זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים טחונים (במעבד מזון/ מוט בלנדר)
1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים שלמים
כף שמן
1 כף מלאה טחינה גולמית
4-6 כפות מלאות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
*לציפוי: קמח מצה (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את הקמח בסוף ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת מוצקה ונוחה (התערובת לא צריכה להיות פירורית ויבשה ולא צריכה להיות נוזלית ודביקה מידי).
–משמנים נייר אפיה, יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט. מצפים בקמח מצה (ניתן לוותר לגמרי על הציפוי) ומניחים על נייר האפיה.
-מברישים/מרססים כל יחידה בשמן ואופים במשך 20-25 דקות.
-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים עוד 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה.
הערות:
*אם השתמשתם בקמח מצה, קרוב לוודאי שתצטרכו להוסיף פחות קמח בהשוואה למי שמשתמש בקמח תפוחי אדמה מאחר וקמח מצה סופח יותר נוזלים.
*אם הוספתם יותר מידי קמח והתערובת מתפרקת/ יבשה יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות מנוזלי התירס עד לקבלת תערובת נוחה.
במה אפשר להחליף את הטחינה (אלרגיה)?
אפשר להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד לקבלת תערובת מוצקה ונוחה.
היי,
אפשר להכין מתירס קפוא? כמה צריך?
והאם אפשר לטגן במקום לאפות? (כדי להעסיק את הגדולה לפקח על המחבת…)
תודה מראש על האתר הנהדר הזה!!!
אפשר באותה כמות.
אם התערובת לא מתפרקת אז אפשר לטגן.
שמתי ברוב התערובת קפוא ויצא לא מוצלח. התפרק מאוד ויצא יבש ממש.
עד כה כל המתכונים באתר ובספרים היו ממש טובים.
פתחת בפני מחדש את עולם המטבח.
תודה
תודה על המתכון… אם כן אוכלים ביצים, האם אפשר להחליף טחינה בביצה
נראה לי שכן.
היי אפרת
האם אפשרי להשתמש בתירס קפוא משקית?
ובמקום קמח תפוחי אדמה אפשר קמח עדשים קמח חומוס או קמח כוסמין?
שלא במסגרת פסח?
כן אפשר תירס קפוא.
לדעתי קמח חומוס יכול להשתלב כאן טוב. גם קמח כוסמין.
בוקר טוב
הכנתי כמות כפולה עם קמח רגיל ופירורי לחם כי לא היו לי המרכיבים מהמתכון..
התערובת היתה דביקה, אבל הסתדרתי..
הכל חוסל במהרה.. תודה רבה 🙂
שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום
אם אני רוצה להכין כמות כפולה, פשוט להכפיל את הכמויות? מה את אומרת?
תודה מראש
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
המתכונים שלך מעולים!!! תודה!
לגבי המצכון הזה, אין לי קמח תפוא או מצה. מה אפשר לשים במקום? יש לי קמח רגיל,מלא, קורנפלור, סולת, שיבולת שועל,פירורי לחם
תודה.
תודה רותי 🙂
את יכולה לשים קמח רגיל ולציפוי- פירורי לחם.
שבת שלום!
אם אין לי בלנדר או מוט בלנדר, אבל לטחון את התירס בצורה ידנית כלשהי?
*אפשר
היי הדס,
אני לא בטוחה אם אפשר למעוך בעזרת מועך פירה אבל אפשר לנסות. אם יש לך מיקסר ידני של עוגות, אולי גם הוא יכול לעזור 🙂
שאלונת,
שאת אומרת טחון, הכוונה כעיסה?
כן, הכוונה לעיסה.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר ללא גלוטן לציפוי במידה וכן רוצים ציפוי?
היי מיכל,
אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן או קורנפלקס טחון ללא גלוטן או קמח תירס.
המתכונים שלך שניסיתי עד כה היו פצצה. הולכת לנסות גם את זה. שאלה: 3/4 כוס גרגרי תירס טחונים – הכוונה לתירס לפני טחינה או אחרי הטחינה?
תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂
3/4 כוס הכוונה לפני הטחינה.
שלום,
האם ניתן להכין גם ללא תירס טחון? אין בלנדר או מוט בלנדר (לפסח)
היי טל,
לא ניסיתי אבל אני חוששת שזה ייצא במרקם קשה ולא אוורירי.
הוספתי לתערובת גם גבינה בולגרית ויצא ממש מעולה
מעולה! שמחה לשמוע יוליה 🙂
תודה רבה על המתכון! יצא מעולה ונטרף!
הכל יצא פירורים ואז כשהוספתי ביצה זה יצא דביק מידי ומרקי. בקיצור גרוע
היי לילי,
לא היית צריכה להוסיף ביצה. רשמתי שאם זה יוצא יבש או פירורי יש להוסיף כמה כפות מנוזלי התירס.
חג שמח!
נגמר לי הטחינה, במה אפשר להחליף?
היי מאי,
תנסי להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד שתקבלי תערובת מוצקה ונוחה.
חג שמח 🙂
נראה מעולה!!
אפשר משקית קפואה? אם כן, יש הוראות מיוחדות?
תודה רבה ופסח כשר ושמח וחירות אמיתית!!:-)
היי אילנה,
כן אפשר משקית קפואה באותו אופן.
חג שמח! 🙂
עכשיו הכנתי עם קופסת אפונה ירוקה ויצא מדהים
מעולה! אהבתי את הרעיון 😉
יצא ממש טעים!
איזה כיף לשמוע 🙂