שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

6 בטטות קטנות או 3 בטטות גדולות

5-6 כפות שמן זית

כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)

מלח, פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-אם מכינים עם הקליפה יש לקרצף את קליפת הבטטות עם סקוטש וסבון, לשטוף היטב ולייבש. מי שפחות אוהב קליפה יכול לקלף.

-חוצים את הבטטות לרוחב ומניחים בתבנית על נייר אפיה (אם אלה בטטות גדולות יש לחתוך לאורך ל-4 רבעים).

-מתבלים היטב בשמן זית ומפזרים מלמעלה מלח, קמצוץ פלפל שחור ואורגנו.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות ב200 מעלות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פנקייק בננהפנקייק בננה
אורז מלא עם עדשים וירקות אורז מלא עם עדשים וירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יונית (14:49 27.06.2024)

לא ממש אהבו את הבטטות אצלנו 🙁
(אולי השמן אשם? יש לנו כרגע אחד בטעם מאד דומיננטי)
אולי אפשר להשתמש בבטטות האלו כבסיס למתכון אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:10 27.06.2024)

יכול להיות שזה מהשמן אם הטעם שלו חזק.
אולי אפשר להכין מזה פסטה ברוטב בטטה אם אתם אוהבים

avatar
יונית (07:28 1.07.2024)

בסוף –
חתכתי את הבטטות האפויות לקוביות קטנות, והחזרתי אותן לתנור לעוד חצי שעה על טורבו.
הוספתי אותן לסלט חסה, נבטים ואגוזים,
זילפתי טחינה גולמית כרוטב
– יצא אשששששששש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 1.07.2024)

רעיון מעולה🙂

avatar
דליה גביש (09:49 10.11.2023)

תודה על המתכון
נאם אופים את הבטטות עם הקליםה כלפי מעלה או הפוך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 10.11.2023)

הקליפה כלפי מטה, כמו בתמונה:)

avatar
אוריאל (15:52 23.10.2023)

האם חובה לשטוף את הקליפה בסבון, האם כל פעם שמכינים בטטה צריך לשטוף עם סבון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 23.10.2023)

היי
לא תמיד חייב לשטוף, רק אם משאירים את הקליפה(:

avatar
אני (11:10 18.07.2023)

יש לי שאלה: יש כאלו שמכינים אותן בתנור ויוצאות מאוד קריספיות מסביב. נדמה לי שאסור להכניס אותן מיד אחרי שנשטפו ואפילו שמתבלים יצאו רכות מידי…. האם זה נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 18.07.2023)

היי
אם מכניסים בטטות שנשטפו ללא ייבוש בכלל זה הופך אותן לקצת יותר רכות(:

avatar
שרה (10:55 16.01.2023)

גאוני! פשוט טעים ויפה!
חתכתי את הבטטה יותר קטן
וככה היה מוכן יותר מהר
וגם יותר יפה להגיש לדעתי 🙂

avatar
שרה (10:56 16.01.2023)

ושמתי טימין יבש במקום אורגנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 16.01.2023)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
6 (18:07 8.12.2022)

מה אפשר להכין ליד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 8.12.2022)

אפשר להכין מנה בשרית כמו קציצות, פרגיות, שניצל וכו’. אפשר גם להוסיף אורז או מרק ליד.

avatar
ח (18:35 8.12.2022)

התכוונתי משהו יותר קליל לא בשרי… שהבטטה יהיה העיקרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 8.12.2022)

אז אפשר אורז או מרק כמו שכתבתי קודם.
אפשר גם שעועית ירוקה, כרובית ועוד המון מתכונים שתוכלי למצוא בקטגוריית תוספות באתר(:

avatar
מאיה (21:35 12.07.2022)

היי אפרת, מבחינת תיבול מה עדיף – מלח גס או דק? וכמה בערך צריך לשים לפי המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:45 13.07.2022)

