זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)
3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)
4 שיני שום פרוסות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים
תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג).
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.
-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).
*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
אפרת תודה על המתכון!
למה צריך להשרות את הדג עם מלח ולימון?
גם בשביל לנטרל את הריח של הדג וגם זה מוסיף טעם:)
אבל לפי מה שהבנתי שוטפים את הדג שוב אחרי שהשרינו בלימון, אז איך יש בזה טעם?
לא מומלץ לשטוף. רשמתי את זה גם באופן ההכנה.
שלום וברכה רציתי לשאול האם אפשר לעשות עם דג פילה
דחוף אנ י פשוט ממש באמצע
היי
אפשר(:
היי אפרת תודה על כל המתכונים!
זה ילך טוב גם עם דג נסיכה?
היי
נסיכה פחות מתאימה אבל אפשר.
האם ניתן להשתמש בפילה סלמון או שפחות מתאים כאן?
אפשר להשתמש בסלמון אם זה הדג שיש לך😊
הכנתי מושט עם עגבניות במקום פלפלים(לא היה לי..) ויצא מאוד טעים..
אבל יצא עם ריח של דג למרות שהשריתי במיץ לימון ומלח
היי,
איזה כיף שיצא טעים!
השתמשת במקרה בדג קפוא? בדגים טריים (בשונה מקפואים) לרוב לא נשאר ריח לאחר השרייה.
כן.. אוהו תודה לא ידעתי..
מה אפשר לשלב עם הדג? (קוסקוס,אורז…)
היי,
קוסקוס, אורז, אטריות, צ’יפס, וכל תוספת שאוהבים תשתלב מעולה(:
איך זה לאחר הקפאה?
היי דנה,
אפשר להקפיא את הדג(:
הי אפרת, הייתי בשני סופרים ולא היה להם דג סול. אלו עוד דגים יכולים להתאים? נדמה לי שראיתי שם דניס, אמנון, לברק ואולי עוד סוגים שאני לא זוכרת.
היי מיכל,
אפשר להשתמש גם בדניס או אמנון.
הי אפרת, אני ממש טירונית בכל מה שקשור לדגים אבל מאוד רוצה לנסות את המתכון הזה. תוכלי לייעץ לי מה לקנות? האם פשוט לחפש במקפיא של הסופר דג מסוג סול בלי עור? האם אני צריכה לקנות דג שלם או שהוא מגיע בחתיכות? אם יש לך טיפים נוספים לקניית הדג אשמח מאוד. תודה רבה!
היי מיכל,
את יכולה לקנות פילה סול קפוא שהוא ללא עור. בד”כ זה מגיע במארזים של כמה פילטים יחד או באריזה של פילה אחד. בבחירת הדג יש לוודא שהאריזה אטומה ולא פגומה, ועם כמה שפחות גבישי קרח עליה.
בהצלחה!
תודה רבה! 🙂
היי אפרת 🙂 השתמשתי בדג סול, יצא ממש טעים! לצערי התחיל להתפורר כבר בשלב שניסיתי להפריד אותו מהעור (במהלך הטיגון רק של הדג), והמשיך להתפורר כשערבבתי אותו עם הירקות והתיבול (השתדלתי קצת ובעדינות). מה לדעתך כדאי לעשות להבא כדי שלא יתפורר? להשאיר את העור פחות בא לי…
היי,
השתמשת בדג קפוא או טרי? יכול להיות ששטפת במים את הדג, או שהשרית אותו יחסית הרבה זמן?
אני חושבת שכשמשתמשים בדג קפוא ומסירים את העור ממנו לפני הטיגון הוא כמעט ולא מתפרק בטיגון.
בנוסף, דבר שיכול לעזור- בטיגון לתת לדג להשחים מעט בלי לערבב ורק אחר כך לערבב בעדינות.
בהצלחה😊
תודה רבה, אדע להבא!
יצא טעים אשששש
הכנתי מנה אחת רק לעצמי כי אני פה לבד😉 אבל יצא עולמי!!
