שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות אישיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

לתחתית:

3/4 כוס קמח מצות דק (90 גרם)  (אם רוצים להכין שלא בפסח מקמח רגיל -ראו הערה בסוף)

1/4 כוס קמח תפו”א (35 גרם)

2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)

60 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס

כף מלאה סוכר

2 כפות מלאות מייפל/סילאן

מילוי קצפת ותותים:

מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה/קוקוס

*תותים פרוסים

אופן הכנה:

הכנת תחתיות הפאי:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

-מערבבים את חומרי התחתית בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מחלקים את התערובת בין תבניות השקעים ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות השקע (מספיק להדק בגובה של 1 ס”מ מהשקע).

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתיות להתקרר לגמרי (רק לאחר שהתחתיות התקררו יש להוציאן מהתבנית, אחרת הן עלולות להתפרק).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הקצפת והתותים:

-מקציפים בעזרת מיקסר את הקצפת עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת על התחתיות (ניתן להכניס לשקית זילוף או שקית אוכל רגילה ולזלף). מפזרים מעל פרוסות תותים ושומרים במקרר בתוך קופסה סגורה עד להגשה (מומלץ שהקצפת תהיה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה).

הערות:

*ניתן להכין יום לפני את התחתיות עם הקצפת אך את התותים יש לפזר סמוך להגשה כדי לשמור על מראה רענן וטרי.

*ניתן להכין בתבנית אחת (אינגליש קייק). זמן אפיה מתארך ל15 דקות.

*אם רוצים להכין טארט תותים מקמח רגיל ניתן להמיר את קמח המצות וקמח תפו”א בכוס קמח לבן רגיל. במקום סילאן אפשר לשים 2 כפות סירופ מייפל שפחות צובע את הקמח. זמן אפיה כ-12 דקות.

טארט תותים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות מצה מתוקות
עוגיות שוקולד לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Liatedl (08:56 26.03.2021)

בוקר טוב, האם ניתן במקום חלב הסויה / קוקוס להשתמש בחלב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (09:23 26.03.2021)

היי,
כן, אפשר:)

מרים (21:21 13.04.2020)

האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 14.04.2020)

כן אפשר.

ענת (12:59 10.04.2020)

השתמשתי בתחתית והכנתי מילוי של גנאש שוקלד – ממש טעים! תודה. הכנתי הרבה מהמתכונים שלך לחג היה הרבה גיוון, שפע והכי חשוב טעים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

אורלי (00:38 2.04.2020)

היי אפרת יצא מושלם ❤️ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 2.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורלי

גילי (22:52 1.04.2020)

אפשר במקום התותים לשים פירות יער ? איך להכין אם זה משקית קפואה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 1.04.2020)

אפשר להוסיף מעל קצת פירות יער. יש להוסיף אותם רגע לפני ההגשה כי הם מפשירים מהר ומוציאים צבע.

חיה (21:17 11.02.2020)

ואיי יצא מושללםם😍😍
הוספתי טפה תותים מרוסקים וסוכר לקצפת, ולמעלה הכנתי סירופ מריבה מים ואבקת סוכר🤩 ויצא גם מההמםם וגם טעיםם😋
תודההה♥♥♥

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף

נטע (19:15 13.04.2019)

היי, האם יש אפשרות לעשות את המתכון כשר לפסח וללא גלוטן? (להמיר את הקמח מצה לקמח ללא גלוטן או משהו כזה)??…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 13.04.2019)

היי נטע,
לגרסה ללא גלוטן: את התחתית אפשר להכין מהבצק של המתכון הזה – אוזני המן ללא גלוטן.
אם את לא מוצאת קמח קונדיטור כשר לפסח אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי אחר כשל”פ (כמו קמח תמי או כרגיל).

נטע (00:32 16.04.2019)

תודה רבה על המענה
חג שמח!

מיכל (10:17 5.12.2018)

הי אפרת, יש לך מתכון לעוגת תותים? (אין צורך שתהיה כשרה לפסח).תודה רבה על אתר נפלא, מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 5.12.2018)

לא אין לי (עדיין 🙂 )

שיר (19:59 29.03.2018)

מתכון מדהים !
האם אפשר להחליף את החלב קוקוס / סויה בחלב שקדים ? האם יצא טוב מבחינת טעם ומרקם ? (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 29.03.2018)

אני חושבת שכן. מומלץ שהחלב שקדים יהיה קר.
חג שמח 🙂

רותם (19:28 29.03.2018)

הי.. רציתי לדעת לגבי התחתיות האם הן צריכות להיות במקרר אם מכינים אותן יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 29.03.2018)

לא חובה אבל רצוי. בתוך קופסה סגורה.
חג שמח 🙂

איילת (19:54 27.03.2018)

ערב טוב,
דבר ראשון, תודה רבה על המתכונים ועל התגובות המפורטות 😊
רציתי לשאול אם אפשר למלא את התחתיות בגנאש שוקולד
תודה רבה וחג שמח,
איילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 27.03.2018)

כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂

נגה (12:21 26.03.2018)

איך עושים את הקינוח לא טבעוני, אבל כן כשר לפסח? מה התחליפים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 26.03.2018)

היי נגה,
לתערובת התחתית יש להוסיף ביצה (רצוי גדולה) ובמקום סילאן/מייפל אפשר לשים 2 כפות סוכר.
אם רוצים חלבי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה (במקום קצפת צמחית) ובחלב רגיל.
חג שמח 🙂

אורטל (12:04 12.04.2017)

היי 🙂 באיזה כוס מדידה משתמשים?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 12.04.2017)

היי אורטל,
כוס בנפח של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס סטנדרטית רגילה עם ידית. מצרפת לינק עם תמונה של הכוס.

שני (04:02 10.04.2017)

היי,
האם ניתן להחליף את הקמח תפו”א בשקדים טחונים או בקמח תופח כשר לפסח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:36 10.04.2017)

היי שני,
שקדים טחונים נראה לי עדיף.
אם אינך טבעונית או שאין בעיה של רגישות לביצים אז אני ממליצה להוסיף ביצה שתדביק את החומרים (ואז במקום סילאן לשים סוכר).
חג שמח 🙂

מוריה (16:42 9.04.2017)

היי… קניתי תבניות אבל איך אדע שהתחתיות לא יתפרקו? הן יציבות ?

מתכונים ב-10 דקות (16:51 9.04.2017)

היי מוריה,
התחתיות בדר”כ יציבות. חשוב רק לחלץ אותן מהתבנית רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
חג שמח 🙂

מוריה (13:27 10.04.2017)

אוקיי… תודה רבה:) חג שמח

מוריה (13:31 10.04.2017)

היי.. האם אפשר לוותר על השמן קוקוס/חמאה?

מתכונים ב-10 דקות (13:54 10.04.2017)

לא כי זה תורם למרקם הפריך ולהדבקת החומרים.

הדר (21:22 8.04.2017)

היי 🙂
אני רוצה להכין את המתכון בתור עוגה בתבנית רגילה ולא בפאי קטן..
האם זה ייצא בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (21:40 8.04.2017)

היי הדר,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שזה יתפרק בחיתוך. אפשר להקפיא את זה ולהגיש קפוא ואז לא תהיה את הבעיה הזאת רק שיהיה צורך להפעיל קצת לחץ/כוח בחיתוך.
חג שמח 🙂

לימור (20:40 22.02.2017)

שלום, אני רוצה להכין את הפאי לאירוע מחר בערב. האם להכין את הבצק היום ולהקציף את השמנת מחר או להקציף היום ורק את התותים לשים מחר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:50 22.02.2017)

היי לימור,
אפשר להכין את הבצק היום. גם את הקצפת אפשר להכין היום ולשמור במקרר בנפרד ומחר למלא את הקערות ולשים תותים.

לימור (21:47 22.02.2017)

תודה רבה על המענה המהיר!! את הקצפת לשמור בקערת המיקסר במקרר או להעביר לכלי סגור?

מתכונים ב-10 דקות (22:12 22.02.2017)

אם קערת המיקסר נשלפת אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אם לא, אפשר להעביר לקופסה אטומה.

