זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37-40 דקות
מס’ מנות: 12-14 בורקסים
מצרכים:
6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)
מילוי בשר:
בצל בינוני קצוץ
400 גרם בשר טחון
כף רסק עגבניות
חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה
לציפוי:
ביצה טרופה, שומשום
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.
-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).
-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הערה:
*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.
*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.
*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.
- בורגול עם בשר טחון |
- עוף בזעתר |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- עוף ביין לבן ושום |
- מוסקה חצילים |
- בשר הודו על פיתה
היי אפרת המהממת שנראה שיש לפחות כמה אלפי משפחות שאוכלות טוב רק בזכותך 😉
שאלה – אם אני מכינה את הבורקס 5-6 שעות לפני האכילה,
אפשר להשאיר אותם איך שהם בתנור ורק לחמם קצת לפני, או צריך לדעתך לשים במקרר בנתיים?
תודה רבה 🙂
היי נעמה,
אם מדובר על כמה שעות בלבד אפשר להשאיר בתנור ולחמם לפני ההגשה.
תודה על הפרגון🌺
האם ניתן להשתמש בדפי אורז במקום המלוואח?
כן, אפשר.
פשוט מעולה וכזה קל! מאוד מזכיר את המאפה בשר טחון שלך.
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף🌺
היי אפרת, לא האמנתי בחיי שאני אכין משהו מבצק אמיתי😂
הבורקסים יצאו אששש, איזה מתכון נפלא! זה יצא מהתנור והתקשיתי להאמין שאני הכנתי את זה.
השתמשתי בבצק עלים כי זה מה שמצאתי בסופר,
מצרפת תמונה לגאווה.
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: נראה ממש מעולה, אלופה! תודה על הפרגון🌺
לכל השואלות.ים – גם בבצק מלאווח וגם בבצק פילו זה יצא אחלה, איכשהו נראה לי שבצק עלים זה הכי שחיתות (טעיםםםם) 😊
תודה על השיתוף גל🌺
מצויון ממש מומלץ
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
עשיתי את זה עם טחון מן הצומח במקום בשר ויצא מעולה ממש ! תודה רבה אפרת 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח גם בגרסה טבעונית! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, אפשר לוותר על הפטרוזיליה או זה יהרוס?
תודה רבה!
היי נעמה,
בטח, אפשר לוותר ואפשר גם לשים תבלין פטרוזיליה במקום.
היי אפרת קודם כל תודה על כל המתכונים, אשמח לשמוע ממך עם איזה רוטב אוכל להגיש את הבורקס
היי טליה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הכי קלאסי וטעים בעיניי- רוטב פטריות.
חג שמח!
יש אפשרות להשתמש בדפי אורז?
אני רוצה להכין לראש שנה כמה ימים מראש, עדיף לאפות ולחמם על פלטה/ בתנור או לאפות באותו יום?
איך מחממים?
היי תהילה,
אפשר להשתמש בדפי אורז.
דפי אורז הכי טעימים סמוך מאד להכנה, ומאבדים מהמרקם שלהם לאחר קירור. לכן הכי טוב שתכיני אותם ביום ההגשה. את יכולה לחמם בתנור כ-5-10 דקות על 180 מעלות.
חג שמח!
היי אפרת אני רוצה למלא טורטיות במילוי וכן לערבב במילוי בְשר טחון ועוף טחון האם מתאים ?
לכמה טורטיות יספיק המילוי ? תודה רבה
היי,
אפשר בהחלט להכין את המילוי בתוך טורטיות. הכמות במתכון אמורה להספיק לבערך 12 טורטיות.
אפשר גם לשלב חצי כמות בשר וחצי כמות עוף.
בהצלחה😊
תודה אפרת …
עוד שאלה … אם אכין רק עם עוף טחון יהיה גם מוצלח (תמיד הכנתי מילוי של הבשר ויצא נהדר) ?
