שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות אישיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

לתחתית:

3/4 כוס קמח מצות דק (90 גרם)  (אם רוצים להכין שלא בפסח מקמח רגיל -ראו הערה בסוף)

1/4 כוס קמח תפו”א (35 גרם)

2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)

60 גרם חמאה מומסת (לפרווה – מרגרינה מומסת או שמן קוקוס מומס)

כף מלאה סוכר

2 כפות מלאות מייפל/סילאן

מילוי קצפת ותותים:

מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה/קוקוס

*תותים פרוסים




אופן הכנה:

הכנת תחתיות הפאי:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

-מערבבים את חומרי התחתית בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מחלקים את התערובת בין תבניות השקעים ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות השקע (מספיק להדק בגובה של 1 ס”מ מהשקע).

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתיות להתקרר לגמרי (רק לאחר שהתחתיות התקררו יש להוציאן מהתבנית, אחרת הן עלולות להתפרק).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הקצפת והתותים:

-מקציפים בעזרת מיקסר את הקצפת עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת על התחתיות (ניתן להכניס לשקית זילוף או שקית אוכל רגילה ולזלף). מפזרים מעל פרוסות תותים ושומרים במקרר בתוך קופסה סגורה עד להגשה (מומלץ שהקצפת תהיה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה).

הערות:

*ניתן להכין יום לפני את התחתיות עם הקצפת אך את התותים יש לפזר סמוך להגשה כדי לשמור על מראה רענן וטרי.

*ניתן להכין בתבנית אחת (אינגליש קייק). זמן אפיה מתארך ל15 דקות.

*אם רוצים להכין טארט תותים מקמח רגיל ניתן להמיר את קמח המצות וקמח תפו”א בכוס קמח לבן רגיל. במקום סילאן אפשר לשים 2 כפות סירופ מייפל שפחות צובע את הקמח. זמן אפיה כ-12 דקות.

טארט תותים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות מצה מתוקותלביבות מצה מתוקות
עוגיות שוקולד לפסח עוגיות שוקולד לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הדר (09:48 20.04.2022)

הי אפרת!
אפשר לשים שמן רגיל במקום קוקוס/חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 20.04.2022)

היי,
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן רגיל, זה יפגע במרקם התחתיות והן עשויות להתפרק(:

avatar
יעל (03:06 19.04.2022)

היי אפרת, מועדים לשמחה!
המתכונים שלך תמיד מוצלחים ומעולים, תודה רבה.
יש לי כמה שאלות:
1.האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן אגוזים? (בשתי השכבות)
2. האם ניתן לוותר על המייפל או הסילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (04:59 19.04.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
1. פחות מומלץ להשתמש בשמן אגוזים בתחתית- המרקם עשוי להיפגע ולצאת פירורי מדי.
2. גם זה פחות מומלץ, אפשר לשים 2 כפות סוכר אם אין דבש/סילאן/מייפל.
חג שמח!

avatar
טלי (08:15 16.04.2022)

הכנו אתמול לסדר ויצא מעולה. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 16.04.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
מיטל (11:15 28.03.2022)

היי אפרת,
שנה שעברה היה מתכון מעולה של מיני סברינות כשרות לפסח, אני לא מוצאת את המתכון. הכנתי אותו וכולם אהבו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 28.03.2022)

היי,
לא ידוע לי על מתכון כזה באתר(:
יתכן והתכוונת למתכון לעוגת תפוזים או עוגת תפוזים מקמח שקדים.

avatar
Liatedl (08:56 26.03.2021)

בוקר טוב, האם ניתן במקום חלב הסויה / קוקוס להשתמש בחלב רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 26.03.2021)

היי,
כן, אפשר:)

avatar
מרים (21:21 13.04.2020)

האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 14.04.2020)

כן אפשר.

avatar
ענת (12:59 10.04.2020)

השתמשתי בתחתית והכנתי מילוי של גנאש שוקלד – ממש טעים! תודה. הכנתי הרבה מהמתכונים שלך לחג היה הרבה גיוון, שפע והכי חשוב טעים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

avatar
אורלי (00:38 2.04.2020)

היי אפרת יצא מושלם ❤️ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורלי

avatar
גילי (22:52 1.04.2020)

אפשר במקום התותים לשים פירות יער ? איך להכין אם זה משקית קפואה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 1.04.2020)

אפשר להוסיף מעל קצת פירות יער. יש להוסיף אותם רגע לפני ההגשה כי הם מפשירים מהר ומוציאים צבע.

avatar
חיה (21:17 11.02.2020)