אורית (18:55 26.07.2016)

וואוו נראה משגע!
אפשר להכין בלי חלב (אני רוצה אותו פרווה אבל אין לי חלב סויה/קוקוס)..?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:04 26.07.2016)

כן אורית, אפשר לוותר על החלב.

נעמה (07:43 23.04.2016)

שלום,
מה אפשר לשים במקום תותים?

מתכונים ב-10 דקות (09:42 23.04.2016)

היי נעמה,
אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים, לדוג’ קוביות קטנות של תפוח/אגס/בננה או חתיכות אננס משימורים.
במקום פירות אפשר לפזר שוקולד מגורד, אגוזי פקאן מסוכרים, אגוזי מלך טחונים.
חג שמח 🙂

פזית (15:35 22.04.2016)

היי….קרה קרייסיס..מרבית התחתיות התפרקו לי…האם ניתן במצבן כעת..לאחר אפייה להוסיף ביצה,לאפות עוד כמה דקות אפילו בתור טארט אחד גדול?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 22.04.2016)

היי פזית,
אני בספק אם זה ניתן להצלה כי באפיה חוזרת יכול להיות שהם ישחימו יותר מידי וזה ייפגע בטעם.
ממליצה לך לפורר את אלה שכן התפרקו ולהשתמש בפירורים לפיזור מעל הקצפת.
חג שמח 🙂

דני (13:10 22.04.2016)

חזרתי לעדכן

הוספתי ביצה לבצק,ייצאו לי 10 חידות שלמות (לא נשברו בכלל )

תודה
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (13:30 22.04.2016)

מעולה 🙂
תודה דני וחג שמח

איילת (09:14 22.04.2016)

אהלן, רציתי לשאול-מה ניתן לשים במקום בפודינג וניל? אני לא מוצאת אחד כשר לפסח בשום מקום.. האם יש תחליף לזה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:52 22.04.2016)

היי איילת,
יש בסופרים אינסטנט פודינג וניל של אסם (הם שינו את התמונה על האריזה).
בכל מקרה את יכולה לוותר ולשים במקום 1-2 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
חג שמח 🙂

דני (09:13 22.04.2016)

בוקר טוב
אפשר מידות בגרמים

תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:47 22.04.2016)

היי דני,
90 גרם קמח מצות
35 גרם קמח תפו”א
15 גרם קוקוס
60 גרם חמאה מומסת
18 גרם סוכר
50 גרם סילאן
חג שמח!

דני (21:14 20.04.2016)

ערב טוב
העוגיות יין עם החמאה צריכות אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (21:26 20.04.2016)

לא, זה בלי אפיה.
פשוט מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית ודפנות השקעים ומכניסים להקפאה עד להכנת הקצפת. בהקפאה התחתיות מתייצבות כי החמאה חוזרת למצב מוצק ובעצם מדביקה את הפירורים.

מיכל (17:51 20.04.2016)

היי
רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הקלתית עם עוגיות יין במקום?
אם כן איך אמורים לעשות את זה ובאיזה כמות של העוגיות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:43 20.04.2016)

היי,
כן אפשר. ערבבי בסביבות 150 גרם עוגיות יין מפוררות דק עם 100 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.

לימור (10:46 19.04.2016)

האם אפשר להכין רק עם קמח מצה? בלי קמח תפו”א?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:28 19.04.2016)

היי לימור,
לא ניסיתי להכין רק עם קמח מצה אבל לדעתי מומלץ שלא לוותר על קמח תפו”א כי הוא מעדן את הטעם ותורם למרקם.
חג שמח 🙂

דני (13:20 17.04.2016)

חזרתי לעדכן
עשיתי עם הבצק פריך שרשמתי ויצאו לי 12 טארט ים אף אחד לא נשבר
עם הקרם תותים יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (13:31 17.04.2016)

איזו זריזות 😉
תודה על העדכון!

הילה (12:46 17.04.2016)

אני רוצה מתכון פרווה ואין לי שמן קוקוס.
אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או במחמאה מומסת?
אפשר לוותר על שמן קוקוס?

הבנתי נכון: לתחתית להוסיף ביצה למתכון שפירסמת ואז זה יהיה יציב יותר?

