זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13-16 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול עבה/גס

2 בצלים גדול קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות קצוצות (*אפשר גם פורטבלו)

תיבול:  רבע כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, כפית שטוחה תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)




אופן הכנה:

-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך 15-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל).  מעבירים למסננת עד להכנת תערובת הפטריות.

-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 6-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, סויה, סילאן, פלפל שחור וצ’ילי. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קישואים בציפוי פריךקישואים בציפוי פריך
בראוניז שוקולד ופרג בראוניז שוקולד ופרג
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (13:31 8.08.2021)

אפשר לשים רוטב טריאקי במקום רוטב סויה? אם כן, לשים את אותה כמות או פחות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 8.08.2021)

היי מיכל,
אפשר להמיר את הסויה ב-5 כפות רוטב טריאקי ולוותר על הסילאן.

avatar
רון (11:54 24.02.2021)

בטעות קניתי בורגול רגיל, איך להתנהג?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 24.02.2021)

היי רון,
אפשר להשתמש בבורגול רגיל. עם בורגול עבה לדעתי המרקם יוצא קצת יותר מוצלח:)

avatar
רויטל (16:36 23.11.2020)

היי הכנתי את המתכון הזה ונשפך לי בטעות המון סילאן וכעת זה ממש מתוק יש אפשרות לתקן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 23.11.2020)

אני חושבת שכדאי לך להוסיף עוד קצת בורגול בלי תיבול ולערבב.
אחר כך לטעום ולשפר מליחות לפע הטעם (ע”י הוספת רוטב סויה).

avatar
מיקי (13:11 2.06.2020)

מה התחליף לסויה וסילאן שאין לי כרגע?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:19 2.06.2020)

אני מניחה שאפשר לתבל בתבלינים רגילים ולשים כפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם. זה ייצא קצת יותר יבש.
אפשר גם להוסיף 2 שיני שום כתושות לאחר טיגון הבצל.

avatar
אילה (12:38 7.05.2020)

הי אפרת,
אני מכינה מהמתכונים שלך הרבה ותמיד יוצא מושלם!!! תודה רבה!!!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בבצל סגול במקום בצל רגיל (כי זה מה שנשאר לי בבית…)
אשמח לתשובה מהירה
ושוב תודה על האוכל!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:26 7.05.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
הניוש (22:14 30.04.2020)

מתכון מצויין!!!
פשוט וטעים ממש 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 30.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דינה (15:23 15.03.2020)

מתכון מושלם! יצא מעולה, טעים ממש. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 15.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דינה

avatar
דבורה רות (18:40 9.01.2020)

אפרת,
כמה טעים שזה יצא!!!!!!!
בפעם הראשונה שהכנתי – יצא מושלם. היום הכנתי פעם שנייה, והפעם הוספתי תבלין צ\’ילי – שדרוג!
ושוב תודה על אתר נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 9.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

avatar
ינון (14:43 22.11.2019)

מתכון נהדר. הכנתי היום פעם שנייה, מאוד נהנה ממנו, ובאופפן כללי מהאתר.
תודה ענקית!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 22.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ינון

avatar
אסי (07:02 15.08.2019)

יצא טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 15.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסי

avatar
אילת (16:22 28.07.2019)

מתכון מדהים, טעים ופשוט ובריא
נראה לך שאפשר להוסיף רוטב צ’ילי במקום רוטב סויה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 28.07.2019)

היי אילת,
לדעתי לא כדאי לוותר על רוטב הסויה. הוא ממש מוסיף טעם. אפשר לשים כף רוטב צ’ילי בנוסף.

avatar
תמי (10:11 4.06.2019)

הי אפרת, הכנתי בעבר את המתכון ויצא נהדר. האם אפשר להכין עם גריסי פנינה או חיטה במקום בורגול(שגיליתי שנגמר לי..)? אם כן, מה ההנחיות? תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 4.06.2019)

היי תמי,
אפשר להכין עם גריסי פנינה. לבשל אותם במים רותחים 20-30 דקות עד לריכוך ולסנן. להמשיך לפי המתכון.

avatar
ורד (15:36 21.03.2019)

היי אפרת,
אני בדיוק מכינה, כרגע אני בשלב של הפטריות, והפטריות הגירו הרבה נוזלים. מה עושים עם הנוזלים האלה? חיכיתי מעל 8 דק’ והן כבר הצטמצמו, ועדיין יש נוזלים. מה לעשות במצב כזה?