ואיי יצא מושללםם😍😍
הוספתי טפה תותים מרוסקים וסוכר לקצפת, ולמעלה הכנתי סירופ מריבה מים ואבקת סוכר🤩 ויצא גם מההמםם וגם טעיםם😋
תודההה♥♥♥

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף

avatar
נטע (19:15 13.04.2019)

היי, האם יש אפשרות לעשות את המתכון כשר לפסח וללא גלוטן? (להמיר את הקמח מצה לקמח ללא גלוטן או משהו כזה)??…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 13.04.2019)

היי נטע,
לגרסה ללא גלוטן: את התחתית אפשר להכין מהבצק של המתכון הזה – אוזני המן ללא גלוטן.
אם את לא מוצאת קמח קונדיטור כשר לפסח אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי אחר כשל”פ (כמו קמח תמי או כרגיל).

avatar
נטע (00:32 16.04.2019)

תודה רבה על המענה
חג שמח!

avatar
מיכל (10:17 5.12.2018)

הי אפרת, יש לך מתכון לעוגת תותים? (אין צורך שתהיה כשרה לפסח).תודה רבה על אתר נפלא, מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 5.12.2018)

לא אין לי (עדיין 🙂 )

avatar
שיר (19:59 29.03.2018)

מתכון מדהים !
האם אפשר להחליף את החלב קוקוס / סויה בחלב שקדים ? האם יצא טוב מבחינת טעם ומרקם ? (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 29.03.2018)

אני חושבת שכן. מומלץ שהחלב שקדים יהיה קר.
חג שמח 🙂

avatar
רותם (19:28 29.03.2018)

הי.. רציתי לדעת לגבי התחתיות האם הן צריכות להיות במקרר אם מכינים אותן יום לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 29.03.2018)

לא חובה אבל רצוי. בתוך קופסה סגורה.
חג שמח 🙂

avatar
איילת (19:54 27.03.2018)

ערב טוב,
דבר ראשון, תודה רבה על המתכונים ועל התגובות המפורטות 😊
רציתי לשאול אם אפשר למלא את התחתיות בגנאש שוקולד
תודה רבה וחג שמח,
איילת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 27.03.2018)

כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂

avatar
נגה (12:21 26.03.2018)

איך עושים את הקינוח לא טבעוני, אבל כן כשר לפסח? מה התחליפים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 26.03.2018)

היי נגה,
לתערובת התחתית יש להוסיף ביצה (רצוי גדולה) ובמקום סילאן/מייפל אפשר לשים 2 כפות סוכר.
אם רוצים חלבי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה (במקום קצפת צמחית) ובחלב רגיל.
חג שמח 🙂

avatar
אורטל (12:04 12.04.2017)

היי 🙂 באיזה כוס מדידה משתמשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 12.04.2017)

היי אורטל,
כוס בנפח של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס סטנדרטית רגילה עם ידית. מצרפת לינק עם תמונה של הכוס.

avatar
שני (04:02 10.04.2017)

היי,
האם ניתן להחליף את הקמח תפו”א בשקדים טחונים או בקמח תופח כשר לפסח?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 10.04.2017)

היי שני,
שקדים טחונים נראה לי עדיף.
אם אינך טבעונית או שאין בעיה של רגישות לביצים אז אני ממליצה להוסיף ביצה שתדביק את החומרים (ואז במקום סילאן לשים סוכר).
חג שמח 🙂

avatar
מוריה (16:42 9.04.2017)

היי… קניתי תבניות אבל איך אדע שהתחתיות לא יתפרקו? הן יציבות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 9.04.2017)

היי מוריה,
התחתיות בדר”כ יציבות. חשוב רק לחלץ אותן מהתבנית רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
חג שמח 🙂

avatar
מוריה (13:27 10.04.2017)

אוקיי… תודה רבה:) חג שמח

avatar
מוריה (13:31 10.04.2017)

היי.. האם אפשר לוותר על השמן קוקוס/חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 10.04.2017)

לא כי זה תורם למרקם הפריך ולהדבקת החומרים.

avatar
הדר (21:22 8.04.2017)

היי 🙂
אני רוצה להכין את המתכון בתור עוגה בתבנית רגילה ולא בפאי קטן..
האם זה ייצא בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 8.04.2017)

היי הדר,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שזה יתפרק בחיתוך. אפשר להקפיא את זה ולהגיש קפוא ואז לא תהיה את הבעיה הזאת רק שיהיה צורך להפעיל קצת לחץ/כוח בחיתוך.
חג שמח 🙂

avatar
לימור (20:40 22.02.2017)

