שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

בורקס בשר מבצק מלוואח הכי קל וטעים שיש! אפשר להגיש כמנה בשרית ראשונה או כמנה עיקרית. 

בורקס בשר

מצרכים (12-14 בורקסים):

6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)

מילוי בשר:

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר טחון

כף רסק עגבניות

חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

לציפוי:

ביצה טרופה, שומשום

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.

-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הערה:

*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.

*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.

*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ.

בורקס בשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוואמה
סלט קולורבי ושמיר

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
י.ד (13:27 9.03.2020)

לאפרת, לכמות של 1 ק\"ג בצק עלים כמה בשר טחון צריך וכמה בצל? אם אפשר תשובה מהר במייל שלי, כי אני רוצה להכין עכשיו, תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 9.03.2020)

בערך כמות וחצי (להכפיל את כל החומרים ב1.5: 1 בצל בינוני-גדול, 600 גרם בשר טחון, כף וחצי רסק וכו').

Avatar
יפה (14:30 20.12.2019)

יצא מושלםם!!!
תודה שוב על מתכונים טעימים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 20.12.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה יפה ושבת שלום

Avatar
אילנית (21:34 1.12.2019)

תודה לך אפרת האלופה! יצא מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 2.12.2019)

נראה מעולה!
תודה אילנית 🙂

Avatar
דבירה (16:46 19.11.2019)

הי אפרת
אני מאד אוהב, את המתכונים שלך!
לגבי הפטרוזליה זה חסר מאד? אפשר לוותר?
יש לי כוסברה יבשה, זה יכול להיות במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.11.2019)

היי דבירה,
זה טעים גם בלי הפטרוזיליה.

Avatar
דנה (16:00 7.11.2019)

היי !
באיזו תוכנית אפיה לבחור? האם מס' 2 מהקובץ שצירפתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 7.11.2019)

אופציה 3 – קו עליון וקו תחתון.

Avatar
yeuda (14:11 13.10.2019)

שלום אפרת.
לא כתבת מתי לשים את הפיטרוזליה.
תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 13.10.2019)

הוספתי במתכון.
"מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות".
חג שמח 🌸

Avatar
יעל (13:09 31.07.2019)

היי אפרת
האם אפשר להכין את הבורקס מבצק פילו/מבצק רגיל שמרודד במכונת רידוד?
אם אפשר להשתמש במכונה תוכלי לומר לי איך בדיוק לרדד בה את הבצק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 31.07.2019)

אפשר להכין עם בצק פילו כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי בשר.
אם הכוונה לבצק שמרים אז אפשר.

Avatar
נועם (17:43 19.07.2019)

תודה רבה על המתכון!!
כמה שאלות:
1. כמה זמן הבורקסים יכולים להישמר אחרי ההכנה?
2. איך הכי כדאי לשמור אותם? במקרר ואח"כ חימום בתנור?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 19.07.2019)

היי נועם,
הבורקסים נשמרים בקופסה סגורה במקרר במשך 3-4 ימים. לפני ההגשה אפשר לחמם בתנור.

Avatar
לבנה רוביסה (22:42 25.06.2019)

אפרת ערב טוב.יש לי תנור AEG ואני רוצה לאפות בורקס בשר. באיזה תוכנה עליי להשתמש עבור 2 תבניות? האם זה עליון או תחתון? תודה לבנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 25.06.2019)

אם זו לא אפיה ארוכה אני ממליצה לאפות בתבנית אחת בפעמיים. אם בכל זאת את מחליטה לאפות בשתי תבניות אז תכווני על חום עליון וחום תחתון ותחליפי בין המגשים במהלך האפיה מאחר ובתבנית העליונה המאפים מזהיבים מהר יותר.

Avatar
אילה (14:24 2.06.2019)

היי אפרת נשמה!
אפשר להחליף לעוף טחון?? האם גם אפשר להחליף לעוף טחון במתכון שלך של הפיתה עם הבשר??
אתר מהמם!
אילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 2.06.2019)

כן אפשר בשני המקרים (במתכון של העראייס זה יוצא יותר טעים עם בשר טחון).

Avatar
אילה (10:09 4.03.2019)

אפרת היקרה!!
באיזה חום לאפות???
לחמם את התנור לפני ואז להכניס??
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 4.03.2019)

לחמם את התנור מראש ל190 מעלות (כ-7 דקות לפחות לפני שמכניסים).
יום מקסים 🙂

Avatar
ויויאן (16:13 3.02.2019)

היי אפרת האם אפשר להכין מבצק עלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 3.02.2019)

כן.

Avatar
צילה (11:59 10.01.2019)

היי אפרת,
יש לך אולי רעיון לבצק בריא יותר? אפילו להכנה עצמית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 10.01.2019)

היי צילה,
יש את הבצק של האמפנדס.

Avatar
ענבר (10:26 26.12.2018)

הי אפרת, הכנתי ויצא מצויין, אפשר בבקשה מתכון לרוטב מתאים? תודה רבה, ענבר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 26.12.2018)

היי ענבר,
רשמתי לך. ראי תגובה קודמת 🙂
יום נפלא!

Avatar
ענבר (17:50 25.12.2018)

הי אפרת היקרה, הכנתי ויצא מעולה!אלפי תודות לך. תוכלי בבקשה לתת מתכון לרוטב מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 25.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
רוטב פטריות יתאים למתכון הזה. ראי מתכון לרוטב בבורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.

Avatar
נירית (08:53 21.12.2018)

היי איך אני רוצה רק 6 בורקסים משאירה אותו כמו במילוי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 21.12.2018)

היי נירית,
את למעשה רוצה להכין חצי כמות אז כדאי גם להפחית בחצי את כמות המילוי:
חצי בצל בינוני קצוץ
200 גרם בשר טחון
כפית מלאה רסק עגבניות
רבע כפית כמון, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
כפית מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

Avatar
אסתי (07:42 13.12.2018)

היי אפרת,
האם מתאים להגיש כמנה ראשונה ולהגיש מעל רוטב פטריות?
האם ניתן להקפיא את הבורקס לפני האפיה?
אפשרי גם להכין עם עוף או הודו טחון שקונים מוכן בסופר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 13.12.2018)

היי אסתי,
1. כן, מתאים בהחלט.
2. אני חושבת שאפשר.
3. כן.
יום מקסים 🙂

Avatar
אקרמן רעיה (11:53 11.12.2018)

אפרת שלום לך.
האם אפשר להוסיף לבשר צנוברים קלויים

תודה ויום נעים וחמים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 11.12.2018)

כמובן 🙂
יום נפלא

Avatar
אלה (18:16 10.12.2018)

היי אפרת, תודה לך על עוד מתכון מיוחד.. בזכותך חנוכה עבר מדהים! שני סוגי הלביבות שפרסמת (הקישואים עם הבטטה והבננה עם היוגורט) היו הצלחה מסחררת!
תודה רבה לך שצרפת סרטון הדגמה לוידאו הזה במיוחד למאותגרים קולינרית כמוני.. בהתחלה נכנסתי לפאניקה ולא הבנתי מה ואיך לעשו אבל הסרטון מסביר בצורה מדהימה
כמה שאלות לגבי המתכון הזה:
1. בצק מלאווח – הכוונה פשוט לעלי/דפי מלוואח שמוכרים בסופר ושצריך לטגן?
2. האם אפשר להשתמש במלוואח ללא גלוטן (כן יש חיה כזאת)?
3. יש לך מושג אם ב500 גרם יהיו 7 יחידות בצק או שעדיף לקנו שתי חבילות
4. לגבי השר הטחון – התכוונת לבשרר בקר טחון?
5. לגבי השומשום – כמה שומשום בערך לפזר?
6. כשכתבת לטגן את הבשר עד שהוא משנה את צבעו, למה התכוונת, לאיזה צבע הוא אמור להפוך?
7. בשביל שאדע מתי להתחיל להכין, כמה זמן בערך לוקח לתערובת להתקרר לגמרי?
8. כמה דקות לפני השימוש את ממליצה להוציא את הבצק מהפריזר כדי שלא יהיה דביק אבל יהיה ניתן לקיפול
9. כשכתבת לפרוס מלואאח על משטח עבודה, התכוונת פשוט לקחת עלה מלאווח אחד או שצריך לרדד אותו וכו'
10. בשביל החברה הצמחונית שלי – אם בחלק מהבורקסים אני אשתמש במשהו שנקרא "טחון מן הצומח להכנת קציצות ובורגרים", נראה לך שזה יכול לעבוד? יש לך רעיון אחר לאיך לעשות חלק מהבורקסים צמחונים?
המון המון תודה על האתר ועל זה שאת תמיד מחדשת ומייעצת ועוזרת מכל הלב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.12.2018)

היי,
1. כן
2. לא מכירה אבל נראה לי שכן
3. אין לי מושג, זה תלוי גם בגודל. בכל מקרה אמור להיות רשום על האריזה מס' יחידות
4. כן
5. סה"כ 1-2 כפות
6. מאדום לצבע חום של בשר
7. מספיק לקרר כ10 דקות
8. זה תלוי בטמפ' בחדר. בסביבות 10 דקות. לפעמים יותר ולפעמים פחות.
9. כן. בלי לרדד
10. לדעתי כן
יום נפלא 🌷

Avatar
אלה (01:59 12.12.2018)

אפרת תודה רבה לך על התשובה המפורטת!
שכחתי לשאול שני דברים:
1. האם להשתמש בשמן זית או בשמן חמניות?
2. לגבי הגרסה הצמחונית יש שתי אופציות בסופר: טון מהצומח להכנת בולונז או טחון מהצומח לצליה בגריל, על מה היית מהמרת?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 12.12.2018)

1. שמן זית.
2. נראה לי שהייתי הולכת על טחון להכנת בולונז.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.