זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-22 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני חתוך גס
פלפל צהוב חתוך לרצועות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
גזר גדול חתוך למקלות דקים
2 קישואים בינוניים חתוכים למקלות
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף דבש או סילאן, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
-מוסיפים את הפלפלים, הגזר והקישוא ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם. אם זה ווק- יש להקפיץ מידי פעם).
-מוסיפים את השעועית הירוקה (לא חובה להפשיר לפני) ומבשלים באותו אופן במשך 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים. מתבלים ברוטב סויה, דבש או סילאן ופלפל שחור ומערבבים כדקה לספיגת הטעמים.
מתכון ירקות מוקפצים
היי, ראיתי שיש אופציה לתנור. על כמה מעלות וכמה זמן? תודה
180 מעלות חום עליון ותחתון
במשך 45-60 דקות.
תודה! אלופה!!!!
צהריים טובים!
יש חומרים ביתיים שיכולים להחליף רוטב סויה? לא דוקא במתכון הזה.
תודה רבה!
היי
באופן כללי ניתן להוסיף מעט מלח עם מעט סילאן ומים במקום הסויה. אפשר גם להשרות פטריות שיטאקי במים ולהשתמש במי ההשריה כתחליף.
זה מתאים עם אורז לבן?
כן(:
תודה רבה אפרת 🙂 מתכון מעולה!
שמחה שאהבת🩷
היי
אפשר לוותר על הקישוא?
והאם ניתן להוסיף ירקות אחרים?(אשמח לדוגמא אם כן)
תודה על המתכונים הטעימים!
היי
אפשר לוותר על קישוא ואפשר להוסיף ירקות אחרים כמו ברוקולי, כרובית, בטטה, תפו”א ועוד.
ערב טוב,
רציתי לשאול עם מתאים לשלב חזה חוץ עם ירקות אבל בסגנון מתוק עדין.
למשל להקפיץ בצל קישואים גזר פלפל ורצועות של חזה עוף. ולתבל בפלפל שחור, דבש או סילאן, ובלי סויה?
תודה רבה וחנוכה שמח!
יתאים מעט רסק עגבניות?
או איך ליצור בזה מעט רוטב?
תודה רבה!
כן, אפשר להוסיף כף רסק עגבניות.
ממש סליחה!
ערמונים בואקום יתאימו?
אלפי תודות ולילה טוב!
אפשר להוסיף ערמונים בוואקום לאחר הבצל (אם כי הם מתמזגים הכי טוב עם בשר ועם תפוחי אדמה).
היי,
כן, אפשר לעשות כך. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
חנוכה שמח!
היי אפרת, אין על האתר שלך!!
תמיד אני מוצאת בו מתכונים שווים שאני אוהבת…
רציתי לשאול, האם מתאים להוסיף למוקפצים גם נבטים?
תודה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר🙂
אפשר להוסיף נבטים(:
האם ניתן לערבב את זה עם ספגטי
היי,
זה פחות מתאים לספגטי ברוטב עגבניות. אפשר לערבב עם נודלס או עם פסטה ללא רוטב עגבניות.
ספגטי ריק בלי רוטב
אפשר.
תודה רבה!!
אפרת היקרה!!
אני לא יכולה לתאר במילים את גודל השמחה והמתכונים שאת מביאה.
תודה רבה חמימה❤❤❤
איזה כיף לשמוע, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת,
קודם כל תודה על האתר המושלם!!!
לגביי המתכון הזה, הכנתי את זה כמה פעמים, ותמיד קצר המון מחמאות, עכשיו אני רוצה להכין כמות גדולה מאד, האם אפשר להכין בתנור באיזשהו אופן?
תודה מראש.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר לחתוך ירקות (מה שאוהבים) בכמות גדולה שנכנסת בתבנית גדולה בגודל של התנור ולתבל ברבע כוס שמן זית, שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.
שלום ותודה.
אפשר טריאקי במקום סויה?
אם כן,
מה הכמויות?
היי,
ניתן לשים 2 כפות רוטב טריאקי במקום הסויה(:
האם צריך לקלף את הקישואים?
תודה
היי שרה,
יש לקלף את הקישוא.
אפשר להוסיף ברוקולי או כרובית?
ומה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
היי נעה,
אפשר בהחלט להוסיף.😊
במקום רוטב סויה אפשר להוסיף כף-שתיים סילאן.
מתאים להוסיף גם מקלות קולרבי?
תודה רבה
היי חוה,
כן,מתאים. כדאי לחתוך לגפרורים דקים😊
הי אפרת,
קודם כל תדה על המתכונים המושלמים!
האם אפשר למלא את הירקות המוקפצים בבצק עלים? או שיש לך מתכון לבצק במילוי ירקות?