היי,
אין כ”כ הבדל בין שני הסוגים, פשוט מלח גס יורגש במרקם ומלח דק לא. אפשר לפזר מעל הבטטות מעט מלח גס לפי העין.

avatar
קורל (21:14 29.12.2021)

היי,
האם יש הבדל בזמן האפייה בין בטטה סגולה לבטטה רגילה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 29.12.2021)

היי,
לא אמור להיות הבדל במשך האפייה(:

avatar
haim (15:22 16.11.2021)

מעדיף מסיבות בריאותיות לאפות לאורך כל האפיה על 180 מעלות(מסיבות של חימצון וכולי)
כמה עליי לאפות אם אופה רק ב180 מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 16.11.2021)

היי,
הזמן המשוער הוא שעה ורבע-וחצי, אך חשוב להשגיח על הבטטות ולראות מתי הן כבר רכות מבפנים ואפויות היטב.

avatar
מיכל (13:59 22.05.2020)

היי,אפשר להכין בלי אורגנו או תימין?פשוט אין לי..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 22.05.2020)

כן.

avatar
עינת (15:15 1.05.2020)

היי אפרת
ל2 בטטות קטנות מקולפות איך לנהוג מבחינת הצ’מבלו וכמות השמן מהן הכמויות ?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

2 כפות שמן זית
שליש כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)
מעט מלח ופלפל שחור

avatar
שף המזמר (01:27 1.05.2020)

לאפות את הבטטה אם הבשר כלפי מטה גורם לנוזלים שלו לרדת כלפי מטה וזה יוצר שכבה קראנצ מתוק .

avatar
רונה (19:29 17.12.2020)

הי אפרת, איך להניח את הבטטות על הנייר – עם הבשר כלפי מעלה או על הנייר עם העור לנעלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 17.12.2020)

שהקליפה תהיה למטה ו”בשר” הבטטה למעלה.
תוכלי לנסות לעשות כמו שרשום בתגובה, גם יעבוד 🙂
יום נפלא

avatar
אלה (18:43 2.12.2019)

היי אפרת
קניתי שקית של בייבי בטטה משופרסל
האם לזה התכוונת כשכתבת שש בטטות קטנות?
החום וזמן האפייה נשאר אותו דבר עם הבייבי בטטות?
תודה על מתכון שנראה מפשוט אבל טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 2.12.2019)

כן. אין שינוי.

avatar
רחלי (21:58 24.08.2019)

הי שלום לך אפרת גיליתי את האתר השבוע ועשיתי המון מתכונים ממש מכל הסוגים ויצאו מטעמים.. נעזרתי בכל השאלות והתגובות הברורות והסבלניות שלך לכל השואלים. המון תודה את פשוט מקסימה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 24.08.2019)

תודה ❣️

avatar
חן (09:38 11.07.2019)

האם אפשר להכין בחמישי לשבת ולחממם על הפלטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 11.07.2019)

כן.

avatar
אלה (12:57 30.06.2019)

היי אפרת, אני רוצה להכין את הבטטה כדי לקחת אותה לעבודה ולהוסיף לסלט ירקות.
כמה שאלות:
1. כמה ימים המתכון הזה יכול להישמר במקרר, כלומר אם מכינה בשבת לכמה ימים אוכל לקחת לעבודה?
2. אם אני לא רוצה את זה חם בסלט אבל גם לא קר כמה זמן לפני האכילה להוציא מהמקרר?
3. אם מכינה חצי כמות אז לחלק את כל הרכיבים בשניים?
4. כמה מלח ופלפל לשים לחצי כמות?
5. בכללי זה נראה לך מתאים כתוספת לסלט (אחרי הככנה כמובן שאחתוך את זה לחתיכות קטנות לסלט)?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 1.07.2019)

1. 4 ימים.
2. חצי שעה.
3. כן
4. פחות מרבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל
5. כן

avatar
ימימה (11:48 25.09.2018)

היי אפרת
האם אשר הכין כמה שעות קודם וחיים בערב, אני חוזרת מאוחר ואיך לי זמן לבשל.
תדה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 25.09.2018)

כן אפשר.

avatar
ימימה (10:19 14.09.2018)

היי אפרת,

מאז שגיליתי את האתר שלך, אני ממש חוגגת. כיף גדול.

