זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: בשרי
רכיבים
כוס וחצי בורגול עבה/גס שהושרה שעה במים פושרים וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)
400 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 גזרים בינוניים מגורדים גס
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים סיר או מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר המגורד והשום ומערבבים כ-3 דקות על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך קלות.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך ערבוב עד שהבשר מתבשל לגמרי ומשנה את צבעו.
-מוסיפים את הבורגול (שהושרה קודם לכן), הפטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק, פלפל שחור ואבקת קינמון. מערבבים כ-2 דקות ומגישים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הכנתי ויצא טעים מאד!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
יש לי 4 שאלות:
1. עד כמה הפטרוזיליה חובה?
2. אפשר לחתוך את הגזר לריבועים קטנים במקום לגרד?
3. איזה עוד ירקות אפשר להוסיף חוץ מהגזר?
4. מה ההבדל בין להשרות את הבורגול שעה במים פושרים לבין לשים במים רותחים ל15-20 דקות (ככה אני מכינה בורגול לפעמים)?
תודה רבה
1. לא חובה
2. אפשר. תצטרכי לטגן את זה יותר זמן עד לריכוך
3. קישוא, בטטה, תפו”א
4. עם מים רותחים זה מתרכך יותר מהר
מה אפשר לשים במקום גזר?
אפשר לוותר על הגזר (או לשים בטטה במקום).
במידה ואין לי זמן להשרות שעה לפני, כמה זמן אני צריכה לבשל את הבורגול ?
אפשר להכין כמו במתכון הזה- בורגול עם עדשים
היי אפרת. כמה זמן ניתן לשמור במקרר? האם ניתן להקפיא?
במקרר כ-5 ימים.
אפשר להקפיא
יצא אש!
תודה:)
תודה לך שחזרת לעדכן:)
מאוד טעים, הכנתי כמה פעמים, אבל עכשיו אין לי מספיק בורגול. עם מה עוד אפשר להכין?
היי סימה,
אז אולי תכיני אורז עם בשר טחון?
מושלם!!!
זה מה שיש לי לומר… התחסל!!!
שמחה לשמוע💜
הכנתי בעבר וממששש אהבו בקטע אחרררר
מצרפת תמונה שצלמתי מרוב שהתלהבתי (ואני לא אחת כזו;) )
רוצה היום להכין שוב והיום גם אחותי מגיעה ואכין כמות כפולה,
השאלה שלי – בסיר סוטאג שיש לי והכנתי פעם קודמת היה מלא,
האם ניתן להכין בסיר בגובה רגיל שפחות רחב? יצא אותו דבר?
קודם כל נראה מעולה🙂
אין בעיה להכין בסיר בגובה רגיל, רק חשוב שיהיה סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה רבה, יצא פשוט מעולה! מאוד קל להכנה והטעם מעל המצופה! כולם אהבו מאוד!!! חושבת להכין עוד מנה אחת כבר היום.
נראה מעולה:)
תודה שחזרת לשתף
מתכון מעולה,כולם התלקלקו
תודה רבה.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
אם אני רוצה להשתמש בחצי קילו בשר טחון, מה הכמויות שאני צריכה בשאר החומרים?
בנוסף, אני לא רוצה להשתמש באבקת מרק, איזה תבלין אני יכולה לשים במקום, שיהיה מוצלח…
תודה רבה!!
היי
את יכולה להכין את המתכון עם חצי קילו בשר ללא שינוי נוסף.
אפשר להוסיף כל תבלין אחר שאת אוהבת או לוותר(:
תודה!
ערב טוב!!
האם אפשר להכין את זה עם הודו טחון?
היי,
אפשר(:
היי, האם אפשר להכין עם אורז במקום בורגול?
היי,
אפשר ואפילו יש מתכון מסודר לאורז ובשר(:
האם צריך לסנן את הבורגול אחרי ההשריה?
וכמה מים צריך לשים עם הבורגול?
היי,
את הבורגול יש לייבש/לסנן אחרי ההשריה. להשריה יש למלא מים בגובה שיכסה לגמרי את הבורגול.
הכנתי עם בטטה במקום גזר ויצא מושלם!!
תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף😊
היי
אפשר להכין יום קודם? (מראש)
תודה!
היי,
אפשר(:
הי אפרת
אפשרי עם בורגול דק ?
היי,
אפשר(:
תודה רבה על המתכון הפשוט והנהדר. בדיוק מתחיל להכין אותו ויש לי שאלה :
בגלל שבשר טחון יכול להיות מכל מיני חלקים, איך אני יודע שהוא בושל מספיק ? מלבד שינוי הצבע שלו שמתרחש מאוד מהר, כמה זמן מספיק לבשל אותו בממוצע ? נגיד 10 דקות כמו בולונז ?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לרוב מסתמכים על שינוי הצבע והמרקם כדי לדעת אם הבשר מוכן, אבל מבחינת זמן 10 דק’ כמט תמיד מספיקות.
בישלתי את הבשר כ-10 דקות לאחר הוספתו תוך כדי ערבובו כל כמה דקות ויצא נהדר. עוד מנה מוצלחת לארסנל הבישולים. תודה !
שמחה מאד לשמוע, תודה שחזרת לעדכן🌺
היי אפרת,
נדחפת לשאלה- האם 10 דק’ אכן מספיקים לבשר בקר מטוגן להיות מוכן? מרגיש לי מעט מדי.. הרי נגיד בולונז זה לפחות חצי שעה.. תודה
היי,
זמן הבישול של בולונז ארוך יותר היות ומבשלים לאחר טיגון הבשר את הפסטה והרוטב יחד.
10 דקות אכן אמורות להספיק, אך כמובן שאם נראה לך שהבשר לא מוכן את יכולה לבשל עוד קצת.
הי אפרת זה ניראה מתכון מושלם אבל לא הבנתי עם צריך לבשל את הבורגול לפני שמערבבים עם הכל עם מים? או איך מבשלים אותו?
היי,
אין צורך לבשל את הבורגול לפני כן, רק להשרות שעה במים פושרים ואז לסנן מהמים.
ההשריה והבישול של 2 דקות בסוף מספיקים.
תודה רבה על העענות הז יצא ממש טעיייםם מאוד אני חולה על המתכונים שלך.
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על השיתוף🌷
קניתי לאחותי 3 ספרי מתכונים כי היא מטורפת על המתכונים שלך ועשיתי הזמנה ביום ראשון
וחשוב לי מאד שיגיע עד יום חמישי יש סיכוי שאת בודקת מה המצב עם זה? תודה ענקיתת מחכה כבר לתגובה שלה זו המתנה הכי שווה שהיתה חולמת…
היי,
בדקתי לך, השליח אסף את ההזמנה ממני והיא נמצאת כעת אצל חברת השליחויות.
מחר בבוקר אבקש מהם שישתדלו לזרז את המסירה.
מקווה שתהנה מהמתנה(:
היי, יש לי קילו בשר טחון ורוצה להשתמש בכולו. מה צריך להכפיל או לשנות בשאר הרכיבים? תודה 😊
היי,
לקילו בשר תכיני כמות כפולה פי 2 משאר המרכיבים.
בהצלחה🙂
ממש מעולה ! נטרף במהירות ורצו עוד!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
היי אפרת (:
איך הופכים את זה למנה צמחונית? מה אפשר במקום בשר? תודה מראש ❤
היי,
אפשר להשתמש בשבבי סויה או בטופו קצוץ גס במקום בשר.
בהצלחה!
הי אפרת, זו פשוט מנה מעולה! משביע, לא כבד, פיקנטי, מעדן אמיתי!
פעם ראשונה שמכינה תבשיל עם בורגול.. יש עוד מנות מומלצות בסגנון?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
בקישור הבא תמצאי עוד מתכוני ארוחות בסיר אחד:
https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%97%d7%94-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a8-%d7%90%d7%97%d7%93/
היי אפרת, נראה טעים :-). האם זה יכול לעבוד גם עם הקינואה? או שמא צריך לבשלה בנפרד עם המון מים ובנפרד את הבשר? תודה.
היי,
את הקינואה יש לבשל לפני כן ואז אפשר להוסיף אותה באותו אופן שמוסיפים את הבורגול במתכון.