שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לגלידה ביתית שניתן להכין ללא מכונה: גלידת אוראו ב-4 מצרכים בלבד!

גלידת אוראו

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/3 כוס חלב מרוכז ממותק

1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

10 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).

-מוסיפים את החלב המרוכז והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף מעט רך.

-מוסיפים את שברי העוגיות ומערבבים עם כף עד לאיחוד התערובת.

-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

הערות:

-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.

-לאחר שהייה ארוכה במקפיא לעתים הגלידה מעט קופאת ולכן מומלץ להוציאה לטמפ' החדר למספר דקות כדי שתתרכך.

מתכון לגלידה ביתית, הכנת גלידה ביתית, גלידה ביתית ללא מכונה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
נאגטס ירקות
אצבעות שום

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שגית אסמן (17:57 2.10.2019)

הי אפרת
תודה על המתכונים הנהדרים! יש לי מכונת גלידה ביתית ואני מעוניינת להכין את המתכון הזה. האם עושים אותו דבר ומעבירים את התערובת למכונה?
תודה רבה, שגית.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.10.2019)

אני חושבת שכן.

Avatar
תהילה (15:23 26.09.2019)

שלום תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון הזה עם חלב ולא חלב מרוכז והאם אני יכולה לשים את זה בתבנית מיוחדת לארטיקים(כמו של המגנום) ולהקפיא ואחר כך לצפות בשוקולד שיהיה ארטיק ולא גלידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 26.09.2019)

היי תהילה,
החלב המרוכז מרכך את המרקם ועושה אותו "גלידתי". אם אין לך חלב מרוכז אז אפשר לשים חלב רגיל.
אפשר לשים בתבנית אבל כדאי שהיא תהיה תבנית חצי פתוחה כדי שיהיה קל לחלץ בקלות. אפשר לצפות בשוקולד לאחר שזה קפא.

Avatar
אפרת ביטון (20:00 30.07.2019)

שלום תגידי מה זה חלב מרוכז ממותק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 31.07.2019)

חלב מרוכז ממותק הוא חלב משומר שהוצאו ממנו המים והוסיפו לו סוכר. הוא סמיך ומתוק מאוד.
הוא בדר"כ נארז בקופסת שימורים או בצנצנת זכוכית.

Avatar
יפעת (22:04 22.07.2019)

היי האם אפשר להחליף את החלב המרוכז במיץ תפוזים או במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 23.07.2019)

היי יפעת,
החלב המרוכז מרכך את המרקם ועושה אותו "גלידתי". אם אין לך חלב מרוכז אז אפשר לשים חלב רגיל (או חלב קוקוס/סויה).
מיץ תפוזים או מים פחות כדאי.

Avatar
ענוג בן ישי (23:31 19.07.2019)

שאני מכין גלידה אני שם: 2 מיכלים של שמנת מתוקה סך הכול 500 מ"ל, ו 397 גרם חלב מרוכז. ולפעמים גם חצי כוס חלב.
ברוב המתכונים לא כתוב איסטנט פודינג וניל?!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 20.07.2019)

לא חובה להוסיף אינסטנט פודינג וניל אבל זה מוסיף טעם.

Avatar
מתניה (17:06 6.06.2019)

איזה קצפת מתוקה?
32%?
38%?
ושל השף הלבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 9.06.2019)

לא משנה הסוג והאחוז. העיקר שזו תהיה שמנת מתוקה להקצפה.

Avatar
לבנת (14:47 7.03.2019)

שלום אפרת,
אפשר במקום אוריאו עוגיות לוטוס.?
ובמקום חלב מרוכז קרם קוקוס..?
תודה לבנת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 7.03.2019)

כן לשתי השאלות 🙂

Avatar
טלי (13:11 25.10.2018)

היי, אני רוצה שהגלידה תהיה פרווה אך עדיין טעימה 😊. במה יותר מומלץ להשתמש – חלב קוקוס/חלב סויה/ חלב אורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.10.2018)

חלב קוקוס.

