התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון לבראוניז שוקולד עם קצפת בלי ביצים (פרווה) – טבעוני, ללא גלוטן וכשר לפסח.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

מצרכים (כ-12 יחידות):

בראוניז:

רבע כוס רסק תפוחים (70 גרם) (*למי שרוצה בכל זאת להשתמש בביצה- ראו הערה בתחתית המתכון).

רבע כוס שמן (50 מ"ל)

50 גרם שוקולד מריר

חצי כוס סוכר (100 גרם)

כפית תמצית וניל (לא חובה)

2 כפות גדושות קורנפלור (40 גרם)

כף גדושה אבקת קקאו

3/4 כוס אגוזי מלך טחונים – 80 גרם (אפשר להשתמש בכל אגוזים אחרים או שקדים)

קצפת:

חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל)

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב סויה/קוקוס

*לקישוט: 2-3 קוביות שוקולד מגורדות (לא חובה)




אופן הכנה:

הכנת הבראוניז:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-ממיסים במיקרוגל כמה שניות את קוביות השוקולד עם השמן ומערבבים.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את רסק התפוחים עם תערובת השוקולד. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו והאגוזים ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת בתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

-מקציפים קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שעוגת הבראוניז התקררה לגמרי יוצקים מעליה את הקצפת, מפזרים מעל שוקולד מגורד ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

*ניתן להכין מראש, לעטוף היטב ולהקפיא. להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה.

הערה: ניתן להמיר את רסק התפוחים בביצה גדולה, לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים. זמן האפיה עשוי להתקצר לכ-30 דקות.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

ראו גם
מאפינס תפוזים לפסח
לחם טחינה ללא גלוטן

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אפרת (14:08 25.04.2019)

כרגיל, מתכון טעים להפליא!
לא עשיתי את הקרם מכל מיני סבות. טעים בכל מקרה!
פסח שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 25.04.2019)

שמחה שיצא טעים גם בלי הקרם 🙂
תודה וחג שמח!

Avatar
אליזבט (10:43 25.04.2019)

ראשית תודה על המתכונים, אימצתי כבר כמה מהם.
שאלה: אפשר לוותר על הקרם? כלומר העוגה תהיה טובה גם ללא הקרם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 25.04.2019)

כן. העוגה יוצאת קצת לחה אז אין בעיה. קחי רק בחשבון שהיא תצא נמוכה בלי קצפת.
חג שמח 💝

Avatar
ענת (12:37 18.04.2019)

האם ניתן להחליף את האגוזים בקוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 18.04.2019)

במקום האגוזים אפשר לשים שני שליש כוס עוגיות יין לפסח מפוררות דק. לא בטוחה איך זה ייצא עם קוקוס.

Avatar
לינוי (10:20 18.04.2019)

הי אפרת,

אם אני מכינה את המתכון עם ביצה והייתי רוצה להוסיף את הקורנפלור,
האם אפשר להוסיף או כדאי לוותר עליו מבחינת הטעם?

תודה וחג פסח שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 18.04.2019)

היי לינוי,
הקורנפלור סופח נוזלים ואם את רוצה שהתחתית תהיה פאדג'ית ולחה אז לא כדאי להוסיף קורנפלור או להוסיף רק כפית אחת (בגרסה הטבעונית הקורנפלור טוב כי יש רסק תפוחים שמרטיב מאוד את התערובת).
חג שמח ❤️

Avatar
שרה (21:01 11.04.2019)

ערב טוב איזה תחליף יש לחלב לעוגת פרווה? בפסח לא נוכל להשתמש בחלב קןקוס או סויה. האם מים יכול להתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 11.04.2019)

במקום רבע כוס חלב קוקוס/סויה אפשר לשים 2-3 כפות מים קרים.

Avatar
Inbal (21:34 29.10.2018)

למה צריך את הקונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 29.10.2018)

הקורנפלור נותן נפח וסופח נוזלים. אפשר לשים במקום קמח רגיל.
אם את מכינה עם ביצה אפשר לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים.

Avatar
שריאל (14:18 28.10.2018)

היי, אפשר לוותר על הרסק תפוחים? מה התפקיד שלו במתכון?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 28.10.2018)

הרסק הוא במקום ביצה.
אפשר להמיר את רסק התפוחים בביצה גדולה, לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים. זמן האפיה עשוי להתקצר לכ-30 דקות.

