שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 37-40 דקות

מס’ מנות: 12-14 בורקסים

מצרכים:

6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)

מילוי בשר:

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר טחון

כף רסק עגבניות

חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

לציפוי:

ביצה טרופה, שומשום




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.

-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (27 דק’)
+
טיימר פועל

הערה:

*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.

*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.

*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.

בורקס בשר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוואמהעוואמה
סלט קולורבי ושמיר סלט קולורבי ושמיר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עדי (15:25 14.10.2024)

הכנתי את המתכון המון פעמים, מתכון מעולה!
הכנתי היום וצריכה את זה לחג האם כדאי להקפיא או לשים במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 15.10.2024)

אפשר במקרר

avatar
אמא (18:51 29.09.2024)

קניתי כוסברה בטעות במקום פטרוזיליה. האם זה מתאים?
בנוסף, ראיתי שהמלצת יותר על קרור מאשר על הקפאה. האם זה יהיה נורא להקפיא את הבורקס כשהוא מוכן? האם זה ישפיע על המרקם והפריכות של המלאווח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 29.09.2024)

כן אפשר.
אפשר להקפיא את הבורקס ולאחר הפשרה להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות כדי להחזיר לו את הפריכות.

avatar
ליטל (22:02 7.08.2024)

היי אפרת האם לאחר הכנת המילוי ניצח להקפיא? לכמה זמן?
תודה !!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 8.08.2024)

כן אפשר. כ-3 שבועות

avatar
ליטל (21:08 12.08.2024)

היי תודה
שאלה נוספת אם יש לי בשר שקניתי טרי והקפאתי ועכשיו אני מפשירה מכינה איתו את המילוי ומקפיאה זה בסדר? ( אני יודעת שפחות ממולץ אבל השאלה אם יש עם זה בעיה)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 12.08.2024)

אפשר. יכול להיות פשוט שהבשר יפריש קצת נוזלים לאחר הפשרה וחימום.

avatar
אביה (09:42 6.06.2024)

יש לי רבע קילו בשר טחון,250 גרם. אפשר לדעת מה הכמויות שצריך להכין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 6.06.2024)

חצי מכל יתר הכמויות.

avatar
תמי (13:02 9.01.2024)

היי.
האם טוב גם עם עוף טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 9.01.2024)

כן אפשר.

avatar
ברכה (20:31 2.10.2023)

שלום אפרת,
רצתי לשאול אם אפשר להכין את זה גם מבצק פילו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:53 2.10.2023)

היי
אפשר(:

avatar
רותם (11:54 31.08.2023)

היי, בהנחה שמכינים מבשר טחון טרי, האם ניתן להכין ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 31.08.2023)

היי
אפשר, המרקם של הבורקס מעט מתרכךלאחר הקפאה

avatar
טליה (08:11 8.06.2023)

הי, יש לך אולי מתכון לבצק פריך במקום המלאווח? זה יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:59 8.06.2023)

היי
אפשר להשתמש בבצק של הכיסונים. זה יצא שונה מבורקס רגיל.

avatar
תמר (23:06 18.02.2023)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את זה עם בשר הודו?
ותודה רבה על כל המתכונים המדהימים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:11 19.02.2023)

היי,
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
ליטל (16:24 17.01.2023)

היי אפרת האם הבשר לאחר כל שלב הטיגון והוספת התבלינים מוכן לאכילה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 17.01.2023)

היי,
כן, לאחר הטיגון הבשר מוכן לאכילה.

avatar
ליטל (07:26 25.11.2022)

היי אפרת היקרה יש לך רעיון לתוספת שניתן להכין עם הבורקס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 25.11.2022)

היי,
הבורקס בד”כ משמש למנה ראשונה, אחרי כן אפשר להגיש מנה בשרית/דג/מרק ועוד.
יחד עם הבורקס ניתן להגיש רוטב פטריות(:

avatar
אילה (02:13 16.10.2022)

נשאר לי בשר מיותר, האם ניתן להקפיא אותו כשהוא כבר מוכן ומבושל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 16.10.2022)

היי,
אפשר.

avatar
Liat Golshtein (20:26 8.10.2022)

היי אפרת,
הכנתי כבר את הבשר הערב כדי לחסוך זמן בבישולים של מחר, הוא כבר מטוגן ומתובל וסגור בקופסא ועכשיו אני מבינה ששכחתי להוסיף רסק במהלך הטיגון. האם להוסיף לתערובת הבשר בשלב זה, או לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 8.10.2022)

