שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

סוג: פרווה

תבנית בינונית קטנה 20X30

מצרכים:

1/2 כוס (120 מ”ל) שמן

150 גרם שוקולד מריר

2/3  (133 ג’) כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס (40 ג’) קמח מצה

3/4 כוס (82 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערת זכוכית את השמן עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.

-מערבבים את הביצים במהירות בתוך תערובת השוקולד, ביצה אחת בכל פעם ומוסיפים את תמצית הוניל.

-מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים לאיחוד התערובת.

-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במשך 15-20 דקות. מצננים לטמפ’ החדר וחותכים לריבועים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

 

בראוניז לפסח, בראוניס כשר לפסח, בראוניז לפסח פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות אגוזים לפסח
עוגיות שוקולד צ’יפס לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
בתאל (08:28 14.04.2021)

עוגה מושלמת גם לכל ימות השנה.

מתכונים ב-10 דקות (09:23 14.04.2021)

שמחה שאהבת את המתכון😍

שרה (11:25 2.04.2021)

היי אפרת. יש לי תבנית 20×30. או אינגליש קייק למה זה יותר מתאים?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (11:43 2.04.2021)

היי שרה,
תכיני בתבנית 20*30 (אינגליש קייק מתאימה למחצית מהכמות במתכון…).

אושרת (19:22 1.04.2021)

אפרת היקרה, חג שמח!
רוב החנויות עכשיו סגורות ומצאנו צימקאו במקום שוקולד מריר.
האם אפשר להשתמש במקום שוקולד ומה הכמות המתאימה?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:08 1.04.2021)

היי אושרת,
לא ניסיתי אף פעם, אבל זה אמור לעבוד גם כן. להשתמש ב150 גרם.
בהצלחה!

אושרת (09:02 2.04.2021)

עשיתי את הבראוניז עם צימקאו ויצא ממש טעים (יצא יותר כהה בגלל שזה צימקאו ולא שוקולד אך זה יצא ממש טעים וכולם אהבו)
חג שמח ושבת שלום!!! 💕

מתכונים ב-10 דקות (10:12 2.04.2021)

מעולה, שמחה מאד לשמוע! תודה על העדכון🌺

דינה (18:06 1.04.2021)

הבלילה יוצאת נוזלית האם זה בסדר?
כי ראיתי שאמרת לשטח בתבנית….

מתכונים ב-10 דקות (18:13 1.04.2021)

היי דינה,
אכן אמור לצאת מעט נוזלי, הכוונה היא שיש ליישר את הבלילה בתבנית:)

מעין:-) (17:28 24.03.2021)

היי:) אנסה עוד מעט. אפשר להכין בטוסטר אובן?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 24.03.2021)

היי מעיין,
חושבת שכן😊

דנה (23:36 17.03.2021)

שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את קמח המצה לקמח תירס או לקורנפלור? אן כן, מה היחס?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:58 18.03.2021)

היי דנה,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר. את יכולה לשים אותה כמות קורנפלור או לנסות לשלב חצי כמות קמח תירס (דק ולא רגיל) וחצי כמות קורנפלור.

הודיה (23:54 29.12.2020)

הכנתי עם קמח רגיל ושיניתי קצת את היחס עם האגוזים ויצא מוצלח מאוד! תודה

מתכונים ב-10 דקות (01:03 30.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן הודיה 🙂
לילה נפלא🌸

נופר (23:58 30.04.2020)

הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג וניל וקצת חלב ויצא מושלם!!! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 1.05.2020)

מה זה הדבר המושלם הזה? 😍
אלופה!

הודיה (19:28 16.04.2020)

יצא מעולה! שמרנו במקרר והיה לטעמי אפילו יותר טעים אחרי קירור

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 16.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה

טל (00:01 14.04.2020)

היי אפרת יקרה, חזרתי כדי לעדכן. .
אחרי 20 דקות אפיה הוצאתי מהתנור. הבראוניז נראו אפויים מלמעלה והניחוח היה משגע. כשהצטנן, חתכתי והבראוניז נראו עדיין לא אפויים. הם מאד שוקולדים וטעימים, אבל במרקם הם נראים לא עשויים. . .
תודה וחג שמח 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 14.04.2020)

היי טל,
קודם כל תודה שחזרת לעדכן 🙂
הבראוניז אמורים לצאת במרקם קצת לח. זה לפעמים מרגיש כאילו לא אפוי אבל זה אפוי.
חג שמח!

הילה (22:08 11.04.2020)

מתכון מעולה! תודה אפרת!
יצא מוצלח ממש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 11.04.2020)

נראה מעולה 😍
תודה הילה

רני ;) (12:48 10.04.2020)

אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 11.04.2020)

אני חושבת שכן. המרקם ייצא יותר פאדג’י.

