שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)

3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 שיני שום פרוסות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג).

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.

-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה ושוקולד לבן
סלט פטריות קר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (08:31 20.08.2021)

הי אפרת, הייתי בשני סופרים ולא היה להם דג סול. אלו עוד דגים יכולים להתאים? נדמה לי שראיתי שם דניס, אמנון, לברק ואולי עוד סוגים שאני לא זוכרת.

מתכונים ב-10 דקות (09:06 20.08.2021)

היי מיכל,
אפשר להשתמש גם בדניס או אמנון.

מיכל (09:14 17.08.2021)

הי אפרת, אני ממש טירונית בכל מה שקשור לדגים אבל מאוד רוצה לנסות את המתכון הזה. תוכלי לייעץ לי מה לקנות? האם פשוט לחפש במקפיא של הסופר דג מסוג סול בלי עור? האם אני צריכה לקנות דג שלם או שהוא מגיע בחתיכות? אם יש לך טיפים נוספים לקניית הדג אשמח מאוד. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:02 17.08.2021)

היי מיכל,
את יכולה לקנות פילה סול קפוא שהוא ללא עור. בד”כ זה מגיע במארזים של כמה פילטים יחד או באריזה של פילה אחד. בבחירת הדג יש לוודא שהאריזה אטומה ולא פגומה, ועם כמה שפחות גבישי קרח עליה.
בהצלחה!

מיכל (23:34 17.08.2021)

תודה רבה! 🙂

אימרי (00:36 29.05.2021)

היי אפרת 🙂 השתמשתי בדג סול, יצא ממש טעים! לצערי התחיל להתפורר כבר בשלב שניסיתי להפריד אותו מהעור (במהלך הטיגון רק של הדג), והמשיך להתפורר כשערבבתי אותו עם הירקות והתיבול (השתדלתי קצת ובעדינות). מה לדעתך כדאי לעשות להבא כדי שלא יתפורר? להשאיר את העור פחות בא לי…

מתכונים ב-10 דקות (20:34 29.05.2021)

היי,
השתמשת בדג קפוא או טרי? יכול להיות ששטפת במים את הדג, או שהשרית אותו יחסית הרבה זמן?
אני חושבת שכשמשתמשים בדג קפוא ומסירים את העור ממנו לפני הטיגון הוא כמעט ולא מתפרק בטיגון.
בנוסף, דבר שיכול לעזור- בטיגון לתת לדג להשחים מעט בלי לערבב ורק אחר כך לערבב בעדינות.
בהצלחה😊

אימרי (23:03 29.05.2021)

תודה רבה, אדע להבא!

תהילה (17:17 25.01.2021)

יצא טעים אשששש
הכנתי מנה אחת רק לעצמי כי אני פה לבד😉 אבל יצא עולמי!!

מתכונים ב-10 דקות (18:22 25.01.2021)

נראה מצויין❤️

פשושה (23:59 29.10.2020)

הכנתי לשבת נראה אם ייצא טעים…. 😉
כדאי לכתוב ממש בהתחלה לשטוף את הדג כי אחרי שהשריתי גיליתי שלא שוטפים.
ובשביל מה להוציא את הירקות? הזזתי אותם הצידה וטיגנתי את הדג היטב…
תודה על כל המתכונים המהממים!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:09 30.10.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

אודליה (23:02 27.07.2020)

טעים טעים טעים!! הכנתי את זה כבר בעבר וכמו שכתבתי בתגובות אז, הדג התפורר לגמרי, אבל הפעם יצא מושלם!! לא היה לי פלפל צהוב אז הוספתי רצועות קישוא, והשתמשתי גם הפעם בדג אמנון! תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 28.07.2020)

נראה מעולה ❣️
תודה אודליה

ליאת בן דוד (17:35 10.09.2020)

את הוספת דבש?זה לא יוצא מתוק?

