זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65-75 דקות
מס’ מנות: 7-9 גלילות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית עגולה 22 או תבנית מרובעת קטנה
מצרכים:
1 חציל גדול וארוך
מלית גבינות:
4 כפות גבינה לבנה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
כף מלאה גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)
3 כפות גבינת פטה/ בולגרית מפוררת
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
רוטב עגבניות:
3/4 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
שן שום כתושה
חצי כפית סוכר, מלח ופלפל שחור
*הערה: ניתן להשתמש במקום ברוטב פסטה קנוי או מוכן.
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ3/4 ס”מ.
-ניתן לאפות או לטגן:
טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
אפיה: מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 20 דקות.
לאחר 20 דקות הופכים את הפרוסות צד במשך 10 דקות עד שהפרוסות מזהיבות.
-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים על כל פרוסה ככף שטוחה מהמלית ומגלגלים לגלילה.
הכנת רוטב העגבניות: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
-משכיבים את הגלילות הממולאות בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות.
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
באיזה כוס מדידה להשתמש?
240 מ”ל
הי אפרת
הכנתי את המתכון מחצילים וקישואים
יצא מדהים!
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת, איך אפשר לעשות את הגלילות חצילים עם רוטב גבינה?
היי
אפשר להכין רוטב שמנת פטריות(:
היי,
על איזה טמפרטורה כדאי לאפות את זה?
והאם לכסות באפייה?
תודה
היי
הכל כתוב במתכון… אופים על 180 מעלות 20 דקות ועוד 10 דקות מהצד השני. אין צורך לכסות.
הי אפרת, נשמע מתכון מושלם, כמו שאר המתכונים😋יש לי רוטב בולונז צמחי לפסטה,זה יכול להתאים בתור רוטב?
ואם לא, במה אפשר להחליף עגבניות מרוסקות משימורים?
היי,
הרוטב שיש לך עשוי להתאים במקום הרוטב במתכון(:
אפשר להשתמש בעגבניות טריות מרוסקות/מגורדות בכמות של 3/4 כוס במקום עגבניות מרוסקות.
שמחה שאהבת את המתכון!
נראה מעולה! אפשר לעשות את זה בצורת לזניה (בלי דפי לזניה) במקום גלילות? אם כן, איך?
היי נחמה,
אני מניחה שאפשר להכין שכבות של חצילים ולסדר אותם אחד ליד השני לאורך התבנית, וביניהם למלא רוטב עגבניות ומלית גבינות, בצורה של שכבות לזניה.
תודה
אם אני מכינה היום, רביעי עבור יום שבת, כדאי להקפיא או להשאיר במקרר? ולהכין את הכל כולל הרוטב
היי,
לא מומלץ להקפיא, אני חוששת שאם תקפיאי זה יפריש נוזלים ויהרוס את המרקם.
מה שכן את יכולה להכין מחר או ביום שישי (כולל הרוטב) ולשמור במקרר. מומלץ לתת חימום בפלטה או בתנור לפני ההגשה.
בהצלחה😊
מה עדיף- להכין יום לפני רק את החצילים, את החצילים מגולגלים עם המילוי או שאין משמעות אם אכין הכל מראש ורק האפיה תעשה למחרת ביום ההגשה (או שלהכין לגמרי יום לפני וזהו?)
מפחדת שיגיר נוזלים או שהגבינה תתחיל “להתפרק”
תודה!!
אם יש לך אפשרות- עדיף לקלות את החצילים יום קודם, ולסיים את ההכנה סמוך להגשה.
היי, תודה רבה על המתכונים, תמיד חוזרת לאתר שלך כשצריכה משהו חדש להכין:)
האם ניתן להכין את המתכון עם קישואים במקום חצילים? אם כן, האם יש צורך בשלב מקדים של אפייה, או שניתן לדלג? תודה רבה
היי נגה, תודה על המילים החמות!
מניחה שאפשר להכין עם זוקיני: לפרוס לפרוסות דקות ולטגן כ3 דק’ עד להזהבה מכל צד, ואז להמשיך כרגיל במתכון.
בהצלחה🙂
היי, מה אפשר במקום גבינה לבנה? אין לי
אפשר לשים קוטג’ או שמנת חמוצה או יוגורט.
תודה רבה🥰
הי, אם אני משתמשת ברוטב מוכן, מה הכמות המתאימה?
