שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 29 דקות

מצרכים:

חצי קילו חזה עוף פרוס לשניצלים דקים

1 בצל קטן קצוץ

5-6 משמשים יבשים קצוצים

5-6 שזיפים יבשים ומגולענים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית אבקת קינמון

סילאן, מלח ופלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה. מוסיפים את המשמשים והשזיפים, מתבלים בקינמון, 1/2 כפית סילאן, 2 כפות מים ומבשלים 2-3 דקות. מעבירים לצלחת ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מתבלים את פרוסות חזה העוף בסילאן, מלח ופלפל ופורשים אותן על משטח עבודה. מניחים ככף מהמלית במרכז ובקצה שבו מתחילים לגלגל את חזה העוף. מגלגלים ומצופפים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת כאשר החלק המקופל נמצא כלפי מטה.

-אופים בתנור כ-20 דקות (יש להקפיד לא לייבש יותר מידי את חזה העוף).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ניוקי ברוטב שמנת פטריות
מאפינס חלבה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודית אזואלוס (00:04 16.04.2021)

שלום אפרת,
סליחה על השעה,
האם ניתן להקפיא את החזה לאחר שאופים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:20 16.04.2021)

היי יהודית,
אפשר להקפיא. שבת שלום😊

שרה (21:51 27.01.2021)

את פרוסות של העוף טובלים רק בסילאן אוו שמוסיפים עוד משהו (חוץ ממלח ופלפל) כי זה פשוט נורא סמיך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 27.01.2021)

רק בסילאן, מלח ופלפל שחור. העוף מפריש קצת נוזלים במהלך האפיה וזה מדלל את הסילאן.

שרה (23:23 27.01.2021)

תודה רבה ענקית!!
עכשיו זה יצא מהתנור הולכים לאכול לכבוד ט”ו בשבט,
נראה מעולה….

מתכונים ב-10 דקות (07:29 28.01.2021)

איזה כיף לשמוע! תהנו❤️

אילה (01:30 27.01.2021)

הי אפרת
תודה על המתכונים המדהימים שלך שכיף לנסות ולהכין בכל פעם מחדש!

מתכונים ב-10 דקות (07:35 27.01.2021)

תודה לך, כיף לשמוע❤️

רבקי רוזנטל (13:37 7.10.2020)

תודה אני משתמשת המון עם המתכונים, אפשר גם עם אורז ואיך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:23 8.10.2020)

אפשר להוסיף אורז מבושל לתערובת המילוי.

שרה (18:54 4.09.2020)

וואו אפרת…. יצא טעיםםםם וואי וואי וואי!!!! עשיתי עם צימוקים ואוכמניות והוספתי שקדים פרוסים…. וואי וואי וואי. תודה על האתר המשובח שלך. שבת שלום 🍒

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 5.09.2020)

נראה ממש טוב! 🙂
תודה שרה

שלומית (13:01 29.03.2020)

היי לאפות בטורבו?
או אפיה רגילה?
תודה על התשובות המהירות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 29.03.2020)

חום עליון וחום תחתון.

ליאת (17:37 25.09.2019)

הי, החזה עוף שלי חתוך לרצועות כמו פרגיות, כך שלא ניתן לגלגל. איך ממליצה בכז לשלב עם הפירות היבשים? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 25.09.2019)

אפשר להכין את זה כמו במתכון הזה- חזה עוף עם גזר ושזיפים מיובשים.

אילה (00:18 1.10.2017)

האם אפשר להכין מילוי מירקות מאודים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.10.2017)

נראה לי שכן.

מלכי (22:58 29.08.2017)

ערב טוב אפרת וסליחה על השעה.
אני מחפשת מתכון של חזה עוף במילוי אורז.
אהבתי מאד בילדותי…
יש לך רעיון איך לשנות את המתכון הנתון?
(מתוק לא יתקבל אצלי בברכה…)
תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 30.08.2017)

היי מלכי,
אין לי מתכון כזה אבל אני חושבת שאת יכולה לתבל חזה עוף פרוס לשניצלים דקים בתבלינים כמו פפריקה מתוקה, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל עוף אם יש לך. לאחר מכן למלא בתערובת אורז מוכנה, רצוי שזה יהיה אורז עם ירקות או אורז עם גזר. לאחר מכן להמשיך כרגיל לפי המתכון הזה.
בהצלחה 🙂

אסף (15:03 13.11.2016)

רציתי לשאול האם לכסות? תודה רבה על האתר המושלם

מתכונים ב-10 דקות (15:21 13.11.2016)

היי אסף,
אין צורך לכסות.
שיהיה שבוע נפלא 🙂

מירב (08:29 29.09.2016)

ראשית תודה על המתכונים שלך פשוט מדהימים וקלים,
ושנית, כדי לשדרג ולשמור על עסיסיות, אפשר לצפות בביצה קמח ופירורי לחם מוזהבים , זה יוצא כמו שניצל,
ואז לאפות בתבנית משומנת
הרבה יותר טעים, ושומר על רכות ועסיסיות …

מתכונים ב-10 דקות (08:30 29.09.2016)

רעיון מעולה 🙂
תודה מירב ושנה טובה!

מירה (13:10 21.01.2016)

לכמה אנשים הכמות הזאת מספיקה ?
האם לחצות את החזה עוף לאורכו ? אני רואה בתמונה שאלו רצועות עוף דקות …
תודה על המתכונים הנפלאים !!!

מתכונים ב-10 דקות (13:34 21.01.2016)

היי מירה,
בחצי קילו יש בערך 5-6 חתיכות שניצלים. זה אמור להספיק ל 2-3 אנשים.
אם חזה העוף חתוך כבר לשניצלים דקים זה מעולה. אם חזה העוף הוא שלם יש לפרוס אותו לאורך לשניצלים דקים אבל להשאיר את הפרוסות שלמות וגדולות (לא לחתוך לרצועות).
לאחר שזה מוכן ניתן להגיש שלם או לפרוס לפרוסות דקות יותר (כמו בתמונה).
יום נפלא 🙂

שירה (16:25 10.06.2015)

תודה והתחלתי לפני שראיתי את התגובה שמתי אבקת מרק פטריות

שירה (11:23 10.06.2015)

כתבת בתגובות להילה שאפשר להשים פטריות במקום פירות יבשים

מתכונים ב-10 דקות (11:55 10.06.2015)

מתנצלת, לא זכרתי 🙂
כן, את יכולה להשתמש בפטריות משימורים (למרות שטריות תמיד יותר טעימות) ובמקום אבקת מרק תשימי רק מלח ופלפל.

שירה (10:36 10.06.2015)

היי
אפשר פטריות מקופסת שימורים?
והאם אפשר לוותר על מרק עוף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:43 10.06.2015)

היי שירה,
נראה לי שהתכוונת לשאול לגבי מתכון אחר, נכון? (כי אין פה פטריות ואבקת מרק)

דורין (00:28 5.12.2014)

האתר שלך מקסים! מתכונים נהדרים.
מתכננת את בישולי יום שישי 🙂
פשוט תודה!
אגב אם תהיה אפליקציה זה יהיה ממש נוח

מתכונים ב-10 דקות (07:25 5.12.2014)

תודה דורין!
לגבי אפליקציה – אולי תהיה בהמשך..
שבת שלום 🙂

ספיר (09:32 21.11.2014)

מה אפשר לשעם במקום הקוטב סויה?

מתכונים ב-10 דקות (11:08 21.11.2014)

היי ספיר,
במקום רוטב סילאן אפשר לשים דבש.

הילה (10:45 14.11.2014)

היי
יש לך איזה רעיון למילוי לא מתוק ?.
עם אותו חזה עוף??

מתכונים ב-10 דקות (10:59 14.11.2014)

היי הילה,
אפשר להכין במילוי פטריות קצוצות ובצל ולתבל במלח, פלפל ומעט אבקת מרק בטעם עוף/פטריות. יוצא מעולה 😉

אלונה (17:34 11.02.2014)

יוצא טעים מאוד!!! כבר יצא לי להכין מספר מתכונים מהאתר והכל יוצא טעים! מומלץ!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:50 11.02.2014)

תודה אלונה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.