זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
בראוניז:
רבע כוס רסק תפוחים (70 גרם) (*למי שרוצה בכל זאת להשתמש בביצה- ראו הערה בתחתית המתכון).
רבע כוס שמן (50 מ”ל)
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר (100 גרם)
כפית תמצית וניל (לא חובה)
2 כפות גדושות קורנפלור (40 גרם)
כף גדושה אבקת קקאו
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים – 80 גרם (אפשר להשתמש בכל אגוזים אחרים או שקדים)
קצפת:
חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל)
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב סויה/קוקוס
*לקישוט: 2-3 קוביות שוקולד מגורדות (לא חובה)
אופן הכנה:
הכנת הבראוניז:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-ממיסים במיקרוגל כמה שניות את קוביות השוקולד עם השמן ומערבבים.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את רסק התפוחים עם תערובת השוקולד. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים.
-מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו והאגוזים ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת בתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הקצפת:
-מקציפים קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
-לאחר שעוגת הבראוניז התקררה לגמרי יוצקים מעליה את הקצפת, מפזרים מעל שוקולד מגורד ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
*ניתן להכין מראש, לעטוף היטב ולהקפיא. להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.
הערה: ניתן להמיר את רסק התפוחים בביצה גדולה, לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים. זמן האפיה עשוי להתקצר לכ-30 דקות.
האם חייב לשים חלב בקרם כי אין לי חלב פרווה
ומה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים 3 כפות מים קרים במקום
היי, הכנתי את שכבת הבררוניז והיא יצאה לי מאוד שומנית, ממש יש שמן שיוצא החוצה לאחר האפייה.. ייתכן שהכמוץ של השמן לא היתה מדויקת כיוון שבפסח אני עובדת עם כוס רגילה ולא עם כוסות מדידה… האם לדעתך זה אמור לפגום בתוצאה הסופית? חג שמח!
זה לא אמור לפגוע בתוצאה.
חג שמח:)
תודה רבה על המענה!! הנחתי מעל העיר סופג שיספוג קצת את השומן וזה נראה טוב. מחכה לטעום הערב 😋
היי אפרת,
עוגת הבראוניז כעת בתנור, אגיש את אותה מחר בערב. כמה שאלות:
1. האם לשים את הקצפת על העוגה כבר היום?
2. ניתן לשמור במקרר עד מחר בערב?
תודה מראש
היי גל,
1. את יכולה לצפות בקצפת מהיום ואת יכולה גם מחר- לבחירתך(:
2. אפשר.
חג שמח!
תודה רבה על תשובתך😊😀
בנתיים הבראוניז היו בתנור מעל שעה (בגרסת הביצה), והקיסם עדיין יוצא עם הבלילה עליו (מהתחתית).
הוצאתי לאחר זמן רב ואחרי שהשוליים התחילו להשרף, והנחתי לו להתייבש. מה דעתך, האם יהיה לזה לאחר צינון וקירור מרקם מתאים? או לוותר ולהכין משהו אחר?
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? אפית בחום הנכון ובתבנית הנכונה?
אם כן, הבראוניז אמורים להתייצב לאחר קירור.
תודה רבה על תגובתך.
אני מאמינה שזה ייצא טוב, העוגה יצאה כמקשה אחת לאחר צינון (ולא התפרקה), נראה טוב כשהקצפת מעל, מסתירה מה שצריך (ניקובים מרובים של קיסם).. 🙂 מצרפת תמונה.
נראה מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊
התגובות היו מעולות 🙂 תודה רבה על פסח יפה, טעים ומגוון🙏🙏
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף וחג שמח(:
היי אפרת
כדי להחליף את הקורנפלור (כן משתמשת ברסק תפוחים) אפשר קמח כוסמין 70 אחוז או שיש חשש לדחיסות יתר?
בתודה מראש על המענה.
היי עינת,
היות ומדובר רק ב-2 כפות קמח זה אמור להיות בסדר(:
היי,
רציתי לשאול בבקשה חייב לשים נייר אפיה או שאפשר רק לשמן טוב את התבנית וזה מספיק? זוכרת שבעבר עשיתי היה מעולה אבל לא יכולתי להוציא את הנייר אפיה מלמטה.
המתכונים שלך מעולים וקלים.
תודה וחג שמח
היי,
אפשר גם לשמן את התבנית:)
באיזה גודל התבנית?
היי נטע,
תבנית אינגליש קייק – 10X31 (עומק 5 ס”מ).
היי, האם אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים והאם אפשר למרוח את הקצפת הזו מעל המתכון של הבראוניז ללא גלוטן?
היי,
אפשר חלב שקדים, ואפשר למרוח קצפת על הבראוניז ללא גלוטן:)
חייבת לציין שהעוגה יצאה לי ממש טובה וטעימה .
אפיתי בחום יותר נמוך וקיבלתי מלא מחמאות…
תודה רבה לך!☺
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
אפשר לשים את הקצפת על העוגה כשהיא חמה עדין?
היי יקירה,
שימי לב להערות : לאחר שעוגת הבראוניז התקררה לגמרי יוצקים מעליה את הקצפת, מפזרים מעל שוקולד מגורד ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
הקצפת תימס אם תשימי כשהעוגה עדיין חמה.
עשיתי בדיוק לפי המתכון והעוגה נשרפה לי. יצא קשה כמו אבן!
היי קורל,
באיזו תוכנית בתנור אפית? מה מצויר על האייקון?
כמה זמן אפית?
אחרי יותר משעה בתנור נשרף מהצדדים ונשאר נוזלי מבפנים. מבעבע בזמן האפייה, הלך לפח
אל תזרקי, תמשיכי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר. את הצדדים שנשרפו אפשר להסיר עם סכין.
באיזה כוס השתמשת? התנור היה חם מאוד כשהכנסת את העוגה?
הכפלת כמויות? באיזו תבנית השתמשת?
אוף התחתית יצאה לי קשה כמו אבן!! האם הקצפת מעל תאכל אותה? יש איך לתקן? (שמתי כבר קצפת)
האם הקצפת תרכך*
היי ים,
למה היא יצאה קשה כל כך?
אפית בתוכנית רגילה (חום עליון וחום תחתון)? כמה זמן אפית?
הקצפת כן אמורה לרכך קצת את התחתית אבל תלוי עד כמה היא קשה.
כן בתוכנית רגילה במשך חצי שעה. כנראה שזה היה יותר מידי… שמתי במקום אגוזים עוגיות יין של פסח מרוסקות. זה גם השפיע אולי? הכנתי בתבניות מאפינס מנייר. זרקתי 3 שהיו ממש קשים ואת השאר השארתי בתקווה שיתרככו…
נשמע כאילו התנור שלך חזק. פעם הבאה כדאי לאפות ב170 מעלות במקום 180.
מקווה שזה ייצא בסדר 🙂
חג שמח
תודה רבה!!! המתכונים שלך תמיד יוצאים נפלא!!! בכל אופן אני מכינה קינוח נוסף שלך לערב החג אז מקווה שלפחות אחד יצליח לי. חג שמח!
היי רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית באותה כמות בעוגת הבראוניז?
כן אפשר.
המרתי את השמן לשמן קוקוס.
לקצפת השתמשתי בחלב שקדים.
למרות שהעוגה התייבשה קצת אני ואישתי לא הפסקנו לאכול!!
מתכון קל, מהיר וטעייים.
תודה לך אפרת.
מעולה 🙂
תודה ארז
היי אפרת, העוגה כרגע בתנור כבר כמעט שעה אבל היא לא ממש מתקשה.. כלומר היא קצת התייצבה אבל הקיסם לא יוצא יבש ושכבת השמן צפה למעלה. עקבתי אחרי ההוראות ולא רואה שפיספסתי משהו. יש משהו לעשות במצב הנוכחי? העברתי כרגע לטורבו אולי משהו ישתנה..
הכנת עם רסק תפוחים או ביצה?
באיזה תבנית השתמשת?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
חיממת את התנור מראש? חום עליון ותחתון?
עם רסק תפוחים. הכפלתי כמויות ושמתי ב2 אינגליש קייק, וכן השתמשתי בכוס מדידה וגם התנור חומם מראש.. אחרי הטורבו אגב היא דיי נשרפה 🙁
כשמכינים עם רסק תפוחים לוקח לעוגה קצת יותר זמן להאפות.
טורבו זאת תוכנה חזקה מידי לעוגות. אם היא נשרפה רק בחלק העליון תסירי את החלקים שנשרפו בעזרת סכין.
כרגיל, מתכון טעים להפליא!
לא עשיתי את הקרם מכל מיני סבות. טעים בכל מקרה!
פסח שמח!
שמחה שיצא טעים גם בלי הקרם 🙂
תודה וחג שמח!