תודה
גם מילוי עוף הולך נהדר, רק קחי בחשבון שיוצא קצת יותר יבש מאשר עם בשר.
תודה יקירה זמני הבישול נשארים אותו דבר?
הטיגון אולי יקח כמה דקות יותר, תטגני עד שהעוף מתחיל להזהיב. זמן האפייה לא אמור להשתנות.
היי אפרת
הכנתי בסוף רק עם חזה עוף טחון ומילאתי טורטיות יצא נהדר
תודה ❤️
מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊
תודה על האתר והמתכונים הכיפיים!
אני מצרפת תמונה, מה לעשות עם הכפתור השמאלי כדי שיהיה במצב אפיה?
והאם שאר הכפתורים רלוונטיים?
היי,
התמונה אצלי מאד קטנה, אז אני לא רואה בבירור, אבל זה אמור להיות אחד משני הכפתורים הראשונים (אצלי שניהם נראים כמו ריבוע ריק, אז אם תרצי כדאי שתכתבי מה מצויר בכל אחד מהם, כדי שאדע לכוון אותך). שאר הכפתורים לא רלוונטיים- אם ראיתי נכון מדובר בטיימרים.
צירפתי תמונה גדולה יותר
עשיתי את הבורקס ופשוט הוא יצא לי ממש קשה אז אולי זה קשור לכפתור? כי עשיתי לפי המתכון
התוכנית פס עליון ותחתון היא התוכנית הדרושה לאפייה כאן. אם אכן אפית בתוכנית זו- יתכן שיצא קשה כי אפית קצת יותר זמן מהדרוש או שהתנור שלך חזק ולכן כדאי לאפות על 180 מעלות.
בהצלחה:)
תודה רבה!
היי אפרת אם רוצה להכין את המילוי כמה ימים לפני ולשמורר במקרר כמה ימים לדעתך אפשרי לשמור ?
היי ליטל,
אפשר, רצוי עד 4- 3 ימים.
תודה אפרת .. עוד שאלה בבקשה יש חבילה של קונכיות בצק עלים (10יחידות) שאני רוצה למלא במילוי הזה . כמה גר’ בשר צריך לדעתך ?
תודה רבה
היי,
400-500 גרם אמור להספיק😊
תודה על האתר המדהים!!
הכנתי ויצא מאוד טעים!!
ניתן להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
צהריים טובים
קודם כל תודה על המתכונים המדהימים,
מאיפה יש לך כ’כ הרבה רעיונות מוצלחים ?
שנית רציתי לשאול
הכנתי פעם בשר טחון במחבת להכנה של מילוי לפלפל ממולא
ומשום מה הבשר התקשה ונהיה פרורים לבנים
מה אוכל לעשות כדי למנוע את זה במתכון של הבורקס?
היי מרלין 🙂
כנראה שטיגנת את הבשר על אש נמוכה מדי ובמקום שהבשר יטגן הוא התבשל והפך לקשה ולבן. מבחינת המרקם זה אמור להיות פירורי.
בפעם הבאה תטגני את הבשר על אש גבוהה ובלי מכסה (רצוי להשתמש בסיר או מחבת עם ציפוי שלא נדבק).
שלום אפרת. האם ניסית גם עם בשר עוף טחון?
אפשר להשתמש בעוף טחון 🙂
יצא מושלם, כולם התלהבו! תודה רבה על המתכונים😊
נראה מצויין נופר!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי אתמול ויצא מושלם!!
ויתרתי על טיגון הבשר קודם, וכמובן שלא נשאר פרור!!
תודה 😍
תודה שחזרת לעדכן תהילה 🙂
יום נפלא❤️
יצא מאוד טעים ונראה נהדר!! כולם בבית אהבו. תודה על מתכון מנצח.
נראה מעולה גדעון!!
