שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)

3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 שיני שום פרוסות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג).

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.

-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת גבינה ושוקולד לבןעוגת גבינה ושוקולד לבן
סלט פטריות קר סלט פטריות קר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תמר (20:58 20.12.2023)

אפרת תודה על המתכון!
למה צריך להשרות את הדג עם מלח ולימון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 20.12.2023)

גם בשביל לנטרל את הריח של הדג וגם זה מוסיף טעם:)

avatar
תמר (23:02 20.12.2023)

אבל לפי מה שהבנתי שוטפים את הדג שוב אחרי שהשרינו בלימון, אז איך יש בזה טעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 21.12.2023)

לא מומלץ לשטוף. רשמתי את זה גם באופן ההכנה.

avatar
נויה (16:35 29.08.2023)

שלום וברכה רציתי לשאול האם אפשר לעשות עם דג פילה
דחוף אנ י פשוט ממש באמצע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 29.08.2023)

היי
אפשר(:

avatar
אפרתי (14:50 21.06.2023)

היי אפרת תודה על כל המתכונים!
זה ילך טוב גם עם דג נסיכה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 21.06.2023)

היי
נסיכה פחות מתאימה אבל אפשר.

avatar
תהילה (12:23 15.11.2022)

האם ניתן להשתמש בפילה סלמון או שפחות מתאים כאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 15.11.2022)

אפשר להשתמש בסלמון אם זה הדג שיש לך😊

avatar
רחל (23:16 27.04.2022)

הכנתי מושט עם עגבניות במקום פלפלים(לא היה לי..) ויצא מאוד טעים..
אבל יצא עם ריח של דג למרות שהשריתי במיץ לימון ומלח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:38 27.04.2022)

היי,
איזה כיף שיצא טעים!
השתמשת במקרה בדג קפוא? בדגים טריים (בשונה מקפואים) לרוב לא נשאר ריח לאחר השרייה.

avatar
רחל מורגנשטרן (08:12 28.04.2022)

כן.. אוהו תודה לא ידעתי..

avatar
Dov (15:05 20.10.2021)

מה אפשר לשלב עם הדג? (קוסקוס,אורז…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 20.10.2021)

היי,
קוסקוס, אורז, אטריות, צ’יפס, וכל תוספת שאוהבים תשתלב מעולה(:

avatar
דנה (22:48 18.10.2021)

איך זה לאחר הקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 18.10.2021)

היי דנה,
אפשר להקפיא את הדג(:

avatar
מיכל (08:31 20.08.2021)

הי אפרת, הייתי בשני סופרים ולא היה להם דג סול. אלו עוד דגים יכולים להתאים? נדמה לי שראיתי שם דניס, אמנון, לברק ואולי עוד סוגים שאני לא זוכרת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 20.08.2021)

היי מיכל,
אפשר להשתמש גם בדניס או אמנון.

avatar
מיכל (09:14 17.08.2021)

הי אפרת, אני ממש טירונית בכל מה שקשור לדגים אבל מאוד רוצה לנסות את המתכון הזה. תוכלי לייעץ לי מה לקנות? האם פשוט לחפש במקפיא של הסופר דג מסוג סול בלי עור? האם אני צריכה לקנות דג שלם או שהוא מגיע בחתיכות? אם יש לך טיפים נוספים לקניית הדג אשמח מאוד. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 17.08.2021)

היי מיכל,
את יכולה לקנות פילה סול קפוא שהוא ללא עור. בד”כ זה מגיע במארזים של כמה פילטים יחד או באריזה של פילה אחד. בבחירת הדג יש לוודא שהאריזה אטומה ולא פגומה, ועם כמה שפחות גבישי קרח עליה.
בהצלחה!

avatar
מיכל (23:34 17.08.2021)

תודה רבה! 🙂

avatar
אימרי (00:36 29.05.2021)

היי אפרת 🙂 השתמשתי בדג סול, יצא ממש טעים! לצערי התחיל להתפורר כבר בשלב שניסיתי להפריד אותו מהעור (במהלך הטיגון רק של הדג), והמשיך להתפורר כשערבבתי אותו עם הירקות והתיבול (השתדלתי קצת ובעדינות). מה לדעתך כדאי לעשות להבא כדי שלא יתפורר? להשאיר את העור פחות בא לי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 29.05.2021)

היי,
השתמשת בדג קפוא או טרי? יכול להיות ששטפת במים את הדג, או שהשרית אותו יחסית הרבה זמן?
אני חושבת שכשמשתמשים בדג קפוא ומסירים את העור ממנו לפני הטיגון הוא כמעט ולא מתפרק בטיגון.
בנוסף, דבר שיכול לעזור- בטיגון לתת לדג להשחים מעט בלי לערבב ורק אחר כך לערבב בעדינות.
בהצלחה😊

avatar
אימרי (23:03 29.05.2021)

תודה רבה, אדע להבא!

avatar
תהילה (17:17 25.01.2021)

יצא טעים אשששש
הכנתי מנה אחת רק לעצמי כי אני פה לבד😉 אבל יצא עולמי!!

דג מוקפץ עם ירקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 25.01.2021)

נראה מצויין❤️

avatar
פשושה (23:59 29.10.2020)

הכנתי לשבת נראה אם ייצא טעים…. 😉
כדאי לכתוב ממש בהתחלה לשטוף את הדג כי אחרי שהשריתי גיליתי שלא שוטפים.
ובשביל מה להוציא את הירקות? הזזתי אותם הצידה וטיגנתי את הדג היטב…
תודה על כל המתכונים המהממים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:09 30.10.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

avatar
אודליה (23:02 27.07.2020)

טעים טעים טעים!! הכנתי את זה כבר בעבר וכמו שכתבתי בתגובות אז, הדג התפורר לגמרי, אבל הפעם יצא מושלם!! לא היה לי פלפל צהוב אז הוספתי רצועות קישוא, והשתמשתי גם הפעם בדג אמנון! תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂

דג מוקפץ עם ירקות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 28.07.2020)

נראה מעולה ❣️
תודה אודליה

avatar
ליאת בן דוד (17:35 10.09.2020)

את הוספת דבש?זה לא יוצא מתוק?

avatar
מיקי (11:29 22.07.2020)

צהריים טובים 🙂
יש אפשרות להגדיל את כמות הירקות כדי שתהיה תוספת גדולה יותר לדג?
ואם כן איזה ירקות נוספים אפשר לשלב כאן?
לדעתך זה ילך טוב עם עגבניות, פטריות, קולורבי, קישוא, בטטה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 22.07.2020)

כל מה שהצעת יכול להתאים 🙂

avatar
ורדית (09:26 6.05.2020)

שלום אפרת, איך אני מחממת את הדג במידה ואכין אותו כמה שעות מראש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 6.05.2020)

תחממי תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי לכמה דקות.

avatar
חן (16:20 15.08.2019)

אפרת המדהימה (: כמה זמן לפני שאני מכינה את הדג צריך להשרות אותו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 15.08.2019)

היי חן, מומלץ להשרות את הדג במשך 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).

avatar
ברקת (19:44 21.07.2019)

יצא מעולה.עשיתי עם פילה מושט. ושמתי טיפונת סילאן במקום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ברקת

avatar
דבי (15:40 9.05.2019)

הי,

הליבוט מתאים ?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 9.05.2019)

לדעתי כן.

avatar
יעקב (13:10 6.02.2019)

שלום
המתכון מתאים לדג אמנון קפוא ( אלה מהשקיות )

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 6.02.2019)

כן אפשר. קח בחשבון שהאמנון הוא דג קצת יותר עדין ולכן יכול להתפורר קצת יותר בזמן הטיגון. אם יש לדג עור, תכין עם העור.

avatar
אודליה (20:23 26.01.2019)

היי אפרת, הכנתי לכבוד שבת קודש, והיה מאוד טעים, אבל הדג התפורר לגמרי, כבר בזמן הבישול, ממש כמו טונה מקופסה! הכנתי עם דג אמנון כי זה מה שהיה לי, את חושבת שאולי הוא פשוט דג “עדין” מדי למתכון זה ושהיה עדיף בכל זאת עם סול? אגב, דג “פוטית” זה גם סוג של סול? זה מה שאני קונה בדרך כלל כי זה מה שאני מוצאת. תודה רבה ושבוע טוב 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 26.01.2019)

שבוע טוב 🌷
דג אמנון קצת יותר עדין במרקם אבל לא תארתי לעצמי שהוא יתפרק כל כך. ערבבת את התבשיל הרבה?
וכן, דג פוטית זה סול.

avatar
אודליה (22:31 26.01.2019)

תודה על התגובה! לא ערבבתי הרבה, הדג התחיל להתפורר ממש בהתחלה, כשניסיתי להפוך את הדג אחרי טיגון קצרצר בצד אחד, לפי המתכון. אגב מדובר בדג ללא עור, אולי העור היה עוזר. בכל זאת, היה מאוד טעים ופעם הבאה בע”ה אנסה עם דג פוטית. תודה רבה אפרת 🙂

avatar
יעל (10:06 24.01.2019)

היי אפרת, אפשר להכין עם פילה לברק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.01.2019)

כן.

avatar
יעל (12:40 24.01.2019)

תודה!

avatar
מלי (20:16 4.01.2019)

אפשר להכין עם פילה דג זהבון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.01.2019)

כן אפשר.

avatar
יהודית (08:44 14.12.2018)

אני מחפשת מתכון שעשיתי מהאתר לפני כמה חודשים דג עם ירקות, לא זוכרת אם היה אפוי או מבושל, אבל היה בו המון ירקות, נראה לי גם בטטה אם אני לא טועה. יתכן שהמתכון נעלם? אשמח לעזרתך, תודה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 14.12.2018)

