זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
דג דניס שלם טרי (400-450 גרם)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור טרי גרוס
חומרים למרינדה (להשריית הדג):
1 כוס שמן זית משובח
10 עגבניות מיובשות
3 שיני שום טרי
10 עלי מרווה
כפית פלפל שחור
חומרים לרוטב צ’ימיצ’ורי (להגשה מעל הדג):
1 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טרי גרוס
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
5 שיני שום טרי קצוצות דק דק
3 כפות חומץ בן יין
אופן הכנה:
הכנת המרינדה – יש לקצוץ את כל מרכיבי המרינדה ולערבב יחד עם שמן הזית.
הכנת הצ’ימיצ’ורי – יש לקצוץ את כל מרכיבי הצ’ימיצ’ורי יחד ולערבב.
הכנת המנה – יש להוציא את הדג מהמרינדה (הדג צריך להיות במרינדה לפחות שעה, אך יכול גם יום שלם), לתבל במלח ופלפל שחור. להכניס לגריל (רק כשהדג לא קר!), אשר חומם מראש ל- 250 מעלות, במשך כ- 14 דקות ולהוציא את הדג מהגריל.
להניח את הדג על צלחת הגשה ולהוסיף מעל לאורכו 2 כפות צ’ימיצ’ורי.
–
המתכון באדיבות מסעדת FISH, רח’ פרופ’ בני חבוט 7 ראשון-לציון.
הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר
היי אפרת, מה הכמויות לארבעה דגים? תודה.
היי עירית,
הכפילי את הכמויות שיספיקו ל4 דגים.
בהצלחה ושבת שלום🌸
היי אשמח אם תעלי מתכון לדג אמור או קרפיון, תודה.
היי אירנה,
אעלה בהמשך מתכוני דגים נוספים 🙂
שבת שלום
תודה על המתכון יש לכם מתכון דומה למושט שלם?
הי תמר,
אין כרגע באתר מתכון נוסף לדג שלם. מקווה שבקרוב יעלה.
הכנתי לשבת.אוהו איזה טעים.מיוחד ממש!
איזה כיף לשמוע!
תודה שרית ושבת שלום 🙂
ממש תודה.אני כ’כ נהנית מהאתר הזה.אני עשיתי כמעט הכל
בשמחה! כיף לשמוע 🙂
סליחה התבלבלתי. פילה מושט
הי שרית,
אם זה פילה אז יש לי מתכון מעולה – https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A3/
גד מושט שלם.זה הולך בחתיכות קטנות.תודה רבה
יש לך מתכון של דג נוסף חוץ מהחריימה שכבר עשיתי.זה קצת מסובך החומרים .עגבניות מיובשות ורציתי לעשות דג מושט
תודה רבה
הי שרית,
דג מושט שלם או פילה?
אחלה מתכון, נראה מאד חגיגי, תוספת של ציפי ליד והכל סבבה