Avatar
לאה (09:20 20.09.2018)

הי,
אפשר לוותר על האגוזים?
אני לא אוהבת אגוזים, מה התפקיד שלהם פה במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 20.09.2018)

היי לאה,
במקום אגוזים אפשר לשים שני שליש כוס פירורי ביסקוויטים (אפשר להשתמש גם בביסקוויטים ללא גלוטן).

Avatar
מיכל (15:23 21.08.2018)

הי אפרת,
האם יש דרך להקציף בלי מיקסר? (כי אין לי),
או שכבר עדיף לוותר על הקצפת ואולי לצפות את הבראוניז במשהו אחר?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 21.08.2018)

היי מיכל,
בלי מיקסר יהיה קשה להגיע לקרם יציב.
אפשר להכין ציפוי שוקולד אבל קחי בחשבון שבלי קצפת הם ייצאו נמוכים.

Avatar
שיר (13:38 5.04.2018)

רוצה לומר לך תודה באופן אישי, אני מאוד נהנת מהמתכונים באתר ומההסברים הפשוטים !
ניסיתי את הבראוניז ומשום מה זה לא נאפה לי טוב,מעל הבלילה היתה שכבה עבה של שמן ..
והבלילה לא התגבשה למשהו אחיד בחום, נשארה נוזלית . בדקתי מספר פעמים אם פעלתי על פי כל ההוראות ואכן פעלתי.האם יודעת מדוע זה קרה כך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 5.04.2018)

היי שיר,
הכנת עם רסק תפוחים? כמה זמן אפית?
לתחתית לוקח זמן להאפות. יש לאפות עד שהתחתית מוכנה, כמה זמן שזה לוקח.

Avatar
osnat (13:35 27.03.2018)

הי אפרת,
אני רוצה רק לראות שהבנתי.. 🙂
לוותר על רסק תפוחים וקורנפלור ולהוסיף ביצה ומים במקום, אבל מה בעצם יגרום לעוגה לתפוח מעט?..
ושאלה נוספת- בתמונה זה נראה ריבועים קטנים.. איך זה יוצא ככה מתבנית אינגליש קייק?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 27.03.2018)

נכון. למעשה המתכון של התחתית הוא:
1 ביצה
רבע כוס שמן
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף גדושה אבקת קקאו
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
כף מים
*העוגה לא תופחת יותר מידי כי זה בראוניז. התחתית יוצאת רכה ופאדג'ית אך יציבה.
לגבי הריבועים, הכנתי בתבנית אינגליש קייק. חציתי את העוגה לאורך ואז לריבועים.
חג שמח 🙂

Avatar
חיה (11:56 18.08.2017)

תודה אפרת על המתכונים המוצלחים אחד אחד! את מדהימה, שה' יחזיר לך בשפע רב על כל העזרה בכל כך הרבה בתים… 🙂

המתכון מושלם וטעים.
הכנתי שבת שעברה וקיבלתי אינספור מחמאות, היום מכינה שוב, וכמובן מכפילה כמויות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 18.08.2017)

תודה רבה יקירה 🙂
שבת שלום!

Avatar
אורטל (14:24 27.04.2017)

רציתי לומר שהעוגה יצאה ממש טעימה!!!

ובלי קשר רציתי לשאול שאלה. בכל המתכונים באתרים רשום לשפוך את הבלילה של העוגה על תבנית קפיצית או 26 או 24 . רציתי לדעת איך אני ממירה את זה לתבנית חד פעמית ז"א איזה מהתבניות החד פעמיות זה 24 ו26?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:23 27.04.2017)

היי אורטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
המתכונים באתר הם דווקא מתייחסים לתבניות חד פעמיות ולא לקפיציות שהן יותר גדולות בנפח.
המתכון הזה למשל יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי להכין בתבנית עגולה 24 חד פעמית.
המשך יום נפלא

Avatar
אלינור (19:52 16.04.2017)

האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:33 16.04.2017)

כן, הכמות מתאימה לתבנית אנגליש קייק.

Avatar
דבי (10:57 13.04.2017)

דבש (אפשר להחליף לסילאן? )ותבלינים.

