זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 19-21 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות (5-6 חתיכות בינוניות של שניצלים)
1 בצל בינוני חתוך גס
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך גס
1 פלפל צהוב (גמבה) חתוך גס
1 פלפל ירוק (גמבה) חתוך גס
1 פלפל צ’ילי קטן קצוץ (לא חובה)
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף וחצי סילאן
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד, עד שמשנים צבעים ללבן. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-מנקים את שאריות הנוזלים מהמחבת ומחממים אותה ב2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עם מכסה עד שמתרככים מעט (יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב). מחזירים את קוביות חזה העוף המטוגנות למחבת ומתבלים בצ’ילי מתוק, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
יצא פצצה!!!!! טעים ברמות!!!!!!!!
כמו כל המתכונים שלך!!!!
אליפות אחד אחד!!!!!
נראה טעים🙂
תודה על השיתוף!
טעים מאד!!
הוספתי עגבניות שרי חצויות כשהוספתי את הפלפלים למחבת.
מעולה 😍
תודה אורה
חייבת לעדכן!! סיימתי עכשיו להכין (כן, כן עכשיו 00:12) כמות כפולה ויצא מעולהההה
איזה כיף
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אפרת, אני לא משתמשת ברוטב צ’ילי מתוק, מה אפשר לשים במקום?
היי תמרה,
את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק ולהגדיל את כמות הסילאן ל 2-3 כפות.
היי,
טעמתי אצל חברה ועפתי על זה!
מכינה עכשיו.
מנסה את מזלי למענה מהיר,
מה קורה אם אני משתמשת בכמות של קילו חזה עוף? האם הכמויות משתנות בתיבול ובכלל…?
היי תמר,
לכמות של קילו עוף מומלץ להכפיל את כל הכמויות ב-2 כולל של התיבול.
היי 🙂 האם זה יצא טוב גם בסיר או שממש כדאי להשתמש במחבת?
היי שרון,
אפשר להכין גם בסיר. רצוי סיר רחב עם ציפוי שאינו נדבק.
יום נפלא 🙂
תודה רבה!
וואו יצא מדהים
ליקקנו אצבעות
תודה
תודה יוכי, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
יצא מעולה!!תודה רבה!!
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה, הכנתי הערב למשפחתי – יצא נהדר
שמחה לשמוע אמיר 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום אפרת היקרה,
תודה רבה על המתכונים הקלים והטעימים בטרוף!
רציתי לדעת בבקשה מה אפשר לשים במקום סילאן?
האם מתאים להוסיף גם גזר?
והאם מתאים להוסיף גם קצת צילי חריף במקום הפלפל צילי?
היי מיכל,
במקום סילאן אפשר לשים כף דבש או סירופ מייפל.
אפשר בהחלט להוסיף גם גזר ובסוף לפזר ממש קמצוץ תבלין צ’ילי חריף.
שנה טובה! 🙂
מתכון קל וטעים בטירוףףףףףף.הכנתי עם הודו אדום ויצא נהדר
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נעים