זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 11 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
מצרכים:
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
שן שום שמנה קצוצה
רבע כוס מים רותחים
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה כמון, 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית תבלין פטרוזיליה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה (אש בינונית). מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
-מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.
-מתבלים באבקת מרק, פפריקה, כמון, רוטב סויה, תבלין פטרוזיליה ופלפל שחור. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים ומערבבים. מבשלים במשך 3-4 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
שלום
האם אפשר לשים שמיר במקון הכוסברה?
תבלין שמיר? כן אפשר.
שלום! תודה על המתכונים המוצלחים!
רציתי לדעת האם אפשר לשים כוסברה במקום פטרוזיליה או שזה לא קשור?
כן אפשר להוסיף
מתכון נפלא!!!!!!!
הכנתי עם פילה עוף במקום חזה-לא ממש הבנתי את ההבדל-ויצא פשוט מדהים!!
כולם גירדו את הסיר…..
אז ההמלצה שלי-נסו פעם עם פילה עוף ולא חזה. העסיסיות והטעם הם פשוט ללא השוואה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
קוביות חזה הודו מתאים פה ?
ומכינה הכל בלי רוטב סויה
עדין יש צורך לבשל 4 דקות נוספות על האש?
תודה מראש .
כן מתאים.
עדיין יש צורך לבשל עוד 4 דקות.
יצא מעולה !
המתכונים שלך ברורים ולא מסובכים
תודה רבה !!
תודה רחלי❤️
שלום, ותודה על כל המתכונים הטובים שאת מביאה! תמיד זה מצליח וקוצר מחמאות מכולם!!
רציתי לשאול, כמה כמות של חזה עוף חתוך לקוביות אני צריכה בשביל מנת מבוגר? (אני מכינה אירוע ל- 80 איש) או כמה מגשי חזה עוף אני צריכה לקנות? תודה רבה
היי חן,
אם יש מנה/מנות עיקרית נוספות אז החישוב הוא 100-150 גרם לאדם.
אם זו המנה העיקרית היחידה אז 200-250 גרם לאדם.
שלום,
במה אפשר לטבל (במתכון זה ובאופן כללי) במקום אקת מרק?
תודה,
שרה
אפשר לשים קצת יותר מלח לפי הטעם.
האם אפשר להקפיא?
כן
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הסויה?
האם שילוב של סילאן ורוטב צ’ילי ילך?
אם כן, כמה לשים?
תודה רבה!!
היי שרה,
תוותרי כל הסויה ותטעמי. אם את מרגישה שסילאן יכול להוסיף אז תוסיפי לפי הטעם.
צ’ילי מתוק פחות מתאים במקרה הזה.
הי,
יש לי חזה עוף שיצא לא כ”כ מוצלח, קצת חסר טעם….
האם אפשר להשתמש במתכון כזה או דומה כדי לעשות לו רוטב לשפץ את הטעם?
תודה:)
כן אפשר:)
תכיני את הרוטב ותוסיפי את חזה העוף רק בסוף, שלא יתבשל יותר מידי ויתייבש.
זה יצא לי ממש מלוח וקצת חמצמץ
וזה לא ממש טעים
טעם מלוח או חמוץ קשור לתיבול. יכול להיות ששמת יותר מלח או יותר כמון מהדרוש.
תוכלי לתקן זאת ע”י הפרדת העוף מהרוטב והכנת רוטב חדש(:
וואו איזה טעים! הוספתי גם כפית צ׳ילי מתוק ויצא מדהים! תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי עכשיו.
יצא מושלם!!!!
תודה!!!
כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להוסיף תפוח אדמה?
אם כן, לטגן באותו אופן?
תודה מראש…
לאחר טיגון הבצל אפשר להוסיף תפוח אדמה חתוך לקוביות ולבשל עד לריכוך.
להעביר את התערובת לצלחת ולאחר מכן לטגן את קוביות חזה העוף כדקה וחצי מכל צד.
להוסיף את תערובת תפוחי האדמה, לתבל ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
איך אני יודעת לחשב את הגרמים של העוף?
והאם זה יוצא אכן עם הרבה רוטב?
היי,
הדיוק ברמת הגרמים הבודדים לא נחוץ כאן.
את יכולה להעריך את הכמות לפי המשקל שכתוב על האריזה של העוף, או לשקול במשקל מטבח ביתי.
העוף יוצא עם רוטב, לא מדי הרבה.
לגבי הגרמים,
כמה בממוצע יש בעוף אחד?
כי יש לי חתיכות חזה בלי העוף השלם, ואין לי משקל…
ולגבי הרוטב, איך אפשר “לעבות” אותו?
תודה על המהירות!!
