שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

סוג: פרווה

תבנית בינונית קטנה 20X30

מצרכים:

1/2 כוס (120 מ”ל) שמן

150 גרם שוקולד מריר

2/3  (133 ג’) כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס (40 ג’) קמח מצה

3/4 כוס (82 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערת זכוכית את השמן עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.

-מערבבים את הביצים במהירות בתוך תערובת השוקולד, ביצה אחת בכל פעם ומוסיפים את תמצית הוניל.

-מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים לאיחוד התערובת.

-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במשך 15-20 דקות. מצננים לטמפ’ החדר וחותכים לריבועים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

 

בראוניז לפסח, בראוניס כשר לפסח, בראוניז לפסח פרווה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות אגוזים לפסחעוגיות אגוזים לפסח
עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרון (18:23 12.04.2024)

אפרת המקסימה!מתכוונת להכין בכל פסח.האם אפשר להכין כמות כפולה ולאפות בשתי תבניות חד פעמי 20*31?פשוט העוגה נטרפת ממש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 13.04.2024)

כן אפשר:)

avatar
שירי (19:42 9.04.2023)

הי, יש אפשרות להחליף את התמצית בסוכר וניל?
אם כן, מה הכמות הדרושה לעוגה בתבנית של 32*26
תודה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 9.04.2023)

היי,
אפשר להוסיף שקית סוכר וניל ולוותר על תמצית וניל.

avatar
ענבר (13:15 5.04.2023)

הסוכר לא נמס לא משנה מה אני עושה
חיממתי שוב במיקרו, שמתי על הגז
עדיין יש גבישי סוכר… השתמשתי בסוכר לבן לא חום

מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:46 5.04.2023)

היי,
מוזר מאד שהסוכר לא נמס, אבל אם נשארו מעט גושים נסי למעוך אותם עם מזלג ולערבב.
אם הגושים לא מתפוררים עם מזלג יש סיכוי שהם נשרפו מעט ולכן עדיף להוציא אותם מהתערובת.

avatar
מאיה (20:51 28.03.2023)

היי
האם ניתן להשתמש בקמח תמי כשר לפסח במקום קמח מצה ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 28.03.2023)

היי,
כן, אפשר.

avatar
חנה (02:31 17.04.2022)

אפשר להחליף את השוקולד בקקאו? ואם כן כמה?
אין על האתר הזה אני כל הזמן משתמשת..תודה רבהה חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 17.04.2022)

היי,
ללא השוקולד הבראוניז לא יצאו מוצלח(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺

avatar
חנה (22:14 17.04.2022)

היי רק לעדכן שבסוף הבאתי מתכון מחברה.. של כוס קמח תפוחי אדמה, כוס שמן,2 כוסות סוכר 3/4 כוס קקאו ו4 ביצים ויצא מעולה
תודה:)

avatar
מוריה (22:57 14.04.2022)

יש לך מתכונים ללא שוקולד כשרים לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:39 15.04.2022)

היי,
תוכלי למצוא עוד מתכונים לעוגות לפסח (עם וגם בלי שוקולד) בקישור הבא: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97/
חג שמח ומתוק🌺

avatar
בתאל (08:28 14.04.2021)

עוגה מושלמת גם לכל ימות השנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 14.04.2021)

שמחה שאהבת את המתכון😍

avatar
שרה (11:25 2.04.2021)

היי אפרת. יש לי תבנית 20×30. או אינגליש קייק למה זה יותר מתאים?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 2.04.2021)

היי שרה,
תכיני בתבנית 20*30 (אינגליש קייק מתאימה למחצית מהכמות במתכון…).

avatar
אושרת (19:22 1.04.2021)

אפרת היקרה, חג שמח!
רוב החנויות עכשיו סגורות ומצאנו צימקאו במקום שוקולד מריר.
האם אפשר להשתמש במקום שוקולד ומה הכמות המתאימה?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 1.04.2021)

היי אושרת,
לא ניסיתי אף פעם, אבל זה אמור לעבוד גם כן. להשתמש ב150 גרם.
בהצלחה!

avatar
אושרת (09:02 2.04.2021)

עשיתי את הבראוניז עם צימקאו ויצא ממש טעים (יצא יותר כהה בגלל שזה צימקאו ולא שוקולד אך זה יצא ממש טעים וכולם אהבו)
חג שמח ושבת שלום!!! 💕