היי רוני
תוכלי להשתמש בכ-4\3 כוס רוטב מוכן
שבת שלום❤️
היי אפרת,
אני רוצה להכין מראש (להכין היום- יום חמישי ולהגיש מחר, בשישי). השאלה אם אפשר להכין את כל המנה, או רק את החצילים?
אם את כל המנה אפשר, אז מחר לחמם בתנור פשוט?
תודה רבה!
אפשר להכין את הכל היום ומחר לחמם.
היי אפרת
אין לי תנורחלבי האם יש דרך לטגן או לבשל בלי אפייה בכלל?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לטגן את פרוסות החצילים ולמלא בגבינות. לשים במחבת רחבה ולצקת מעל את הרוטב. לכסות ולבשל על אש נמוכה.
אם כן אז חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
זה מה שחשבתי לעשות בדיוק
תודה לך על העזרה המהירה והטובה
מקווה שיצא טעים….
טנקססס
בסד לקי
שלום,
אשמח להכין לשבועות את חצילים, מחציל אחד כמה חתיכות לאורך זה יוצא. ? (ייתכן ש7 כמו שכתבת…?זה נראלי קצת, אם כן אז זה יוצא ממש דק?)
שאלה נוספת-אני מעוניינת לעשות רוטב שמנת עם ערמונים יש לך מתכון ,או שאולי תוכלי לומר לי באיזה שלב מוסיפים את הערמונים. ?
ואם אני מכינה רוטב שמנת גם אותו להכניס יחד עם החצילים לתנור?
תודה רבה ממש, המתכונים שלך הם משהו!
היי שריאל,
מחציל אחד יוצאות 7-9 פרוסות.
רוטב שמנת וערמונים אפשר לראות במתכון הזה (אפשר לוותר על הפטריות)- ניוקי ערמונים
אני חושבת שאת השמנת כדאי להוסיף אחרי האפיה, אני חוששת שהיא תשרף בתנור.
זאת אומרת שכדאי לבשל את הרוטב בנפרד ואז להוסיף לחצילים אחרי שהם נאפים?
כן.
סליחה על כמות השאלות.. רק כדי לוודאי שהבנתי- בתחילה אני מכניסה את החצילים ל20 דק לריכוך, ולאחר מכן ממלאה כל חציל מגלגלת ובלי רוטב מכניסה לתנור, ובמקביל מבשלת את הרוטב ומוסיפה לאחר האפייה? האם זה לא ישרוף את החצילים?
שאלה נוספת- האם צריך לפרוס חתיכות דקות ממש? כי עדיין לא הצלחתי להבין איך יוצאת כמות של 7 פרוסות.. תודה רבה לך ממש על כל הסבלנות בתשובות.. וסליחה על החפירות.. חג שמייח
בהתחלה את אופה את פרוסות החצילים בתנור כחצי שעה (אחרי 20 דקות מומלץ להפוך צד) וממשיכה לפי מה שרשמת.
כל פרוסה צריכה להיות בעובי של קצת פחות מ1 ס”מ. אם זה חציל שמן ייצאו יותר פרוסות.
בגלל שאת אופה בלי רוטב לדעתי מספיק לאפות כ-20 דקות. כמובן שצריך לשים לב שבמהלך האפיה החצילים לא נשרפים.
חג שמח ❤️
היי אפשר להכין ערב מראש??
כן.
ב”ה
היי חנוכה שמח ותודה על האתר היעיל והטעים!
האם אני יכולה להכין תערובת גבינות מקוטג’/ שמנת חמוצה + גבינה לבנה + גבינה צהובה מגורדת
אין לי גבינות קשות אחרות כרגע. זה קריטי?
תודה!!!
שבוע טוב 🙂
תכיני מ4 כפות גבינה לבנה + 2 כפות מלאות קוטג’ + 3/4 כוס גבנ”צ מגורדת.
היי, רוצה להכין את המתכון, יש לי את השקית של גד של הקוואטרו פורמג’י שזה 4 גבינות מגורדות:
מוצרלה, גאודה, מוצ’נגו וגרנה פדנו. אפשר לערבב את כל זה עם 4 כפות גבינה לבנה?
אם כן כמה לדעתך לקחת מהשקית? סהכ היא מכילה 300 גרם
שימי בערך 100 גרם.
שנה טובה 🌺
היי אפרת,
מה כמות המלח שצריך לשים במלית הגבינות?
תודה רבה!
ענת
רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
היי אפרת. מה אפשר במקום העגבניות המרוסקות? אפשר פשוט לגרד עגבניות? ואם כן כמה?
אפשר לגרד דק או לרסק עגבניות טריות בכמות של 3/4 כוס.
אני רוצה להכין לשבועות,
אפשר בבקשה לדעת מה הכמויות בגרמים של הגבינה הצהובה המגורדת והעגבניות המרוסקות?
תודה
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם עגבניות מרוסקות
אפרת יקרה חודש טוב ומבורך!!
לכבוד שבועות הבא עלינו לטובה רוצה לדעת האם מתאים להכין את המנה בשישי ובראשון בבוקר לחמם על הפלטה? מאחר והחג נכנס מיד בצאת שבת קודש ואין אפשרות לאפות אשמח לעוד רעיונות למתכונים שמתאימים להכנה מראש
תודה אהובה כל הברכות.
כן אפשר.
יש עוד הרבה מתכונים שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר כיומיים. תרגישי חופשי לשאול אותי לגבי כל מתכון שאת מתלבטת 🙂
חודש טוב ומבורך ❤️
שלום אפרת
אני מכינה לחג שבועות שנה שלישית ברציפות-זו מנת הדגל שלי!
חשבתי לחסוך עבודה ולהשתמש ב’מלית למאפים’ מסדרת ‘השף הלבן’ של תנובה.
ראיתי פרסומות, לא ניסיתי מעולם.
את מכירה את זה?
יודעת להגיד לי אם זה יתאים ואילו גבינות זה יכול להחליף?
תודה רבה מאד!
את אלופה אמיתית ובזכותך אני מכניסה חג בשמחה וברוגע, אבל עם תפריט מפואר ומושקע
שמעתי על המוצר אבל לא ניסיתי.
בגדול זה אמור לעשות את העבודה.
צריך לראות מה רשום על זה. לדעתי יש בזה גבינה לבנה אבל אני לא יודעת מה עוד.
תודה ויום מקסים ❣️
עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך, בלי לנסות גבינות חדשות….
כמובן הכפלתי ושילשתי כמויות, נשאר לי מילוי מיותר.
מה עוד יכול להתאים?
חשבתי למלא עגבניות ולאפות.
יכול להתאים?
שוב תודה על האתר המדהים שלך.
כבר 3 שנים שאני צמודה אליך בכל כניסה למטבח!
חג שבועות שמח!
כן, את יכולה למלא עגבניות (זה יותר נחמד להשתמש בעגבניות שרי עגולות, מהסוג הגדול יחסית).
חג שבועות שמח 💕
היי. מה אפשר לשים טבעוני?
אפשר לשים תחליף גבינה טבעוני מאלה שמוצעים בסופר או אורז מבושל.
היי,
הכנתי את המתכן בערך 200 פעם וכולם מופתעים כל פעם מחדש וכולם מופתעים כל פעם מחדש מכמה שזה טעים..- תודה!
שתי שאלות קטנות רק:
1. אני רוצה להכין כמות גדולה מאוד לאירוח. אם אני אאפה את החצילים בתנור ואשמור במקרר עד למחרת (בלי הגבינות) זה בסדר ?
2.אני מנסה להזמין את הספר שלך ולא מצליחה. האם עדיין ניתן לרכוש אותו ?
ושוב המתכונים שלך קלים , מהירים ובעיקר טעימים מאוד!
היי רונית 🙂
1. אין בעיה.
2. כרגע אזל המלאי. כשהוא יתחדש אשלח לך מייל.
הכנתי ויצא מושלם! עשיתי עם רוטב מוקרם שמנת פטריות במקום עגבניות ויצא סוף!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🌷
הכנתי ויצא מהמם.קצת שיניתי גבינות: שמתי גבינה לבנה קוטג וצהובה והוספתי שמיר.יצא משהו
מעולה 🙂
תודה דפנה
הכנתי לשבועות בשנה שעברה וזו היתה הצלחה מסחררת!
רוצה להכין שוב, אבל כבר לא מפרגנת את כמות הקלוריות…
איזה גבינות דלות יותר מומלצות כתחליף?
תודה
היי מלכי,
את יכולה להשתמש בגבינות רזות. גבינה לבנה 3%, גבינה צהובה דלת שומן.
לא מוותרים לי, הולכת על המקור, כי מה שטוב לא משנים…
רציתי לשאול אם עלדרי להכין מראש ולהקפיא.
