זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 33 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס בורגול גס/עבה שטוף ומסונן (*אין להשרות במים)
בצל גדול קצוץ
1 שן שום שמנה קצוצה
גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
7-8 פרחי ברוקולי בינוניים קצוצים
2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הגזר, הברוקולי והשום, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 8 דקות. מוסיפים בורגול, מתבלים במלח, אבקת מרק, כמון ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
*אם משתמשים בברוקולי קפוא – מפשירים על ידי השרייה דקה במים רותחים, מסננים וחותכים עם סכין. מאחר והברוקולי כבר מבושל מוסיפים אותו לאחר בישול הגזר ולפני שמוסיפים את הבורגול.
בעבר הכנתי לפי המתכון ויצא נהדר. היום יש לי גזר, כרוב, פלפל אדום. האם השילוב הזה מתאים?
כן:)
היי אפרת,
הוספתי קישוא במקום ברוקולי ובלי מרק עוף. יצא פצצה ממש טעים. תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם ניתן להחליף כרובית במקום ברוקולי?
כן(:
הי תודה על מתכונים מעולים 🙂
אם אני רוצה להוסיף קוביות חזה עוף – מתי אפשר? לא יתייבשו בבישול של 20 ד’?
* הלוואי שתעני עד מחר בבוקר, בונה על זה למחר לילדים 🙂
היי
את העוף מוסיפים לאחר הבצל ומטגנים 3-4 דקות. לאחר מכן ממשיכים במתכון🩷
וואיי יצא נדיר.אפילו הקטן שלי שנוהג לסרב לאוכל אהב מאד. שיניתי קצת מהמתכון כדי שהתינוקות שלי יאכלו גם.
שמתי 2 גזר גדול מגורד
ובמקום ברוקולי שמתי קישוא גדול חתוך לריבועים.ולא שמתי אבקת מרק. שמתי מלח הימלאיה כפית ורבע סה”כ.
יצא ממש טעים.תודה רבה על מתכונים נפלאים.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום,
לא הבנתי לגבי את השלב של ברוקולי והגזר, את רושמת “מבשלים” אבל זה טרם הוספת המים. אז הכוונה למטגנים? מהיכן הנוזלים?
היי,
הכוונה לבישול שנעשה בסיר, לאחר הוספת השמן. רק לאחר הבישול הראשוני מוסיפים את הבורגול, המים ושאר המצרכים.
היי, האם נשמר טוב בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא.
היי אפרת, אני לא כזה אוהבת כמון, אפשר להפחית ממנו ולשלב תבלין אחר? אם זה משנה, אני מחליפה את הברוקולי בקישוא או בטטה. תודה!!
היי,
אפשר לוותר על כמון או להפחית מכמותו. אין בעיה להחליף את הברוקולי בירק אחר.
בהצלחה(:
היי אפרת. מה הערכים התזונתיים של המתכון?
היי,
כ-60 קלוריות ל-100 גרם.
היי אפרת אפשר לוותר על הברוקולי? כרגע אין לי בבית גם כרובית אין לי האם יש עוד משהו שאפשר לשים במקום?
היי,
אפשר לוותר על ברוקולי ואפשר להוסיף במקום ירקות נוספים כמו אפונה, שעועית ירוקה חתוכה, פטריות…
היי אפרת מה אפשר לשים במקום הברוקולי? ואם יש לי רק בורגול דק אפשר להשתמש בו?
היי,
במקום ברוקולי אפשר לשים כרובית.
בורגול דק מתאים יותר כאשר הוא חלק מתערובת כמו קציצות, אבל אפשר להשתמש בו גם כאן.
היי אפרת, הכנתי מנה כפולה ויצא טעים מאד. כולם אהבו וביקשו מתכון…
הוספתי לירקות גם אפונה. הקטנתי את כמות הכמון השטלתן והוספתי בשיני השום.
תודה רבה!
שמחה לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
באיזה גודל של סיר צריך לעשות את זה? תודה:)
היי נילי,
אין לי גודל מסוים, הסיר פשוט צריך להיות מעט רחב וגבוה מספיק על מנת להכיל את הבורגול והברוקולי(:
בורגול מושלם
אפילו מי שהצהיר מראש שהוא לא אוהב בורגול- אכל בתיאבון 🙂
תודה רבה
שמחה מאד שאהבתם! תודה על השיתוף אפרת❤
מעולם לא טעמתי כזה בורגול טעים!
הכנתי בלי ברוקולי ובלי אבקת מרק ויצא כל כך טעים!!!
אפילו כשזה קר זה מעדן אמיתי!
תודה אפרת היקרה על המתכון הנפלא והקל הזה! 😍
שמחה כל כך לשמוע! תודה על השיתוף😊
איזה עוד ירקות אפשר להוסיף לדעתך?
היי הודיה,
האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות- כרובית, אפונה קפואה, פטריות, גמבה קצוצה…😊
הכנתי כמה וכמה פעמים. בלי ברוקולי (“ירוקים”), רק עם גזר, שום, בצל. ובמקום כמון – בהרט. הילדים טרפו! ופלא הפלאים – בכל הפעמים הבכור הבררן שלי ביקש עוד ועוד 😲
תודה לך אפרת יקרה 🥰
איזה כיף לשמוע ❤️
תודה גלית
פעם ראשונה שמגיבה.
הכנתי המון מתכונים ממך. אוכל ועוגות.
בלוג מדהים. הכל פשוט, גם לאחת טירונית במטבח כמוני.
תמיד אצלך מצליח ורק בקורונה למדתי לבשל. לא האמנתי שאצליח להכין מתכונים ודרכך למדתי המון.
הכנתי פעם ראשונה בורגול ויצא מדהים. התיבלון שלך פשוט מעולה. לפעם הבאה הוסיף כפול ירקות.
מתכון מאד טעים וקל.
המון תודה.
תודה יקרה! שמחה שאת נהנית מהאתר ❤️
אפרת היקרה, ניסיתי ונהניתי כבר מכמה מתכונים שלך, אבל זה פשוט השיא!! כל כך טעים, משביע, מזין ולא גורם לי להירדם אחרי ארוחת הצהריים 😂 תודה רבה לך על שיתוף של מתכונים מדהימים!!!
שמחה שאהבת ❣️
תודה מעין
הכנתי עם גזר ואפונה, יצא טעים מאוד.
תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אתי
אפרת, זה פשוט מעדן!
המרתי את הברוקולי בכרובית והוספתי קישוא.פשוט מעולה!
תודה יקרה!
נראה מעולה!
תודה רותי 🙂
הכנתי את המתכון ויצא טעים ביותר! בשילוב עם המתכון שלך של שעועית ירוקה וברוקולי במחבת. בן זוגי ואני ממש אהבנו 🙂
יצאו לי מעט ירקות ביחס לבורגול, שזה שונה ממה שיש בתמונה שלך (נראה כאילו אצלך יש יותר ירקות ביחס לבורגול מאשר יצא אצלי), ושמתי בדיוק לפי הכמויות שבמתכון. מעניין למה… בכל מקרה, זה ממש טעים! אוהבת את המתכונים שלך ומשתמשת בהם הרבה. תודה רבה על האתר הזה ועל השיתוף ♥
היי ורד,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
כן
פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הירקות.
הי אפרת, כבר מזמן רוצה להודות לך על האתר הנפלא שלך. נעזרת בו רבות, כולל מתכון זה.
חג שמח ושנה טובה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אריאלה ושנה טובה 🌺
בוקר טוב אפרת
י האם כאשר מכינה רק למנה אחת בנוסף לכמות הבורגול שמפחיתה לחצי האם גם להפחית לחצי את כמות הירקות והתבלינים למשל בצל קטו במקום בצל גדול וגזר קטן במקום גזר גדול וחצי כפית כמון וכו ?
האם זה משנה לטעם ?
תודה ויום נפלא לך.
כן, כדאי להפחית גם את יתר הכמויות בחצי.
יום מקסים 🌷
היי אפרת, אם אני שמה 2 כוסות בורגול, צריך להמתין 40 דק?
זמן הבישול לא משתנה.
יש להכפיל את יתר הכמויות במתכון.
היי אפרת, יצא טעים מאוד אבל מרקם קצת מושי מידי, כאילו חסר לי ירק או משהו טרי, מה את ממליצה להוסיף?
אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
אפשר גם להוסיף מלפפון ו/או עגבניות קצוצים.
היי אפרת יקרה! 🙂 אני חושבת להחליף את הברוקולי בגמבה ולהוסיף עשבי תיבול טריים. באיזה שלב כדאי להוסיף את עשבי התיבול?
היי שרון,
את עשבי התיבול תוסיפי לאחר שאת מוסיפה את הבורגול.
נתין להוסיף במקום הברוקולי שעועית צהובה?
כן אפשר.
היי אפרת.אף פעם לא בישלתי בורגול -התמנות עם הבורגול מגרות.
מה רצוי בורגול גס או עבה? מה ההבדל בינהם? סליח על הבורותתודה
היי ענתי,
אין כמעט הבדל בין הבורגול הגס לעבה. שניהם מתאימים למאכלים בהם הבורגול משמש כמו אורז במנה.
יש את הבורגול הדק יותר שמומלץ אם הוא חלק מתערובת מסוימת כמו בקציצות וכדו’.
היי אני רוצה להכין עם ברוקולי טרי יש לבשל אותו קודם? כמו כן אפשר להוסיף כרובית טרי לשאר המצרכים,וכמה בערך?
תודה.
הכוונה במתכון לברוקולי טרי. אין צורך לבשל לפני. אפשר להוסיף גם כרובית טרייה ולשים 5-6 פרחי ברוקולי ו5-6 פרחי כרובית.
יום מקסים 🙂
תודה רבה יצא מאוד טעים ומזין.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
התחלתי לבשבל רק בשנים האחרונות וחיפשתי המון מתכונים להמון מאכלים ברחבי האינטרנט ואף מתכון באף אתר לא יוצא לי טעים כמו המתכונים שאת מציגה כאן. המון תודה לך על השיתוף!
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌺
במקום ברוקולי הוספתי כרובית…מתבשל כרגע על הגז..מקווה שיצא טוב
מעולה, בהצלחה 🙂
כמה זמן נחוץ לבישול הגזר?
היי נילי,
הגזר מתבשל יחד עם הברוקולי בסיר. יש לחתוך אותו לקוביות קטנטנות ולבשל אותו עם השום והברוקולי כ-8 דקות (סיר מכוסה).
תודה רבה! וגם על כל יתר המתכונים המצויינים!
אה התכוונתי לברוקולי קפוא ולכן שאלתי.
אם זה ברוקולי קפוא אפשר לבשל את הגזר לחוד כ-8 דקות ואז להוסיף את הברוקולי, לערבב כ-2 דקות ולהמשיך כרגיל.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום הברוקולי?
היי שני,
אפשר לשים 2 קישואים בגודל בינוני-קטן קצוצים או כוס אפונה משקית קפואה.
אתמול חיפשתי גיוון לתוספת,והחלטתי לנסות בורגול-פעם ראשונה…
יצא מעדן!
גמרנו מיד חצי סיר,אפילו שתכננתי לארוחת צהריים.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה דינה ויום מקסים.
שלום. האם מגישים התבשיל חם?
כן.
היי
תודה רבה על התשובות והרצינות שלך
כייף לי להשתמש באתר ועוד יותר כייף שיש תשובות לעניין
גם עכשיו שוב נדבק לי לסיר למרות שערבבתי .
בשמחה 🙂
זה בגלל שאת משתמשת בנירוסטה. אני ממליצה לך לקנות סיר עם ציפוי שאינו נדבק לתבשילים מסוג זה. תשמרי על הסיר שלא ישרט בתחתית ע”י שימוש בכף עץ בלבד ואז לא תהיה בעיה מבחינה בריאותית.
היי
אני עכשיו מכינה את התבשיל
האם בזמן שהגזר ברוקולי שום ובצל על האש למשך 8 דקות האם לערבב אן לא לערבב בזמן הבישול האם זה משנה בכלל?
כדאי לערבב מידי פעם.
ערב טוב! אם אני רוצה לגרד את הגזר, ולא אשתמש בשאר הירקות שציינת(אין לי), האם גם אז אצטרך לבשל כמה דקות מראש את הגזר במים?
היי בת שבע,
אם את מגרדת את הגזר אין צורך לבשל אותו לפני.
מוצלח ביותר. טעים ודיאטתי.
תודה איילה 🙂
הי אפרת,
האם בורגול דק מתאים?
תודה
עדיף עבה אבל גם דק הולך.
הי,
חזרתי לעדכן שהכנתי עם בורגול דק ויצא טעים מאד. זמן הבישול היה קצר יותר (10 דקות במקום 20 ).תודה על האתר המוצלח והמתכונים – אליפות!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אין לי בורגול, אני יכולה להכין עם קוסקוס במקום וההכנה אותו דבר?
אני חושבת שאפשר להכין עם קוסקוס רק שיש לבשל את הקוסקוס בנפרד בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
את הירקות יש לבשל בנפרד ולערבב בסוף ביחד עם הבורגול ולתבל.
שלום אפרת,
אם אני רוצה להוסיף במקום הירקות שבמתכון אפונה וגזר משקית סנפרוסט, כמה לשים?
היי אלה,
שימי 2-3 כוסות.
אפרת המקסימה!הכנתי היום ויצא כל כך טעים!הברוקולי מוסיף טעם רענן וקליל.תודה רבה ושבת שלום!
תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
מה הכוונה באבקת מרק? אבקת מרק עוף?
אבקת מרק עוף או ירקות.
הי,
אם אני לא מתכוונת להוסיף אבקת מרק האם יש להוסיף יותר מלח או כמון?
האם הכוונה לבורגול בינוני?
גיליתי את האתר שלך לאחרונה ואני מאוד מרוצה! הכנתי אתמול מאפינס מלוחים שיצאו נהדר, הכנתי כבר פעמיים מאפינס שיבולת שועל עם שוקולד, והקציצות בשר עם ירקות יצאו מעלפות! השתמשתי בבקר במקום חזה עוף טחון. כל הכבוד ותודה רבה!
גילת
היי גילת,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
הכוונה לבורגול עבה אבל אפשר גם להשתמש בבורגול בינוני.
אם את מוותרת על אבקת מרק מומלץ לשים עוד כרבע כפית מלח.
יום נפלא
אפרת שלום לך,
פעם ראשונה שעבדתי עם בורגול . המתכון שלך עשה לי חשק. בישלתי עם כרובית וגזר ובצל. יצא מדהים
בעלי התלהב. יש לי 3 ילדים קטנים 4, 3, 1.5. וכולם אכלו!!!!!! טוב זה נראה להם כמו אורז. אבל מה זה משנה. העיקר הבריאות. שווה . שווה להכין.
איזה כיף לשמוע!
תודה חני 🙂
הכנתי המתכון יצא נפלא טעים בטירוף. זללתי חלק גדול בתוך הסוטז’. מאמצת המתכון
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון.
איזה יופי כי רציתי מירשם עבור הבורגול שקניתי. בינתיים הוספתי אותו למרק ירקות למלא אותו יותר. אני צימחונית שבשלבי מעבר לטבעונות וכל מירשם בסגננון זה עוזר לי. המון תודות ובטוח שיהיה נפלא. קראתי את שאר התגובות וברור לי שניתן להשתמש בירקות שונות ואז גם לשנות את התבשיל כל פעם. אני מאמינה שאבקת חרדל תוסיף לטעם וגם ג’נג’ר. במקום אבקת מרק אני משתמשת בבולון השוויצרי שמתאים לצמחונים בטבעונים ובעל טעם ניפלא.
בתודודת מחכה למרשמים נוספים.
מעולה 🙂
תודה אורית
היי.
הכנתי,נפלא.
הערות:
בורגול גס
לא השתמשתי באבקת מרק,
ואת הברוקולי שילבתי אחרי ה 20 דקות לפני ה 10 דקות.
יצא מושלם.
הוספתי לזה את סלט החצילים שהמלצת ועדשים שחורות.
נהנינו כולנו.
ת ו ד ה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
לאיזה סלט חצילים הכונה?
יש כמה באתר.
הכוונה לסלט חצילים וקישואים.
מה אפשר לשים כתחליף לברוקולי
היי מלכה,
אפשר לשים כרובית, שעועית ירוקה חתוכה (משקית קפואה), אפונה משקית קפואה, קישוא גדול חתוך לקוביות.
תודה
שלום לך.
שאלה:
עם ברוקולי קפוא, וכל אשר כתבת לגביו
להוסיף אחרי שהסיר מכוסה דקות,
או עם סיום הבישול בשלב השני- של ה 20 דקות ולפני השארת הסיר המכוסה?
היי מיכל,
מבשלים את הגזר והשום במשך כ-8 דקות, מוסיפים את הברוקולי הקפוא ואז מוסיפים את הבורגול וממשיכים לפי המתכון.
יש לי כרובית קפואה האם ניתן במקום ברוקלי? רוצה להכין במיידית. מתכון נפלא .
נראה לי שכן.
שלום לך.רציתי לדעת למה אין צורך להשרות את הבורגול במים?? בדרך כלל?!
תודה רבה
היי ויקטור,
אם משרים את הבורגול במים זה משנה את יחס הנוזלים במתכון ולכן לא מומלץ במקרה הזה.
אפרת המקסימה!לא הבנתי איך קוצצים את הברוקולי?אפשר לוותר על הכמון (לא אוהבים אצלי)?אם שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח לשים?
היי שרון,
את הברוקולי קוצצים עם סכין לחתיכות בינוניות.
אפשר לוותר על הכמון אם אתם לא אוהבים. אם את שמה חצי כפית אבקת מרק שימי עוד כרבע כפית שטוחה מלח.