התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא
    >

מתכון לבורקס חתונות הנוסטלגי – בורקס תפוחי אדמה עם רוטב פטריות ובצל. לכל מי שמתגעגע לטעם.

קל להכנה וטעים במיוחד: את בורקס תפוחי אדמה מכינים מבצק עלים ומילוי של פירה ובצל. את רוטב הפטריות מכינים בנפרד. מגישים ביחד.

בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות

מצרכים (כ-18 בורקסים בגודל 10X5):

בורקס תפוח אדמה:

1 ק"ג בצק עלים קנוי מופשר לילה במקרר או 3 שעות בטמפ' החדר

2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

כף שמן זית, בין שליש לחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כף מים (לטבעוניים ניתן לוותר), שומשום

רוטב פטריות:

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות (אפשר להשתמש גם בפטריות חתוכות מקופסת שימורים)

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 כוסות מים רותחים

2 כפות קורנפלור מעורבבים עם רבע כוס מים קרים (מי קורנפלור)

כפית עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

רבע כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

הכנת המילוי: מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים (יש לבדוק בעזרת מזלג. אם ננעץ בקלות- זה מוכן). מסננים את תפוחי האדמה ממים ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, כחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

הכנת רוטב פטריות: מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שמשחים מעט (יש לערבב מידי פעם). מעבירים מחצית מהבצל המטוגן לתערובת הפירה ומערבבים. למחצית הבצל המטוגן שבמחבת מוסיפים את הפטריות החתוכות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. שופכים 3 כוסות מים רותחים ואת מי הקורנפלור ומתבלים בכפית פטרוזיליה קצוצה, כורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

הכנת בורקס תפוח אדמה: פורשים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים מעט עם מערוך. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 9X9 ס"מ לפחות  ומניחים כמות של כף מהמילוי (מומלץ לרדד מעט כל ריבוע בנפרד לפני שמניחים עליו את המילוי ). מקפלים את הריבוע לשניים ומהדקים היטב בצדדים. מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים. מערבבים בקערית חלמון ביצה+כף מים ומברישים כל יחידה. מפזרים מעל שומשום (לטבעוניים: ניתן לוותר על החלמון ולהבריש את הבורקס במעט שמן).

-אופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל180 מעלות במשך 18-20 דקות, עד להזהבה יפה של הבורקסים.

-מוציאים מהתנור ומגישים עם רוטב הפטריות.

*למתעצלים 😉 ניתן לקנות בורקס תפו"א מוכן ולהכין רק את רוטב הפטריות (ואז יש להשתמש בבצל אחד).

בורקס תפוח אדמה

 

ראו גם
ריבועי שוקולד ופיצוחים
עוף עם פירות יבשים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
ליטל (09:14 13.12.2019)

היי אפרת האם אפשר להקפיא לאחר אפייה ?.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 13.12.2019)

אני חושבת שכן.

Avatar
ליטל (16:14 13.12.2019)

היי שוב ראיתי בתשובות קודמות שלך שרשמתי הקפאה גורמת לטעם לוואי במחית תפו"א. האם הכוונה לבורקס לפני אפייה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 14.12.2019)

אוי 😮 לא שמתי לב שזה במילוי תפו"א (משום מה חשבתי שזה בורקס במילוי פטריות). טוב שהארת את תשומת ליבי. לא מומלץ להקפיא במקרה הזה, לא לפני אפיה ולא אחרי.

Avatar
ענת (15:32 7.11.2019)

היי אפרת,
זה מתכון שהכנתי בעבר והמשפחה ממש אהבה! הפסקתי להכין בגלל הבצק עלים.
ממש הייתי רוצה לחזור ולהכין רק מחפשת מתכון לבצק מקמח מלא. אחותי גם מתחננת שאכין.
ממש אשמח לדעת אם יש לך אולי רעיון למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 7.11.2019)

אפשר להכין את הכיסונים במילוי תפו"א ועם רוטב הפטריות.
אפשר להכין עם קמח מלא באותה כמות אבל עדיף לשלב כוס קמח לבן עם כוס קמח מלא כדי שלא יהיה דחוס מידי. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד קצת מים לבצק (לפי המרקם שלו).

