שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

פילה סול מוקפץ במחבת עם ירקות

דג מוקפץ עם ירקות

מצרכים (3-4 מנות):

400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)

3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 שיני שום פרוסות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג). 

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.

-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה ושוקולד לבן
סלט פטריות קר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ורדית (09:26 6.05.2020)

שלום אפרת, איך אני מחממת את הדג במידה ואכין אותו כמה שעות מראש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 6.05.2020)

תחממי תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי לכמה דקות.

Avatar
חן (16:20 15.08.2019)

אפרת המדהימה (: כמה זמן לפני שאני מכינה את הדג צריך להשרות אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 15.08.2019)

היי חן, מומלץ להשרות את הדג במשך 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).

Avatar
ברקת (19:44 21.07.2019)

יצא מעולה.עשיתי עם פילה מושט. ושמתי טיפונת סילאן במקום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ברקת

Avatar
דבי (15:40 9.05.2019)

הי,

הליבוט מתאים ?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 9.05.2019)

לדעתי כן.

Avatar
יעקב (13:10 6.02.2019)

שלום
המתכון מתאים לדג אמנון קפוא ( אלה מהשקיות )

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 6.02.2019)

כן אפשר. קח בחשבון שהאמנון הוא דג קצת יותר עדין ולכן יכול להתפורר קצת יותר בזמן הטיגון. אם יש לדג עור, תכין עם העור.

Avatar
אודליה (20:23 26.01.2019)

היי אפרת, הכנתי לכבוד שבת קודש, והיה מאוד טעים, אבל הדג התפורר לגמרי, כבר בזמן הבישול, ממש כמו טונה מקופסה! הכנתי עם דג אמנון כי זה מה שהיה לי, את חושבת שאולי הוא פשוט דג "עדין" מדי למתכון זה ושהיה עדיף בכל זאת עם סול? אגב, דג "פוטית" זה גם סוג של סול? זה מה שאני קונה בדרך כלל כי זה מה שאני מוצאת. תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 26.01.2019)

שבוע טוב 🌷
דג אמנון קצת יותר עדין במרקם אבל לא תארתי לעצמי שהוא יתפרק כל כך. ערבבת את התבשיל הרבה?
וכן, דג פוטית זה סול.

Avatar
אודליה (22:31 26.01.2019)

תודה על התגובה! לא ערבבתי הרבה, הדג התחיל להתפורר ממש בהתחלה, כשניסיתי להפוך את הדג אחרי טיגון קצרצר בצד אחד, לפי המתכון. אגב מדובר בדג ללא עור, אולי העור היה עוזר. בכל זאת, היה מאוד טעים ופעם הבאה בע"ה אנסה עם דג פוטית. תודה רבה אפרת 🙂

Avatar
יעל (10:06 24.01.2019)

היי אפרת, אפשר להכין עם פילה לברק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.01.2019)

כן.

Avatar
יעל (12:40 24.01.2019)

תודה!

Avatar
מלי (20:16 4.01.2019)

אפשר להכין עם פילה דג זהבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.01.2019)

כן אפשר.

Avatar
יהודית (08:44 14.12.2018)

אני מחפשת מתכון שעשיתי מהאתר לפני כמה חודשים דג עם ירקות, לא זוכרת אם היה אפוי או מבושל, אבל היה בו המון ירקות, נראה לי גם בטטה אם אני לא טועה. יתכן שהמתכון נעלם? אשמח לעזרתך, תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 14.12.2018)

היי יהודית,
את במקרה מתכוונת למתכון הזה? פילה אמנון מבושל בירקות

Avatar
יהודית (11:20 14.12.2018)

זה היה בלי חומוס…
אבל אולי ננסה אותו בכל אופן

Avatar
ריבקי (21:05 24.11.2018)

בן הזוג לא אוהב דג סול. באיזה דג אחר אשר להשתמש? מה הכי טוב למתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 24.11.2018)

אפשר להכין גם עם אמנון או מרלוזה (בקלה).

