זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מצרכים:
2 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות
2 כפות קורנפלור, מלח, פלפל
חומרי הרוטב:
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)
1 כפית מיץ לימון טרי
2 כפות סילאן
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
*מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עם מעט שמן את חזה העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מניחים במחבת את כל חומרי הרוטב. כשהתערובת מבעבת מחזירים את קוביות העוף ומערבבים עד לכיסוי מלא של חזה העוף ברוטב. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
ראו גם
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
מתכון מדהיםץ טעים ברמות. טעם התפוז נותן טוויסט מיוחד. תודה רבה לך
שמחה שאהבת❤️
תודה צילה
מישהו מבני המשפחה השאיר את דלת המקפיא פתוחה והכל הפשיר🥴. בניסיון להציל את הבשר והעוף, אני מבשלת הכל ומה שניתן חוזר להקפאה אחרי הבישול. באיזה שלב של המתכון שלך אפשר להקפיא?
תודה
היי
מומלץ להקפיא לאחר ההכנה.
עשיתי עכשיו. עם שינויים קלים, אחרי שהוצאתי את העוף מהמחבת (לא נשאר הרבה שמן, אז הוספתי טיפה שמן), טיגנתי בצל חתוך לרצועות, כשטיפה התרככו הוספתי 3 שיני שום קצוצות לקוביות, עוד 30 שניות טיגון ושפכתי את מיץ התפוזים- לא מדדתי- סחטתי תפוז אחד וקצת לימון לפי הטעם ושפכתי פנימה אז היו הרבה נוזלים (השתמשתי רק בחזה עוף אחד לדעתי כ- 300-400 גרם), ואז הוספתי כף סילאן, כף רוטב צ’ילי, ערבבתי והוספתי את העוף – מעט מלח ופלפל לפי הטעם. היה הרבה מיץ אז נתתי לזה להצטמצם. יצא מעולה.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אני רוצה לעשות עם אננס במקום תפוזים גם מיץ אננס וגם הפרי.
זה נראה לך קשור?
עכשיו ראיתי שיש מתכון מאד דומה עם אננס, תודה על האתר
כתבתי לך בדיוק(:
בהצלחה!
היי,
אפשר להכין לפי המתכון לעוף באננס. אפשרי לשים את האננס+ המיץ רק קחי בחשבון שטעם האננס יהיה מאד דומיננטי.
יצא טעים מאד
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח😊
יצא מעולה!
החסרון היחיד – לא יצא הרבה רוטב.
כדי שפעם הבאה יהיו יותר נוזלים – ניתן להוסיף מים או שעדיף להוסיף חומרים לרוטב?
תודה רבה!!
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
כדי לקבל יותר רוטב ניתן להוסיף עוד כף מיץ תפוזים+ כף מים+ חצי כף רוטב צ’ילי+ חצי כף סילאן.
לדעתי פשוט תוסיפי עוד מיץ תפוזים. לדעתי צריך תפוז אחד לכל חזה עוף אחד- אז אם את משתמשת בשניים תשתמשי בשני תפוזים
לא טעיםםםםם בלשון המעטה
אם תרצי אשמח לעזור ולהבין מה הייתה הבעיה, לשם כך כדאי שתכתבי מה בדיוק לא יצא בסדר- הטעם? המרקם?…
אפשר בלי הפילפל?
כן
תודה אור😊
היי
אם אני קונה מהקצב רצועות חזה עוף- כמה גרם לבקש לכמות כזו של רוטב?
כמה מנות זה נותן?
והאם זה בכלל מתאים עם רצועות..
כן, אפשר. 250-300 גרם.
הכמות מספיקה לכ-2 מנות.
שבוע טוב!
יצא נהדר! פשוט מקסים (וקל להכנה למרות שלב הטיגון!).
גם שאר הדברים יצאו מצוין. הדג, הסלטים ועוגת הגבינה (זוכרת את המלצת הבצק שלי? יצא אין מילים!).
תודה לך!
אגב, את מעדיפה שיגיבו לכל מאכל במקומו או שזה מדי טרחה בשבילך ולהגיב להכל ביחד?
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
לי זה לא משנה (הטרחה היא של מי שמגיב) אבל אני מאמינה שגולשים כן קוראים את התגובות לפני שהם מכינים את המתכון לכן עבורם עדיף להגיב לכל מתכון במקומו.
תודה ❤️
עשיתי פי שלוש רוטב ואיני יודעת אם זה מספיק.