היי,
זה מאד תלוי בגודל החתיכות, אך בממוצע חזה עוף שוקל כ150 גרם.
אפשר להוסיף כפית מחוקה קורנפלור עם המים על מנת להסמיך את הרוטב.
תודה!!!
שלום אפרת, הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם 🙂 עכשיו אין לי חזה עוף, רק שוקיים, אפשר להכין אותו דבר? רק לבשל יותר זמן? או שלא מתאים?
אני רוצה להכין שוקיים בתיבול דומה לזה, לא אוהבים אצלנו שום גוון מתוק
תודה רבה
היי לאה,
אפשר להכין עם שוקיים את המתכון, וזמן הבישול עשוי להתארך ל-15 דקות או עד להשחמה קלה.
בהצלחה!
יצא מושלם!!! הוספתי קצת יותר מים, וגם בישלתי חצי שעה עד שהתרכך.
תודה רבה!
איזה כיף! תודה שחזרת לעדכן🌺
הי אפרת, תודה על האתר המדהיםם
נראה לך שהחזה יהיה טוב בחימום על הפלטה? רוצה להכין לשבת… תודה!
היי טל,
אין בעיה לחמם מכוסה על הפלטה, כדאי לשים כמה שיותר רוטב בחימום על מנת שהעוף כמה שפחות יתייבש.
יצא טעים מאד מאד!!
עשיתי בלי רוטב סויה ועם סילאן!
הילדים אהבו מאד, תודה רבה:)
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף רחלי❤
היי אפשר להכין במחבת פסים?
היי רחלי,
אפשר גם במחבת פסים.
החלפתי את השום באבקת שום והורדתי את התבלין פטרוזיליה
ויצא מעולה!!!!!! ממש מעדן!!!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה רחל😊
יש פה התלהבות מהמנה החדשה, תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
לא היה לי בצל, פטרוזיליה ורוטב סויה.
שמתי טריאקי במקום 😉
יצא טעים מאד. תודה על ההשראה 😉
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
קודם כל תודה על המתכונים, את ממש עוזרת לי להתחיל לבשל וכ”כ בכיף וברור, אז תודה,
דבר שני המתכון הזה יצא ממש טעים!!! והכי כיף שזה היה שניה להכין וטעים כמו מוקפץ בלי לעבוד כמו מוקפץ……….
איזה כיף לקרוא!
המון תודה יעל, שמחה לקרוא שאהבת ❤️
הי אפרת!
האם יש לך מושג אם אם אפשר להקפיא שנית בשר טחון וחזות אחריהפשרה של שלושה ימים במקרר?
התארחנו בחג וכשחזרנו ראינו ש…..המקפיא לא היה סגור עד הסוף וכל הקפואים הופשרו…לצערי!
אשמח לתשובה ותודה על המתכוניםהמושלמים!!!!!
היי תמרה,
כעקרון לא מומלץ להקפיא בשר/עוף לאחר הפשרה אבל אם אין ברירה תקפיאי שוב (גם בהתחשב שזה היה בקירור ולא הופשר בחוץ).
תראי אם יש משהו שאת יכולה להכין היום ולשמור במקרר להמשך השבוע ואת היתר תקפיאי חזרה.
הייי קודם תודה ענקית על המתכונים ברוך השם מוצלחים .
בעלי ממש אהב את המתכון רק שהציע לי להכין את הרוטב הזה עם פרגיות.
יש צורך לשנות משו במתכון ?
היי אילנית,
אפשר להכין באותו אופן עם פרגית.
היי אפרת בוקר טוב שאלה נוספת יש לי שניצלים האם מתאים להשתמש בהם (אותה כמות )?
כן אפשר.
היי אפרת
מה אפשר להשים במקום ההמון והסויה? וכמה?
תודה כמו תמיד על העזרה
אפשר לוותר על הסויה והכמון.
אם יש לך סילאן אפשר להוסיף 1-2 כפות, לפי הטעם (לא חובה).
הכנתי לארוחת צהריים ,מאד מוצלח! ממליצה לכולם!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליבי
שבוע טוב!
יצא מעדן!!!
עשיתי בחתיכות גדולות והורדתי מכמות הסויה.
תודה רבה!
שבוע טוב, תודה לך!
ערב טוב,שאלת השאלות….הפשרתי חזה עוף, רוצה להכין ולהקפיא. אפשרי?
אם את רוצה להקפיא אז עדיף להשתמש בעוף טרי.
בכל מקרה אפשר.
שלום האם אפשר להשתמש בפרגיות במקום חזה עוף?
כן.
תודה, הצלחתי🥰
הכנתי גם עם אורז לבן וציפס מתובל
כבר אמרתי שאין על המתכונים שלך????????
