זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15-18 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 כוס קמח תירס
1/4 כוס מים
כפית שטוחה מלח
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה
אופן הכנה:
-מניחים בקערה קמח תירס, מים ומלח ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
-מוסיפים לקערה את הפירה ומערבבים היטב.
-מחממים מחבת עם שמן, יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
הערה: במקום קמח תירס ניתן להכין גם עם קורנפלור: לערבב עם הפירה – 2 כפות מלאות קורנפלור+ כפית שטוחה מלח (אין צורך להוסיף מים).
מתכונים ללא גלוטן, קמח תירס מתכונים, מאכלים ללא גלוטן
ראו גם
תודה רבה על המתכון!
מתכון טעים ומפנק (ולא כל כך בריא..😉)
אבל פתרון טוב לפירה אבוד!
תודה לך על השיתוף!🙂
שלום אפרת,
אין לי פירה.
האם ניתן להשתמש עם פירה להכנה מהירה (שמכינים מאבקה בתוספת מים רותחים)?
לא ניסיתי אבל חושבת שכן
אפרת, נשארו לי תפוחי אדמה אפויים במקרר.
יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות איתם?
העניין הוא שהם מתובלים בטעם מורגש..
תודה רבה!!!
היי
את מחפשת מה לעשות איתם כי אין להם ביקוש?
אם אי אפשר לאכול אותם כמו שהם אפשר להוסיף אותם לחביתה או שקשוקה.
רעיון (:
תודה
היי אפרת, חתימה טובה!
רק לוודא.. זה קורנפלור, נכון?
כבר התבלבלתי 🙂
היי,
קמח תירס זה מוצר שונה מקורנפלור. על האריזה אמור להיות רשום קמח תירס.
ואו הכנתי הרגע יצא ממש טעים וקריספי הוספתי גם גבינה מגורדת עם קורנפלור
תודה רבה לך פעם ראשונה שאני רואה את האתר שלך מה שבטוח אני אכין מכאן המון 💙
ברוכה הבאה לאתר!
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
ואם אין לי לא קורנפלור ולא קמח תירס?😮
אפשר גם קמח תפו”א, אך פחות רצוי.
ראשית תודה ענקית המתכונים שלך פשוט קלים וטעימים
האם צריך לתבל את הפירה קודם הטיגון ?
אפשר לתבל בקצת פלפל שחור /אבקת מרק ומעט מלח ( לא הרבה כי מוסיפים עוד כפית מלח)
הכנתי אתמול לארוחת ערב וזה נגמר ככ מהר. טעים מאוד.
תודה רבה רבה.
רק רציתי לשאול מה את מציעה להגיש איתם בארוחת צהרים/ערב?
היי דסי,
כדאי להכין סלט מעניין, יש מבחר של סלטים באתר!
בנוסף, אפשר להגיש דג אפוי או מטוגן עם הצ’יפס, זה שילוב שכמעט כולם פשוט משתגעים עליו😊
אפשר להחליף את התפו”א בבטטה?
היי נחמה,
מניחה שאפשר. במקרה כזה הייתי מגדילה את כמות הקמח תירס ל3/4 כוס.
בהצלחה🌺
תודה.
להוסיף גם יותר מלח?
לא חייב, אפשר גם לטעום ולהוסיף לפי הצורך:)
ואם רוצים במקום הקמח להוסיף קורנפלור?
היי קרן,
במקום קמח תירס ניתן להכין גם עם קורנפלור: לערבב עם הפירה – 2 כפות מלאות קורנפלור+ כפית שטוחה מלח (אין צורך להוסיף מים).
תודה על המתכונים המדהימים שלך
מאז שגיליתי אותם אני לא מפסיקה להשתמש בהם
וגם ממליצה לכולם…
הכנתי את החטיפים עם קמח תפו”א ויצא מושלם!!!
הכנתי כמות כפולה והכל נחטף עוד לפני שהספיק להתקרר…
היי חני,
שמחה מאוד שיצא מוצלח ותודה על המילים החמות🌷
היי חג שמח,רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום קמח תירס?
היי אילנה,
פחות מומלץ… עדיף להשתמש בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה:)
היי אפרת,
האם אפשר להכין את החטיפים היום ולשמור במקרר למחר?
תודה וחג שמח!
היי חוה,
החטיפים טעימים יותר כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה, אבל אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה:)
אפשר לאפות ולא לטגן?
אפשר 🙂
אפשר לשים גם קמח רגיל?
תודה על האתר.
אתר פשוט מושלם וברור!!
היי הדס,
לא ניסיתי האמת אבל אני מניחה שניתן גם להשתמש בקמח רגיל 🙂
בהצלחה❤️
תודה על המתכון, האם דורש טיגון בשמן עמוק? לפעמים שאני מכינה מאכלים שדורשים טיגון אני שמה לב שאם אני לא עושה שכבה דקה זה לא מיטגן טוב מבפנים אלא קר מלמעלה ולמטה ולא באמצע, אודה לעזרתך
היי יעל,
לא חייב לטגן בשמן עמוק אבל יש לשים שמן בנדיבות ולהשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה למשל פחות מומלץ).
יש לטגן משני הצדדים על להשמחה. מבפנים זה פירה, אז זה אמור להיות מוכן.