היי,
אפשר לוותר על הרסק, הוא לא קריטי(:
חג שמח🌺

avatar
Liat Golshtein (20:58 8.10.2022)

המון תודה, גם על המענה המהיר וגם על המתכונים המדהימים!
חג נפלא 😘

avatar
מרים (04:22 7.10.2022)

שלום אפרת,
נהנית מאד מאד מהמתכונים שלך ובמיוחד מהמתכון הזה, מכינה אותו קבוע
פעם אחת עשיתי בטעות עם עוף טחון ויצא מעולה
ראיתי עכשיו בתגובות שכתבת שאפשר לעשות עם עוף טחון
השאלה שלי:
האם יש משהו שכדאי להוסיף או לשנות במקרה שמשתמשים בעוף טחון ולא בבשר טחון?

תודה רבה
שבת שלום וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:01 7.10.2022)

היי מרים,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להכין ללא שינוי עם עוף או להכין את המתכון הזה
לבורקס חזה עוף.
חג שמח!

avatar
עדי (17:00 3.10.2022)

שלום אפרת, תודה רבה רבה על כל המתכונים! הכל כתוב בבהירות ובצורה מדוייקת וזה הופך את חוויית הבישול לנעימה יותר! וכמובן שגם הכל יוצא טעים!
אני רוצה להכין בורקס בשר גדול מבצק שאני מכינה, כדי לא להשתמש בבצק תעשייתי… יש לך מתכון לבצק לבורקס בשר? בעקרון נראה לי שיש לי קילו בשר טחון אז כנראה שאשתמש בכל הכמות…
תודה רבה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 3.10.2022)

היי עדי,
תודה על הפרגון, שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
בצק של בורקס (עלים/מלוואח) הוא מורכב יותר להכנה ולכן איו לי מתכון לבצק כזה.
את יכולה להכין מתכון לבצק אחר של כיסונים ממולאים בשר.

avatar
גדעון (13:55 2.10.2022)

שלום אפרת. האם אפשר להוסיף לתערובת בשר ירקות (מטוגנים)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 2.10.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
רחל (00:22 21.09.2022)

יש אפשרות להכין היום להקפיא ולחמם בחג?
איך כדאי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:02 21.09.2022)

היי,
עדיף להכין סמוך יותר לחג (יום-יומיים לפני ההגשה) ולשמור במקרר. אם אין אפשרות אפשר להקפיא.

avatar
לוי כרמית (15:07 13.09.2022)

אפרת כמו תמיד מתכון טעים קל ומנצח!!! כמו שאתם רואים התחסל …

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 13.09.2022)

נראה מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
נעמה (16:18 15.07.2022)

היי אפרת המהממת שנראה שיש לפחות כמה אלפי משפחות שאוכלות טוב רק בזכותך 😉

שאלה – אם אני מכינה את הבורקס 5-6 שעות לפני האכילה,
אפשר להשאיר אותם איך שהם בתנור ורק לחמם קצת לפני, או צריך לדעתך לשים במקרר בנתיים?

תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.07.2022)

היי נעמה,
אם מדובר על כמה שעות בלבד אפשר להשאיר בתנור ולחמם לפני ההגשה.
תודה על הפרגון🌺

avatar
תמרה (16:26 2.06.2022)

האם ניתן להשתמש בדפי אורז במקום המלוואח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 2.06.2022)

כן, אפשר.

avatar
עדי (21:32 31.03.2022)

פשוט מעולה וכזה קל! מאוד מזכיר את המאפה בשר טחון שלך.

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 31.03.2022)

נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף🌺

avatar
גל (09:58 5.02.2022)

היי אפרת, לא האמנתי בחיי שאני אכין משהו מבצק אמיתי😂
הבורקסים יצאו אששש, איזה מתכון נפלא! זה יצא מהתנור והתקשיתי להאמין שאני הכנתי את זה.
השתמשתי בבצק עלים כי זה מה שמצאתי בסופר,
מצרפת תמונה לגאווה.