Avatar
ספיר (22:00 24.10.2018)

יותר טעים מגלידריה. קל להכנה. תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 25.10.2018)

תודה ספיר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רבקי (15:46 23.08.2018)

כמה מנות יוצא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 23.08.2018)

כ-5 מנות.

Avatar
זוהר (20:28 29.07.2018)

יצא ממש ממש מתוק , מה אפשר לעשות שלא יצא כך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 29.07.2018)

באיזה שמנת השתמשת?

Avatar
זוהר (12:14 29.08.2018)

שמנת מתוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 29.08.2018)

אז אני לא יודעת למה יצא כל כך מתוק. פעם הבאה אפשר לוותר על פודינג הוניל ואולי לשקול להשתמש בעוגיות פחות מתוקות מאוראו כמו פתי בר בטעם שוקולד.

Avatar
הודיה זייני (11:31 22.06.2018)

מה אפשר לשים במקום חלב מרוכז צריך משהו פרווה, קרם או חלב קוקוס מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 22.06.2018)

אפשר לשים חלב קוקוס.

Avatar
צילי (21:23 5.09.2018)

שלום אפרת יקרה,

האם אפשר להשתמש גם בקרם קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 5.09.2018)

כן, אפשר לשים קרם קוקוס במקום חלב מרוכז.

Avatar
צילי (20:09 6.09.2018)

ומבחינת כמות זה אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:25 6.09.2018)

כן.

Avatar
קורל (18:39 16.05.2018)

שלום רתיתי לדעת כמה זמן הגלידה תחזיק במקפיא בטריות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 16.05.2018)

לדעתי בסביבות 3 שבועות. חשוב רק שתהיה סגורה היטב בקופסה.

Avatar
אשי קאס (16:42 15.05.2018)

האם זה אפשרי לעשות את הערבוב בלי בלנדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 15.05.2018)

צריך להשתמש במיקסר לצורך להקצפת החומרים.

Avatar
נעמי (16:18 10.05.2018)

אפשר לעשות פרווה??\

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 10.05.2018)

במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה. להשתמש בעוגיות אוראו פרווה (הבנתי שיש כאלה). המרקם יהיה פחות גלידתי אבל עדיין ייצא טעים.

Avatar
עדי: (00:28 5.03.2018)

היי, אפשר לשים חלב רגיל במקום חלב מרוכז???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 5.03.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיטל (13:59 11.09.2017)

היי ,
האם אפשר להכין את הגלידה עם עוגיות שוקולד צ'יפס? ואם כן, כמה עוגיות לשים?

תודה על כל המתכונים המעולים והתשובות המהירות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 11.09.2017)

כן, אפשר לשים 8-10 עוגיות.

Avatar
יהלי (17:30 28.07.2017)

עכשיו קלטתי שהיה רשום את התשובה במתכון, סליחה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 28.07.2017)

מעולה 🙂
שבת שלום

Avatar
יהלי (17:24 28.07.2017)

היי, רציתי לשאול אם את פחית החלב המרוכז צריך לשים במקרר לפני השימוש ואם כן אז כמה זמן?
תודה

Avatar
נדיה (16:23 22.07.2017)

תודה רבה. יצא פשוט פצצה. הכל חוסל מייד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:22 22.07.2017)

תודה נדיה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
הדס (20:18 13.07.2017)

היי אפרת,
כמה כמות גלידה יוצאת מהמתכון? כמה צריך לבערך 30 מנות בינוניות? (מנה בינונית- חצי כוס גלידה)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:21 13.07.2017)

היי הדס,
לדעתי כדאי להכפיל כמויות ב-4 לפחות.

Avatar
לירון (08:36 27.05.2017)

היי,
הכנתי את הגלידה ויצא מעולה (כמו עוד הרבה מתכונים באתר)!
כמה זמן נשמר החלב במרוכז במקרר? האם כדאי להקפיא אם אני לא משתמשת בו בקרוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:31 27.05.2017)

היי לירון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שזה יכול להשמר במקרר בתוך קופסה אטומה לפחות שבוע. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להקפיא.

