דקות על אש קטנה.
יצא טעים!
מעולה 🙂
תודה מלי
הפטריות? שימורים או טרי?
עדיף טריות.
היי אפרת…
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הכוסברה?
תודה.
כן אפשר.
שנה טובה 🌺
היי אפרת היקרה מה דעתך אם אגיד את זה עם פתיתים?התפוחי אדמה הסתיימו ולא אספיק לקנות לפני שהקטנצ’יק יגיע מהגן ואורז כבר אכלנו השבוע דרך אגב הכנתי אתמול לארוחת ערב את הפסטה ברוטב רוזה ובעלי והקטנצ’יק ליקקו את האצבעות תודה רבה שאת מגוונת ומעשירה וגורמת לי לרצות להיכנס למטבח כי הכל כ”כ פשוט אצלך,יום מקסים 🙂
היי רינת,
זה יכול ללכת מצוין גם עם פתיתים.
שמחה שנהניתם מהפסטה ובכלל שאת נהנית מהאתר 🙂
יום נפלא!
יצא מושלם! תודה!
תודה ליטל, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
האם אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
היי
נשמע אחלה מתכון, רציתי לדעת אם יש מצב להכין אותו יום לפני?
כן, אפשר.
שבוע טוב,
רציתי לשתף אותך, ואת כל הגולשים שזה פשוט מעדן מהמם (לא שמתי כורכום כמון, ושמתי פטריות משימורים), הכל נאכל!!! תענוג!!!!
מומלץ בחום לכל מי שרוצה להנות.
תודה דוד 🙂
שבוע נפלא!
היי,
יש לי כ250 גרם כבד, איך אני מתבל את זה? האם זה אותו כמויות כמו ב 500 גרם.
אודה למענה עוד הערב בהקדם כי אני מתכנן להכין זאת הערב בהקדם.
תודה.
היי דוד,
הכמויות: חצי סלסלת פטריות, בצל קטן קצוץ, 1-2 כפות עלי כוסברה קצוצים.
תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור.
הי.
הכנתי את המתכון והכנסתי לקונכיות בצק עלים כמנה ראשונה יצא מטריף, מלא מחמאות….
תודה אפרת! האתר מקסים, ידידותי ומועיל.
נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי וחג שמח!
אפרת הכבדים יצאו עסיסיים ובטוב טעם.
אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר ואף ממליצה בחום לכל דורש/ת.
תודה ושבת שלום
תודה שולי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
אני דיי חדשה בנושא,האם תוכלי בבקשה לומר לי כיצד יש לצלות את הכבדים? האם אפשר לעשות זאת בתנור?
היי שרה,
למיטב ידיעתי יש לשטוף את הכבדים, לפזר עליהם מלח עם המלחייה ואז להניח אותם על רשת ולצלות מעל להבה גלויה. אפשר גם להניח את הכבדים על רשת התנור ומתחת לשים תבנית, להפעיל על חום גבוהה (כ200 מעלות) ואז הדם אמור לטפטף למטה לתבנית.
קחי בחשבון שיכול להיות שזה משתנה בין עדה לעדה (אני לא בקיאה בהלכות).
שבת שלום 🙂
כמה זמן לערך, עד שהדם מטפטף? ואיזה פונקציה מבחינת תכנית התנור, מומלץ לשים? (
יש כאלה מיוחדות לעוף/בשר). תודה.
כמה זמן בתנור לערך? עד שהכבדים מתחילים לטפטף? רוצה לנסות לשבת. תודה! 🙂
היי שרון,
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולהכניס את הכבדים לכמה דקות בודדות עד שהם מטפטפים (אם תשאירי יותר מידי זמן הם יתבשלו לגמרי).
בהצלחה 🙂
היי אפרתי שוב אני האם אפשר במקום פטריות טריות פטריות משימורים?
כן אפשר, אבל אם יש לך פטריות משימורים שלמות אז הן יותר טעימות מהפטריות החתוכות.
ובהזדמנות אחרת תכיני עם פטריות טריות, זה יוצא יותר טעים 🙂
אפרת יצא מעולה! יש לציין ששידרגת לי את המתכון הקיים אצלי. המתכון שלך יותר מוצלח.
תודה ושבת שלום
תודה שולי! אני שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
היי
חדשה פה אבל כבר רואה שאחזור לפה מהר מאוד 🙂
שאלה, איזה סוג פטריות?
היי יפעת,
ברוכה הבאה 🙂
פטריות מסוג שמפיניון.
שבוע נפלא
אתר מתוק ויפה תודה רבה…
תוסיפי בבקשה מתכונים לדגים מושט/סלומון
רוטב קארי גם מעניין…
תודה…. אם המתכון מתבשל יותר מעשר דקות זה נורמאלי …. תפרסמו שלא נפספס
תודה ישראל 🙂
כרגע אלה מתכוני הדגים באתר- לחץ כאן. אוסיף מתכונים נוספים בהמשך.
ונכון, המתכונים באתר הם כ-10 דקות עבודה אבל זמן הבישול יכול להיות יותר מ10 דקות.
ערב נעים 🙂
אפשר פטריות בשימורים?
ומה אפשר במקום הכוסברה?
כן דבורי, אפשר פטריות משימורים. אם יש לך פטריות שלמות זה עדיף מהחתוכות.
במקום כוסברה אפשר לשים פטרוזיליה.
שבוע טוב 🙂
היי אפרתי. החלטתי להכין את הכבדים בתוספת הכוסמת הנפלאה שלך שנכנסה לתפריט הקבוע בבית שלנו.
עדכונים בשבוע הבא.
תודה על הכל
מעולה! מחכה לעדכונים 😉
כל הכבוד למתכונים מעולה
תודה נחום 🙂
יום נפלא
וואו, אפרת, את מה זה זריזה, עוד לא התחלתי לחלום על הבישולים ואת כבר שולחת מתכונים.
אין עליך והמתכון נראה פצצה!!!
תודה דבורי! 🙂
נראה מעולה.
האם לא צריך להכשיר את הכבד? אוהבת כבד ורק בגלל זה לא מכינה.אשמח לנסות את המתכון הזה-נראה מעולה.
כדי להכשיר את הכבד יש לצלות אותו על שיפוד או על רשת שמניחים ישירות על הגז. יש להדליק על להבה גדולה ולצרוב את הכבד עד שהדם יוצא.
היי ענתי,
אני רואה שכבר קיבלת תשובה 🙂
יום נפלא!