אין עליך 🙂 נראה ממש טוב!
היי אפרת
אני רוצה לשדרג את החזה עוף עם ירקות כגון גמבה…חומוס..וכו’.. איך אופן ההכנה?
לאחר טיגון הבצל אפשר להוסיף ירקות חתוכים ולבשל עד לריכוך. להעביר את כל התערובת לצלחת.
לטגן את קוביות חזה העוף כדקה וחצי מכל צד. להוסיף את תערובת הירקות. אם רוצים בשלב זה ניתן להוסיף גרגירי חומוס מבושלים רכים.
מתבלים באבקת מרק, פפריקה… וממשיכים כרגיל לפי המתכון.
מתאים גם עם רוטב צילי?
היי שרי,
אם הכוונה להכין את המתכון רק עם רוטב צ’ילי אז אפשר לתבל ב-5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף וחצי סילאן, מלח ופלפל שחור פי הטעם. אם הכוונה להוסיף למרכיבי התיבול שבמתכון גם רוטב צ’ילי אז אפשר להוסיף 1-2 כפות, לפי הטעם.
מתכון מעולה!
אכלנו לליל שבת (שמתי הרבה פחות תיבול ויצא מלא טעם.
תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב!
שמחה שנהניתם 🙂
מרוב התלהבות שכחתי לשאול😉
האם החזה יהיה טוב בהקפאה?
נראה מעולה 🙂
כן, אפשר להקפיא (אם מקפיאים כדאי להשתמש בחזה עוף טרי).
מתבשל עכשיו נראה ומריח טוב😋😋😋
תודה רבה😁
הי, ניקי אפשר להכין את המתכון עם טיבולית של בזיליקום קפוא? או לוותר על התבלין פטרוזיליה כי אין לי אותו
אני לא ניקי אבל אבל אפשר 🙂
יצא מעולה! כל כך קל וכל כך טעים!
שמחה שאהבת 🙂
תודה רות ושבת שלום
יצא טובבבבבבבבבבבבב
אין על המתכונים שלך!
תודה
תודה גילית 🙂
עוגה וניל היה ממששששששש טעים ממששששששש
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים!
ניתן להחליף את תבלין הפטרוזיליה בטימין מיובש?או זרעי כוסברה?
אפשר בטימין מיובש.
שבוע נפלא 🙂
וואוו איזה אתר!
מפרגן כמו שמפרגנים לי אחרי שטועמים….
יישר כוח!
האם אפשר להכניס את התבשיל לתוך טורטייה?
תודה יוסי 🙂
כן, זה מתאים למילוי טורטיה.
יצא מעולה!! קל ומהיר להכין והבנות ה”אנינות” שלי נהנו כל כך. תודה רבה על המתכון הזה וכל השאר.
אני מחוברת קבוע רק לאתר שלך.
ועכשיו כבר מתארגנת לסדר פסח.
יום טוב
תודה מיכל, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים 🌷
מעעעעעעעעעעולה!
פשוט מתכון מצוין…
היה טעים!
תודה רבקה, שמחה שאהבת 🙂
תודה גדולה!
יצא טעים אשששש 🙂
(אני אשיתי ויתרתי על תבלין פטרוזיליה כי לא היה לי)
שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
איךךךך טעיםםםםםםםם אמאלההה
שמחה שאהבת 🙂
אפרת המקסימה!הכנתי היום לצהריים יצא מדהים!בעלי ממש טרף את החזה!תודה רבה ושבת נעימה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שרון.
אצלי כמעט ולא אוהבים כלום, ובטח לא דברים חדשים.
אתמול החלטתי לנסות להכין בכל אופן , ופשוט לא האמנתי שראיתי שלא נשאר כלום,
והיום ביקשו שוב ……
תודה על המתכון המצוין!!!
הוא פשוט מעדן!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה רחלי 🙂
יצא מעולה!!!תודנ רבה פירור לא נשאר
אפרת היקרה והאהובה !
יצא מעולה , לא נשאר פירור מקילו של חזה עוף
את 10
תודה ציפי, כיף לשמוע! 🙂
אפרת, תודה גדולה על המתכונים המושלמים!
אין לי פטרוזיליה וכמון, האם הטעם ישתנה באופן דרסטי?
כמו כן, האם נראה לך הילדים יאהבו או שזה כבד מדי לילדים?
היי שרה,
הכמון מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי. גם על הפטרוזיליה אפשר לוותר.
זה תלוי בטעם של הילדים. ילד אחד שלי אהב מאוד והשני פחות 🙂
לאפרת אלפי תודות כולם לקקו את האצבעות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
טעים טעים! כמו כל המתכונים שלך!