Avatar
נועה (21:30 30.04.2017)

יווווו איזה קטעעע.
גם אני חחחח

ניסיתי פעם להקציף שמנת מתוקה והיא פשוט יצאה לי מוזר כמו התפוררה. ואמרו לי שכנראה שהיא היתה מקולקלת. ואני לא חושבת שזו הסיבה . ואילו עם קצפת צמחית זה יוצא לי מעולה. אני
אמשיך להקציף עם קצפת צמחית וזהו פשוט אקציף לקצפת יציבה מאד.
תודה לך יקירתי.

Avatar
נועה (21:14 30.04.2017)

ברורר הכי מגיע לך.
באמת אתר מדהים.
אפרת, יש הבדל אם אקציף בקצפת צמחית לבין שמנת מתוקה. אני שואלת בגלל שאני מעדיפה פחות אחוזי שומן. אבל אני מתארת לעצמי שאם קצפת צמחית הגלישה תצא פחות יציבה נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:18 30.04.2017)

דווקא אני אוהבת יותר להקציף עם קצפת צמחית, משום מה ההקצפות יוצאות לי יותר מוצלחות מאשר עם שמנת מתוקה 🙂
חשוב רק שמיכל הקצפת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה.

Avatar
נועה (20:51 30.04.2017)

היי אפרתי,
וואוו כמה תגובות 🙂
פשוט אלופה.

שאלונת קטנה…
אם אני רוצה לשים את כל החלב המרוכז כי אין לי מה להשאיר אותו פתוח. אז זה 4 פעמים כמות של המתכון שפה?
ז"א 4 כפות אינסטנט פודינג וניל? ו 40 עוגיות אוראו?

תודוש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:10 30.04.2017)

היי נועה,
קודם כל תודה 🙂
כן, זה יוצא כל הכמויות כפול 4. בכל מקרה, אני ממליצה להכין בפעמיים כדי לוודא שההקצפה תצא מוצלחת (כלומר להכפיל כל פעם ב-2).
בהצלחה!

Avatar
גיל (20:22 30.04.2017)

שמתי קצפת צמחית שזה 20 אחוז שומן ולא שמנת מתוקה. אז חשוב לי לציין זאת.

Avatar
גיל (20:19 30.04.2017)

ערב טוב.

אני רוצה להכין גלידה כזו ליום העצמאות.
הכנתי בעבר אבל היא לא יוצאת קשה ושאוכלים ממנה הן לא הרגשה של גלידה אמיתית כמו שקונים, ואני השארתי אותה יומיים שלמים במקפיא במעלות של 21 שזה ממש קור.
והקצפתי כפי שרשום.
מה עליי לעשות על מנת שהגלידה תצר כמו גלידה שקונים . כמו שנראה בתמונה ששמת פה.?
האם להקציף ממש לקצפת יציבה?
והאם אפשר "להציל" גלידה שכבר הקצפתי וסייימתי להכין והיא בהקפאה כבר 7 שעות. והיא דיי רכה. כמו קצפת לא יציבה.

תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:03 30.04.2017)

היי גיל,
אין בעיה להקציף עם קצפת צמחית 20% רק חשוב לקרר היטב את מיכלי הקצפת לפני השימוש (מומלץ להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה). אפילו הייתי ממליצה לקרר גם את החלב הממותק. יש להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה. אם הקצפת לא יציבה זה לא טוב.
לגבי הגלידה שהקצפת, אם הקרם עדיין רך אפשר לנסות להקציף אותו בשלב זה ולהוסיף לו כ-2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
בהצלחה 🙂

Avatar
אלון (16:47 30.04.2017)

ושכחתי לשאול. אחרי כמה זמן בהקפאה גלידת אוראו מוכנה לאכילה? שמתי לב שאחרי 4 שעות בהקפאה היא עדיין לא מוכנה. היא רכה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:51 30.04.2017)

זה תלוי בעוצמת הקירור במקפיא ואני גם מניחה שמאחר וזו כמות גדולה לוקח לזה יותר זמן להתקרר. תן לזה עוד כמה שעות טובות.

