זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13-16 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס בורגול עבה/גס
2 בצלים גדול קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות קצוצות (*אפשר גם פורטבלו)
תיבול: רבע כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, כפית שטוחה תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך 15-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל). מעבירים למסננת עד להכנת תערובת הפטריות.
-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 6-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, סויה, סילאן, פלפל שחור וצ’ילי. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים.
- כרובית אפויה בתנור |
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית
פשוט מושלם! מומלץ!
תודה מיטל:)
פשוט מעדן.
הנכדים העדיפו את הבורגול הזה על הבורגול שהסבתא השניה מכינה
שאפו למתכון!!!!
איזה כיף לשמוע:)
תודה שחזרת לשתף!
הי אפרת. רוצה להכין 2 כוסות בורגול על 2 חבילות פטריות. איך לשנות את התיבול? המון תודות.
היי
תכפילי את הכמויות פי 2 ואת כמויות התיבול פי 1.5.
מתכון ממש טעים
שמחה לשמוע(:
יצא מטורף תודה
שמחה לשמוע❤
מה אפשר לשים במקום סויה?
אפשר להוסיף עוד כף מים מעורבבת עם כף סילאן.
אפשר לשים רוטב טריאקי במקום רוטב סויה? אם כן, לשים את אותה כמות או פחות?
היי מיכל,
אפשר להמיר את הסויה ב-5 כפות רוטב טריאקי ולוותר על הסילאן.
בטעות קניתי בורגול רגיל, איך להתנהג?
תודה
היי רון,
אפשר להשתמש בבורגול רגיל. עם בורגול עבה לדעתי המרקם יוצא קצת יותר מוצלח:)
היי הכנתי את המתכון הזה ונשפך לי בטעות המון סילאן וכעת זה ממש מתוק יש אפשרות לתקן ?
אני חושבת שכדאי לך להוסיף עוד קצת בורגול בלי תיבול ולערבב.
אחר כך לטעום ולשפר מליחות לפע הטעם (ע”י הוספת רוטב סויה).
מה התחליף לסויה וסילאן שאין לי כרגע?
אני מניחה שאפשר לתבל בתבלינים רגילים ולשים כפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם. זה ייצא קצת יותר יבש.
אפשר גם להוסיף 2 שיני שום כתושות לאחר טיגון הבצל.
הי אפרת,
אני מכינה מהמתכונים שלך הרבה ותמיד יוצא מושלם!!! תודה רבה!!!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בבצל סגול במקום בצל רגיל (כי זה מה שנשאר לי בבית…)
אשמח לתשובה מהירה
ושוב תודה על האוכל!!
כן אפשר 🙂
מתכון מצויין!!!
פשוט וטעים ממש 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון מושלם! יצא מעולה, טעים ממש. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דינה
אפרת,
כמה טעים שזה יצא!!!!!!!
בפעם הראשונה שהכנתי – יצא מושלם. היום הכנתי פעם שנייה, והפעם הוספתי תבלין צ\’ילי – שדרוג!
ושוב תודה על אתר נפלא 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
מתכון נהדר. הכנתי היום פעם שנייה, מאוד נהנה ממנו, ובאופפן כללי מהאתר.
תודה ענקית!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ינון
יצא טעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסי
מתכון מדהים, טעים ופשוט ובריא
נראה לך שאפשר להוסיף רוטב צ’ילי במקום רוטב סויה?
היי אילת,
לדעתי לא כדאי לוותר על רוטב הסויה. הוא ממש מוסיף טעם. אפשר לשים כף רוטב צ’ילי בנוסף.
הי אפרת, הכנתי בעבר את המתכון ויצא נהדר. האם אפשר להכין עם גריסי פנינה או חיטה במקום בורגול(שגיליתי שנגמר לי..)? אם כן, מה ההנחיות? תודה מראש
היי תמי,
אפשר להכין עם גריסי פנינה. לבשל אותם במים רותחים 20-30 דקות עד לריכוך ולסנן. להמשיך לפי המתכון.
היי אפרת,
אני בדיוק מכינה, כרגע אני בשלב של הפטריות, והפטריות הגירו הרבה נוזלים. מה עושים עם הנוזלים האלה? חיכיתי מעל 8 דק’ והן כבר הצטמצמו, ועדיין יש נוזלים. מה לעשות במצב כזה?
תודה,
ורד
זה בסדר, תמשיכי רגיל.
מושלם כרגיל💕
תודה דנה 😍
יש לי סלסלה אחת פטריות. חשבתי להוסיף שקית ערמונים בוואקום ולהוסיף לפטריות עם הבצל..מה דעתך?