שלום, אני רוצה להכין את הפאי לאירוע מחר בערב. האם להכין את הבצק היום ולהקציף את השמנת מחר או להקציף היום ורק את התותים לשים מחר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 22.02.2017)

היי לימור,
אפשר להכין את הבצק היום. גם את הקצפת אפשר להכין היום ולשמור במקרר בנפרד ומחר למלא את הקערות ולשים תותים.

avatar
לימור (21:47 22.02.2017)

תודה רבה על המענה המהיר!! את הקצפת לשמור בקערת המיקסר במקרר או להעביר לכלי סגור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 22.02.2017)

אם קערת המיקסר נשלפת אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אם לא, אפשר להעביר לקופסה אטומה.

avatar
אורית (18:55 26.07.2016)

וואוו נראה משגע!
אפשר להכין בלי חלב (אני רוצה אותו פרווה אבל אין לי חלב סויה/קוקוס)..?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 26.07.2016)

כן אורית, אפשר לוותר על החלב.

avatar
נעמה (07:43 23.04.2016)

שלום,
מה אפשר לשים במקום תותים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 23.04.2016)

היי נעמה,
אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים, לדוג’ קוביות קטנות של תפוח/אגס/בננה או חתיכות אננס משימורים.
במקום פירות אפשר לפזר שוקולד מגורד, אגוזי פקאן מסוכרים, אגוזי מלך טחונים.
חג שמח 🙂

avatar
פזית (15:35 22.04.2016)

היי….קרה קרייסיס..מרבית התחתיות התפרקו לי…האם ניתן במצבן כעת..לאחר אפייה להוסיף ביצה,לאפות עוד כמה דקות אפילו בתור טארט אחד גדול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 22.04.2016)

היי פזית,
אני בספק אם זה ניתן להצלה כי באפיה חוזרת יכול להיות שהם ישחימו יותר מידי וזה ייפגע בטעם.
ממליצה לך לפורר את אלה שכן התפרקו ולהשתמש בפירורים לפיזור מעל הקצפת.
חג שמח 🙂

avatar
דני (13:10 22.04.2016)

חזרתי לעדכן

הוספתי ביצה לבצק,ייצאו לי 10 חידות שלמות (לא נשברו בכלל )

תודה
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 22.04.2016)

מעולה 🙂
תודה דני וחג שמח

avatar
איילת (09:14 22.04.2016)

אהלן, רציתי לשאול-מה ניתן לשים במקום בפודינג וניל? אני לא מוצאת אחד כשר לפסח בשום מקום.. האם יש תחליף לזה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 22.04.2016)

היי איילת,
יש בסופרים אינסטנט פודינג וניל של אסם (הם שינו את התמונה על האריזה).
בכל מקרה את יכולה לוותר ולשים במקום 1-2 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
חג שמח 🙂

avatar
דני (09:13 22.04.2016)

בוקר טוב
אפשר מידות בגרמים

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 22.04.2016)

היי דני,
90 גרם קמח מצות
35 גרם קמח תפו”א
15 גרם קוקוס
60 גרם חמאה מומסת
18 גרם סוכר
50 גרם סילאן
חג שמח!

avatar
דני (21:14 20.04.2016)

ערב טוב
העוגיות יין עם החמאה צריכות אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 20.04.2016)

לא, זה בלי אפיה.
פשוט מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית ודפנות השקעים ומכניסים להקפאה עד להכנת הקצפת. בהקפאה התחתיות מתייצבות כי החמאה חוזרת למצב מוצק ובעצם מדביקה את הפירורים.

avatar
מיכל (17:51 20.04.2016)

היי
רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הקלתית עם עוגיות יין במקום?
אם כן איך אמורים לעשות את זה ובאיזה כמות של העוגיות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 20.04.2016)

היי,
כן אפשר. ערבבי בסביבות 150 גרם עוגיות יין מפוררות דק עם 100 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.

avatar
לימור (10:46 19.04.2016)

האם אפשר להכין רק עם קמח מצה? בלי קמח תפו”א?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 19.04.2016)

היי לימור,
לא ניסיתי להכין רק עם קמח מצה אבל לדעתי מומלץ שלא לוותר על קמח תפו”א כי הוא מעדן את הטעם ותורם למרקם.
חג שמח 🙂

avatar
דני (13:20 17.04.2016)

חזרתי לעדכן
עשיתי עם הבצק פריך שרשמתי ויצאו לי 12 טארט ים אף אחד לא נשבר
עם הקרם תותים יצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 17.04.2016)

איזו זריזות 😉
תודה על העדכון!

avatar
הילה (12:46 17.04.2016)

אני רוצה מתכון פרווה ואין לי שמן קוקוס.
אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או במחמאה מומסת?
אפשר לוותר על שמן קוקוס?