Avatar
אלון (16:04 30.04.2017)

אהלן אפרת.
קודם כל תודה על המתכונים המעולים.
דבר שני אני יכול להמיר את העוגיות אוראו בדובדנים מסוכרים?
איך זה ייצא לדעתך?
דבר נוסף אני מכפיל את הכמות שלך 4 פעמים. זא 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל וחלב נרוכז ממוצק קופסת שימורים שלימה. וכן הלאה…
ההקצפה במיקסר ידני אני מקציף זה גם עוד 3 דקות? כי זה לא נראה מזפיק מוקצף. אז הקצפתי במקום 3 דקות כפי שרשמת 8 דקות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:47 30.04.2017)

היי אלון,
יש להקציף עד שמתקבל קרם יציב ורך. יכול להיות שמאחר וזאת כמות גדולה לקח לך 8 דקות.
לגבי דובדבנים מסוכרים, זה יכול להשתלב אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם. אני ממליצה להוסיף לכמות קטנה של קרם ולטעום, אם לדעתך זה טעים תוסיף לכל כמות הקרם. אפשר גם לגוון ולהכין חצי כמות עם דובדבנים וחצי כמות עם אוראו.
בהצלחה 😉

Avatar
נועה (14:15 30.11.2016)

הייי אפרת
קניתי חלב מרוכז ואני רוצה להכין רק לגבי המירקם האם יוצא כמו גלידה קנויה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:18 30.11.2016)

היי נועה,
שימוש בחלב מרוכז נותן מרקם הכי דומה לגלידה קנויה.

Avatar
נועה (20:10 3.12.2016)

הי הכנתי יצא פצצה!!!!!!!!!!!!
אני מקפיאה ליום שני כמה זמן לפני להוציא למקרר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:28 3.12.2016)

היי נועה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין צורך להעביר למקרר אבל כן כדאי להוציא את זה החוצה 10-15 דקות לפני ההגשה, כדי שיתרכך מעט.
שבוע טוב

Avatar
רון (16:53 13.09.2016)

במקום עוגיות אוריאו אפשר להכניס עוגיות שוקו צ'יפס? ואם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:19 13.09.2016)

כן רון. בסביבות 10 עוגיות שבורות גס.

Avatar
אוראל (16:54 28.08.2016)

היי,הגלידה יצאה פשוט מדהים! אני רוצה לעשות בטעם קינדר,כמה צריך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.08.2016)

היי אוראל,
שמחה שיצא טעים.
אני מניחה שיש לך שוקולד קינדר. אם כן, אפשר להכין באותו אופן רק במקום לשים עוגיות אוראו לשים חתיכות של שוקולד קינדר בתוך התערובת. בנוסף לחתיכות קינדר, אפשר גם להמיס במיקרוגל במשך כמה שניות חלק משוקולד הקינדר (יש להוסיף לו 3-4 כפות חלב ממותק ולהמיס) ואז לצנן את התערובת ולהקציף עם יתר החומרים. מומלץ להשתמש בלפחות 100 גרם שוקולד קינדר. 50 גרם להמיס ו50 גרם לחתוך לחתיכות ולהוסיף לתערובת לאחר שהיא מוכנה.
בהצלחה 🙂

Avatar
עומר (12:01 28.08.2016)

הי,אני בדיוק מכינה את בגלידה..בקצף השני אחרי שמוסיפים את החלב ואת האינסטנט,יצא לי מאוד נוזלי עם גושים כאלו..מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:06 28.08.2016)

היי,
יכול להיות שהשמנת או החלב לא בסדר? כי לא אמורים להיות גושים.
השמנת והחלב היו קרים מאור לפני ההקצפה?

Avatar
עומר (12:08 28.08.2016)

השמנת והחלב היו בסדר,השמנת כבר כמה ימים במקרר אבל היא די קרה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:10 28.08.2016)

אפשר לנסות להכניס את התערובת למקפיא ל20-30 דקות (לא יותר אחרת התערובת תקפא) ולנסות להמשיך להקציף במהירות הגבוהה ביותר עד שהתערובת מסמיכה ומתייצבת. אם זה לא מצליח, לא תהיה ברירה אלא להכין מחדש עם מוצרים חדשים.

Avatar
נועם (11:17 28.08.2016)

היי,מה לעשות אם אין לי קופסא מפלסטיק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:23 28.08.2016)

היי נועם,
אפשר לשים את זה בכל קופסה אחרת, גם מזכוכית. אם אין קופסה, אפשר לשים בתוך קערת פלסטיק/זכוכית/מתכת ולעטוף היטב בניילון נצמד.

Avatar
אור (17:17 26.08.2016)

היי,אני רוצה להכין את הגלידה הזו ואני רוצה גם להכין גלידת לוטוס. אני צריכה לשנות משהו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:30 26.08.2016)

היי אור,
לגלידת לוטוס יש להשתמש בעוגיות לוטוס (כ-15 עוגיות), כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, כף גדושה ממרח לוטוס וכמובן מיכל שמנת ושליש כוס חלב ממותק.

Avatar
תהל (13:58 1.05.2016)

הכנתי את הגלידה אתמול היא יצאה ממש טעימה אתם לא מבינים יותר מכל רשתות הגלידריות שאני מכירה אבל איך אפשר להכין בטעמים אחרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:22 1.05.2016)

היי תהל,
שמחה שיצא טעים 🙂
גלידות בטעמים נוספים:
קרם וניל עוגיות וקרם פצפוצי שוקולד
גלידת שוקולד-מוקה
עוגת גלידה
שבוע מעולה!

Avatar
אלונה (01:45 27.03.2016)

סליחה תיקונים של אייפון , אני הכנתי כגלידת תות וכגלישת אוריאו אבל גלידת תות קפאה ממש כמו אבן וגלידת אוריאו יצאה יותר טוב , למה ???

Avatar
אלונה (01:43 27.03.2016)

תודה הכנתי אבל אני לא מבינה תמה זה ממש קפוא במקפיא כגלידת וכגלידה בטעם אחר זה יצא יותר טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:45 27.03.2016)

היי אלונה,
איך הכנת את גלידת התות? מה היו המצרכים בהם השתמשת?

Avatar
אלונה (00:51 22.03.2016)

האם אפשר להכין חלב מרוכז ושמנת מתוקה בלי פודינג ורק לחתוך תותים ולשים בפנים ??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 22.03.2016)

כן אפשר 🙂
מומלץ שגם החלב המרוכז וגם השמנת יהיו קרים מאוד לפני ההקצפה.

Avatar
טלי (15:27 21.09.2015)

היי ממש בא לי על הגלידה הזאת… איך מכינים אותה פרווה? ואם זה יצא טעים פרווה..
יש לי עוגיות אוראו פרווה שהם בלי חלב נכרי..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:30 21.09.2015)

היי טלי,
אפשר וזה ייצא טעים 🙂 במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה.
גמר חתימה טובה 🙂

Avatar
טלי (23:01 11.10.2015)

הכנתי בפרווה ויצא סוף!
שמתי חלב אורז בטעם וניל.
הגשתי את זה עם הסופלה המעולה שבאתר . הצלחות הריקות הוכיחו..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 12.10.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שמחה שכולם נהנו. שיהיה יום נפלא!

Avatar
פזית (22:06 1.09.2015)

הי, קניתי בטעות חלב כחוש ממותק ומרוכז( זה בפחית שימורים ונראה אותו דבר.)
השאלה אם העובדה שהוא כחוש תפריע למתכון או שאפשר להשתמש בו במתכון הזה?
תודה מראש. פזית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:23 1.09.2015)

היי פזית,
לא מכירה כחוש אבל אני מניחה שאפשר.

Avatar
רוי (17:52 14.08.2015)

שלום , האם אפשר להשתמש גם בחלב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:56 14.08.2015)

היי רוי,
החלב המרוכז מעניק מרקם יותר דומה לגלידה, רך יותר, אבל אפשר להשתמש גם בחלב רגיל ואם הגלידה מתקשה מאוד לאחר הקפאה, פשוט להפשיר אותה כמה דקות בטמפ' החדר והיא תתרכך.

Avatar
אנה (13:33 7.05.2015)

שלום, האם אוכל להחליף את הכף גדושה אינסטנט פודינק וניל בכף תרכיז וניל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 7.05.2015)

היי אנה,
אבקת אינסטנט פודינג וניל עוזרת להקצפה יותר טובה אבל את יכולה להשתמש גם בכפית תמצית וניל במקום (לא מכירה תרכיז וניל, האם התכוונת לתמצית וניל?)

Avatar
אנה (14:38 7.05.2015)

כן התכוונתי לתמצית וניל, תודה רבה(:

Avatar
רן (13:16 8.03.2015)

שלום,
מה את ממליצה לעשות עם מה שנשאר מהחלב המרוכז?
האם צריך לשמור אותו במקרר לאחר שפתחתי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:46 8.03.2015)

היי רן,
כן, צריך להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר.
אפשר להכין מהחלב שנשאר פאדג' שוקולד קל וטעים:
http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל. לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות ומערבבים היטב. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.

Avatar
רן (16:53 8.03.2015)

אחלה,
תודה רבה! 🙂

Avatar
לימור (00:37 21.01.2015)

-מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה ושומרים במקפיא לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

באיזה קופסה צריך לשמור במקפיא??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:35 21.01.2015)

הי לימור,
כל קופסה מפלסטיק שיש לך ואם אין לך מפלסטיק, את יכולה לשמור בכל כלי אחר סגור.

Avatar
שני (13:56 10.03.2015)

אפשר גם עוגיות לוטוס והממרח שלו זה נשמע מעניין מאוד

Avatar
אורנה (10:17 9.09.2014)

היי אפרת.
איזו גלידה סוף הדרך!
הכנתי אחת עם עוגיות אוראו ואחת עם אגוזים.
בפעם הבאה אנסה עם פקאנים מסוכרים, בטוחה שיצא טעיםםם.
🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:41 9.09.2014)

מעולה! אהבתי את הגיוונים והאמת שעם פקאנים מסוכרים נשמע ממש טוב 😉

Avatar
אורנה (17:49 12.08.2014)

היי.
אני לא אוהבת גלידה עם תוספת עוגיות.
יש לך רעיון לתוספות אחרות שיתאימו למתכון הזה?
יום טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:09 12.08.2014)

הי אורנה,
תוספות אפשריות במקום עוגיות: פירות יער (קפואים או טריים), שברי מקופלת, אגוזים שבורים, פצפוצי שוקולד, צימוקים.

Avatar
אליאנה (21:15 11.06.2014)

אני מחר עושה את הגלידה ואני לא יודעת איפה קונים את החלב הזה …
ואני רוצה לדעת נגיד אני רוצה לעשות את הגלידה בכמות גדולה אז כמה להוסיף?
אהה וגם רציתי לשאול את רשמת למעלה במתכון שלא משתמשים במכונה…
ואת רשמת שמקציפים את השמנת ועדו כמה דבריםם ]:
מסכנה חפרתי לך חחחחחח
ותמשיכי להביא מתכונים טעימים ומגרים אני עוד שנייה אוכלת את המחשב חחחחחחח
יש לך מתכון של גלידת אוראו בטעם שוקולד אני מתה על זה .
ביי נהנתי מהמתכון {ומהגלידה כמובןןן}

Avatar
אליאנה (21:18 11.06.2014)

שוב פעם אני …
חח שכחתי אני רציתי לשאול אם אני ישתמש בחלב רגיל זה יצא טעים או פחות טעים או אותו הדבר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:15 11.06.2014)

הי אליאנה,
חלב מרוכז ממותק אפשר למצוא בכל סופר, זה מגיע בקופסת שימורים.
אם את רוצה להכין בכמות גדולה פשוט תכפילי כמויות, זאת אומרת 2 מיכלי שמנת, 2/3 כוס חלב מרוכז, 2 כפות גדושות א.וניל ו-20 עוגיות.
לגבי המכונה התכוונתי למכונת גלידה ביתית שלא לכולם יש בבית אבל כן צריך להשתמש במיקסר כדי להקציף את החומרים.
אם תשתמשי בחלב רגיל זה גם ייצא טעים אבל כדי לשמור על מרקם של גלידה לאורך זמן (גם אחרי כמה ימים במקפיא) מומלץ להשתמש בחלב ממותק.
ולגבי מתכון לגלידת שוקולד, אני מצרפת קישור לגלידת שוקולד-מוקה ואת יכולה להוסיף לזה עוגיות אוראו:
http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/
מקווה שלא פספסתי אף שאלה ואם כן את מוזמנת לשאול 😉
ערב נעים ולילה טוב!

Avatar
לי סרור (16:30 5.06.2014)

יש לי שאלה מהי הכמות שיוצאת מהמתכון הזה?
מספיקה ל-5 אנשים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:35 5.06.2014)

הי לי,
הכמות מספיקה בערך ל 5-6 כדורים.

Avatar
ערן (13:05 27.05.2014)

"1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל" = האבקה או הפודינג המוכן ממנה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:08 27.05.2014)

הי ערן, הכוונה לאבקה.

Avatar
עדן (08:03 23.05.2014)

במה אפשר להחליף את האוריאו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:27 23.05.2014)

הי עדן,
אפשר לשים במקום סוג אחר של עוגיות מתוקות או מקופלת מפוררת.
שבת שלום 🙂

Avatar
מה (16:34 11.06.2014)

היוש
ניראה מענייין מה זה חלב מרוכז????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:56 11.06.2014)

הי, חלב מרוכז הוא חלב שהוציאו לו את המים והוסיפו לו סוכר לכן הוא מאוד סמיך ומתוק. הוא נשמר בטמפ' החדר (ולא המקרר) ובדר"כ נארז בקופסת שימורים.

Avatar
ליאן (20:37 22.05.2014)

שלום, הגלידה יצאה ממש ממש טעימה. רק יש בעיה אחת והיא שאני לא מפסיקה לאכול אותה 🙂
שאלה- מה אפשר להכין עם החלב המרוכז שנשאר לי בקופסא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:46 22.05.2014)

הי ליאן, את יכולה להכין פאדג' שוקולד קל וטעים:
http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
או ממתק שוקולד קפוא: ממיסים 1/3 כוס חלב מרוכז + 80 גרם שוקולד מריר/חלב במיקרוגל ומערבבים עם 2/3 כוס קורנפלקס או עוגיות שבורות. מגלגלים לכדורים או מניחים בתבנית קרח מסיליקון ומקפיאים.

Avatar
מוני (20:30 22.05.2014)

זאת הגלידה הכי טעימה שאכלתי, בחיי. אחד המתכונים השווים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:40 22.05.2014)

שמחה לשמוע שאהבת 🙂

Avatar
סופיה (18:39 22.05.2014)

אפשר בכול זאת לוותר על חלב מרוכז ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:00 22.05.2014)

הי סופיה, אפשר להכין עם חלב רגיל אבל אם רוצים מרקם של גלידה מומלץ להשתמש בחלב מרוכז.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.