שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-22 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל בינוני חתוך גס

פלפל צהוב חתוך לרצועות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות

גזר גדול חתוך למקלות דקים

2 קישואים בינוניים חתוכים למקלות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף דבש או סילאן, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כדקה.

-מוסיפים את הפלפלים, הגזר והקישוא ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם. אם זה ווק- יש להקפיץ מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את השעועית הירוקה (לא חובה להפשיר לפני) ומבשלים באותו אופן במשך 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין נגיסים. מתבלים ברוטב סויה, דבש או סילאן ופלפל שחור ומערבבים כדקה לספיגת הטעמים.

מתכון ירקות מוקפצים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קראמבל תפוחים
עוגת אגוזים בחושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (23:09 18.09.2021)

האם צריך לקלף את הקישואים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:46 18.09.2021)

היי שרה,
יש לקלף את הקישוא.

נעה (19:09 10.05.2021)

אפשר להוסיף ברוקולי או כרובית?
ומה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 10.05.2021)

היי נעה,
אפשר בהחלט להוסיף.😊
במקום רוטב סויה אפשר להוסיף כף-שתיים סילאן.

חוה (14:41 3.05.2021)

מתאים להוסיף גם מקלות קולרבי?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:24 3.05.2021)

היי חוה,
כן,מתאים. כדאי לחתוך לגפרורים דקים😊

מיכל (09:20 25.02.2021)

הי אפרת,
קודם כל תדה על המתכונים המושלמים!
האם אפשר למלא את הירקות המוקפצים בבצק עלים? או שיש לך מתכון לבצק במילוי ירקות?

מתכונים ב-10 דקות (10:10 25.02.2021)

היי מיכל,
חושבת שזה פחות מתאים כי יש כאן ירקות שמוציאים הרבה נוזלים… אבל את יכולה לנסות:)
הנה מתכון לבצק פילו במילוי ירקות🙂
פורים שמח

עליזה (09:01 8.01.2021)

היי, מה הכוונה כשאת כותבת “אש בינונית – נמוכה” או “אש בינונית -גבוהה”?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 8.01.2021)

“אש בינונית- נמוכה” הכוונה לבישול על כיריים הבינוניים (עיגול בינוני), עוצמה הכי נמוכה.
“אש בינונית -גבוהה” הכוונה לבישול על כיריים הבינוניים (עיגול בינוני), עוצמה הכי גבוהה.

עליזה (19:02 8.01.2021)

תודה רבה!!
עד עכשיו שאת מתכוונת לבשל באש שהיא בין בינונית לנמוכה

עליזה (10:39 30.12.2020)

היי, תודה על האתר המדהים!!
הכנתי אתמול אבל נשאר הרבה נוזל (רוטב סויה)- עשיתי לפי ההוראות והכמויות.
האם זה תקין?
מה לעשות בכדי שזה לא יקרה?
אגב, הכנתי בלי קישואים והוספתי עוד גזר.
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 30.12.2020)

הנוזלים היו מרוטב הסויה או שהירקות הפרישו נוזלים במהלך הבישול עוד לפני שהוספת את הסויה?

עליזה (12:05 3.01.2021)

היי, הנוזלים היו מרוטה הזויה
תודה רבה

עליזה (12:07 28.12.2020)

היי, לכמה מנות זה מספיק אם זה רק כתוספת לתוספת?
(הכוונה שאני מכינה חזה עוף אורז ורוצה להכין בנוסף ירקות מוקפצים)
תודה על האתר המעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:14 28.12.2020)

זה יוצא לכ-3-4 תוספות פחות או יותר
תודה עליזה 🙂

אסתר (09:21 28.12.2020)

תודה, יצא כ”כ טעים, מזין, מגוון ויפההההה, איזה שפע של צבעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:57 28.12.2020)

נראה מהמם אסתר!!
איזה כיף שאהבת 🌸

אסתר (11:01 10.03.2021)

רוצה להכין שוב…
אפשר במקום קישואים פטריות (מקופסת שימורים)?