ראשית תודה על המתכונים, אימצתי כבר כמה מהם.
שאלה: אפשר לוותר על הקרם? כלומר העוגה תהיה טובה גם ללא הקרם?
כן. העוגה יוצאת קצת לחה אז אין בעיה. קחי רק בחשבון שהיא תצא נמוכה בלי קצפת.
חג שמח 💝
האם ניתן להחליף את האגוזים בקוקוס?
במקום האגוזים אפשר לשים כחצי כוס עוגיות יין לפסח מפוררות דק. לא בטוחה איך זה ייצא עם קוקוס.
הי אפרת,
אם אני מכינה את המתכון עם ביצה והייתי רוצה להוסיף את הקורנפלור,
האם אפשר להוסיף או כדאי לוותר עליו מבחינת הטעם?
תודה וחג פסח שמח
היי לינוי,
הקורנפלור סופח נוזלים ואם את רוצה שהתחתית תהיה פאדג’ית ולחה אז לא כדאי להוסיף קורנפלור או להוסיף רק כפית אחת (בגרסה הטבעונית הקורנפלור טוב כי יש רסק תפוחים שמרטיב מאוד את התערובת).
חג שמח ❤️
ערב טוב איזה תחליף יש לחלב לעוגת פרווה? בפסח לא נוכל להשתמש בחלב קןקוס או סויה. האם מים יכול להתאים?
במקום רבע כוס חלב קוקוס/סויה אפשר לשים 2-3 כפות מים קרים.
למה צריך את הקונפלור?
הקורנפלור נותן נפח וסופח נוזלים. אפשר לשים במקום קמח רגיל.
אם את מכינה עם ביצה אפשר לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים.
היי, אפשר לוותר על הרסק תפוחים? מה התפקיד שלו במתכון?
תודה
הרסק הוא במקום ביצה.
אפשר להמיר את רסק התפוחים בביצה גדולה, לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים. זמן האפיה עשוי להתקצר לכ-30 דקות.
הי,
אפשר לוותר על האגוזים?
אני לא אוהבת אגוזים, מה התפקיד שלהם פה במתכון?
היי לאה,
במקום אגוזים אפשר לשים שני שליש כוס פירורי ביסקוויטים (אפשר להשתמש גם בביסקוויטים ללא גלוטן).
הי אפרת,
האם יש דרך להקציף בלי מיקסר? (כי אין לי),
או שכבר עדיף לוותר על הקצפת ואולי לצפות את הבראוניז במשהו אחר?
תודה!
היי מיכל,
בלי מיקסר יהיה קשה להגיע לקרם יציב.
אפשר להכין ציפוי שוקולד אבל קחי בחשבון שבלי קצפת הם ייצאו נמוכים.
רוצה לומר לך תודה באופן אישי, אני מאוד נהנת מהמתכונים באתר ומההסברים הפשוטים !
ניסיתי את הבראוניז ומשום מה זה לא נאפה לי טוב,מעל הבלילה היתה שכבה עבה של שמן ..
והבלילה לא התגבשה למשהו אחיד בחום, נשארה נוזלית . בדקתי מספר פעמים אם פעלתי על פי כל ההוראות ואכן פעלתי.האם יודעת מדוע זה קרה כך ?
היי שיר,
הכנת עם רסק תפוחים? כמה זמן אפית?
לתחתית לוקח זמן להאפות. יש לאפות עד שהתחתית מוכנה, כמה זמן שזה לוקח.
הי אפרת,
אני רוצה רק לראות שהבנתי.. 🙂
לוותר על רסק תפוחים וקורנפלור ולהוסיף ביצה ומים במקום, אבל מה בעצם יגרום לעוגה לתפוח מעט?..
ושאלה נוספת- בתמונה זה נראה ריבועים קטנים.. איך זה יוצא ככה מתבנית אינגליש קייק?
תודה!
נכון. למעשה המתכון של התחתית הוא:
1 ביצה
רבע כוס שמן
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף גדושה אבקת קקאו
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
כף מים
*העוגה לא תופחת יותר מידי כי זה בראוניז. התחתית יוצאת רכה ופאדג’ית אך יציבה.
לגבי הריבועים, הכנתי בתבנית אינגליש קייק. חציתי את העוגה לאורך ואז לריבועים.
חג שמח 🙂
תודה אפרת על המתכונים המוצלחים אחד אחד! את מדהימה, שה’ יחזיר לך בשפע רב על כל העזרה בכל כך הרבה בתים… 🙂
המתכון מושלם וטעים.
הכנתי שבת שעברה וקיבלתי אינספור מחמאות, היום מכינה שוב, וכמובן מכפילה כמויות!
תודה רבה יקירה 🙂
שבת שלום!
רציתי לומר שהעוגה יצאה ממש טעימה!!!
ובלי קשר רציתי לשאול שאלה. בכל המתכונים באתרים רשום לשפוך את הבלילה של העוגה על תבנית קפיצית או 26 או 24 . רציתי לדעת איך אני ממירה את זה לתבנית חד פעמית ז”א איזה מהתבניות החד פעמיות זה 24 ו26?
היי אורטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
המתכונים באתר הם דווקא מתייחסים לתבניות חד פעמיות ולא לקפיציות שהן יותר גדולות בנפח.
המתכון הזה למשל יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי להכין בתבנית עגולה 24 חד פעמית.
המשך יום נפלא
האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק
כן, הכמות מתאימה לתבנית אנגליש קייק.
דבש (אפשר להחליף לסילאן? )ותבלינים.
אני כל כך מודה לך אפרת על העזרה.
שיהיה לך חג מקסים!
אז את יכולה לוותר על הסויה ולתבל רק בסילאן, תבלינים וכמובן מלח.
את יכולה לגרד גם 2-3 שיני שום אם את אוהבת, זה מוסיף לטעם.
כן, לא לגמרי קיררתי אבל אולי לא נכון כך לעשות.
מ’תאומרת על שוקולד ממולא?
אגב, בבישול של עוף מה יכול להחליף רוטב סויה בפסח?
תודה, תודה ושוב תודה!
אז לא אמורה להיות בעיה להכין משוקולד ממולא בקרם. דווקא יכול להיות יותר טעים.
לגבי העוף, זה תלוי מה עוד מרכיבי התיבול שלו? חוץ מהסויה.
בוקר אור ומועדים לשמחה,
קצת דחוף, עשיתי מוס שוקולד ללא ביצים רק עם שוקולד, מים וסוכר.
נראה לך שאפשר לעשות אותו דבר בשוקולד ממולא קרם אגוזים, או שהקרם לא מתאים?
תודה, אפרת וחג שמח!
היי דבי,
לגבי המוס שהכנת- המסת את השוקולד עם המים והסוכר, קיררת ואז הקצפת?
וואו!!!
ניראה מושלם!!! 🙂
אפשר להשתמש בחלב רגיל, נכון?
תודה על המתכונים, כרגיל……
ופסח כשר ושמח!!!!!!
כן בטח.
חג שמח יקירה 🙂
בכל אופן לא ניראה לי שאני אכין את זה הפסח כי יש פה יותר מדי חומרים שמחמירים כמונו לא אוכלים 🙁
לא נורא, יש לנו מספיק דברים טעימים לאכול ומקסימום נצא קצת רזות מהחג הזה……. 😉
לא נורא, תכיני אחרי פסח בהזדמנות 🙂
היי, אם מחליפים את הרסק תפוחים צריך להחליף גם את הקורנפלור?
תודה וחג שמח
היי לריסה,
אם מכינים עם ביצה במקום רסק יש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים.
חג שמח 🙂
אפשר לשים במקום החלב מים?
היי נעמה,
אפשר לשים 3 כפות מים קרים במקום רבע כוס חלב.
חג שמח 🙂
היי,
איך ניתן להמיר את החלב סויה לחלב רגיל?
וכמו כן את הביצה עדיין להוסיף עם מים או עם חלב?
היי לימור,
אין בעיה להשתמש בחלב רגיל.
אם את שמה ביצה השינויים היחידים הם שיש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף לבלילה כף מים או חלב.
חג שמח 🙂
היי, מה אפשר לשים במקום חלב קוקוס/ חלב סויה? והאם קרם קוקוס הוא תחליף הגיוני? תודה
היי ליאורה,
אפשר לשים במקום החלב רבע כוס קרם קוקוס.
חג שמח 🙂
ליאורה, קרם קוקוס, זה מוצר זהה לחלב קוקוס, ההבדל הוא באחוזי השומן, קרם קוקוס לרוב הינו על 17-19% שומן לעומת נוזל קוקוס/ חלב קוקוס שבדרכ נמצע עם 5-7% שומן,
ולכן ברור שניתן להחליף בניהם
יש תחליף לאינסטנט פודינג ?
היי רחלי,
לא ממליצה לוותר על פודינג וניל.