תודה על השיתוף ❤️
וואלק זה טעים ברמות תודה רבה לך על המתכונים הטעימים
תודה גיטל 🙂
שמחה שאהבת ♥
הי , אפשר למלא גם עם שווארמה הודו נקבה טחון ?
היי דלית,
כן אפשר 🙂
וואו הכנתי ביום שישי יצא מושלםםם פריך ועסיסי.
במקרה חיפשתי מתכון לבורקס מבצק מלאוח -והמתכון שלך עלה לי.ידעתי שהגעתי למתכון הנכון וצדקתי. תבורכי.
איזה כיף לקרוא 🙂
שמחה שנהנת ענת
שבוע נפלא❤️
יצא פשוט טעים! ממש!
אשמח לדעת עם ישנם עוד מילויים שאפשר למלא? יותר כיון חלבי…
היי מיטל 🙂
איזה כיף שאהבת, אצרף לך מתכון טעים למאפה גבינות וירקות
בהצלחה♥
היי אפרת
חג שמח
אני כ”כ נהנת מהאתר שלך, המתכונים המעולים, הפשטות בהכנה, וההסברים המדויקים
יש לי בשר שכבר בישלתי לחג ונשאר לי במקרר
רציתי לשאול אם אפשר לקצוץ אותו ולהכין איתו את המתכון או דברים דומים כי באלנו לגוון
תודה
רחל
היי רחל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לקצוץ את הבשר שיש לך ולהכין ממנו את המתכון, רק את המלח להוסיף לפי הטעם כי אני מניחה שהבשר כבר מתובל.
חג שמח 🌺
אחד המתכונים הכי טעימים באתר!!!
שמחה שאהבת 🙂
הי, ניתן לשלב צנוברים במתכון? אם כן, באיזה אופן? תודה רבה!!
אפשר להוסיף צנוברים לתערובת הבשר, בסוף.
יצא מושלם! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה!!!!
נראה מעולה 🙂
תודה הדס
מה לשנות אם אני רוצה להשתמש בקולו בשר טחון?
כדאי להכפיל את יתר החומרים ב-2.
אפשר למלא את תערובת הבשר בתוך טורטיות במקום בצק עלים?
ועוד שאלה,
איזה סגנון תיבול נוסף אני יכולה לנסות לתערובת?
תודה על המתכונים שלך.
אוהבת את האתר מאד.
כן אפשר.
אפשר להוסיף צ’ילי מתוק לפי הטעם.
יצא אליפות ביחד עם הרוטב פטריות מהמתכון של הבורקס תפוחי אדמה!
תודה עך האתר! כל הבישולים שלי ממך ותמיד מוצלחים 😍
נראה מעולה!
תודה רבקה 🙂
שלום אפרת,
האם אפשר להכין יום מראש ?
תודה 🌷
כן אפשר.
אהלן אפרת, איזה בצק יוצא הכי טעים לדעתך? פילאס, עלים או המלאווח?
ואם אני משתמשת בפילאס או עלים יש תורך בהפשרה? אני רוצה לקנות עכשיו ולהכין.. תודה רבה לך
זה יוצא טעים עם כל אחד מהבצקים שהזכרת. אין הרבה הבדל.
צריך להפשיר את כל סוגי הבצק. בצק מלוואח מפשיר הכי מהר כי הוא מגיע בעיגולים מופרדים.
היי אפרת ל300 גר\’ בשר טחון מה הכמויות בבקשה ?
היי ליטל,
4-5 יחידות בצק מלוואח מופשר
מילוי בשר:
בצל קטן קצוץ
300 גרם בשר טחון
כף שטוחה רסק עגבניות
שליש כפית כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
כף פטרוזיליה טריה קצוצה
לאפרת, לכמות של 1 ק\”ג בצק עלים כמה בשר טחון צריך וכמה בצל? אם אפשר תשובה מהר במייל שלי, כי אני רוצה להכין עכשיו, תודה
בערך כמות וחצי (להכפיל את כל החומרים ב1.5: 1 בצל בינוני-גדול, 600 גרם בשר טחון, כף וחצי רסק וכו’).