יש לך סימן לתת לי? אמורים לראות הרבה רוטב?
איך אדע?
תודה לך וסליחה על הנדנודים!
השבת הסלמון, סלט הפלפלים, החצילים, העוף, העוגיות ומילוי עוגת הגבינה שלך. (אולי שכחתי משהו??)
לא אמורים לראות הרבה רוטב כי הוא נספג בחזה העוף.
כמה חזה עוף הכנת ביחס לרוטב?
סליחה, שוב אני!
רוצה להכין לשבת.
האם מורגש מאד טעם התפוז?
אם אין רוטב צילי רק תבלין מה עושים?
תודות!
טעם התפוז מורגש אבל לא מאוד.
אפשר להכין גם בלי רוטב צ’ילי. תטעמי בסוף ואם תרצי אפשר להוסיף קמצוץ מהתבלין.
שלום לך אפרת,
לגמרי לא דחוף ללפני שבת:
שבוע שעבר קיבלתי מתכון של חזה מאובק בקמח, טיגון קל ואחר כך רוטב של סוכר חום, סויה
וקטשופ. מאד טעים ו… בריא!
חשבתי אולי יש תיבול אחר?!
מה משנה קורנפלור או קמח? האם אפשר לתבל לא במתוק? במה?
הרבה תודה!
היי דבי,
לא משנה אם זה קמח או קורנפלור.
זה צריך להיות רוטב מקורמל או סמיך כדי שידבק בחזה העוף לכן מומלץ להוסיף סילאן או דבש. הרוטב שבמתכון הזה הוא חמצמץ-מתקתק, לא מתוק מידי.
אם את משתמשת ברוטב סויה סמיך כמו רוטב בסגנון סיני את יכולה לשים במקום כף אחת של סילאן וזה יפחית מהמתיקות.
חיפשתי מתכון פשוט וטעים לחזה עוף היות וכבר מיצינו את השניצלים ורצינו לגוון…
ניסיתי את המתכון הזה והוא פשוט נחטף. יצא מצוין, ברמה גבוה כמו מסעדה…
האמת היא, שהילדים התחילו לנשנש את החזה עוף עוד בשלב של אחרי הטיגון עם הקורנפלור והמלח והפלפל…
החתיכות היו מספיק קטנות כך שהיו בשלות כבר אז וזה יצא מעדן… (נראה לי שזה יהיה התחליף שלנו לשניצל מעכשיו)
אח”כ עם הרוטב הם סיימו את מה שנשאר…
תודה רבה על מתכונים מצוינים בלי סוף…
שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להכין בלי קורנפלור?
כן אפשר.
יצא פגז! תודה רבה על מתכונים נהדרים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון
שמתי על העוף את כל מרכיבי הרוטב. האם אפשר לעשות בתנור?
היי שרה,
אפשר אבל לדעתי זה ייצא פחות מוצלח כי המחבת שומרת גם על העסיסיות וגם החזה עוף סופג יותר טוב את הרוטב.
הי אפרת,
הרוטב פשוט מעולה!!
אני רוצה להכין פרגיות עם הרוטב הזה, איך מכינים?
אפשר להשרות את הפרגיות כמה שעות ברוטב ולטגן ללא שימוש בקונפלור או שאת ממליצה בכל זאת?
תודה רבה
היי קלרה,
את יכולה לוותר על הקורנפלור. לא חובה להשרות את הפרגיות (לעיתים זה דווקא יכול לדלל את הרוטב בגלל הנוזלים שמופרשים מהפרגיות). אפשר להכין באותו אופן רק בלי הקורנפלור. לחמם את הרוטב במחבת ולהוסיף את הפרגיות. זמן הבישול – 7-9 דקות.
יום מקסים 🙂
אפרת, שכחתי לשאול- כמה פרגיות צריך בשביל הכמות הזו?
לדעתי בסביבות 300-400 גרם.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
אני מכינה את המתכון לילד קטן, נראה לי מעט מידי לטגן עוף טרי 5 דקות בלבד.
אם אני ארתיח אותו קודם ואז אפעל לפי המתכון נראה לך שזה יהרוס?
תודה
היי קלרה,
את יכולה לבשל את העוף יותר זמן או להרתיח לפני.
יום נפלא 🙂
מושלם!
פשוט נחטף – גם הילדים וגם המבוגרים אהבו מאד!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
הי אפרת,
מחכה לתשובתך בקשר לפרוסדור עוף.
תודה,
אלה.
היי אלה,
הכוונה לחלק אחד שלם שפרוס לשני חלקים.
במתכון שלך מדובר בפרוסת חזה עוף שלמה או חצי (כי מוכרים גם חצי)?
כי אם זה שלם, אז 2 פרוסות. ואם זה חציים אז 4
פרוסות? אז מה נכון?
תודה.
שלום אפרתוש ותודה על כל המתכונים המעולים… רציתי לשאול אם אין לי רוטב צילי
ולא תבלין צילי. זה נורא? ומה במקום . סליחד על ההפרעה.
היי שפרה,
את יכולה להכין גם בלי.
המשך יום נפלא 🙂
היי
מה שלומך?הכנתי את המתכון הזה וזה ממש אבל ממש טעים וקל להכין.
יש לי רק שאלה סתם לידע כללי למה שמים את הקורנפלור?(כמובן ששמתי)
ועוד שאלה בתמונה זה ניראה משגע ואצלי יצא די חיוור בצבע ושמתי כל מה שכתוב ,יש לך מושג מה יכול להיות?
תודה מראש וסליחה על החפירה
היי אביבית,
הקורנפלור בעצם יוצר ציפוי עדין על חזה העוף שגורם לרוטב להספג בו יותר טוב (אפשר לוותר על הקורנפלור).
מה שצובע את חזה העוף זה בעיקר הסילאן. שמת 2 כפות סילאן? נתת לתערובת לבעבע ורק אז הוספת את חזה העוף, נכון?
שמתי דבש במקום סילאן אולי בגלל זה יצא חיוור,בכל אופן זה טעים מאוד,תודה רבה על המענה
היי 🙂
מה ניתן לשים במקום הקורנפלור?
קמח ואבקת אפיה?
היי חן,
אפשר לשים קמח. אין צורך באבקת אפיה.
היי 🙂
שמתי בלי… יצא מעולה!!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי שלשום ויצא מדהים!הרוטב יצא קרמלי ובניחוח תפוזים משגע!מנה מיוחדת ומתאימה לפינוק מיוחד וכמובן לאירוח!תודה רבה וחג שמח ושנה טובה לכולנו!
תודה שרון 🙂
חג שמח ושנה טובה!
אפרת המקסימה כמה כפות שמן לשים לטיגון החזה לכמות כפולה?
היי שרון,
מספיק 2-3 כפות שמן, רק מומלץ להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
אפרת לאיזה גודל קוביות לחתוך את החזה וכמה גרידת תפוז לשים לכמות כפולה?
היי שרון,
יש לחתוך את העוף לגודל של כ-3 ס”מ.
לכמות כפולה מספיק חצי תפוז מגורד.
קל וטעים! אחלה ארוחה עם אורז לבן..
תודה שרה ויום נפלא!
הכנתי,
מתכון מעולה! כמו של מסעדות אסיאתיות!
תודה אביטל, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב,
את האורז אפשר לבשל אם הרוטב של העוף? זה יוצא טעים?
תודה רבה
היי,
מה הכוונה לבשל את הרוטב? מבשלים אותו עם חזה העוף.
אחרי הבישול של העוף אם אפשר לשפוך את הרוטב על האורז ולבשל?
כן. אפשר לשים את הרוטב על אורז מבושל או לבשל אותו קצת עם הרוטב.
יצא מעולה, שפכתי את הרוטב של העוף על האורז ובישלתי אותו, כל הילדים לקקו את האצבעות,
תודה רבה למתכונים שלך זה עוזר לי מאוד.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
אפרת המקסימה מה כמות כל אחד מהמרכיבים אם מכינה כמות כפולה?
היי שרון,
כמות כפולה:
4 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות
4 כפות קורנפלור, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)
2 כפיות מיץ לימון טרי
4 כפות רוטב סילאן
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
*מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)
יצא מושלם! הכנתי קילו ונטרף. אתר מעולה
תודה אורלי! שמחה שיצא מוצלח 🙂
היי!!! יש לי שאלה אני רוצה להכין את האורז עם הפטריות גם מהאתר הזה… מה הכי ילך ליד העוף בתפוז או העוף באננס.. (הכל מהאתר) או אף אחת מהן??
היי שיר,
העוף עם האננס יותר מזכיר מבחינת טעם את האורז עם הפטריות בגלל התיבול (סילאן וסויה) אבל האמת ששני סוגי העוף יכולים להתאים אז לכי על מה שבא לך יותר 🙂
המתכון הזה פשוט אליפות!!!!!
בחיים לא אכלנו חזה עוף כ”כ טעים!!
בע”ה אני אכין אותו שוב לשבת
תודה שני, כיף לשמוע!
המשך יום נפלא 🙂
שלום, אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך, ממש טעים. ותודה על האתר.
חייבים קורנפלור על העוף? פשוט אני בדיאטה.
תודה רבה.
היי גיטי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
הקורנפלור יוצר מן ציפוי על העוף שגורם לרוטב להיספג יותר טוב אבל אין בעיה לוותר על הקורנפלור ולהכין בלי.
שבוע נפלא!
שבוע טוב אפרת! יצא מאד טעים!
למרות שזה חזה זה נשאר עסיסי ולא התייבש.
תודה רבה!
שמחה לשמוע דבי!
תודה ושבוע טוב 🙂
ערב טוב אפרת!
לחמש מנות פי כמה להכפיל?
מה אפשר במקום רוטב צילי? (אולי יש לי תבלין צילי.)
הרבה תודה!
הי, מה זה רוטב סילאן? יש לי סילאן. תודה רבה!
היי דבי,
ל5 מנות כדאי להשתמש בקילו חזה עוף ולהכפיל את כמות הרוטב ב-3.
במקום רוטב צ’ילי את יכולה לשים מעט תבלין צילי לפי הטעם.
והכוונה לסילאן רגיל.
בהצלחה 😉
הי. האם במקום תפוז אפשר קלמנטינה?
כן אפשר.
הי. כמה גרם זה 2 חזה עוף?
היי שר,
בסביבות 250 גרם.
היי,
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים טרי שקנוי? ולא לסחוט?
תודה,
סופ”ש נעים
כן סיון, אין בעיה 🙂
יצא מושלם!!!אני כלכך אוהבת את המתכונים שלך!תודה רבה !
תודה דבי! שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
הי
זה נראה שגעון ואני רוצה לנסות!
נראה לך שיעבור טוב הקפאה?
תודה
היי אפרת,
לא ניסיתי אבל אני לא רואה בעיה (למרות שתמיד יותר טעים טרי 😉 )
שוש שלום,
לחמישה איש, האם לקילו חזה עוף קוביות, יש להכפיל פי 4 את כל החומרים?
היי אורנה,
אם את מכינה 1 ק”ג חזה עוף, לדעתי מספיק להכפיל את שאר החומרים ב-3.
חג שמח 🙂
אני רוצה להכין את החזה עוף בתפוזים האם אפשר להכין מראוש ולחמם
כן גולייט, אפשר 🙂
היי האתר מיוחד במינו אני נהנת ממנו מאד בלגוון בארוחות ובעוגות
אם אין לי זמין תפוז או לימון טריים איזה תחליף ניתן?
והאם זה כ”כ נורא
תודה רבה והרבה הצלחה
היי אתי,
אני מאוד שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר 🙂
המתכון הוא עוף ברוטב תפוזים לכן אם אין לך תפוז זאת קצת בעיה למתכון הזה 🙂 אבל אם את אוהבת טעם מתקתק ומעט פיקנטי, את יכולה להכין עם שאר החומרים ולהכפיל את הכמויות (4 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, שן שום כתושה, מלח ופלפל ותוסיפי לזה מעט מים במידת הצורך).
שבוע מעולה!
היי. יופי של אתר. תמיד אפשר להתחדש.
אצלי למשל לא אוהבים סילאן. במה אפשר להחליף אותו.
תודה אורלי 🙂
את יכולה לשים דבש במקום.
יום נעים!
פשוט מעולה וכל כך קל להכנה. מצאתי את האתר הזה לא מזמן ומאז רמת הארוחות שלי קפצה כמה מדרגות והפרגונים בהתאם. תודה תודה
היי בתיה,
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה לך על העדכון והשיתוף וערב נעים 🙂
התמונה לא משקפת את המציאות, אך הטעם בכל זאת מצוין
הכי חשוב שיצא טעים 😉
חג שמח!
טעים!! אהבו גם הגודלים וגם הקטנים 🙂
מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
כמה זה במשקל בערך שתי פרוסות עבות של חזה עוף?
הי דינה, בערך 250-300 גרם. אפשר גם להשתמש במקום ב-4 פרוסות דקות (שניצלים).
היי, האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח לבן?
היי רונית, אפשר.
לכמה מנות מיועד המתכון?
היי רות, 2-3 מנות.
מתכון קל להכנה, מזין בריא וקוצר מחמאות
תודה שוש 🙂