זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מצרכים:
2 פרוסות של חזה עוף עבות חתוכות לקוביות
2 כפות קורנפלור
1 בצל בינוני-קטן קצוץ
3/4 כוס קוביות אננס בלי המיץ (מקופסת שימורים)
1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1-2 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים
1/4 כוס מים
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 1 כף גדושה סילאן, מלח, פלפל גרוס גס
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים במחבת את קוביות העוף כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה. מחזירים את העוף ומוסיפים אננס, שזיפים ובצל ירוק. מתבלים ומוסיפים מים. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
היי, תודה רבה על המתכון! האם יש גרסה לתנור של שילוב עוף ואננס? משתדלת להימנע מטיגון
היי
מצרפת מתכון לעוף ואננס בתנור(:
אפשר עם פילה עוף? ואם כן מה בערך המשקל?
היי,
אפשר להשתמש ב-2-3 חתיכות פילה עוף.
במה ניתן להחליף את קורנפלור?
היי,
אפשר לשים קמח במקום קורנפלור(:
הכנתי ללא השזיפים, יצא דליקטס, מנה של מסעדה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי!
המתכון נשמע מעולה!! אשמח לדעת לכמה מנות הוא אמור להספיק?
תודה:)
2-3 מנות.
מתכון מעולה וקוצר מחמאות!!!!
המרתי גם לטבעוני במקום חזה עוף שמתי טופו ,(מתאים מאוד גם הטופו המתובלים למיניהם)
חג שמח !
מעולה 🙂
תודה נאוה
היי אפרת יקרה,
אני די חדשה באתר שלך, מנסה, ונהנית מאוד, המתוכן מדהים ביותר. מחר אני מארחת בערב שבת, ורציתי בבקשה עזרתך מה הכמויות אם אני משתמשת ב2.5 פרוסות חזה עבות.
אודה לך מאוד על התשובה.
שבת נפלאה לך אפרת.
יעל דבורה
אין שינוי בכמויות.
שבת שלום 🌺
היי לכולם, אני די חדשה באתר, ואוהבת לגוון מאוד במטבח. עשיתי את החזה עוף עם האננס ובמקום סילאן שמתי דבש, יצא
מדהים, ממש ללקק את האצבעות. 2חברות שלי טעמו, ואמרו שיצא מדהים, טעים מאוד מאוד מאוד, אז גם אני מצטרפת לכל
הקולות המעריצים והאוהבים את המתכונים הטובים מאוד. תודה לך אפרת מקב לב.
יעל דבורה
תודה לך ❤️
החזה עוף עם האננס יצא מדהים, מזמן לא אכלתי כזה חזה עוף עסיסי, באמת מיוחד מאוד.במקום סילאן שמתי דבש ויצא,
פשוט ללקק את האצבעות באמת. תודה על המתכון, חברה שלי אמרה שזה יצא כמו במסעדה ממש טובה, והפצתי את המתכון לעוד נשים שאוהבות לגוון.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל ויום מקסים 🌷
היי
אין לי סילאן ואני רוצה להכין. מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים כף סירופ מייפל או דבש.
היי, נראה מתכון מאוד מוצלח!
איזה פשטידה תשתלב יחד לארוחה?
תודה מראש!
היי ליבי,
לדעתי פשטידת בצל (ניתן להכין אותה גם כפרווה).
הי
פרוסות עבות חזה עוף הכוונה לפרפר חזה ( 2 צדדים ) ?
תודה רבה
גלית
כן.
הייי
מה ניתן לשים במקום רוטב סויה?
היי בטי,
אפשר להכין פשוט עם 3 כפות סילאן למרות שהסויה מאוד מוסיפה לטעם.
קודם כל חייבת לומר לך שאני מנסה כל שבוע מתכונים אחרים, ואין, יוצא אליפות! האתר היחיד שתמיד תמיד תמיד מצליח!!!!!!
לא משנה מה אני מנסה – עוגת שמרים, עוף ובשר, סלטים, עוגות – הכל פשוט יוצא טעיםםםםםםםם, בעלי מאושר כל פעם מחדש:)
עכשו לשאלה – אפשר לשים קמח במקום קורנפלור?
תודה שושי, כיף גדול לשמוע 🙂
וכן, אפשר לשים קמח.
הכנתי את העוף עם האננס וזה פשוט מעדן. טעים טעים טעים מאד. תודה לך.
תודה תמר, שמחה לשמוע:-)
היי, ערב טוב.
ראשית אני רוצה להודות לך על האתר המקסים! אין שבת שאין בה לפחות מתכון אחד שלך ואפילו יותר,…
שנית אני רוצה לשאול אם זה יכול להיות טעים גם עם הודו, היות והודו יבש יותר מעוף?!
היי יעל,
קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
אני חושבת שאפשר אבל חשוב להקפיד לא לטגן יותר מידי אחרת ההודו עלול לצאת במרקם צמיגי.
דרך אגב, יש גם מתכון מומלץ לשווארמה עם בשר הודו.
מה עוצמת האש שצריך לחמם?
אש בינונית.
אני חדשה באתר, מתכון ראשון שאני מנסה , יצא שווה ביותר !!! תודה רבה
היי אורלי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.
היי… רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל והאם אפשר לוותר על השזיפים ? ממש לעשות חזה עוף+אננס ורוטב … ?
תודה
כן שלומית, את יכולה לוותר על השזיפים ועל הבצל הירוק.
שבוע טוב 🙂
היי לכולם,
הכנתי את המתכון ויצא מדהיםםםם, טעיםםםםם ויפה לעין… יצא ממש גורמה וקיבלתי המון מחמאות.
המתכונים כאן מצויינים וקלים להכנה.
תודה מקרב לב
עופרה
היי עופרה,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה על ההמלצה וערב נעים
היי רציתי לשאול, אם אני רוצה להגדיל את הכמות פי 3 לדוגמא, באיזה אופן להגדיל את כל החומרים? תודה רבה
היי שרון,
6 פרוסות עבות של חזה עוף, 5-6 כפות קורנפלור, 2 בצלים בינוניים, 1.5-2 כוסות קוביות אננס, 2-3 גבעולי בצל ירוק, 3-4 שזיפים מגולענים, חצי כוס מים (אפשר להוסיף עוד מים במידת הצורך).
לתיבול: 5 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, מלח ופלפל.
חג שמח 🙂