אני כל כך מודה לך אפרת על העזרה.

שיהיה לך חג מקסים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:03 13.04.2017)

אז את יכולה לוותר על הסויה ולתבל רק בסילאן, תבלינים וכמובן מלח.
את יכולה לגרד גם 2-3 שיני שום אם את אוהבת, זה מוסיף לטעם.

Avatar
דבי (10:37 13.04.2017)

כן, לא לגמרי קיררתי אבל אולי לא נכון כך לעשות.

מ'תאומרת על שוקולד ממולא?

אגב, בבישול של עוף מה יכול להחליף רוטב סויה בפסח?

תודה, תודה ושוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:54 13.04.2017)

אז לא אמורה להיות בעיה להכין משוקולד ממולא בקרם. דווקא יכול להיות יותר טעים.
לגבי העוף, זה תלוי מה עוד מרכיבי התיבול שלו? חוץ מהסויה.

Avatar
דבי (10:10 13.04.2017)

בוקר אור ומועדים לשמחה,

קצת דחוף, עשיתי מוס שוקולד ללא ביצים רק עם שוקולד, מים וסוכר.

נראה לך שאפשר לעשות אותו דבר בשוקולד ממולא קרם אגוזים, או שהקרם לא מתאים?

תודה, אפרת וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:16 13.04.2017)

היי דבי,
לגבי המוס שהכנת- המסת את השוקולד עם המים והסוכר, קיררת ואז הקצפת?

Avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (00:19 12.04.2017)

וואו!!!
ניראה מושלם!!! 🙂
אפשר להשתמש בחלב רגיל, נכון?
תודה על המתכונים, כרגיל……
ופסח כשר ושמח!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:47 12.04.2017)

כן בטח.
חג שמח יקירה 🙂

Avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (18:48 13.04.2017)

בכל אופן לא ניראה לי שאני אכין את זה הפסח כי יש פה יותר מדי חומרים שמחמירים כמונו לא אוכלים 🙁
לא נורא, יש לנו מספיק דברים טעימים לאכול ומקסימום נצא קצת רזות מהחג הזה……. 😉

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:20 13.04.2017)

לא נורא, תכיני אחרי פסח בהזדמנות 🙂

Avatar
לריסה (14:38 10.04.2017)

היי, אם מחליפים את הרסק תפוחים צריך להחליף גם את הקורנפלור?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:07 10.04.2017)

היי לריסה,
אם מכינים עם ביצה במקום רסק יש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף כף מים.
חג שמח 🙂

Avatar
נעמה (10:00 10.04.2017)

אפשר לשים במקום החלב מים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:28 10.04.2017)

היי נעמה,
אפשר לשים 3 כפות מים קרים במקום רבע כוס חלב.
חג שמח 🙂

Avatar
לימור (23:57 9.04.2017)

היי,
איך ניתן להמיר את החלב סויה לחלב רגיל?
וכמו כן את הביצה עדיין להוסיף עם מים או עם חלב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:40 10.04.2017)

היי לימור,
אין בעיה להשתמש בחלב רגיל.
אם את שמה ביצה השינויים היחידים הם שיש לוותר על הקורנפלור ולהוסיף לבלילה כף מים או חלב.
חג שמח 🙂

Avatar
ליאורה (19:09 9.04.2017)

היי, מה אפשר לשים במקום חלב קוקוס/ חלב סויה? והאם קרם קוקוס הוא תחליף הגיוני? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:34 9.04.2017)

היי ליאורה,
אפשר לשים במקום החלב רבע כוס קרם קוקוס.
חג שמח 🙂

Avatar
יעל אלבז (09:45 10.04.2017)

ליאורה, קרם קוקוס, זה מוצר זהה לחלב קוקוס, ההבדל הוא באחוזי השומן, קרם קוקוס לרוב הינו על 17-19% שומן לעומת נוזל קוקוס/ חלב קוקוס שבדרכ נמצע עם 5-7% שומן,
ולכן ברור שניתן להחליף בניהם

Avatar
רחלי (11:41 9.04.2017)

יש תחליף לאינסטנט פודינג ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:47 9.04.2017)

היי רחלי,
לא ממליצה לוותר על פודינג וניל.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.