זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: כ-25 בורקסים
סוג: בשרי
1 קילו בצק עלים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
תיבול: 2 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין גריל עוף (לא חובה), רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), מעט פלפל שחור
להברשה מעל: ביצה טרופה, שומשום
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה. הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים כדקה, עד שחזה העוף מתבשל. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
-מחממים תנור מראש ל- 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה, מרדדים מעט עם מערוך וחותכים לריבועים בגודל של כ9X9 ס”מ. מניחים כמות של כף מהמילוי, מקפלים את הריבוע לשניים ומהדקים היטב בצדדים. מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים קלים.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.
היי רציתי לשאול אם צריך שהבצק עלים יהיה מופשר? או שיכול להיות טיפה קפוא?
כדי שהוא יהיה גמיש לקיפול הוא צריך להיות מופשר
תודה על המתכונים המנעולים!
אם אני רוצה להוסיף איזשהו מטבל ליד, על מה את ממליצה?
זה הולך עם רוטב צ’ילי מתוק.
האם ניתן להכין את המתכון גם עם דפי אורז כמו בורקס תפו”א?
תודה 🙂
חושבת שכן:)
האם ניתן להכין את אותו מתכון רק בתוך טורטיה?
כן:)
אפשר להכין את המתכון בנינג’ה במקום בתנור?
לא ניסיתי, מניחה שאפשר.
אפרת,
האם ניתן להשתמש בבצק שמרים-עלים של מעדנות?
תודה ושנה מבורכת
כן גם אפשר.
שנה טובה!
שלום אפרת,
איזה בצק אפשר להכין לבד למתכון הזה?
היי,
מדובר בבצק עלים שהכנתו דורשת זמן ומיומנות, לכן אין לי מתכון עבורו.
במקום זאת תוכלי להכין את הבצק הזה.
יש לך רעיון למתכון לחזה עוף שאפשרי למלא בו מילוי?-
ולעשות מזה צורה מסוימת כמו אוזן המן -לדו’ג לקחת חזה עוף לשים קצת אורז בפנים ולקפל את זה
אשמח להנחיות שלך איך לבצע את זה ..
היי,
אפשר למלא חזה עוף באורז או פירות יבשים כמו במתכון הזה.
אפשר גם למלא פרגיות בבשר כמו במתכון הזה.
תודה
אפשרי למלא באורז ?
במקום פירות ?
בטח, אפשר.
כמבשלים אורז רגיל עם התיבול ?או לבשל 10 דק ?
את האורז יש לבשל לפני כן בישול מלא. מומלץ להוסיף לאורז גזר מגורד ובצל כדי שהמילוי יהיה מעניין וטעים(:
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת זרעי כמון במאפי בשר, לדעתך אם להוסיף רק סילן ללא הצ’ילי + זרעי כמון, יצא טוב?
היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי ולהוסיף עד כפית זרעי כמון.
וואו וואו וואו
אחד המתכונים המוצלחים והטעימים !!!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
אני יכולה להכין את זה היום ולאפות את זה ביום ראשון?
ואם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף?
תודה רבה
היי,
לא מומלץ להפשיר את הבצק ואז להקפיא שוב עם המילוי. עדיף להקפיא לאחר האפייה אם אין אפשרות אחרת.
אפשר להשתמש בעוף טחון אם אוהבים שהמילוי אחיד ורך יותר.
הי אפרת, אפשר להקפיא? אם כן איך להפשיר/לחמם והאם יהיה עדיין טעים? תודה
אפשר להקפיא כל עוד לא שמת במרק תפוח אדמה.
להוציא להפשרה על השיש כשעתיים ולסיים בחימום על הגז.
היי, אני שואלת לגבי הבורקס חזה עוף…אם אפשר להקפיא, אין במתכון תפחי אדמה…תודה
סליחה בטעות ראיתי את התגובה במתכון למרק(:
פחות מומלץ להקפיא בצק עלים, המרקם משתנה מעט לאחר הקפאה.
תודה
שלום אפרת
תודה על המתכונים המצויינים.
מה אפשר לשים במקום סילאן וצ’ילי מתוק?
היי,
אפשר לשים כף דבש וכף רוטב סויה.
תודה רבה
על התשובה המהירה
ו
הי אפרת רציתי לשאול. זה יצא טוב אם אני יכין את זה ביום חמישי תודה רבה!
היי,
הבורקס במיטבו סמוך להכנה, אבל אפשר להכין יום קודם ולאחסן במקרר.
אפשר שאני יכין את החזה וישמור למחר לאפות כבר עם הבצק עלים?
כן, אפשר.
וואי אפרת יצא ממש ממש מושלם תודה ענקיתתת על הכול! ושבת שלום.
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת. המתכון נראה מעולה!
יעבוד גם עם עוף טחון? או דווקא חזה עוף חתוך לקוביות?
תודה מראש:)
נילי
היי,
אפשר להשתמש בעוף טחון גס, עוף טחון למחית יהיה פחות מוצלח.
שמחה שאהבת את המתכון🙂
המתכון נראה מעולה! את חושבת שמילוי חזה העוף גם יתאים כמילוי לכיסונים שלך? צריך לשנות משהו? אגב, מה זה פילה עוף (שכתבו עליו בתגובה למטה)? זה לא בעצם מה שנקרא היום פרגיות? תודה ויום מקסים 🙂
היי,
מזמן לא קפצת לבקר בתגובות, כיף לשמוע אותך😊
המילוי מתאים גם לכיסונים…
פילה הוא חלק בשר עסיסי הנמצא סמוך לעצם החזה. חזה עוף הוא חלק יבש יחסית, והוא לא עסיסי כמו הפילה.
פרגיות זה חלק אחר- ירכיים.
אפרת, את פשוט מקסימה 🙂 תודה רבה, אכין בקרוב בע”ה. ערב נפלא יקירה 🙂
חזה עוף הוא חלק די יבש, האם אפשר או כדאי להשתמש בפילה עוף?
היי,
אפשר להשתמש גם בפילה עוף🙂