זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
לתחתית:
3/4 כוס קמח מצות דק (90 גרם) (אם רוצים להכין שלא בפסח מקמח רגיל -ראו הערה בסוף)
1/4 כוס קמח תפו”א (35 גרם)
2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
60 גרם חמאה מומסת (לפרווה – מרגרינה מומסת או שמן קוקוס מומס)
כף מלאה סוכר
2 כפות מלאות מייפל/סילאן
מילוי קצפת ותותים:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב סויה/קוקוס
*תותים פרוסים
אופן הכנה:
הכנת תחתיות הפאי:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).
-מערבבים את חומרי התחתית בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מחלקים את התערובת בין תבניות השקעים ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות השקע (מספיק להדק בגובה של 1 ס”מ מהשקע).
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתיות להתקרר לגמרי (רק לאחר שהתחתיות התקררו יש להוציאן מהתבנית, אחרת הן עלולות להתפרק).
הכנת הקצפת והתותים:
-מקציפים בעזרת מיקסר את הקצפת עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
-יוצקים את הקצפת על התחתיות (ניתן להכניס לשקית זילוף או שקית אוכל רגילה ולזלף). מפזרים מעל פרוסות תותים ושומרים במקרר בתוך קופסה סגורה עד להגשה (מומלץ שהקצפת תהיה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה).
הערות:
*ניתן להכין יום לפני את התחתיות עם הקצפת אך את התותים יש לפזר סמוך להגשה כדי לשמור על מראה רענן וטרי.
*ניתן להכין בתבנית אחת (אינגליש קייק). זמן אפיה מתארך ל15 דקות.
*אם רוצים להכין טארט תותים מקמח רגיל ניתן להמיר את קמח המצות וקמח תפו”א בכוס קמח לבן רגיל. במקום סילאן אפשר לשים 2 כפות סירופ מייפל שפחות צובע את הקמח. זמן אפיה כ-12 דקות.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות טבעוניות |
- חיתוכיות חמאת בוטנים |
- ריבועי טחינה ואגוזים
הי אפרת!
אפשר לשים שמן רגיל במקום קוקוס/חמאה?
היי,
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן רגיל, זה יפגע במרקם התחתיות והן עשויות להתפרק(:
היי אפרת, מועדים לשמחה!
המתכונים שלך תמיד מוצלחים ומעולים, תודה רבה.
יש לי כמה שאלות:
1.האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן אגוזים? (בשתי השכבות)
2. האם ניתן לוותר על המייפל או הסילאן?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
1. פחות מומלץ להשתמש בשמן אגוזים בתחתית- המרקם עשוי להיפגע ולצאת פירורי מדי.
2. גם זה פחות מומלץ, אפשר לשים 2 כפות סוכר אם אין דבש/סילאן/מייפל.
חג שמח!
הכנו אתמול לסדר ויצא מעולה. תודה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
היי אפרת,
שנה שעברה היה מתכון מעולה של מיני סברינות כשרות לפסח, אני לא מוצאת את המתכון. הכנתי אותו וכולם אהבו.
היי,
לא ידוע לי על מתכון כזה באתר(:
יתכן והתכוונת למתכון לעוגת תפוזים או עוגת תפוזים מקמח שקדים.
בוקר טוב, האם ניתן במקום חלב הסויה / קוקוס להשתמש בחלב רגיל?
היי,
כן, אפשר:)
האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא ?
כן אפשר.
השתמשתי בתחתית והכנתי מילוי של גנאש שוקלד – ממש טעים! תודה. הכנתי הרבה מהמתכונים שלך לחג היה הרבה גיוון, שפע והכי חשוב טעים 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
היי אפרת יצא מושלם ❤️ממש אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה .
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורלי
אפשר במקום התותים לשים פירות יער ? איך להכין אם זה משקית קפואה?
אפשר להוסיף מעל קצת פירות יער. יש להוסיף אותם רגע לפני ההגשה כי הם מפשירים מהר ומוציאים צבע.
ואיי יצא מושללםם😍😍
הוספתי טפה תותים מרוסקים וסוכר לקצפת, ולמעלה הכנתי סירופ מריבה מים ואבקת סוכר🤩 ויצא גם מההמםם וגם טעיםם😋
תודההה♥♥♥
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף
היי, האם יש אפשרות לעשות את המתכון כשר לפסח וללא גלוטן? (להמיר את הקמח מצה לקמח ללא גלוטן או משהו כזה)??…
היי נטע,
לגרסה ללא גלוטן: את התחתית אפשר להכין מהבצק של המתכון הזה – אוזני המן ללא גלוטן.
אם את לא מוצאת קמח קונדיטור כשר לפסח אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי אחר כשל”פ (כמו קמח תמי או כרגיל).
תודה רבה על המענה
חג שמח!
הי אפרת, יש לך מתכון לעוגת תותים? (אין צורך שתהיה כשרה לפסח).תודה רבה על אתר נפלא, מיכל
לא אין לי (עדיין 🙂 )
מתכון מדהים !