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 5.02.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: נראה ממש מעולה, אלופה! תודה על הפרגון🌺

avatar
גל (19:55 12.02.2022)

לכל השואלות.ים – גם בבצק מלאווח וגם בבצק פילו זה יצא אחלה, איכשהו נראה לי שבצק עלים זה הכי שחיתות (טעיםםםם) 😊

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 12.02.2022)

תודה על השיתוף גל🌺

avatar
שלומית (13:09 17.12.2021)

מצויון ממש מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 17.12.2021)

שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤

avatar
liron (20:08 15.10.2021)

עשיתי את זה עם טחון מן הצומח במקום בשר ויצא מעולה ממש ! תודה רבה אפרת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 16.10.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח גם בגרסה טבעונית! תודה על השיתוף😊

avatar
נעמה (20:20 7.10.2021)

היי אפרת, אפשר לוותר על הפטרוזיליה או זה יהרוס?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 7.10.2021)

היי נעמה,
בטח, אפשר לוותר ואפשר גם לשים תבלין פטרוזיליה במקום.

avatar
טליה (01:02 20.09.2021)

היי אפרת קודם כל תודה על כל המתכונים, אשמח לשמוע ממך עם איזה רוטב אוכל להגיש את הבורקס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 20.09.2021)

היי טליה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הכי קלאסי וטעים בעיניי- רוטב פטריות.
חג שמח!

avatar
תהילה (12:26 2.09.2021)

יש אפשרות להשתמש בדפי אורז?
אני רוצה להכין לראש שנה כמה ימים מראש, עדיף לאפות ולחמם על פלטה/ בתנור או לאפות באותו יום?
איך מחממים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 2.09.2021)

היי תהילה,
אפשר להשתמש בדפי אורז.
דפי אורז הכי טעימים סמוך מאד להכנה, ומאבדים מהמרקם שלהם לאחר קירור. לכן הכי טוב שתכיני אותם ביום ההגשה. את יכולה לחמם בתנור כ-5-10 דקות על 180 מעלות.
חג שמח!

avatar
ליטל (12:33 6.06.2021)

היי אפרת אני רוצה למלא טורטיות במילוי וכן לערבב במילוי בְשר טחון ועוף טחון האם מתאים ?
לכמה טורטיות יספיק המילוי ? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 6.06.2021)

היי,
אפשר בהחלט להכין את המילוי בתוך טורטיות. הכמות במתכון אמורה להספיק לבערך 12 טורטיות.
אפשר גם לשלב חצי כמות בשר וחצי כמות עוף.
בהצלחה😊

avatar
ליטל (17:46 6.06.2021)

תודה אפרת …
עוד שאלה … אם אכין רק עם עוף טחון יהיה גם מוצלח (תמיד הכנתי מילוי של הבשר ויצא נהדר) ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 6.06.2021)

גם מילוי עוף הולך נהדר, רק קחי בחשבון שיוצא קצת יותר יבש מאשר עם בשר.

avatar
ליטל (19:51 6.06.2021)

תודה יקירה זמני הבישול נשארים אותו דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 6.06.2021)

הטיגון אולי יקח כמה דקות יותר, תטגני עד שהעוף מתחיל להזהיב. זמן האפייה לא אמור להשתנות.

avatar
ליטל (19:06 7.06.2021)

היי אפרת
הכנתי בסוף רק עם חזה עוף טחון ומילאתי טורטיות יצא נהדר
תודה ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 7.06.2021)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
חני (11:30 2.06.2021)

תודה על האתר והמתכונים הכיפיים!
אני מצרפת תמונה, מה לעשות עם הכפתור השמאלי כדי שיהיה במצב אפיה?
והאם שאר הכפתורים רלוונטיים?

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 2.06.2021)

היי,
התמונה אצלי מאד קטנה, אז אני לא רואה בבירור, אבל זה אמור להיות אחד משני הכפתורים הראשונים (אצלי שניהם נראים כמו ריבוע ריק, אז אם תרצי כדאי שתכתבי מה מצויר בכל אחד מהם, כדי שאדע לכוון אותך). שאר הכפתורים לא רלוונטיים- אם ראיתי נכון מדובר בטיימרים.

avatar
חני (15:09 2.06.2021)

צירפתי תמונה גדולה יותר
עשיתי את הבורקס ופשוט הוא יצא לי ממש קשה אז אולי זה קשור לכפתור? כי עשיתי לפי המתכון

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 2.06.2021)