תודה לאה 🙂
היי אפרתי, אין לי בצל וגם לא רוטב סויה. זה קריטי? וכמה מלח את ממליצה לשים?
תודה על המתכונים המושלמים!
היי מיקי,
אפשר אך צריך לקחת בחשבון שמאחר ואין ירקות נוספים במתכון, הבצל מוסיף טעם.
אפשר לוותר על הסויה. אם יש לך סילאן אפשר להוסיף 1-2 כפות.
יום נפלא 🙂
היי אפרת,אני נהנת מהספר מתכונים שלך!ובכלל מהאתר המדהים..
הכנתי את החזה עוף ברוטב במחבת, לצד אורז יצא מושלם הילדים זללו.
שבוע מבורך!
תודה נחמי, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה תודה רבה!
תודה מעין, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
הי אפרת. אין על האתר שלך. ממש מושלם. אוכל טעים ומגוון והעיקר הכנות פשוטות ומהירות. תודה רבה. במה ניתן להחליף את הסויה? אולי בסילאן? מתאים?
תודה אושרית 🙂
אני ממליצה להכין את התיבול בלי הסויה ולטעום. אם את מרגישה שסילאן יכול להוסיף אז תוסיפי לפי הטעם.
שנה טובה!
כמה פשוט, ככה טעים. הילדים ממש אהבו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורלי
היי אפרת האם אפשר להשתמש בפילה עוף?
כן, אפשר.
מתכון פשוט וטעים!!!!
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
אפרת המקסימה!מה כמות כל אחד מהמרכיבים אם מכינה 1 ק”ג חזה?
היי שרון,
יש להכין כמות כפולה מכל המרכיבים, כולל התיבול.
שבת שלום 🙂
שלום, האם ניתן להחליף את השום הטרי באבקת שום גרוס?
תודה מראש
כן, אפשר לשים כשליש כפית שטוחה אבקת שום.
היי,
האם ניתן לוותר על הרוטב סויה?
תודה,
ליעד:)
היי ליעד,
רוטב הסויה מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר להכין בלי.
יצא מושלם.
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
היי, יש לי כמה שאלות..אני לא משתמשת באבקת מרק, מה אפשר במקום?
וגם אין לי תבלין פטרוזיליה, ויש סיכוי שהילדה לא תאהב את זה, מה אפשר במקום?
והאם צריך להשרות את החזה עוף לפני הבישול במרינדה הזו?
היי מיה,
פשוט וותרי על אבקת המרק ועל הפטרוזיליה.
אין צורך להשרות לפני הבישול.
יום מקסים 🙂
אין צורך להוסיף מים ?
היי קארין,
יש להוסיף כרבע כוס מים. כמובן שאפשר לשים יותר לפי הצורך.
יום מקסים 🙂
היי,
בשביל 800 גרם התבלינים נשארים באותה כמות?
היי סנטנה,
כעקרון כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל את יכולה לתבל באותה כמות, לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך.
אפרת שבוע טוב רציתי לשתף אותך מאז שהכרתי את האתר המדהים שלך יוצא לי תבשילים מושלמיםםם תודה לך על הכול באמת…!
ומקווה שזה ישאר .
תודה אלירן! שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי בוקר טוב אפרתי,האם לדעתך פילה עוף יכול להתאים לתבשיל?
כן, מתאים.
יום מקסים 🙂
היי..תבלין פטרוזליה?או שהכוונה לפטרוזליה קצוצה?סליחה על הבורות אבל לא מכירה תבלין פטרוזליה
היי סיגל,
תבלין פטרוזיליה הכוונה לפטרוזיליה יבשה (כמו שיש אורגנו יבש, זעתר יבש וכו’).
אם אין לך אפשר לשים כפית פטרוזיליה קצוצה טריה.
היי אפרת!
מה כמות המלח?
מה קורה מבחינת התיבול ויתר המצרכים אם מכפילים את כמות החזה עוף?
היי חנה,
בגלל שרוטב הסויה מלוח כדאי להוסיף את המלח לפי הטעם. אני ממליצה לשפוך מעט מלח עם המלחייה ולטעום.
אם מכפילים את כמות חזה העוף מומלץ להכפיל גם את כמויות התיבול.
היי רציתי לשאול אם אין לי רוטב סויה האם אפשרי לתבל בטריאקי במקום?
אני חושבת שכן. ממליצה להתחיל מכף אחת טריאקי ולהוסיף כף נוספת לפי הטעם.
מושלם
תיבול מעולה
הטיגון הקצר שומר על האיכות והעסיסיות של החזה.
מתכון ממש ממש טוב
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי