זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 24 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים לאחר סינון (=2 כוסות)
בצל בינוני קצוץ
עגבניה גדולה מגורדת
2 שיני שום קצוצות/ כתושות
3 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה דבש/ סילאן
כוס מים רותחים
תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח,פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר קטן עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. ממליחים מעט ומבשלים כ 3-4 דקות.
-מוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן וכוס מים רותחים ומערבבים. מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
*ניתן להגיש חם לצד אורז לבן או להגיש קר כסלט.
הערה: לזיתים יש טעם מעט מר שלא כולם אוהבים. כדי להפחית את המרירות, לפני שמכינים את התבשיל, ניתן להכניס את הזיתים (ללא הנוזלים) לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן. אם הזיתים עדיין מרים לטעמכם, ניתן לחזור על הפעולה פעם נוספת.
תודה יקירה יצא מושלם 👌 הולך לככב אצלנו 🩷
שמחה שיצא טעים❤️
תודה!!
נראה מעולה
זה נשמר טוב גם בהקפאה?
לא ניסיתי להקפיא אבל נראה לי שכן.
טעים בטרוף!!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה רבה על הכל המתכונים שלך פשוט מושלמים
איין לי כרגע עגבניות אפשר להכין בלי זה?
כן אפשר
הגיע הזמן שאכתוב תודה ענקית!!
אני פותחת את האתר שלך לפחות פעמיים ביום, כמעט כל דבר שאני מכינה זה מתכון שלך.
לפני שאני מתחילה להכין משהו אני קודם בודקת אם יש לך מתכון באתר…
תודה ושוב תודה.
כל המתכונים תמיד יוצאים מוצלח וטעיםםםםם
תודה שירה יקרה❤️
הסלט יצא מצוין!
אני שורפת את הזיתים בבישול וזה יוצא ממש טוב…..
תודה שחזרת לשתף:)
הי!
יש לי רק טבעות זיתים…
יכול ללכת?
אני חושבת שכן.
מתכון אדיר!
תודה רבה!
יצא מדוייק ברמות
אגב, ממליץ להרתיח לפחות 3 פעמים את הזיתים ולהחליף כל פעם מים לפני הבישול, הניטרול של המרירות עושה הבדל שממש שווה את המאמץ!
תודה רפאל🙂
אפרת היקרה
קודם כל-מתכון מעולה! הפייבוריט שלי לשבת=]
בשבת הקרובה אני אמורה להכין את הסלט הזה ל24 סועדים. איך את ממליצה להכפיל כמויות? מדובר בסלט אחד מתוך מגוון של סלטים, לצד דגים וחלות כך שלא צריך מנה ממש לכל אחד. אני חשבתי להכפיל כמויות ב-4, מה את אומרת? והאם יש דגשים מיוחדים בהכפלת כמויות בסלט הזה? או להכפיל וזהו? אודה מאוד לתשובתך
היי
אפשר להכפיל פי 4 או 5. אין דגשים מיוחדים(:
והאם זה מוקדם מדי להכין את הסלט כבר עכשיו, או שעדיף לחכות למחר בבוקר?
כמה זמן הוא מחזיק במקרר?
תודה על המענה =]
אין בעיה להכין מהיום, מחזיק כ-4 ימים במקרר.
יצא מצוין, ודרך אגב, מי שרוצה להימנע מהטיגון יכולה להכניס גם את הבצל והעגבניה והכל ביחד לסיר ופשוט לבשל קצת יותר זמן כדי שהבצל יתרכך, יוצא מצוין גם מבושל.
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
פשוט ומושלם❣️
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌷
הי אפרת, הכנתי בעבר ויצא מעולה ורוצה להכין שוב אבל אין לי כרגע עגבניות ואני רוצה להמיר את העגבניות בעגבניות מרוסקות, כמה לשים?
תודה
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
שימי שליש-חצי קופסת עגבניות מרוסקות.
היי אפרת, מתה על הסלט הזה, יוצא מושלם כל פעם שמכינה. אני רוצה להכין היום קציצות עוף עם זיתים, אפשר לשלב את הקציצות עם הרוטב זיתים הזה?
צריך לשנות משהו?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להכין קציצות ברוטב זיתים, תכיני באופן הבא:
חממי סיר גדול (אש בינונית) עם 4 כפות שמן וטגני את הבצל עד להזהבה קלה.
תוסיפי את העגבנייה המגורדת והשום וערבבי. תוסיפי מעט מלח ותבשלי כ 3-4 דקות.
תוסיפי את הקציצות ותבשלי תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
תוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן ו3/4 כוס מים רותחים וערבבי. תתבלי בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.
תבשלי עם מכסה במשך כ-25-35 דקות (יש לערבב מידי פעם).
אני מכינה את זה כתוספת ולא כסלט. דווקא בחגים.
מבשלת בשר לבד וזו התוספת שלי לבשר בליווי של אורז עם צימוקים או קוסקוס.
את יכולה לעשות את אותו הדבר עם קציצות עוף. ולא לערבב יחד!!
אחד המתכונים ההורסים!! מכינה באופן קבוע!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
הכנתי לארוחת ערב שבת. יצא מעולה . טעים מאוד. כול המשפחה אהבו מאוד. אפרת תודה רבה על מתכון מעולה וקל להכנה.
איזה כיף! תודה על השיתוף😊
יצא מושלם מאוד תכינו בתבינו
בתאבון
שמחה מאד שאהבתם(:
ואוווווווווווווווו יצא מטורף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הכנתי לחג ועכשיו אני מכינה שוב! כולם התלהבו על הסלט!
אם אני רוצה לאפות דג סלמון עם הסלט, אני יכולה להכין את הרוטב כפול ושהסלט מוכן לשפוך על הדג ולאפות?
או שעדיף לחפש מתכון אחר לדג?
היי מיכל,
איזה כיף לשמוע שאהבתם את המתכון! את יכולה להכין כמות כפולה של הסלט ואז לאפות, אבל אני חושבת שהכי טוב לבשל את הזיתים ולא לאפות. לכן כדאי שתכיני דג ולאחר מכן תאחדי בין הזיתים והדג ותבשלי עוד קצת.
איך להכין דג בנפרד?
ואיזה דג את ממליצה? אפשר מושט?
צירפתי לך קודם את המתכון, אבל מצרפת שוב: מתכון לדניס. אפשר גם עם מושט.
בהצלחה😊
האם ניתן להקפיא?
היי נחמי,
אפשר להקפיא(:
הי אפשר לשים עגבניות שרי במקום?
כן, אפשר(:
היי, יישר כוח על המתכונים מצילים החיים!
האם אפשר גם ללא בצל?
היי,
הבצל מוסיף אבל אפשר לוותר🙂
יש לי עגבניות מרוסקות מרוכזות בתוספת שום זה טוב?
ואם כן כמה זה בערך עגבניה אחת יש לי 230 גרם.
אשמח לתשובה מהירה….
תודה
אם אוהבים טעם של שום- זה מצוין😊 שימי שליש-חצי קופסת עגבניות מרוסקות.
תודה רבה יצא טעים ביותר בעזרת ה’ נאכל את זה בשבת
איזה כיף:) שבת שלום😊
היי אפרת שבוע טוב
הכנתי את הרוטב המון פעמים ותמיד יוצא טעים .
אני רוצה להוסיף לרוטב חזה עוף (חתוך לקוביות משהו כמו 650 גר’ בערך )
אשמח אם תוכלי להסביר לי האם אפשר לשלב ובאיזה אופן
תודה רבה 🙏
היי ליטל,
תכיני באופן הבא:
חממי סיר גדול (אש בינונית) עם 4 כפות שמן וטגני את הבצל עד להזהבה קלה.
תוסיפי את העגבנייה המגורדת והשום וערבבי. תוסיפי מעט מלח ותבשלי כ 3-4 דקות.
תוסיפי את קוביות העוף ותבשלי תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות.
תוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן ו3/4 כוס מים רותחים וערבבי. תתבלי בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור.
תבשלי עם מכסה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
אלופה תודה ❤️
וואי וואי, יצא טעים אש!!!
כבר פעם שלישית שאני מכינה את זה…
שמחה לשמוע, תודה😊
הכנתי ויצא מושלם מושלם מושלם!!!
הוספתי גם חתיכות לימון פנימה, השתלב מעולה:)
תודה רבה רבה על עוד מתכון מוצלח❤
היי שיר,
כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
❤❤❤
תודה רבה על המתכון
רציתי לשאול אם לא צריך להרתיח לפני את הזיתים…..
היי חנה,
שימי לב להערה בתחתית המתכון:
לזיתים יש טעם מעט מר שלא כולם אוהבים. כדי להפחית את המרירות, לפני שמכינים את התבשיל, ניתן להכניס את הזיתים (ללא הנוזלים) לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן. אם הזיתים עדיין מרים לטעמכם, ניתן לחזור על הפעולה פעם נוספת.
