שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

חבילת מלוואח

גבינה בולגרית רכה מפוררת

זיתים קצוצים דק

1 ביצה טרופה/ ספריי שמן

לקישוט: שומשום




אופן הכנה:

-מפשירים מעט את המלוואח.

-מניחים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת וכף זיתים קצוצים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הערה:

אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.

בורקס גבינה, בורקס במילוי בולגרית

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
גליליות ממולאותגליליות ממולאות
מיני פיצות מיני פיצות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עדי (19:52 29.06.2022)

כרגיל מעולה! שמתי בפנים בשר טחון יצא ממש טעים !

בורקס מלאווח
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 29.06.2022)

שמחה מאד שיצא טעים, נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
יוסי (15:54 3.05.2021)

תודה על המתכון. על כמה מעלות לאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 3.05.2021)

היי יוסי,
יש לאפות על חום גבוה- 190-200 מעלות (תלוי בחוזק של התנור)😊

avatar
בתיה (17:04 29.11.2020)

אפשר גבינה מסוג אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 29.11.2020)

כן בתיה, תוכלי להשתמש בריקוטה ולתבל אותה, או בגבינה צפתית או אפילו מוצרלה/צהובה

avatar
גלי (18:29 1.11.2020)

אפשר לדעתך להכין, לשמור במקרר ולחמם בתנור מחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 1.11.2020)

היי גלי,
אין בעיה לחמם בתנור למחרת

avatar
גלי (22:20 15.02.2020)

אם אני מוסיפה גבינה צהובה למלית, יש צורך לדעתך לשים גם ביצה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 16.02.2020)

היי גלי,
הביצה היא לא במילוי אלא רק כדי למרוח על הבצק לפני האפיה (כדי שהבורקס יקבל צבע יפה).
במקום ביצה אפשר למרוח מעל שמן.
שבוע נפלא 🌷

avatar
ענת (22:56 12.11.2019)

אפשר לטגן במקום לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 13.11.2019)

אני מניחה שאפשר לטגן על אש נמוכה במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהבצק משחים. יש לכסות את המחבת.

avatar
דולב גולן (19:04 10.07.2019)

היי אפרת .
אני חייבת להגיד לך תודה ענקית על המתכונים שלך. בזכותך ובזכות האתר הזה התחלתי לבשל לעצמי. והשנה החלטתי שאני עושה דברים שאף פעם לא בישלתי. וכל מה שבישלתי עד עכשיו המישפחה שלי טעמה ואהבה את זה. אז אני מודה לך שפתחת את האתר הזה ונתת לי הזדמנות לבשל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 10.07.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך ❤️

avatar
ענת (14:38 3.06.2019)

היי אפרת,
הייתי רוצה להכין בורקס במילוי פטריות. אשמח לדעת איך?
ואולי יש לך מתכון :/

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 3.06.2019)

היי ענת,
יש מתכון לבצק פילו ממולא בפטריות. משם את יכולה לקחת את המילוי.
אפשר להוסיף למלית גם תפו”א מבושל מעוך לפירה.
את הבצק אפשר להכין ממלוואח כמו במתכון הזה או מבצק עלים.

avatar
ציפי (21:57 16.05.2018)

האם אפשר להכין ו לשמור במקרר עד לאפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 16.05.2018)

כן אפשר.

avatar
תמר (20:46 16.03.2017)

שלום, האם יצא טעים בחימום על פלטה לשבת? (מחפשת מתכונים לשבת עם מלאווח)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 16.03.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
עופרה (19:18 13.10.2016)

היי.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים כל מה שהכנתי יצא מעולה
אני רוצה להכין את הבורקס עם בשר טחון , מה אם כן מרכיביי המילוי חוץ מבשר ובצל ותבלינים כמובן
כלומר האם יש צורך במרכיב נוסף ?! אשמח לתגובה מהירה

ערב נעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 13.10.2016)

היי עופרה,
אין צורך במרכיב נוסף. אפשר להוסיף לבשר גם 1-2 כפות רסק עגבניות. זה מוסיף טעם.

avatar
מיכל (09:45 21.01.2016)

נראה מעולה. האם יש לך רעיונות נוספים למילוי הבורקס? רסק עגבניות וגבנ”צ, פטריות מטוגנות? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 21.01.2016)

היי מיכל,
רעיונות למילוי:
-פטריות מטוגנות עם בצל (אפשר להוסיף לזה גם גבינה צהובה).
-רוטב פיצה/קטשופ/רסק עגבניות + גבינה צהובה + זיתים.
-פירה עם בצל מטוגן
-גבינה בולגרית+ גבנ”צ+ רוטב פסטו
יום נפלא 🙂

avatar
לירז (19:27 14.01.2016)

אפרת ערב טוב!
הכנתי את הבורקסים לארוחת ערב והם בתנור עכשיו,
הריח נפלא (ובטוחה שגם הטעם),
תודה לך על מתכונים מוצלחים וקלים (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 14.01.2016)

מעולה! בתאבון 😉

avatar
גליה (15:09 16.10.2014)

בעזרתך אני מצליחה לשדרג ארוחות ערב ולא רק… תודה רבהההה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 16.10.2014)

כיף גדול לשמוע!
תודה גליה וחג שמח 🙂

avatar
סיון (22:47 13.12.2016)

היי אפרת תודה רבה לך על המתכונים זה ממש עוזר לי בהכנת ארוחות וממש מפתח את הידע שלי במטבח תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 13.12.2016)

שמחה לשמוע סיון 🙂

לקריאת כל התגובות