שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

חבילת מלוואח

גבינה בולגרית רכה מפוררת

זיתים קצוצים דק

1 ביצה טרופה/ ספריי שמן

לקישוט: שומשום

אופן הכנה:

-מפשירים מעט את המלוואח.

-מניחים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת וכף זיתים קצוצים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הערה:

אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ.

בורקס גבינה, בורקס במילוי בולגרית

ראו גם
גליליות ממולאות
מיני פיצות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
גלי (22:20 15.02.2020)

אם אני מוסיפה גבינה צהובה למלית, יש צורך לדעתך לשים גם ביצה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 16.02.2020)

היי גלי,
הביצה היא לא במילוי אלא רק כדי למרוח על הבצק לפני האפיה (כדי שהבורקס יקבל צבע יפה).
במקום ביצה אפשר למרוח מעל שמן.
שבוע נפלא 🌷

Avatar
ענת (22:56 12.11.2019)

אפשר לטגן במקום לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 13.11.2019)

אני מניחה שאפשר לטגן על אש נמוכה במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהבצק משחים. יש לכסות את המחבת.

Avatar
דולב גולן (19:04 10.07.2019)

היי אפרת .
אני חייבת להגיד לך תודה ענקית על המתכונים שלך. בזכותך ובזכות האתר הזה התחלתי לבשל לעצמי. והשנה החלטתי שאני עושה דברים שאף פעם לא בישלתי. וכל מה שבישלתי עד עכשיו המישפחה שלי טעמה ואהבה את זה. אז אני מודה לך שפתחת את האתר הזה ונתת לי הזדמנות לבשל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 10.07.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך ❤️

Avatar
ענת (14:38 3.06.2019)

היי אפרת,
הייתי רוצה להכין בורקס במילוי פטריות. אשמח לדעת איך?
ואולי יש לך מתכון :/

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 3.06.2019)

היי ענת,
יש מתכון לבצק פילו ממולא בפטריות. משם את יכולה לקחת את המילוי.
אפשר להוסיף למלית גם תפו"א מבושל מעוך לפירה.
את הבצק אפשר להכין ממלוואח כמו במתכון הזה או מבצק עלים.

Avatar
ציפי (21:57 16.05.2018)

האם אפשר להכין ו לשמור במקרר עד לאפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 16.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
תמר (20:46 16.03.2017)

שלום, האם יצא טעים בחימום על פלטה לשבת? (מחפשת מתכונים לשבת עם מלאווח)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:55 16.03.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
עופרה (19:18 13.10.2016)

היי.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים כל מה שהכנתי יצא מעולה
אני רוצה להכין את הבורקס עם בשר טחון , מה אם כן מרכיביי המילוי חוץ מבשר ובצל ותבלינים כמובן
כלומר האם יש צורך במרכיב נוסף ?! אשמח לתגובה מהירה

ערב נעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:56 13.10.2016)

היי עופרה,
אין צורך במרכיב נוסף. אפשר להוסיף לבשר גם 1-2 כפות רסק עגבניות. זה מוסיף טעם.

Avatar
מיכל (09:45 21.01.2016)

נראה מעולה. האם יש לך רעיונות נוספים למילוי הבורקס? רסק עגבניות וגבנ"צ, פטריות מטוגנות? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:03 21.01.2016)

היי מיכל,
רעיונות למילוי:
-פטריות מטוגנות עם בצל (אפשר להוסיף לזה גם גבינה צהובה).
-רוטב פיצה/קטשופ/רסק עגבניות + גבינה צהובה + זיתים.
-פירה עם בצל מטוגן
-גבינה בולגרית+ גבנ"צ+ רוטב פסטו
יום נפלא 🙂

Avatar
לירז (19:27 14.01.2016)

אפרת ערב טוב!
הכנתי את הבורקסים לארוחת ערב והם בתנור עכשיו,
הריח נפלא (ובטוחה שגם הטעם),
תודה לך על מתכונים מוצלחים וקלים (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:46 14.01.2016)

מעולה! בתאבון 😉

Avatar
גליה (15:09 16.10.2014)

בעזרתך אני מצליחה לשדרג ארוחות ערב ולא רק… תודה רבהההה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:32 16.10.2014)

כיף גדול לשמוע!
תודה גליה וחג שמח 🙂

Avatar
סיון (22:47 13.12.2016)

היי אפרת תודה רבה לך על המתכונים זה ממש עוזר לי בהכנת ארוחות וממש מפתח את הידע שלי במטבח תודה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:52 13.12.2016)

שמחה לשמוע סיון 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.