זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
300 גרם שומשום (כ-2 כוסות)
3 כפות דבש
אופן הכנה:
-מחממים דבש במחבת כדקה עד שהדבש מתחיל לבעבע.
-מכבים את האש ומיד מוסיפים את השומשום למחבת ומערבבים כדקה.
-מרפדים תבנית מרובעת קטנה בנייר אפיה.
-בעזרת כף מעבירים את תערובת השומשום לתבנית ומועכים לשכבה מרובעת אחידה. זהירות! התערובת חמה מאוד ועלולה לגרום לכוויה!
-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וחותכים לריבועים.
*טיפ: אם רוצים שהשומשום יהיה זהוב, לפני ההכנה ניתן לקלות אותו מעט במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב (אין צורך לשמן את המחבת).
ראו גם
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
שלום רב ותודה על כל המתכונים הנפלאים!
רציתי לשאול, יש מתכון לחטיף שומשום שאפשר לאחסן בחוץ? צריכה למשלוח מנות 🙂
אפשר להכין את זה- עוגיות שומשום
היי אפשר במקום לחתוך לריבועים לשים בתוך תבנית פרילנים ???
כן:)
היי הגשמת לי חלום לאכול את החטיף הלא בריא הזה שמוכרים בכל קיוסק בלי נקיפות מצפון וממש בקלות
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
כמה ימים לפני אפשר להכין?
אם שומרים במקרר- העוגיות נשמרות כ-5-6 ימים במיטבן. אם בחוץ- כ-4 ימים.
איזה תחליפים אפשר במקום הדבש?
אפשר לשים סילאן או מייפל טבעי.
יצא מושלם!!!!
קל להכנה וטעיייייים!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
יש אפשרות להוסיף גרעיני חמניה וגרעיני דלעת לשומשום?
היי חיה,
חושבת שכן:)
חטיפי שומשום פריכים וטעימים!
נראה מעולה 😍
תודה לילך
פשוט כל כך וטעים
כיף לשמוע שיצא לך טעים😃
מוצלח!
❤️
החלפתי את הדבש בסילאן יצא מעדן , החטיף הקהוע אצלי בבית .
תודה על כל המתכונים הקלים והטובים דלך
תודה רבה על השיתוף ריקי 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת,
ערב נעים
טעים מאוד
תודה אפרת 🙂
האם ניתן להחליף את השומשום בגרעיני חמניות?
לא יודעת, לא ניסיתי.
יצא מעולה תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
היי, אפשר לשים סילאן במקום דבש?
עם מייפל יותר טעים כי הטעם שלו יותר מעודן. אפשר לשים סילאן. קחי בחשבון שזה ייצא פחות מתוק.
האם אפשר להכין את זה עם אגוזים טחונים או חתוכים קטן במקום שומשום ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
לא שמתי ב שצריך לערבב במשך דקה, עכשיו זה לא יתקשה מספיק?
אם ערבבת אפילו פחות מדקה זה אמור להיות בסדר.
האם אפשר לשים סוכר במקום דבש ,בכדי לשמור על החטיף גם מחוץ למקרר?
לא כי זה לא יידבק בלי דבש.
הי
האם אפשר לשים במקפיא?ואם כן כמה זמן?
כן אפשר להקפיא למשך כ-3 שבועות.
היי רציתי לשאול אם זה יוצא קשה כמו חטיפי שומשום שמוכרים בשוק ?
זה מאוד מזכיר את החטיף הקנוי.
הי, אפשר להכין עם שומשום מלא? זה עדיין ישמור על היחס עם 3 כפות דבש או שיצטרכו להוסיף יותר?
אפשר. כמות הדבש לא אמורה להשתנות.
שבוע נפלא 🌷
האם זו המתכון גם לתבניות עם צורות
?
האם ניתן ליצוק את התערובת הזו לתבניות
עם צורות?
היי דינה,
אם זו תבנית צורות מסיליקון אין בעיה. אפשר לצקת לתבנית, להכניס למקרר להתייצבות, להוציא ולחלץ בעדינות מהתבנית.
אם בא לי לשלב שוקולד – באיזה אופן זה אפשרי?
היי אפרת,
אפשר לקצוץ את השוקולד עם סכין לחתיכות קטנות ולשלב עם השומשום.
שלום, הכנתי את המתכון וכעת ניסיתי לחתוך לקוביות וזה התחיל קצת להתפרק אז הפסקתי… למרות שהיה מעל 3 שעות במקרר. יש לך המלצה מה לעשות כדי שייחתך בלי להתפורר? תודה. אגב, הכנתי 200 גרם שומשום עם כף דבש וכף סילאן והשטחתי בתבנית אינגליש קייק
היי שרי,
זה בסדר שזה מתפורר קצת במיוחד אם זה יצא קצת דק. מומלץ להניח על קרש חיתוך ולחתוך בזהירות עם סכין ארוכה.
ממש ממש טעים!!!! תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
ערב טוב
האם אפשר להוסיף קוואקר
כדי להפוך את זה לחטיף בריאות?
תודה
נראה לי שכן.
פשוט נפלא. אמא שלי כבר מכינה דרך קבע את עוגיות הגרנולה המעולות והחטיפי שומשום האלה זה ממש מתכון שובר שיאים בקלות ובטעם. כל מי שטעם החמיא. בכלל לשלב בריאות עם טעם טוב זה חשוב ונצרך ממש. האתר שלך אהוד מאוד בקרב חברותי. תודה על מתכונים נפלאים ופשוטים. תמשיכי לשמח וליצור טעמים שכולם אוהבים!
תודה טליה! כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
איך את עושה את החטיף? האם את שמה רק דבש או עוד דברים
האם אפשר להשתמש במייפל במקום דבש?
אני מניחה שכן.
איפה מאחסנים?
איזה גודל תבנית?
ומסכימה עם מה שרשום למעלה…המתכונים פה נהדרים!
תודה על השיתוף
היי שרית,
מכינים בתבנית קטנה בגודל של אינגליש קייק חד פעמית.
מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
בהצלחה 😉
היי ,
כמה הם 300 ג׳ שומשום ?
(כפות , כוסות)
תודה !!
היי נועה,
בסביבות 2 כוסות. ניתן להוסיף עוד דבש במידת הצורך.
חג שמח!
אופסססס לא קליתי את השומשום והתערובת כבר במקרר…איך אפשר להציל?
היי הדר,
ממש לא נורא, זה עדיין ייצא טעים 😉
הקלייה בסף הכל נועדה בשביל לתת קצת צבע לשומשום.
היי. האם החטיף מתפרק מחוץ למקרר (בתיק עד ארוחת עשר)? לתשובתך אודה.
הי אורי,
מאחר והדבש הוא מה שמחזיק את השומשום, בטמפ’ החדר הדבש חוזר למרקמו הטבעי ולכן יש סיכוי שהחטיף יתפרק. כדי להאריך את הזמן אני ממליצה להקפיא את החטיף לפני ואז כך יוכל החטיף להחזיק יותר זמן בטמפ’ החדר. כמובן שאם שומרים בתיק (ועדיף בקופסה סוגרה) רצוי שהתיק יהיה במקום קריר ולא בשמש/בחום.
הי, מה הכמות שיוצאת?
הי תהילה,
בסביבות 6-8 יחידות.
החלפתי דבש בסילאן ,הוספתי קצת צימוקים ויצא מדהים…אין על המתכונים שלכם!
תודה על העדכון!
שבת שלום 🙂
המתכונים נראים מעולים
❤️
האם ניתן להחליף את הדבש בסילאן?
הי יעל, לא ניסיתי אך אני מניחה שאפשר.
שלום האם צריך לסיים שמן במחבת
היי אפרת, אין צורך לשים שמן בכלל
איך זה יוצא כל כך שחום בלי אפיה????? בתמונה הגדולה שלכם זה צבע חום יפה!!!!
היי ברברה, קולים קצת את השומשום לפני במחבת עד שמזהיב:)