Avatar
מרב (16:26 24.11.2018)

שלום אפרת,
בגלל שאני חוזרת הביתה ממש רעבה אני רוצה להכין את הירקות בבוקר (לא את הטיגון אלא רק את החיתוך) ככה שכשאני אבוא אני אוכל ישר להתחיל להכין את המתכון בלי לבזבז זמן על לחתוך פלפלים וגזר ושום. השאלה שלי היא אחרי שמתבלים את הדג במיץ לימון ובמלח כמה זמן צריך להשרות אותו בזה?
שאלה נוספת זה לגבי הירקות איך אני ודעת מתי הם מוכנים?
ושאלה כללית יש לי במקפיא דג אמנון ודג מרלוזה. רוצ להכין אחד משניהם בסופש הבא אבל האחיינים שלי לא סובלים ריח של דג איזה משני הדגים האלה מריח פחות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 24.11.2018)

היי מרב,
את הדג יש להשרות 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
הירקות אמורים להתרכך אבל עדיין להיות נגיסים, הכוונה לא סמרטוטיים. כדאי לטעום.
הריח קשור לטריות ופחות לסוג של דג.

Avatar
ויקי (18:21 23.11.2018)

הילדים שלי לא אוהבים דג סול אז חשבתי לקנות אמנון האם זה בסדר או שאולי עדיף מרלוזה? על מה את ממליצה? האם יוצא פחות טוב אם זה לא סול?
לפנ שמתחילה לעבוד עם הדג צריך לשטוף אותו?
כמה מלח את ממליצה לשים בהתחלה כשרק על הירקות על המחבת וכמה אחר כך כשהג עם הירקות שם?
כשהד מוכן ולפני האכילה כמה מיץ לימון לשים למעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 24.11.2018)

היי ויקי,
אפשר להכין עם דג אמנון או מרלוזה. זה עדיין ייצא טעים.
לא חובה לשטוף את הדג.
כרבע כפית מלח בהתחלה עם הירקות ואח"כ כרבע כפית מלח עם הדג.
1-2 כפות מיץ לימון.

Avatar
ריקי (01:01 23.11.2018)

לילה טוב אפרת, הכנתי כמה מהמתכונים שלך שכולם יצאו טעימים. עד עכשו הכנתי בעיקר עוגות (עוגות המייפל והתפוזים הם פשוט קסם) והנה החלטתי להתקדם ולהכין דגים.
לא ממש ברור לי עניין הפילטים – מה זה?
אני עושה הזמנה משופרסל אונליין ואני רואה שיש להם פילה סלמון ואמנון ומרלוזה
לעומת זאת דג סול לא רשום שהוא פילה
אז אם לא פילה מה זה יכול להיות?
להמר ולקנות אותו? או ללכת על הסלמון/אמנון1 מרלוזה?
או לעשות אקסטרה מאמץ וללכת לחנות דגים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 23.11.2018)

היי ריקי,
יש גם גם פילה סול אבל לא תמיד יש להם הכל באתר. אם לא רשום שהוא פילה אולי הוא שלם אז לא כדאי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הדג המוקפץ גם מפילה אמנון או מרלוזה.

Avatar
מלכה (17:30 15.11.2018)

שלום,
3 כפות לימון ייספג בנתח דג הראשון. לדעתי 3כפות זה לא ממש להשריה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.11.2018)

תפזרי את זה באופן שווה על כל הנתחים. זה לא אמור לשחות ברוטב. זה חלק מהתיבול (לא שוטפים את הדג אחר כך).

Avatar
מיכל (11:04 8.11.2018)

אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
תודה על הכל:)
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 8.11.2018)

אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
תודה ושבת שלום 🌷

Avatar
שלומית (16:34 6.11.2018)

היי אפשר להשתמש בפילה סול וגם מדוע אחרי ההשריה אין לשטוף את הדג

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 6.11.2018)

אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).

Avatar
קרן (13:35 6.11.2018)

אפשר להכין גם עם דג אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 6.11.2018)

כן.

Avatar
מירי (10:20 6.11.2018)

שלום אפרת,
זה נראה מצוין!!!
האם אפשר להכין עם נסיכת הנילוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 6.11.2018)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.