דלית (11:56 7.04.2020)

היי אפרת, לתבנית של 26X32 (תבנית אלומיניום גדולה) יש להכפיל כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:42 7.04.2020)

אלה כמויות המומלצות:
¾ כוס שמן
225 גרם שוקולד מריר
כוס סוכר
5 ביצים
5-6 כפות מים
כפית וחצי תמצית וניל
חצי כוס קמח מצה
כוס + 2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק
חג שמח 🌺

טל (14:34 4.04.2020)

היי אפרת,
תודה על המתכון.
אשמח אם תוכלי להשיב על שאלותי:
1. אני לא מוצאת תמצית וניל כשרה לפסח. האם ניתן להכין את הבראוניז ללא תמצית זו?
2. האם אפשר להכין את הבראוניז מקמח מצה מלא?
3. אין לי כוס כמו זו המצולמת. מה היחסים בין כוס כזו לכוס מדידה אוניברסאלית?
תודה רבה,
טל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 4.04.2020)

1. כן אפשר לוותר.
2. אפשר אבל אני מניחה שהמרקם ייצא קצת דחוס יותר.
3. אם זו כוס מדידה בנפח 240 מ”ל אז זה בסדר. אם לא, אפשר להשתמש בכוס מקרטון לשתיה חמה (בגודל סטנדרטי).
חג שמח והמון בריאות 🙂

טל (01:09 7.04.2020)

וואו אפרת, המון תודה על התשובה המהירה.
חג שמח מאד ורק טוב:-)

יפית כהן (09:07 28.04.2019)

שלום רב, הברוניז לפסח נחטפו. ממש קלים להכנה.
יש אפשרות את אותו המתכון להכין עם קמח אוסם רגיל. ואן כן אז אותה הכמות של קמח כמו קמח מצה?
המון המון תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 28.04.2019)

כן, אותה כמות.
שבוע נפלא 🙂

שרון (21:56 17.03.2018)

חושבת שכדאי להכין קרם ולמרוח מעל?איזה קרם כדאי בגירסת פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 18.03.2018)

הבראוניז יוצאים פחות רכים מעוגה רגילה אז אני לא בטוחה אם מתאים קרם. בכל מקרה את יכולה להכין את הבראוניז ולטעום ואז להחליט אם לשים קרם או לא.
מתכון לקרם פרווה: מיכל קצפת צמחית + רבע חלב קוקוס/סויה + 3 כפות גדושות פודינג וניל.

שרון (13:15 17.04.2017)

הבראוניז פשוט מעולים!לחים וטעימים כל כך!לא הפסקתי לקבל מחמאות והתבנית פשוט חוסלה!תודה רבה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (15:07 17.04.2017)

תודה שרון, שמחה מאוד לשמוע 🙂

שרון (20:13 14.04.2017)

אפרת המקסימה מכינה מחר בערב לערב החג בראשון. כדאי לצנן את העוגה, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל?
לכמה ימים העוגה טובה?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 14.04.2017)

כן. העוגה טובה ל 3-4 ימים.
שבת שלום 🙂

שרה (17:24 12.04.2017)

לא חתכתי עדיין:)
האמת שהשארתי מעבר ל20 דקות, כי כל מרכז העוגה היה נוזלי כמעט לחלוטין

מתכונים ב-10 דקות (18:53 12.04.2017)

ובדקת עם קיסם במרכז העוגה? יצא יבש?
בכל מקרה, תטעמי כי אם המרקם בפנים יצא לח/פאדג’י זה דווקא יכול להיות טעים.

שרה (15:14 12.04.2017)

תודה. כך עשיתי כי לא הגבת:) אני צכה לדעת לפעמים הבאות- מתי משתמשים בטורבו??
העוגה נראית טעימה, מה הסיבה שבצדדים יצא אפוי ובאמצע פחות?
תודה על המתכונים החדשים, למרות החג. אין עליך ועל האתר. מכורה סופית!

מתכונים ב-10 דקות (15:23 12.04.2017)

סורי, ראיתי מאוחר.
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בתוכנית האפיה הרגילה. בטורבו משתמשים רק אם רוצים לאפות שני מגשים ביחד (וגם אז אם זמן האפיה לא ארוך מידי אני תמיד ממליצה לאפות כל מגש לחוד כדי לא לקחת סיכונים מיותרים 🙂 )
כמה זמן אפית? הבראוניז התקררו לגמרי כשחתכת אותם?

שרה (12:46 12.04.2017)

מכניסה עכשיו לתנור. יש ענין בטורבו?
אשמח לתגובה מהירה… התנור חם

מתכונים ב-10 דקות (14:28 12.04.2017)

היי שרה,
בתוכנית אפיה רגילה- קו עליון ותחתון.

שרון (17:27 5.04.2017)

לאינגליש קייק לעשות מחצי מהחומרים?כמה כפות קמח מצה?אותו זמן אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (18:51 5.04.2017)

כן, מחצית מהחומרים. בסביבות 2 כפות קמח מצה. זמן אפיה לא אמור להשתנות הרבה.

שרון (09:10 3.04.2017)

הי אפרת כמה גר’ אגוזים ל-3/4 כוס?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 3.04.2017)

היי שרון,
זה יוצא כ-85 גרם.

מיכל שורץ (10:56 23.07.2016)

בגלל אילוצין של מה שהיה בבית.. הכנתי עם קמח תפו”א ועם 3 ביצים בלבד ויצא מצוין !!!

מתכונים ב-10 דקות (15:13 23.07.2016)

היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מזי (18:55 27.04.2016)

כמה זמן לוקח לסוכר להינמס לגמרי..אני בוחשת דקות ארוכות אבל הוא לא נמס בתערובת.
אודה לתשובתך

מתכונים ב-10 דקות (19:11 27.04.2016)

היי מזי,
זה יכול להיות קשור לסוג הסוכר או אם זה סוכר חום לוקח לו קצת יותר זמן. בסוף הוא יימס 🙂

דני (12:17 27.04.2016)

היי
יש אפשרות למתכונים של מרנג,מופלטה,ופריקסה

מתכונים ב-10 דקות (13:28 27.04.2016)

היי דני,
אני אשתדל לפרסם בהמשך.. 🙂

דני (08:13 24.04.2016)

בוקר טוב
חזרתי לעדכן מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:37 24.04.2016)

תודה דני 🙂

דני (22:12 17.04.2016)

ערב טוב
אפשר את המידות בגרמים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:16 17.04.2016)

היי דני,
המידות בגרמים:
100 מ”ל שמן
150 גרם שוקולד מריר
130 גרם סוכר
4 ביצים (גודל הביצים לא משנה)
5 גרם תמצית וניל
40 גרם קמח מצה
80 גרם אגוזים קצוצים דק

דבורה (12:26 17.04.2016)

האם אפשר לאפות בטוסט אובן ?

מתכונים ב-10 דקות (12:27 17.04.2016)

היי דבורה,
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.
חג שמח 🙂

חן (15:15 26.06.2015)

בימים רגילים, לא פסח, אפשר להחליףאת השליש קמח מצה בקמח רגיל? או שהכמות משתנה?

מתכונים ב-10 דקות (15:31 26.06.2015)

כן חן, אפשר להמיר לקמח רגיל באותה כמות.
יש גם מתכון לבראוניז מעולה ללא קמח בכלל אם זה מעניין אותך.
שבת שלום! 🙂

דבי (21:39 29.03.2015)

ערב טוב,
האם אפשר להחליף את האגוזים בקוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (22:11 29.03.2015)

היי דבי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה 🙂

שרון (17:59 20.03.2015)

הכוונה לקמח מצה לעוגות או הרגיל (זה שמטגנים איתו שניצלים)?

מתכונים ב-10 דקות (18:20 20.03.2015)

אם יש לך קמח מצה לעוגות אז עדיף כי הוא יותר דק ועדין.

שרון (17:27 20.03.2015)

תודה רבה האם אפשר לאפות את שתי התבניות על אותו מדף בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (17:32 20.03.2015)

כן ואפילו מומלץ 🙂

שרון (09:36 20.03.2015)

אפשר להכפיל כמויות כדי שתצא לי כמות גדולה יותר ואפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית ובאיזה גודל?

מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.03.2015)

היי שרון,
אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בשתי תבניות קטנות ולא באחת גדולה כדי שהבראוניז יהיו שווים באפיה גם באמצע. אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאלומיניום בינוניות בגודל 31×22
שבת שלום 🙂

שושנה (18:27 15.03.2015)

אפשר לשים במקום קמח מצה קמח ת”א?

מתכונים ב-10 דקות (19:06 15.03.2015)

הי שושנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

תמר (23:47 20.04.2014)

מתכון מעולה. הכנתי ב-10 דקות והעוגה גרפה מחמאות במשך שעה…

מתכונים ב-10 דקות (23:51 20.04.2014)

תודה תמר 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:37 20.04.2014)

תודה על העדכון וחג שמח 🙂

לימור (23:02 20.04.2014)

יצא טעים מאוד גם בלי אגוזים

מיאו (20:14 20.04.2014)

פשוט וקל.
יצא נהדר..חג שמח.

מזל (10:23 20.04.2014)

מתכון מעולה.כבר פעם שנייה שמכינה.כל הכבוד לאתר!!

מתכונים ב-10 דקות (10:35 20.04.2014)

תודה מזל 🙂

ענת (19:25 15.04.2014)

אם אני לא שמה אגוזים האם יש משהו במתכון שצריך לשנות ?
להוסיף או לגרוע ?

מתכונים ב-10 דקות (20:32 15.04.2014)

היי ענת, הייתי מוסיפה במקום עוד 1/2 כוס קמח תופח לפסח (עדיף) או 1/3 כוס קמח מצה, בנוסף לקמח מצה שמצוין במתכון.

ענת (09:26 16.04.2014)

תודה 🙂

לימור (15:16 14.04.2014)

יצא לי ממש טעעעעים!!!

אוהד (18:53 10.04.2014)

מתכון מעולה, אהבתי שזה לא מבוסס על מרגרינה או חמאה כמו שאר הבראוניז. ממש טעים לי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.