זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: פרווה
תבנית בינונית קטנה 20X30
מצרכים:
1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
150 גרם שוקולד מריר
2/3 (133 ג’) כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס (40 ג’) קמח מצה
3/4 כוס (82 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים בקערת זכוכית את השמן עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
-מערבבים את הביצים במהירות בתוך תערובת השוקולד, ביצה אחת בכל פעם ומוסיפים את תמצית הוניל.
-מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים לאיחוד התערובת.
-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במשך 15-20 דקות. מצננים לטמפ’ החדר וחותכים לריבועים.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
בראוניז לפסח, בראוניס כשר לפסח, בראוניז לפסח פרווה
ראו גם
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
אפרת המקסימה!מתכוונת להכין בכל פסח.האם אפשר להכין כמות כפולה ולאפות בשתי תבניות חד פעמי 20*31?פשוט העוגה נטרפת ממש!
כן אפשר:)
הי, יש אפשרות להחליף את התמצית בסוכר וניל?
אם כן, מה הכמות הדרושה לעוגה בתבנית של 32*26
תודה וחג שמח!
היי,
אפשר להוסיף שקית סוכר וניל ולוותר על תמצית וניל.
הסוכר לא נמס לא משנה מה אני עושה
חיממתי שוב במיקרו, שמתי על הגז
עדיין יש גבישי סוכר… השתמשתי בסוכר לבן לא חום
מה אפשר לעשות?
היי,
מוזר מאד שהסוכר לא נמס, אבל אם נשארו מעט גושים נסי למעוך אותם עם מזלג ולערבב.
אם הגושים לא מתפוררים עם מזלג יש סיכוי שהם נשרפו מעט ולכן עדיף להוציא אותם מהתערובת.
היי
האם ניתן להשתמש בקמח תמי כשר לפסח במקום קמח מצה ?
תודה
היי,
כן, אפשר.
אפשר להחליף את השוקולד בקקאו? ואם כן כמה?
אין על האתר הזה אני כל הזמן משתמשת..תודה רבהה חג שמח
היי,
ללא השוקולד הבראוניז לא יצאו מוצלח(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺
היי רק לעדכן שבסוף הבאתי מתכון מחברה.. של כוס קמח תפוחי אדמה, כוס שמן,2 כוסות סוכר 3/4 כוס קקאו ו4 ביצים ויצא מעולה
תודה:)
יש לך מתכונים ללא שוקולד כשרים לפסח?
היי,
תוכלי למצוא עוד מתכונים לעוגות לפסח (עם וגם בלי שוקולד) בקישור הבא: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97/
חג שמח ומתוק🌺
עוגה מושלמת גם לכל ימות השנה.
שמחה שאהבת את המתכון😍
היי אפרת. יש לי תבנית 20×30. או אינגליש קייק למה זה יותר מתאים?
תודה וחג שמח
היי שרה,
תכיני בתבנית 20*30 (אינגליש קייק מתאימה למחצית מהכמות במתכון…).
אפרת היקרה, חג שמח!
רוב החנויות עכשיו סגורות ומצאנו צימקאו במקום שוקולד מריר.
האם אפשר להשתמש במקום שוקולד ומה הכמות המתאימה?
תודה רבה!
היי אושרת,
לא ניסיתי אף פעם, אבל זה אמור לעבוד גם כן. להשתמש ב150 גרם.
בהצלחה!
עשיתי את הבראוניז עם צימקאו ויצא ממש טעים (יצא יותר כהה בגלל שזה צימקאו ולא שוקולד אך זה יצא ממש טעים וכולם אהבו)
חג שמח ושבת שלום!!! 💕
מעולה, שמחה מאד לשמוע! תודה על העדכון🌺
הבלילה יוצאת נוזלית האם זה בסדר?
כי ראיתי שאמרת לשטח בתבנית….
היי דינה,
אכן אמור לצאת מעט נוזלי, הכוונה היא שיש ליישר את הבלילה בתבנית:)
היי:) אנסה עוד מעט. אפשר להכין בטוסטר אובן?
היי מעיין,
חושבת שכן😊
שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את קמח המצה לקמח תירס או לקורנפלור? אן כן, מה היחס?
תודה רבה!
היי דנה,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר. את יכולה לשים אותה כמות קורנפלור או לנסות לשלב חצי כמות קמח תירס (דק ולא רגיל) וחצי כמות קורנפלור.