האם אפשר להחליף את החלב קוקוס / סויה בחלב שקדים ? האם יצא טוב מבחינת טעם ומרקם ? (:
אני חושבת שכן. מומלץ שהחלב שקדים יהיה קר.
חג שמח 🙂
הי.. רציתי לדעת לגבי התחתיות האם הן צריכות להיות במקרר אם מכינים אותן יום לפני?
לא חובה אבל רצוי. בתוך קופסה סגורה.
חג שמח 🙂
ערב טוב,
דבר ראשון, תודה רבה על המתכונים ועל התגובות המפורטות 😊
רציתי לשאול אם אפשר למלא את התחתיות בגנאש שוקולד
תודה רבה וחג שמח,
איילת
כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂
איך עושים את הקינוח לא טבעוני, אבל כן כשר לפסח? מה התחליפים?
היי נגה,
לתערובת התחתית יש להוסיף ביצה (רצוי גדולה) ובמקום סילאן/מייפל אפשר לשים 2 כפות סוכר.
אם רוצים חלבי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה (במקום קצפת צמחית) ובחלב רגיל.
חג שמח 🙂
היי 🙂 באיזה כוס מדידה משתמשים?
היי אורטל,
כוס בנפח של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס סטנדרטית רגילה עם ידית. מצרפת לינק עם תמונה של הכוס.
היי,
האם ניתן להחליף את הקמח תפו”א בשקדים טחונים או בקמח תופח כשר לפסח?
תודה
היי שני,
שקדים טחונים נראה לי עדיף.
אם אינך טבעונית או שאין בעיה של רגישות לביצים אז אני ממליצה להוסיף ביצה שתדביק את החומרים (ואז במקום סילאן לשים סוכר).
חג שמח 🙂
היי… קניתי תבניות אבל איך אדע שהתחתיות לא יתפרקו? הן יציבות ?
היי מוריה,
התחתיות בדר”כ יציבות. חשוב רק לחלץ אותן מהתבנית רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
חג שמח 🙂
אוקיי… תודה רבה:) חג שמח
היי.. האם אפשר לוותר על השמן קוקוס/חמאה?
לא כי זה תורם למרקם הפריך ולהדבקת החומרים.
היי 🙂
אני רוצה להכין את המתכון בתור עוגה בתבנית רגילה ולא בפאי קטן..
האם זה ייצא בסדר?
היי הדר,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שזה יתפרק בחיתוך. אפשר להקפיא את זה ולהגיש קפוא ואז לא תהיה את הבעיה הזאת רק שיהיה צורך להפעיל קצת לחץ/כוח בחיתוך.
חג שמח 🙂
שלום, אני רוצה להכין את הפאי לאירוע מחר בערב. האם להכין את הבצק היום ולהקציף את השמנת מחר או להקציף היום ורק את התותים לשים מחר?
תודה
היי לימור,
אפשר להכין את הבצק היום. גם את הקצפת אפשר להכין היום ולשמור במקרר בנפרד ומחר למלא את הקערות ולשים תותים.
תודה רבה על המענה המהיר!! את הקצפת לשמור בקערת המיקסר במקרר או להעביר לכלי סגור?
אם קערת המיקסר נשלפת אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אם לא, אפשר להעביר לקופסה אטומה.
וואוו נראה משגע!
אפשר להכין בלי חלב (אני רוצה אותו פרווה אבל אין לי חלב סויה/קוקוס)..?
תודה!
כן אורית, אפשר לוותר על החלב.
שלום,
מה אפשר לשים במקום תותים?
היי נעמה,
אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים, לדוג’ קוביות קטנות של תפוח/אגס/בננה או חתיכות אננס משימורים.
במקום פירות אפשר לפזר שוקולד מגורד, אגוזי פקאן מסוכרים, אגוזי מלך טחונים.
חג שמח 🙂
היי….קרה קרייסיס..מרבית התחתיות התפרקו לי…האם ניתן במצבן כעת..לאחר אפייה להוסיף ביצה,לאפות עוד כמה דקות אפילו בתור טארט אחד גדול?
היי פזית,
אני בספק אם זה ניתן להצלה כי באפיה חוזרת יכול להיות שהם ישחימו יותר מידי וזה ייפגע בטעם.
ממליצה לך לפורר את אלה שכן התפרקו ולהשתמש בפירורים לפיזור מעל הקצפת.
חג שמח 🙂
חזרתי לעדכן
הוספתי ביצה לבצק,ייצאו לי 10 חידות שלמות (לא נשברו בכלל )
תודה
חג שמח
מעולה 🙂
תודה דני וחג שמח
אהלן, רציתי לשאול-מה ניתן לשים במקום בפודינג וניל? אני לא מוצאת אחד כשר לפסח בשום מקום.. האם יש תחליף לזה?
תודה
היי איילת,
יש בסופרים אינסטנט פודינג וניל של אסם (הם שינו את התמונה על האריזה).
בכל מקרה את יכולה לוותר ולשים במקום 1-2 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
חג שמח 🙂
בוקר טוב
אפשר מידות בגרמים
תודה
היי דני,
90 גרם קמח מצות
35 גרם קמח תפו”א
15 גרם קוקוס
60 גרם חמאה מומסת
18 גרם סוכר
50 גרם סילאן
חג שמח!