התוכנית פס עליון ותחתון היא התוכנית הדרושה לאפייה כאן. אם אכן אפית בתוכנית זו- יתכן שיצא קשה כי אפית קצת יותר זמן מהדרוש או שהתנור שלך חזק ולכן כדאי לאפות על 180 מעלות.
בהצלחה:)

avatar
חני (20:58 2.06.2021)

תודה רבה!

avatar
ליטל (11:20 3.05.2021)

היי אפרת אם רוצה להכין את המילוי כמה ימים לפני ולשמורר במקרר כמה ימים לדעתך אפשרי לשמור ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 3.05.2021)

היי ליטל,
אפשר, רצוי עד 4- 3 ימים.

avatar
ליטל (12:39 3.05.2021)

תודה אפרת .. עוד שאלה בבקשה יש חבילה של קונכיות בצק עלים (10יחידות) שאני רוצה למלא במילוי הזה . כמה גר’ בשר צריך לדעתך ?
תודה רבה

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 3.05.2021)

היי,
400-500 גרם אמור להספיק😊

avatar
עליזה (19:54 2.02.2021)

תודה על האתר המדהים!!
הכנתי ויצא מאוד טעים!!
ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 2.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
מרלין ברוק (12:21 2.02.2021)

צהריים טובים
קודם כל תודה על המתכונים המדהימים,
מאיפה יש לך כ’כ הרבה רעיונות מוצלחים ?
שנית רציתי לשאול
הכנתי פעם בשר טחון במחבת להכנה של מילוי לפלפל ממולא
ומשום מה הבשר התקשה ונהיה פרורים לבנים
מה אוכל לעשות כדי למנוע את זה במתכון של הבורקס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 2.02.2021)

היי מרלין 🙂
כנראה שטיגנת את הבשר על אש נמוכה מדי ובמקום שהבשר יטגן הוא התבשל והפך לקשה ולבן. מבחינת המרקם זה אמור להיות פירורי.
בפעם הבאה תטגני את הבשר על אש גבוהה ובלי מכסה (רצוי להשתמש בסיר או מחבת עם ציפוי שלא נדבק).

avatar
גדעון (15:50 20.12.2020)

שלום אפרת. האם ניסית גם עם בשר עוף טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 20.12.2020)

אפשר להשתמש בעוף טחון 🙂

avatar
נופר (15:56 14.12.2020)

יצא מושלם, כולם התלהבו! תודה רבה על המתכונים😊

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 14.12.2020)

נראה מצויין נופר!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תהילה (09:35 3.12.2020)

הכנתי אתמול ויצא מושלם!!
ויתרתי על טיגון הבשר קודם, וכמובן שלא נשאר פרור!!
תודה 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 3.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן תהילה 🙂
יום נפלא❤️

avatar
גדעון (22:41 2.12.2020)

יצא מאוד טעים ונראה נהדר!! כולם בבית אהבו. תודה על מתכון מנצח.

בורקס בשר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 2.12.2020)

נראה מעולה גדעון!!
תודה על השיתוף ❤️

avatar
גיטל (11:53 1.12.2020)

וואלק זה טעים ברמות תודה רבה לך על המתכונים הטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 1.12.2020)

תודה גיטל 🙂
שמחה שאהבת ♥

avatar
דלית (10:56 26.11.2020)

הי , אפשר למלא גם עם שווארמה הודו נקבה טחון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 26.11.2020)

היי דלית,
כן אפשר 🙂

avatar
ענתי (08:43 22.11.2020)

וואו הכנתי ביום שישי יצא מושלםםם פריך ועסיסי.
במקרה חיפשתי מתכון לבורקס מבצק מלאוח -והמתכון שלך עלה לי.ידעתי שהגעתי למתכון הנכון וצדקתי. תבורכי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 22.11.2020)

איזה כיף לקרוא 🙂
שמחה שנהנת ענת
שבוע נפלא❤️

avatar
מיטל (20:31 8.11.2020)

יצא פשוט טעים! ממש!
אשמח לדעת עם ישנם עוד מילויים שאפשר למלא? יותר כיון חלבי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 9.11.2020)

היי מיטל 🙂
איזה כיף שאהבת, אצרף לך מתכון טעים למאפה גבינות וירקות
בהצלחה♥

avatar
רחל (10:39 5.10.2020)

היי אפרת
חג שמח
אני כ”כ נהנת מהאתר שלך, המתכונים המעולים, הפשטות בהכנה, וההסברים המדויקים
יש לי בשר שכבר בישלתי לחג ונשאר לי במקרר
רציתי לשאול אם אפשר לקצוץ אותו ולהכין איתו את המתכון או דברים דומים כי באלנו לגוון
תודה
רחל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 5.10.2020)

היי רחל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לקצוץ את הבשר שיש לך ולהכין ממנו את המתכון, רק את המלח להוסיף לפי הטעם כי אני מניחה שהבשר כבר מתובל.
חג שמח 🌺

avatar
יונה (19:33 30.09.2020)

אחד המתכונים הכי טעימים באתר!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 30.09.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שיר (10:23 24.09.2020)

הי, ניתן לשלב צנוברים במתכון? אם כן, באיזה אופן? תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 24.09.2020)

אפשר להוסיף צנוברים לתערובת הבשר, בסוף.

avatar
שיר (00:50 26.09.2020)

יצא מושלם! תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 26.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
הדס (21:37 25.08.2020)

יצא מעולה!!!!

בורקס בשר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 26.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה הדס

avatar
יירןס (20:50 18.08.2020)

מה לשנות אם אני רוצה להשתמש בקולו בשר טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 19.08.2020)

כדאי להכפיל את יתר החומרים ב-2.

avatar
אילה (17:51 3.08.2020)

אפשר למלא את תערובת הבשר בתוך טורטיות במקום בצק עלים?
ועוד שאלה,
איזה סגנון תיבול נוסף אני יכולה לנסות לתערובת?
תודה על המתכונים שלך.
אוהבת את האתר מאד.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:00 4.08.2020)

כן אפשר.
אפשר להוסיף צ’ילי מתוק לפי הטעם.

avatar
Rivka Borohov (20:45 14.07.2020)

יצא אליפות ביחד עם הרוטב פטריות מהמתכון של הבורקס תפוחי אדמה!
תודה עך האתר! כל הבישולים שלי ממך ותמיד מוצלחים 😍

בורקס בשר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 14.07.2020)

נראה מעולה!
תודה רבקה 🙂

avatar
ruth ronen (18:43 2.07.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין יום מראש ?
תודה 🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 2.07.2020)

כן אפשר.

avatar
ניקול192 (16:14 29.06.2020)

אהלן אפרת, איזה בצק יוצא הכי טעים לדעתך? פילאס, עלים או המלאווח?
ואם אני משתמשת בפילאס או עלים יש תורך בהפשרה? אני רוצה לקנות עכשיו ולהכין.. תודה רבה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 29.06.2020)

זה יוצא טעים עם כל אחד מהבצקים שהזכרת. אין הרבה הבדל.
צריך להפשיר את כל סוגי הבצק. בצק מלוואח מפשיר הכי מהר כי הוא מגיע בעיגולים מופרדים.

avatar
ליטל (22:11 26.04.2020)

היי אפרת ל300 גר\’ בשר טחון מה הכמויות בבקשה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 27.04.2020)

היי ליטל,
4-5 יחידות בצק מלוואח מופשר
מילוי בשר:
בצל קטן קצוץ
300 גרם בשר טחון
כף שטוחה רסק עגבניות
שליש כפית כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
כף פטרוזיליה טריה קצוצה

avatar
י.ד (13:27 9.03.2020)

לאפרת, לכמות של 1 ק\”ג בצק עלים כמה בשר טחון צריך וכמה בצל? אם אפשר תשובה מהר במייל שלי, כי אני רוצה להכין עכשיו, תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 9.03.2020)

בערך כמות וחצי (להכפיל את כל החומרים ב1.5: 1 בצל בינוני-גדול, 600 גרם בשר טחון, כף וחצי רסק וכו’).

avatar
יפה (14:30 20.12.2019)

יצא מושלםם!!!
תודה שוב על מתכונים טעימים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 20.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה יפה ושבת שלום

avatar
אילנית (21:34 1.12.2019)

תודה לך אפרת האלופה! יצא מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 2.12.2019)

נראה מעולה!
תודה אילנית 🙂

avatar
דבירה (16:46 19.11.2019)

הי אפרת
אני מאד אוהב, את המתכונים שלך!
לגבי הפטרוזליה זה חסר מאד? אפשר לוותר?
יש לי כוסברה יבשה, זה יכול להיות במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.11.2019)

