זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
2 כפות קורנפלור/קמח, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
בצל גדול חצוי חתוך לחצאי עיגולים דקים
תיבול: ⅔ כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, רבע כפית כורכום, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
אופן הכנה:
-מתבלים את רצועות העוף בשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים בקורנפלור או קמח.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק), מטגנים את חזה העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב 1-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את חזה העוף ומתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח, פלפל שחור ותבלין פטרוזיליה/כוסברה. מערבבים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם).
*אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת ניתן להוסיף כרבע כוס מים.
הי אפרת
הכנתי לשבת ויצא נדיר נשאר רך ועסיסי ברמות
למה בעצם חלק מתכונים של חזה עוף את אומרת לצפות בקמח וחלק לא?
שמחה שיצא טעים:)
בחלק מהמתכונים זה יותר כדאי, במיוחד אם יש רוטב מסוים.
הכנתי ויצא מדהים!
רוצה להכין שוב ולערבב במחבת גם ספגטי מבושל (סוג של מוקפץ..) קשור? מתאים או לא שייך למתכון הזה?
היי דבי,
הכוונה לספגטי מבושל בלי רוטב נכון? אני חושבת שכן.
את תמיד יכולה לנסות לערבב כמות קטנה ולטעום.
וואו ממש אהבתי יצא טובב ומטובל בול
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
בסיר גם אפשרי ?
תודה מראש
שבת שלום ומבורך
היי
אפשר
הי, מה התיבול של קילו חזה עוף? פשוט להכפיל כמויות מכל תבלין?
היי,
נכון(:
בזכות שכתבתי לך תגובה פעם, נזכרתי במתכון הטעים הזה
מכינה עכשיו פעם שניה ברציפות
טעים ביותר!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
נראה מעולה!!
רוצה להכין רק אין לי כמון.
מה אפשר לשים במקום?
או שאפשר לוותר…
אשמח לתשובה!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על כמון.
יצא מעולה, ממש מעדן, הייתי חייבת לטעום אפילו שזה מיועד לחג… תודה על המתכונים המעולים, שנה טובה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה טעים ביותר(:
תודה על השיתוף❤
מעולה! תודה רבה!
ניתן להקפיא?
היי תמר,
אפשר להקפיא🙂
תודה רבה על המתכון, יצא ממש טעים,
ממש קל להכנה!!!
תודה רבה באופן כללי על כל המתכונים!!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה אפרת🌺
וואו תקשיבי,יצא מוששששש איך את עושה את זה אני לא מבינה
שמחה כל כך שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
חייב פטרוזיליה למתכון? או שלא מחייב
לא חייב 🙂
לא מחייב, לפי טעמך האישי 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים, ויצא מצוין. אבל זה ממש נדבק לי למחבת.
מה אפשר לעשות?
היי לאה,
זה קשור לסוג המחבת.
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
היי אפרת מה אפשר במקום פפריקה??
אם אין תכיני בלי.
תודה אפרת על הכל את פשוט אלופה מצילה אותי כמעט כל יום וגם היחס שלך לכל אחד זה לא מובן מאליו תווודה 😙 הכנתי לצהרים ויצאא מושלם והחזה עוף ממש רךךךך
נראה מעולה ❤️
היי. יופי של מתכונים ואחלה הסברים יש כאן😊שלוש שאלות יש לי: לשם מה הקורנפלור/קמח? האם ניתן להכין מראש למשל בבוקר ולהגיש בערב ושאלה כללית- למה כל מה שאני עושה לא מסתדר ואני לא מצליחה לשמור במחברת מתכונים באתר..?
היי אסתי,
הקורנפלור/קמח גורמים לעוף להשאר רך.
אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב.
לגבי מחברת המתכונים, את מתחברת עם שם משתמש וסיסמה ואז שומרת מתכונים? יש לך כרגע מתכונים שמורים במחברת?
יצא מעולה . עוד לא טעמתי אבל הריח משכר
נראה מעולה 😍
מתכון נהדר
הכנתי כבר פעמיים עם פילה עוף שהוא עסיסי יותר ולא מתייבש.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליהי
היי אפרת, באיזה קמח צריך להשתמש?
קמח לבן רגיל.
הוספתי פטריות לאחר טיגון הבצל .
יצא מאד טעים
מעולה 🙂
תודה מזל
האם ניתן להשתמש בכוסברה/פטרוזיליה טריה במקום תבלין או לוותר במידה ואין ?
תודה מראש
אפשר לוותר.
תודה רבה תהיי בריאה
הי אלופה!
במקום שניצל יש לי כנפיים..
מומלץ?
היי שרית,
את יכולה להשתמש בתיבול הזה לכנפיים אבל כדאי להכין אותם בתנור.
אפשר לחתוך גם 2 בצלים לרבעים, לתבל ולשים הכל בתבנית על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם ל190 מעלות במשך 30 דקות. לאחר מכן, להפוך את הכנפיים צד ולאפות 30 דקות נוספות, עד שהכנפיים משחימות.
יום מקסים 🙂
מושלם! קל מהיר ובעיקר טעים.
מעולה 😍
תודה ליאת
הכנתי פעם ראשונה יצא טעים ברמהה תודה על מתכונים נפלאים ובעיקר מדויקים להפליאא🙏🙏❤
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך🌷
היי האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין במתכונים בהם את רושמת שצריך קמח?
אני אוכלת לחם כוסמין בלבד
השאלה אם אפשר גם במתכונים שלך להחליף קמח רגיל בקמח כוסמין? ☺
כן.
היי אפרת
האתר שלך מדהים.
יצא לי בצבע ממש אדום.. לא צהוב 😫
אבל טעים… לא נורא?
אולי שמת קצת יותר פפריקה? (שמת שני שליש כפית?)
לא נורא בכלל, זה נראה מעולה 🙂
מתכון מעולה!
תודה אושרת, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, האם חזה העוף הזה יכול להתאים לסלט עוף? ואם לא-איזה תיבול לחזה עוף כן יתאים? תודה!
כן. התיבול יכול להתאים גם לסלט עוף.
יצא מעדן.
מככב במטבח כבר שבוע שני.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויקטור.
שבוע טוב
היי. האם אפשר להשתמש בפרגיות במקום חזה? יצא יותר עסיסי? אותו זמן טיגון?
כן אפשר. זמן הבישול עשוי להתארך ל 8-10 דקות.
היי אפרת,
יצא מעדן! מזכיר שווארמה….
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
תודה על המענה המהיר..🍲 ינוסה בהקדם וידווח.
מתכון נפלא איך אפשר שיהיה דיאאטי יותר.
היי 🙂
אפשר להפחית מכמות השמן לטיגון.
אפשר גם לוותר על הקימוח למרות שהוא מוסיף רכות ועסיסיות לעוף.