זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
חבילת מלוואח
גבינה בולגרית רכה מפוררת
זיתים קצוצים דק
1 ביצה טרופה/ ספריי שמן
לקישוט: שומשום
אופן הכנה:
-מפשירים מעט את המלוואח.
-מניחים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת וכף זיתים קצוצים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).
-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
הערה:
אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.
בורקס גבינה, בורקס במילוי בולגרית
ראו גם
כרגיל מעולה! שמתי בפנים בשר טחון יצא ממש טעים !
שמחה מאד שיצא טעים, נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף(:
תודה על המתכון. על כמה מעלות לאפות?
היי יוסי,
יש לאפות על חום גבוה- 190-200 מעלות (תלוי בחוזק של התנור)😊
אפשר גבינה מסוג אחר?
כן בתיה, תוכלי להשתמש בריקוטה ולתבל אותה, או בגבינה צפתית או אפילו מוצרלה/צהובה
אפשר לדעתך להכין, לשמור במקרר ולחמם בתנור מחר?
היי גלי,
אין בעיה לחמם בתנור למחרת
אם אני מוסיפה גבינה צהובה למלית, יש צורך לדעתך לשים גם ביצה ?
היי גלי,
הביצה היא לא במילוי אלא רק כדי למרוח על הבצק לפני האפיה (כדי שהבורקס יקבל צבע יפה).
במקום ביצה אפשר למרוח מעל שמן.
שבוע נפלא 🌷
אפשר לטגן במקום לאפות?
אני מניחה שאפשר לטגן על אש נמוכה במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהבצק משחים. יש לכסות את המחבת.
היי אפרת .
אני חייבת להגיד לך תודה ענקית על המתכונים שלך. בזכותך ובזכות האתר הזה התחלתי לבשל לעצמי. והשנה החלטתי שאני עושה דברים שאף פעם לא בישלתי. וכל מה שבישלתי עד עכשיו המישפחה שלי טעמה ואהבה את זה. אז אני מודה לך שפתחת את האתר הזה ונתת לי הזדמנות לבשל.
איזה כיף לשמוע!
תודה לך ❤️
היי אפרת,
הייתי רוצה להכין בורקס במילוי פטריות. אשמח לדעת איך?
ואולי יש לך מתכון :/
היי ענת,
יש מתכון לבצק פילו ממולא בפטריות. משם את יכולה לקחת את המילוי.
אפשר להוסיף למלית גם תפו”א מבושל מעוך לפירה.
את הבצק אפשר להכין ממלוואח כמו במתכון הזה או מבצק עלים.
האם אפשר להכין ו לשמור במקרר עד לאפייה?
כן אפשר.
שלום, האם יצא טעים בחימום על פלטה לשבת? (מחפשת מתכונים לשבת עם מלאווח)
אני חושבת שכן.
היי.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים כל מה שהכנתי יצא מעולה
אני רוצה להכין את הבורקס עם בשר טחון , מה אם כן מרכיביי המילוי חוץ מבשר ובצל ותבלינים כמובן
כלומר האם יש צורך במרכיב נוסף ?! אשמח לתגובה מהירה
ערב נעים
היי עופרה,
אין צורך במרכיב נוסף. אפשר להוסיף לבשר גם 1-2 כפות רסק עגבניות. זה מוסיף טעם.
נראה מעולה. האם יש לך רעיונות נוספים למילוי הבורקס? רסק עגבניות וגבנ”צ, פטריות מטוגנות? תודה
היי מיכל,
רעיונות למילוי:
-פטריות מטוגנות עם בצל (אפשר להוסיף לזה גם גבינה צהובה).
-רוטב פיצה/קטשופ/רסק עגבניות + גבינה צהובה + זיתים.
-פירה עם בצל מטוגן
-גבינה בולגרית+ גבנ”צ+ רוטב פסטו
יום נפלא 🙂
אפרת ערב טוב!
הכנתי את הבורקסים לארוחת ערב והם בתנור עכשיו,
הריח נפלא (ובטוחה שגם הטעם),
תודה לך על מתכונים מוצלחים וקלים (:
מעולה! בתאבון 😉
בעזרתך אני מצליחה לשדרג ארוחות ערב ולא רק… תודה רבהההה וחג שמח
כיף גדול לשמוע!
תודה גליה וחג שמח 🙂
היי אפרת תודה רבה לך על המתכונים זה ממש עוזר לי בהכנת ארוחות וממש מפתח את הידע שלי במטבח תודה:)
שמחה לשמוע סיון 🙂