היי דבירה,
זה טעים גם בלי הפטרוזיליה.

avatar
דנה (16:00 7.11.2019)

היי !
באיזו תוכנית אפיה לבחור? האם מס’ 2 מהקובץ שצירפתי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 7.11.2019)

אופציה 3 – קו עליון וקו תחתון.

avatar
yeuda (14:11 13.10.2019)

שלום אפרת.
לא כתבת מתי לשים את הפיטרוזליה.
תודה וחג שמח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 13.10.2019)

הוספתי במתכון.
“מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות”.
חג שמח 🌸

avatar
יעל (13:09 31.07.2019)

היי אפרת
האם אפשר להכין את הבורקס מבצק פילו/מבצק רגיל שמרודד במכונת רידוד?
אם אפשר להשתמש במכונה תוכלי לומר לי איך בדיוק לרדד בה את הבצק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 31.07.2019)

אפשר להכין עם בצק פילו כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי בשר.
אם הכוונה לבצק שמרים אז אפשר.

avatar
נועם (17:43 19.07.2019)

תודה רבה על המתכון!!
כמה שאלות:
1. כמה זמן הבורקסים יכולים להישמר אחרי ההכנה?
2. איך הכי כדאי לשמור אותם? במקרר ואח”כ חימום בתנור?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 19.07.2019)

היי נועם,
הבורקסים נשמרים בקופסה סגורה במקרר במשך 3-4 ימים. לפני ההגשה אפשר לחמם בתנור.

avatar
לבנה רוביסה (22:42 25.06.2019)

אפרת ערב טוב.יש לי תנור AEG ואני רוצה לאפות בורקס בשר. באיזה תוכנה עליי להשתמש עבור 2 תבניות? האם זה עליון או תחתון? תודה לבנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 25.06.2019)

אם זו לא אפיה ארוכה אני ממליצה לאפות בתבנית אחת בפעמיים. אם בכל זאת את מחליטה לאפות בשתי תבניות אז תכווני על חום עליון וחום תחתון ותחליפי בין המגשים במהלך האפיה מאחר ובתבנית העליונה המאפים מזהיבים מהר יותר.

avatar
אילה (14:24 2.06.2019)

היי אפרת נשמה!
אפשר להחליף לעוף טחון?? האם גם אפשר להחליף לעוף טחון במתכון שלך של הפיתה עם הבשר??
אתר מהמם!
אילה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 2.06.2019)

כן אפשר בשני המקרים (במתכון של העראייס זה יוצא יותר טעים עם בשר טחון).

avatar
אילה (10:09 4.03.2019)

אפרת היקרה!!
באיזה חום לאפות???
לחמם את התנור לפני ואז להכניס??
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 4.03.2019)

לחמם את התנור מראש ל190 מעלות (כ-7 דקות לפחות לפני שמכניסים).
יום מקסים 🙂

avatar
ויויאן (16:13 3.02.2019)

היי אפרת האם אפשר להכין מבצק עלים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 3.02.2019)

כן.

avatar
צילה (11:59 10.01.2019)

היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק בריא יותר? אפילו להכנה עצמית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 10.01.2019)

היי צילה,
יש את הבצק של האמפנדס.

avatar
מירב (22:43 19.07.2024)

ואם מכינים מבצק כזה, איך ההכנה?כמה זמן בתנור? או שהכל אותו דבר כמו מבצק מלאווח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:17 21.07.2024)

תכיני לפי אופן ההכנה במתכון הזה- כיסונים במילוי פטריות

avatar
ענבר (10:26 26.12.2018)

הי אפרת, הכנתי ויצא מצויין, אפשר בבקשה מתכון לרוטב מתאים? תודה רבה, ענבר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 26.12.2018)

היי ענבר,
רשמתי לך. ראי תגובה קודמת 🙂
יום נפלא!

avatar
ענבר (17:50 25.12.2018)

הי אפרת היקרה, הכנתי ויצא מעולה!אלפי תודות לך. תוכלי בבקשה לתת מתכון לרוטב מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 25.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
רוטב פטריות יתאים למתכון הזה. ראי מתכון לרוטב בבורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.

avatar
נירית (08:53 21.12.2018)

היי איך אני רוצה רק 6 בורקסים משאירה אותו כמו במילוי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 21.12.2018)