נראה מצויין❤️
הכנתי לשבת נראה אם ייצא טעים…. 😉
כדאי לכתוב ממש בהתחלה לשטוף את הדג כי אחרי שהשריתי גיליתי שלא שוטפים.
ובשביל מה להוציא את הירקות? הזזתי אותם הצידה וטיגנתי את הדג היטב…
תודה על כל המתכונים המהממים!!!
תודה שחזרת לעדכן ❤️
טעים טעים טעים!! הכנתי את זה כבר בעבר וכמו שכתבתי בתגובות אז, הדג התפורר לגמרי, אבל הפעם יצא מושלם!! לא היה לי פלפל צהוב אז הוספתי רצועות קישוא, והשתמשתי גם הפעם בדג אמנון! תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂
נראה מעולה ❣️
תודה אודליה
את הוספת דבש?זה לא יוצא מתוק?
צהריים טובים 🙂
יש אפשרות להגדיל את כמות הירקות כדי שתהיה תוספת גדולה יותר לדג?
ואם כן איזה ירקות נוספים אפשר לשלב כאן?
לדעתך זה ילך טוב עם עגבניות, פטריות, קולורבי, קישוא, בטטה?
כל מה שהצעת יכול להתאים 🙂
שלום אפרת, איך אני מחממת את הדג במידה ואכין אותו כמה שעות מראש?
תחממי תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי לכמה דקות.
אפרת המדהימה (: כמה זמן לפני שאני מכינה את הדג צריך להשרות אותו?
היי חן, מומלץ להשרות את הדג במשך 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
יצא מעולה.עשיתי עם פילה מושט. ושמתי טיפונת סילאן במקום
שמחה לשמוע 🙂
תודה ברקת
הי,
הליבוט מתאים ?
תודה רבה!
לדעתי כן.
שלום
המתכון מתאים לדג אמנון קפוא ( אלה מהשקיות )
כן אפשר. קח בחשבון שהאמנון הוא דג קצת יותר עדין ולכן יכול להתפורר קצת יותר בזמן הטיגון. אם יש לדג עור, תכין עם העור.
היי אפרת, הכנתי לכבוד שבת קודש, והיה מאוד טעים, אבל הדג התפורר לגמרי, כבר בזמן הבישול, ממש כמו טונה מקופסה! הכנתי עם דג אמנון כי זה מה שהיה לי, את חושבת שאולי הוא פשוט דג “עדין” מדי למתכון זה ושהיה עדיף בכל זאת עם סול? אגב, דג “פוטית” זה גם סוג של סול? זה מה שאני קונה בדרך כלל כי זה מה שאני מוצאת. תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שבוע טוב 🌷
דג אמנון קצת יותר עדין במרקם אבל לא תארתי לעצמי שהוא יתפרק כל כך. ערבבת את התבשיל הרבה?
וכן, דג פוטית זה סול.
תודה על התגובה! לא ערבבתי הרבה, הדג התחיל להתפורר ממש בהתחלה, כשניסיתי להפוך את הדג אחרי טיגון קצרצר בצד אחד, לפי המתכון. אגב מדובר בדג ללא עור, אולי העור היה עוזר. בכל זאת, היה מאוד טעים ופעם הבאה בע”ה אנסה עם דג פוטית. תודה רבה אפרת 🙂
היי אפרת, אפשר להכין עם פילה לברק?
כן.
תודה!
אפשר להכין עם פילה דג זהבון?
כן אפשר.
אני מחפשת מתכון שעשיתי מהאתר לפני כמה חודשים דג עם ירקות, לא זוכרת אם היה אפוי או מבושל, אבל היה בו המון ירקות, נראה לי גם בטטה אם אני לא טועה. יתכן שהמתכון נעלם? אשמח לעזרתך, תודה ושבת שלום
היי יהודית,
את במקרה מתכוונת למתכון הזה? פילה אמנון מבושל בירקות
זה היה בלי חומוס…
אבל אולי ננסה אותו בכל אופן
בן הזוג לא אוהב דג סול. באיזה דג אחר אשר להשתמש? מה הכי טוב למתכון הזה?