ערב טוב
העוגיות יין עם החמאה צריכות אפייה?
לא, זה בלי אפיה.
פשוט מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית ודפנות השקעים ומכניסים להקפאה עד להכנת הקצפת. בהקפאה התחתיות מתייצבות כי החמאה חוזרת למצב מוצק ובעצם מדביקה את הפירורים.
היי
רציתי לדעת האם אפשר לעשות את הקלתית עם עוגיות יין במקום?
אם כן איך אמורים לעשות את זה ובאיזה כמות של העוגיות?
תודה
היי,
כן אפשר. ערבבי בסביבות 150 גרם עוגיות יין מפוררות דק עם 100 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס.
האם אפשר להכין רק עם קמח מצה? בלי קמח תפו”א?
תודה
היי לימור,
לא ניסיתי להכין רק עם קמח מצה אבל לדעתי מומלץ שלא לוותר על קמח תפו”א כי הוא מעדן את הטעם ותורם למרקם.
חג שמח 🙂
חזרתי לעדכן
עשיתי עם הבצק פריך שרשמתי ויצאו לי 12 טארט ים אף אחד לא נשבר
עם הקרם תותים יצא מעולה
איזו זריזות 😉
תודה על העדכון!
אני רוצה מתכון פרווה ואין לי שמן קוקוס.
אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או במחמאה מומסת?
אפשר לוותר על שמן קוקוס?
הבנתי נכון: לתחתית להוסיף ביצה למתכון שפירסמת ואז זה יהיה יציב יותר?
היי הילה,
אפשר להשתמש במחמאה מומסת במקום שמן הקוקוס.
וכן, אם תוסיפי ביצה לתערובת, התחתית תהיה יותר יציבה. כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מידי כדאי להשתמש בביצה קטנה ולוותר על הסילאן ולשים במקום סוכר (סה”כ 3 כפות סוכר)
בהצלחה וחג שמח 🙂
תודה רבה
מה דעתך על זה
100גרם חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2כוסות קמח
קמח רגיל בתבנית שקעים סילון וחצי שעה שהתקרב ועדיין כמה נשברו
בגלל שאין ביצה התחתיות יותר עדינות (בכוונה לא שמתי ביצה כדי להתאים את המתכון גם לטבעונים) אבל אם תשים ביצה זה בהחלט יעזור לייצב אותן. המתכון שרשמת נשמע מצוין 🙂
בוקר טוב
יצא פצצה רק שכמה התפרקו לי
היי דני,
הכנת עם קמח רגיל/מצה? בצק פריך מוכן?
יש מתכון גם לבצק רגיל לאו דווקא לפסח?
היי מאי,
אפשר להכין עם כוס קמח רגיל (במקום קמח מצה וקמח תפו”א).
שבוע טוב 🙂
היי
שכחתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון מחר זה על בסיס בצק פריך רגיל?
כן
היי
איך מתעסקים עם שמן קוקוס?
ועוד מומס?
היי מיכל,
משתמשים בשמן קוקוס כמו בשמן רגיל. השמן יכול להיות כבר מומס (כתוצאה מאחסון בטמפ’ יחסית גבוהה) או שאם הוא מוצק יש להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות בודדות.
60 גרם שמן קוקוס מומס זה יוצא קצת פחות משליש כוס.
בהצלחה 😉
בוקר טוב
מה דעתך לטחון תותים ולשים בקצפת ואז להמשיך?
היי דני,
אפשר לטחון תותים עם מעט מים קרים ולהוסיף לקצפת לקראת סוף ההקצפה (רק חשוב שהתותים יהיו קרים כדי שלא יפגעו בהקצפה).
מאחר והתותים מעט חמצמצים ממליצה להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר לקצפת.
בהצלחה 🙂
יום מעולה
שלום.הטארט נראה מקסים.מה אפשר לשים במקום חמאה ושמן קוקוס? האם חובה לשים
סילאן?
תודה
היי צילה,
במקום חמאה או שמן קוקוס אפשר לשים מחמאה/מרגרינה. לא ניסיתי עם שמן אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת מבחינת מרקם וטעם.
מאחר ואין ביצה בתערובת, הסילאן תורם ל”הדבקת” החומרים ולתחתית פחות מתפרקת. אפשר לשים במקום הסילאן דבש או סירופ מייפל.
יום מקסים 🙂
תודה רבה
הי מה הם הכמויות לתבנית אפייה עגולה רגילה?
היי מיכל,
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24:
כוס וחצי קמח מצות דק
חצי כוס קמח תפו”א
4 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
120 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס
2 כפות סוכר
4 כפות גדושות סילאן
מילוי קצפת ותותים:
2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ”ל)
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה/קוקוס
*תותים פרוסים
יום נפלא 🙂
היי
במה אפשר להחליף את הקצפת הצמחית? בשמנת מתוקה?
והאם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב רגיל?
או שבגלל הטעם רשמת את שני אלו?
כן, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ובחלב רגיל.