נשמע טוב 🙂
הכנתי אתמול בערב ויצא טעים מאד!!
השתמשתי בשתי קופסאות של פטריות חתוכות.
שמחה לשמוע!
תודה אורה 🙂
אני מכינה את המתכון כבר כמה פעמים,הפעם הוספתי גם שבבי סויה(ולא כי אנחנו צמחונים…כי זה פרווה וטעים) להוספת בריאות ויצא ממש טעים, ממליצה.
תודה רבה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה
בעז”ה
הרגע הכנתי…
טעם אלוקי, תוך כמה דקות
תודה רבה על המתכון הזה ועל האתר בכלל
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבקה ויום מקסים
היי תודה על המתכון נראה 9שוט להכנה 🙂
אפשר פטאיות מקופסת שימורים?
היי רבקה,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם להשתמש בפטריות משימורים.
יום מקסים 🙂
היי, נראה מעולה, לצערי יש לי רק סלסלת פטריות אחת. להכין חצי כמות של הכל? או שהיחס לא קריטי ועדיין יהיה טעים גם עם פחות פטריות לדעתך?
היי אלה,
את יכולה להכין עם סלסלה אחת, פשוט יהיה יותר בורגול ופחות פטריות.
היי, אפשר אולי להכין בלי בצל? או לשים משהו אחר במקום…
אפשר למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
אני חושבת שאפשר לשים במקום 2-3 שיני שום כתושות. יש לטגן קודם את הפטריות ורק לאחר שהן מבושלות יש להוסיף את השום ולהמשיך כרגיל.
סליחה עוד שאלה אפילו שהבורגול כבר מבושל ניתן לעשות את הקציצות?
זה רעיון אני רוצה לנסות את הקציצות בורגול ובטטה אבל אם אני יוסיף ביצה זה לא יהיה יותר דביקי
זה בסדר שזה דביק, כך הקציצות יהיה יציבות.
וכן, זה בסדר שהבורגול מבושל.
הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים זה אוכל קבע אצלנו היום נתקעתי בלי בורגול עבה והתעקשתי להכין את המתכון הזה ולכן הכנתי עם גריש-בורגול דק ויצא דייסה אכזב אותי מאוד יש לזה תקנה? יש לך רעיון מה ניתן לעשות איתה?
היי הודיה,
זה בגלל המרקם שלו.
לדעתי הוא מתאים יותר לקציצות: קציצות בורגול ובטטה, קציצות בורגול והודו.
יום נפלא 🙂
מתכון מעולה, יצא מאוד מאוד טעים וכל כך פשוט! השתמשתי בבורגול דק, ובמקום סילאן הוספתי דבש. תודה רבה על המתכון, מוסיפה אותו לרפרטואר הקבוע!
תודה אנסטסיה, שמחה שאהבת 🙂
הי
ראיתי בתגובות שאפשר להשתמש בקינואה איך לעשות לבשל לפני או הכל יחד?
תודה
היי תמר,
בדומה לבורגול, מומלץ לבשל את הקינואה בנפרד ואז לערבב עם יתר החומרים.
תודה
היי אפרת,
מה היחס לגבי 2 כוסות של בורגול?
תודה:-)
היי מלי,
מומלץ להכפיל את כל הכמויות ב-2, גם של התיבול.
היי אפרת, אני רוצה להוסיף גם עדשים למתכון, איזה עדשים הכי יתאימו לתבשיל?
היי שרון,
עדיפות לעדשים שחורות. אח”כ – עדשים ירוקות (חומות).
יש לבשל את העדשים לפני ובנפרד.
יום מקסים 🙂
הי אפרת, אני מעוניינת לשלב עדשים שחורות. כמה זמן לבשל אותם לפני ההוספה? תודה ענקית!!!
היי רוזה,
יש לבשל את העדשים במים עד לריכוך ואז לסנן. בסביבות 30 דקות בישול. בכל מקרה כדאי לטעום ולוודא שמוכן.
מאוד מוצלח. גם בריא וגם טעים וגם קל להכנה. תודה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הכנתי ויצא יותר טעים ממה שחשבתי,כתוספת הכנתי סלט ויצא מדהים יישר כח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה
במקום סילן אפשר לשים סוכר חום או סוכר רגיל?
היי עינת,
אפשר לשים כף שטוחה סוכר חום.
יצא מצויין! תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא
היי, האם אפשר להשתמש בבורגול דק?
תודה
היי רון,
אפשר למרות שעם עבה לדעתי המרקם יוצא יותר מוצלח.