היי מיכל,
חושבת שזה פחות מתאים כי יש כאן ירקות שמוציאים הרבה נוזלים… אבל את יכולה לנסות:)
הנה מתכון לבצק פילו במילוי ירקות🙂
פורים שמח
היי, מה הכוונה כשאת כותבת “אש בינונית – נמוכה” או “אש בינונית -גבוהה”?
“אש בינונית- נמוכה” הכוונה לבישול על כיריים הבינוניים (עיגול בינוני), עוצמה הכי נמוכה.
“אש בינונית -גבוהה” הכוונה לבישול על כיריים הבינוניים (עיגול בינוני), עוצמה הכי גבוהה.
תודה רבה!!
עד עכשיו שאת מתכוונת לבשל באש שהיא בין בינונית לנמוכה
היי, תודה על האתר המדהים!!
הכנתי אתמול אבל נשאר הרבה נוזל (רוטב סויה)- עשיתי לפי ההוראות והכמויות.
האם זה תקין?
מה לעשות בכדי שזה לא יקרה?
אגב, הכנתי בלי קישואים והוספתי עוד גזר.
תודה רבה!
הנוזלים היו מרוטב הסויה או שהירקות הפרישו נוזלים במהלך הבישול עוד לפני שהוספת את הסויה?
היי, הנוזלים היו מרוטה הזויה
תודה רבה
היי, לכמה מנות זה מספיק אם זה רק כתוספת לתוספת?
(הכוונה שאני מכינה חזה עוף אורז ורוצה להכין בנוסף ירקות מוקפצים)
תודה על האתר המעולה!!!
זה יוצא לכ-3-4 תוספות פחות או יותר
תודה עליזה 🙂
תודה, יצא כ”כ טעים, מזין, מגוון ויפההההה, איזה שפע של צבעים!!!
נראה מהמם אסתר!!
איזה כיף שאהבת 🌸
רוצה להכין שוב…
אפשר במקום קישואים פטריות (מקופסת שימורים)?
היי אסתר,
אפשר, אבל עדיף פטריות טריות:)
האם ניתן להוסיף חציל?
אם כן, האם לאפות קודם בתנור?
כן. כדאי לאפות קודם בתנור.
תודה.
איך את מציעה? וכמה זמן?
תוכלי לחתוך את החצילים לקוביות,
לבזוק מעל שמן זית, מלח פלפל ולהכניס לתנור עד שישחימו
והאם מתאים גם בטטה?
אפשר להוסיף בטטה.
אפשר להקפיא?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות לאחר הפשרה יהיה קצת “סמרטוטיים”.
מושלם טעים ובריא.
תוכל להסביר איך חותכים גזר למקלות דקים בשיטה קלה? ובכלל יש קולפן שאת ממליצה שחותך לירקות סיניים?תודה
יש מכשיר שנקרא מנדולינה ויש גם קולפנים שעושים את זה (אין לי המלצה על קולפן ספציפי).
שלום,
אשמח לדעת האם מתאים לחימום על הפלטה לליל שבת
תודה
כן.
היי אפרת,
אין לי צ\’ילי. מה לשים במקום ?
אין צ’ילי במתכון.
חג שמח 🌺
היי
אני רוצה להכין את זה לכמות של בערך 36 בנות.
בכמה אני אצטרך להכפיל את הכמות?
נ.ב.
תודה על האתר מתכונים ממש קלים וטעימים.
שבת שלום!
ועד שאלה…
אני יכולה להמיר את הסילאן לדבש?
וגם את הרוטב סויה לדבש?
מה עוד מוגש באותה ארוחה?
אפשר להמיר את הסילאן בדבש אבל פחות מומלץ לוותר על הסויה כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד.
יהיה עוד הרבה אוכל.
אני צריכה כמות יפה. לא הרבה אבל לא קצת…
כשכתוב 2 מנות הכוונה לשתי צלחות?
אז להכפיל בערך ב- 10?
ואז כמה ירקות אני צריכה מכל סוג?
סליחה על כל הכאב ראש – תודה מראש!!!!!
😏😏
לדעתי הכמות הזאת אמורה להספיק:
2 בצלים גדולים קצוצים
7 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
7 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
7 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים
8 קישואים בינוניים חתוכים למקלות
800 גרם שעועית ירוקה קפואה
תיבול: 3/4 כוס רוטב סויה, 4-5 כפות דבש, פלפל שחור לפי הטעם.
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!
🥰🥰🥰
תודה רבה!!!
🥰🥰🥰
באילו אטריות מומלץ להשתמש ? לשמור במקרר יממה כבר עם הפסטה ?
אפשר לבשל אטריות ביצים (נודלס) או אטריות רגילות (דקות, בינוניות או עבות) ולהוסיף לירקות.
