זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 פיצות אישיות
מצרכים לבצק:
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח אורז
1/4 כוס קמח תפוח אדמה
1/2 כפית אבקת אפיה
2/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן
אופן הכנה:
-לערבב את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית. במידה והבלילה אינה דלילה, יש להוסיף מים.
-לחמם מחבת עם כפית שמן וכשהמחבת חמה, ליצוק בעזרת מצקת את הבלילה למחבת (עיגול שטוח).
-לאחר כדקה כאשר מופיעות בועות בחלק העליון של הבצק, יש להפוך צד ולהשאיר כחצי דקה נוספת.
-למרוח על הבצק המוכן רוטב פיצה, לפזר גבנ”צ ותוספות לפי בחירתכם.
-לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-10 דקות.
–
ראו גם
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- פיצה בטאבון נינג’ה |
- פיצה במחבת |
- לחמניות פיצה |
- פיצת שוקולד וחלבה |
- פיצה מבצק פילו
מתכון זה שייך לאוסף: מאפים ובצקים ללא גלוטן
היי אפרת,
הקמחים היחידים המותרים לי הם אורז, תפו”א וקמח שקדים.
האם ניתן להחליף את קמח החומוס באחד מאלה?
תודה
היי חגית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חומוס.
היי אפרת
אפשרי לבצע את כל השלבים מלבד השלב של לאפות בתנור, להקפיא וכשאני רוצה לאכול את הפיצה אז לאפות את זה בתנור?
תודה🙂
היי,
לא ניתן להכין את הפיצה כולל רוטב, גבינה ותוספות מראש.
אפשר להקפיא את הבצק בלבד לאחר ההתפחה ולפני האפייה, יש להקפיא אותו בקערה או בתוך כלי אחר מכוסים היטב.
כמה שעות לפני ההכנה יש להניח לבצק להפשיר לגמרי ולאחר מכן לתת לו לנוח כחצי שעה.
הבצק נשמר במקפיא 3-4 שבועות.
אפשר להחליף בקונרפלור את קמח תפוחי האדמה?
היי,
אני חושבת שאפשר(:
הי אפרת, תודה רבה על רעיון מצוין לבראנצ\’ מקסים. המתכון דומה מאוד למשהו שאני מכינה עם תערובות שונות של קמחים (חומוס, עדשים אדומות, תירס) ריעננתי הפעם עם המתכון שלך ויצא מצויין,
תודה ושיהיה שבוע מקסים 🙃
שמחה שיצא טעים, תודה חני 🙂
אפרת המהממת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין על המתכונים שלך.
תודה ❤️
אפרת יקרה, יש לך אולי מתכון רגיל להכנת בצק פיצה? כלומר- לא מהיר, לא ללא גלוטן וכו’. ממש הכנת פצק פיצה מאפס, אפילו עם שמרים?
המון המון תודה מראש!
אין לי כרגע אבל אני מתכננת להעלות בקרוב 🙂
האם ניתן לוותר על קמח האורז או להחליפו בקמח אחר? תודה!
היי כנרת,
השילוב של הקמחים יוצר תוצאה מוצלחת. אפשר לנסות להגדיל את כמות קמח החומוס ל3/4 כוס ואת קמח תפו”א לחצי כוס אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי.
היי תודה רבה לך!
שאלה.. אם אני רוצה רק את הבצק.. בלי פיצה.. אפשר לוותר על השלב של האיפיה בתנור?
היי אודיה,
אפשר להכין במחבת בלבד אבל אז הבצק ייצא רך.
אם את רוצה אותו פריך יותר שימי אחכ בתנור.
יום נפלא 🙂
היי… אסור לי תפוחי אדמה בשום צורה..גם כקמח. במה אוכל להחליף?…
היי מורן,
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן/קונדיטור.
האתר שלך תמיד שימש אותי לטובה, וכעט, לבני אסור לאכול גלוטין, ושוב את מצילה את המצב!!! תודה רבה לך!
תודה שירן, אני ממש שמחה שאני מצליחה לעזור 🙂
יום נפלא
מעולה נוח למילוי כפיצה ,וכטורטיה .
האם ניתן להקפיא??
תודה
הי שולי,
אפשר להקפיא אחרי ההכנה הראשונית במחבת או לאחר אפיה.
[…] *הערה: במידה ונשאר לכם בצק, ניתן להשתמש בו כבצק לפיצה ללא גלוטן. […]