מתכונים ב-10 דקות (13:44 10.03.2021)

היי אסתר,
אפשר, אבל עדיף פטריות טריות:)

מיטל (14:24 20.11.2020)

האם ניתן להוסיף חציל?
אם כן, האם לאפות קודם בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 20.11.2020)

כן. כדאי לאפות קודם בתנור.

מיטל (18:42 21.11.2020)

תודה.
איך את מציעה? וכמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות (21:01 21.11.2020)

תוכלי לחתוך את החצילים לקוביות,
לבזוק מעל שמן זית, מלח פלפל ולהכניס לתנור עד שישחימו

מני (10:55 6.10.2020)

והאם מתאים גם בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 6.10.2020)

אפשר להוסיף בטטה.

מני (10:13 6.10.2020)

אפשר להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 6.10.2020)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות לאחר הפשרה יהיה קצת “סמרטוטיים”.

ענתי (08:57 27.08.2020)

מושלם טעים ובריא.
תוכל להסביר איך חותכים גזר למקלות דקים בשיטה קלה? ובכלל יש קולפן שאת ממליצה שחותך לירקות סיניים?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 27.08.2020)

יש מכשיר שנקרא מנדולינה ויש גם קולפנים שעושים את זה (אין לי המלצה על קולפן ספציפי).

רחל (18:28 9.07.2020)

שלום,
אשמח לדעת האם מתאים לחימום על הפלטה לליל שבת
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:47 9.07.2020)

כן.

טל (08:47 8.04.2020)

היי אפרת,
אין לי צ\’ילי. מה לשים במקום ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 8.04.2020)

אין צ’ילי במתכון.
חג שמח 🌺

chani.k (11:49 24.01.2020)

היי
אני רוצה להכין את זה לכמות של בערך 36 בנות.
בכמה אני אצטרך להכפיל את הכמות?
נ.ב.
תודה על האתר מתכונים ממש קלים וטעימים.
שבת שלום!

chani.k (11:51 24.01.2020)

ועד שאלה…
אני יכולה להמיר את הסילאן לדבש?
וגם את הרוטב סויה לדבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 24.01.2020)

מה עוד מוגש באותה ארוחה?
אפשר להמיר את הסילאן בדבש אבל פחות מומלץ לוותר על הסויה כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד.

chani.k (13:11 24.01.2020)

יהיה עוד הרבה אוכל.
אני צריכה כמות יפה. לא הרבה אבל לא קצת…
כשכתוב 2 מנות הכוונה לשתי צלחות?
אז להכפיל בערך ב- 10?
ואז כמה ירקות אני צריכה מכל סוג?
סליחה על כל הכאב ראש – תודה מראש!!!!!
😏😏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 24.01.2020)

לדעתי הכמות הזאת אמורה להספיק:
2 בצלים גדולים קצוצים
7 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
7 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
7 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים
8 קישואים בינוניים חתוכים למקלות
800 גרם שעועית ירוקה קפואה
תיבול: 3/4 כוס רוטב סויה, 4-5 כפות דבש, פלפל שחור לפי הטעם.

chani.k (18:28 25.01.2020)

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!
🥰🥰🥰

chani.k (16:47 26.01.2020)

תודה רבה!!!
🥰🥰🥰

מרים (18:21 1.08.2019)

באילו אטריות מומלץ להשתמש ? לשמור במקרר יממה כבר עם הפסטה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 1.08.2019)

אפשר לבשל אטריות ביצים (נודלס) או אטריות רגילות (דקות, בינוניות או עבות) ולהוסיף לירקות.
כן, אפשר לשמור ביחד.

לילי (21:28 25.06.2019)

היי אפרת יש לי בעיה בשיניים זה יוצא רך בסוף הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 25.06.2019)

תבשלי את זה עד לריכוך מלא.

רות (08:04 24.06.2019)

חייב לשים שעועית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 24.06.2019)

לא חייב.