אפשר להכין גם עם אמנון או מרלוזה (בקלה).
שלום אפרת,
בגלל שאני חוזרת הביתה ממש רעבה אני רוצה להכין את הירקות בבוקר (לא את הטיגון אלא רק את החיתוך) ככה שכשאני אבוא אני אוכל ישר להתחיל להכין את המתכון בלי לבזבז זמן על לחתוך פלפלים וגזר ושום. השאלה שלי היא אחרי שמתבלים את הדג במיץ לימון ובמלח כמה זמן צריך להשרות אותו בזה?
שאלה נוספת זה לגבי הירקות איך אני ודעת מתי הם מוכנים?
ושאלה כללית יש לי במקפיא דג אמנון ודג מרלוזה. רוצ להכין אחד משניהם בסופש הבא אבל האחיינים שלי לא סובלים ריח של דג איזה משני הדגים האלה מריח פחות?
היי מרב,
את הדג יש להשרות 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
הירקות אמורים להתרכך אבל עדיין להיות נגיסים, הכוונה לא סמרטוטיים. כדאי לטעום.
הריח קשור לטריות ופחות לסוג של דג.
הילדים שלי לא אוהבים דג סול אז חשבתי לקנות אמנון האם זה בסדר או שאולי עדיף מרלוזה? על מה את ממליצה? האם יוצא פחות טוב אם זה לא סול?
לפנ שמתחילה לעבוד עם הדג צריך לשטוף אותו?
כמה מלח את ממליצה לשים בהתחלה כשרק על הירקות על המחבת וכמה אחר כך כשהג עם הירקות שם?
כשהד מוכן ולפני האכילה כמה מיץ לימון לשים למעלה?
היי ויקי,
אפשר להכין עם דג אמנון או מרלוזה. זה עדיין ייצא טעים.
לא חובה לשטוף את הדג.
כרבע כפית מלח בהתחלה עם הירקות ואח”כ כרבע כפית מלח עם הדג.
1-2 כפות מיץ לימון.
לילה טוב אפרת, הכנתי כמה מהמתכונים שלך שכולם יצאו טעימים. עד עכשו הכנתי בעיקר עוגות (עוגות המייפל והתפוזים הם פשוט קסם) והנה החלטתי להתקדם ולהכין דגים.
לא ממש ברור לי עניין הפילטים – מה זה?
אני עושה הזמנה משופרסל אונליין ואני רואה שיש להם פילה סלמון ואמנון ומרלוזה
לעומת זאת דג סול לא רשום שהוא פילה
אז אם לא פילה מה זה יכול להיות?
להמר ולקנות אותו? או ללכת על הסלמון/אמנון1 מרלוזה?
או לעשות אקסטרה מאמץ וללכת לחנות דגים?
היי ריקי,
יש גם גם פילה סול אבל לא תמיד יש להם הכל באתר. אם לא רשום שהוא פילה אולי הוא שלם אז לא כדאי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הדג המוקפץ גם מפילה אמנון או מרלוזה.
שלום,
3 כפות לימון ייספג בנתח דג הראשון. לדעתי 3כפות זה לא ממש להשריה
תפזרי את זה באופן שווה על כל הנתחים. זה לא אמור לשחות ברוטב. זה חלק מהתיבול (לא שוטפים את הדג אחר כך).
אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
תודה על הכל:)
שבת שלום
אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
תודה ושבת שלום 🌷
היי אפשר להשתמש בפילה סול וגם מדוע אחרי ההשריה אין לשטוף את הדג
אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).
אפשר להכין גם עם דג אמנון?
כן.
שלום אפרת,
זה נראה מצוין!!!
האם אפשר להכין עם נסיכת הנילוס?
כן אפשר.