תודה,
ורד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 21.03.2019)

זה בסדר, תמשיכי רגיל.

avatar
דנה (19:31 11.12.2018)

מושלם כרגיל💕

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 11.12.2018)

תודה דנה 😍

avatar
דורית (12:38 15.11.2018)

יש לי סלסלה אחת פטריות. חשבתי להוסיף שקית ערמונים בוואקום ולהוסיף לפטריות עם הבצל..מה דעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 15.11.2018)

נשמע טוב 🙂

avatar
אורה (11:20 1.10.2018)

הכנתי אתמול בערב ויצא טעים מאד!!
השתמשתי בשתי קופסאות של פטריות חתוכות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 1.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אורה 🙂

avatar
דנה ברכה אמסלם (15:27 14.08.2018)

אני מכינה את המתכון כבר כמה פעמים,הפעם הוספתי גם שבבי סויה(ולא כי אנחנו צמחונים…כי זה פרווה וטעים) להוספת בריאות ויצא ממש טעים, ממליצה.
תודה רבה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 14.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה

avatar
רבקה (10:18 22.03.2018)

בעז”ה
הרגע הכנתי…
טעם אלוקי, תוך כמה דקות
תודה רבה על המתכון הזה ועל האתר בכלל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 22.03.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רבקה ויום מקסים

avatar
רבקה (07:22 12.03.2018)

היי תודה על המתכון נראה 9שוט להכנה 🙂
אפשר פטאיות מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 12.03.2018)

היי רבקה,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם להשתמש בפטריות משימורים.
יום מקסים 🙂

avatar
אלה (14:16 27.01.2018)

היי, נראה מעולה, לצערי יש לי רק סלסלת פטריות אחת. להכין חצי כמות של הכל? או שהיחס לא קריטי ועדיין יהיה טעים גם עם פחות פטריות לדעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 27.01.2018)

היי אלה,
את יכולה להכין עם סלסלה אחת, פשוט יהיה יותר בורגול ופחות פטריות.

avatar
נחמה (14:53 18.01.2018)

היי, אפשר אולי להכין בלי בצל? או לשים משהו אחר במקום…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 18.01.2018)

אפשר למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
אני חושבת שאפשר לשים במקום 2-3 שיני שום כתושות. יש לטגן קודם את הפטריות ורק לאחר שהן מבושלות יש להוסיף את השום ולהמשיך כרגיל.

avatar
הודיה (12:23 16.01.2018)

סליחה עוד שאלה אפילו שהבורגול כבר מבושל ניתן לעשות את הקציצות?

avatar
הודיה (12:15 16.01.2018)

זה רעיון אני רוצה לנסות את הקציצות בורגול ובטטה אבל אם אני יוסיף ביצה זה לא יהיה יותר דביקי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 16.01.2018)

זה בסדר שזה דביק, כך הקציצות יהיה יציבות.
וכן, זה בסדר שהבורגול מבושל.

avatar
הודיה (21:29 15.01.2018)

הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים זה אוכל קבע אצלנו היום נתקעתי בלי בורגול עבה והתעקשתי להכין את המתכון הזה ולכן הכנתי עם גריש-בורגול דק ויצא דייסה אכזב אותי מאוד יש לזה תקנה? יש לך רעיון מה ניתן לעשות איתה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 16.01.2018)

היי הודיה,
זה בגלל המרקם שלו.
לדעתי הוא מתאים יותר לקציצות: קציצות בורגול ובטטה, קציצות בורגול והודו.
יום נפלא 🙂

avatar
אנסטסיה (12:38 6.12.2017)

מתכון מעולה, יצא מאוד מאוד טעים וכל כך פשוט! השתמשתי בבורגול דק, ובמקום סילאן הוספתי דבש. תודה רבה על המתכון, מוסיפה אותו לרפרטואר הקבוע!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 6.12.2017)

תודה אנסטסיה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
תמר (13:00 15.08.2017)

הי
ראיתי בתגובות שאפשר להשתמש בקינואה איך לעשות לבשל לפני או הכל יחד?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 15.08.2017)

היי תמר,
בדומה לבורגול, מומלץ לבשל את הקינואה בנפרד ואז לערבב עם יתר החומרים.

avatar
תמר (16:07 16.08.2017)

תודה

avatar
מלי (17:02 6.08.2017)

היי אפרת,
מה היחס לגבי 2 כוסות של בורגול?
תודה:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 6.08.2017)

היי מלי,
מומלץ להכפיל את כל הכמויות ב-2, גם של התיבול.

avatar
שרון (09:32 12.07.2017)

היי אפרת, אני רוצה להוסיף גם עדשים למתכון, איזה עדשים הכי יתאימו לתבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 12.07.2017)

היי שרון,
עדיפות לעדשים שחורות. אח”כ – עדשים ירוקות (חומות).
יש לבשל את העדשים לפני ובנפרד.
יום מקסים 🙂

avatar
רוזה (12:17 18.04.2018)

הי אפרת, אני מעוניינת לשלב עדשים שחורות. כמה זמן לבשל אותם לפני ההוספה? תודה ענקית!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 18.04.2018)

היי רוזה,
יש לבשל את העדשים במים עד לריכוך ואז לסנן. בסביבות 30 דקות בישול. בכל מקרה כדאי לטעום ולוודא שמוכן.

avatar
galimaor (23:15 19.06.2017)

מאוד מוצלח. גם בריא וגם טעים וגם קל להכנה. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:44 20.06.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
הודיה (20:17 8.06.2017)

הכנתי ויצא יותר טעים ממה שחשבתי,כתוספת הכנתי סלט ויצא מדהים יישר כח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 8.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה

avatar
עינת (14:25 21.04.2017)

במקום סילן אפשר לשים סוכר חום או סוכר רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 21.04.2017)

היי עינת,
אפשר לשים כף שטוחה סוכר חום.

avatar
רון (00:14 2.03.2017)

יצא מצויין! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 2.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא

avatar
רון (12:32 1.03.2017)

היי, האם אפשר להשתמש בבורגול דק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 1.03.2017)

היי רון,
אפשר למרות שעם עבה לדעתי המרקם יוצא יותר מוצלח.

avatar
אביטל (15:25 10.01.2017)

המתכון נראה מעולה, אבל אין לי פיטריות. ניתן להמיר אותן בפלפלים אדומים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 10.01.2017)

היי אביטל,
הפטריות מוסיפות המון טעם לתבשיל וגם התיבול מתאים לפטריות.
אם את בכל זאת רוצה להכין בורגול אני ממליצה להכין בורגול עם עדשים וגזר (אם אין לך עדשים את יכולה לשים פלפל אדום קצוץ במקום).

avatar
אביטל (15:39 10.01.2017)

אני אנסה את המתכון שהצעת.
תודה על התגובה המהירה 🙂

avatar
אודליה (20:40 7.01.2017)

שבוע טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים! אין כמו המתכונים שלך, נותנים לי חשק לגוון ולנסות דברים חדשים, שיוצאים מעולים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 7.01.2017)

היי אודליה, שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.

avatar
קריסטינה (11:34 19.12.2016)

היי יקירתי. ראיתי את המתכון באתר אחר ושמחתי לראות את תמונתך 🙂 עדכונים בהמשך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 19.12.2016)

נכון, יש לי פינה באתר Xnet.
יום נפלא יקירה 🙂

avatar
מוטק'ה (16:25 26.11.2016)

שלום. אצלנו לא אוהבים רטבי סויה וטריאקי ובעיקרון לא מתים על תיבול אסיאתי סיני. כך שמתוקים כמו סילאן מיפל ודבש גם לא באים בחשבון. מעדיפים טעמים נקיים.
אנו מעדיפים תיבול מזרחי מקומי כמו שום פלפל ושמן זית, כורכום פפריקה כמון ודומיהם.
מה נראה לך הכי מתאים מאלו שרשמתי?

וכמובן תודה מראש על האתר והמתכונים המעולים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 26.11.2016)

היי מוטקה,
אני מניחה שאפשר לתבל בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף 2 שיני שום כתושות לאחר טיגון הבצל.

avatar
מוטק'ה (19:56 12.05.2021)

חיב לעדכן ולהודות, אין עליך. את תמיד קולעת בול בטעמים וניסיתי לבסוף את שתי הגירסאות. עם הרוטב סויה והסילאן אהבתי במיוחד. כנראה שפסיכולוגיה ותזונה הן חברות מאוד טובות. מזכיר לי את סלט הגזר עם העירית חמוציות והפקאנים שלא רציתי לטעום אך כשטעמתי חיסלתי את כל הקערה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 12.05.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה לך מוטקה🌺

avatar
אוסנת (18:47 10.11.2016)

במידה ואני רוצה לבשל את הבורגול עם הפטריות במקום להשרות, איך לעשות זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 10.11.2016)

היי אוסנת,
מה הכוונה? הבורגול מבושל כבר עם הפטריות. אין פה השרייה.

avatar
אוסנת (19:35 16.11.2016)

במתכון רשמת שיש להוסיף לו מים חמים ואח”כ לסנן וכו’.
אם אני רוצה להתחיל מטיגון הפטריות ואז לשים את הבורגול ישר בסיר עם מים ולבשל ביחד עם הפטריות, כמה מים לשים כדי שיתבשל טןב ולא יהיה דייסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:11 16.11.2016)

הבנתי, את רוצה לבשל ביחד.
יש לשים 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה על אש גבוהה. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה 20 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

avatar
אודליה (16:03 13.03.2017)

היי אפרת. רוצה להכין שוב את המתכון הזה, שהיה כל כך טעים! השיטה הזאת (הכל ביחד) מוצאת חן בעיני! חוסכת כלים וזמן ומתאים יותר לעצלנים כמוני! האם זה על חשבון הטעם/מרקם או שאת חושבת שזה יוצא אותו דבר? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 13.03.2017)

היי אודליה,
דווקא במקרה הזה השיטה במתכון יותר קלה כי לא צריך לבשל את הבורגול, רק להשרות במים רותחים ואז להוסיף לפטריות המטוגנות ולבשל אבל אם נוח לך יותר להכין הכל בסיר אחד אין בעיה. זה גם ייצא טעים אבל התיבול יורגש קצת פחות כי הוא נספג במי הבישול.

avatar
אודליה (20:45 13.03.2017)

תודה רבה אפרת! חושבת שאנסה את שיטת ה”סיר אחד” ונראה איך יצא. אולי אוסיף עוד טיפה תיבול כדי להשלים. אעשה השוואה ואחליט איזה שיטה יותר מתאימה לי, כי בטוח שאכין את זה עוד הרבה פעמים מרוב שהוא טעים 🙂 תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 13.03.2017)

מעולה, מחכה לעדכון איך יצא 😉

avatar
אודליה (12:46 21.11.2017)

אוקיי, אז עבר קצת זמן 🙂 אבל סוף סוף הכנתי שוב! (את אשמה כי את מעלה המון מתכונים ואני סקרנית ורוצה לנסות הרבה מהם (אומנם לא עומדת בקצב!) ואז אין לי זמן לחזור למתכונים קצת יותר “ישנים” כדי להכין שוב 🙂 אז הכנתי אתמול בסיר אחד, הוספתי עוד כף רוטב סויה ועוד חצי כף סילאן ויצא מעולה! וגם היו פחות כלים לשטוף אחר כך! תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 21.11.2017)

שמחה שהצלחת להגיע לזה ושיצא טעים 🙂
תודה יקירה

avatar
Daria829 (18:40 4.11.2016)

היי,
הכנתי ויצא מושלם! הוספתי גם שום בתור מכורת שום… וזה הוסיף המון טעם. תודה <3

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:14 5.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
keren (02:06 4.11.2016)

can I use barley instead of Burgul? thx

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 4.11.2016)

,Hi Keren
I guess you could

avatar
אליה (09:49 30.10.2016)

היי, המתכון מצוין קליל ומהיר – תודה רבה!
יש לי שאלה קטנה, לכמה זמן זה יכול להשאר במקרר? ואם אקפיא – אוכל להשאיר בערך כשבוע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:54 30.10.2016)

היי אליה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים.
ניתן להקפיא ליותר משבוע.
שבוע נפלא!

avatar
ורד (14:37 2.10.2016)

שלום.. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות משומרות מהקופסא.
תודה.וחג שמח לך ולמשפחתך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 2.10.2016)

היי ורד,
אפשר להשתמש בשתי קופסאות אבל אני חייבת לציין שזה ייצא פחות טעים (כי בפטריות הטריות יש המון טעם).
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂

avatar
מוטק'ה (20:12 12.05.2021)

היי. סליחה שאני מגיב על מענה של אחרים אך בגלל שזו שאלה שחוזרת על עצמה ניסיתי עם פטריות פורצ’יני שיטאקי ופורטבלו יבשות ומושרות, והטעם שלהן עז מספיק בכדי לספק חלופה לטריות אז הכל הולך לבסוף. אני אהבתי ושמח לשתף. תודה.

avatar
איריס (23:29 29.09.2016)

הי, עשיתי את הבורגול , ממש קל להכנה וטעים כל כך!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:43 30.09.2016)

תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

avatar
רות (09:19 16.09.2016)

היי
האם אפשר להגיש את תבשיל הבורגול קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 16.09.2016)

היי רות,
קר פחות טעים. מומלץ להגיש חם או לפחות פושר/בטמפ’ החדר.

avatar
עדי (12:46 7.09.2016)

היי, מאוד נהנית מהמתכונים שלך. מבשלת אותם על בסיס יומיומי!
האם אפשר להחליף את הבורגול בקינואה או אורז או פתיתים? אלרגיים לבורגול 🙁

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 7.09.2016)

תודה עדי, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין עם כוס קינואה מבושלת. אם מכינים עם פתיתים כדאי לשים 2 כוסות פתיתים ולבשל אותם יחד עם הבצל והפטריות. הכוונה לטגן בצל, אח”כ להוסיף פטריות ולבשל עד שהן מצטמצמות. לאחר מכן להוסיף פתיתים ולתבל. להוסיף 2.5 כוסות מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 10 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
לגבי אורז, יש מתכון לאורז עם פטריות.

avatar
ליאת (09:15 22.08.2016)

שלום,
במידה ואין לי סויה, במה ניתן להשתמש?
והאם דבש יכול להוות תחליף לסליאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 22.08.2016)

היי ליאת,
לא ממליצה לוותר על הסויה כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד. במיוחד סילאן אפשר לשים כף שטוחה דבש.
אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 5 כפות במקום הסויה והסילאן.
יום נפלא 🙂

avatar
ציפי (11:48 11.08.2016)

הכנתי קלי קלות טעים וטוב לכל השבוע מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 11.08.2016)

תודה ציפי 🙂

avatar
כהן יהודית (17:14 28.07.2016)

בישלתי האורז המלא עם תרד ועגבניות
קלי קלות וטעים באטרף
תמשיכו לתת מרשמים קלים קלים וטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 28.07.2016)

תודה יהודית, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רויטל (11:36 28.07.2016)

היי אפרת רציתי לדעת במה אפשר להשתמש במקום סילאן, כי גם הדבש נגמר לי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 28.07.2016)

היי רויטל,
את יכולה לשים רוטב מייפל או סוכר. אם את שמה סוכר אני ממליצה להתחיל בחצי כף סוכר ולהוסיף יותר רק לפי הצורך/הטעם.
בהצלחה 😉

avatar
רויטל (11:51 28.07.2016)

תודה רבה על התשובה המהירה… אני משתמשת במתכונים שלך על בסיס יומי והם ממש טובים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 28.07.2016)

תודה 🙂 כיף לשמוע.

avatar
zipi (07:48 28.07.2016)

תודה רבה הפחתתי מכמות הסויה ל 2 כפות והוספתי לבסוף פטרוזיליה קצוצה יצא מושלם.

המשיכי להעשיר אותנו בידע הנפלא שלך. מחכה בקוצר רוח לעוד…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 28.07.2016)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה ויום נפלא!

avatar
יוסי (21:22 27.07.2016)

הי,
שאלה לגבי פטריות: האם צריך להוריד את הקליפה החיצונית או שפשוט לשטוף אותם וזהו?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 27.07.2016)

היי יוסי,
מספיק רק לשטוף את הפטריות.

avatar
מתיה (15:28 27.07.2016)

יצא ממש טעים , הילדים גם מאוד אהבו . השתמשתי בבורגול דק כי זה מה שהיה וחוץ מזה שיצא מעט מלוח היה מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 27.07.2016)

תודה מתיה, שמחה שיצא טעים 🙂
בעקבות ההערה שלך, הפחתתי את כמות המלח לרבע כפית.

לקריאת כל התגובות