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 2.04.2021)

מעולה, שמחה מאד לשמוע! תודה על העדכון🌺

avatar
דינה (18:06 1.04.2021)

הבלילה יוצאת נוזלית האם זה בסדר?
כי ראיתי שאמרת לשטח בתבנית….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:13 1.04.2021)

היי דינה,
אכן אמור לצאת מעט נוזלי, הכוונה היא שיש ליישר את הבלילה בתבנית:)

avatar
מעין:-) (17:28 24.03.2021)

היי:) אנסה עוד מעט. אפשר להכין בטוסטר אובן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 24.03.2021)

היי מעיין,
חושבת שכן😊

avatar
דנה (23:36 17.03.2021)

שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את קמח המצה לקמח תירס או לקורנפלור? אן כן, מה היחס?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:58 18.03.2021)

היי דנה,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר. את יכולה לשים אותה כמות קורנפלור או לנסות לשלב חצי כמות קמח תירס (דק ולא רגיל) וחצי כמות קורנפלור.

avatar
הודיה (23:54 29.12.2020)

הכנתי עם קמח רגיל ושיניתי קצת את היחס עם האגוזים ויצא מוצלח מאוד! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:03 30.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן הודיה 🙂
לילה נפלא🌸

avatar
נופר (23:58 30.04.2020)

הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג וניל וקצת חלב ויצא מושלם!!! תודה!

בראוניז לפסח
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 1.05.2020)

מה זה הדבר המושלם הזה? 😍
אלופה!

avatar
הודיה (19:28 16.04.2020)

יצא מעולה! שמרנו במקרר והיה לטעמי אפילו יותר טעים אחרי קירור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 16.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה

avatar
טל (00:01 14.04.2020)

היי אפרת יקרה, חזרתי כדי לעדכן. .
אחרי 20 דקות אפיה הוצאתי מהתנור. הבראוניז נראו אפויים מלמעלה והניחוח היה משגע. כשהצטנן, חתכתי והבראוניז נראו עדיין לא אפויים. הם מאד שוקולדים וטעימים, אבל במרקם הם נראים לא עשויים. . .
תודה וחג שמח 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 14.04.2020)

היי טל,
קודם כל תודה שחזרת לעדכן 🙂
הבראוניז אמורים לצאת במרקם קצת לח. זה לפעמים מרגיש כאילו לא אפוי אבל זה אפוי.
חג שמח!

avatar
הילה (22:08 11.04.2020)

מתכון מעולה! תודה אפרת!
יצא מוצלח ממש!

בראוניז לפסח
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 11.04.2020)

נראה מעולה 😍
תודה הילה

avatar
רני ;) (12:48 10.04.2020)

אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח מצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 11.04.2020)

אני חושבת שכן. המרקם ייצא יותר פאדג’י.

avatar
דלית (11:56 7.04.2020)

היי אפרת, לתבנית של 26X32 (תבנית אלומיניום גדולה) יש להכפיל כמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:42 7.04.2020)

אלה כמויות המומלצות:
¾ כוס שמן
225 גרם שוקולד מריר
כוס סוכר
5 ביצים
5-6 כפות מים
כפית וחצי תמצית וניל
חצי כוס קמח מצה
כוס + 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק
חג שמח 🌺

avatar
טל (14:34 4.04.2020)

היי אפרת,
תודה על המתכון.
אשמח אם תוכלי להשיב על שאלותי:
1. אני לא מוצאת תמצית וניל כשרה לפסח. האם ניתן להכין את הבראוניז ללא תמצית זו?
2. האם אפשר להכין את הבראוניז מקמח מצה מלא?
3. אין לי כוס כמו זו המצולמת. מה היחסים בין כוס כזו לכוס מדידה אוניברסאלית?
תודה רבה,
טל.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 4.04.2020)

1. כן אפשר לוותר.
2. אפשר אבל אני מניחה שהמרקם ייצא קצת דחוס יותר.
3. אם זו כוס מדידה בנפח 240 מ”ל אז זה בסדר. אם לא, אפשר להשתמש בכוס מקרטון לשתיה חמה (בגודל סטנדרטי).
חג שמח והמון בריאות 🙂

avatar
טל (01:09 7.04.2020)