שירה (14:30 20.06.2019)

אפשר לוותר על רוטב סויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 20.06.2019)

אפשר להכין עם 2 כפות סילאן ולהוסיף מלח לפי הטעם.

מיכל (19:49 11.06.2019)

היי,
תודה על האתר- המתכונים טעימים, טובים וקלים, וכתובים בצורה ברורה.
שאלה- כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 11.06.2019)

3-4 ימים בקופסה סגורה.

אורית (20:29 27.01.2019)

אפרת שלום.
האתר שלך פשוט מושלם. אין מתכון שאני מחפשת ולא מוצאת בו… מאז שגיליתי אותו הוא פתוח אצלי כל שישי…והרבה גם במהלך השבוע.
ועכשיו אני רצה להכין את המתכון הזה.
המון תודות לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 27.01.2019)

כיף לשמוע!
תודה ❤️

נחמי (20:38 17.01.2019)

הי אפרת
קודם כל תודה רבה על האתר הוא מושלםםםםםםם
אפשר להכין את המוקפץ במחבת פסים או שעדיך רגילה כי אין לי ווק?
ועוד שאלה בבקשה, אפשר לערבב עם חזה עוף ואם כן איף?
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 17.01.2019)

היי נחמי,
אפשר להכין במחבת רחבה רגילה.
אפשר לטגן קוביות חזה עוף כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.
לאחר מכן לנגב את המחבת משאריות נוזלים ולהכין את המתכון לפי מה שרשום. לאחר שהירקות מתרככים מעט יש להוסיף את העוף ולתבל ולהמשיך לבשל עד שהעוף נעשה מוכן מבפנים.

מרים (17:06 18.12.2018)

אני משתמשת מלאאא במתכונים שלך
ותמיד זה יוצא פשוט מושלםם
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 18.12.2018)

תודה מרים, כיף לשמוע 💜

רינת (20:45 5.12.2018)

בטטה ותפוחי אדמה מתאימים לרוטב סויה או שלא הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 6.12.2018)

כן מתאים.

רינת (20:37 5.12.2018)

תודה רבה!

רינת (11:26 5.12.2018)

היי אפרת,
סומכת רק על המתכונים שלך, אף פעם לא מאכזבים! רציתי לשאול אם יש לך מתכון לירקות אפויים (כדי שיהיה מהיר) ברוטב סיני. צריכה להכין לשבת בר מצוה בכמות גדולה..
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 5.12.2018)

היי רינת,
הכוונה לתיבול בסגנון סיני? אם כן אפשר לחתוך ירקות (מה שאוהבים) ולשים בתבנית גדולה בגודל של התנור ולתבל ברבע כוס שמן זית, שליש כוס רוטב סויה, 3 כפות סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.

שרי (21:13 2.12.2018)

היי, רציתי לשאול, תמיד כשאני מכינה ירקות מוקפצים זה מתייבש לי מאד מהר אפילו כשאני שמה מים
מה את ממליצה לעשות?
אשמח לתשובה מהירה
תודה וערב טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 3.12.2018)

היי שרי,
זה קשור בסוג המחבת. אני ממליצה להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

טל (13:54 5.10.2018)

הי,
יש לי שעועית ירוקה טריה. האם מכינים באותו אופן ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 5.10.2018)

כן.

שרה (21:23 29.09.2018)

נשמע מעולה. ננסנ

אפרת (13:15 17.05.2018)

המתכונים שלך מושלמים! על כל דבר שאני מכינה אני מקבלת מחמאות!

אפשר להוסיף ברוקולי קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 20.05.2018)

תודה אפרת 🙂
כן, אפשר.

קרן (17:09 9.03.2018)

הוספתי כרוב לבן בלי שעועית ירוקה…. יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 9.03.2018)

מעולה 🙂
תודה קרן.

שירה (16:47 28.02.2018)

בלי בצל זה לא יעבוד? רוצה להכין לסוף הצום ומגלה שנגמר לי הבצל:(

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 28.02.2018)

אפשר לוותר על הבצל.

מיטל (23:31 6.02.2018)

מעולה ! מהיר וטעים ופשוט עשה לי את השבת 🙂
תבורכי !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 7.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל ויום מקסים

אירה (09:46 6.12.2017)

בוקר טוב
אני רוצה להכין ירקות ברוטב מתוק, הרבה רוטב, שיתאים לתוספת של פירה, מנה בלי בשר..
זה המתכון המתאים? או שיש משהו נוסף שאת יכולה להציע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 6.12.2017)

היי אירה,
את יכולה להכין את המתכון הזה עם כמות גדולה יותר של רוטב: 6 כפות רוטב סויה + 3 כפות סילאן. אפשר להוסיף גם 1-2 כפות מים.
את הירקות אפשר לחתוך קטן יותר שיהיה נוח לאכול עם הפירה.
יום מקסים 🙂

אירה (14:55 6.12.2017)

תודה 🙂

יפה (00:35 7.11.2017)

הי אפרת אתר מעולה אני מכינה הרבה מתכונים שלך ותמיד יוצא מעולה יש לי שאלה יש לי מתכון לפשטידת ברוקולי וכרובית ואני תמיד השתמשתי בירקות טריים וזה מצריך קודם להרתיח אני מעוניינת להשתמש בירקות קפואים .. האם אפשר בלי להרתיח קודם את הברוקולי והכרובית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 7.11.2017)

כן יפה, אם את משתמשת בירקות קפואים אין צורך להרתיח לפני במים.

חייםאד (14:50 19.10.2017)

בשלב א’ יש טיגון בשמן. בשלב ב’ כתוב מבשלים. מה פירוש? צריך להוסיף מים? אם כן אז כמה?
ממש תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 19.10.2017)

בדר”כ הירקות עצמם מגירים נוזלים. אם מבשלים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק לרוב אין צורך להוסיף מים אבל אם לא אז כדאי להוסיף כרבע כוס מים. בכל מקרה חשוב לעקוב ולוודא שהתבשיל אינו מתייבש במחבת.

בר (13:38 3.10.2017)

אם אין לי שעועית ירוקה מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 3.10.2017)

אפשר להכין גם בלי השעועית.

אסתר (10:20 1.08.2017)

הכנתי היום ויצא מעולה.
השתמשתי בתחליף סוכר במקום דבש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 1.08.2017)

מצוין, תודה שחזרת לעדכן 🙂

אסתר (10:10 30.07.2017)

שלום
האם אפשר להמתיק בממתיק אחר במקום סילאן (בגלל סכרת)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 30.07.2017)

היי אסתר,
אפשר לשים כל ממתיק אחר שאת משתמשת בו.
שבוע נפלא 🙂

אסתר (08:58 31.07.2017)

אני משתמשת בסוכרזית. על הקופסה כתוב שהמתיקות בדיוק כמו סוכר (אחד לאחד).
כמה כדאי לשים במקום כף סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (12:02 31.07.2017)

הסילאן נועד לאזן את הטעם של הסויה. ממליצה לך לשים חצי כף סוכרזית ולטעום. תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך.

אהובה (10:41 16.07.2017)

בוקר טוב

האם אפשר להכין היום ואם נשאר לחמם מחר בערב?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:04 16.07.2017)

כן, אפשר.

תהילה (18:29 29.05.2017)

אתר מנצח !!!
תודה על המתכונים המעולים והקלים

מתכונים ב-10 דקות (18:39 29.05.2017)

תודה תהילה 🙂
חג שמח!

יהודית (15:46 16.03.2017)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (15:52 16.03.2017)

כעקרון אפשר אבל אין כמו לאכול ירקות טריים 🙂

יהודית (16:08 16.03.2017)

תקף לגבי כל התוספות עם הירקות שעועית וכו?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 16.03.2017)

כן. חוץ מתפוח אדמה, לא אמורה להיות בעיה להקפיא ירקות.

שירלי (17:08 14.03.2017)

אני רוצה להוסיף כרוב לבן, זה מתאים? האם לקצוץ קטן או לחתוךרצועות גסות?