Avatar
ענתי (08:30 4.11.2019)

היי אפרת -נראה מושלםם. אפשרי לעשות את זה כ 3 רולדות מבצק הפילאס?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 4.11.2019)

כן. מכמות של 1 קילו אמורות לצאת 2 רולדות בגודל בינוני-גדול או 3 רולדות קטנות.

Avatar
ברכי (16:25 28.08.2019)

שלום האם אפשר להכין בורקס מבצק שמרים והאם יש לך מתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 28.08.2019)

היי,
אפשר. זה ייצא יותר כמו מאפה במילוי תפו"א.
אין לי מתכון ספציפי לבורקס מבצק שמרים.

Avatar
ירדן (11:24 19.03.2019)

היי
ניתן להקפיא את הבורקס? הוא יצא טוב אחרי הקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 19.03.2019)

לא כדאי להקפיא מחית של תפוחי אדמה מאחר ולאחר ההקפאה היא משנה את מרקמה ומקבלת טעם לוואי. בבורקסים המעובדים הקנויים מכניסים לתערובת הפירה חומרים שכנראה מונעים תופעה זו.

Avatar
יעל (19:11 17.12.2018)

הכנתי את הרוטב ליד בורקס עם בשר יצא אליפות!!!אין עלייך ועל המתכונים שלך 😍תמיד הכל יוצא מוצלח ומדויק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 17.12.2018)

תודה יעל 💜

Avatar
נור (11:27 7.12.2018)

היי אפרת אתר מדהים!
אפשר במקום פטריות גרגירי חומוס? יכול לצאת טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 7.12.2018)

כן.

Avatar
דבי (15:21 25.09.2018)

שלום לך שוב,

יש לי רוטב פטריות אך הכמות לא מספיקה איך אפשר להגדיל את הכמות ובקלות?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 25.09.2018)

היי דבי,
למה לא להכין את הרוטב שבמתכון ולערבב עם מה שכבר יש לך?

Avatar
דבי (08:10 26.09.2018)

יש בך הרבה תום!

לא רוצה לעבוד מה שלא חייבת!

אי אפשר להוסיף מים וקורנפלור? או אפילו גם פטריות, רק לא שוב טיגון בצל.

בכל מקרה תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 26.09.2018)

תכלס צודקת 🙂 ניסיתי..
אם את רוצה שיהיה יותר רוטב אז תחזירי את הרוטב שיש לך למחבת ותוסיפי לו כוס וחצי מים עם כף קורנפלור (שערבבת לפני עם קצת מים קרים) ותשפרי תיבול עם אבקת מרק ומלח לפי הטעם. אם לדעתך חסר פטריות אז תטגני לפני גם פטריות ואז תוסיפי את הרוטב הקיים, מים עם קורנפלור ותשפרי תיבול.

Avatar
דבי (17:03 20.09.2018)

אפשר לעשות את זה עם בצק פילו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.09.2018)

כן אפשר. אם מכינים מבצק פילו אז כדאי לעשות שכבה כפולה ולגלגל לרולדה כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי פטריות.
חייבת לציין שרוטב הפטריות יותר מתאים עם בצק עלים כי בצק פילו רצוי שיישאר פריך.

Avatar
מלכי (18:45 15.05.2018)

אפרת המדהימה
אני יושבת על תפריט לשבת-חג עם האתר שלך פתוח.
אין כמעט מתכון שלא מגיע ממך!
מלכה שאת!!!
רציתי לשאול אם רוטב הפטריות יכול להתאים לבלינצ'ס גבינה מלוח.
אגב, אשמח לדעת אם יש מתכון לבלינצ'ס מלוח (לא מצאתי מתכון כזה…)
שוב תודה רבה מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 15.05.2018)

תודה רבה יקירה!
רוטב הפטריות יכול להתאים בהחלט לבלינצ'ס מלוח.
את יכולה להכין את מתכון הבלינצ'ס שבאתר, לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים כחצי כפית שטוחה מלח.
ראי באותו מתכון, רשמתי תגובה למישהו לגבי בלינצ'ס גבינה מלוח.

Avatar
מלכי (12:21 16.05.2018)

ראיתי את התגובה שם.
מאמצת את ההמלצה בחום.
הרוטב יצא מדהים.
בעלי רק 'בדק' אותו עם לחם.
ניסיתי מהר את הסיר…

Avatar
מירי (11:40 19.02.2018)

היי אפרת אם זה בלי הפטריןת אז כמה מים צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 19.02.2018)

היי מירי,
תפחיתי כרבע כוס מים.

Avatar
שרון (22:03 17.01.2018)

היי אפרת
יש לך רעיון לרוטב אחר? בעלי אלרגי לפטריות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 18.01.2018)

היי שרון,
אפשר להכין את הרוטב הזה עם בצל מטוגן ובלי פטריות.
יום נפלא 🙂

Avatar
דנה (18:35 23.12.2017)

היי אפרת,
אפשר להקפיא את הרוטב? הוא יהיה טוב כעבור כמה שבועות, אחרי שאפשיר ואבשל אותו לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 23.12.2017)

לדעתי כן. לא רואה בעיה.

Avatar
אלינור (16:20 22.11.2017)

היי אפרת,
האם קופסת שימורים אחת של פטריות תספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 22.11.2017)

כן, אמור להספיק.

Avatar
מירב (09:04 2.10.2017)

היי אפשר לשמור את הרוטב במקרר לעוד יומיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 2.10.2017)

כן אפשר.

Avatar
ענת (10:07 30.03.2017)

יצא מדהים וחוסל מייד.

Avatar
רעות (16:57 15.03.2017)

היי
הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי הרבה רוטב (והבורקס נגמר). יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתו?
חזה עוף בתנור ילך עם זה לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:43 15.03.2017)

כן בטח. זה יכול ללכת עם חזה עוף או פרגיות. זה גם יכול להיות רוטב שהולך עם ספגטי.

Avatar
רעות (17:57 15.03.2017)

תודה רבה!

Avatar
דבי (17:17 14.03.2017)

תוחדה רבה לך, אפרת!

Avatar
דבי (15:35 14.03.2017)

אגב, יש הבדל בין קמח תפו"א, קורנפלור או קמח לעניין זה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:49 14.03.2017)

הקורנפלור היה אמור להסמיך את הרוטב אבל לפעמים קורה שהוא לא עושה את העבודה, מסיבה שעדיין לא הצלחתי לפענח 🙂
לעניין ההסמכה, אפשר להשתמש בכל הקמחים שציינת. אני אישית הכי מעדיפה להשתמש בקורנפלור כי הוא הכי מעודן ופחות מורגש.

Avatar
דבי (15:33 14.03.2017)

כן כי לא ראיתי שמסמיך.

תודה!

Avatar
דבי (13:33 14.03.2017)

עשיתי את הרוטב ויצא מצוין!

תודה רבה!

(כדי שיסמיך הייתי צריכה להוסיף קמח. לא'דעת למה?!)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:41 14.03.2017)

היי דבי,
הוספת קמח בנוסף לקורנפלור מעורבב עם מים?
בכל מקרה, העיקר שבסוף יצא טעים 🙂

Avatar
רעות (15:40 10.01.2017)

היי
יש לך מתכון לבורקס כזה עם בשר טחון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:39 10.01.2017)

היי רעות,
אפשר להכין את מלית הבשר של המתכון הזה- מאפה בשר טחון. זה גם הולך יכול ללכת עם הרוטב פטריות.

Avatar
רעות (17:29 10.01.2017)

תודה רבה
אין על התגובות המהירות שלך! 🙂

Avatar
בתיה (11:22 2.12.2016)

אפשר למרוח מעל הבורקס את החלבון של הביצה פשוט נשאר לי מעוגה שעשיתי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:11 2.12.2016)

היי בתיה,
החלמון (הצהוב) הוא זה שגורם להזהבת הבורקס ולכן אני לא חושבת שזה יהיה אפקטיבי למרוח חלבון.

Avatar
ענתי (14:43 26.10.2016)

היי אפרת. נראה מעולה.
קניתי בטעות בצק עלים מרודד -האם זה מתאים למתכון הזה?
פעם שעברה הפשרתי בצק עלים כמו שהשתמשת כל הלילה ,ובבוקר שרציתי להשתמש בו הוא היה מאוד דביק כך שהיה קשה לי לשחרר מהניילון ולסגור לצורה שאני רוצה. אשמח לעזרה. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:34 26.10.2016)

היי ענתי,
בצק עלים מרודד גם אמור להיות בסדר.
הפשרת בצק עלים במקרר כל הלילה או בחוץ? אם בחוץ זה לא טוב ויש להפשיר במקרר. הבצק צריך להיות במקרר עד לרגע שעובדים איתו אחרת הוא נעשה רך ודביק.

Avatar
ענתי (12:14 27.10.2016)

היי אפרת. ברור שהפשרתי במקרר כל הלילה -לא בחוץ.
הפשרתי כל הלילה ובבוקר שבאתי לעבוד איתו ולשים את המלית -הבצק נדבק לניילון שבא איתו.תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 27.10.2016)

מוזר, זה לא אמור לקרות. פעם הבאה אם זה קורה שימי את הבצק במקפיא לכ-10 דקות כדי שיתייצב ויהיה קל לעבוד איתו.
יום מקסים 🙂

Avatar
נטע (08:27 14.10.2016)

שלום אפרת,
ותודה על האתר הנהדר אני משתמשת בו רבות.
האם אפשר להכין את המתכון יום לפני ההגשה?
(אני רוצה להכין בשישי עבור שבת )
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:31 14.10.2016)

היי נטע,
אין בעיה להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂

Avatar
נטע (12:22 6.09.2016)

היי אפרת, אם אין לי קורנפלור איך אפשר בכל זאת לעשות את הרוטב פטריות?

תודה רבה!! נטע

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:03 6.09.2016)

היי נטע,
אני חושבת שאת יכולה לשים קמח רגיל. ממליצה להתחיל מכף קמח אחת (ולערבב אותה עם מים לפני) ואם יש צורך להסמיך יותר את הרוטב אפשר להוסיף יותר.
בהצלחה 🙂

Avatar
רותם (17:49 27.07.2016)

היי רציי לדעת אם אין לי מרק עוף יש לזה תחליף??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:08 27.07.2016)

היי רותם,
אפשר לשים יותר מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית ולטעום).

Avatar
בת אל (17:03 8.07.2016)

יצא מעולה רק אים יש תחליף לקורנפלור

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:05 8.07.2016)

היי בת אל,
אפשר לשים כף קמח במקום.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

Avatar
ענת (22:00 22.06.2016)

אפרת,
הבורקס יוצא מעולה בכל הכנה 🙂
אפשר לרסס בשמן במקום למרוח ביצה?
אני משתמשת בפטריות משימורים (מטעמי כשרות), כשאני מבשלת אותם לפי המתכון הם משום מה לא מגירות נוזלים גם אחרי 20 דק', אשמח לקבל עצה מה לעשות להבא.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:38 22.06.2016)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר לרסס שמן במקום למרוח ביצה.
ולגבי הפטריות משימורים, זה בסדר שהן לא מגירות נוזלים (ובכל זאת כדאי לטגן אותן לפני). זה רלוונטי יותר לפטריות שהן טריות.