כן, אפשר לשמור ביחד.
היי אפרת יש לי בעיה בשיניים זה יוצא רך בסוף הטיגון?
תבשלי את זה עד לריכוך מלא.
חייב לשים שעועית?
לא חייב.
אפשר לוותר על רוטב סויה?
אפשר להכין עם 2 כפות סילאן ולהוסיף מלח לפי הטעם.
היי,
תודה על האתר- המתכונים טעימים, טובים וקלים, וכתובים בצורה ברורה.
שאלה- כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
תודה!
3-4 ימים בקופסה סגורה.
אפרת שלום.
האתר שלך פשוט מושלם. אין מתכון שאני מחפשת ולא מוצאת בו… מאז שגיליתי אותו הוא פתוח אצלי כל שישי…והרבה גם במהלך השבוע.
ועכשיו אני רצה להכין את המתכון הזה.
המון תודות לך!!!
כיף לשמוע!
תודה ❤️
הי אפרת
קודם כל תודה רבה על האתר הוא מושלםםםםםםם
אפשר להכין את המוקפץ במחבת פסים או שעדיך רגילה כי אין לי ווק?
ועוד שאלה בבקשה, אפשר לערבב עם חזה עוף ואם כן איף?
תודה!!!
היי נחמי,
אפשר להכין במחבת רחבה רגילה.
אפשר לטגן קוביות חזה עוף כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.
לאחר מכן לנגב את המחבת משאריות נוזלים ולהכין את המתכון לפי מה שרשום. לאחר שהירקות מתרככים מעט יש להוסיף את העוף ולתבל ולהמשיך לבשל עד שהעוף נעשה מוכן מבפנים.
אני משתמשת מלאאא במתכונים שלך
ותמיד זה יוצא פשוט מושלםם
תודה
תודה מרים, כיף לשמוע 💜
בטטה ותפוחי אדמה מתאימים לרוטב סויה או שלא הולך?
כן מתאים.
תודה רבה!
היי אפרת,
סומכת רק על המתכונים שלך, אף פעם לא מאכזבים! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לירקות אפויים (כדי שיהיה מהיר) ברוטב סיני. צריכה להכין לשבת בר מצוה בכמות גדולה..
תודה!
היי רינת,
הכוונה לתיבול בסגנון סיני? אם כן אפשר לחתוך ירקות (מה שאוהבים) ולשים בתבנית גדולה בגודל של התנור ולתבל ברבע כוס שמן זית, שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.
היי, רציתי לשאול, תמיד כשאני מכינה ירקות מוקפצים זה מתייבש לי מאד מהר אפילו כשאני שמה מים
מה את ממליצה לעשות?
אשמח לתשובה מהירה
תודה וערב טוב!
היי שרי,
זה קשור בסוג המחבת. אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
הי,
יש לי שעועית ירוקה טריה. האם מכינים באותו אופן ?
תודה
כן.
נשמע מעולה. ננסנ
המתכונים שלך מושלמים! על כל דבר שאני מכינה אני מקבלת מחמאות!
אפשר להוסיף ברוקולי קפוא?
תודה אפרת 🙂
כן, אפשר.
הוספתי כרוב לבן בלי שעועית ירוקה…. יצא מעולה!!
מעולה 🙂
תודה קרן.
בלי בצל זה לא יעבוד? רוצה להכין לסוף הצום ומגלה שנגמר לי הבצל:(
אפשר לוותר על הבצל.
מעולה ! מהיר וטעים ופשוט עשה לי את השבת 🙂
תבורכי !
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ויום מקסים
בוקר טוב
אני רוצה להכין ירקות ברוטב מתוק, הרבה רוטב, שיתאים לתוספת של פירה, מנה בלי בשר..
זה המתכון המתאים? או שיש משהו נוסף שאת יכולה להציע?
היי אירה,
את יכולה להכין את המתכון הזה עם כמות גדולה יותר של רוטב: 6 כפות רוטב סויה + 3 כפות סילאן. אפשר להוסיף גם 1-2 כפות מים.
את הירקות אפשר לחתוך קטן יותר שיהיה נוח לאכול עם הפירה.
יום מקסים 🙂
תודה 🙂
הי אפרת אתר מעולה אני מכינה הרבה מתכונים שלך ותמיד יוצא מעולה יש לי שאלה יש לי מתכון לפשטידת ברוקולי וכרובית ואני תמיד השתמשתי בירקות טריים וזה מצריך קודם להרתיח אני מעוניינת להשתמש בירקות קפואים .. האם אפשר בלי להרתיח קודם את הברוקולי והכרובית
כן יפה, אם את משתמשת בירקות קפואים אין צורך להרתיח לפני במים.