תודה
מסכימה:) חוץ מזה, זה שבועות, מותר לעשות הנחות 😉
אני חוששת שאם תקפיאי זה יפריש נוזלים ויהרוס את המרקם.
תודה יצא ממש טעים.
תודה גיל, שמחה לשמוע 🙂
הי
אפשר למלא בגבינת טוב טעם וקוטג?
וכדאי להוסיף גם מילוי של תפוא?
אפשר למלא בטוב טעם וקוטג’.
מילוי תפו”א לדעתי פחות ייצא מוצלח.
במקום פטרוזיליה, אפשר בזיליקום? מה דעתך…
ובמקום גבינה, אפשר ריקוטה?
הכנתי לחג כמה מתכונים מהאתר שלך, אבל פה אחד-החצילים גנבו את ההצגה.
יצא פשוט מדהים!
גם הפשטידת בצלים, מתבלים הגבינה עוגת ריבת חלב היו מעולים!
תודה רבה מאד!!!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה מלכי 🙂
למה צריך עוד 3/4 שעה בתנור עם הרוטב?
זה לא מתייבש?
היי יהודית,
זה לא מתייבש, להפך הטעמים מתגבשים.
שלום, אשמח לתשובה דחופה מאד. האם אפשר ברוטב אחר ולא רוטב עגבניות? אולי שמנת?
סורי, ראיתי עכשיו.
לדעתי עם רוטב עגבניות זה יוצא הכי מוצלח. אני לא יודעת איך זה ייצא עם שמנת.
כשמוסיפים רוטב פסטה קנוי, מה הכמות ששמים?
היי מורן,
אם שמים רוטב פסטה קנוי מבלי להוסיף לו חומרים נוספים (כמו רסק, שום וכו’) אז יש לשים כוס אחת.
יצא מדהים!! תודה לך(:
תודה ילון, שמחה שאהבת 🙂
זו הפעם הראשונה שאני מכינה את המתכון (בטיגון )
ויצא ממש טעים 🙂 הייתי מוסיפה תמונה אך לא ניתן להעלות לתגובות
אני שמחה לשמוע מיכל 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה!
הכנתי היום ויצא נהדר!
ממש אליפות! קל, מהיר, חומרים זמינים.
עם צהובה לייט ורוטב בלי שמן יצא אפילו דיאטטי 🙂
שומרת את האתר במועדפים 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה מירי וחג שמח 🙂
היי.. קודם כל חייבת לציין שיש לך אחלה אתר מתכונים ממש מוצלחים ולא מסובכים תודה רבה לך!!
רציתי לשאול בקשר לרוטב מה אני עושה אם אין לי עגבניות מרוסקות?? יש תחליף? או לקחת עגבניות ובטחון אותם? תודה וכל טוב
תודה גילי, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במקום עגבניות מרוסקות משימורים אפשר לטחון עגבניות טריות.
סליחה על הבורות,
אמורים להגיש חם או קר את המנה הזו?
תודה
היי יהל,
אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר. מומלץ יותר שזה יהיה חמים (לא חם מידי).
שבת שלום!
יצא מעולה והיות ואני צמחונית יופי של מנה
תודה עמירה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
פשוט מדהים !
היום הכנתי פעם ראשונה ולא הפסיקו להתענג ולבקש עוד
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מעולה 🙂
אלופה! כרגיל…
תודה פנינה 🙂
היי,
אני מעוניינת במתכון של גלילות החצילים ברוטב עגבניות אבל אני לא מוצאת. הייתה לך רשימה של 3-4 מתכונים של גלילות חצילים (אם אני לא טועה) אבל נותרו רק 2.
אני אשמח לקבל את המתכון.
יום טוב 🙂
היי דנה,
זה המתכון של גלילות החצילים ברוטב עגבניות 🙂 לא היה מתכון נוסף.
אם את בטוחה שזה לא המתכון אז תתארי לי יותר את המתכון שאת זוכרת, מבחינת החומרים שהיו בו.
היי!
האם צריך להמליח את החצילים לפני הטיגון/האפייה?
תודה מראש!
היי שרית,
אין צורך להמליח מאחר והמלית עצמה מלוחה וגם ברוטב העגבניות יש מלח.
אם את רוצה להמליח כדי להפטר ממרירות החצילים אפשר לפזר על פרוסות החצילים מלח (עדיף גס), להניח במסננת ולהשאיר חצי שעה-שעה עד שהחצילים מזיעים ומגירים נוזלים. לאחר מכן יש לשטוף את פרוסות החצילים ולנגב היטב.
שבת שלום 🙂
מתכון מצויין!! מנת אירוח מעולה וטעימה במיוחד 🙂
ובאופן כללי, אתר מצויין, נגיש עם מתכונים טעימים ומקוריים!
תודה רבה ושנה טובה!!
תודה אפרת!
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂
היי שאלה קטנה דחופה.
מה יכולה להיות הסיבה שהחצילים נשברים לי בגילגול?
וקליתי בתנור.
תודה!
היי טלי,
החצילים לא גמישים? יכול להיות שהם עדיין לא מוכנים לגמרי או שהם נשרפו.
אם הם עדיין קשים ולא מוכנים תחזירי אותם לתנור בחום 180 מעלות עד שהם יתרככו.
אם הם נראים לך מוכנים, תחממי את התנור על 180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי את החצילים לתנור ותורידי את המעלות ל100 מעלות. תשאירי אותם בתנור כ10 דקות. האדים אמורים לרכך אותם.
בהצלחה!
שלום
מה אפשר במקום גבינה לבנה????
היי מירב,
הגבנה הלבנה נועדה להרטיב מעט את התערובת (כי שאר הגבינות יבשות). אני מניחה שאת יכולה לשים במקום 2-3 כפות קוטג’/ שמנת חמוצה / יוגורט.
שלום!
המתכון נראה מוצלח מאוד,האם אפשר להעלות בבקשה מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינה ברוטב פסטו?או לשלוח לי במייל תודה מראש הילה!!
שלום
האם ניתן לעשות את סירות התפו”אד פרווה ?
היי מיכל,
בשביל שהמתכון יהפוך לפרווה צריך לוותר על חומרים שבעצם עושים את כל המתכון 🙂 לכן אני פחות ממליצה.
חג שמח!
היי,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר יומיים?
(להכין בחמישי וביום ראשון לחמם על הפלטה?)
תודה רבה
היי מירב,
הרבה יותר טעים כשזה טרי אבל אם אין ברירה את יכולה.
חג שמח 🙂
הי,
האם ניתן להכין את המנה יום מראש? או רק את הפרוסות לאפות יום לפני?
במידה וכן, איך מחממים את המנה? תודה:)
הי אליאנה,
את יכולה להכין את פרוסות החצילים ולגלגל בתערובת הגבינות, לסדר בתבנית, לכסות ולשמור במקרר. יום למחרת יישאר לך רק לערבב את חומרי רוטב העגבניות, לצקת מעל ולהכניס לתנור.
המשך יום נפלא 🙂
אתר מהממממם האמת אני נשואה שש שנים ואף פעם לא אהבתי מטבח עכשיו שעיינתי במתכונים נורא אהבתי ומעודד אותי אשמח מאוד ואודה לכם אם תשלחו לי לאימייל מתכונים לתינוקות התינוקת שלי בת חמישה חודשים תודה
תודה רונית 🙂
כרגע אין באתר מתכונים לתינוקות אבל בהמשך תעלה קטגוריה כזאת ואז אשמח לשלוח לך
עדכונים.
שבוע טוב!
אני מאד נהנית מהאתר שלך.המתכונים מוצלחים ביותר.אם ארצה לשים
בשר טחון בגלילת חצילים איך עושים זאת?
תודה
תודה צילה 🙂
לגבי מילוי בשר – את מכינה תערובת בשר טחון כמו שאת אוהבת ומכינה באותו אופן (המלצה: 500 גרם בשר טחון, בצל בינוני טחון/מגורד, 2-3 שיני שום, 1-2 כפות פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור, ביצה, 2 כפות פירורי לחם- לא חובה).
אפשר לטגן מעט במחבת קודם את תערובת הבשר כ-2 דקות, עד שהבשר מוכן “חצי בישול” ואז למלא את החצילים או שאפשר לא לבשל בכלל לפני.
*500 גרם בשר טחון מספיק ל3-4 חצילים, תלוי בגודל שלהם.
יום נפלא 🙂
תודה רבה
אוהו .זה נשמע מדהים.אני מכינה כזה בדיוק עם בשר טחון
אפשר להחליף את גבינת פטה או בולגרית בגבינה פשוטה יותר?
היי שרת,
האמת שכל שילוב של גבינות יהיה טעים 😉
וגם אם תכיני עם גבינה לבנה וצהובה בלבד זה יוצא מעולה.
שבוע טוב!