שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: 10-12 יחידות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים טחונים (במעבד מזון/ מוט בלנדר)

1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים שלמים

כף שמן

1 כף מלאה טחינה גולמית

4-6 כפות מלאות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*לציפוי:  קמח מצה (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את הקמח בסוף ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת מוצקה ונוחה (התערובת לא צריכה להיות פירורית ויבשה ולא צריכה להיות נוזלית ודביקה מידי).

משמנים נייר אפיה, יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט. מצפים בקמח מצה (ניתן לוותר לגמרי על הציפוי) ומניחים על נייר האפיה.

-מברישים/מרססים כל יחידה בשמן ואופים במשך 20-25 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים עוד 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה.

הערות:

*אם השתמשתם בקמח מצה, קרוב לוודאי שתצטרכו להוסיף פחות קמח בהשוואה למי שמשתמש בקמח תפוחי אדמה מאחר וקמח מצה סופח יותר נוזלים.

*אם הוספתם יותר מידי קמח והתערובת מתפרקת/ יבשה יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות מנוזלי התירס עד לקבלת תערובת נוחה.

חטיפי תירס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תותים עם קצפת
פררו רושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שני (19:44 12.04.2020)

במה אפשר להחליף את הטחינה (אלרגיה)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 13.04.2020)

אפשר להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד לקבלת תערובת מוצקה ונוחה.

אדירה (13:34 21.08.2018)

היי,
אפשר להכין מתירס קפוא? כמה צריך?
והאם אפשר לטגן במקום לאפות? (כדי להעסיק את הגדולה לפקח על המחבת…)
תודה מראש על האתר הנהדר הזה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 21.08.2018)

אפשר באותה כמות.
אם התערובת לא מתפרקת אז אפשר לטגן.

Mor Halevy Sela (21:23 12.04.2020)

שמתי ברוב התערובת קפוא ויצא לא מוצלח. התפרק מאוד ויצא יבש ממש.
עד כה כל המתכונים באתר ובספרים היו ממש טובים.
פתחת בפני מחדש את עולם המטבח.
תודה

אוסנת (21:37 24.03.2018)

תודה על המתכון… אם כן אוכלים ביצים, האם אפשר להחליף טחינה בביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 24.03.2018)

נראה לי שכן.

עינת (20:44 14.03.2018)

היי אפרת

האם אפשרי להשתמש בתירס קפוא משקית?

ובמקום קמח תפוחי אדמה אפשר קמח עדשים קמח חומוס או קמח כוסמין?

שלא במסגרת פסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.03.2018)

כן אפשר תירס קפוא.
לדעתי קמח חומוס יכול להשתלב כאן טוב. גם קמח כוסמין.

אירה (06:17 8.12.2017)

בוקר טוב
הכנתי כמות כפולה עם קמח רגיל ופירורי לחם כי לא היו לי המרכיבים מהמתכון..
התערובת היתה דביקה, אבל הסתדרתי..
הכל חוסל במהרה.. תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 8.12.2017)

שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אירה (09:58 7.12.2017)

שלום
אם אני רוצה להכין כמות כפולה, פשוט להכפיל את הכמויות? מה את אומרת?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 7.12.2017)

כן, אפשר.
יום מקסים 🙂

רותי (12:06 1.01.2016)

המתכונים שלך מעולים!!! תודה!

לגבי המצכון הזה, אין לי קמח תפוא או מצה. מה אפשר לשים במקום? יש לי קמח רגיל,מלא, קורנפלור, סולת, שיבולת שועל,פירורי לחם

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:10 1.01.2016)

תודה רותי 🙂
את יכולה לשים קמח רגיל ולציפוי- פירורי לחם.
שבת שלום!

הדס (16:54 9.12.2015)

אם אין לי בלנדר או מוט בלנדר, אבל לטחון את התירס בצורה ידנית כלשהי?

הדס (17:00 9.12.2015)

*אפשר

מתכונים ב-10 דקות (17:12 9.12.2015)

היי הדס,
אני לא בטוחה אם אפשר למעוך בעזרת מועך פירה אבל אפשר לנסות. אם יש לך מיקסר ידני של עוגות, אולי גם הוא יכול לעזור 🙂

מיכל (13:43 20.10.2015)

שאלונת,
שאת אומרת טחון, הכוונה כעיסה?

מתכונים ב-10 דקות (14:03 20.10.2015)

כן, הכוונה לעיסה.

מיכל (14:07 12.10.2015)

האם אפשר להשתמש בקמח אחר ללא גלוטן לציפוי במידה וכן רוצים ציפוי?

מתכונים ב-10 דקות (14:18 12.10.2015)

היי מיכל,
אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן או קורנפלקס טחון ללא גלוטן או קמח תירס.

pnina (08:19 22.04.2015)

המתכונים שלך שניסיתי עד כה היו פצצה. הולכת לנסות גם את זה. שאלה: 3/4 כוס גרגרי תירס טחונים – הכוונה לתירס לפני טחינה או אחרי הטחינה?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 22.04.2015)

תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂
3/4 כוס הכוונה לפני הטחינה.

טל (08:34 8.04.2015)

שלום,
האם ניתן להכין גם ללא תירס טחון? אין בלנדר או מוט בלנדר (לפסח)

מתכונים ב-10 דקות (12:51 8.04.2015)

היי טל,
לא ניסיתי אבל אני חוששת שזה ייצא במרקם קשה ולא אוורירי.

יוליה (16:20 7.04.2015)

הוספתי לתערובת גם גבינה בולגרית ויצא ממש מעולה

מתכונים ב-10 דקות (17:24 7.04.2015)

מעולה! שמחה לשמוע יוליה 🙂

יוליה (16:19 7.04.2015)

תודה רבה על המתכון! יצא מעולה ונטרף!

לילי (14:24 6.04.2015)

הכל יצא פירורים ואז כשהוספתי ביצה זה יצא דביק מידי ומרקי. בקיצור גרוע

מתכונים ב-10 דקות (15:48 6.04.2015)

היי לילי,
לא היית צריכה להוסיף ביצה. רשמתי שאם זה יוצא יבש או פירורי יש להוסיף כמה כפות מנוזלי התירס.

מאי (12:58 4.04.2015)

חג שמח!
נגמר לי הטחינה, במה אפשר להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (15:16 4.04.2015)

היי מאי,
תנסי להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד שתקבלי תערובת מוצקה ונוחה.
חג שמח 🙂

אילנה. (16:26 2.04.2015)

נראה מעולה!!
אפשר משקית קפואה? אם כן, יש הוראות מיוחדות?
תודה רבה ופסח כשר ושמח וחירות אמיתית!!:-)

מתכונים ב-10 דקות (18:25 2.04.2015)

היי אילנה,
כן אפשר משקית קפואה באותו אופן.
חג שמח! 🙂

פיבי (13:29 1.04.2015)

עכשיו הכנתי עם קופסת אפונה ירוקה ויצא מדהים

מתכונים ב-10 דקות (13:36 1.04.2015)

מעולה! אהבתי את הרעיון 😉

שרית (20:59 28.03.2015)

יצא ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (21:34 28.03.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.