אפרת היקרה, אחת מנקודות האור לקראת חג הפסח השונה הזה היתה קבלת ספרי המתכונים שלך שהגיעו תוך יומיים וחצי מרגע ההזמנה!! שאפו ענק!!
עברתי על המתכונים ללא גלוטן והכנתי את חטיפי תפו\”א וזה יצא מושלם!! אני לא ממש בשלנית והבן שלי בן ה-8.5 החמיא לי ש\”יצא מטורף!!\”
-עם מתכוני הפלא שלך נראה לי שחייבים להוסיף כל פעם בכוכבית- *מומלץ להכין כמות כפולה כי הכל נחטף!!
פסח שמח ובריאות טובה לכל 💕💐
רחלי יקרה,
שמחתי מאוד לקרוא את מה שרשמת.
תודה רבה❤️
פסח שמח, המון בריאות ובשורות טובות 🌺
הי אפרת ותודה רבה על האתר.
יש לי קמח תפוא או קמח מצה. האם ניתן להשתמש באחד מהם?
תודה וחג שמח
נעמי
עדיף קמח תפו”א.
חג שמח 🌺
תודה רבה. האם היחס בקמח תפו\”א אותו יחס של מים?
והאתר מושלם תמיד יוצא טעים.
לדעתי זה כמו הקורנפלור ואז אין צורך במים.
תודה
היי אפרת!
רק חייבת לשתף- אנחנו זוג צעיר עם שני קטנים, לאור הנסיבות פעם ראשונה ליל סדר בבית… בלי תנור, עם סט כלים חלקי של פסח (מה שהספקנו לאגור). פשוט הרכבתי לנו תפריט שרובו מהאתר שלך- דג, חזה עוף, פנקייקים וחטיפי תפו\’\’א.
הכל יצא נהדר, תודה רבה!
שיהיה חג שמח!
שמחה לשמוע.
תודה מוריה יקרה ❤️
הוספתי גרגרי תירס,
הכנתי בתנור
יצא מושלם
שמחה לשמוע 🙂
אפשר למלא את הפירה עם תירס
נראה לי שכן.
אפשר להחליף את הקמח תירס בקמח אחר?
תודה
שוהם
אפשר בקורנפלור. ראי הערה בתחתית המתכון.
לגבי הקמח תירס, מה עדיף האבקתי או הגרגירים? שנה שעברה עשיתי עם הגרגירים והם היו ממש מורגשים ברמה מבחילה..
עדיף את קמח התירס הדק, זה שטחון לאבקה.
חג שמח 🙂
קניתי! תודה רבה 🙂
חג שמח..
האם אפשר להחליף את הטיגון באפייה
זה לא ייצא אותו הדבר באפיה.
צריך בשמן עמוק? לנו לא בשמן עמוק יצא לא טוב נדבק כול הזמן…
היי הראל,
לא חייב שמן עמוק אבל יש לשים שמן בנדיבות ולהשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק (נירוסטה למשל נדבק).
ממש ממש אהבנו ! יצא מעולה ! תודה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שירי ושבת שלום!
יצאו טעימים! תודה
תודה יקירה 🙂
חג שמח!
היי יקירה .
אני רוצה להכין אותם למחר, כי מחר לא יהיה לי זמן. האם כדאי להכין את הכדורים ומחר רק לטגן? תודה
כן, אפשר להכין היום ומחר לטגן.
חג שמח 🙂
היי
כמה זה חצי כוס קמח תפוחי אדמה?
היי דני,
זה יוצא 65 גרם.
האם אפשר עם קמח תפוחי אדמה
היי,
אם יש לך קורנפלור אז עדיף. אם לא, תכין עם קמח תפו”א.
חג שמח 🙂
קורנפלור וקמח תירס זה אותו דבר.. קורנפלור באנגלית cornflour משמע קמח תירס. אז לא באמת הבאתם אלטרנטיבה, או שאת משתמשת בקמח תירס או שאת משתמשת בקמח תירס. אין אופציה ב’. ואין לי קמח תירס, יש אופציה אחרת?
ולא, קורנפלור זאת לא תשובה תקנית.
קורנפלור ותירס זה לא אותו דבר, גם לא מבחינת מרקם. קורנפלור זה עמילן תירס והוא לבן ואבקתי וקמח תירס זה תירס טחון והוא צהוב וגרגירי.
לפני שמגיבים ועוד בטון כזה, אנא בדקו את עצמכם תחילה, וכן …לא יזיק לאמר תודה לפעמים!
תודה!!!
קורנפלור באנגלית זה cornstarch לא cornflour
מה שבעברית קורנפלור (אבקה לבנה דקה), באנגלית corn starch
מה שבעברית קמח תירס (אבקה צהובה גרגירית), באנגלית corn flour או corn mill
ואם ממש ממש גרגירית אז corn grits
הכנתי לפי המתכון וכדורי תפוחי אדמה התפרקו במחבת. במה טעיתי?
היי מאיה,
אולי התערובת הייתה רכה מידי? אם כן היה צריך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
היי
את תפוחי האדמה מבשלים במיים עם הקליפה? או לקלף כמו שמכינים פירה רגיל?
הי אמלין,
יש לקלף את תפוחי האדמה כמו שמכינים פירה.
שבוע טוב 🙂
היי
חייב קמח תירס דווקא?
היי רעות,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים גם קמח רגיל. לגבי קמח ללא גלוטן אני לא בטוחה.
לא אפשר גם קורנפלור