יצא מושלםם!!!
תודה שוב על מתכונים טעימים.
נראה מעולה 🙂
תודה יפה ושבת שלום
תודה לך אפרת האלופה! יצא מושלם!
נראה מעולה!
תודה אילנית 🙂
הי אפרת
אני מאד אוהב, את המתכונים שלך!
לגבי הפטרוזליה זה חסר מאד? אפשר לוותר?
יש לי כוסברה יבשה, זה יכול להיות במקום?
היי דבירה,
זה טעים גם בלי הפטרוזיליה.
היי !
באיזו תוכנית אפיה לבחור? האם מס’ 2 מהקובץ שצירפתי?
אופציה 3 – קו עליון וקו תחתון.
שלום אפרת.
לא כתבת מתי לשים את הפיטרוזליה.
תודה וחג שמח.
הוספתי במתכון.
“מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות”.
חג שמח 🌸
היי אפרת
האם אפשר להכין את הבורקס מבצק פילו/מבצק רגיל שמרודד במכונת רידוד?
אם אפשר להשתמש במכונה תוכלי לומר לי איך בדיוק לרדד בה את הבצק?
תודה
אפשר להכין עם בצק פילו כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי בשר.
אם הכוונה לבצק שמרים אז אפשר.
תודה רבה על המתכון!!
כמה שאלות:
1. כמה זמן הבורקסים יכולים להישמר אחרי ההכנה?
2. איך הכי כדאי לשמור אותם? במקרר ואח”כ חימום בתנור?
תודה
היי נועם,
הבורקסים נשמרים בקופסה סגורה במקרר במשך 3-4 ימים. לפני ההגשה אפשר לחמם בתנור.
אפרת ערב טוב.יש לי תנור AEG ואני רוצה לאפות בורקס בשר. באיזה תוכנה עליי להשתמש עבור 2 תבניות? האם זה עליון או תחתון? תודה לבנה
אם זו לא אפיה ארוכה אני ממליצה לאפות בתבנית אחת בפעמיים. אם בכל זאת את מחליטה לאפות בשתי תבניות אז תכווני על חום עליון וחום תחתון ותחליפי בין המגשים במהלך האפיה מאחר ובתבנית העליונה המאפים מזהיבים מהר יותר.
היי אפרת נשמה!
אפשר להחליף לעוף טחון?? האם גם אפשר להחליף לעוף טחון במתכון שלך של הפיתה עם הבשר??
אתר מהמם!
אילה
כן אפשר בשני המקרים (במתכון של העראייס זה יוצא יותר טעים עם בשר טחון).
אפרת היקרה!!
באיזה חום לאפות???
לחמם את התנור לפני ואז להכניס??
תודה רבה!!
לחמם את התנור מראש ל190 מעלות (כ-7 דקות לפחות לפני שמכניסים).
יום מקסים 🙂
היי אפרת האם אפשר להכין מבצק עלים
כן.
היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק בריא יותר? אפילו להכנה עצמית?
היי צילה,
יש את הבצק של האמפנדס.
הי אפרת, הכנתי ויצא מצויין, אפשר בבקשה מתכון לרוטב מתאים? תודה רבה, ענבר
היי ענבר,
רשמתי לך. ראי תגובה קודמת 🙂
יום נפלא!
הי אפרת היקרה, הכנתי ויצא מעולה!אלפי תודות לך. תוכלי בבקשה לתת מתכון לרוטב מתאים?
שמחה שיצא טעים 🙂
רוטב פטריות יתאים למתכון הזה. ראי מתכון לרוטב בבורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.