אם אין לי טימין, במה אפשר להחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 14.09.2018)

כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים אורגנו מיובש או כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. אם אין, תכיני בלי.

avatar
יעל (08:46 25.08.2018)

אני כל אוהבת את האתר שלך והכל יוצא טעים וקליל.
אני אוכלת לפי תזונת הפליאו ונפלא לראות שהקדשת מתכונים באתר שלך לתזונה הזאת.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.08.2018)

תודה יעל 🙂

avatar
יעל (13:39 21.08.2018)

יצא טעים מאוד! תודה על עוד מתכון נהדר!

avatar
דניאל (12:55 30.07.2018)

אני מכין את המתכון הזה כל פעם מחדש והוא יוצא נהדר.
עכשיו לצערי נגמר לי הוארגנו ואין לי טימין אז אני מנסה את מזלי עם שאטה צ’ילי.
מקווה שייצא טעים.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 30.07.2018)

מאמינה שייצא טעים 🙂
בהצלחה

avatar
אלה (16:04 9.06.2018)

הכנתי את המתכון הזה פעמיים:
פעם ראשןנה חתכתי את ההבטטות לאורך לארבע רבעים וזה יצא ממש יפה. הבעיה שאחרי חצי שעה על 200 מעלות וחצי שעה על 180 מעלות הן עדיין היו ממש קשות. אחי עוד 20 דקות על 180 מעלות נאלצתי להוצי אותן שלא ישרפו ולצערי הן עדיין היו קצת קשות..
פעם שנייה תכתי את הבטטות למין מקלו יחסית דקות והן יצאו בסדדר גמור כלומר הבטטה הייתה רכה אבל לא אסטתית כמו בפעם הראשונה שחתכתי לארבע רבעים.
האם יש לך רעיון איך אני יכולה לחתוך את הבטטות לארבע רבעים (כי זה מאוד יפה) ועדיין להכין את זה ככה שהבטטה תהיה רכה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 9.06.2018)

היי אלה,
הבטטות היו אמורות להתרכך, כנראה שזה קשור לסוג הבטטות.
פעם הבאה אפשר לרכך אותן במיקרו כשהן חתוכות לרבעים ורק לאחר מכן לתבל ולשים בתנור.

avatar
אלה (21:49 9.06.2018)

אני מכינה אותן בלי קליפה. כמה זמן לרכך אותן במיקרו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.06.2018)

תתחילי ב-5 דקות ואם עדיין לא התרככו שימי עוד 3 דקות. זה אמור להתרכך באופן חלקי אבל לא לגמרי.

avatar
מיכל (22:03 7.06.2018)

האם אפשר להשתמש בבייבי בטטה שנמכרת בשקיות?
אם כן כמה בטטה כזאת צריך?
האם התבלון משתנה?
מה עם חום ומשך האפייה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 8.06.2018)

אפשר לשים 6-9 יחידות תלוי כמה הבטטות קטנות.
אותו תיבול. אותה טמפ’. משך האפיה יכול להתקצר בכרבע שעה.

avatar
גוגה (08:33 7.06.2018)

האם את ממליצה לקלף או לא לקלף את הבטטות?
האם קיוף שלהם פוגע בטעם ו/או בנראות המנה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 7.06.2018)

איך שאוהבים. זה טעים עם קליפה או בלי קליפה.

avatar
אלה (01:22 7.06.2018)

איך לטבל את הבטטות? רק מלמעלה או לשים בקערה ופשוט לערבב עם כל המרכיבים? אם מלמעלה אז איך עושים את זה? מורחים עם מברשת?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 7.06.2018)

אפשר לשים בקערה ולערבב עם כל המרכיבים.

avatar
רחלה (14:57 20.05.2018)

אני שלא כזאת תותחית בבישולים/אפיות, עשיתי מספר מתכונים מהאתר,
ויצא פשוט מעולה!
גם הפשטידת כרובית
גם התפו”א המוקרם
גם פשטידת פסטה וגבינות.
פשוט תענוג! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 20.05.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אלה (12:44 20.04.2018)

בכלל..רכשתי את הספר ‘ מתכונים בעשר דקות’ תודה רבה💜

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.04.2018)

כיף לשמוע!
תודה אלה ❤️

avatar
אלה (12:43 20.04.2018)

זו פעם שלישית שאני עושה את המתכון הזה.ומאז מכורה והבן זוג שלי בכלל מת על זה!!! כל מתכון אחר לפני זה, לא היה אוכל.תודה רבההה.הנה,גם עכשיו יש בתנור🤗

avatar
אירה (06:51 17.04.2018)

הפך להיות מתכון קבוע לבטטות.
אין דרך טעימה יותר להכין בטטות,
תודה רבה על כל המתכונים:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 17.04.2018)

תודה אירה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
רות (18:35 4.04.2018)

שלום…שאלה..איך עדיף להישתמש את התנור לבישול הבטטות???? עם או בלי הטורבו?? או שזה לא חשוב ובשני מצבים יוצאים בסדר?? מצפה לתשובה..ותודה רבה ..
נ.ב. האם לכסות את הבטטות עם נייר כסף ….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 4.04.2018)

היי רות,
בלי טורבו, קו עליון וקו תחתון. אין צורך לכסות בנייר כסף.

avatar
רונית (00:26 11.02.2018)

יצא מעולה!
כיסיתי את תפוחי האדמה בשלושים הדקות הראשונות והסרתי לזמן שנותר.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 11.02.2018)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אנונימי (01:19 15.01.2018)

נהדר!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 15.01.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אירה (09:27 18.12.2017)

בוקר טוב
לכסות לא צריך? אני פוחדת שלא יישרף ושלא ייצא יבש..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 18.12.2017)

היי אירה,
אם את יודעת שהתנור שלך מייבש או שורף אז אפשר לכסות בנייר כסף ולהסיר את הנייר לקראת הסוף.
יום נפלא 🙂

avatar
מזל (17:56 14.12.2017)

היי.. אפשר לחתוך אותם לרצועות כמו ציפס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 14.12.2017)

כן, אפשר.

avatar
מלכה (21:50 13.11.2017)

הכנתי היום לארוחת צהריים. קלי קלות וטעים מאוד!
אתר מעולה!!! תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 14.11.2017)

תודה מלכה 🙂

avatar
ענבל (14:28 3.11.2017)

יצא מווווווווווושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין כמוך….
האתר הזה אלוף!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 3.11.2017)

תודה ענבל! שמחה שאהבת 🙂

avatar
רוית (21:26 14.09.2017)

היי אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל? מהתחלה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 14.09.2017)

אפשר אבל אני ממליצה לבשל אותם חלקית במים או להכניס אותם למיקרוגל ל 4-5 דקות כדי שיהיו מוכנים עם הבטטה.

avatar
מלכי (18:58 21.07.2017)

טעיםםםםם
מקווה שישאר עד שבת…
אחרי הרבה שנים של אילתורים ותוצאות בהתאם, מצאתי אותך ואת האתר המופלא הזה.
בדברים הכי פשוטים, כמו המתכון הזה-לא ידעתי שצריך להוריד טמפרטורות במהלך האפייה.
והפרטים הקטנים-הם אלו שעושים את ההבדל הגדול!
תודה, תודה, תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 21.07.2017)

תודה מלכי ושבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות