שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

מס’ מנות: כ-25 בורקסים

סוג: בשרי

רכיבים

1 קילו בצק עלים

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

תיבול: 2 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין גריל עוף (לא חובה), רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), מעט פלפל שחור

להברשה מעל: ביצה טרופה, שומשום

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה. הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים כדקה, עד שחזה העוף מתבשל. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

-מחממים תנור מראש ל- 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה, מרדדים מעט עם מערוך וחותכים לריבועים בגודל של כ9X9 ס”מ. מניחים כמות של כף מהמילוי, מקפלים את הריבוע לשניים ומהדקים היטב בצדדים. מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים קלים.

-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
עוגת ביסקוויטים של פעםעוגת ביסקוויטים של פעם
עוגה בכוס עוגה בכוס
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
מלכה (17:16 2.01.2024)

האם ניתן להכין את אותו מתכון רק בתוך טורטיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 2.01.2024)

כן:)

avatar
לוי (18:41 14.09.2023)

אפשר להכין את המתכון בנינג’ה במקום בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 14.09.2023)

לא ניסיתי, מניחה שאפשר.

avatar
יוסי (14:40 14.09.2023)

אפרת,
האם ניתן להשתמש בבצק שמרים-עלים של מעדנות?
תודה ושנה מבורכת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:39 14.09.2023)

כן גם אפשר.
שנה טובה!

avatar
אנה (12:44 3.03.2023)

שלום אפרת,
איזה בצק אפשר להכין לבד למתכון הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 3.03.2023)

היי,
מדובר בבצק עלים שהכנתו דורשת זמן ומיומנות, לכן אין לי מתכון עבורו.
במקום זאת תוכלי להכין את הבצק הזה.

avatar
חיה (20:56 1.03.2023)

יש לך רעיון למתכון לחזה עוף שאפשרי למלא בו מילוי?-
ולעשות מזה צורה מסוימת כמו אוזן המן -לדו’ג לקחת חזה עוף לשים קצת אורז בפנים ולקפל את זה
אשמח להנחיות שלך איך לבצע את זה ..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 1.03.2023)

היי,
אפשר למלא חזה עוף באורז או פירות יבשים כמו במתכון הזה.
אפשר גם למלא פרגיות בבשר כמו במתכון הזה.

avatar
חיה (14:52 2.03.2023)

תודה
אפשרי למלא באורז ?
במקום פירות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 2.03.2023)

בטח, אפשר.

avatar
חיה (16:17 2.03.2023)

כמבשלים אורז רגיל עם התיבול ?או לבשל 10 דק ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 2.03.2023)

את האורז יש לבשל לפני כן בישול מלא. מומלץ להוסיף לאורז גזר מגורד ובצל כדי שהמילוי יהיה מעניין וטעים(:

avatar
אנה (11:35 25.10.2022)

היי אפרת,
אני מאוד אוהבת זרעי כמון במאפי בשר, לדעתך אם להוסיף רק סילן ללא הצ’ילי + זרעי כמון, יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 25.10.2022)

היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי ולהוסיף עד כפית זרעי כמון.

avatar
חיה (19:16 20.10.2022)

וואו וואו וואו
אחד המתכונים המוצלחים והטעימים !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 20.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:

avatar
חיה (15:34 6.10.2022)

אני יכולה להכין את זה היום ולאפות את זה ביום ראשון?
ואם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 6.10.2022)

היי,
לא מומלץ להפשיר את הבצק ואז להקפיא שוב עם המילוי. עדיף להקפיא לאחר האפייה אם אין אפשרות אחרת.
אפשר להשתמש בעוף טחון אם אוהבים שהמילוי אחיד ורך יותר.

avatar
Atzmona (18:07 28.08.2022)

הי אפרת, אפשר להקפיא? אם כן איך להפשיר/לחמם והאם יהיה עדיין טעים? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 28.08.2022)

אפשר להקפיא כל עוד לא שמת במרק תפוח אדמה.
להוציא להפשרה על השיש כשעתיים ולסיים בחימום על הגז.

avatar
Atzmona (20:31 29.08.2022)

היי, אני שואלת לגבי הבורקס חזה עוף…אם אפשר להקפיא, אין במתכון תפחי אדמה…תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 29.08.2022)

סליחה בטעות ראיתי את התגובה במתכון למרק(:
פחות מומלץ להקפיא בצק עלים, המרקם משתנה מעט לאחר הקפאה.

avatar
Atzmona (09:55 30.08.2022)

תודה

avatar
תמר (10:22 26.08.2022)

שלום אפרת
תודה על המתכונים המצויינים.
מה אפשר לשים במקום סילאן וצ’ילי מתוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 26.08.2022)

היי,
אפשר לשים כף דבש וכף רוטב סויה.

avatar
תמר (10:57 26.08.2022)

תודה רבה
על התשובה המהירה
ו

avatar
רבקה (18:26 25.08.2022)

הי אפרת רציתי לשאול. זה יצא טוב אם אני יכין את זה ביום חמישי תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 25.08.2022)

היי,
הבורקס במיטבו סמוך להכנה, אבל אפשר להכין יום קודם ולאחסן במקרר.

avatar
רבקה (19:58 25.08.2022)

אפשר שאני יכין את החזה וישמור למחר לאפות כבר עם הבצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 25.08.2022)

כן, אפשר.

avatar
רבקה (14:03 26.08.2022)

וואי אפרת יצא ממש ממש מושלם תודה ענקיתתת על הכול! ושבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 26.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
נילי (11:24 25.08.2022)

היי אפרת. המתכון נראה מעולה!
יעבוד גם עם עוף טחון? או דווקא חזה עוף חתוך לקוביות?
תודה מראש:)
נילי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 25.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש בעוף טחון גס, עוף טחון למחית יהיה פחות מוצלח.
שמחה שאהבת את המתכון🙂

avatar
אודליה (15:13 24.08.2022)

המתכון נראה מעולה! את חושבת שמילוי חזה העוף גם יתאים כמילוי לכיסונים שלך? צריך לשנות משהו? אגב, מה זה פילה עוף (שכתבו עליו בתגובה למטה)? זה לא בעצם מה שנקרא היום פרגיות? תודה ויום מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 24.08.2022)

היי,
מזמן לא קפצת לבקר בתגובות, כיף לשמוע אותך😊
המילוי מתאים גם לכיסונים…
פילה הוא חלק בשר עסיסי הנמצא סמוך לעצם החזה. חזה עוף הוא חלק יבש יחסית, והוא לא עסיסי כמו הפילה.
פרגיות זה חלק אחר- ירכיים.

avatar
אודליה (21:44 28.08.2022)

אפרת, את פשוט מקסימה 🙂 תודה רבה, אכין בקרוב בע”ה. ערב נפלא יקירה 🙂

avatar
מרי (09:27 24.08.2022)

חזה עוף הוא חלק די יבש, האם אפשר או כדאי להשתמש בפילה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 24.08.2022)

היי,
אפשר להשתמש גם בפילה עוף🙂

לקריאת כל התגובות