Avatar
בתאל (16:44 22.03.2016)

אפרת! איזה אתר משגע 🙂
ממש מוכשרת את, בן פורת יוסף.
לפני יומיים התחלתי במבצע חיסול החמץ והשתמשתי במתכון הנהדר הזה!
איזה כיף שהוא כזה מדוייק. הוספתי למילוי הבורקס רק קצת מלח ואבקת שום (אבל זה רק כי אני מכורה קשות).

שומרת אותך במועדפים:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:55 22.03.2016)

תודה בתאל! איזה כיף לשמוע 🙂

Avatar
יהודית (11:38 20.03.2016)

הי אפרת.
האם ניתן להכין עם בצק פילאס?
(אני במבצע חיסול חמץ לקראת פסח..חח)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:13 20.03.2016)

לדעתי כן, לא אמורה להיות בעיה 🙂

Avatar
יוסי (20:03 24.02.2016)

אפשר להשתמש בבנק עלים חמאה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:48 24.02.2016)

בטח 🙂

Avatar
גיתה (12:14 14.02.2016)

היי אפרת,

שאלה קצת מוזרה לגבי שימוש נוסף ברוטב הטעים הזה…
יצא לי להכין עד היום כמה וכמה מתכוני צלי בקר ברוטב ואף פעם לא אהבתי את התוצאה. הרוטב החום הזה של הבשר ממש לא לטעמי. רציתי לשאול אם אכין את הבשר כרגיל ואשדך אותו עם רוטב הפטריות הצהוב הזה – האם זה יתאים לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:14 14.02.2016)

היי גיתה,
לדעתי הרוטב יכול להשתלב מצוין עם צלי בקר 🙂
אם ייצא לך להכין אשמח לקבל עדכון.
שבוע נפלא!

Avatar
צילה (10:40 10.02.2016)

היי אפרת, האם יש אפשרות להשתמש בבצק אחר במקום בצק העלים עם המרגרינה שידוע שהוא לא בריא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:14 10.02.2016)

היי צילה,
את יכולה להשתמש בבצק פילו שהוא נטול שומן באותה דרך הכנה של המתכון הזה- בורקס פילו במילוי גבינהה (את יכולה למלא במילוי תפו"א ולקפל לצורה של משולש או של ריבוע).
אם את לא רגילה לעבוד עם בצק פילו כדאי לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.
בהצלחה ויום נפלא!

Avatar
ציל (11:40 10.02.2016)

תודה ויום נפלא גם לך

Avatar
ענת (14:39 4.02.2016)

אפרת יקרה,
יצא פשוט מדהים!
המשפחה פשוט "חיסלה" את הבורקסים במהירות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:05 4.02.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה ענת והמשך יום מעולה 🙂

Avatar
לירז (09:16 31.01.2016)

אפרת בוקר טוב!
את משהו מיוחד!!!
כל הזמן מפתיעה במתכונים מיוחדים וטעימים אבל קלים מאוד להכנה,
הבורקס החזיר אותי אחורה לימים שהיו נוהגים להגיש אותו בליווי הרוטב באולמות אירועים.
מבטיחה לעדכן כשאכין.
יישר כח ושבוע טוב (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:30 31.01.2016)

תודה לירז! שבוע מעולה 🙂

Avatar
אולגה (11:28 28.01.2016)

שלום. נראה מאולה. יש לי שאלה. האם אפשר להקפיא את הבורקסים (לפהי אפיה)?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 28.01.2016)

היי אולגה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אומרים שלא כדאי להקפיא מחית של תפוחי אדמה מאחר ולאחר ההקפאה היא משנה את מרקמה ומקבלת טעם לוואי. בבורקסים המעובדים הקנויים מכניסים לתערובת הפירה חומרים שכנראה מונעים תופעה זו.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.