זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 6-7 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
חציל גדול קלוף חתוך לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ
רוטב פיצה (*אפשר להשתמש ברוטב פיצה קנוי)
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
-הכנה מוקדמת כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (כ-15 דקות). מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג.
-מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
-מוציאים מהתנור. מורחים על כל פרוסת חציל כפית רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
נראה מצוין כמו כל המתכונים שלך, אפשר לפרוס את החציל לרוחב? או שזה לא יצא מוצלח?
כן אפשר:)
תודה על הזמינות והמהירות, אין כמוך!
הי נראה ממש טעים כמו כל המתכונים שלך פספסתי את הקע של להפוך את החציל כמה זה גרוע .
היי
זה לא מאד קריטי(:
הי, רק הערה קטנה, אחרי כחלק מתהליך הוצאת המרירות מהחציל, יש לשטוף אותו אחרי הגרת הנוזלים ואז לנגב, אחרת החציל יוצא מאוד מלוח.
בטעות שמתי כבר בהתחלה את הרוטב והגבינה
מה לעשות??
היי,
זה לא נורא, הטעם והמרקם מעט יושפעו מכך.
טעים ברמות!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
נראה לך שזה יעבוד אם אני אפרוס את החצילים לפרוסות? בא לי שזה יהיה חטיפי נשנוש כאלה
היי,
בטח, יש לפרוס את החצילים לפרוסות(:
היי אפרת! המתכון מעניין אותי וארצה להכינו אני כרגע בדיאטה,יש אפשרות לקבל ערך קלורי?
היי,
בכמות שבמתכון יש כ-240 קלוריות.
להבא, תוכלי לבדוק ערך קלורי בקישור: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/.
חג שמח!
הי אפרת, נראה לך שאפשר להכין מראש רק את השלב של המלחת פרוסות החציל ולשמור במקרר, ובכל יום לאפות כמה פרוסות? או שהחציל לא יישמר ככה במקרר?
האמת שאני לא יודעת. לא ניסיתי לשמור פרוסות חצילים במקרר אבל כן אפשר לאפות את הפרוסות ולשמור בקופסה סגורה במקרר ובכל יום להוסיף רוטב וגבינה ולאפות 10 דקות.
לא כדאי. חצילים משחירים, מפרישים נוזלים ומאבדים את הטעם אם לא מכינים אותם ברגע שחתכת אותם (מקסימום, אולי יחזיקו לילה במקרר כשהם חתוכים אבל זה כבר לא יהיה אותו טעם)
הייי אפרת האלופה,
אם אני מעוניינת לעשות את החציל פתוח לשניים ולא לפרוסות,
גם אז צריך להכניס מראש לעשרים דקות ורק לאחר מכן את הרוטב פיצה?
היי יעל,
את רוצה לחצות אותו לאורך לשני חלקים? החציל ייצא עבה מידי.
ואם כן אז צריך לאפות אותו אפילו יותר זמן כי ככל שהוא עבה לוקח לו יותר זמן להאפות.
היי אפרת צהרים טובים!
רציתי להגיד לך שמתכון פשוט טעים…..😘
ואשמח לעוד מתכונים כאלה…..😃
תודה על האתר ועל כל המתכונים…..😍
תודה אהובה!
שמחה לקרוא שאהבת ♥
אדאג לעוד מתכונים בסגנון 🙂
היי! זה יילך עם פרמז’ן? זה הגבינה היחידה שיש לי:/
כן אפשר.
וואו!!!!!!!!!!!
יצא פשוט אגדיייי
טעים כ\”כ ופשוט קל להכנה
שמחה שאהבת ❤️
תודה על העדכון והתמונה!
אני בהלם!!!
לא תכננתי שזה יצא כ\”כ טעים!
לא הספקתי אפילו לצלם, הכל נגמר עוד מהתנור!
נס שברגע האחרון הספקתי לקחת לעצמי אחד:)
א-ו-ף… בא לי עוד אבל נגמרה הגב\”צ (עשיתי גם עם מוצרלה ופטריות, יצא מושלם!)
נ.ב
עשיתי אותם עם חצילים קטנים, לדעתי זה יותר חמוד-ממליצה בחום.
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שירה
היי
חבל שלא מצויין מס הקלוריות.
היי אפרת, עדיין לא יצא לי להכין ממתכונייך, אני קצת מבינה במטבח ומש שיש לי להגיד-הם נראים (התמונות והמתכון) מושלם!
עכשיו לשאלה: להוריד מהבסיס את קליפת החציל?
תודה שירה 🙂
כן, יש לקלף את החציל.
הכנתי עכשיו יצא להיט!!
נראה מעולה 🙂
מושלם כמו תמיד! פשוט וטעים!
כולם התלהבו וזללו 🙂
נראה מעולה 😍
תודה ענת
הכנתי ויצא מדהים. גם טעים וגם מהיר.
שמחה לשמוע 🙂
תודה דניאלה
מ-י-ו-ח-ד!
תודה רבה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
מיוחד מאוד!!!
הכנתי את זה לארוחת ערב ונהננו מאוד!!
תודה ושבת שלום ומבורך!
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום ❤️
הכנתי עם קישואים ויצא מיוחד במינו!
התלהבתי במיוחד מהבשר של הקישוא בשילוב עם הגבינה הצהובה. זה הולך נהדר ביחד…
והכי חשוב—
טעים!!!
תודה רבה לך!
תודה שחזרת לעדכן!
היי
נראה מעולה חייב לנסות את המתכון
זה באמת מתכון טעים אני מכינה אותו כבר שניםםםםםם אבל למה לכתוב שהוא דיאטטי? גבינה צהובה זה ממש לא דיאטטי במיוחד שהחציל לא משביע אז צריך לאכול כמה….
היי,
אני לא יודעת מה עוד אוכלים ליד אבל המנה הזאת דיאטטית. היא ללא גלוטן ויש בה הרבה פחות קלוריות מפיצה רגילה.
הכל יחסי בחיים… לדעתי זה דיאטטי
תלוי איזה דיאטה לדיאטת אבא קליל למשל יכול להיות מתכון נהדר ממש !!!
אויי זה נהדר!!!
מהיום רק חציל פיצה! זה יוצא אפילו יותר טוב מ פיצה בצק מקמח.
מתכון מקסים ומיוחד.
🙂
היי אפרת.
יצא מושלם!
זה הולך גם עם קישואים? איך עושים את זה?
תודה
לדעתי אפשר באותו אופן להכין עם קישואים.
היי כל הכבוד על המתכונים יש אפשרות לשים קטשופ או אם יש לך מתכון לרוטב תודה רבה
היי
מצרפת מתכון לרוטב פיצה.