שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

6 בטטות קטנות או 3 בטטות גדולות

5-6 כפות שמן זית

כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-אם מכינים עם הקליפה יש לקרצף את קליפת הבטטות עם סקוטש וסבון, לשטוף היטב ולייבש. מי שפחות אוהב קליפה יכול לקלף.

-חוצים את הבטטות לרוחב ומניחים בתבנית על נייר אפיה (אם אלה בטטות גדולות יש לחתוך לאורך ל-4 רבעים).

-מתבלים היטב בשמן זית ומפזרים מלמעלה מלח, קמצוץ פלפל שחור ואורגנו.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות ב200 מעלות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פנקייק בננה
אורז מלא עם עדשים וירקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (13:59 22.05.2020)

היי,אפשר להכין בלי אורגנו או תימין?פשוט אין לי..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 22.05.2020)

כן.

עינת (15:15 1.05.2020)

היי אפרת
ל2 בטטות קטנות מקולפות איך לנהוג מבחינת הצ’מבלו וכמות השמן מהן הכמויות ?
תודה ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

2 כפות שמן זית
שליש כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)
מעט מלח ופלפל שחור

שף המזמר (01:27 1.05.2020)

לאפות את הבטטה אם הבשר כלפי מטה גורם לנוזלים שלו לרדת כלפי מטה וזה יוצר שכבה קראנצ מתוק .

רונה (19:29 17.12.2020)

הי אפרת, איך להניח את הבטטות על הנייר – עם הבשר כלפי מעלה או על הנייר עם העור לנעלה?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 17.12.2020)

שהקליפה תהיה למטה ו”בשר” הבטטה למעלה.
תוכלי לנסות לעשות כמו שרשום בתגובה, גם יעבוד 🙂
יום נפלא

אלה (18:43 2.12.2019)

היי אפרת
קניתי שקית של בייבי בטטה משופרסל
האם לזה התכוונת כשכתבת שש בטטות קטנות?
החום וזמן האפייה נשאר אותו דבר עם הבייבי בטטות?
תודה על מתכון שנראה מפשוט אבל טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 2.12.2019)

כן. אין שינוי.

רחלי (21:58 24.08.2019)

הי שלום לך אפרת גיליתי את האתר השבוע ועשיתי המון מתכונים ממש מכל הסוגים ויצאו מטעמים.. נעזרתי בכל השאלות והתגובות הברורות והסבלניות שלך לכל השואלים. המון תודה את פשוט מקסימה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 24.08.2019)

תודה ❣️

חן (09:38 11.07.2019)

האם אפשר להכין בחמישי לשבת ולחממם על הפלטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 11.07.2019)

כן.

אלה (12:57 30.06.2019)

היי אפרת, אני רוצה להכין את הבטטה כדי לקחת אותה לעבודה ולהוסיף לסלט ירקות.
כמה שאלות:
1. כמה ימים המתכון הזה יכול להישמר במקרר, כלומר אם מכינה בשבת לכמה ימים אוכל לקחת לעבודה?
2. אם אני לא רוצה את זה חם בסלט אבל גם לא קר כמה זמן לפני האכילה להוציא מהמקרר?
3. אם מכינה חצי כמות אז לחלק את כל הרכיבים בשניים?
4. כמה מלח ופלפל לשים לחצי כמות?
5. בכללי זה נראה לך מתאים כתוספת לסלט (אחרי הככנה כמובן שאחתוך את זה לחתיכות קטנות לסלט)?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 1.07.2019)

1. 4 ימים.
2. חצי שעה.
3. כן
4. פחות מרבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל
5. כן

ימימה (11:48 25.09.2018)

היי אפרת
האם אשר הכין כמה שעות קודם וחיים בערב, אני חוזרת מאוחר ואיך לי זמן לבשל.
תדה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 25.09.2018)

כן אפשר.

ימימה (10:19 14.09.2018)

היי אפרת,

מאז שגיליתי את האתר שלך, אני ממש חוגגת. כיף גדול.

אם אין לי טימין, במה אפשר להחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 14.09.2018)

כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים אורגנו מיובש או כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. אם אין, תכיני בלי.

יעל (08:46 25.08.2018)

אני כל אוהבת את האתר שלך והכל יוצא טעים וקליל.
אני אוכלת לפי תזונת הפליאו ונפלא לראות שהקדשת מתכונים באתר שלך לתזונה הזאת.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 25.08.2018)

תודה יעל 🙂

יעל (13:39 21.08.2018)

יצא טעים מאוד! תודה על עוד מתכון נהדר!

דניאל (12:55 30.07.2018)

אני מכין את המתכון הזה כל פעם מחדש והוא יוצא נהדר.
עכשיו לצערי נגמר לי הוארגנו ואין לי טימין אז אני מנסה את מזלי עם שאטה צ’ילי.
מקווה שייצא טעים.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 30.07.2018)

מאמינה שייצא טעים 🙂
בהצלחה

אלה (16:04 9.06.2018)

הכנתי את המתכון הזה פעמיים:
פעם ראשןנה חתכתי את ההבטטות לאורך לארבע רבעים וזה יצא ממש יפה. הבעיה שאחרי חצי שעה על 200 מעלות וחצי שעה על 180 מעלות הן עדיין היו ממש קשות. אחי עוד 20 דקות על 180 מעלות נאלצתי להוצי אותן שלא ישרפו ולצערי הן עדיין היו קצת קשות..
פעם שנייה תכתי את הבטטות למין מקלו יחסית דקות והן יצאו בסדדר גמור כלומר הבטטה הייתה רכה אבל לא אסטתית כמו בפעם הראשונה שחתכתי לארבע רבעים.
האם יש לך רעיון איך אני יכולה לחתוך את הבטטות לארבע רבעים (כי זה מאוד יפה) ועדיין להכין את זה ככה שהבטטה תהיה רכה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 9.06.2018)

היי אלה,
הבטטות היו אמורות להתרכך, כנראה שזה קשור לסוג הבטטות.
פעם הבאה אפשר לרכך אותן במיקרו כשהן חתוכות לרבעים ורק לאחר מכן לתבל ולשים בתנור.

אלה (21:49 9.06.2018)

אני מכינה אותן בלי קליפה. כמה זמן לרכך אותן במיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.06.2018)

תתחילי ב-5 דקות ואם עדיין לא התרככו שימי עוד 3 דקות. זה אמור להתרכך באופן חלקי אבל לא לגמרי.

מיכל (22:03 7.06.2018)

האם אפשר להשתמש בבייבי בטטה שנמכרת בשקיות?
אם כן כמה בטטה כזאת צריך?
האם התבלון משתנה?
מה עם חום ומשך האפייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 8.06.2018)

אפשר לשים 6-9 יחידות תלוי כמה הבטטות קטנות.
אותו תיבול. אותה טמפ’. משך האפיה יכול להתקצר בכרבע שעה.

גוגה (08:33 7.06.2018)

האם את ממליצה לקלף או לא לקלף את הבטטות?
האם קיוף שלהם פוגע בטעם ו/או בנראות המנה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 7.06.2018)

איך שאוהבים. זה טעים עם קליפה או בלי קליפה.

אלה (01:22 7.06.2018)

איך לטבל את הבטטות? רק מלמעלה או לשים בקערה ופשוט לערבב עם כל המרכיבים? אם מלמעלה אז איך עושים את זה? מורחים עם מברשת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 7.06.2018)

אפשר לשים בקערה ולערבב עם כל המרכיבים.

רחלה (14:57 20.05.2018)

אני שלא כזאת תותחית בבישולים/אפיות, עשיתי מספר מתכונים מהאתר,
ויצא פשוט מעולה!
גם הפשטידת כרובית
גם התפו”א המוקרם
גם פשטידת פסטה וגבינות.
פשוט תענוג! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 20.05.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אלה (12:44 20.04.2018)

בכלל..רכשתי את הספר ‘ מתכונים בעשר דקות’ תודה רבה💜

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.04.2018)

כיף לשמוע!
תודה אלה ❤️

אלה (12:43 20.04.2018)

זו פעם שלישית שאני עושה את המתכון הזה.ומאז מכורה והבן זוג שלי בכלל מת על זה!!! כל מתכון אחר לפני זה, לא היה אוכל.תודה רבההה.הנה,גם עכשיו יש בתנור🤗

אירה (06:51 17.04.2018)

הפך להיות מתכון קבוע לבטטות.
אין דרך טעימה יותר להכין בטטות,
תודה רבה על כל המתכונים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 17.04.2018)

תודה אירה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

רות (18:35 4.04.2018)

שלום…שאלה..איך עדיף להישתמש את התנור לבישול הבטטות???? עם או בלי הטורבו?? או שזה לא חשוב ובשני מצבים יוצאים בסדר?? מצפה לתשובה..ותודה רבה ..
נ.ב. האם לכסות את הבטטות עם נייר כסף ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 4.04.2018)

היי רות,
בלי טורבו, קו עליון וקו תחתון. אין צורך לכסות בנייר כסף.

רונית (00:26 11.02.2018)

יצא מעולה!
כיסיתי את תפוחי האדמה בשלושים הדקות הראשונות והסרתי לזמן שנותר.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 11.02.2018)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אנונימי (01:19 15.01.2018)

נהדר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 15.01.2018)

שמחה שאהבת 🙂

אירה (09:27 18.12.2017)

בוקר טוב
לכסות לא צריך? אני פוחדת שלא יישרף ושלא ייצא יבש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 18.12.2017)

היי אירה,
אם את יודעת שהתנור שלך מייבש או שורף אז אפשר לכסות בנייר כסף ולהסיר את הנייר לקראת הסוף.
יום נפלא 🙂

מזל (17:56 14.12.2017)

היי.. אפשר לחתוך אותם לרצועות כמו ציפס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 14.12.2017)

כן, אפשר.

מלכה (21:50 13.11.2017)

הכנתי היום לארוחת צהריים. קלי קלות וטעים מאוד!
אתר מעולה!!! תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 14.11.2017)

תודה מלכה 🙂

ענבל (14:28 3.11.2017)

יצא מווווווווווושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין כמוך….
האתר הזה אלוף!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 3.11.2017)

תודה ענבל! שמחה שאהבת 🙂

רוית (21:26 14.09.2017)

היי אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל? מהתחלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 14.09.2017)

אפשר אבל אני ממליצה לבשל אותם חלקית במים או להכניס אותם למיקרוגל ל 4-5 דקות כדי שיהיו מוכנים עם הבטטה.

מלכי (18:58 21.07.2017)

טעיםםםםם
מקווה שישאר עד שבת…
אחרי הרבה שנים של אילתורים ותוצאות בהתאם, מצאתי אותך ואת האתר המופלא הזה.
בדברים הכי פשוטים, כמו המתכון הזה-לא ידעתי שצריך להוריד טמפרטורות במהלך האפייה.
והפרטים הקטנים-הם אלו שעושים את ההבדל הגדול!
תודה, תודה, תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:08 21.07.2017)

תודה מלכי ושבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.