הכנתי עם קמח רגיל ושיניתי קצת את היחס עם האגוזים ויצא מוצלח מאוד! תודה
תודה שחזרת לעדכן הודיה 🙂
לילה נפלא🌸
הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג וניל וקצת חלב ויצא מושלם!!! תודה!
מה זה הדבר המושלם הזה? 😍
אלופה!
יצא מעולה! שמרנו במקרר והיה לטעמי אפילו יותר טעים אחרי קירור
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה
היי אפרת יקרה, חזרתי כדי לעדכן. .
אחרי 20 דקות אפיה הוצאתי מהתנור. הבראוניז נראו אפויים מלמעלה והניחוח היה משגע. כשהצטנן, חתכתי והבראוניז נראו עדיין לא אפויים. הם מאד שוקולדים וטעימים, אבל במרקם הם נראים לא עשויים. . .
תודה וחג שמח 🙂
היי טל,
קודם כל תודה שחזרת לעדכן 🙂
הבראוניז אמורים לצאת במרקם קצת לח. זה לפעמים מרגיש כאילו לא אפוי אבל זה אפוי.
חג שמח!
מתכון מעולה! תודה אפרת!
יצא מוצלח ממש!
נראה מעולה 😍
תודה הילה
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח מצה?
אני חושבת שכן. המרקם ייצא יותר פאדג’י.
היי אפרת, לתבנית של 26X32 (תבנית אלומיניום גדולה) יש להכפיל כמויות?
אלה כמויות המומלצות:
¾ כוס שמן
225 גרם שוקולד מריר
כוס סוכר
5 ביצים
5-6 כפות מים
כפית וחצי תמצית וניל
חצי כוס קמח מצה
כוס + 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק
חג שמח 🌺
היי אפרת,
תודה על המתכון.
אשמח אם תוכלי להשיב על שאלותי:
1. אני לא מוצאת תמצית וניל כשרה לפסח. האם ניתן להכין את הבראוניז ללא תמצית זו?
2. האם אפשר להכין את הבראוניז מקמח מצה מלא?
3. אין לי כוס כמו זו המצולמת. מה היחסים בין כוס כזו לכוס מדידה אוניברסאלית?
תודה רבה,
טל.
1. כן אפשר לוותר.
2. אפשר אבל אני מניחה שהמרקם ייצא קצת דחוס יותר.
3. אם זו כוס מדידה בנפח 240 מ”ל אז זה בסדר. אם לא, אפשר להשתמש בכוס מקרטון לשתיה חמה (בגודל סטנדרטי).
חג שמח והמון בריאות 🙂
וואו אפרת, המון תודה על התשובה המהירה.
חג שמח מאד ורק טוב:-)
שלום רב, הברוניז לפסח נחטפו. ממש קלים להכנה.
יש אפשרות את אותו המתכון להכין עם קמח אוסם רגיל. ואן כן אז אותה הכמות של קמח כמו קמח מצה?
המון המון תודה רבה.
כן, אותה כמות.
שבוע נפלא 🙂
חושבת שכדאי להכין קרם ולמרוח מעל?איזה קרם כדאי בגירסת פרווה?
הבראוניז יוצאים פחות רכים מעוגה רגילה אז אני לא בטוחה אם מתאים קרם. בכל מקרה את יכולה להכין את הבראוניז ולטעום ואז להחליט אם לשים קרם או לא.
מתכון לקרם פרווה: מיכל קצפת צמחית + רבע חלב קוקוס/סויה + 3 כפות גדושות פודינג וניל.
הבראוניז פשוט מעולים!לחים וטעימים כל כך!לא הפסקתי לקבל מחמאות והתבנית פשוט חוסלה!תודה רבה וחג שמח!
תודה שרון, שמחה מאוד לשמוע 🙂
אפרת המקסימה מכינה מחר בערב לערב החג בראשון. כדאי לצנן את העוגה, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל?
לכמה ימים העוגה טובה?
כן. העוגה טובה ל 3-4 ימים.
שבת שלום 🙂
לא חתכתי עדיין:)
האמת שהשארתי מעבר ל20 דקות, כי כל מרכז העוגה היה נוזלי כמעט לחלוטין
ובדקת עם קיסם במרכז העוגה? יצא יבש?
בכל מקרה, תטעמי כי אם המרקם בפנים יצא לח/פאדג’י זה דווקא יכול להיות טעים.
תודה. כך עשיתי כי לא הגבת:) אני צכה לדעת לפעמים הבאות- מתי משתמשים בטורבו??
העוגה נראית טעימה, מה הסיבה שבצדדים יצא אפוי ובאמצע פחות?
תודה על המתכונים החדשים, למרות החג. אין עליך ועל האתר. מכורה סופית!
סורי, ראיתי מאוחר.
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בתוכנית האפיה הרגילה. בטורבו משתמשים רק אם רוצים לאפות שני מגשים ביחד (וגם אז אם זמן האפיה לא ארוך מידי אני תמיד ממליצה לאפות כל מגש לחוד כדי לא לקחת סיכונים מיותרים 🙂 )
כמה זמן אפית? הבראוניז התקררו לגמרי כשחתכת אותם?
מכניסה עכשיו לתנור. יש ענין בטורבו?
אשמח לתגובה מהירה… התנור חם
היי שרה,
בתוכנית אפיה רגילה- קו עליון ותחתון.
לאינגליש קייק לעשות מחצי מהחומרים?כמה כפות קמח מצה?אותו זמן אפייה?
כן, מחצית מהחומרים. בסביבות 2 כפות קמח מצה. זמן אפיה לא אמור להשתנות הרבה.
הי אפרת כמה גר’ אגוזים ל-3/4 כוס?
היי שרון,
זה יוצא כ-85 גרם.
בגלל אילוצין של מה שהיה בבית.. הכנתי עם קמח תפו”א ועם 3 ביצים בלבד ויצא מצוין !!!
היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כמה זמן לוקח לסוכר להינמס לגמרי..אני בוחשת דקות ארוכות אבל הוא לא נמס בתערובת.
אודה לתשובתך
היי מזי,
זה יכול להיות קשור לסוג הסוכר או אם זה סוכר חום לוקח לו קצת יותר זמן. בסוף הוא יימס 🙂
היי
יש אפשרות למתכונים של מרנג,מופלטה,ופריקסה
היי דני,
אני אשתדל לפרסם בהמשך.. 🙂
בוקר טוב
חזרתי לעדכן מעולה
תודה דני 🙂
ערב טוב
אפשר את המידות בגרמים
תודה
היי דני,
המידות בגרמים:
100 מ”ל שמן
150 גרם שוקולד מריר
130 גרם סוכר
4 ביצים (גודל הביצים לא משנה)
5 גרם תמצית וניל
40 גרם קמח מצה
80 גרם אגוזים קצוצים דק
האם אפשר לאפות בטוסט אובן ?
היי דבורה,
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.
חג שמח 🙂
בימים רגילים, לא פסח, אפשר להחליףאת השליש קמח מצה בקמח רגיל? או שהכמות משתנה?
כן חן, אפשר להמיר לקמח רגיל באותה כמות.
יש גם מתכון לבראוניז מעולה ללא קמח בכלל אם זה מעניין אותך.
שבת שלום! 🙂
ערב טוב,
האם אפשר להחליף את האגוזים בקוקוס?
היי דבי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה 🙂
הכוונה לקמח מצה לעוגות או הרגיל (זה שמטגנים איתו שניצלים)?
אם יש לך קמח מצה לעוגות אז עדיף כי הוא יותר דק ועדין.
תודה רבה האם אפשר לאפות את שתי התבניות על אותו מדף בתנור?
כן ואפילו מומלץ 🙂
אפשר להכפיל כמויות כדי שתצא לי כמות גדולה יותר ואפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית ובאיזה גודל?
היי שרון,
אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בשתי תבניות קטנות ולא באחת גדולה כדי שהבראוניז יהיו שווים באפיה גם באמצע. אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאלומיניום בינוניות בגודל 31×22
שבת שלום 🙂
אפשר לשים במקום קמח מצה קמח ת”א?
הי שושנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
מתכון מעולה. הכנתי ב-10 דקות והעוגה גרפה מחמאות במשך שעה…
תודה תמר 🙂
תודה על העדכון וחג שמח 🙂
יצא טעים מאוד גם בלי אגוזים
פשוט וקל.
יצא נהדר..חג שמח.
מתכון מעולה.כבר פעם שנייה שמכינה.כל הכבוד לאתר!!
תודה מזל 🙂
אם אני לא שמה אגוזים האם יש משהו במתכון שצריך לשנות ?
להוסיף או לגרוע ?
היי ענת, הייתי מוסיפה במקום עוד 1/2 כוס קמח תופח לפסח (עדיף) או 1/3 כוס קמח מצה, בנוסף לקמח מצה שמצוין במתכון.
תודה 🙂
יצא לי ממש טעעעעים!!!
מתכון מעולה, אהבתי שזה לא מבוסס על מרגרינה או חמאה כמו שאר הבראוניז. ממש טעים לי 🙂