מיקי (11:29 22.07.2020)

צהריים טובים 🙂
יש אפשרות להגדיל את כמות הירקות כדי שתהיה תוספת גדולה יותר לדג?
ואם כן איזה ירקות נוספים אפשר לשלב כאן?
לדעתך זה ילך טוב עם עגבניות, פטריות, קולורבי, קישוא, בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 22.07.2020)

כל מה שהצעת יכול להתאים 🙂

ורדית (09:26 6.05.2020)

שלום אפרת, איך אני מחממת את הדג במידה ואכין אותו כמה שעות מראש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 6.05.2020)

תחממי תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי לכמה דקות.

חן (16:20 15.08.2019)

אפרת המדהימה (: כמה זמן לפני שאני מכינה את הדג צריך להשרות אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 15.08.2019)

היי חן, מומלץ להשרות את הדג במשך 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).

ברקת (19:44 21.07.2019)

יצא מעולה.עשיתי עם פילה מושט. ושמתי טיפונת סילאן במקום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 21.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ברקת

דבי (15:40 9.05.2019)

הי,

הליבוט מתאים ?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 9.05.2019)

לדעתי כן.

יעקב (13:10 6.02.2019)

שלום
המתכון מתאים לדג אמנון קפוא ( אלה מהשקיות )

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 6.02.2019)

כן אפשר. קח בחשבון שהאמנון הוא דג קצת יותר עדין ולכן יכול להתפורר קצת יותר בזמן הטיגון. אם יש לדג עור, תכין עם העור.

אודליה (20:23 26.01.2019)

היי אפרת, הכנתי לכבוד שבת קודש, והיה מאוד טעים, אבל הדג התפורר לגמרי, כבר בזמן הבישול, ממש כמו טונה מקופסה! הכנתי עם דג אמנון כי זה מה שהיה לי, את חושבת שאולי הוא פשוט דג “עדין” מדי למתכון זה ושהיה עדיף בכל זאת עם סול? אגב, דג “פוטית” זה גם סוג של סול? זה מה שאני קונה בדרך כלל כי זה מה שאני מוצאת. תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 26.01.2019)

שבוע טוב 🌷
דג אמנון קצת יותר עדין במרקם אבל לא תארתי לעצמי שהוא יתפרק כל כך. ערבבת את התבשיל הרבה?
וכן, דג פוטית זה סול.

אודליה (22:31 26.01.2019)

תודה על התגובה! לא ערבבתי הרבה, הדג התחיל להתפורר ממש בהתחלה, כשניסיתי להפוך את הדג אחרי טיגון קצרצר בצד אחד, לפי המתכון. אגב מדובר בדג ללא עור, אולי העור היה עוזר. בכל זאת, היה מאוד טעים ופעם הבאה בע”ה אנסה עם דג פוטית. תודה רבה אפרת 🙂

יעל (10:06 24.01.2019)

היי אפרת, אפשר להכין עם פילה לברק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.01.2019)

כן.

יעל (12:40 24.01.2019)

תודה!

מלי (20:16 4.01.2019)

אפשר להכין עם פילה דג זהבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 5.01.2019)

כן אפשר.

יהודית (08:44 14.12.2018)

אני מחפשת מתכון שעשיתי מהאתר לפני כמה חודשים דג עם ירקות, לא זוכרת אם היה אפוי או מבושל, אבל היה בו המון ירקות, נראה לי גם בטטה אם אני לא טועה. יתכן שהמתכון נעלם? אשמח לעזרתך, תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 14.12.2018)

היי יהודית,
את במקרה מתכוונת למתכון הזה? פילה אמנון מבושל בירקות

יהודית (11:20 14.12.2018)

זה היה בלי חומוס…
אבל אולי ננסה אותו בכל אופן

ריבקי (21:05 24.11.2018)

בן הזוג לא אוהב דג סול. באיזה דג אחר אשר להשתמש? מה הכי טוב למתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 24.11.2018)

אפשר להכין גם עם אמנון או מרלוזה (בקלה).

מרב (16:26 24.11.2018)

שלום אפרת,
בגלל שאני חוזרת הביתה ממש רעבה אני רוצה להכין את הירקות בבוקר (לא את הטיגון אלא רק את החיתוך) ככה שכשאני אבוא אני אוכל ישר להתחיל להכין את המתכון בלי לבזבז זמן על לחתוך פלפלים וגזר ושום. השאלה שלי היא אחרי שמתבלים את הדג במיץ לימון ובמלח כמה זמן צריך להשרות אותו בזה?
שאלה נוספת זה לגבי הירקות איך אני ודעת מתי הם מוכנים?
ושאלה כללית יש לי במקפיא דג אמנון ודג מרלוזה. רוצ להכין אחד משניהם בסופש הבא אבל האחיינים שלי לא סובלים ריח של דג איזה משני הדגים האלה מריח פחות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 24.11.2018)

היי מרב,
את הדג יש להשרות 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
הירקות אמורים להתרכך אבל עדיין להיות נגיסים, הכוונה לא סמרטוטיים. כדאי לטעום.
הריח קשור לטריות ופחות לסוג של דג.

ויקי (18:21 23.11.2018)

הילדים שלי לא אוהבים דג סול אז חשבתי לקנות אמנון האם זה בסדר או שאולי עדיף מרלוזה? על מה את ממליצה? האם יוצא פחות טוב אם זה לא סול?
לפנ שמתחילה לעבוד עם הדג צריך לשטוף אותו?
כמה מלח את ממליצה לשים בהתחלה כשרק על הירקות על המחבת וכמה אחר כך כשהג עם הירקות שם?
כשהד מוכן ולפני האכילה כמה מיץ לימון לשים למעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 24.11.2018)

היי ויקי,
אפשר להכין עם דג אמנון או מרלוזה. זה עדיין ייצא טעים.
לא חובה לשטוף את הדג.
כרבע כפית מלח בהתחלה עם הירקות ואח”כ כרבע כפית מלח עם הדג.
1-2 כפות מיץ לימון.

ריקי (01:01 23.11.2018)

לילה טוב אפרת, הכנתי כמה מהמתכונים שלך שכולם יצאו טעימים. עד עכשו הכנתי בעיקר עוגות (עוגות המייפל והתפוזים הם פשוט קסם) והנה החלטתי להתקדם ולהכין דגים.
לא ממש ברור לי עניין הפילטים – מה זה?
אני עושה הזמנה משופרסל אונליין ואני רואה שיש להם פילה סלמון ואמנון ומרלוזה
לעומת זאת דג סול לא רשום שהוא פילה
אז אם לא פילה מה זה יכול להיות?
להמר ולקנות אותו? או ללכת על הסלמון/אמנון1 מרלוזה?
או לעשות אקסטרה מאמץ וללכת לחנות דגים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 23.11.2018)

היי ריקי,
יש גם גם פילה סול אבל לא תמיד יש להם הכל באתר. אם לא רשום שהוא פילה אולי הוא שלם אז לא כדאי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הדג המוקפץ גם מפילה אמנון או מרלוזה.

מלכה (17:30 15.11.2018)

שלום,
3 כפות לימון ייספג בנתח דג הראשון. לדעתי 3כפות זה לא ממש להשריה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 15.11.2018)

תפזרי את זה באופן שווה על כל הנתחים. זה לא אמור לשחות ברוטב. זה חלק מהתיבול (לא שוטפים את הדג אחר כך).

מיכל (11:04 8.11.2018)

אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
תודה על הכל:)
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 8.11.2018)

אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
תודה ושבת שלום 🌷

שלומית (16:34 6.11.2018)

היי אפשר להשתמש בפילה סול וגם מדוע אחרי ההשריה אין לשטוף את הדג

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 6.11.2018)

אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).

קרן (13:35 6.11.2018)

אפשר להכין גם עם דג אמנון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 6.11.2018)

כן.

מירי (10:20 6.11.2018)

שלום אפרת,
זה נראה מצוין!!!
האם אפשר להכין עם נסיכת הנילוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 6.11.2018)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.