מתכונים ב-10 דקות (17:32 14.03.2017)

מומלץ לחתוך לרצועות גסות כי זה גם ככה מצטמצם בבישול.

אילנית (16:36 13.03.2017)

היי
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה ?

מתכונים ב-10 דקות (20:34 13.03.2017)

אפשר לוותר על הסויה ולתבל ב-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור.

אהובה (15:54 12.03.2017)

שאלה שלא קשורה למתכון

כמה זה1/6כוס מרק עוף

תודה ופורים שמח:-)

מתכונים ב-10 דקות (18:55 12.03.2017)

היי אהובה,
1/6 כוס אבקת מרק זה יוצא בסביבות 2 כפות מלאות שזה 40 גרם.

אהובה (15:51 12.03.2017)

פורים שמח

בקשר לשעועית הקפואה צריך להפשיר אותה?
יש לי שעועית קפואה לא שלמה חתוכה היא גם בסדר?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:46 12.03.2017)

היי אהובה,
לא חובה להפשיר את השעועית לפני.
אין בעיה להשתמש בשעועית החתוכה.

אהובה (20:01 5.03.2017)

ערב טוב לך

הכנתי את המוקפץ בשעות הערב ורק עכשיו ניזכרתי שלא שמתי סילאן
האם אני יכולה להוסיף עכשיו ?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:33 5.03.2017)

כן. את יכולה להחזיר למחבת ,להוסיף סילאן ולערבב כמה דקות בודדות על אש בינונית.

אלכס (15:28 27.02.2017)

אפשר להוסיף לזה חזה עוף ונודלס? או שזה יהיה יותר מידי?

מתכונים ב-10 דקות (17:53 27.02.2017)

כן אלכס, אפשר בהחלט.

אהובה (18:48 16.02.2017)

ערב טוב
אפשר לוותר על הבצל והקישוא?
ואפשר לשים פיטריות שמפיון מקופסא

תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:33 16.02.2017)

כן, אפשר.

אהובה (20:06 18.02.2017)

נשאר לנו אטריות מהמרק אפשר להוסיף אותם

תודה ושבוע טןב

מתכונים ב-10 דקות (21:00 18.02.2017)

נראה לי שכן.
שבוע טוב 🙂

אפרת (10:03 10.11.2016)

הכנתי אתמול את הירקות ואחרי שזה כבר היה מוכן הוספתי פסטה פרפרים שהרתחתי מראש נתתי לזה עוד כמה דקות- יצא ממש מוצלח!!

מתכונים ב-10 דקות (10:15 10.11.2016)

נשמע מעולה עם הפסטה 🙂
תודה אפרת ויום נפלא!

אסתי (17:36 8.11.2016)

היי
אפשר להכין בסיר רגיל (לא רחב)?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:41 8.11.2016)

אם אין לך מחבת רחבה, תכיני בסיר רגיל.

אסתי (17:46 8.11.2016)

תודה על התגובה המהירה!
ולא צריך להאריך את זמן הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (18:34 8.11.2016)

בגלל שהברוקולי קפוא זה מקצר את הזמן כי הוא כבר חצי מבושל.

שרה (12:13 18.10.2016)

הי, הכנתי את המוקפץ ופשוט היה טעים. כולם נהנו מהאוכל שהכנתי. ובכלל לקחתי הרבה מתכונים והכל יצא טעים אששש.
תודה וחג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:26 18.10.2016)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

איזבל (18:03 16.10.2016)

היי,תודה רבה על המתכון,הוספתי למוקפץ בטטה והיא מעכבת את כל הטיגון,מה כדאי לי לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (18:22 16.10.2016)

היי איזבל,
אם יש לך אפשרות להוציא אותה בזהירות ולחתוך אותה יותר קטן ואז להחזיר למחבת זה יכול לזרז את הבישול.
חג שמח 🙂

מירה (15:06 14.10.2016)

מדהים! המשפחה עפה על זה

מתכונים ב-10 דקות (17:23 14.10.2016)

שמחה לשמוע מירה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.