היי איך אני רוצה רק 6 בורקסים משאירה אותו כמו במילוי
היי נירית,
את למעשה רוצה להכין חצי כמות אז כדאי גם להפחית בחצי את כמות המילוי:
חצי בצל בינוני קצוץ
200 גרם בשר טחון
כפית מלאה רסק עגבניות
רבע כפית כמון, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
כפית מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה
היי אפרת,
האם מתאים להגיש כמנה ראשונה ולהגיש מעל רוטב פטריות?
האם ניתן להקפיא את הבורקס לפני האפיה?
אפשרי גם להכין עם עוף או הודו טחון שקונים מוכן בסופר?
היי אסתי,
1. כן, מתאים בהחלט.
2. אני חושבת שאפשר.
3. כן.
יום מקסים 🙂
אפרת שלום לך.
האם אפשר להוסיף לבשר צנוברים קלויים
תודה ויום נעים וחמים
כמובן 🙂
יום נפלא
היי אפרת, תודה לך על עוד מתכון מיוחד.. בזכותך חנוכה עבר מדהים! שני סוגי הלביבות שפרסמת (הקישואים עם הבטטה והבננה עם היוגורט) היו הצלחה מסחררת!
תודה רבה לך שצרפת סרטון הדגמה לוידאו הזה במיוחד למאותגרים קולינרית כמוני.. בהתחלה נכנסתי לפאניקה ולא הבנתי מה ואיך לעשו אבל הסרטון מסביר בצורה מדהימה
כמה שאלות לגבי המתכון הזה:
1. בצק מלאווח – הכוונה פשוט לעלי/דפי מלוואח שמוכרים בסופר ושצריך לטגן?
2. האם אפשר להשתמש במלוואח ללא גלוטן (כן יש חיה כזאת)?
3. יש לך מושג אם ב500 גרם יהיו 7 יחידות בצק או שעדיף לקנו שתי חבילות
4. לגבי השר הטחון – התכוונת לבשרר בקר טחון?
5. לגבי השומשום – כמה שומשום בערך לפזר?
6. כשכתבת לטגן את הבשר עד שהוא משנה את צבעו, למה התכוונת, לאיזה צבע הוא אמור להפוך?
7. בשביל שאדע מתי להתחיל להכין, כמה זמן בערך לוקח לתערובת להתקרר לגמרי?
8. כמה דקות לפני השימוש את ממליצה להוציא את הבצק מהפריזר כדי שלא יהיה דביק אבל יהיה ניתן לקיפול
9. כשכתבת לפרוס מלואאח על משטח עבודה, התכוונת פשוט לקחת עלה מלאווח אחד או שצריך לרדד אותו וכו’
10. בשביל החברה הצמחונית שלי – אם בחלק מהבורקסים אני אשתמש במשהו שנקרא “טחון מן הצומח להכנת קציצות ובורגרים”, נראה לך שזה יכול לעבוד? יש לך רעיון אחר לאיך לעשות חלק מהבורקסים צמחונים?
המון המון תודה על האתר ועל זה שאת תמיד מחדשת ומייעצת ועוזרת מכל הלב
היי,
1. כן
2. לא מכירה אבל נראה לי שכן
3. אין לי מושג, זה תלוי גם בגודל. בכל מקרה אמור להיות רשום על האריזה מס’ יחידות
4. כן
5. סה”כ 1-2 כפות
6. מאדום לצבע חום של בשר
7. מספיק לקרר כ10 דקות
8. זה תלוי בטמפ’ בחדר. בסביבות 10 דקות. לפעמים יותר ולפעמים פחות.
9. כן. בלי לרדד
10. לדעתי כן
יום נפלא 🌷
אפרת תודה רבה לך על התשובה המפורטת!
שכחתי לשאול שני דברים:
1. האם להשתמש בשמן זית או בשמן חמניות?
2. לגבי הגרסה הצמחונית יש שתי אופציות בסופר: טון מהצומח להכנת בולונז או טחון מהצומח לצליה בגריל, על מה היית מהמרת?
המון תודה
1. שמן זית.
2. נראה לי שהייתי הולכת על טחון להכנת בולונז.