זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
500 גרם כבד עוף חתוך גס
תיבול: שליש כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
שליש כוס מים רותחים
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן הכנה:
-צולים את הכבדים על אש גלויה ומעבירים לצלחת.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים למחבת את הכבדים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-4 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה. מפזרים עלי פטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון במרינדה |
- עוף בזעתר
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
אפשר להשתמש בפטרוזיליה מיובשת?
אם כן כמה לשים?
כן, שימי כשליש כפית.
היי! אשמח להבהרה מה זה אומר ״צולים על אש גלויה״ והאם אפשר לעשות את זה על הכיריים
היי,
אש גלויה הכוונה לצלייה על המנגל או בגריל- על רשת תנור, זאת מטעמי כשרות כדי להוציא את כל הדם מהכבד.
הכנתי ויצא מושלם. תודה!
כמה זמן מראש אפשר להכין ולשמור במקרר? אפשר גם להקפיא?
שמחה שיצא מוצלח!
מומלץ לשמור במקרר עד 3 ימים, ואפשר גם להקפיא.
לאפרת המקסימה אשמח למתכון מוצלח ללשון
תודה על הכל ושנה טובה
היי הודיה,
מתנצלת אבל אין לי מתכון ללשון.
אשתדל להעלות בהמשך.
שנה טובה ומתוקה 💗
עשיתי היום לארוחת צהרים מושלםם👍
שמחה שיצא טעים 🙂