שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: 10-12 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים טחונים (במעבד מזון/ מוט בלנדר)

1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים שלמים

כף שמן

1 כף מלאה טחינה גולמית

4-6 כפות מלאות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*לציפוי:  קמח מצה (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את הקמח בסוף ובהדרגה עד שמתקבלת תערובת מוצקה ונוחה (התערובת לא צריכה להיות פירורית ויבשה ולא צריכה להיות נוזלית ודביקה מידי).

משמנים נייר אפיה, יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט. מצפים בקמח מצה (ניתן לוותר לגמרי על הציפוי) ומניחים על נייר האפיה.

-מברישים/מרססים כל יחידה בשמן ואופים במשך 20-25 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הלביבות צד ואופים עוד 5-7 דקות נוספות, עד להזהבה.

הערות:

*אם השתמשתם בקמח מצה, קרוב לוודאי שתצטרכו להוסיף פחות קמח בהשוואה למי שמשתמש בקמח תפוחי אדמה מאחר וקמח מצה סופח יותר נוזלים.

*אם הוספתם יותר מידי קמח והתערובת מתפרקת/ יבשה יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות מנוזלי התירס עד לקבלת תערובת נוחה.

חטיפי תירס

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תותים עם קצפתתותים עם קצפת
פררו רושה פררו רושה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שני (19:44 12.04.2020)

במה אפשר להחליף את הטחינה (אלרגיה)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 13.04.2020)

אפשר להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד לקבלת תערובת מוצקה ונוחה.

avatar
אדירה (13:34 21.08.2018)

היי,
אפשר להכין מתירס קפוא? כמה צריך?
והאם אפשר לטגן במקום לאפות? (כדי להעסיק את הגדולה לפקח על המחבת…)
תודה מראש על האתר הנהדר הזה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 21.08.2018)

אפשר באותה כמות.
אם התערובת לא מתפרקת אז אפשר לטגן.

avatar
Mor Halevy Sela (21:23 12.04.2020)

שמתי ברוב התערובת קפוא ויצא לא מוצלח. התפרק מאוד ויצא יבש ממש.
עד כה כל המתכונים באתר ובספרים היו ממש טובים.
פתחת בפני מחדש את עולם המטבח.
תודה

avatar
אוסנת (21:37 24.03.2018)

תודה על המתכון… אם כן אוכלים ביצים, האם אפשר להחליף טחינה בביצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 24.03.2018)

נראה לי שכן.

avatar
עינת (20:44 14.03.2018)

היי אפרת

האם אפשרי להשתמש בתירס קפוא משקית?

ובמקום קמח תפוחי אדמה אפשר קמח עדשים קמח חומוס או קמח כוסמין?

שלא במסגרת פסח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.03.2018)

כן אפשר תירס קפוא.
לדעתי קמח חומוס יכול להשתלב כאן טוב. גם קמח כוסמין.

avatar
אירה (06:17 8.12.2017)

בוקר טוב
הכנתי כמות כפולה עם קמח רגיל ופירורי לחם כי לא היו לי המרכיבים מהמתכון..
התערובת היתה דביקה, אבל הסתדרתי..
הכל חוסל במהרה.. תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 8.12.2017)

שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אירה (09:58 7.12.2017)

שלום
אם אני רוצה להכין כמות כפולה, פשוט להכפיל את הכמויות? מה את אומרת?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 7.12.2017)

כן, אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
רותי (12:06 1.01.2016)

המתכונים שלך מעולים!!! תודה!

לגבי המצכון הזה, אין לי קמח תפוא או מצה. מה אפשר לשים במקום? יש לי קמח רגיל,מלא, קורנפלור, סולת, שיבולת שועל,פירורי לחם

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 1.01.2016)

תודה רותי 🙂
את יכולה לשים קמח רגיל ולציפוי- פירורי לחם.
שבת שלום!

avatar
הדס (16:54 9.12.2015)

אם אין לי בלנדר או מוט בלנדר, אבל לטחון את התירס בצורה ידנית כלשהי?

avatar
הדס (17:00 9.12.2015)

*אפשר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 9.12.2015)

היי הדס,
אני לא בטוחה אם אפשר למעוך בעזרת מועך פירה אבל אפשר לנסות. אם יש לך מיקסר ידני של עוגות, אולי גם הוא יכול לעזור 🙂

avatar
מיכל (13:43 20.10.2015)

שאלונת,
שאת אומרת טחון, הכוונה כעיסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 20.10.2015)

כן, הכוונה לעיסה.

avatar
מיכל (14:07 12.10.2015)

האם אפשר להשתמש בקמח אחר ללא גלוטן לציפוי במידה וכן רוצים ציפוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 12.10.2015)

היי מיכל,
אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן או קורנפלקס טחון ללא גלוטן או קמח תירס.

avatar
pnina (08:19 22.04.2015)

המתכונים שלך שניסיתי עד כה היו פצצה. הולכת לנסות גם את זה. שאלה: 3/4 כוס גרגרי תירס טחונים – הכוונה לתירס לפני טחינה או אחרי הטחינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 22.04.2015)

תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂
3/4 כוס הכוונה לפני הטחינה.

avatar
טל (08:34 8.04.2015)

שלום,
האם ניתן להכין גם ללא תירס טחון? אין בלנדר או מוט בלנדר (לפסח)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:51 8.04.2015)

היי טל,
לא ניסיתי אבל אני חוששת שזה ייצא במרקם קשה ולא אוורירי.

avatar
יוליה (16:20 7.04.2015)

הוספתי לתערובת גם גבינה בולגרית ויצא ממש מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 7.04.2015)

מעולה! שמחה לשמוע יוליה 🙂

avatar
יוליה (16:19 7.04.2015)

תודה רבה על המתכון! יצא מעולה ונטרף!

avatar
לילי (14:24 6.04.2015)

הכל יצא פירורים ואז כשהוספתי ביצה זה יצא דביק מידי ומרקי. בקיצור גרוע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 6.04.2015)

היי לילי,
לא היית צריכה להוסיף ביצה. רשמתי שאם זה יוצא יבש או פירורי יש להוסיף כמה כפות מנוזלי התירס.

avatar
מאי (12:58 4.04.2015)

חג שמח!
נגמר לי הטחינה, במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 4.04.2015)

היי מאי,
תנסי להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהדרגה עד שתקבלי תערובת מוצקה ונוחה.
חג שמח 🙂

avatar
אילנה. (16:26 2.04.2015)

נראה מעולה!!
אפשר משקית קפואה? אם כן, יש הוראות מיוחדות?
תודה רבה ופסח כשר ושמח וחירות אמיתית!!:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 2.04.2015)

היי אילנה,
כן אפשר משקית קפואה באותו אופן.
חג שמח! 🙂

avatar
פיבי (13:29 1.04.2015)

עכשיו הכנתי עם קופסת אפונה ירוקה ויצא מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 1.04.2015)

מעולה! אהבתי את הרעיון 😉

avatar
שרית (20:59 28.03.2015)

יצא ממש טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 28.03.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות