שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

300 גרם שומשום (כ-2 כוסות)

3 כפות דבש

אופן הכנה:

-מחממים דבש במחבת כדקה עד שהדבש מתחיל לבעבע.

-מכבים את האש ומיד מוסיפים את השומשום למחבת ומערבבים כדקה.

-מרפדים תבנית מרובעת קטנה בנייר אפיה.

-בעזרת כף מעבירים את תערובת השומשום לתבנית ומועכים לשכבה מרובעת אחידה. זהירות! התערובת חמה מאוד ועלולה לגרום לכוויה!

-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וחותכים לריבועים.

*טיפ: אם רוצים שהשומשום יהיה זהוב, לפני ההכנה ניתן לקלות אותו מעט במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב (אין צורך לשמן את המחבת).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה ברוטב רוזה
קרואסון ממלוואח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (09:27 26.02.2021)

יש אפשרות להוסיף גרעיני חמניה וגרעיני דלעת לשומשום?

מתכונים ב-10 דקות (12:39 26.02.2021)

היי חיה,
חושבת שכן:)

לילך (19:04 17.02.2021)

חטיפי שומשום פריכים וטעימים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 17.02.2021)

נראה מעולה 😍
תודה לילך

חן (00:01 28.01.2021)

פשוט כל כך וטעים

מתכונים ב-10 דקות (07:30 28.01.2021)

כיף לשמוע שיצא לך טעים😃

אסתי (17:11 11.01.2021)

מוצלח!

מתכונים ב-10 דקות (17:51 11.01.2021)

❤️

ריקי (15:09 17.11.2020)

החלפתי את הדבש בסילאן יצא מעדן , החטיף הקהוע אצלי בבית .
תודה על כל המתכונים הקלים והטובים דלך

מתכונים ב-10 דקות (19:55 17.11.2020)

תודה רבה על השיתוף ריקי 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת,
ערב נעים

אפרת (23:53 12.10.2020)

טעים מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:04 13.10.2020)

תודה אפרת 🙂

אורנה (14:51 16.05.2020)

האם ניתן להחליף את השומשום בגרעיני חמניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 16.05.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

יעל (18:17 17.04.2020)

יצא מעולה תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 17.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

רינת (16:00 9.04.2020)

היי, אפשר לשים סילאן במקום דבש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 9.04.2020)

עם מייפל יותר טעים כי הטעם שלו יותר מעודן. אפשר לשים סילאן. קחי בחשבון שזה ייצא פחות מתוק.

רבקה (13:14 3.04.2020)

האם אפשר להכין את זה עם אגוזים טחונים או חתוכים קטן במקום שומשום ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 3.04.2020)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.

שרה (22:20 16.03.2020)

לא שמתי ב שצריך לערבב במשך דקה, עכשיו זה לא יתקשה מספיק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 17.03.2020)

אם ערבבת אפילו פחות מדקה זה אמור להיות בסדר.

אסתי (11:47 6.08.2019)

האם אפשר לשים סוכר במקום דבש ,בכדי לשמור על החטיף גם מחוץ למקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 6.08.2019)

לא כי זה לא יידבק בלי דבש.

שמחה מרים (12:32 10.05.2019)

הי
האם אפשר לשים במקפיא?ואם כן כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 10.05.2019)

כן אפשר להקפיא למשך כ-3 שבועות.

מאור (00:11 7.04.2019)

היי רציתי לשאול אם זה יוצא קשה כמו חטיפי שומשום שמוכרים בשוק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 7.04.2019)

זה מאוד מזכיר את החטיף הקנוי.

רחל (08:33 18.11.2018)

הי, אפשר להכין עם שומשום מלא? זה עדיין ישמור על היחס עם 3 כפות דבש או שיצטרכו להוסיף יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 18.11.2018)

אפשר. כמות הדבש לא אמורה להשתנות.
שבוע נפלא 🌷

דינה גור (11:58 24.02.2018)

האם זו המתכון גם לתבניות עם צורות
?
האם ניתן ליצוק את התערובת הזו לתבניות
עם צורות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 24.02.2018)

היי דינה,
אם זו תבנית צורות מסיליקון אין בעיה. אפשר לצקת לתבנית, להכניס למקרר להתייצבות, להוציא ולחלץ בעדינות מהתבנית.

אפרת (20:55 16.11.2017)

אם בא לי לשלב שוקולד – באיזה אופן זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 16.11.2017)

היי אפרת,
אפשר לקצוץ את השוקולד עם סכין לחתיכות קטנות ולשלב עם השומשום.