וואו אפרת, המון תודה על התשובה המהירה.
חג שמח מאד ורק טוב:-)

avatar
יפית כהן (09:07 28.04.2019)

שלום רב, הברוניז לפסח נחטפו. ממש קלים להכנה.
יש אפשרות את אותו המתכון להכין עם קמח אוסם רגיל. ואן כן אז אותה הכמות של קמח כמו קמח מצה?
המון המון תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 28.04.2019)

כן, אותה כמות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שרון (21:56 17.03.2018)

חושבת שכדאי להכין קרם ולמרוח מעל?איזה קרם כדאי בגירסת פרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 18.03.2018)

הבראוניז יוצאים פחות רכים מעוגה רגילה אז אני לא בטוחה אם מתאים קרם. בכל מקרה את יכולה להכין את הבראוניז ולטעום ואז להחליט אם לשים קרם או לא.
מתכון לקרם פרווה: מיכל קצפת צמחית + רבע חלב קוקוס/סויה + 3 כפות גדושות פודינג וניל.

avatar
שרון (13:15 17.04.2017)

הבראוניז פשוט מעולים!לחים וטעימים כל כך!לא הפסקתי לקבל מחמאות והתבנית פשוט חוסלה!תודה רבה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 17.04.2017)

תודה שרון, שמחה מאוד לשמוע 🙂

avatar
שרון (20:13 14.04.2017)

אפרת המקסימה מכינה מחר בערב לערב החג בראשון. כדאי לצנן את העוגה, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל?
לכמה ימים העוגה טובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 14.04.2017)

כן. העוגה טובה ל 3-4 ימים.
שבת שלום 🙂

avatar
שרה (17:24 12.04.2017)

לא חתכתי עדיין:)
האמת שהשארתי מעבר ל20 דקות, כי כל מרכז העוגה היה נוזלי כמעט לחלוטין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 12.04.2017)

ובדקת עם קיסם במרכז העוגה? יצא יבש?
בכל מקרה, תטעמי כי אם המרקם בפנים יצא לח/פאדג’י זה דווקא יכול להיות טעים.

avatar
שרה (15:14 12.04.2017)

תודה. כך עשיתי כי לא הגבת:) אני צכה לדעת לפעמים הבאות- מתי משתמשים בטורבו??
העוגה נראית טעימה, מה הסיבה שבצדדים יצא אפוי ובאמצע פחות?
תודה על המתכונים החדשים, למרות החג. אין עליך ועל האתר. מכורה סופית!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 12.04.2017)

סורי, ראיתי מאוחר.
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בתוכנית האפיה הרגילה. בטורבו משתמשים רק אם רוצים לאפות שני מגשים ביחד (וגם אז אם זמן האפיה לא ארוך מידי אני תמיד ממליצה לאפות כל מגש לחוד כדי לא לקחת סיכונים מיותרים 🙂 )
כמה זמן אפית? הבראוניז התקררו לגמרי כשחתכת אותם?

avatar
שרה (12:46 12.04.2017)

מכניסה עכשיו לתנור. יש ענין בטורבו?
אשמח לתגובה מהירה… התנור חם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 12.04.2017)

היי שרה,
בתוכנית אפיה רגילה- קו עליון ותחתון.

avatar
שרון (17:27 5.04.2017)

לאינגליש קייק לעשות מחצי מהחומרים?כמה כפות קמח מצה?אותו זמן אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 5.04.2017)

כן, מחצית מהחומרים. בסביבות 2 כפות קמח מצה. זמן אפיה לא אמור להשתנות הרבה.

avatar
שרון (09:10 3.04.2017)

הי אפרת כמה גר’ אגוזים ל-3/4 כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 3.04.2017)

היי שרון,
זה יוצא כ-85 גרם.

avatar
מיכל שורץ (10:56 23.07.2016)

בגלל אילוצין של מה שהיה בבית.. הכנתי עם קמח תפו”א ועם 3 ביצים בלבד ויצא מצוין !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 23.07.2016)

היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מזי (18:55 27.04.2016)

כמה זמן לוקח לסוכר להינמס לגמרי..אני בוחשת דקות ארוכות אבל הוא לא נמס בתערובת.
אודה לתשובתך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 27.04.2016)

היי מזי,
זה יכול להיות קשור לסוג הסוכר או אם זה סוכר חום לוקח לו קצת יותר זמן. בסוף הוא יימס 🙂

avatar
דני (12:17 27.04.2016)

היי
יש אפשרות למתכונים של מרנג,מופלטה,ופריקסה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 27.04.2016)

היי דני,
אני אשתדל לפרסם בהמשך.. 🙂

avatar
דני (08:13 24.04.2016)

בוקר טוב
חזרתי לעדכן מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:37 24.04.2016)

תודה דני 🙂

avatar
דני (22:12 17.04.2016)

ערב טוב
אפשר את המידות בגרמים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 17.04.2016)

היי דני,
המידות בגרמים:
100 מ”ל שמן
150 גרם שוקולד מריר
130 גרם סוכר
4 ביצים (גודל הביצים לא משנה)
5 גרם תמצית וניל
40 גרם קמח מצה
80 גרם אגוזים קצוצים דק

avatar
דבורה (12:26 17.04.2016)

האם אפשר לאפות בטוסט אובן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 17.04.2016)

היי דבורה,
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.
חג שמח 🙂

avatar
חן (15:15 26.06.2015)

בימים רגילים, לא פסח, אפשר להחליףאת השליש קמח מצה בקמח רגיל? או שהכמות משתנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 26.06.2015)

כן חן, אפשר להמיר לקמח רגיל באותה כמות.
יש גם מתכון לבראוניז מעולה ללא קמח בכלל אם זה מעניין אותך.
שבת שלום! 🙂

avatar
דבי (21:39 29.03.2015)

ערב טוב,
האם אפשר להחליף את האגוזים בקוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 29.03.2015)

היי דבי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה 🙂

avatar
שרון (17:59 20.03.2015)

הכוונה לקמח מצה לעוגות או הרגיל (זה שמטגנים איתו שניצלים)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 20.03.2015)

אם יש לך קמח מצה לעוגות אז עדיף כי הוא יותר דק ועדין.

avatar
שרון (17:27 20.03.2015)

תודה רבה האם אפשר לאפות את שתי התבניות על אותו מדף בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 20.03.2015)

כן ואפילו מומלץ 🙂

avatar
שרון (09:36 20.03.2015)

אפשר להכפיל כמויות כדי שתצא לי כמות גדולה יותר ואפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית ובאיזה גודל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.03.2015)

היי שרון,
אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בשתי תבניות קטנות ולא באחת גדולה כדי שהבראוניז יהיו שווים באפיה גם באמצע. אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאלומיניום בינוניות בגודל 31×22
שבת שלום 🙂

avatar
שושנה (18:27 15.03.2015)

אפשר לשים במקום קמח מצה קמח ת”א?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 15.03.2015)

הי שושנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

avatar
תמר (23:47 20.04.2014)

מתכון מעולה. הכנתי ב-10 דקות והעוגה גרפה מחמאות במשך שעה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:51 20.04.2014)

תודה תמר 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 20.04.2014)

תודה על העדכון וחג שמח 🙂

avatar
לימור (23:02 20.04.2014)

יצא טעים מאוד גם בלי אגוזים

avatar
מיאו (20:14 20.04.2014)

פשוט וקל.
יצא נהדר..חג שמח.

avatar
מזל (10:23 20.04.2014)

מתכון מעולה.כבר פעם שנייה שמכינה.כל הכבוד לאתר!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:35 20.04.2014)

תודה מזל 🙂

avatar
ענת (19:25 15.04.2014)

אם אני לא שמה אגוזים האם יש משהו במתכון שצריך לשנות ?
להוסיף או לגרוע ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 15.04.2014)

היי ענת, הייתי מוסיפה במקום עוד 1/2 כוס קמח תופח לפסח (עדיף) או 1/3 כוס קמח מצה, בנוסף לקמח מצה שמצוין במתכון.

avatar
ענת (09:26 16.04.2014)

תודה 🙂

avatar
לימור (15:16 14.04.2014)

יצא לי ממש טעעעעים!!!

avatar
אוהד (18:53 10.04.2014)

מתכון מעולה, אהבתי שזה לא מבוסס על מרגרינה או חמאה כמו שאר הבראוניז. ממש טעים לי 🙂

לקריאת כל התגובות