אני יכולה להוסיף גם פטריות מקופסא זה ילך + פלפל חריף או שעם פלפל חריך לא הולך פטריות
אפשר להוסיף את שניהם.
תודה על מתכונים מדהימים!
האתר שלך שדרג את המטבח שלי…
לדעתך אפשר להוסיף פלפלים לסלט זיתים?
הכוונה לפלפל חריף?
יוצא מעולה 🙂
אני לא אוהבת עגבניות וטרפתי!!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
לכמה מנות מספיקה המנה כלומר קופסא אחת
בגלל שזה משהו שאוכלים בכמות קטנה (בדר”כ שמים מעל האורז) אז זה יכול להספיק ל-4 מנות.
היי אפרת…תודה על מתכונים מהממים..
שאלה:מה אפשר לשים במקום פפריקה חריפה?האם אפשר לעשות בלי וזה לא יפגום בטעם?
כן, אפשר להכין בלי.
תודה!
את אלופה!
הוספתי פלפל חריף ויצא מושלםםםם!!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה הדס
יצא מוצלח!
הוספתי פלפל חריף,
יצא להיטטטטטטטטט חריף אששששששששש
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר
היי, נישמע מהמםם! חייבת לנסות אבל שאלה כזו….אפשר להוסיף שעועית לבנה(כמו של השימורים ברוטב עגבניות) ואפונה? ואז לתבל הכול?
היי, לדעתי זה טעים כמו שזה.
אם את אוהבת את השילוב אז אפשר.
שלום אפרת,
אני “חסידה” של האתר שלך, אין מתכון שלא יוצא מוצלח!
רציתי לשאול מה אני יכולה לשים במקום עגבניה מגורדת?
תודה.
היי רחלי 🙂
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות משימורים. אם אין לך, אפשר גם להכין בלי.
יצא טעים מאוד
מומלץ
שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית
יצא מעולה הוספתי מיץ לימון
שמחה לשמוע 🙂
חג שמח 🌺
יצא מעוווווווווולה!!!
אחיינים שלי היו בשבת וטרפו את זה…
אין מילים…
שמחה לשמוע 🙂
תודה שוש, יום נפלא!
הכנתי היום…. ממש נפלא וקליל
שמחה שיצא טעים 🙂
היי מתכונים ממש טובים תודה רבה לך 🙂
תודה לינוי 🙂
מושלםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!😄😄😄
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה, קל ופשוט. תודה רבה !
שמחה שאהבת 🙂
תודה מזל
הי אפרת, אפשר להקפיא את הסלט?
אני חושבת שכן.
היי אפרת מתכון מעולה
לכמות כפולה פשוט להכפיל הכל ?
כן 🙂
אחלה מתכון!! טעים ופיקנטי. כולם ממש אהבו. נהנית מאוד מהאתר ומהמתכונים הקלים והנפלאים. תודה רבה!!
תודה רחלי 💜
שלום אפרת היקרה,
כמה קופסאות זיתים אני צריכה לכ-50 איש?
בברכה ויישר כוח,
ענת
היי ענת,
זה ממש תלוי מה עוד מוגש ליד. יכול להיות שמספיק יהיה להכפיל ב-3 או ב-4.
תודה יקרה. זה תוספת לערב שבת כאשר מוגשים דגים, סלטים נוספים ומנה עיקרית.
אם כך אז 3-4 קופסאות יספיקו.
שבוע טוב ומבורך!
הכנתי לליל שבת כתוספת לאורז והיה מעולה!
היו לי רק טבעות זיתים, זה לא הפריע…
תודה רבה!!!
תודה שחזרת לעשכן!
שבוע נפלא 💜
מתכון מדהים!!!
תודה רבה לך שה’ ישמח אותך תמיד😘
תודה שירן ❤️
שבת שלום
אשמח לדעת כמה זמן מחזיק במקרר? תודה רבה
כ-4 ימים.
אפשר לשים במקום שמן זית שמן סויה?
כן.
הכנתי עכשיו יצא מושלם!!!
אין עליך… את אלופה.
תודה אסתר, שמחה שיצא טעים 🙂
אני מכינה את התבשיל פעם בשבועיים-לארוחת שישי.כל האורחים נהנים ומתפעלים מהתבשיל.הטעם נפלא.המתכון קל וברור.תודה על מתכון נפלא נפלא.כולם אוהבים.חג שמח
שמחה לשמוע!