היי יהודית,
את במקרה מתכוונת למתכון הזה? פילה אמנון מבושל בירקות

avatar
יהודית (11:20 14.12.2018)

זה היה בלי חומוס…
אבל אולי ננסה אותו בכל אופן

avatar
ריבקי (21:05 24.11.2018)

בן הזוג לא אוהב דג סול. באיזה דג אחר אשר להשתמש? מה הכי טוב למתכון הזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 24.11.2018)

אפשר להכין גם עם אמנון או מרלוזה (בקלה).

avatar
מרב (16:26 24.11.2018)

שלום אפרת,
בגלל שאני חוזרת הביתה ממש רעבה אני רוצה להכין את הירקות בבוקר (לא את הטיגון אלא רק את החיתוך) ככה שכשאני אבוא אני אוכל ישר להתחיל להכין את המתכון בלי לבזבז זמן על לחתוך פלפלים וגזר ושום. השאלה שלי היא אחרי שמתבלים את הדג במיץ לימון ובמלח כמה זמן צריך להשרות אותו בזה?
שאלה נוספת זה לגבי הירקות איך אני ודעת מתי הם מוכנים?
ושאלה כללית יש לי במקפיא דג אמנון ודג מרלוזה. רוצ להכין אחד משניהם בסופש הבא אבל האחיינים שלי לא סובלים ריח של דג איזה משני הדגים האלה מריח פחות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 24.11.2018)

היי מרב,
את הדג יש להשרות 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
הירקות אמורים להתרכך אבל עדיין להיות נגיסים, הכוונה לא סמרטוטיים. כדאי לטעום.
הריח קשור לטריות ופחות לסוג של דג.

avatar
ויקי (18:21 23.11.2018)

הילדים שלי לא אוהבים דג סול אז חשבתי לקנות אמנון האם זה בסדר או שאולי עדיף מרלוזה? על מה את ממליצה? האם יוצא פחות טוב אם זה לא סול?
לפנ שמתחילה לעבוד עם הדג צריך לשטוף אותו?
כמה מלח את ממליצה לשים בהתחלה כשרק על הירקות על המחבת וכמה אחר כך כשהג עם הירקות שם?
כשהד מוכן ולפני האכילה כמה מיץ לימון לשים למעלה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 24.11.2018)

היי ויקי,
אפשר להכין עם דג אמנון או מרלוזה. זה עדיין ייצא טעים.
לא חובה לשטוף את הדג.
כרבע כפית מלח בהתחלה עם הירקות ואח”כ כרבע כפית מלח עם הדג.
1-2 כפות מיץ לימון.

avatar
ריקי (01:01 23.11.2018)

לילה טוב אפרת, הכנתי כמה מהמתכונים שלך שכולם יצאו טעימים. עד עכשו הכנתי בעיקר עוגות (עוגות המייפל והתפוזים הם פשוט קסם) והנה החלטתי להתקדם ולהכין דגים.
לא ממש ברור לי עניין הפילטים – מה זה?
אני עושה הזמנה משופרסל אונליין ואני רואה שיש להם פילה סלמון ואמנון ומרלוזה
לעומת זאת דג סול לא רשום שהוא פילה
אז אם לא פילה מה זה יכול להיות?
להמר ולקנות אותו? או ללכת על הסלמון/אמנון1 מרלוזה?
או לעשות אקסטרה מאמץ וללכת לחנות דגים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 23.11.2018)

היי ריקי,
יש גם גם פילה סול אבל לא תמיד יש להם הכל באתר. אם לא רשום שהוא פילה אולי הוא שלם אז לא כדאי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הדג המוקפץ גם מפילה אמנון או מרלוזה.

avatar
מלכה (17:30 15.11.2018)

שלום,
3 כפות לימון ייספג בנתח דג הראשון. לדעתי 3כפות זה לא ממש להשריה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.11.2018)

תפזרי את זה באופן שווה על כל הנתחים. זה לא אמור לשחות ברוטב. זה חלק מהתיבול (לא שוטפים את הדג אחר כך).

avatar
מיכל (11:04 8.11.2018)

אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
תודה על הכל:)
שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 8.11.2018)

אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
תודה ושבת שלום 🌷

avatar
שלומית (16:34 6.11.2018)

היי אפשר להשתמש בפילה סול וגם מדוע אחרי ההשריה אין לשטוף את הדג

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 6.11.2018)

אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).

avatar
קרן (13:35 6.11.2018)

אפשר להכין גם עם דג אמנון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 6.11.2018)

כן.

avatar
מירי (10:20 6.11.2018)

שלום אפרת,
זה נראה מצוין!!!
האם אפשר להכין עם נסיכת הנילוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 6.11.2018)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות