זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
6 בטטות קטנות או 3 בטטות גדולות
5-6 כפות שמן זית
כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-אם מכינים עם הקליפה יש לקרצף את קליפת הבטטות עם סקוטש וסבון, לשטוף היטב ולייבש. מי שפחות אוהב קליפה יכול לקלף.
-חוצים את הבטטות לרוחב ומניחים בתבנית על נייר אפיה (אם אלה בטטות גדולות יש לחתוך לאורך ל-4 רבעים).
-מתבלים היטב בשמן זית ומפזרים מלמעלה מלח, קמצוץ פלפל שחור ואורגנו.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות ב200 מעלות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
לא ממש אהבו את הבטטות אצלנו 🙁
(אולי השמן אשם? יש לנו כרגע אחד בטעם מאד דומיננטי)
אולי אפשר להשתמש בבטטות האלו כבסיס למתכון אחר?
יכול להיות שזה מהשמן אם הטעם שלו חזק.
אולי אפשר להכין מזה פסטה ברוטב בטטה אם אתם אוהבים
בסוף –
חתכתי את הבטטות האפויות לקוביות קטנות, והחזרתי אותן לתנור לעוד חצי שעה על טורבו.
הוספתי אותן לסלט חסה, נבטים ואגוזים,
זילפתי טחינה גולמית כרוטב
– יצא אשששששששש!
רעיון מעולה🙂
תודה על המתכון
נאם אופים את הבטטות עם הקליםה כלפי מעלה או הפוך
הקליפה כלפי מטה, כמו בתמונה:)
האם חובה לשטוף את הקליפה בסבון, האם כל פעם שמכינים בטטה צריך לשטוף עם סבון?
היי
לא תמיד חייב לשטוף, רק אם משאירים את הקליפה(:
יש לי שאלה: יש כאלו שמכינים אותן בתנור ויוצאות מאוד קריספיות מסביב. נדמה לי שאסור להכניס אותן מיד אחרי שנשטפו ואפילו שמתבלים יצאו רכות מידי…. האם זה נכון?
היי
אם מכניסים בטטות שנשטפו ללא ייבוש בכלל זה הופך אותן לקצת יותר רכות(:
גאוני! פשוט טעים ויפה!
חתכתי את הבטטה יותר קטן
וככה היה מוכן יותר מהר
וגם יותר יפה להגיש לדעתי 🙂
ושמתי טימין יבש במקום אורגנו.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
מה אפשר להכין ליד?
אפשר להכין מנה בשרית כמו קציצות, פרגיות, שניצל וכו’. אפשר גם להוסיף אורז או מרק ליד.
התכוונתי משהו יותר קליל לא בשרי… שהבטטה יהיה העיקרי
אז אפשר אורז או מרק כמו שכתבתי קודם.
אפשר גם שעועית ירוקה, כרובית ועוד המון מתכונים שתוכלי למצוא בקטגוריית תוספות באתר(:
היי אפרת, מבחינת תיבול מה עדיף – מלח גס או דק? וכמה בערך צריך לשים לפי המתכון?
היי,
אין כ”כ הבדל בין שני הסוגים, פשוט מלח גס יורגש במרקם ומלח דק לא. אפשר לפזר מעל הבטטות מעט מלח גס לפי העין.
היי,
האם יש הבדל בזמן האפייה בין בטטה סגולה לבטטה רגילה בתנור?
היי,
לא אמור להיות הבדל במשך האפייה(:
מעדיף מסיבות בריאותיות לאפות לאורך כל האפיה על 180 מעלות(מסיבות של חימצון וכולי)
כמה עליי לאפות אם אופה רק ב180 מעלות?
היי,
הזמן המשוער הוא שעה ורבע-וחצי, אך חשוב להשגיח על הבטטות ולראות מתי הן כבר רכות מבפנים ואפויות היטב.
היי,אפשר להכין בלי אורגנו או תימין?פשוט אין לי..
כן.
היי אפרת
ל2 בטטות קטנות מקולפות איך לנהוג מבחינת הצ’מבלו וכמות השמן מהן הכמויות ?
תודה ושבת שלום
2 כפות שמן זית
שליש כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)
מעט מלח ופלפל שחור
לאפות את הבטטה אם הבשר כלפי מטה גורם לנוזלים שלו לרדת כלפי מטה וזה יוצר שכבה קראנצ מתוק .
הי אפרת, איך להניח את הבטטות על הנייר – עם הבשר כלפי מעלה או על הנייר עם העור לנעלה?
שהקליפה תהיה למטה ו”בשר” הבטטה למעלה.
תוכלי לנסות לעשות כמו שרשום בתגובה, גם יעבוד 🙂
יום נפלא
היי אפרת
קניתי שקית של בייבי בטטה משופרסל
האם לזה התכוונת כשכתבת שש בטטות קטנות?
החום וזמן האפייה נשאר אותו דבר עם הבייבי בטטות?
תודה על מתכון שנראה מפשוט אבל טעים
כן. אין שינוי.
הי שלום לך אפרת גיליתי את האתר השבוע ועשיתי המון מתכונים ממש מכל הסוגים ויצאו מטעמים.. נעזרתי בכל השאלות והתגובות הברורות והסבלניות שלך לכל השואלים. המון תודה את פשוט מקסימה!!!!
תודה ❣️
האם אפשר להכין בחמישי לשבת ולחממם על הפלטה?
כן.
היי אפרת, אני רוצה להכין את הבטטה כדי לקחת אותה לעבודה ולהוסיף לסלט ירקות.
כמה שאלות:
1. כמה ימים המתכון הזה יכול להישמר במקרר, כלומר אם מכינה בשבת לכמה ימים אוכל לקחת לעבודה?
2. אם אני לא רוצה את זה חם בסלט אבל גם לא קר כמה זמן לפני האכילה להוציא מהמקרר?
3. אם מכינה חצי כמות אז לחלק את כל הרכיבים בשניים?
4. כמה מלח ופלפל לשים לחצי כמות?
5. בכללי זה נראה לך מתאים כתוספת לסלט (אחרי הככנה כמובן שאחתוך את זה לחתיכות קטנות לסלט)?
המון תודה
1. 4 ימים.
2. חצי שעה.
3. כן
4. פחות מרבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל
5. כן
היי אפרת
האם אשר הכין כמה שעות קודם וחיים בערב, אני חוזרת מאוחר ואיך לי זמן לבשל.
תדה
כן אפשר.
היי אפרת,
מאז שגיליתי את האתר שלך, אני ממש חוגגת. כיף גדול.
אם אין לי טימין, במה אפשר להחליף?
כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים אורגנו מיובש או כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. אם אין, תכיני בלי.
אני כל אוהבת את האתר שלך והכל יוצא טעים וקליל.
אני אוכלת לפי תזונת הפליאו ונפלא לראות שהקדשת מתכונים באתר שלך לתזונה הזאת.
תודה רבה
תודה יעל 🙂
יצא טעים מאוד! תודה על עוד מתכון נהדר!
אני מכין את המתכון הזה כל פעם מחדש והוא יוצא נהדר.
עכשיו לצערי נגמר לי הוארגנו ואין לי טימין אז אני מנסה את מזלי עם שאטה צ’ילי.
מקווה שייצא טעים.
תודה!
מאמינה שייצא טעים 🙂
בהצלחה
הכנתי את המתכון הזה פעמיים:
פעם ראשןנה חתכתי את ההבטטות לאורך לארבע רבעים וזה יצא ממש יפה. הבעיה שאחרי חצי שעה על 200 מעלות וחצי שעה על 180 מעלות הן עדיין היו ממש קשות. אחי עוד 20 דקות על 180 מעלות נאלצתי להוצי אותן שלא ישרפו ולצערי הן עדיין היו קצת קשות..
פעם שנייה תכתי את הבטטות למין מקלו יחסית דקות והן יצאו בסדדר גמור כלומר הבטטה הייתה רכה אבל לא אסטתית כמו בפעם הראשונה שחתכתי לארבע רבעים.
האם יש לך רעיון איך אני יכולה לחתוך את הבטטות לארבע רבעים (כי זה מאוד יפה) ועדיין להכין את זה ככה שהבטטה תהיה רכה?
היי אלה,
הבטטות היו אמורות להתרכך, כנראה שזה קשור לסוג הבטטות.
פעם הבאה אפשר לרכך אותן במיקרו כשהן חתוכות לרבעים ורק לאחר מכן לתבל ולשים בתנור.
אני מכינה אותן בלי קליפה. כמה זמן לרכך אותן במיקרו?
תתחילי ב-5 דקות ואם עדיין לא התרככו שימי עוד 3 דקות. זה אמור להתרכך באופן חלקי אבל לא לגמרי.
האם אפשר להשתמש בבייבי בטטה שנמכרת בשקיות?
אם כן כמה בטטה כזאת צריך?
האם התבלון משתנה?
מה עם חום ומשך האפייה
אפשר לשים 6-9 יחידות תלוי כמה הבטטות קטנות.
אותו תיבול. אותה טמפ’. משך האפיה יכול להתקצר בכרבע שעה.
האם את ממליצה לקלף או לא לקלף את הבטטות?
האם קיוף שלהם פוגע בטעם ו/או בנראות המנה?
תודה
איך שאוהבים. זה טעים עם קליפה או בלי קליפה.
איך לטבל את הבטטות? רק מלמעלה או לשים בקערה ופשוט לערבב עם כל המרכיבים? אם מלמעלה אז איך עושים את זה? מורחים עם מברשת?
תודה
אפשר לשים בקערה ולערבב עם כל המרכיבים.
אני שלא כזאת תותחית בבישולים/אפיות, עשיתי מספר מתכונים מהאתר,
ויצא פשוט מעולה!
גם הפשטידת כרובית
גם התפו”א המוקרם
גם פשטידת פסטה וגבינות.
פשוט תענוג! תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
בכלל..רכשתי את הספר ‘ מתכונים בעשר דקות’ תודה רבה💜
כיף לשמוע!
תודה אלה ❤️
זו פעם שלישית שאני עושה את המתכון הזה.ומאז מכורה והבן זוג שלי בכלל מת על זה!!! כל מתכון אחר לפני זה, לא היה אוכל.תודה רבההה.הנה,גם עכשיו יש בתנור🤗
הפך להיות מתכון קבוע לבטטות.
אין דרך טעימה יותר להכין בטטות,
תודה רבה על כל המתכונים:)
תודה אירה, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
שלום…שאלה..איך עדיף להישתמש את התנור לבישול הבטטות???? עם או בלי הטורבו?? או שזה לא חשוב ובשני מצבים יוצאים בסדר?? מצפה לתשובה..ותודה רבה ..
נ.ב. האם לכסות את הבטטות עם נייר כסף ….
היי רות,
בלי טורבו, קו עליון וקו תחתון. אין צורך לכסות בנייר כסף.
יצא מעולה!
כיסיתי את תפוחי האדמה בשלושים הדקות הראשונות והסרתי לזמן שנותר.
תודה!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
נהדר!!
שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב
לכסות לא צריך? אני פוחדת שלא יישרף ושלא ייצא יבש..
היי אירה,
אם את יודעת שהתנור שלך מייבש או שורף אז אפשר לכסות בנייר כסף ולהסיר את הנייר לקראת הסוף.
יום נפלא 🙂
היי.. אפשר לחתוך אותם לרצועות כמו ציפס?
כן, אפשר.
הכנתי היום לארוחת צהריים. קלי קלות וטעים מאוד!
אתר מעולה!!! תודה.
תודה מלכה 🙂
יצא מווווווווווושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין כמוך….
האתר הזה אלוף!!!!!!!!!!!
תודה ענבל! שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל? מהתחלה?
אפשר אבל אני ממליצה לבשל אותם חלקית במים או להכניס אותם למיקרוגל ל 4-5 דקות כדי שיהיו מוכנים עם הבטטה.
טעיםםםםם
מקווה שישאר עד שבת…
אחרי הרבה שנים של אילתורים ותוצאות בהתאם, מצאתי אותך ואת האתר המופלא הזה.
בדברים הכי פשוטים, כמו המתכון הזה-לא ידעתי שצריך להוריד טמפרטורות במהלך האפייה.
והפרטים הקטנים-הם אלו שעושים את ההבדל הגדול!
תודה, תודה, תודה!!!
תודה מלכי ושבת שלום 🙂