שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מצרכים:

2 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות

2 כפות קורנפלור, מלח, פלפל

חומרי הרוטב:

1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)

1 כפית מיץ לימון טרי

2 כפות סילאן

1 כף רוטב צ’ילי מתוק

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור

*מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עם מעט שמן את חזה העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מניחים במחבת את כל חומרי הרוטב. כשהתערובת מבעבת מחזירים את קוביות העוף ומערבבים עד לכיסוי מלא של חזה העוף ברוטב.  מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט אבוקדו עשיר
עוגת שוקולד וחלבה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דניאלה (19:17 16.05.2021)

לא טעיםםםםם בלשון המעטה

מתכונים ב-10 דקות (20:10 17.05.2021)

אם תרצי אשמח לעזור ולהבין מה הייתה הבעיה, לשם כך כדאי שתכתבי מה בדיוק לא יצא בסדר- הטעם? המרקם?…

slil (14:05 7.08.2020)

אפשר בלי הפילפל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 9.08.2020)

כן

מתכונים ב-10 דקות (06:28 21.02.2021)

תודה אור😊

שני (14:09 23.05.2019)

היי
אם אני קונה מהקצב רצועות חזה עוף- כמה גרם לבקש לכמות כזו של רוטב?
כמה מנות זה נותן?
והאם זה בכלל מתאים עם רצועות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:33 23.05.2019)

כן, אפשר. 250-300 גרם.
הכמות מספיקה לכ-2 מנות.

דבי (21:17 12.01.2019)

שבוע טוב!

יצא נהדר! פשוט מקסים (וקל להכנה למרות שלב הטיגון!).

גם שאר הדברים יצאו מצוין. הדג, הסלטים ועוגת הגבינה (זוכרת את המלצת הבצק שלי? יצא אין מילים!).

תודה לך!

אגב, את מעדיפה שיגיבו לכל מאכל במקומו או שזה מדי טרחה בשבילך ולהגיב להכל ביחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 13.01.2019)

שמחה שהכל יצא טעים 🙂
לי זה לא משנה (הטרחה היא של מי שמגיב) אבל אני מאמינה שגולשים כן קוראים את התגובות לפני שהם מכינים את המתכון לכן עבורם עדיף להגיב לכל מתכון במקומו.
תודה ❤️

דבי (13:20 11.01.2019)

עשיתי פי שלוש רוטב ואיני יודעת אם זה מספיק.

יש לך סימן לתת לי? אמורים לראות הרבה רוטב?
איך אדע?

תודה לך וסליחה על הנדנודים!

השבת הסלמון, סלט הפלפלים, החצילים, העוף, העוגיות ומילוי עוגת הגבינה שלך. (אולי שכחתי משהו??)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 11.01.2019)

לא אמורים לראות הרבה רוטב כי הוא נספג בחזה העוף.
כמה חזה עוף הכנת ביחס לרוטב?

דבי (22:14 10.01.2019)

סליחה, שוב אני!

רוצה להכין לשבת.

האם מורגש מאד טעם התפוז?

אם אין רוטב צילי רק תבלין מה עושים?

תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 10.01.2019)

טעם התפוז מורגש אבל לא מאוד.
אפשר להכין גם בלי רוטב צ’ילי. תטעמי בסוף ואם תרצי אפשר להוסיף קמצוץ מהתבלין.

דבי (16:01 3.01.2019)

שלום לך אפרת,

לגמרי לא דחוף ללפני שבת:

שבוע שעבר קיבלתי מתכון של חזה מאובק בקמח, טיגון קל ואחר כך רוטב של סוכר חום, סויה

וקטשופ. מאד טעים ו… בריא!

חשבתי אולי יש תיבול אחר?!

מה משנה קורנפלור או קמח? האם אפשר לתבל לא במתוק? במה?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 3.01.2019)

היי דבי,
לא משנה אם זה קמח או קורנפלור.
זה צריך להיות רוטב מקורמל או סמיך כדי שידבק בחזה העוף לכן מומלץ להוסיף סילאן או דבש. הרוטב שבמתכון הזה הוא חמצמץ-מתקתק, לא מתוק מידי.
אם את משתמשת ברוטב סויה סמיך כמו רוטב בסגנון סיני את יכולה לשים במקום כף אחת של סילאן וזה יפחית מהמתיקות.

נעה (22:21 24.12.2018)

חיפשתי מתכון פשוט וטעים לחזה עוף היות וכבר מיצינו את השניצלים ורצינו לגוון…
ניסיתי את המתכון הזה והוא פשוט נחטף. יצא מצוין, ברמה גבוה כמו מסעדה…
האמת היא, שהילדים התחילו לנשנש את החזה עוף עוד בשלב של אחרי הטיגון עם הקורנפלור והמלח והפלפל…
החתיכות היו מספיק קטנות כך שהיו בשלות כבר אז וזה יצא מעדן… (נראה לי שזה יהיה התחליף שלנו לשניצל מעכשיו)
אח”כ עם הרוטב הם סיימו את מה שנשאר…
תודה רבה על מתכונים מצוינים בלי סוף…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 25.12.2018)

שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שני (16:34 7.08.2018)

אפשר להכין בלי קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 7.08.2018)

כן אפשר.

שרון (22:53 25.07.2018)

יצא פגז! תודה רבה על מתכונים נהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 25.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון

שרה (18:34 10.04.2018)

שמתי על העוף את כל מרכיבי הרוטב. האם אפשר לעשות בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 10.04.2018)

היי שרה,
אפשר אבל לדעתי זה ייצא פחות מוצלח כי המחבת שומרת גם על העסיסיות וגם החזה עוף סופג יותר טוב את הרוטב.

קלרה (08:25 5.03.2018)

הי אפרת,
הרוטב פשוט מעולה!!
אני רוצה להכין פרגיות עם הרוטב הזה, איך מכינים?
אפשר להשרות את הפרגיות כמה שעות ברוטב ולטגן ללא שימוש בקונפלור או שאת ממליצה בכל זאת?

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 5.03.2018)

היי קלרה,
את יכולה לוותר על הקורנפלור. לא חובה להשרות את הפרגיות (לעיתים זה דווקא יכול לדלל את הרוטב בגלל הנוזלים שמופרשים מהפרגיות). אפשר להכין באותו אופן רק בלי הקורנפלור. לחמם את הרוטב במחבת ולהוסיף את הפרגיות. זמן הבישול – 7-9 דקות.
יום מקסים 🙂

קלרה (07:38 6.03.2018)

אפרת, שכחתי לשאול- כמה פרגיות צריך בשביל הכמות הזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 6.03.2018)

לדעתי בסביבות 300-400 גרם.
יום מקסים 🙂

קלרה (07:57 14.02.2018)

הי אפרת,
אני מכינה את המתכון לילד קטן, נראה לי מעט מידי לטגן עוף טרי 5 דקות בלבד.
אם אני ארתיח אותו קודם ואז אפעל לפי המתכון נראה לך שזה יהרוס?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 14.02.2018)

היי קלרה,
את יכולה לבשל את העוף יותר זמן או להרתיח לפני.
יום נפלא 🙂

שרה (11:05 8.12.2017)

מושלם!
פשוט נחטף – גם הילדים וגם המבוגרים אהבו מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 8.12.2017)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

אלה (18:27 14.02.2017)

הי אפרת,
מחכה לתשובתך בקשר לפרוסדור עוף.

תודה,
אלה.

מתכונים ב-10 דקות (19:26 14.02.2017)

היי אלה,
הכוונה לחלק אחד שלם שפרוס לשני חלקים.

אלה (17:30 14.02.2017)

במתכון שלך מדובר בפרוסת חזה עוף שלמה או חצי (כי מוכרים גם חצי)?
כי אם זה שלם, אז 2 פרוסות. ואם זה חציים אז 4
פרוסות? אז מה נכון?

תודה.

שפרה (14:09 5.12.2016)

שלום אפרתוש ותודה על כל המתכונים המעולים… רציתי לשאול אם אין לי רוטב צילי
ולא תבלין צילי. זה נורא? ומה במקום . סליחד על ההפרעה.

מתכונים ב-10 דקות (14:49 5.12.2016)

היי שפרה,
את יכולה להכין גם בלי.
המשך יום נפלא 🙂

אביבית (15:13 16.11.2016)

היי
מה שלומך?הכנתי את המתכון הזה וזה ממש אבל ממש טעים וקל להכין.
יש לי רק שאלה סתם לידע כללי למה שמים את הקורנפלור?(כמובן ששמתי)
ועוד שאלה בתמונה זה ניראה משגע ואצלי יצא די חיוור בצבע ושמתי כל מה שכתוב ,יש לך מושג מה יכול להיות?
תודה מראש וסליחה על החפירה

מתכונים ב-10 דקות (15:23 16.11.2016)

היי אביבית,
הקורנפלור בעצם יוצר ציפוי עדין על חזה העוף שגורם לרוטב להספג בו יותר טוב (אפשר לוותר על הקורנפלור).
מה שצובע את חזה העוף זה בעיקר הסילאן. שמת 2 כפות סילאן? נתת לתערובת לבעבע ורק אז הוספת את חזה העוף, נכון?

אביבית (15:34 16.11.2016)

שמתי דבש במקום סילאן אולי בגלל זה יצא חיוור,בכל אופן זה טעים מאוד,תודה רבה על המענה

חן (22:10 10.11.2016)

היי 🙂
מה ניתן לשים במקום הקורנפלור?
קמח ואבקת אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (22:49 10.11.2016)

היי חן,
אפשר לשים קמח. אין צורך באבקת אפיה.

חן (23:11 10.11.2016)

היי 🙂
שמתי בלי… יצא מעולה!!
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:06 11.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

שרון (14:47 28.09.2016)

הכנתי שלשום ויצא מדהים!הרוטב יצא קרמלי ובניחוח תפוזים משגע!מנה מיוחדת ומתאימה לפינוק מיוחד וכמובן לאירוח!תודה רבה וחג שמח ושנה טובה לכולנו!

מתכונים ב-10 דקות (14:55 28.09.2016)

תודה שרון 🙂
חג שמח ושנה טובה!

שרון (14:51 26.09.2016)

אפרת המקסימה כמה כפות שמן לשים לטיגון החזה לכמות כפולה?

מתכונים ב-10 דקות (15:03 26.09.2016)

היי שרון,
מספיק 2-3 כפות שמן, רק מומלץ להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

שרון (09:50 26.09.2016)

אפרת לאיזה גודל קוביות לחתוך את החזה וכמה גרידת תפוז לשים לכמות כפולה?

מתכונים ב-10 דקות (11:22 26.09.2016)

היי שרון,
יש לחתוך את העוף לגודל של כ-3 ס”מ.
לכמות כפולה מספיק חצי תפוז מגורד.

שרה (12:21 24.08.2016)

קל וטעים! אחלה ארוחה עם אורז לבן..

מתכונים ב-10 דקות (12:23 24.08.2016)

תודה שרה ויום נפלא!

אביטל (17:40 28.07.2016)

הכנתי,
מתכון מעולה! כמו של מסעדות אסיאתיות!

מתכונים ב-10 דקות (17:46 28.07.2016)

תודה אביטל, שמחה שאהבת 🙂

ג (10:01 26.07.2016)

בוקר טוב,
את האורז אפשר לבשל אם הרוטב של העוף? זה יוצא טעים?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:18 26.07.2016)

היי,
מה הכוונה לבשל את הרוטב? מבשלים אותו עם חזה העוף.

ג (11:29 26.07.2016)

אחרי הבישול של העוף אם אפשר לשפוך את הרוטב על האורז ולבשל?

מתכונים ב-10 דקות (14:56 26.07.2016)

כן. אפשר לשים את הרוטב על אורז מבושל או לבשל אותו קצת עם הרוטב.

ג (11:26 28.07.2016)

יצא מעולה, שפכתי את הרוטב של העוף על האורז ובישלתי אותו, כל הילדים לקקו את האצבעות,
תודה רבה למתכונים שלך זה עוזר לי מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (11:30 28.07.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

שרון (09:33 15.07.2016)

אפרת המקסימה מה כמות כל אחד מהמרכיבים אם מכינה כמות כפולה?

מתכונים ב-10 דקות (09:56 15.07.2016)

היי שרון,
כמות כפולה:
4 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות
4 כפות קורנפלור, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט (מתפוז טרי)
2 כפיות מיץ לימון טרי
4 כפות רוטב סילאן
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
*מעט גרידת קליפת תפוז (לא חובה)

אורלי (10:44 31.05.2016)

יצא מושלם! הכנתי קילו ונטרף. אתר מעולה

מתכונים ב-10 דקות (10:54 31.05.2016)

תודה אורלי! שמחה שיצא מוצלח 🙂

שיר (10:33 26.03.2016)

היי!!! יש לי שאלה אני רוצה להכין את האורז עם הפטריות גם מהאתר הזה… מה הכי ילך ליד העוף בתפוז או העוף באננס.. (הכל מהאתר) או אף אחת מהן??

מתכונים ב-10 דקות (10:58 26.03.2016)

היי שיר,
העוף עם האננס יותר מזכיר מבחינת טעם את האורז עם הפטריות בגלל התיבול (סילאן וסויה) אבל האמת ששני סוגי העוף יכולים להתאים אז לכי על מה שבא לך יותר 🙂

שני (14:15 11.02.2016)

המתכון הזה פשוט אליפות!!!!!

בחיים לא אכלנו חזה עוף כ”כ טעים!!

בע”ה אני אכין אותו שוב לשבת

מתכונים ב-10 דקות (14:34 11.02.2016)

תודה שני, כיף לשמוע!
המשך יום נפלא 🙂

גיטי (12:54 31.01.2016)

שלום, אני מאוד נהנת מהמתכונים שלך, ממש טעים. ותודה על האתר.

חייבים קורנפלור על העוף? פשוט אני בדיאטה.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (13:01 31.01.2016)

היי גיטי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
הקורנפלור יוצר מן ציפוי על העוף שגורם לרוטב להיספג יותר טוב אבל אין בעיה לוותר על הקורנפלור ולהכין בלי.
שבוע נפלא!

דבי (19:01 23.01.2016)

שבוע טוב אפרת! יצא מאד טעים!
למרות שזה חזה זה נשאר עסיסי ולא התייבש.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:37 23.01.2016)

שמחה לשמוע דבי!
תודה ושבוע טוב 🙂

דבי (17:59 21.01.2016)

ערב טוב אפרת!

לחמש מנות פי כמה להכפיל?
מה אפשר במקום רוטב צילי? (אולי יש לי תבלין צילי.)

דבי (17:59 21.01.2016)

הרבה תודה!

דבי (18:04 21.01.2016)

הי, מה זה רוטב סילאן? יש לי סילאן. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:33 21.01.2016)

היי דבי,
ל5 מנות כדאי להשתמש בקילו חזה עוף ולהכפיל את כמות הרוטב ב-3.
במקום רוטב צ’ילי את יכולה לשים מעט תבלין צילי לפי הטעם.
והכוונה לסילאן רגיל.
בהצלחה 😉

שר (17:50 13.01.2016)

הי. האם במקום תפוז אפשר קלמנטינה?

מתכונים ב-10 דקות (18:20 13.01.2016)

כן אפשר.

שר (16:47 13.01.2016)

הי. כמה גרם זה 2 חזה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (17:29 13.01.2016)

היי שר,
בסביבות 250 גרם.

סיון (11:28 17.12.2015)

היי,

האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים טרי שקנוי? ולא לסחוט?
תודה,
סופ”ש נעים

מתכונים ב-10 דקות (11:32 17.12.2015)

כן סיון, אין בעיה 🙂

דבי (19:35 29.11.2015)

יצא מושלם!!!אני כלכך אוהבת את המתכונים שלך!תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (19:41 29.11.2015)

תודה דבי! שמחה לשמוע 🙂

גלר ורדה (15:58 8.11.2015)

מתכון מעולה

מתכונים ב-10 דקות (16:01 8.11.2015)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!

אפרת (13:35 15.10.2015)

הי
זה נראה שגעון ואני רוצה לנסות!
נראה לך שיעבור טוב הקפאה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:57 15.10.2015)

היי אפרת,
לא ניסיתי אבל אני לא רואה בעיה (למרות שתמיד יותר טעים טרי 😉 )

אורנה (09:01 4.10.2015)

שוש שלום,
לחמישה איש, האם לקילו חזה עוף קוביות, יש להכפיל פי 4 את כל החומרים?

מתכונים ב-10 דקות (09:34 4.10.2015)

היי אורנה,
אם את מכינה 1 ק”ג חזה עוף, לדעתי מספיק להכפיל את שאר החומרים ב-3.
חג שמח 🙂

גולייט (13:45 30.07.2015)

אני רוצה להכין את החזה עוף בתפוזים האם אפשר להכין מראוש ולחמם

מתכונים ב-10 דקות (13:46 30.07.2015)

כן גולייט, אפשר 🙂

אתי (23:46 27.06.2015)

היי האתר מיוחד במינו אני נהנת ממנו מאד בלגוון בארוחות ובעוגות
אם אין לי זמין תפוז או לימון טריים איזה תחליף ניתן?
והאם זה כ”כ נורא
תודה רבה והרבה הצלחה

מתכונים ב-10 דקות (09:50 28.06.2015)

היי אתי,
אני מאוד שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר 🙂
המתכון הוא עוף ברוטב תפוזים לכן אם אין לך תפוז זאת קצת בעיה למתכון הזה 🙂 אבל אם את אוהבת טעם מתקתק ומעט פיקנטי, את יכולה להכין עם שאר החומרים ולהכפיל את הכמויות (4 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, שן שום כתושה, מלח ופלפל ותוסיפי לזה מעט מים במידת הצורך).
שבוע מעולה!

אורלי (11:58 12.05.2015)

היי. יופי של אתר. תמיד אפשר להתחדש.
אצלי למשל לא אוהבים סילאן. במה אפשר להחליף אותו.

מתכונים ב-10 דקות (12:09 12.05.2015)

תודה אורלי 🙂
את יכולה לשים דבש במקום.
יום נעים!

בתיה (19:56 10.03.2015)

פשוט מעולה וכל כך קל להכנה. מצאתי את האתר הזה לא מזמן ומאז רמת הארוחות שלי קפצה כמה מדרגות והפרגונים בהתאם. תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:02 10.03.2015)

היי בתיה,
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה לך על העדכון והשיתוף וערב נעים 🙂

שביט (22:10 7.10.2014)

התמונה לא משקפת את המציאות, אך הטעם בכל זאת מצוין

מתכונים ב-10 דקות (22:38 7.10.2014)

הכי חשוב שיצא טעים 😉
חג שמח!

אורלי (16:16 23.09.2014)

טעים!! אהבו גם הגודלים וגם הקטנים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:21 23.09.2014)

מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

דינה (17:53 10.04.2014)

כמה זה במשקל בערך שתי פרוסות עבות של חזה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (18:37 10.04.2014)

הי דינה, בערך 250-300 גרם. אפשר גם להשתמש במקום ב-4 פרוסות דקות (שניצלים).

רונית (20:13 4.03.2014)

היי, האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח לבן?

מתכונים ב-10 דקות (20:26 4.03.2014)

היי רונית, אפשר.

רות (23:39 17.02.2014)

לכמה מנות מיועד המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (10:28 18.02.2014)

היי רות, 2-3 מנות.

שוש (21:51 5.02.2014)

מתכון קל להכנה, מזין בריא וקוצר מחמאות

מתכונים ב-10 דקות (22:18 5.02.2014)

תודה שוש 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.