תודה פנינה ושנה טובה ❤️
מתכון מצוין שמצליח תמיד
תודה רבה
תודה דוד.
שנה טובה🌺
שלום
אני רוצה להכין כמות גדולה לשבת חתן
האם נראה לך שאפשר להקפיא ?
נראה לי שאפשר.
היי אפרת אנחנו זוג צעיר שעושים שבת ראשונה לבד וזה יצא מהההההממממםםםם………….
שמחה לשמוע! 🙂
היי
אפשר לוותר על הדבש/ סילאן?
ההמתקה נועדה לאזן את החמיצות של העגבניות אבל אפשר גם לוותר על זה.
טעים טעים טעים טעים… מתכון מושלם!!!!
תודה חדוה, שמחה שאהבת 🙂
אני כבר שנתיים וחצי על המתכון הזה הוא פשוט הכי טעים שיכול להיות בעולםםם מעדןןןןן
שמחה לשמוע!
תודה שירה 🙂
היי אפרת,
אפשר להקפיא את הזיתים?
אני חושבת שכן.
מתכון קליל ומוצלח מאוד קבוע אצלנו בבית
תודה..☺
שמחה לשמוע 🙂
ואוו פשוט מושלם הכנתי כבר כמה פעמיים תודה!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
מתכון נדיר וקל אין דבר כזה !!!!!! תודה רבהההה
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב. אנחנו לא מבשלים בצל ושום ביחד(מסורת… ) על איזה מהם לוותר?
על השום.
שבת שלום 🙂
הכנתי עם שתי קופסאות שימורים של זיתים מחורצנים (של חרוזית)-הרתחתי את הזיתים פעמיים קודם לכן כדי שתצא מהם כמה שיותר מרירות, הכפלתי את הכמויות של כל אחד משאר המצרכים ויצא מושלם 🙂 מעכשיו זה המתכון הקבוע בבית.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרין ושבוע נפלא!
הכנתי עם אורז ושניצל לילד שלי (שנתיים) והוא פשוט טרף הכל! מעולה!!
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה על העדכון.
המתכון הזה מושלםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!! אני מכינה אותו כל שבת והילדים טורפים תודה רבה רבה
אני שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
מתכון מעולה ופשוט להכנה !
שנה טובה!
תודה שרית, שנה טובה 🙂
טעים מאוד חיסלנו!!! תודה רבה!
תודה רעיה, שמחה שאהבתם 🙂
אפרת יקירה!
זאת כבר פעם שלישית שאני מכינה מתכונים מהאתר שלך ואין לי מילים.
את פשוט מושלמת…..!
מתכונים טעימים, זריזים , קלילים ופשוטים ( אפילו לאחת כמוני 🙂 ).
אני צמחונית ומכינה את המתכונים של הבשר והעוף מהאתר שלך ( בכל אופן יש עוד אנשים בבית שצריכים לאכול משהו…) ואף אחד לא מבין איך אני מכינה דברים כל כך טעימים מבלי לטעום אפילו.
בקיצור איזה כיף לי שאת קיימת:):)
תודה רונית! איזה כיף לשמוע 🙂
מסכימה עם כל מילה, באמת מתכונים מעולים, אחד אחד! כל הכבוד:)
תודה מרין!
שבוע טוב! אני בחודש שישי, וכל היום חלמתי דווקא על זה.. חשקים מוזרים של הריון..
אני תמיד פונה לאתר הזה כדי למצוא מתכונים טובים ומהירים, וגם הפעם, הכנה קלה ומהירה ויצא טעים. התמוגגתי מכל ביס. השבוע הכנתי גם פיתות במחבת עם הבנות שלי, הן הכינו את הבצק לבד והיו מאוד גאות ומרוצות. תודה על האתר המצוין!
שבוע טוב סמדר,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
המשך הריון קל ולידה קלה ובריאה!
שלום !!! אפשר לעשות את זה עם שמן רגיל ?
כן, אפשר.
מעולה!! בזכותך בעלי רק משבח את האוכל שלי. מתכון פשוט להכנה, מהיר ויצא כל כף טעים. תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שרית ושבוע נפלא 🙂
יצא טעיםםםםםםםםם אש!!!!!!!! אחד הדברים הגדולים!!!
תודה מיכל, שמחה שאהבת!
שבת שלום 🙂
יצא מדהיייםםםם וטעים מתכון ברור וכיף להכנה
תודה רבה
ושבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה תרצה, שבת שלום.