היי נירית,
את למעשה רוצה להכין חצי כמות אז כדאי גם להפחית בחצי את כמות המילוי:
חצי בצל בינוני קצוץ
200 גרם בשר טחון
כפית מלאה רסק עגבניות
רבע כפית כמון, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
כפית מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

avatar
אסתי (07:42 13.12.2018)

היי אפרת,
האם מתאים להגיש כמנה ראשונה ולהגיש מעל רוטב פטריות?
האם ניתן להקפיא את הבורקס לפני האפיה?
אפשרי גם להכין עם עוף או הודו טחון שקונים מוכן בסופר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 13.12.2018)

היי אסתי,
1. כן, מתאים בהחלט.
2. אני חושבת שאפשר.
3. כן.
יום מקסים 🙂

avatar
אקרמן רעיה (11:53 11.12.2018)

אפרת שלום לך.
האם אפשר להוסיף לבשר צנוברים קלויים

תודה ויום נעים וחמים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 11.12.2018)

כמובן 🙂
יום נפלא

avatar
אלה (18:16 10.12.2018)

היי אפרת, תודה לך על עוד מתכון מיוחד.. בזכותך חנוכה עבר מדהים! שני סוגי הלביבות שפרסמת (הקישואים עם הבטטה והבננה עם היוגורט) היו הצלחה מסחררת!
תודה רבה לך שצרפת סרטון הדגמה לוידאו הזה במיוחד למאותגרים קולינרית כמוני.. בהתחלה נכנסתי לפאניקה ולא הבנתי מה ואיך לעשו אבל הסרטון מסביר בצורה מדהימה
כמה שאלות לגבי המתכון הזה:
1. בצק מלאווח – הכוונה פשוט לעלי/דפי מלוואח שמוכרים בסופר ושצריך לטגן?
2. האם אפשר להשתמש במלוואח ללא גלוטן (כן יש חיה כזאת)?
3. יש לך מושג אם ב500 גרם יהיו 7 יחידות בצק או שעדיף לקנו שתי חבילות
4. לגבי השר הטחון – התכוונת לבשרר בקר טחון?
5. לגבי השומשום – כמה שומשום בערך לפזר?
6. כשכתבת לטגן את הבשר עד שהוא משנה את צבעו, למה התכוונת, לאיזה צבע הוא אמור להפוך?
7. בשביל שאדע מתי להתחיל להכין, כמה זמן בערך לוקח לתערובת להתקרר לגמרי?
8. כמה דקות לפני השימוש את ממליצה להוציא את הבצק מהפריזר כדי שלא יהיה דביק אבל יהיה ניתן לקיפול
9. כשכתבת לפרוס מלואאח על משטח עבודה, התכוונת פשוט לקחת עלה מלאווח אחד או שצריך לרדד אותו וכו’
10. בשביל החברה הצמחונית שלי – אם בחלק מהבורקסים אני אשתמש במשהו שנקרא “טחון מן הצומח להכנת קציצות ובורגרים”, נראה לך שזה יכול לעבוד? יש לך רעיון אחר לאיך לעשות חלק מהבורקסים צמחונים?
המון המון תודה על האתר ועל זה שאת תמיד מחדשת ומייעצת ועוזרת מכל הלב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.12.2018)

היי,
1. כן
2. לא מכירה אבל נראה לי שכן
3. אין לי מושג, זה תלוי גם בגודל. בכל מקרה אמור להיות רשום על האריזה מס’ יחידות
4. כן
5. סה”כ 1-2 כפות
6. מאדום לצבע חום של בשר
7. מספיק לקרר כ10 דקות
8. זה תלוי בטמפ’ בחדר. בסביבות 10 דקות. לפעמים יותר ולפעמים פחות.
9. כן. בלי לרדד
10. לדעתי כן
יום נפלא 🌷

avatar
אלה (01:59 12.12.2018)

אפרת תודה רבה לך על התשובה המפורטת!
שכחתי לשאול שני דברים:
1. האם להשתמש בשמן זית או בשמן חמניות?
2. לגבי הגרסה הצמחונית יש שתי אופציות בסופר: טון מהצומח להכנת בולונז או טחון מהצומח לצליה בגריל, על מה היית מהמרת?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 12.12.2018)

1. שמן זית.
2. נראה לי שהייתי הולכת על טחון להכנת בולונז.

לקריאת כל התגובות