מתכונים ב-10 דקות (13:04 17.04.2016)

היי הילה,
אפשר להשתמש במחמאה מומסת במקום שמן הקוקוס.
וכן, אם תוסיפי ביצה לתערובת, התחתית תהיה יותר יציבה. כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדאי להשתמש בביצה קטנה ולוותר על הסילאן ולשים במקום סוכר (סה”כ 3 כפות סוכר)
בהצלחה וחג שמח 🙂

דני (12:25 17.04.2016)

תודה רבה

דני (10:38 17.04.2016)

מה דעתך על זה
100גרם חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2כוסות קמח

דני (10:31 17.04.2016)

קמח רגיל בתבנית שקעים סילון וחצי שעה שהתקרב ועדיין כמה נשברו

מתכונים ב-10 דקות (11:50 17.04.2016)

בגלל שאין ביצה התחתיות יותר עדינות (בכוונה לא שמתי ביצה כדי להתאים את המתכון גם לטבעונים) אבל אם תשים ביצה זה בהחלט יעזור לייצב אותן. המתכון שרשמת נשמע מצוין 🙂

דני (08:48 17.04.2016)

בוקר טוב
יצא פצצה רק שכמה התפרקו לי

מתכונים ב-10 דקות (09:05 17.04.2016)

היי דני,
הכנת עם קמח רגיל/מצה? בצק פריך מוכן?

מאי (20:42 16.04.2016)

יש מתכון גם לבצק רגיל לאו דווקא לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (21:05 16.04.2016)

היי מאי,
אפשר להכין עם כוס קמח רגיל (במקום קמח מצה וקמח תפו”א).
שבוע טוב 🙂

דני (17:19 14.04.2016)

היי
שכחתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון מחר זה על בסיס בצק פריך רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 14.04.2016)

כן

מיכל (10:23 14.04.2016)

היי
איך מתעסקים עם שמן קוקוס?
ועוד מומס?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 14.04.2016)

היי מיכל,
משתמשים בשמן קוקוס כמו בשמן רגיל. השמן יכול להיות כבר מומס (כתוצאה מאחסון בטמפ’ יחסית גבוהה) או שאם הוא מוצק יש להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות בודדות.
60 גרם שמן קוקוס מומס זה יוצא קצת פחות משליש כוס.
בהצלחה 😉

דני (08:12 14.04.2016)

בוקר טוב
מה דעתך לטחון תותים ולשים בקצפת ואז להמשיך?

מתכונים ב-10 דקות (09:10 14.04.2016)

היי דני,
אפשר לטחון תותים עם מעט מים קרים ולהוסיף לקצפת לקראת סוף ההקצפה (רק חשוב שהתותים יהיו קרים כדי שלא יפגעו בהקצפה).
מאחר והתותים מעט חמצמצים ממליצה להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר לקצפת.
בהצלחה 🙂
יום מעולה

צילה (00:06 14.04.2016)

שלום.הטארט נראה מקסים.מה אפשר לשים במקום חמאה ושמן קוקוס? האם חובה לשים
סילאן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:06 14.04.2016)

היי צילה,
במקום חמאה או שמן קוקוס אפשר לשים מחמאה/מרגרינה. לא ניסיתי עם שמן אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת מבחינת מרקם וטעם.
מאחר ואין ביצה בתערובת, הסילאן תורם ל”הדבקת” החומרים ולתחתית פחות מתפרקת. אפשר לשים במקום הסילאן דבש או סירופ מייפל.
יום מקסים 🙂

צילה (11:56 14.04.2016)

תודה רבה

מיכל (23:57 13.04.2016)

הי מה הם הכמויות לתבנית אפייה עגולה רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (09:03 14.04.2016)

היי מיכל,
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24:
כוס וחצי קמח מצות דק
חצי כוס קמח תפו”א
4 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
120 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס
2 כפות סוכר
4 כפות גדושות סילאן
מילוי קצפת ותותים:
2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ”ל)
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה/קוקוס
*תותים פרוסים
יום נפלא 🙂

נגה (17:33 25.03.2018)

היי
במה אפשר להחליף את הקצפת הצמחית? בשמנת מתוקה?
והאם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב רגיל?
או שבגלל הטעם רשמת את שני אלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 25.03.2018)

כן, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ובחלב רגיל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.