המתכון נראה מעולה, אבל אין לי פיטריות. ניתן להמיר אותן בפלפלים אדומים?
היי אביטל,
הפטריות מוסיפות המון טעם לתבשיל וגם התיבול מתאים לפטריות.
אם את בכל זאת רוצה להכין בורגול אני ממליצה להכין בורגול עם עדשים וגזר (אם אין לך עדשים את יכולה לשים פלפל אדום קצוץ במקום).
אני אנסה את המתכון שהצעת.
תודה על התגובה המהירה 🙂
שבוע טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים! אין כמו המתכונים שלך, נותנים לי חשק לגוון ולנסות דברים חדשים, שיוצאים מעולים 🙂
היי אודליה, שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים! תודה שחזרת לעדכן.
היי יקירתי. ראיתי את המתכון באתר אחר ושמחתי לראות את תמונתך 🙂 עדכונים בהמשך
נכון, יש לי פינה באתר Xnet.
יום נפלא יקירה 🙂
שלום. אצלנו לא אוהבים רטבי סויה וטריאקי ובעיקרון לא מתים על תיבול אסיאתי סיני. כך שמתוקים כמו סילאן מיפל ודבש גם לא באים בחשבון. מעדיפים טעמים נקיים.
אנו מעדיפים תיבול מזרחי מקומי כמו שום פלפל ושמן זית, כורכום פפריקה כמון ודומיהם.
מה נראה לך הכי מתאים מאלו שרשמתי?
וכמובן תודה מראש על האתר והמתכונים המעולים.
היי מוטקה,
אני מניחה שאפשר לתבל בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף 2 שיני שום כתושות לאחר טיגון הבצל.
חיב לעדכן ולהודות, אין עליך. את תמיד קולעת בול בטעמים וניסיתי לבסוף את שתי הגירסאות. עם הרוטב סויה והסילאן אהבתי במיוחד. כנראה שפסיכולוגיה ותזונה הן חברות מאוד טובות. מזכיר לי את סלט הגזר עם העירית חמוציות והפקאנים שלא רציתי לטעום אך כשטעמתי חיסלתי את כל הקערה.
איזה כיף שאהבת! תודה לך מוטקה🌺
במידה ואני רוצה לבשל את הבורגול עם הפטריות במקום להשרות, איך לעשות זאת?
היי אוסנת,
מה הכוונה? הבורגול מבושל כבר עם הפטריות. אין פה השרייה.
במתכון רשמת שיש להוסיף לו מים חמים ואח”כ לסנן וכו’.
אם אני רוצה להתחיל מטיגון הפטריות ואז לשים את הבורגול ישר בסיר עם מים ולבשל ביחד עם הפטריות, כמה מים לשים כדי שיתבשל טןב ולא יהיה דייסה?
הבנתי, את רוצה לבשל ביחד.
יש לשים 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה על אש גבוהה. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה 20 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
היי אפרת. רוצה להכין שוב את המתכון הזה, שהיה כל כך טעים! השיטה הזאת (הכל ביחד) מוצאת חן בעיני! חוסכת כלים וזמן ומתאים יותר לעצלנים כמוני! האם זה על חשבון הטעם/מרקם או שאת חושבת שזה יוצא אותו דבר? תודה רבה!
היי אודליה,
דווקא במקרה הזה השיטה במתכון יותר קלה כי לא צריך לבשל את הבורגול, רק להשרות במים רותחים ואז להוסיף לפטריות המטוגנות ולבשל אבל אם נוח לך יותר להכין הכל בסיר אחד אין בעיה. זה גם ייצא טעים אבל התיבול יורגש קצת פחות כי הוא נספג במי הבישול.
תודה רבה אפרת! חושבת שאנסה את שיטת ה”סיר אחד” ונראה איך יצא. אולי אוסיף עוד טיפה תיבול כדי להשלים. אעשה השוואה ואחליט איזה שיטה יותר מתאימה לי, כי בטוח שאכין את זה עוד הרבה פעמים מרוב שהוא טעים 🙂 תודה!
מעולה, מחכה לעדכון איך יצא 😉
אוקיי, אז עבר קצת זמן 🙂 אבל סוף סוף הכנתי שוב! (את אשמה כי את מעלה המון מתכונים ואני סקרנית ורוצה לנסות הרבה מהם (אומנם לא עומדת בקצב!) ואז אין לי זמן לחזור למתכונים קצת יותר “ישנים” כדי להכין שוב 🙂 אז הכנתי אתמול בסיר אחד, הוספתי עוד כף רוטב סויה ועוד חצי כף סילאן ויצא מעולה! וגם היו פחות כלים לשטוף אחר כך! תודה רבה ויום מקסים 🙂
שמחה שהצלחת להגיע לזה ושיצא טעים 🙂
תודה יקירה
היי,
הכנתי ויצא מושלם! הוספתי גם שום בתור מכורת שום… וזה הוסיף המון טעם. תודה <3
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
can I use barley instead of Burgul? thx
,Hi Keren
I guess you could
היי, המתכון מצוין קליל ומהיר – תודה רבה!
יש לי שאלה קטנה, לכמה זמן זה יכול להשאר במקרר? ואם אקפיא – אוכל להשאיר בערך כשבוע?
היי אליה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים.
ניתן להקפיא ליותר משבוע.
שבוע נפלא!
שלום.. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות משומרות מהקופסא.
תודה.וחג שמח לך ולמשפחתך!
היי ורד,
אפשר להשתמש בשתי קופסאות אבל אני חייבת לציין שזה ייצא פחות טעים (כי בפטריות הטריות יש המון טעם).
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂
היי. סליחה שאני מגיב על מענה של אחרים אך בגלל שזו שאלה שחוזרת על עצמה ניסיתי עם פטריות פורצ’יני שיטאקי ופורטבלו יבשות ומושרות, והטעם שלהן עז מספיק בכדי לספק חלופה לטריות אז הכל הולך לבסוף. אני אהבתי ושמח לשתף. תודה.
הי, עשיתי את הבורגול , ממש קל להכנה וטעים כל כך!
תודה
תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי
האם אפשר להגיש את תבשיל הבורגול קר?
היי רות,
קר פחות טעים. מומלץ להגיש חם או לפחות פושר/בטמפ’ החדר.
היי, מאוד נהנית מהמתכונים שלך. מבשלת אותם על בסיס יומיומי!
האם אפשר להחליף את הבורגול בקינואה או אורז או פתיתים? אלרגיים לבורגול 🙁
תודה עדי, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין עם כוס קינואה מבושלת. אם מכינים עם פתיתים כדאי לשים 2 כוסות פתיתים ולבשל אותם יחד עם הבצל והפטריות. הכוונה לטגן בצל, אח”כ להוסיף פטריות ולבשל עד שהן מצטמצמות. לאחר מכן להוסיף פתיתים ולתבל. להוסיף 2.5 כוסות מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 10 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
לגבי אורז, יש מתכון לאורז עם פטריות.
שלום,
במידה ואין לי סויה, במה ניתן להשתמש?
והאם דבש יכול להוות תחליף לסליאן?
היי ליאת,
לא ממליצה לוותר על הסויה כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד. במיוחד סילאן אפשר לשים כף שטוחה דבש.
אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 5 כפות במקום הסויה והסילאן.
יום נפלא 🙂
הכנתי קלי קלות טעים וטוב לכל השבוע מעולה
תודה ציפי 🙂
בישלתי האורז המלא עם תרד ועגבניות
קלי קלות וטעים באטרף
תמשיכו לתת מרשמים קלים קלים וטעימים
תודה יהודית, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת רציתי לדעת במה אפשר להשתמש במקום סילאן, כי גם הדבש נגמר לי.
היי רויטל,
את יכולה לשים רוטב מייפל או סוכר. אם את שמה סוכר אני ממליצה להתחיל בחצי כף סוכר ולהוסיף יותר רק לפי הצורך/הטעם.
בהצלחה 😉
תודה רבה על התשובה המהירה… אני משתמשת במתכונים שלך על בסיס יומי והם ממש טובים.
תודה 🙂 כיף לשמוע.
תודה רבה הפחתתי מכמות הסויה ל 2 כפות והוספתי לבסוף פטרוזיליה קצוצה יצא מושלם.
המשיכי להעשיר אותנו בידע הנפלא שלך. מחכה בקוצר רוח לעוד…..
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה ויום נפלא!
הי,
שאלה לגבי פטריות: האם צריך להוריד את הקליפה החיצונית או שפשוט לשטוף אותם וזהו?
תודה
היי יוסי,
מספיק רק לשטוף את הפטריות.
יצא ממש טעים , הילדים גם מאוד אהבו . השתמשתי בבורגול דק כי זה מה שהיה וחוץ מזה שיצא מעט מלוח היה מעולה
תודה מתיה, שמחה שיצא טעים 🙂
בעקבות ההערה שלך, הפחתתי את כמות המלח לרבע כפית.