זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
ירקות לפי לבחירתכם: תפו”א, בטטה, כרובית, גמבה, בצל, פטריות, גזר, ברוקולי, קישואים וכדו’.
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות לקוביות ומחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מניחים את הירקות במחבת רחבה, ממליחים ומכסים. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן מתבלים את הירקות בסילאן, סויה ופלפל שחור, מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות או עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
וואי וואי הכנתי את הירקות לארוחת צהריים-אחרי 15 דקות לא נשאר פרור מהמנה, פשוט היה טעים! תודה אפרת!
איזה כיף לשמוע! נראה מעוללהה
אפשר עם כרובית משקית קפואה?
אפשר 🙂
מתכון פצצה
שמחה שאהבת 🙂
שלום,
המתכונים נהדרים ומהווים פתרון מצויין עבור הורים עובדים. אשמח אח תצטרפי אותי לרשימת התפוצה.
צירפתי 🙂
היי
מה כמות הירקות בערך?
בערך 6 ירקות (אם זה ברוקולי/כרובית כמות של ירק אחד כוללת כוס פרחים קטנים)
יופי של מתכונים. אשמח מאוד לקבל אותם למייל שלי. תודה
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה 🙂
האם אפשר להוסיף חציל ?
כן.
האם ניתן להקפיא?
תפו”א פחות מתאים להקפאה אבל את יתר הירקות אפשר להקפיא.
תודה על התגובה ועל האתר הנפלא
היי
באתר מתכונים פשוטים וטעימים
העיניין הוא שאני לא משתמשת ברוטב סויה
ולא ברוטב צילי
ולא בסילאן
מה כן ניתן לשים גם במתכון הזה וגם המתכונים אחרים
במקום רוטב סויה
במקום רוטב צילי
ובמקום סילאן ולא דבש
שיהיה גם קרוב לטעם המקורי
ואוכל כן להשתמש במתכונים אלו?
היי,
אם את נמנעת משימוש ברטבים את יכולה לתבל בתבלינים רגילים כמו מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
היי
תודה על התגובה
היי,
רציתי לשאול האם כל פעם שרשום סילאן אפשר לשים דבש במקום?
סתם לידע, מה ההבדל בין דבש לסילאן?
היי רבקה,
בבישול עדיף להשתמש בסילאן. הוא פחות מתוק מדבש ונותן צבע יפה לתבשילים.
בכל מקרה אם אין לך סילאן כרגע אז את יכולה לשים כף וחצי דבש (במקום 2 כפות סילאן).
*דרך אגב באפיה להבדיל מבישול עדיף דבש.
אני מאד אוהבת את המתכונים שמופיעים באתר. פשוטים ומוצלחים. אשמח לקבל מתכונים למייל. המון תודה – ורד (ד.א. יש לי בן טבעוני ואני מחפשת כל הזמן מאכלים שישביעו אותו)
היי ורד,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
יש קטגוריה של מתכונים טבעוניים.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
איזו תוספת יכולה להיות עם הירקות?
היי אסתי,
אם את רוצה להכין עם תוספת צמחונית אז אורז צהוב יכול להיות מעולה או כל סוג אחר של אורז.
יצא טעים מאוד – לא אוהבת מתוק – תיבלתי רק עם מלח פלפל אבקת מרק וכפית פטרוזיליה יבשה. קל הכנה ומהיר. עד עתה הכנתי ירקות רק בתנור כי לא האמנתי שיצא טעים בבישול – אבל הופתעתי לטובה ואאמץ בחום.
תודה אירית, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים
שלום אם אני משתמשת בלקט ירקות קפואים צריך לבשל/להפשיר לפני?
תודה מראש
היי נעם,
רצוי להפשיר מעט.
אין לי רוטב סויה.. זה נורא?
לא נורא, תכיני בלי סויה.
חג שמח 🙂
היי האם אפשר לשים סוכר במקום סילאן
היי מירי,
אני חושבת שאפשר. שימי 2 כפות שטוחות סוכר.
היי,אפשר להכין רק עם טריאקי?
כן מירי 🙂
היי, צריך להוסיף מים אולי? כדי שהירקות לא ישרפו..
היי ליז,
אם התבשיל מתחיל להתייבש אז מומלץ מאוד להוסיף מים.
מעולה! ממש מעדן.
תודה על האתר המושלם!
תודה שרה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת! רציתי לשאול אם אני יכולה להחליף ברוטב צילי מתוק, ואם כן אז איזה תיבול להוסיף כדי שהירקות יצאו לא מתוקים מדי?
תודה רבה!
היי בינת,
את יכולה לשלב רוטב צ’ילי מתוק עם סויה, אם יש לך.
אתר יכולה לשים רק רוטב טריאקי.
ואת יכולה לתבל במלח, פלפל וקצת אבקת מרק, זה פשוט אבל טעים.
שבוע נפלא!
תודה רבה! האתר שלך פשוט מדהים ונותן הרבה מוטיבציה לבשל!
תודה בינת! כיף לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום הסילאן/דבש? אני בחודש דיאטה והנטורופת אסר עלי באיסורים חמורים ממוות לאכול סילאן או דבש. יש תחליף? אפשר רק עם סויה?
היי תמי,
בדר”כ שמשתמשים בסויה כדאי לאזן אותה עם משהו מתוק כמו דבש או סילאן אבל אפשר גם לשים רק סויה אם את אוהבת את הטעם.
אשמח לקבל מתכונים למייל. תודה
היי רחלי,
הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
המשך יום נפלא 🙂
יצא טעים מאוד.
תודה על המתכון!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להוסיף שמן קנולה במקום שמן זית?
כן אפשר.
יצא טעים ביותר, הגשתי אותם כתוספת כוסמת טעימה…והכל יחד יצא פשוט יאמי 🙂 תודה
מעולה! תודה קריסטינה 🙂
עשיתי ויצא מצויין אשמח לקבל מתכונים ,כל מה שעשיתי מהאתר יצא מצויין
תודה אירית, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כך שתקבלי מתכונים למייל.
אני מחכה לתשובה אם אפשר להכין יום קודם ההגשה
היי אירית, אני מתנצלת, אני הייתי בטוחה שעניתי לך..
כן אפשר להכין יום לפני.
סופשבוע נעים 🙂
סליחה, התכוונתי לשאול על חצילים….
כן יעל, אפשר.
מתאים גם להוסיף קישואים?
האם אפשר להכין יום קודם
הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!! תודה רבה, ממש אוהבת את האתר!
אני שמחה לשמוע! תודה קרין 🙂
היי
ערב טוב,
רציתי לשאול האם התפו”א ו/או גזר לא יוצאים קצת קשים בבישול הזה?
הי אורית,
מומלץ לחתוך את תפוח האדמה והגזר לקוביות קטנות כדי שיתרככו.
ערב מצוין 🙂