בשלב א’ יש טיגון בשמן. בשלב ב’ כתוב מבשלים. מה פירוש? צריך להוסיף מים? אם כן אז כמה?
ממש תודה רבה
בדר”כ הירקות עצמם מגירים נוזלים. אם מבשלים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק לרוב אין צורך להוסיף מים אבל אם לא אז כדאי להוסיף כרבע כוס מים. בכל מקרה חשוב לעקוב ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש במחבת.
אם אין לי שעועית ירוקה מה לעשות?
אפשר להכין גם בלי השעועית.
הכנתי היום ויצא מעולה.
השתמשתי בתחליף סוכר במקום דבש.
מצוין, תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום
האם אפשר להמתיק בממתיק אחר במקום סילאן (בגלל סכרת)?
היי אסתר,
אפשר לשים כל ממתיק אחר שאת משתמשת בו.
שבוע נפלא 🙂
אני משתמשת בסוכרזית. על הקופסה כתוב שהמתיקות בדיוק כמו סוכר (אחד לאחד).
כמה כדאי לשים במקום כף סילאן?
הסילאן נועד לאזן את הטעם של הסויה. ממליצה לך לשים חצי כף סוכרזית ולטעום. תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך.
בוקר טוב
האם אפשר להכין היום ואם נשאר לחמם מחר בערב?
תודה
כן, אפשר.
אתר מנצח !!!
תודה על המתכונים המעולים והקלים
תודה תהילה 🙂
חג שמח!
אפשר להקפיא?
כעקרון אפשר אבל אין כמו לאכול ירקות טריים 🙂
תקף לגבי כל התוספות עם הירקות שעועית וכו?
כן. חוץ מתפוח אדמה, לא אמורה להיות בעיה להקפיא ירקות.
אני רוצה להוסיף כרוב לבן, זה מתאים? האם לקצוץ קטן או לחתוךרצועות גסות?
מומלץ לחתוך לרצועות גסות כי זה גם ככה מצטמצם בבישול.
היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה ?
אפשר לוותר על הסויה ולתבל ב-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור.
שאלה שלא קשורה למתכון
כמה זה1/6כוס מרק עוף
תודה ופורים שמח:-)
היי אהובה,
1/6 כוס אבקת מרק זה יוצא בסביבות 2 כפות מלאות שזה 40 גרם.
פורים שמח
בקשר לשעועית הקפואה צריך להפשיר אותה?
יש לי שעועית קפואה לא שלמה חתוכה היא גם בסדר?
תודה
היי אהובה,
לא חובה להפשיר את השעועית לפני.
אין בעיה להשתמש בשעועית החתוכה.
ערב טוב לך
הכנתי את המוקפץ בשעות הערב ורק עכשיו ניזכרתי שלא שמתי סילאן
האם אני יכולה להוסיף עכשיו ?
תודה
כן. את יכולה להחזיר למחבת ,להוסיף סילאן ולערבב כמה דקות בודדות על אש בינונית.
אפשר להוסיף לזה חזה עוף ונודלס? או שזה יהיה יותר מידי?
כן אלכס, אפשר בהחלט.
ערב טוב
אפשר לוותר על הבצל והקישוא?
ואפשר לשים פיטריות שמפיון מקופסא
תודה
כן, אפשר.
נשאר לנו אטריות מהמרק אפשר להוסיף אותם
תודה ושבוע טןב
נראה לי שכן.
שבוע טוב 🙂
הכנתי אתמול את הירקות ואחרי שזה כבר היה מוכן הוספתי פסטה פרפרים שהרתחתי מראש נתתי לזה עוד כמה דקות- יצא ממש מוצלח!!
נשמע מעולה עם הפסטה 🙂
תודה אפרת ויום נפלא!
היי
אפשר להכין בסיר רגיל (לא רחב)?
תודה!
אם אין לך מחבת רחבה, תכיני בסיר רגיל.
תודה על התגובה המהירה!
ולא צריך להאריך את זמן הבישול?
בגלל שהברוקולי קפוא זה מקצר את הזמן כי הוא כבר חצי מבושל.
הי, הכנתי את המוקפץ ופשוט היה טעים. כולם נהנו מהאוכל שהכנתי. ובכלל לקחתי הרבה מתכונים והכל יצא טעים אששש.
תודה וחג שמח 🙂
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
היי,תודה רבה על המתכון,הוספתי למוקפץ בטטה והיא מעכבת את כל הטיגון,מה כדאי לי לעשות?
היי איזבל,
אם יש לך אפשרות להוציא אותה בזהירות ולחתוך אותה יותר קטן ואז להחזיר למחבת זה יכול לזרז את הבישול.
חג שמח 🙂
מדהים! המשפחה עפה על זה
שמחה לשמוע מירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום