זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
מצרכים:
חצי קילו חזה עוף פרוס לשניצלים דקים
1 בצל קטן קצוץ
5-6 משמשים יבשים קצוצים
5-6 שזיפים יבשים ומגולענים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית אבקת קינמון
סילאן, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה. מוסיפים את המשמשים והשזיפים, מתבלים בקינמון, 1/2 כפית סילאן, 2 כפות מים ומבשלים 2-3 דקות. מעבירים לצלחת ומצננים.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מתבלים את פרוסות חזה העוף בסילאן, מלח ופלפל ופורשים אותן על משטח עבודה. מניחים ככף מהמלית במרכז ובקצה שבו מתחילים לגלגל את חזה העוף. מגלגלים ומצופפים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת כאשר החלק המקופל נמצא כלפי מטה.
-אופים בתנור כ-20 דקות (יש להקפיד לא לייבש יותר מידי את חזה העוף).
הכנתי חזה עוף ממולא בבשר טחון עם פירה
(בישלתי בתוך נייר כסף בסיר עם מים)
איזה ציפוי, רוטב או הצעת הגשה אפשר?
זה חיוור להגיש ככה
אפשר לתבל בסילאן או רוטב טריאקי. ממש למרוח על חזה העוף כדי לתת לו צבע.
שלום אפרת, תודה רבה על האתר המקסים שלך נעזרת בו המון!!
יש אפשרות לטגן את זה אחרי האפיה עם ביצה ופרורי לחם או רק לטגן. פשוט אכלתי פעם כזאת גרסה של המאכל הזה 🙂
תודה רבה
היי תמר🙂
אני חושבת שאפשר לטגן. עדיף אחרי אפיה כדי לוודא שזה מוכן מבפנים.
אם את מטגנת אז תאפי רק 15 דקות.
אולי יש לך מתכון לחזה עוף ממולא שם בשר טחון, בטעם פיקנטי?
שממח מאוד לענג בו את השבת הקרובה 😍 תודה
לא יקרה, אין לי.
אבל נתת רעיון🙂
היי. אין לי תנור בשרי יש לך רעיון בשבילי?
יש לך טוסטר אובן? אפשר להשתמש בו.
אם אין לך אפשר להכין בסיר, אבל אין לי מתכון מסודר לאופן ההכנה בסיר(:
היי אפרת רציתי לשאול את יכולה לתת לי מתכון לשניצל ממולא בפירה? ועוד שאלה האם אני יכול לטגן במקום לאפות?
היי,
אין לי מתכון לשניצל ממולא פירה באתר, אבל אפשר להכין את המתכון הזה לפרגיות ממולאות בשר ולהמיר את מילוי הבשר בפירה.
היי אפרת תודה על המתכון!
כמה שאלות מבשלנית שמתחילה מאפס:
1. הבצל – בכמה כפות שמן לטגן אותו, ואשמח להכוונה- כמה זמן מטגנים אותו בערך עד להזהבה קלה?
2. המים שמוסיפים למחבת עם הפרות היבשים – הכוונה למי ברז קרים רגילים?
3. מלית פרות היבשים – כתבת שצריך לתת לה להתקרר- אשמח להכוונה של כמה זמן בערך?
4. תיבול פרוסות חזה העוף – אשמח להכוונה של בכמה מלח פלפל לתבל כמו כן כבר היה שימוש בסילאן במחבת הכוונה לשימוש בפעם השנייה? אשמח להכוונה לכמות הסילאן? כמו כן למה הכוונה לתבל – לערבב עם הידיים?
5. תבנית האינגליש קייק – באיזה שמן לשמן אותה ובכמה שמן להשתמש? כמו כן למה הכוונה שהחלק המקופל נמצא כלפי מטה?
6. הסתבכתי לגמרי עם הנושא של החזה עוף- מה לבקש מהקצב בסופר – חזה עוף או שניצלים? לאיזה גודל בערך אני אמורה לחתוך את זה בבית? לפי התמונה נראה שזה חתוך לפסים – ככה זה היה לפני האפייה או שחתכת אחרי?
7. פרות יבשים- לקצוץ הכוונה לחתוך בסכין? האם לחתוך לממש קטן או בינוני או מה?
8. יש אפשרות לשמור את זה ליום המחרת ולחמם? אם כן אז איך
סליחה על כמות השאלות, פשוט עושה את צעדיי הראשונים
היי,
1. כדקה-שתיים
2. אפשר מים בכל טמפ’, זה לא משנה
3. כ-45 דקות יספיקו
4. פזרי על העוף כפית סילאן, כפית שטוחה מלח ושישית כפית פלפל שחור וערבבי בתנועות עיסוי עם הידיים.
5. שמן זית/קנולה- זה לא משנה מאד. אם יש לך תרסיס שמן השתמשי בו, ואם לא- שימי חצי כפית שמן בתבנית ועם נייר סופג שמני את כולה.
החלק המקופל זה החלק של חיבור קצה העוף ל’שבלול’ שיוצרים. ניתן לראות זאת בבירור בתמונות(:
6. בקשי חזה עוף פרוס לשניצלים דקים- הקצב יבין במה מדובר וייתן לך שניצלים חתוכים לחתיכות דקות כך שלא תצטרכי לחתוך את זה עוד בבית. בתמונה רואים את החתיכות שחתכתי לאחר האפייה.
7. כן, לחתוך לחתיכות קטנות בסכין חדה.
8. אפשר- פשוט לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם במיקרוגל, או בתנור (שחומם כ-10 דקות מראש) על 180 מעלות למשך כ-10-15 דקות.
בהצלחה!
אפרת המון המון תודה על המענה הסופר מפורט, ממש לא מובן מאליו
עוד שאלה קטנה – בכמה כפות שמן לטגן את הבצל?
ושוב המון תודה לך על הכל..
בשמחה(:
כף שטוחה שמן תספיק.
היי אפרת, אני רוצה להכין את זה למחרתיים אשמח לדעת כמה מנות זה יוצא
תודה!
היי אלה,
הכמות מתאימה לכ-3 אנשים.
בהצלחה(:
שלום אפרת,
סליחה על השעה,
האם ניתן להקפיא את החזה לאחר שאופים?
תודה רבה!
היי יהודית,
אפשר להקפיא. שבת שלום😊
את פרוסות של העוף טובלים רק בסילאן אוו שמוסיפים עוד משהו (חוץ ממלח ופלפל) כי זה פשוט נורא סמיך
רק בסילאן, מלח ופלפל שחור. העוף מפריש קצת נוזלים במהלך האפיה וזה מדלל את הסילאן.
תודה רבה ענקית!!
עכשיו זה יצא מהתנור הולכים לאכול לכבוד ט”ו בשבט,
נראה מעולה….
איזה כיף לשמוע! תהנו❤️
הי אפרת
תודה על המתכונים המדהימים שלך שכיף לנסות ולהכין בכל פעם מחדש!
תודה לך, כיף לשמוע❤️
תודה אני משתמשת המון עם המתכונים, אפשר גם עם אורז ואיך?
אפשר להוסיף אורז מבושל לתערובת המילוי.
וואו אפרת…. יצא טעיםםםם וואי וואי וואי!!!! עשיתי עם צימוקים ואוכמניות והוספתי שקדים פרוסים…. וואי וואי וואי. תודה על האתר המשובח שלך. שבת שלום 🍒
נראה ממש טוב! 🙂
תודה שרה
היי לאפות בטורבו?
או אפיה רגילה?
תודה על התשובות המהירות
חום עליון וחום תחתון.
הי, החזה עוף שלי חתוך לרצועות כמו פרגיות, כך שלא ניתן לגלגל. איך ממליצה בכז לשלב עם הפירות היבשים? תודה!
אפשר להכין את זה כמו במתכון הזה- חזה עוף עם גזר ושזיפים מיובשים.
האם אפשר להכין מילוי מירקות מאודים?
נראה לי שכן.
ערב טוב אפרת וסליחה על השעה.
אני מחפשת מתכון של חזה עוף במילוי אורז.
אהבתי מאד בילדותי…
יש לך רעיון איך לשנות את המתכון הנתון?
(מתוק לא יתקבל אצלי בברכה…)
תודה רבה מאד
היי מלכי,
אין לי מתכון כזה אבל אני חושבת שאת יכולה לתבל חזה עוף פרוס לשניצלים דקים בתבלינים כמו פפריקה מתוקה, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל עוף אם יש לך. לאחר מכן למלא בתערובת אורז מוכנה, רצוי שזה יהיה אורז עם ירקות או אורז עם גזר. לאחר מכן להמשיך כרגיל לפי המתכון הזה.
בהצלחה 🙂
רציתי לשאול האם לכסות? תודה רבה על האתר המושלם
היי אסף,
אין צורך לכסות.
שיהיה שבוע נפלא 🙂
ראשית תודה על המתכונים שלך פשוט מדהימים וקלים,
ושנית, כדי לשדרג ולשמור על עסיסיות, אפשר לצפות בביצה קמח ופירורי לחם מוזהבים , זה יוצא כמו שניצל,
ואז לאפות בתבנית משומנת
הרבה יותר טעים, ושומר על רכות ועסיסיות …
רעיון מעולה 🙂
תודה מירב ושנה טובה!
לכמה אנשים הכמות הזאת מספיקה ?
האם לחצות את החזה עוף לאורכו ? אני רואה בתמונה שאלו רצועות עוף דקות …
תודה על המתכונים הנפלאים !!!
היי מירה,
בחצי קילו יש בערך 5-6 חתיכות שניצלים. זה אמור להספיק ל 2-3 אנשים.
אם חזה העוף חתוך כבר לשניצלים דקים זה מעולה. אם חזה העוף הוא שלם יש לפרוס אותו לאורך לשניצלים דקים אבל להשאיר את הפרוסות שלמות וגדולות (לא לחתוך לרצועות).
לאחר שזה מוכן ניתן להגיש שלם או לפרוס לפרוסות דקות יותר (כמו בתמונה).
יום נפלא 🙂
תודה והתחלתי לפני שראיתי את התגובה שמתי אבקת מרק פטריות
כתבת בתגובות להילה שאפשר להשים פטריות במקום פירות יבשים
מתנצלת, לא זכרתי 🙂
כן, את יכולה להשתמש בפטריות משימורים (למרות שטריות תמיד יותר טעימות) ובמקום אבקת מרק תשימי רק מלח ופלפל.
היי
אפשר פטריות מקופסת שימורים?
והאם אפשר לוותר על מרק עוף?
תודה
היי שירה,
נראה לי שהתכוונת לשאול לגבי מתכון אחר, נכון? (כי אין פה פטריות ואבקת מרק)
האתר שלך מקסים! מתכונים נהדרים.
מתכננת את בישולי יום שישי 🙂
פשוט תודה!
אגב אם תהיה אפליקציה זה יהיה ממש נוח
תודה דורין!
לגבי אפליקציה – אולי תהיה בהמשך..
שבת שלום 🙂
מה אפשר לשעם במקום הקוטב סויה?
היי ספיר,
במקום רוטב סילאן אפשר לשים דבש.
היי
יש לך איזה רעיון למילוי לא מתוק ?.
עם אותו חזה עוף??
היי הילה,
אפשר להכין במילוי פטריות קצוצות ובצל ולתבל במלח, פלפל ומעט אבקת מרק בטעם עוף/פטריות. יוצא מעולה 😉
יוצא טעים מאוד!!! כבר יצא לי להכין מספר מתכונים מהאתר והכל יוצא טעים! מומלץ!!!!!
תודה אלונה 🙂