שרי (00:37 4.08.2017)

שלום, הכנתי את המתכון וכעת ניסיתי לחתוך לקוביות וזה התחיל קצת להתפרק אז הפסקתי… למרות שהיה מעל 3 שעות במקרר. יש לך המלצה מה לעשות כדי שייחתך בלי להתפורר? תודה. אגב, הכנתי 200 גרם שומשום עם כף דבש וכף סילאן והשטחתי בתבנית אינגליש קייק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 4.08.2017)

היי שרי,
זה בסדר שזה מתפורר קצת במיוחד אם זה יצא קצת דק. מומלץ להניח על קרש חיתוך ולחתוך בזהירות עם סכין ארוכה.

Malka2018 (23:43 2.07.2017)

ממש ממש טעים!!!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:11 3.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂

אהובה (20:33 13.02.2017)

ערב טוב
האם אפשר להוסיף קוואקר
כדי להפוך את זה לחטיף בריאות?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:50 13.02.2017)

נראה לי שכן.

טליה (10:55 1.12.2016)

פשוט נפלא. אמא שלי כבר מכינה דרך קבע את עוגיות הגרנולה המעולות והחטיפי שומשום האלה זה ממש מתכון שובר שיאים בקלות ובטעם. כל מי שטעם החמיא. בכלל לשלב בריאות עם טעם טוב זה חשוב ונצרך ממש. האתר שלך אהוד מאוד בקרב חברותי. תודה על מתכונים נפלאים ופשוטים. תמשיכי לשמח וליצור טעמים שכולם אוהבים!

מתכונים ב-10 דקות (11:07 1.12.2016)

תודה טליה! כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

לימור (00:26 8.06.2017)

איך את עושה את החטיף? האם את שמה רק דבש או עוד דברים

fanny (08:45 29.08.2016)

האם אפשר להשתמש במייפל במקום דבש?

מתכונים ב-10 דקות (08:54 29.08.2016)

אני מניחה שכן.

שרית (17:13 14.01.2016)

איפה מאחסנים?
איזה גודל תבנית?
ומסכימה עם מה שרשום למעלה…המתכונים פה נהדרים!
תודה על השיתוף

מתכונים ב-10 דקות (17:26 14.01.2016)

היי שרית,
מכינים בתבנית קטנה בגודל של אינגליש קייק חד פעמית.
מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
בהצלחה 😉

נועה וקנין (09:32 6.04.2015)

היי ,
כמה הם 300 ג׳ שומשום ?
(כפות , כוסות)
תודה !!

מתכונים ב-10 דקות (10:56 6.04.2015)

היי נועה,
בסביבות 2 כוסות. ניתן להוסיף עוד דבש במידת הצורך.
חג שמח!

הדר (16:23 12.03.2015)

אופסססס לא קליתי את השומשום והתערובת כבר במקרר…איך אפשר להציל?

מתכונים ב-10 דקות (16:27 12.03.2015)

היי הדר,
ממש לא נורא, זה עדיין ייצא טעים 😉
הקלייה בסף הכל נועדה בשביל לתת קצת צבע לשומשום.

אורי (13:18 10.09.2014)

היי. האם החטיף מתפרק מחוץ למקרר (בתיק עד ארוחת עשר)? לתשובתך אודה.

מתכונים ב-10 דקות (15:04 10.09.2014)

הי אורי,
מאחר והדבש הוא מה שמחזיק את השומשום, בטמפ’ החדר הדבש חוזר למרקמו הטבעי ולכן יש סיכוי שהחטיף יתפרק. כדי להאריך את הזמן אני ממליצה להקפיא את החטיף לפני ואז כך יוכל החטיף להחזיק יותר זמן בטמפ’ החדר. כמובן שאם שומרים בתיק (ועדיף בקופסה סוגרה) רצוי שהתיק יהיה במקום קריר ולא בשמש/בחום.

תהילה (20:56 3.09.2014)

הי, מה הכמות שיוצאת?

מתכונים ב-10 דקות (21:37 3.09.2014)

הי תהילה,
בסביבות 6-8 יחידות.

הקב"ה מלך (09:33 27.06.2014)

החלפתי דבש בסילאן ,הוספתי קצת צימוקים ויצא מדהים…אין על המתכונים שלכם!

מתכונים ב-10 דקות (09:35 27.06.2014)

תודה על העדכון!
שבת שלום 🙂

סימה (09:57 10.04.2020)

המתכונים נראים מעולים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 10.04.2020)

❤️

יעל (12:10 3.04.2014)

האם ניתן להחליף את הדבש בסילאן?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 3.04.2014)

הי יעל, לא ניסיתי אך אני מניחה שאפשר.

אפרת (19:11 3.11.2013)

שלום האם צריך לסיים שמן במחבת

מתכונים ב-10 דקות (20:54 3.11.2013)

היי אפרת, אין צורך לשים שמן בכלל

ברברה טביב (16:26 18.10.2013)

איך זה יוצא כל כך שחום בלי אפיה????? בתמונה הגדולה שלכם זה צבע חום יפה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:44 18.10.2013)

היי ברברה, קולים קצת את השומשום לפני במחבת עד שמזהיב:)

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.