הבנתי נכון: לתחתית להוסיף ביצה למתכון שפירסמת ואז זה יהיה יציב יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 17.04.2016)

היי הילה,
אפשר להשתמש במחמאה מומסת במקום שמן הקוקוס.
וכן, אם תוסיפי ביצה לתערובת, התחתית תהיה יותר יציבה. כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדאי להשתמש בביצה קטנה ולוותר על הסילאן ולשים במקום סוכר (סה”כ 3 כפות סוכר)
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
דני (12:25 17.04.2016)

תודה רבה

avatar
דני (10:38 17.04.2016)

מה דעתך על זה
100גרם חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2כוסות קמח

avatar
דני (10:31 17.04.2016)

קמח רגיל בתבנית שקעים סילון וחצי שעה שהתקרב ועדיין כמה נשברו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:50 17.04.2016)

בגלל שאין ביצה התחתיות יותר עדינות (בכוונה לא שמתי ביצה כדי להתאים את המתכון גם לטבעונים) אבל אם תשים ביצה זה בהחלט יעזור לייצב אותן. המתכון שרשמת נשמע מצוין 🙂

avatar
דני (08:48 17.04.2016)

בוקר טוב
יצא פצצה רק שכמה התפרקו לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 17.04.2016)

היי דני,
הכנת עם קמח רגיל/מצה? בצק פריך מוכן?

avatar
מאי (20:42 16.04.2016)

יש מתכון גם לבצק רגיל לאו דווקא לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 16.04.2016)

היי מאי,
אפשר להכין עם כוס קמח רגיל (במקום קמח מצה וקמח תפו”א).
שבוע טוב 🙂

avatar
דני (17:19 14.04.2016)

היי
שכחתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון מחר זה על בסיס בצק פריך רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 14.04.2016)

כן

avatar
מיכל (10:23 14.04.2016)

היי
איך מתעסקים עם שמן קוקוס?
ועוד מומס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 14.04.2016)

היי מיכל,
משתמשים בשמן קוקוס כמו בשמן רגיל. השמן יכול להיות כבר מומס (כתוצאה מאחסון בטמפ’ יחסית גבוהה) או שאם הוא מוצק יש להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות בודדות.
60 גרם שמן קוקוס מומס זה יוצא קצת פחות משליש כוס.
בהצלחה 😉

avatar
דני (08:12 14.04.2016)

בוקר טוב
מה דעתך לטחון תותים ולשים בקצפת ואז להמשיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 14.04.2016)

היי דני,
אפשר לטחון תותים עם מעט מים קרים ולהוסיף לקצפת לקראת סוף ההקצפה (רק חשוב שהתותים יהיו קרים כדי שלא יפגעו בהקצפה).
מאחר והתותים מעט חמצמצים ממליצה להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר לקצפת.
בהצלחה 🙂
יום מעולה

avatar
צילה (00:06 14.04.2016)

שלום.הטארט נראה מקסים.מה אפשר לשים במקום חמאה ושמן קוקוס? האם חובה לשים
סילאן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 14.04.2016)

היי צילה,
במקום חמאה או שמן קוקוס אפשר לשים מחמאה/מרגרינה. לא ניסיתי עם שמן אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת מבחינת מרקם וטעם.
מאחר ואין ביצה בתערובת, הסילאן תורם ל”הדבקת” החומרים ולתחתית פחות מתפרקת. אפשר לשים במקום הסילאן דבש או סירופ מייפל.
יום מקסים 🙂

avatar
צילה (11:56 14.04.2016)

תודה רבה

avatar
מיכל (23:57 13.04.2016)

הי מה הם הכמויות לתבנית אפייה עגולה רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:03 14.04.2016)

היי מיכל,
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24:
כוס וחצי קמח מצות דק
חצי כוס קמח תפו”א
4 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
120 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס
2 כפות סוכר
4 כפות גדושות סילאן
מילוי קצפת ותותים:
2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ”ל)
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה/קוקוס
*תותים פרוסים
יום נפלא 🙂

avatar
נגה (17:33 25.03.2018)

היי
במה אפשר להחליף את הקצפת הצמחית? בשמנת מתוקה?
והאם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב רגיל?
או שבגלל הטעם רשמת את שני אלו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 25.03.2018)

כן, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ובחלב רגיל.

לקריאת כל התגובות