הכנתי פעם ראשונה לבד רעייתי היה בחו”ל ויצא מדהים.
אימתי את המתכון.
תודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעקב ושבוע נפלא
תודה רבה יצא מעדן.
עד היום הייתי קונה מוכן את הזיתים ברוטב האדום
יצא יותר טעם ממה שהייתי רגילה
שוב המון תודות
שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי ושבת שלום
ואוו יצא ממש מעולה
לא ידעתי שזיתים יכולים להיות עד כדי כך טעימים 😉
שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
היי !! תודה רבה עשיתי ויצא מצויין ממליצה בחום!!! שנה טובה
תודה יעל ושנה טובה ומתוקה!
היי! תודה רבה !! יצא מצויין ממליצה בחום !
פשוט וקל להכנה יצא חלום טעים בטירוף
ובכלל כל המתכונים פה עשר תודה
תודה מירי!
שבוע נפלא
נמצא על הגז כרגע !פעם ראשונה שאני מכינה , בנתיים נראה מעולה הה
מעולה 🙂
שבת שלום!
הכנתי עכשיו לארוחת שבת עם אורז לבן יצא ממש טעים
מעולה 🙂
תודה על העדכון
עכשיו עשיתי יצא טעים טעים
שמחה לשמוע ציפי 🙂
תודה ושבת שלום
הכנתי שוב ושוב ושוב ותמיד יוצא טעים!!
תודה על מתכונים מעולים, אני כבר מכורה לאתר שלך 🙂
תודה ענת! איזה כיף 🙂
היי חזרתי לעדכן,יצא פשוט נהדר.
ואגב אני באמצע להכין את המאפה בשר טחון בבצק עלים והאורז האדום מהאתר,השבת את אצלי מככבת בבית,את פשוט נותנת לי המון ביטחון במטבח עם המתכונים הפשוטים והנהדרים האלה אז המון מיליון תודות וחג שמח
כיף גדול לשמוע!
תודה אביבית וחג שמח 🙂
היי,רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הדבש והסילאן?או לשים במקום סוכר?
כן אביבית, את יכולה לשים כף שטוחה סוכר במקום.
תודה רבה יום טוב
היי אתר מדהים!!!
רציתי לשאול כמה זמן צריך לשים את הזיתים במים רותחים כדי שתצא המרירות?
תודה מראש
היי שיר,
שימי את הזיתים במים רק עד שהמים רותחים (מבעבעים). לאחר שרתחו את יכולה לסנן אותם.
חג שמח! 🙂
קודם כל המון תודה. אני מאוד אוהבת את האתר. רציתי לשאול אם אפשר לוותר על ההפריקה החריפה?
תודה
שמחה לשמוע ליבי 🙂
אפשר לוותר על הפפריקה החריפה.
תודה על המתכון ,יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע איילת 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי אני בת 14 ועשיתי את המתכון המושלם הזה אתמול פשוט סוף הדרך תודה ❤
כל הכבוד רויטל! שמחה שיצא טעים 🙂
אני מבשלת את הזיתים במים עם מעט כורכום ויוצא המליחות
יצא מעולה!!!
תודה 🙂
תודה נורית, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת 🙂
אפשר להשתמש בזיתים ירוקים (פרוסות) במקום שלמים מגולענים?
כן, אין בעיה.
שלום. ראשית תודה על המתכונים הקלילים והטעימים.
רציתי לדעת אם חייבת את הסילאן/דבש?!
ולמה הוא טוב?!
היי ימית,
ההמתקה בסילאן או דבש נועדה לאזן את החמיצות של העגבניות אבל אפשר גם לוותר על זה.
היי שלום!
האתר מעולה באמת! גם קליל וגם טעים!!!
ואני גם מחכה לספר שיהיו בו המתכונים- סלטים קינוחים תבשילים…
שלא ייחסר אף מתכון ;;-)) לא מוותרים !
תודה רבה מאירה! אני ממש שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי ספרון מתכונים, עובדים על זה.. 😉
שלום רב,
ראשית אצי כי של לכ אתר מדהים אשר עוזר לי מאוד ונותן לי שפע רעיונות !
האם קיים ספר לרכישה במתכוני האתר? או האם קיימת אפליקציה שניתן להוריד לנייד ולעושת שימוש במתכונים המועלים שלכם ?
לתשובתכם אודה !
תודה שירה! אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי ספר, עובדים על זה 😉 ולגבי אפליקציה יכול שתהיה בהמשך.
בכל אופן, אדאג לעדכן.
יום נפלא!